Η Καταχθόνια Βαρβαρότητα του San Fermín

Τώρα αν εσύ μπορείς ξεχώρισε τα ζώα απ’ τους ανθρώπους, εγώ αδυνατώ! Ο Kαταχθόνιος Συμπαντικός Ταυρομάχος, στο έλεος του οποίου είμαστε όλοι μας, έχει τον τρόπο του να αποσπά ταχυδακτυλουργικά την προσοχή μας με το...

Η Καταχθόνια Βαρβαρότητα του San Fermín

Ο Kαταχθόνιος Συμπαντικός Ταυρομάχος

Η βασκική πόλη Παμπλόνα γιορτάζει κάθε χρόνο από τις 6 έως τις 14 Ιουλίου τον προστάτη της Άγιο Φερμίν. Προς τιμή του αγίου, της χριστιανικής εκκλησίας, (μην το ξεχνάς βλέποντας τις εικόνες) εδώ και περίπου 1.000 χρόνια, στήνεται ένα μεγάλο πανηγύρι, με κυριότερη εκδήλωση το αποτρόπαιο “Κυνηγητό των Ταύρων” (Encierro στα ισπανικά), μία θρησκευτική τελετουργία, που προσελκύει χιλιάδες τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο.

Κάθε πρωί, ακριβώς στις 8, η αδρεναλίνη ανεβαίνει στο κατακόρυφο για όσους και όσες, δεν διαθέτουν μυαλό στο κεφάλι τους. Οι άνοες μπαίνουν μπροστά, ακολουθούμενοι από τους αφηνιασμένους ταύρους, για να διανύσουν μία απόσταση 825 μέτρων στα καλντερίμια της παλιάς πόλης της Παμπλόνας, κάνοντας την όποια απόσταση, χωρίζει τον άνθρωπο από το ζώο δυσδιάκριτη. Όποιος έλθει σε στενή επαφή με ταύρο και διασωθεί λέγεται ότι έχει τη χάρη του Αγίου Φερμίν, κατά το χριστιανικότατο «σφάξε με αγα μου ν΄αγιάσω»

Το σύνθημα δίδεται με την εκτόξευση ενός πυροτεχνήματος και η βάρβαρη τελετή απαιτεί για τους συμμετέχοντες λευκή ενδυμασία, κόκκινο μαντήλι στο λαιμό και κόκκινο φουλάρι στη μέση. Προτού ξεκινήσουν, ζητούν την προστασία του Αγίου, ψάλλοντας τρεις φορές: «Άγιε Φερμίν, ζητάμε από εσένα τον προστάτη μας, να μας καθοδηγήσεις σ’ αυτή τη δοκιμασία και να μας δώσεις (τουλάχιστον) την ευλογία σου» αφού έτσι κι αλλιώς στερούμαστε μυαλού. Αναρωτιέμαι οι ταύροι σε ποιόν θεό προσεύχονται ! Θα σου πουν τα δύστυχα ζώα –δηλ. οι άνθρωποι- «μα οι ταύροι είναι ζώα δεν έχουν θεό» και βλέποντας τις εικόνες αναρωτιέμαι -ξανά- ποιοί είναι τα ζώα !!

Το αιματηρό και ελεεινό αυτό πανηγύρι στα Σόδομα και Γόμορα, εκτός από βάρβαρο, καταχθόνιο και υποτιμητικό για τον άνθρωπο, είναι επικίνδυνο και το αίμα ρέει άφθονο, όπως είναι φυσικό, συχνά, κυρίως ανάμεσα στους τουρίστες. Από το 1924, μόνο 14 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 200 έχουν τραυματιστεί σοβαρά, ενώ θα έπρεπε να έχουν σκοτωθεί πολύ περισσότεροι.

Κατά τη διάρκεια της βάρβαρης πρωτόγονης φιέστας, προς τιμήν ενός αγίου χριστιανικής εκκλησίας, του Αγίου Φερμίν, η σαγκρία (υποδηλώνοντας το αίμα) ρέει άφθονη και η Παμπλόνα δεν κοιμάται. Οι ντόπιοι και οι χιλιάδες ξένοι τουρίστες αφηνιάζουν όλη την νύχτα στους δρόμους και τα πάρκα της πόλης. Τα φώτα της βαρβαρότητας χαμηλώνουν τα μεσάνυχτα της 14ης Ιουλίου με το άναμμα κεριών στην Πλατεία Κονσιστοριάλ. Κάποιοι από τους βάρβαρους της γιορτής συνεχίζουν και την επόμενη μέρα. Στις 8 το πρωί της 15ης Ιουλίου βρίσκονται στην αφετηρία για να τρέξουν για τελευταία φορά. Αντί για τους ταύρους έχουν να συναγωνισθούν τα λεωφορεία της γραμμής, που εκτελούν και πάλι τα δρομολόγιά τους στα γραφικά καλντερίμια της παλιάς πόλης της Παμπλόνας. Δηλ. υπόσταση πιο κάτω από τα λεωφορεία !!!!

