Have a Funny Holidays

Ένας φωτογράφος στιλίστας της ηδονοθηρίας. Πολλοί θέλουν να διεγείρουν, λίγοι τα καταφέρνουν. Φωτογραφίζει και φτιάχνει φιλμ. Ταξιδεύει και φωτογραφίζει γυναίκες. Γυμνές και όμορφες. Πληθωρικές και λιπόσαρκες. Με αθώο ή πρόστυχο ύφος. Λαδωμένοι γλουτοί ή στεγνά...

Have a Funny Holidays

Ένας φωτογράφος στιλίστας της ηδονοθηρίας.

Πολλοί θέλουν να διεγείρουν, λίγοι τα καταφέρνουν. Φωτογραφίζει και φτιάχνει φιλμ. Ταξιδεύει και φωτογραφίζει γυναίκες. Γυμνές και όμορφες. Πληθωρικές και λιπόσαρκες. Με αθώο ή πρόστυχο ύφος. Λαδωμένοι γλουτοί ή στεγνά χείλη. Ο Fedor Shmidt ζει αυτή την περίοδο στη Μόσχα και μετρά περισσότερους από μισό εκατομμύριο followers στο Instagram.

Jaguar, Lexus, Sony Vaio, Maxim, XXL, Pernod Riccard είναι μερικοί από τους πελάτες του.

Τα μοντέλα που θέλουν να συνεργαστούν μαζί του, πολλά, γιατί εκεί που κάποιος αδαής και ρηχός βλέπει ένα γυμνό, ο καλλιτέχνης δημιουργεί σενάριο, κίνηση, ζωή. Γιατί κάποιες εικόνες ερεθίζουν περισσότερο και στέλνουν πολύ διαφορετικά μηνύματα που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά κι απαιτείται οξυμένος νους και αυξημένη Παρατήρηση του Ολοφάνερου.

Χρησιμοποιώντας πολλά από τα κλισέ που έχουν δει τα μάτια των ανθρώπων στα fashion editorials με τον δικό του τρόπο, ξεχωρίζει. Τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια, τα γραμμάρια κοκαΐνης, τα μοτίβα υποταγής και κυριαρχίας, τα φετίχ. Ο νεαρός φωτογράφος διαθέτει ένα μεγάλο portfolio και στη θεματογραφία του οι γυναίκες αλλάζουν ρόλους, στάσεις και διάθεση.

Δείτε περισσότερα στην σελίδα του fedorshmidt.com

Have a funny Hollydays -Fedor Shmidt (2)

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΙΜΟ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ

Η χρήση αειθαλούς δέντρου, στεφανιού και γιρλάντας ως συμβόλων της αιώνιας ζωής, αποτελούσε έθιμο των αρχαίων Αιγυπτίων, των Κινέζων και των Εβραίων. Η λατρεία των δέντρων, που ήταν συνηθισμένο φαινόμενο ανάμεσα στους ειδωλολάτρες Ευρωπαίους, επιβίωσε και μετά τον εκχριστιανισμό τους σε διάφορα έθιμα.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο των νεώτερων χρόνων προέρχεται από τους Εβραίους της Γερμανίας. Σ’ ένα λαϊκό μεσαιωνικό δράμα για τον Αδάμ και την Εύα το κυριότερο εξάρτημα τού σκηνικού ήταν ένα έλατο διακοσμημένο με μήλα, το οποίο συμβόλιζε τον Κήπο τής Εδέμ. Οι Γερμανοί Προτεστάντες έστηναν δέντρο του Παραδείσου μέσα στα σπίτια τους στις 24 Δεκεμβρίου, θρησκευτική γιορτή του Αδάμ και της Εύας. Αρχικά κρεμούσαν πάνω του λεπτά μπισκότα (συμβόλιζαν την όστια, το χριστιανικό σύμβολο τής σωτηρίας), τα οποία αντικαταστάθηκαν αργότερα από μπισκότα σε διάφορα σχήματα. Στην διακόσμηση προσέθεταν συχνά και κεριά, τα οποία συμβόλιζαν τον Γιαχβέ – Χριστό.

