Οταν ο Χρόνος Σταμάτησε στην Κούβα

Όταν ο Φιντέλ Κάστρο ανέλαβε την εξουσία το 1959, απαγόρευσε, τις εισαγωγές αυτοκινήτων χωρίς κυβερνητική άδεια. Η απαγόρευση «σταμάτησε το χρόνο» για τα αυτοκίνητα της Κούβας. Σήμερα βλέπουμε Chevrolets, Studebakers και Buicks του 1950 να...

Οταν ο Χρόνος Σταμάτησε στην Κούβα

Όταν ο Φιντέλ Κάστρο ανέλαβε την εξουσία το 1959, απαγόρευσε, ως παράνομες, τις εισαγωγές αυτοκινήτων χωρίς κυβερνητική άδεια. Η απαγόρευση «σταμάτησε το χρόνο» για τα αυτοκίνητα της Κούβας, γι’ αυτό ακόμη και σήμερα βλέπει κανείς ογκώδεις Chevrolets, Studebakers και Buicks του 1950 να κατηφορίζουν στη λεωφόρο Malecón της Αβάνας, όπως ακριβώς πριν από μισό αιώνα. Τώρα, όμως, που βελτιώθηκαν οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κούβας, ορισμένα από τα περίπου 60.000 αυτοκίνητα-αντίκες της Κούβας καταλήξουν στα χέρια συλλεκτών της αντιπέρα όχθης.

Μπορεί τα πούρα να είναι το σήμα κατατεθέν της Κούβας, όμως τα συλλεκτικά αμερικανικά αυτοκίνητα αποτελούν εθνικό θησαυρό για τη νησιωτική χώρα, αφού αντέχοντας σε εμπάργκο πέντε δεκαετιών, αποτελούν πλέον πόλο έλξης για συλλέκτες με βαθιές τσέπες. Pontiac, Plymouth, Dodge, Chevrolet, Studebaker, Buick είναι μόνο μερικές από τις μάρκες των 60.000-70.000 αυτοκινήτων-θρύλων που έχουν διατηρηθεί στην Κούβα, με πολύ κόπο. Φυσικά, εξαιτίας του αμερικανικού εμπάργκο η εισαγωγή ανταλλακτικών έγινε, ουσιαστικά, αδύνατη, με τους Κουβανούς να αναγκάζονται να μετατραπούν σε δαιμόνιους μηχανικούς, χρησιμοποιώντας κάθε είδους πατέντα και υλικό, για να επιδιορθώσουν τις βλάβες στα αμερικανικά στολίδια που τους απέμειναν.

«Είναι εδώ και πάρα πολύ καιρό γνωστό ότι η Κούβα φιλοξενεί χιλιάδες αντίκες και κλασικά αμερικανικά αυτοκίνητα. Αυτά τα αυτοκίνητα παραμένουν στο δρόμο διότι οι Κουβανοί είναι ειδήμονες στην τροποποίηση, ανακατασκευή, επισκευή και χρήση κάθε αντικειμένου, που κρατά τα οχήματα σε λειτουργία. Αυτό δίνει στα αυτοκίνητα μεγάλη αξία» δηλώνει o αμερικανός εκτιμητής συλλεκτικών αυτοκινήτων, Στιβ Λίντεν.

Eίναι ενδεικτικό ότι πολλα αμορτισέρ αντικαταστάθηκαν από ελατήρια που είχαν χρησιμοποιηθεί σε τρένα, με την κατάλληλη προσαρμογή. «Αν δεν εχουμε το υλικό πρέπει να το δημιουργήσουμε» δήλωσε ένας εκ των συντηρητών στο Associated Press, δείχνοντας τη νοοτροπία των πολυμήχανων μηχανικών. Όλη αυτή η συναρπαστική ιστορία των λαμπερών αυτοκινήτων, κυρίως της δεκαετίας του ’50, έχει ανοίξει την όρεξη σε συλλέκτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες που θα ήθελαν στη συλλογή τους ένα «κουβανέζικο» όχημα. Είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν δύο και τρεις φορές παραπάνω για ένα από τα στολίδια της Αβάνας.

Το πόσο εύκολο είναι για τους Κουβανούς να αποχωριστούν τα αυτοκίνητα αυτά για χάρη των αμερικανικών δολαρίων είναι μεγάλη κουβέντα, αφού αποτελούν μέρος της κουλτούρας τους. Πολλοί, λόγω ένδειας, δεν θα πουν «όχι» σε μία προσφορά που θα τους αλλάξει τη ζωή. Ο κ. Λίντεν τονίζει, όμως και μία άλλη πτυχή. «Η ικανότητά των Κουβανών, να κρατούν τα αυτοκίνητα σε λειτουργία, χρησιμοποιώντας ο,τιδήποτε, είναι ακριβώς αυτό που περιορίζει την αξία τους για τους αμερικανούς συλλέκτες, όπως και για τους συλλέκτες από όλο τον κόσμο. Η αξία τους βασίζεται στην πρωτοτυπία τους» επισημαίνει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας: «Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν σίγουρα κάποιοι αμερικανοί και διεθνείς συλλέκτες που θα απολάμβαναν ένα από αυτά τα οχήματα λόγω της ιστορίας τους. Θα το μάθουμε στο άμεσο μέλλον».

Οι περισσότεροι από τους κατόχους των τετράτροχων στολιδιών, όμως, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να ενδώσουν στον πειρασμό. Γιορτάζουν τους γάμους τους, τα γενέθλιά τους, ενώ ξεναγούν και τουρίστες σε αυτά με ποσά που φτάνουν μέχρι και τα 25 δολάρια την ώρα.

