Topics:

Συνταγές για Φυσική Θεραπεία

Αδυνατείτε να ξεπεράσετε τον εθισμό σας στις «μαγειρικές» τοξίνες; Εφαρμόσετε περιορισμένα την δίαιτα ή συνταγές της για να θεραπεύσετε, προσωρινά η και μόνιμα (αναλόγως με την επιμονή σας στην δίαιτα), τυχόν ιατρικά προβλήματα. Ορίστε...

Συνταγές για Φυσική Θεραπεία

Η εξάλειψη όλων των ασθενειών και η τέλεια υγεία δεν είναι το μόνο (πλέον φυσιολογικό) ευεργέτημα της σωστής διατροφής. Εφόσον ο οργανισμός επιστρέψει στην φυσική διατροφή του τότε θα επαναποκτήσει και τον φυσικό κύκλο ζωής του. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κύκλος ζωής ενός ζώου είναι το γινόμενο της χρονικής διάρκειας που απαιτήθηκε για την ενηλικίωση του επί 6 ή 8. Το άλογο, για παράδειγμα, ενηλικιώνεται σε τρία χρόνια και ως χορτοφάγο ζει το μέγιστο αυτής της εξίσωσης δηλαδή 3X8 — 24 χρόνια, ενώ τα σαρκοφάγα ως λιγότερο εξελιγμένα ζώα το ελάχιστο συνήθως. Φυσιολογικά λοιπόν, αφού ο άνθρωπος, κατά μέσον όρο, ενηλικιώνεται στα 21 θα έπρεπε να ζει για 120-170 χρόνια!

Το γεγονός ότι σε όλο το ζωικό βασίλειο αποτελούμε την εξαίρεση σε αυτό τον φυσικό νόμο θα έπρεπε να έχει ήδη κινήσει τις υποψίες μας όσον αναφορά το ορθόν της διατροφής μας. Υποθέτω όμως ότι ο εθισμός του ανθρώπου στις ζωικές και μη τοξίνες είναι τόσο μεγάλος ώστε τέτοια και άλλα απόλυτα λογικά και εμφανή επιχειρήματα να περνούν ως γελοία ή απαρατήρητα.

Υπάρχουν όμως και άλλες ευχάριστες εκπλήξεις της φυσικής αυτής διατροφής.

Όσοι κατάφεραν να φτάσουν το 100% ωμοφαγίας και μετά από 1-3 χρόνια (η χρονική αυτή διάρκεια εξαρτάται από το πόσο κακή ήταν η προηγούμενη δίαιτα του ατόμου και για πόσο χρονικό διάστημα έχει ζήσει ακολουθώντας την) καθαρισμού του σώματος, έχουν παρατηρήσει τα εξής θετικά αποτελέσματα: εξάλειψη αλλεργιών στην γύρη και στα ζώα, βελτιωμένη ορατότητα, γρήγορη ανάπτυξη δυνατών νυχιών και τριχών, αυξημένη αντίσταση στον κρύο και ζεστό καιρό, γρηγορότερα αντανακλαστικά, απόλυτη προστασία από ηλιακά εγκαύματα και καλύτερο μαύρισμα, αυξημένη αντοχή και ενέργεια, καλύτερη όσφρηση και ακοή, βαθύτερη αναπνοή και κράτημά της για μεγαλύτερο διάστημα, καθαρότερη (χωρίς έντονες δυσοσμίες) αναπνοή και μειωμένη σωματική δυσοσμία, απαίτηση μόνο για 4-6 ώρες ύπνο την ημέρα, ικανότητα να νηστεύεις χωρίς αρνητικές συνέπειες, πιο καθαρή-λογική σκέψη, μεγαλύτερη ικανότητα συγκέντρωσης- μνήμης, αυξημένη δημιουργικότητα, αυξημένη αυτοπεποίθηση, μειωμένο άγχος, αυξημένη ερωτική ενέργεια, αύξηση του μεγέθους του πέους, καλύτερος έλεγχος του θυμού και ένα σωρό άλλα (εξαρτάται τι προβλήματα η αφύσικη διατροφή έχει προκαλέσει στον καθένα).

