Ο ταλαντούχος κ. Ταραντίνο

Ο Quentin Tarantino είναι ιδιαίτερα ταλαντούχος, είναι πασίγνωστο, αν κάποιος έχει αμφιβολίες, ας παρακολουθήσει 2-3 ταινίες του. Αγαπάει την αλήθεια και δεν ντρέπεται να το πει. Δείτε δύο βίντεο μικρά αριστουργήματα, από τις ταινίες του...

Ο ταλαντούχος κ. Ταραντίνο

Ο Κουεντίν Ταραντίνο (Quentin Tarantino) είναι ιδιαίτερα ταλαντούχος, είναι πασίγνωστο αυτό. Κι αν κάποιος έχει αμφιβολίες, αρκεί να παρακολουθήσει 2-3 ταινίες του. Βέβαια για να τα λέμε όλα, οι δημιουργίες του εκτός από εξαιρετικά επικερδείς, είναι μικρά αριστουργήματα. Αγαπάει την καθαρή αλήθεια-βία στις ταινίες και δεν ντρέπεται να το πει, ενώ έχει τσακωθεί και με δημοσιογράφο όταν εκείνος του έβαλε χέρι για τις βίαιες σκηνές του.

Αυτό δε φαίνεται να τον πτοεί πάντως, γιατί το αμιγώς κινηματογραφικό κοινό έχει αναγνωρίσει την τεράστια και ταυτόχρονα διαχρονική αξία του σκηνοθέτη των Pulp Fiction, Kill Bill, Death Proof, Django Unchained και πολλών ακόμα. Αν έχετε παρακολουθήσει περισσότερες από μία ταινίες του, θα έχετε παρατηρήσει πως ο Αμερικανός σκηνοθέτης (και ηθοποιός και μουσικός) καταφέρνει να εντάξει πολλά κοινά στοιχεία σε όλες του τις παραγωγές.Στα βίντεο που θα δείτε ασχολείται με αυτό ακριβώς. Κάποιος θαυμαστής του Ταραντίνο, μάζεψε σε 1:30 τις καλύτερες σκηνές σχετικά με τα πόδια και μας τις παρουσιάζει. Απολαύστε τον.

Πλάνα από ψηλά.

Οι ταινίες του Ταραντίνο είναι πάντοτε καυτό θέμα προς συζήτηση. Θα μπορούσαμε να πούμε με σιγουριά πως ο δημοφιλής και ταλαντούχος σκηνοθέτης – ηθοποιός – μουσικός είναι σχεδόν μοναδικός σε αυτό που καταπιάνεται, με ότι κι αν κάνει αφήνει σφραγίδα.  Οι ταινίες του χαρακτηρίζονται από τα έντονα στοιχεία βίας, τις υπέροχες μουσικές και το περίεργο χιούμορ που ντύνεται αρμονικά με την ειρωνία και τον συναισθηματισμό, τον ρεαλισμό και τον κυνισμό που ξεχειλίζει από μέσα του.

Έχουμε παρατηρήσει και μαζί με εμάς, μερικά εκατομμύρια θεατών ακόμα, πως ο Κουεντίν χρησιμοποιεί παρόμοιες τεχνικές σε όλες του τις ταινίες. Είναι γνωστό ότι αυτό που πουλάει σπάνια το αλλάζεις. Κάποιος εκεί έξω στο πεδίο λοιπόν, σκέφτηκε να ενώσει κομμάτια από διαφορετικές ταινίες για να μας παρουσιάσει τα κοινά στοιχεία ανάμεσα στις δημιουργίες του.

Απολαύστε τον να τραβάει πλάνα από ψηλά και με μουσική υπόκρουση την παγκοσμίως γνωστή Μισιρλού.

Ε κατεβάστε και δείτε τις ταινίες του!!! Αυτονόητο έτσι!

O ταλαντούχος κύριος Quentin Jerome Tarantino

Γεννημένος στις 27 Μαρτίου του 1963 στο Νόξβιλ του Τενεσί, είναι Αμερικανός ηθοποιός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης ταινιών κινηματογράφου, παραγωγός ταινιών, ηθοποιός ταινιών και συγγραφέας. Έγινε γνωστός στην αρχή της δεκαετίας του ’90 ως ο μοντέρνος δημιουργός που με τις μη γραμμικές (φρακταλικές) ιστορίες του, αξιομνημόνευτους διαλόγους και ατόφια βία, έφερε νέες ιδέες στα συνηθισμένα αρχέτυπα των αμερικανικών ταινιών. Είναι ένας από τους πιο διάσημος νέους σκηνοθέτες, που βρίσκονταν πίσω από την επανάσταση του ανεξάρτητου κινηματογράφου της δεκαετίας του ’90, πασίγνωστος για την γρήγορη ομιλία του, τις γνώσεις του για όλες τις εξελίξεις στον χώρο του κινηματογράφου καθώς και για τις εγκυκλοπαιδικές του γνώσεις γύρω από τον κλασικό αλλά και πειραματικό κινηματογράφο.