Στην πραγματικότητα, οι ταυρομαχίες είναι ένα καθαρά πολιτικό θέμα. Η πρώτη προσπάθεια απαγόρευσης των ταυρομαχιών έγινε τον 16ο αιώνα από τον Πάπα Πίο τον 5ο. Δύο αιώνες αργότερα, ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος ο 5ος απαγόρευσε στην αριστοκρατία της εποχής να συμμετάσχει στο «άθλημα», γεγονός όμως που άνοιξε το δρόμο για την ανάδειξη πλέον των επαγγελματιών matador που ξεκίνησαν από την Ανδαλουσία τον 18ο αιώνα. Το 2007 περισσότεροι από 200 ευρωβουλευτές ψήφισαν την κατάργηση των κοινοτικών επιχορηγήσεων στους εκτροφείς «πολεμοχαρών» ταύρων.

Αυτό το βάρβαρο έθιμο του «Κυνηγητού των Ταύρων» το έκανε γνωστό ο αμερικανός συγγραφέας Έρνεστ Χέμινγουεϊ. Το μυθιστόρημά του «Ο ήλιος ανατέλλει ξανά» που κυκλοφόρησε το 1926, εκτυλίσσεται στο μεγαλύτερο μέρος του κατά τη διάρκεια της αποτροπιαστικής φιέστας αίματος του Αγίου Φερμίν, μεγάλη η χάρη του. Περιγράφει εκτενώς το φαινόμενο των ταυρομαχιών, οι οποίες φαίνεται ότι τον συνάρπαζαν, όπου σημείωνε ότι το συγκεκριμένο σπορ δεν είχε την παραμικρή αμερικανοβρετανική κουλτούρα, δεδομένου ότι συγκρούονταν δύο ανόμοιες δυνάμεις. Παρ’ όλα αυτά, ο Χέμινγουεϊ συγκλονιζόταν από την αναμέτρηση του ταυρομάχου με τον ταύρο κι όπως κάπου σημειώνει, η ταυρομαχία είναι η πιο δυνατή εμπειρία θανάτου που μπορείς να αποκτήσεις εν καιρώ ειρήνης”

ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ: Νεκρός από χτύπημα ταύρου έπεσε ο 29χρονος Βίκτορ Μπαρίο στην αρένα του Τερουέλ, στην κεντροανατολική Ισπανία. Όπως αναφέρουν τα Μέσα Μαζικής Προπαγάνδας στην Ισπανία, ο ταυρομάχος χτυπήθηκε στη δεξιά πλευρά του θώρακα από ένα ταύρο με βάρος που ξεπερνά τα 500 κιλά. Είναι η πρώτη φορά μετά από 31 χρόνια που ταυρομάχος σκοτώνεται στην αρένα. Τελευταίο θύμα το 1985 ο 21χρονος Χοσέ Κουμπέρο. Λογικό και δίκαιο, ας περιμένουμε το ίδιο και για τους υπόλοιπους. Μην τολμήσει κανείς να σκεφτεί πως ο πρωτόγονος ταυρομάχος-δολοφόνος ήταν άνθρωπος και λοιπές αρλουμπολογίες ηλιθίων παρασιτικών, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ, ΣΚΟΠΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ συγκάτοικους του επάνω στον πλανήτη, είναι ανθρώπινο κτήνος, ένα καταχθόνιο βδέλυγμα, τελεία και παύλα.

Απόσπασμα από το έργο του γνωστού Άρθρουρ Κλάρκ «Οι Επικυρίαρχοι»

«Αυτή ήταν η μόνη φορά που ο Καρέλλεν θύμωσε: «Μπορείτε να σκοτώνετε ο ένας τον άλλον αν το θέλετε» -έλεγε η διαταγή- «κι αυτό είναι υπόθεση δική σας. Αν όμως σκοτώσετε τα ζώα με τα οποία μοιράζεστε τον κόσμο αυτό, τότε θα δώσετε λόγο σε μένα» Κανείς δεν ήξερε τι θα έκανε ο Καρέλλεν για να επιβάλει τη διαταγή του. Δεν χρειάστηκε να περιμένουν για πολύ. Η Πλάζα ντε Τόρος ήταν γεμάτη, όταν οι ταυρομάχοι και οι συνοδοί τους έκαναν την επίσημη είσοδό τους στην αρένα. Το πλήθος χαιρετούσε τους ευνοούμενους όπως είχε κάνει εκατοντάδες φορές. Κι όμως, εδώ και εκεί υπήρχαν πρόσωπα ανήσυχα στραμμένα στον ουρανό, στο ασημένιο σκάφος του Καρέλλεν που ήταν 50 χιλμ. πάνω από τη Μαδρίτη.