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Φυσικά ακόμα και αν δεν πιστεύετε ή αδυνατείτε να ξεπεράσετε τον εθισμό σας στις «μαγειρικές» τοξίνες, μπορείτε τουλάχιστον να εφαρμόσετε περιορισμένα την δίαιτα ή συνταγές της για να θεραπεύσετε, προσωρινά η και μόνιμα (αναλόγως με την επιμονή σας στην δίαιτα), τυχόν ιατρικά προβλήματα. Ορίστε ορισμένα παραδείγματα:

Κοινό κρύωμα: πηγαίνετε νωρίς για ύπνο το προηγούμενο βράδυ. Αφού ξυπνήσετε μην φάτε μέχρι το μεσημέρι, μετά φάτε ένα ολόκληρο πεπόνι (ποικιλία cantaloupe) και μην φάτε τίποτα άλλο για 4 τουλάχιστον ώρες. Αυτό θα σταματήσει την “επέλαση” της αποτοξίνωσης και θα ηρεμήσει λίγο τον οργανισμό. Για να βοηθήσετε το σώμα σας και να απελάσει πλήρως τα συμπτώματα του «κρυώματος» συνεχίστε τρώγοντας μόνο αλκαλικά φρούτα (σύκα, πορτοκάλια, μανταρίνια, κίτρο [αγριόφραπα], μούρα). Για τούς πιο πειθαρχημένους συνιστάται η καλύτερη και αποτελεσματικότερη οδός της πλήρους νηστείας μόνο με ελάχιστο νερό, το σώμα όχι μόνο δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσει καινούριες τοξίνες αλλά μπορεί να αφομοιώσει την απαιτούμενη ενέργεια για πέψη στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. [ακόμη καλύτερα -για τους δυνατούς- πλήρης ξηρασία για  1 ημέρα]

Ερεθισμένος λαιμός: 0,2 λίτρα ζεσταμένου (μέχρι 36 C) φιλτραρισμένου νερού και φρέσκια σκόνη πιπερόριζας ζιγγίβερη (ginger). Ανακατεύστε το νερό με την σκόνη και προσθέστε τον χυμό μισού λεμονιού. Πιείτε 4-5 τέτοια ροφήματα την ημέρα μέχρι να καλυτερεύσει η κατάσταση (εάν δεν «πάει κάτω» προσθέστε λίγο μέλι). Η πιπερόριζα λειτουργεί ως αντιβιοτικό και αποχρεμπτικό βοηθώντας να καθαρίσουν οι πυώδες κοιλότητες και οι πνεύμονες από βλέννες. Τα πιο ενεργητικά άτομα μπορούν επίσης να δοκιμάσουν το εξής: 3 μήλα, 1 λεμόνι, μια φέτα πιπερόριζας. Καθαρίστε το λεμόνι αλλά αφήστε την ψίχα, βάλτε τα όλα στον αποχυμωτή και είστε έτοιμοι.

Μπορείτε αν θέλετε να ζεστάνετε τον χυμό μέχρι τους 36 C. Πιείτε 3-4 τέτοια ροφήματα την ήμερα μέχρι να καλυτερεύσει η κατάσταση. Τα μήλα θα μαλακώσουν τον λαιμό ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρουν ενέργεια στο σώμα (γλυκόζη). Τα μήλα όμως δημιουργούν επίσης πεπτόνη η οποία σχηματίζει μία κολλώδη μάζα στα έντερα καθαρίζοντας τα και διεγείροντας την αφόδευση. Κάθε αφόδευση στραγγίζει το λεμφικό σύστημα επιτρέποντας στους λεμφικούς ιστούς σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένων των αμυγδαλών, να ανακουφίσουν οποιαδήποτε πρηξίματα.

Για πονοκέφαλους: 4 φύλλα μάραθου, 4 ουγκιές σέλινο, 1 μήλο, 1 πορτοκάλι. Καθαρίστε το πορτοκάλι αλλά αφήστε την ψίχα, βάλτε τα όλα στον αποχυμωτή και πιείτε αμέσως. Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν το μάραθο για να γιατρεύουν τον πονοκέφαλο επίσης. Το μάραθο αραιώνει το αίμα ανακουφίζοντας έτσι την πιθανή πίεση που ασκείται στα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου. Το σέλινο και το μήλο εξασφαλίζουν μια σωστή ισορροπία νατρίου και καλίου. Το πορτοκάλι αλκαλικότητα και ασβέστιο.