Μία από τις πιο γνωστές ταινίες του είναι το Pulp Fiction, με τους Τζον Τραβόλτα, Ούμα Θέρμαν, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Μπρους Γουίλις, Τιμ Ροθ, Ροζάννα Αρκέτ και Κρίστοφερ Γουόκεν, το οποίο βραβεύτηκε με το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών το 1994. Η ταινία προτάθηκε για επτά Όσκαρ, εκ των οποίων κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου σεναρίου. Όπως και άλλοι διάσημοι σκηνοθέτες, ο Ταραντίνο εμφανίζεται σε μικρούς ρόλους σε κάποιες ταινίες του, με πιο χαρακτηριστικούς στο Pulp Fiction και το Reservoir Dogs.

Φιλμογραφία
Σκηνοθεσία & σενάριο

My Best Friend’s Birthday (1987)
Reservoir Dogs (1992)
Pulp Fiction (1994)
ER – Πρώτη περίοδος, Επεισόδιο 24: “Motherhood” (1995) – Tηλεοπτική σειρά
Four Rooms (1995) (σκηνοθεσία τμήματος The Man from Hollywood)
Jackie Brown (1997)
Kill Bill Vol.1 (2003)
Kill Bill Vol.2 (2004)
Sin City (2005) (συμμετοχή στη σκηνοθεσία)
CSI: Crime Scene Investigation (2005), διπλό επεισόδιο “Grave Danger: Vols. I & II” (επίτιμος σεναριογράφος και σκηνοθέτης)
Death Proof (2007) (σε μερικές χώρες προβλήθηκε μαζί με το Planet Terror του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ, κάτω από τον γενικό τίτλο Grindhouse)
Άδωξοι Μπάσταρδη (Αγγλικά:Inglourious Basterds) (2009)
Django Unchained (2013)

Σενάριο

True Romance (1993)
Natural Born Killers (1994)
From Dusk Till Dawn (1996)

Ηθοποιός

My Best Friend’s Birthday (1987) – ως Clarence Pool
Reservoir Dogs (1992) – ως Mr. Brown
Pulp Fiction (1994) – ως Jimmie Dimmick
Sleep With Me (1994) – ως Sid
Destiny Turns On the Radio (1995) – ως Johnny Destiny
Four Rooms (1995) – ως Chester
Desperado (1995) – ως Pick-up Guy
From Dusk Till Dawn (1996) – ως Richard Gecko
Girl 6 (1996) – ως Q.T
Little Nicky (2000) -ως Deacon
Alias (τηλεοπτική σειρά) (2001) – ως McKenas Cole
The Muppets’ Wizard of Oz (2005)
Vzyat Tarantino (2005)
Hell Ride (2006)

Παραγωγός

My Best Friend’s Birthday (1987)
Past Midnight (1992)
Iron Monkey (1993)
Killing Zoe (1994)
Four Rooms (1995)
From Dusk Till Dawn (1996)
Curdled (1996)
God Said, ‘Ha!’ (1998)
From Dusk Till Dawn 2: Texas Blood Money (1999)
From Dusk Till Dawn 3: The Hangman’s Daughter (2000)
Daltry Calhoun (2005)
Freedom’s Fury (2005)
Hostel (2006)
Killshot (2006)
Grindhouse (2007)
Hell Ride (2006)
Hostel 2 (2007)
Άδωξοι Μπάσταρδη (Αγγλικά:Inglourious Basterds) (2009)

terrapapers.com_Quentin Jerome Tarantino (17)

terrapapers.com_Quentin Jerome Tarantino (16)

terrapapers.com_Quentin Jerome Tarantino (2)

terrapapers.com_Quentin Jerome Tarantino (21)

terrapapers.com_Quentin Jerome Tarantino (22)

terrapapers.com_Quentin Jerome Tarantino (6)

terrapapers.com_Quentin Jerome Tarantino (11)

terrapapers.com_Quentin Jerome Tarantino (13)

terrapapers.com_Quentin Jerome Tarantino (19)

terrapapers.com_Quentin Jerome Tarantino (20)

terrapapers.com_Quentin Jerome Tarantino (23)