Οι πικαντόρες πήραν τις θέσεις τους και ο ταύρος μπήκε ρουθουνίζοντας στην αρένα. Τα τρομαγμένα άλογα βγήκαν στο φως, καθώς οι καβαλάρηδες τα κέντρισαν να συναντήσουν τον ταύρο. Η πρώτη λόγχη έλαμψε στον ήλιο -χώθηκε στο κρέας του ταύρου- και τότε την ίδια στιγμή, ακούστηκε ένας ήχος που δεν είχε ξανακουσθεί ποτέ πριν στη Γη. Ήταν ο ήχος που έκαναν δέκα χιλιάδες άτομα που ούρλιαζαν από τον πόνο της ίδιας πληγής με αυτήν που είχε ο ταύρος, δέκα χιλιάδες άτομα, που όταν συνήλθαν από το σοκ βρήκαν ότι δεν είχαν πάθει απολύτως τίποτα. Αυτό όμως ήταν το τέλος αυτής της ταυρομαχίας, αλλά και το τέλος όλων των ταυρομαχιών.» Απλά πράγματα!

Τώρα αν εσύ μπορείς ξεχώρισε τα ζώα απ’ τους ανθρώπους, εγώ αδυνατώ!

@ Polixani Deli

terrapapers.com_The-annual-San-Fermin-bull-running-festival-in-Pamplona-Spain (47)

terrapapers.com_The-annual-San-Fermin-bull-running-festival-in-Pamplona-Spain (45)
Το κόκκινο πανί του ταυρομάχου

Ο Kαταχθόνιος Συμπαντικός Ταυρομάχος, στο έλεος του οποίου είμαστε όλοι μας, έχει τον τρόπο του να αποσπά ταχυδακτυλουργικά την προσοχή μας με το κόκκινο πανί του, πίσω από το οποίο κρύβεται επιμελώς. Να μερικές, σκόρπιες, από τις κύριες αποχρώσεις της μαγικής του κάπας, που μας συσκοτίζει τον νου και την κρίση.

» Για τις ανισότητες και την εκμετάλλευση στις ανθρώπινες κοινωνίες δεν φταίει το γεγονός ότι αποτελούν πανταχού παρόντα δομικά συστατικά της Φύσης, αλλά ο καπιταλισμός, η άρχουσα τάξη, η πολιτική ηγεσία, κάποια μεμονωμένα κακά και άπληστα άτομα, κλπ.

» Τις θρησκευτικές, ιδεολογικές, και λοιπές σφαγές δεν τις αποδίδουμε στο γεγονός ότι συχνά ασπαζόμαστε (τυφλά κι από μιμητισμό) εξωφρενικές κι αναπόδεικτες ιδέες και πεποιθήσεις (μολυσματική ιδεοληψία) αλλά στους άλλους, που βρίσκονται σε λάθος στρατόπεδο επειδή υποστηρίζουν διαφορετικές ιδέες και πεποιθήσεις.

» Δεχόμαστε ότι είναι φυσικός νόμος το κάθε έμβιο είδος να πληρώνει το δαρβινικό τίμημα της επιβίωσής του στον θάνατο, αλλά παράλληλα πασχίζουμε να σωθεί και να ζήσει κάθε άνθρωπος, από το τελευταίο ταλαίπωρο αφρικανάκι ή ασιατάκι, μέχρι τους πάσχοντες από ανίατες ασθένειες, παραβλέποντας ότι αυτή η αλματώδης αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού και του προσδόκιμου ζωής, είναι συνολικά εις βάρος του πλανήτη αλλά και της ανθρωπότητας ειδικότερα.

» Εφαρμόζουμε την ευγονική στα φυτά και στα ζώα, για να τα βελτιώσουμε, αλλά θεωρείται αμαρτία, απανθρωπισμός, φασισμός, να την εφαρμόσουμε στην ανθρώπινη κοινωνία, όπου (εκ Θεού και ανθρωπισμού) ο κάθε προβληματικός έχει το αναφαίρετο εγκληματικό δικαίωμα να διαιωνίσει τα προβληματικά του γονίδια.

