Topics:

Γαλατόπιτα με γάλα αμυγδάλου

Γαλατόπιτα έφτιαχναν παλιά στα χωριά της Ηπείρου που είχαν πολύ γάλα και δεν ήξεραν τι να το κάνουν. Είναι ένα πολύ θρεπτικό γλυκό χωρίς να είναι πολύ παχυντικό και τέλειο για όλα τα παιδιά....

Γαλατόπιτα με γάλα αμυγδάλου

Γαλατόπιτα έφτιαχναν παλιά στα χωριά της Ηπείρου που είχαν πολύ γάλα και δεν ήξεραν τι να το κάνουν. Είναι ένα πολύ θρεπτικό γλυκό χωρίς να είναι πολύ παχυντικό και τέλειο για όλα τα παιδιά.

Το γάλα είναι μία πολύ ευαίσθητη ουσία που συσχετίζεται με σχεδόν κάθε αδένα και όργανο της αγελάδας. Αυτό είναι αποτέλεσμα της κανονικής λειτουργίας του ζώου με σκοπό να δημιουργήσει ζωή. Τα σημαντικότερα στοιχεία του οργανισμού του πρέπει να συσχετίζονται με την παραγωγή γάλακτος, έτσι ώστε τα νεογέννητα δαμάλια να κάνουν μια καλή αρχή.

Σήμερα πίνουμε μη φυσικό γάλα, προερχόμενο από εκτρεφόμενες αγελάδες, γενετικά μεταλλαγμένες με τεχνιτή γονιμοποίηση. Κάθε γουλιά γάλα περιέχει ισχυρές αυξητικές ορμόνες όπως οι IGF I και IGF II, λίπη και χοληστερίνη, άλλες 59 ενεργές ορμόνες, αλλεργιογόνα, ζιζανιοκτόνα, μικροβιοκτόνα, διοξίνη, αίμα, νεκρά λευκά αιμοσφαίρια, πάνω από 52 ισχυρά αντιβιοτικά, βακτήρια και ιούς.

Το γάλα αμυγδάλου είναι ένα αγνό ρόφημα με πολλά θρεπτικά συστατικά και αποτελεί μια σημαντική πηγή ασβεστίου που μπορούμε πάρα πολύ εύκολα να το φτιάχνουμε μόνοι μας καθημερινά, δείτε το βίντεο.

Το αμυγδαλόγαλα είναι ένα γάλα που παρασκευάζουμε με γλυκά αμύγδαλα και νερό. Περιέχει λιγότερο κορεσμένο λίπος από το γάλα της αγελάδας, δεν περιέχει λακτόζη -ότι καλύτερο για τα άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη- δεν περιέχει γλουτένη, δεν περιέχει χοληστερίνη, με μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεϊνών.

Γαλατόπιτα με γάλα αμυγδάλου
ή οποιουδήποτε άλλου γάλακτος από ξηρούς καρπούς, καρύδα ή ρύζι

Υλικά:
1 ltr γάλα αμυγδάλου
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
250 gr. ζάχαρη καστανή
8 αυγά μονο βιολογικά και φρέσκα
1 βανίλια φυσική
σκόνη κανέλας Κεϋλάνης

Εκτέλεση: Σε μια λεκάνη χτυπάμε καλά τα αυγά και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε το γάλα αμυγδάλου, το σιμιγδάλι και τη καστανή ζάχαρη, μόλις πήξει κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα αυγά, την βανίλια και ανακατεύουμε καλά.

Λαδώνουμε ένα ταψί απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα.

Εκτός από γάλα αμυγδάλου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και γάλα από φουντούκι, καρύδια ή όποια άλλη γεύση θέλουμε.

Το μυστικό είναι να έχουμε φρέσκα αυγά.

Καλή Απόλαυση