[σ. Χρησιμοποιήστε και μάραθο σε αιθέριο έλαιο άριστης ποιότητας,  1-2 σταγόνες στο σφουγγάρι του ντουζ, μαζί με ένα ουδέτερο αφρόλουτρο, εφαρμόστε το σε καθαρό δέρμα, μακριά από ευαίσθητες περιοχές, ενεργοποιεί τον εγκέφαλο να παράγει κολλαγόνο. Συνταγή για σύσφιξη και κυτταρίτιδα: Σε 100 ml αμυγδαλέλαιου προσθέτουμε: 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο μάραθου, 7 σταγόνες αιθέριο έλαιο μύρου ή λιβανιού, 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο κυπαρισσιού. Μετά το μπάνιο σε ελαφρά υγρό σώμα, κάνουμε τοπικό μασάζ.]

Για πόνους της πλάτης: 1 σκουροπράσινο μαρούλι, 1 μπρόκολο, 2 μήλα. Βάλτε τα όλα στον αποχυμωτή. Πίνετε το χυμό μία φορά το πρωί και μία το βράδυ. Οι πόνοι της πλάτης έχουν να κάνουν με υψηλά ποσοστά νατρίου και φωσφόρου (οξύ) στους ιστούς. Το υψηλό ποσοστό ασβεστίου των λαχανικών θα χαλαρώσει τους συσταλμένους μυς ενώ το κάλιο θα αποκαταστήσει την ισορροπία ενάντια στο νάτριο. Το μήλο για να γλυκαθείτε.

Δυσκοιλιότητα: 1 λίτρο ραφιναρισμένο νερό με τον χυμό ενός λεμονιού. Πιείτε 3/4 με 1 λίτρο κάθε πρωί. Η δυσκοιλιότητα προκαλείται όταν περιττώματα που συγκεντρώνονται στο παχύ έντερο ξεραίνονται και η απομάκρυνσή τους γίνεται δύσκολη. Η δυσκοιλιότητα υποδεικνύει ότι ο άνθρωπος καταναλώνει μεγάλες ποσότητες μαγειρευμένης τροφής (οι μαγειρεμένες τροφές στερούνται νερού, αυτό χάνεται κατά την θέρμανση) και ελάχιστα ωμά λιπαρά τα οποία λιπαίνουν τα έντερα. Από διαιτητικής πλευράς φροντίστε να τρώτε αρκετά, ωμά πάντα, πράσινα λαχανικά με το παραδοσιακό ελαιόλαδο (κρύο/πετροπιεσμένο φυσικά), και μήλα και αχλάδια για την διέγερση των εντέρων.

Τριχόπτωση: η τριχόπτωση οφείλεται στην κακή οξυγόνωση και όξυνση του σώματος λόγω κακής δίαιτας καθώς και στην έλλειψη έκθεσης του σώματος στον ήλιο. Γενετικές προδιαθέσεις (οι οποίες πιθανότατα έχουν εισαχθεί λόγου της εκφυλιστικής δίαιτας) μπορεί να έχουν κάποιο ρόλο επίσης. Συνεπώς συνιστάται η μάλαξη της ευαίσθητης περιοχής με το λάδι μιας πολτοποιημένης καυτής πιπεριάς για να διαλυθούν τυχόν κηροειδή αποθέματα τα οποία πιθανώς σφραγίζουν τους θύλακες των τριχών. Το λάδι αυτό θα προκαλέσει αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος οξυγονώνοντας την περιοχή και αναζωογονώντας τους αδρανείς θύλακες.