Με δυο λόγια, χυμάμε έξαλλοι πάνω στο κόκκινο πανί του Ταυρομάχου, που χώνει σαδιστικά τις μπαντερίλες του στις σάρκες μας, κι επιπλέον νομίζουμε ότι είμαστε δεινοί κι έξυπνοι αναλυτές της πραγματικότητας! Κοιμόμαστε όρθιοι και πληρώνουμε πανάκριβο ξενοδοχείο, στο Absolute Horror Show!

Αν ο,τιδήποτε περιλαμβάνεται στη Φύση είναι φυσιολογικό, τότε η ίδια η Φύση είναι άκρως αφύσικη!

Ο εχθρός δεν είναι ο Άλλος, ο Εχθρός είναι αλλού!

O ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟ ΖΩΟ

Όλα δείχνουν ότι ο άνθρωπος είναι προγραμματισμένος για να αντέχει τα πάντα στο απάνθρωπο Γεωσύστημα, για να μην αυτοκτονεί, έτσι ώστε να παράγει αρνητικά συναισθήματα για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα γίνεται – προς μεγάλη απόλαυση των εκτροφέων του. Υπό «φυσιολογικές» συνθήκες (αν αυτό σημαίνει κάτι σε έναν εντελώς αφύσικο κόσμο) θα έπρεπε να είχαμε συνεχείς επιδημίες αυτοκτονιών.

Σχεδόν κανείς δεν βλέπει την αποτρόπαια «τροφική αλυσίδα» (να ζεις σημαίνει να σκοτώνεις) στην οποία είναι παγιδευμένα όλα τα έμβια όντα, όλοι οι επιζήσαντες από σεισμούς λιμούς, καταποντισμούς, πολέμους, γενοκτονίες, κλπ., αντί να πεθαίνουν από τον ανείπωτο τρόμο αυτού που έζησαν, είναι ευγνώμονες (στην τύχη… ή στον Θεό!) που σώθηκαν και συνεχίζεται η επίγεια ταλαιπωρία τους, όλοι πασιχαρείς γεννοβολούν ασυνείδητα κι άλλους για να απολαύσουν αυτό το… «το μεγάλο δώρο της ζωής», κλπ! Επίσης, υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά επαγγέλματα που αποδεικνύουν αυτή την πιθανότατα προγραμματισμένη αναισθησία – ακόμη και σε καιρό ειρήνης.

» Ο μισθοφόρος: Ο φόνος ενός συνανθρώπου σου, όταν συγκρούεσαι μαζί του πολεμικά για κάποιες αιτίες που θεωρούνται σημαντικές από την αγέλη σου – εδαφικές, οικονομικές, φυλετικές, θρησκευτικές – δικαιολογεί και την απαραίτητη συναισθηματική φόρτιση και το μίσος για να τον διαπράξεις. Ο μισθοφόρος είναι κάποιος που δεν έχει τίποτα προσωπικό να χωρίσει με αυτόν που είναι απέναντί του, απλώς πληρώνεται για να τον σκοτώσει και το κάνει εν ψυχρώ!

» Ο ιατροδικαστής: Δουλειά του είναι να ψαχουλεύει πτώματα, συχνά μάλιστα σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης, ακόμη και λείψανα για να ανακαλύψει την αιτία θανάτου, κι ωστόσο συνεχίζει να ζει!

» Ο χειρουργός: Βλέπει καθημερινά τη βρώμικη «πίσω αυλή» της βιτρίνας του ανθρώπινου σώματος, άρρωστους ιστούς και όργανα, τσακισμένα κόκαλα, κομματιασμένες σάρκες, σπασμένα κρανία, κόβει, ράβει, επιδιορθώνει, μεταμοσχεύει, σαν καλλιτέχνης χασάπης, κι ωστόσο συνεχίζει να ζει!

» Ο γυναικολόγος: Δουλειά του είναι να ασχολείται καθημερινά με το βασικό «αντικείμενο του πόθου» κάθε άντρα, τα γυναικεία γεννητικά όργανα, νεανικά και γέρικα, υγιή και άρρωστα, κομψά και δύσμορφα, ξυρισμένα κι αξύριστα, και παρ’ όλα αυτά συνεχίζει να έχει επιθυμία για σεξ και να το κάνει!

