Κατάλαβε Ανθρωπε

Κατάλαβε Ανθρωπε Όταν επικρατεί η παράνοια, είναι παρανοϊκό να είσαι εσύ ο λογικός Δεν έχουμε τον έλεγχο της λογικής, μας κατευθύνουν άλλοι. Ο Μήδας ό,τι άγγιζε γινόταν χρυσός. Οι άνθρωποι σήμερα ό,τι αγγίζουν το κάνουν...

Κατάλαβε Ανθρωπε

Όταν επικρατεί η παράνοια, είναι παρανοϊκό να είσαι εσύ ο λογικός

Δεν έχουμε τον έλεγχο της λογικής, μας κατευθύνουν άλλοι. Ο Μήδας ό,τι άγγιζε γινόταν χρυσός. Οι άνθρωποι σήμερα ό,τι αγγίζουν το κάνουν σκουπίδια και μολύνουν τον κόσμο. Στο βιβλίο του ο Ντίνο Κράσπεδον με τίτλο “κατάλαβε άνθρωπε” στις αρχές του 1950 έγραφε. “Θα δείτε γρήγορα την τρέλλα να ξαπλώνεται σ’ όλο τον κόσμο”. Σήμερα η τρέλα χαρακτηρίζει πράξεις πάρα πολλών ανθρώπων γύρω μας καθημερινά. Φταίει η ραδιενέργεια που επιδρά στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Φταίει η τροφή, το νερό, τα φάρμακα. Φταίνε αυτά που ψεκάζουν. Φταίει η κακή χρήση του εγκεφάλου. Φταίνε όλα μαζί και είναι πάρα πολλά, με τα αποτελέσματα να είναι καθημερινά μπροστά μας. Ακόμη κι αν κρύβονται από Μ.Μ.Ε. κατ’ άλλους δικαιολογημένα, κατ’ άλλους όχι, το διαδίκτυο είναι ανοιχτό σε όλα.

Συμβάντα καθημερινής “τρέλας” εύρισκε κανείς πάντα στην ιστορία του ανθρώπου. Αλλά σε τέτοια μεγάλη συχνότητα και με τέτοια απαξίωση της ζωής (όχι μόνο της ανθρώπινης) είναι δύσκολο να την φανταστούμε. Πέταξε το μωρό από το καρότσι διότι τον ενοχλούσε να παρκάρει, μάνες πετάνε τα παιδιά τους από τα μπαλκόνια, ο ένας σκοτώνει τον άλλον για το τίποτα, πατεράδες σκοτώνουν τα παιδιά τους, αυτοκτονίες για το τίποτα, ψυχαναγκαστικές πιέσεις, τάχα για το καλό της εργασίας, φόλες σε ζωντανά που κανέναν δεν ενοχλούν και τόσα πολλά άλλα. Επαψε να υφίσταται η λογική, νομίζει το ανθρώπινο ζώο ότι την κατέχει, μα η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Όταν επικρατεί η παράνοια, είναι παρανοϊκό να είσαι εσύ ο λογικός.

Ούτε τα υλικά αποκτήματα, ούτε η συσσώρευση γνώσης, ούτε η όποια αλήθεια, μπορούν να κάνουν τον άνθρωπο ζωντανό κι ευτυχισμένο. Εχω γνωρίζει ανθρώπους που κατάντησαν “ντενεκέδες δεδομένων” με γνώσεις και πληροφορίες όσο μια βιβλιοθήκη, αλλά είναι ανθρώπινα ζώα, χωρίς ποιότητα και με καμία αξία, είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να συναναστραφείς. Η αληθινή ευτυχία βρίσκεται στο να ζεις και ζεις μόνον όταν βρίσκεσαι σε Αρμονία με την Δύναμη και ζεις με Πειθαρχία. Πειθαρχία δεν σημαίνει να πεθαίνεις της πείνας, ή να στέκεσαι κάτω από το κρύο νερό και να γίνεσαι σαν μελιτζάνα, αλλά να στέκεσαι απέναντι στην Δύναμη, με Σεβασμό, Θαυμασμό, Ανάληψη Ευθύνης και Δέος. Αυτή είναι η ύψιστη μορφή Επικοινωνίας μαζί Της και ο μοναδικός τρόπος να ζεις. Αυτό είναι συνώνυμο της Αγάπης. Ο,τι δεν το Θαυμάζεις και δεν στέκεσαι με Δέος και Σεβασμό απέναντι του δεν το Αγαπάς.

@Ηω Αναγνώστου