Στο ίδιο δωμάτιο υπήρχε κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και η πυραμίδα των Χριστουγέννων, μια τριγωνική ξύλινη κατασκευή με ράφια, πάνω στην οποία τοποθετούσαν χριστουγεννιάτικα ειδώλια, κλαδιά, κεριά και ένα αστέρι. Τον 16ο αιώνα είχε ήδη συντελεστεί η συγχώνευση της πυραμίδας των Χριστουγέννων και του δέντρου του Παραδείσου, από την οποία προήλθε το δέντρο των Χριστουγέννων.

Μέχρι τον 18ο αιώνα το έθιμο του χριστουγεννιάτικου δέντρου είχε διαδοθεί ευρέως στον χώρο των Γερμανών Προτεσταντών, αλλά η παράδοση αυτή απέκτησε βαθιές ρίζες στην Γερμανία μόνο τον επόμενο αιώνα. Στην Αγγλία εισήχθη στις αρχές τού 19ου αιώνα και έγινε ευρύτερα γνωστό στα μέσα της ίδιας εκατονταετίας, χάρη στις προσπάθειες του Γερμανού πρίγκιπα Αλβέρτου, συζύγου τής βασίλισσας Βικτωρίας. Στο βικτωριανό δέντρο κρεμούσαν με κορδέλες και χάρτινες αλυσίδες διάφορα κεριά, γλυκά και εντυπωσιακά κέικ.

Στην Βόρεια Αμερική τα χριστουγεννιάτικα δέντρα εισήχθησαν από τους Γερμανούς αποίκους στις αρχές τού 17ου αιώνα και έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή τον 19ο αιώνα. Εξίσου δημοφιλή ήταν στην Αυστρία, την Ελβετία, την Πολωνία και την Ολλανδία. Κατά τον 19ο και τον 20ό αιώνα οι Αμερικανοί ιεραπόστολοι εισήγαγαν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στην Κίνα και την Ιαπωνία, όπου επικράτησε η διακόσμηση τους με περίπλοκα σχέδια από χαρτί.

Το έθιμο του χριστουγεννιάτικου δέντρου εισήχθη στην Ελλάδα επί Βαυαροκρατίας, όταν τα Χριστούγεννα του 1834 στολίστηκε με δέντρο η κατοικία του Όθωνα στο Ναύπλιο και συνεχίστηκε τα επόμενα χρόνια στο παλάτι των Αθηνών. Στις 24 Δεκεμβρίου 1843 στήθηκε για πρώτη φορά χριστουγεννιάτικο δέντρο σε ελληνικό σπίτι και συγκεκριμένα στο αρχοντικό του Ναξιώτη Ιωάννη Παπαρρηγόπουλου, γενικού Προξένου της Ρωσίας στην Αθήνα.

Το έθιμο, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη, άργησε να εξαπλωθεί στην χώρα μας. Μόλις την δεκαετία του ’30 κάποια αστικά σπίτια άρχισαν να στολίζουν χριστουγεννιάτικο δέντρο, ενώ μεταπολεμικά το έθιμο διαδόθηκε ταχύτατα τόσο στις πόλεις όσο και στην ύπαιθρο χώρα. Μια προσπάθεια να αντικατασταθεί το Γερμανικό χριστουγεννιάτικο δέντρο με το Ελληνοπρεπέστατο καραβάκι στα μέσα της δεκαετίας του εβδομήντα δυστυχώς δεν ευοδώθηκε στην γερμανοκρατούμενη χριστιανική Ελλάδα.

Have a funny Hollydays -Fedor Shmidt

Have a funny Hollydays -Fedor Shmidt photos

Have a funny Hollydays -Fedor Shmidt (3)

Have a funny Hollydays -Fedor Shmidt (5)

Have a funny Hollydays -Fedor Shmidt (6)

Have a funny Hollydays -Fedor Shmidt (7)

Have a funny Hollydays -Fedor Shmidt (4)

Have a funny Hollydays -Fedor Shmidt (8)