Συμβολίζουν, εξάλλου, την εποχή της αθωότητας και σίγουρα πολλοί στη χώρα του Φιντέλ δεν θέλουν να τελειώσει. Η Κούβα χαλάρωσε κάποιους από τους περιορισμούς στο εμπόριο αυτοκινήτων νωρίτερα φέτος, επιτρέποντας την αγορά και πώληση νέων αυτοκινήτων στο νησί. Η άρση του εμπορικού εμπάργκο των ΗΠΑ στην Κούβα -μια απόφαση που πρέπει να ληφθεί από το Κογκρέσο και όχι από τον Πρόεδρο Ομπάμα- θα άνοιγε το δρόμο για την επιστροφή των κλασικών αυτοκινήτων της Κούβας στις ΗΠΑ μετά από τόσο καιρό. Αν αυτό συμβεί, αγοραστές δεν θα είναι οι παραδοσιακοί συλλέκτες αυτοκινήτων, οι οποίοι δίνουν σημασία στα λίγα χιλιόμετρα, με σαφή προτίμηση για τα οχήματα που βρίσκονται σε άριστη κατάσταση.

Σίγουρα ο περιορισμός του Κάστρο στις εισαγωγές αυτοκινήτων σταμάτησε τη ροή των ανταλλακτικών, για αυτό και ενώ εκ πρώτης όψεως μία Cadillac κάμπριο στην Κούβα μοιάζει αυθεντική, μια πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει πολλά εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα στο οδόμετρο μαζί με μια σειρά αυτοσχέδιων διορθώσεων, ίσως ακόμη και έναν (λαχανιασμένο!) πετρελαιοκινητήρα της Peugeot κάτω από το καπό. Οι εμπειρογνώμονες προβλέπουν ότι θα δημιουργηθεί μια αγορά για λίγους, πρόθυμους να πληρώσουν κάτι παραπάνω για να αγοράσουν ένα αυτοκινούμενο κομμάτι της ιστορίας της Κούβας.

«Οι περισσότεροι θα τα ήθελαν ως ένα είδος έργου τέχνης», λέει ο McKeel Hagerty, διευθύνων σύμβουλος της ασφαλιστικής Hagerty. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και αμερικανικά αυτοκίνητα της δεκαετίας του 1950 που έχουν υποβληθεί σε άψογη αναπαλαίωση δεν έχουν υπερβολική αξία, λέει ο Hagerty, αλλά οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές αναμένεται να πληρώσουν δυο και τρεις φορές περισσότερο για τα κακοδιατηρημένα οχήματα της Κούβας. Η εταιρεία του εκτιμά πως μία πρωτοκλασάτη Chevrolet 210 Delray του 1954, θα μπορούσε να πιάσει 20.000 δολάρια, ενώ η κουβανική εκδοχή της θα μπορούσε να πιάσει 40.000 έως 60.000 δολάρια. Ομοίως, κάποιος θα μπορούσε να πληρώσει 60.000 δολάρια περισσότερα για μία Buick Century του 1955 που έχει επανεισαχθεί από την Κούβα, όταν κανονικά κοστίζει 20.600 δολάρια.

Εμείς όμως μπορούμε να τα χαρούμε έστω και στις φωτογραφίες!!!

terrapapers.com_Cuba retro rides (3)

To match feature Cuba-Cars

A vintage car is filled with fuel at a petrol station along the seafront boulevard "El Malecon" in Havana

terrapapers.com_Cuba retro rides (4)

terrapapers.com_Cuba retro rides (5)

Cuba retro rides habana

CUBA-OLD AMERICAN CARS

terrapapers.com_Cuba retro rides (47)

terrapapers.com_Cuba retro rides (48)

terrapapers.com_Cuba retro rides (49)

terrapapers.com_Cuba retro rides

terrapapers.com_Cuba retro rides (41)

terrapapers.com_Cuba retro rides (42)

terrapapers.com_Cuba retro rides (43)

terrapapers.com_Cuba retro rides (44)

terrapapers.com_Cuba retro rides (45)

terrapapers.com_Cuba retro rides (31)

terrapapers.com_Cuba retro rides (32)

terrapapers.com_Cuba retro rides (33)

terrapapers.com_Cuba retro rides (34)

terrapapers.com_Cuba retro rides (35)

terrapapers.com_Cuba retro rides (37)

terrapapers.com_Cuba retro rides (38)

terrapapers.com_Cuba retro rides (39)

terrapapers.com_Cuba retro rides (40)

terrapapers.com_Cuba retro rides (21)

terrapapers.com_Cuba retro rides (22)

terrapapers.com_Cuba retro rides (23)

terrapapers.com_Cuba retro rides (25)

terrapapers.com_Cuba retro rides (26)

terrapapers.com_Cuba retro rides (27)

terrapapers.com_Cuba retro rides (28)

terrapapers.com_Cuba retro rides (29)

terrapapers.com_Cuba retro rides (30)  terrapapers.com_Cuba retro rides (11)

Cuba Daily Life

terrapapers.com_Cuba retro rides (13)

terrapapers.com_Cuba retro rides (14)

terrapapers.com_Cuba retro rides (15)

terrapapers.com_Cuba retro rides (16)

terrapapers.com_Cuba retro rides (17)

terrapapers.com_Cuba retro rides (18)

terrapapers.com_Cuba retro rides (19)

terrapapers.com_Cuba retro rides (20)

terrapapers.com_Cuba retro rides (6)

terrapapers.com_Cuba retro rides (7)

terrapapers.com_Cuba retro rides (8)

A vintage car passes a Che Guevara mural in Cuba

terrapapers.com_Cuba retro rides (10)

cuba_boys