» Γραφείο τελετών/νεκροθάφτης: Έρχονται σε καθημερινή επαφή με αυτό που ο άνθρωπος προσπαθεί συνεχώς να ξεχάσει, το βιολογικό του τέλος, τον θάνατο, και παρ’ όλα αυτά συνεχίζουν να ζουν!

Ναι, τελικά ο άνθρωπος είναι ένα πολύ αναίσθητο ζώο!

@ Dimitris Horoskelis

terrapapers.com_The-annual-San-Fermin-bull-running-festival-in-Pamplona-Spain (31)

terrapapers.com_The-annual-San-Fermin-bull-running-festival-in-Pamplona-Spain (53)

terrapapers.com_The-annual-San-Fermin-bull-running-festival-in-Pamplona-Spain (13)

terrapapers.com_The-annual-San-Fermin-bull-running-festival-in-Pamplona-Spain (23)

terrapapers.com_The-annual-San-Fermin-bull-running-festival-in-Pamplona-Spain (28)

DOCU_GRUPO SANFERMINES 2011

terrapapers.com_The-annual-San-Fermin-bull-running-festival-in-Pamplona-Spain (10)

w terrapapers.com_The-annual-San-Fermin-bull-running-festival-in-Pamplona-Spain (1)

w terrapapers.com_The-annual-San-Fermin-bull-running-festival-in-Pamplona-Spain (2)

terrapapers.com_The-annual-San-Fermin-bull-running-festival-in-Pamplona-Spain (50)

terrapapers.com_The-annual-San-Fermin-bull-running-festival-in-Pamplona-Spain (51)

terrapapers.com_The-annual-San-Fermin-bull-running-festival-in-Pamplona-Spain (52)

terrapapers.com_The-annual-San-Fermin-bull-running-festival-in-Pamplona-Spain WW (2)

terrapapers.com_The-annual-San-Fermin-bull-running-festival-in-Pamplona-Spain WW (3)

terrapapers.com_The-annual-San-Fermin-bull-running-festival-in-Pamplona-Spain WW (4)

Fiesta De San Fermin Running Of The Bulls

terrapapers.com_The-annual-San-Fermin-bull-running-festival-in-Pamplona-Spain (38)

terrapapers.com_The-annual-San-Fermin-bull-running-festival-in-Pamplona-Spain (39)

terrapapers.com_The-annual-San-Fermin-bull-running-festival-in-Pamplona-Spain (34)

terrapapers.com_The-annual-San-Fermin-bull-running-festival-in-Pamplona-Spain (32)

terrapapers.com_The-annual-San-Fermin-bull-running-festival-in-Pamplona-Spain (33)

terrapapers.com_The-annual-San-Fermin-bull-running-festival-in-Pamplona-Spain (26)

terrapapers.com_The-annual-San-Fermin-bull-running-festival-in-Pamplona-Spain (27)

terrapapers.com_The-annual-San-Fermin-bull-running-festival-in-Pamplona-Spain (24)

terrapapers.com_The-annual-San-Fermin-bull-running-festival-in-Pamplona-Spain (21)

terrapapers.com_The-annual-San-Fermin-bull-running-festival-in-Pamplona-Spain (18)

terrapapers.com_The-annual-San-Fermin-bull-running-festival-in-Pamplona-Spain (11)

terrapapers.com_The-annual-San-Fermin-bull-running-festival-in-Pamplona-Spain (1)

terrapapers.com_The-annual-San-Fermin-bull-running-festival-in-Pamplona-Spain (4)

terrapapers.com_The-annual-San-Fermin-bull-running-festival-in-Pamplona-Spain (9)

Morenito de Aranda

terrapapers.com_The-annual-San-Fermin-bull-running-festival-in-Pamplona-Spain WW (1)

terrapapers.com_The-annual-San-Fermin-bull-running-festival-in-Pamplona-Spain WW (5)

terrapapers.com_The-annual-San-Fermin-bull-running-festival-in-Pamplona-Spain WW (6)

terrapapers.com_The-annual-San-Fermin-bull-running-festival-in-Pamplona-Spain (7)

terrapapers.com_The-annual-San-Fermin-bull-running-festival-in-Pamplona-Spain (8)

terrapapers.com_The-annual-San-Fermin-bull-running-festival-in-Pamplona-Spain (3)

terrapapers.com_The-annual-San-Fermin-bull-running-festival-in-Pamplona-Spain (42)

terrapapers.com_The-annual-San-Fermin-bull-running-festival-in-Pamplona-Spain (19)

terrapapers.com_The-annual-San-Fermin-bull-running-festival-in-Pamplona-Spain (20)