Charlie Hebdo: Πραγματικότητα κι όχι Σάτιρα

Ο άνθρωπος που είναι ανίκανος να αυτοσαρκαστεί και να γελάσει, είναι νεκρός. Το νέο εξώφυλλο του «Charlie Hebdo» που κυκλοφορεί 30 Μαρτίου 2016, σχολιάζει την «τρομοκρατική» επίθεση των μουσουλμάνων στο Βέλγιο. Αυτό είναι η Σάτιρα,...

Charlie Hebdo: Πραγματικότητα κι όχι Σάτιρα

Το Charlie Hebdo είναι μια γροθιά στο πρόσωπο της γελοιότητας

Εναντίον εκείνων που προσπαθούν να μας σταματήσουν από το να σκεφτόμαστε και να χρησιμοποιούμε την λογική μας. Εναντίον εκείνων που φοβούνται την φαντασία και τρέμουν την ικανότητα να αναλάβουν οποιαδήποτε ευθύνη στην ζωή τους.

Εναντίον εκείνων που δεν τους αρέσει να γελάμε. Που φοβούνται το γέλιο, γιατί γνωρίζουν ότι αυτός που ξέρει να γελάει είναι αδύνατον να ζήσει εγκλωβισμένος. Μην ξεχνάμε πως όλα τα θρησκευτικά και πολιτικά δόγματα έχουν τον ίδιο παρανομαστή: Τρομοκρατημένους Σκλάβους

Το Charlie Hebdo είναι ένα οργισμένο περιοδικό.

Είναι ένα περιοδικό που προβάλλει την παράνοια κι ένα περιοδικό που σκέφτεται, όσο μπορεί.

Είναι ένα περιοδικό αποτελούμενο από (κι απευθυνόμενο σε …) ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα να χάσουν ή να κερδίσουν, στην μετά θάνατον ζωή για τον πολύ απλό και λογικό λόγο ότι δεν υπάρχει μετά θάνατον ζωή.

Το Charlie Hebdo δεν έχει ανάγκη κανέναν Θεό, ούτε οποιαδήποτε ανάγκη την Wall Street. Ο λογικός άνθρωπος δεν χρειάζεται δύο αυτοκίνητα και τρία κινητά τηλέφωνα για να είναι ευτυχισμένος, υγιής, δυνατός, έξυπνος.

Για να είναι ευτυχισμένος, ο άνθρωπος που διαβάσει το Charlie Hebdo, συλλογίζεται και γελάει με τα πάντα σε αυτή τη γη που είναι γελοία, ή προκαλούν γέλια σε όλους, για όλα τα παράλογα στην ζωή. Ποια είναι αυτά τα παράλογα; Σχεδόν τα πάντα που πηγάζουν από την θρησκεία, την πολιτική, την οικονομία.

Επειδή η ζωή είναι τόσο απαίσια και δόλια μικρή, είναι κρίμα να την περάσετε μέσα στο κλαψούρισμα και την  απογοήτευση, αντί μέσα σε μια καταιγίδα γέλιου, ειδικά όταν βλέπετε γύρω σας τόσα γελοία να προκαλούν την λογική, την νοημοσύνη και την αυτοκυριαρχία σας.

Ο άνθρωπος που είναι ανίκανος να αυτοσαρκαστεί και να γελάσει, είναι νεκρός.

Το νέο εξώφυλλο του γνωστού γαλλικού σατιρικού περιοδικού «Charlie Hebdo» που κυκλοφορεί 30 Μαρτίου 2016, σχολιάζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο την «τρομοκρατική» επίθεση των μουσουλμάνων στο Βέλγιο. Με φόντο τη σημαία του Βελγίου, το εξώφυλλο απεικονίζει τον Βέλγο τραγουδιστή Stromae περιτριγυρισμένο από κομμένα ανθρώπινα μέλη. «Παίζοντας» με τους στίχους του τραγουδιού «Papaoutai» -παραφράζοντας τους- το εξώφυλλο εμφανίζει τον τραγουδιστή να ρωτάει «Μπαμπά που είσαι;» με τα μέλη να απαντούν «εδώ και εδώ και εδώ επίσης» Ταυτόχρονα επισημαίνουν και τη σύγχυση που επικρατεί στο Βέλγιο, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα. Στο πάνω μέρος της έκδοσης αναφέρεται: «Το Βέλγιο σε σύγχυση».

