Topics:

Εικόνες Ενδοσκόπησης κι Αυτοκριτικής

Αυτές οι εικόνες θα μιλήσουν σε όποιον έχει τον απαιτούμενο χρόνο και την διανοητική κατάσταση να αντιληφθεί το νόημα τους. Επίσης σας ενημερώνω πως η ωμή αλήθεια-πραγματικότητα, δεν είναι για τους λιπόψυχους, τους Παρασιτικούς και...

Εικόνες Ενδοσκόπησης κι Αυτοκριτικής

Λένε ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, και ενώ η έννοια μπορεί να είναι κλισέ και να έχει εφαρμογή σε κάθε εικόνα (ενώ δεν έχει εφαρμογή στην καλλιτεχνική φωτογραφία) σε αυτό το σημείο, παραμένει μια καθολική αλήθεια, ιδιαίτερα στον σύγχρονο «πολιτισμό» του ανθρώπινου ζώου των τσιμεντουπόλεων. Το σύγχρονο φυγόπονο ανθρώπινο ζώο θέλει και απαιτεί, να μάθει περισσότερα, με ταχύτητα, συντομότερα, ευκολότερα και προπάντων ΑΚΟΠΑ.

Μπορεί να σπαταλούσα τον πολύτιμο χρόνο μου και να εξέδιδα μια τριλογία (τουλάχιστον) γράφοντας για τα δεινά του ανθρώπινου ζώου και της τεχνολογικής φυλακής του, πως έχει αποσυνδεθεί από οτιδήποτε σημαντικό για την ψυχή και την ευδαιμονία του, πως μεταλλάχτηκε από άνθρωπος σε ανθρώπινο ζώο και πως αυτό το ζώο έγινε καταναλωτής κι εξαρτημένος από την ύλη, την δυστυχία, την αρρώστια, την νοσηρότητα, την βδελυγμία, κάποιοι θα διάβαζαν αυτή την τριλογία και κάποιοι –οι περισσότεροι- όχι, γιατί δεν θα ανταποκρίνεται στην «ήσσονα προσπάθεια» του ανθρώπινου ζώου – καταναλωτή. Η διαρκώς αυξανόμενη καταναλωτική ευμάρεια, η ατελεύτητη «πρόοδος», η όλο και «ισχυρότερη» Ελλάδα, ο ακατάσχετος ναρκισσισμός, η κάθε λογής «ευκολία», ο απολιτίκ ωχαδερφισμός, η ακόρεστη δίψα αχαλίνωτων επιθυμιών, αλλά και πολλά σημαντικά άλλα, όπως τα κατακτημένα δικαιώματα της δουλείας, ένα στοιχειώδες κοινωνικό κράτος, μια στοιχειώδης ψευδής αίσθηση ασφάλειας για το αύριο κ.λπ. προσέκρουσαν με πάταγο στον τοίχο των Μνημονίων, που ήταν πάντα χτισμένος με τα υλικά της ενοχοποίησης ενός ολόκληρου Λαού «τεμπέληδων και διεφθαρμένων», που είχε έρθει η ώρα τους να τιμωρηθούν.

Κάπως έτσι, εδώ και παραπάνω από πέντε χρόνια, μια ολόκληρη κοινωνία πέφτει, με ταχύτητα, από σύννεφο σε σύννεφο αναζητώντας επιτέλους κάποιο σταθερό έδαφος λιγότερης αβεβαιότητας και μεγαλύτερης ασφάλειας. Τελευταίο σύννεφο, για αρκετούς, η απώλεια ακόμη και του πάλαι ποτέ ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς, που διαβεβαίωνε μέχρι χθες κατηγορηματικά ότι εκείνη είχε σκοπό να πρωτοτυπήσει τηρώντας τις υποσχέσεις της!!!

Όπως πολύ εύστοχα γράφει ο Βασίλη Παπαβασιλείου (σκηνοθέτης – ηθοποιός)

«Η νέα Ελλάδα είναι χώρα εμφυλιογενής και χρεωγενής. Γεννήθηκε καταχρεωμένη και αλληλοσφαζόμενη. Εκτοτε θητεύει σταθερά στον δανεισμό και τον διχασμό. Αναπτύσσεται, δηλαδή, σχεδόν αδιάλειπτα, σε περιβάλλον ξεφτίλας ή παρακμής, παίρνοντας τη σκυτάλη όχι, όπως αρέσκεται να νομίζει, από την κλασική Αθήνα του Περικλή και την εύθραυστη ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του άστεως αλλά από την κατοπινή (ελληνιστική, κ.τ.λ.) ΔΙΑΛΥΣΗ. Θυμίζω ότι η ανεκπλήρωτη ευχή του Μακρυγιάννη ήταν αυτή: «να κάμομεν χωριόν».

Δύο δεκαετίες του ‘10 ορίζουν το πρόσωπο της σημερινής Ελλάδας. Μία του 20ου (εδαφική επέκταση, με αφετηρία τους Βαλκανικούς πολέμους και κατάληξη την Μικρασιατική καταστροφή) και άλλη μία του 21ου αιώνα, αυτή που διανύουμε, όπου τερματίζεται, από μιαν άποψη, το καθεστώς υπό το οποίο έζησε η χώρα από γεννησιμιού της, αυτό του κατασκευασμένου ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΗ της Δύσης. Εξ ου οι μέρες που ζούμε. Υπάρχει βέβαια πάντα ο Παρθενώνας, αγλάισμα των ερειπίων και η δημιουργική ξεφτίλα ως πηγή ζωής και εισοδήματος»

Μπορώ πολύ απλά λοιπόν ν’ αφήσω αυτές τις εικόνες να μιλήσουν για όποιον έχει τον απαιτούμενο χρόνο και την διανοητική κατάσταση να αντιληφθεί το νόημα τους. Επίσης σας ενημερώνω πως η ωμή αλήθεια-πραγματικότητα, δεν είναι για τους λιπόψυχους, τους Παρασιτικούς και τις Οργανικές Πύλες.

Οι εικόνες δημιουργήθηκαν από τον Steve Cutts, εικονογράφο και animator που εργάζεται στο Λονδίνο, από κοινού με το περιοδικό Arch20 και είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για ενδοσκόπηση και αυτοκριτική.

@Ειρήνη Κρίνο

terrapapers.com_Steve Cutts (4)

terrapapers.com_Steve Cutts (0 a)

terrapapers.com_Steve Cutts (w)

terrapapers.com_Steve Cutts (n)

terrapapers.com_Steve Cutts (11)

terrapapers.com_Steve Cutts (h)

terrapapers.com_Steve Cutts (u)

terrapapers.com_Steve Cutts (19)

terrapapers.com_Steve Cutts (22)

terrapapers.com_Steve Cutts (17)

terrapapers.com_Steve Cutts (m)

terrapapers.com_Steve Cutts (15)

terrapapers.com_Steve Cutts (j)

terrapapers.com_Steve Cutts (z)

terrapapers.com_Steve Cutts (d)

terrapapers.com_Steve Cutts (d1)

terrapapers.com_Steve Cutts (d2)

terrapapers.com_Steve Cutts (20)

terrapapers.com_Steve Cutts (e)

terrapapers.com_Steve Cutts (b)

terrapapers.com_Steve Cutts (a)

terrapapers.com_Steve Cutts (c)

terrapapers.com_Steve Cutts (i)