Αυτό είναι η Σάτιρα, Αλήθεια και πόνος που κόβει σαν νυστέρι κι αντί για δάκρυα προκαλεί γέλια.

Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης είναι για λίγους κι όχι φυσικά για τον όχλο.

terrapapers.com_Charlie Hebdo 30- 3- 2016

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ.

Όπως συνήθως και τώρα οι πάσης φύσεως και (θρησκευτικο-ιδεολογικής) κοπής ανθρωπιστές έχουν μια μερική και λάθος εκτίμηση του “προσφυγικού προβλήματος” αναπτύσσουν έναν γενικό κι αφηρημένο ανθρωπισμό που δεν λαμβάνει υπ’ όψιν του την πραγματικότητα.

– Δεδομένης της συνεχούς ροής τους (πρόσφυγες πολέμου και οικονομικοί μετανάστες), δεν αναφέρουν ποτέ πόσους εκτιμούν ότι μπορεί να δεχτεί συνολικά η Ευρώπη (ή η Δύση γενικότερα) χωρίς να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα για όλους (οικονομικό, συνύπαρξης, κλπ.).

– Δεν λαμβάνουν υπ΄ όψιν ότι οι πρόσφυγες είναι “φορείς” της μουσουλμανικής θρησκείας – μιας μολυσματικής ιδεοληψίας που βρίσκεται σε φονική έξαρση αυτή την περίοδο – και ότι ήδη υπάρχουν πάνω από 10 εκατομμύρια μουσουλμάνοι μετανάστες στην Ευρώπη, οι οποίοι συχνά συμπεριφέρονται σαν στρατός κατοχής (αντιδυτικά κηρύγματα, συνεχείς διεκδικήσεις) και προβαίνουν σε φονικότατες τρομοκρατικές πράξεις.

– Δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν ότι οι ακραίοι ισλαμιστές και η συνεχής εισροή νέων μουσουλμάνων συντελούν τα μέγιστα στην άνοδο της ακροδεξιάς και των εθνικισμών.

– Αγνοούν το γεγονός ότι “το προσφυγικό” εντείνει τα ενδο-ευρωπαϊκά προβλήματα και καθυστερεί την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, επειδή πολλές χώρες νοιώθουν απειλούμενες και περιχαρακώνονται στα σύνορά τους.

– Εθελοτυφλούν στην πιθανότητα όλη αυτή η κατάσταση να γίνεται βάσει σχεδιασμού, δεδομένου ότι οι 5 πλούσιες αδελφές χώρες του Κόλπου (κυρίως η Σαουδική Αραβία) εξάγουν εδώ και χρόνια τον ισλαμικό φανατισμό/προσηλυτισμό παγκοσμίως και αρνούνται μυστηριωδώς να δεχτούν “αδελφούς” τους πρόσφυγες στα εδάφη τους.

Για άλλη μια φορά το συναίσθημα επικρατεί επί της λογικής και ο γενικός και αφηρημένος “ανθρωπισμός” αγνοεί τη σκληρή πραγματικότητα, με κίνδυνο να μας ρίξει σε απίστευτες περιπέτειες!!! @Δημήτριος Χορόσκελης

Τον περασμένο Ιανουάριο, με το σκίτσο του, υπό τον τίτλο: «Τι θα γινόταν αν ο μικρός Αϊλάν μεγάλωνε;» (ρητορική η ερώτηση, η απάντηση είναι προφανής για όποιον έχει μια στάλα μυαλό κι όχι κουρκούτι) το γαλλικό περιοδικό βρέθηκε ξανά στο στόχαστρο από τον όχλο, σχολιάζοντας με χιούμορ την λαθρομεταναστευτική κρίση και τις «παιδικές ψυχές» που χάνονται στο Αιγαίο.

terrapapers.com_Charlie Hebdo What if the little Ailan growing