Προσοχή, το λάδι πιπεριάς είναι πολύ δυνατό και μπορεί να κάψει το δέρμα, μόνο το 1/4 της πιπεριάς αρκεί. Μετά από 2-5 λεπτά επαναλάβετε με πετροπιεσμένο ή κρυοπιεσμένο ελαιόλαδο (χωρίς φυτοφάρμακα, εντομοκτόνα κτλ.), αυτό θα μετριάσει το κάψιμο της πιπεριάς και θα ανακουφίσει το δέρμα. Ακολουθείστε αυτή την διαδικασία για 3 εβδομάδες κάθε πρωί ή απόγευμα. Από διαιτητικής πλευράς αυξήστε την κατανάλωση αλκαλικών φρούτων (σύκα, πορτοκάλια κτλ.) και μεγάλης ποικιλίας πρασινόφυλλων λαχανικών για να αντιστρέψετε την οξυκότητα του οργανισμού, τέλος καταναλώστε περιστασιακά την βρώσιμη ποικιλία φυκιών nori ή dulse για μέταλλα. Καλή συνήθεια, για όσους θέλουν να κρατήσουν τα μαλλιά που έχουν, είναι να χρησιμοποιείται για το πλύσιμο των μαλλιών μόνο ελάχιστες ποσότητες σαμπουάν φτιαγμένα μόνο από φυτικά εκχυλίσματα ή αν προτιμάτε ακόμα πιο αγνά, με χυμό πορτοκαλιού (άγριο όχι ποικιλίας του εμπορίου) και λεμόνι.

Προβλήματα του θυρεοειδούς: άμεση παύση της κατανάλωσης αλατιού (βάλτε λεμόνι στην σαλάτα) με ταυτόχρονη αύξηση της κατανάλωσης πρασινόφυλλων λαχανικών. Το πλεονάζον ανόργανο νάτριο είναι θετικά φορτισμένο και έλκεται στον αρνητικά φορτισμένο θυρεοειδή δημιουργώντας έτσι προβλήματα. Τα αλκαλικά μέταλλα, ωμά ένζυμα και οι βιταμίνες τύπου Β που υπάρχουν σε αυτά τα λαχανικά (ωμά πάντα) βοηθούν στο να ισορροπήσει η λειτουργία του θυρεοειδούς και των άλλων αδένων. Όσοι πάσχουν από υποθυρεοειδισμό μικρές ποσότητες ιωδίου από φύκια dulse (2 κουταλάκια του γλυκού τρίμματα ωμών φυκιών dulse) καθώς και συχνή έκθεση του σώματος στον ήλιο έχει παρατηρηθεί ότι βοηθά την διέγερση του θυρεοειδή για την παραγωγή ορμονών.

Ο υπερθυρεοειδισμός είναι πιο πολύπλοκη κατάσταση και συνήθως οφείλεται στην μεγάλη τοξικότητα του σώματος και στην παρουσία υπερβολικά μεγάλων ποσοτήτων οξεοπαραγωγικών μετάλλων στον οργανισμό. Συνιστάται καταρχήν ένας ιατρικός έλεγχος των επιπέδων ιωδίου. Εάν υπάρχει έλλειψη ιωδίου τότε προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού τρίμματα ωμών φυκιών dulse καθημερινά στην δίαιτά σας. Εάν τα επίπεδα είναι υπερβολικά υψηλά τότε καθόλου φύκια ή αλάτι οποιουδήποτε είδους θα πρέπει να καταναλωθεί. Επιπλέον προσπαθήστε να παίρνετε καθημερινά (αν γίνει μόνιμη συνήθεια είναι πλέον ωφέλιμο) 30 αναπνοές κατά τον εξής τρόπο: εισπνοή-1 μονάδα μετρήσεως, κράτηση αέρα-4 μονάδες, εκπνοή-2 μονάδες. Σιγουρευτείτε ότι εκπνέετε όλο τον αέρα και από τα κάτω μέρη των πνευμόνων σας.

Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι ο άνθρωπος δεν είναι εκ φύσεως του ένα ασθενικό και αδύναμο πλάσμα. Εάν πράγματι ήταν τότε κανείς από εμάς δεν θα ήταν εδώ τώρα. Τα ανθρωποειδή ως είδος θα είχαν εξαφανιστεί. Όλες οι ασθένειες που μαστίζουν σήμερα την ανθρωπότητα δεν είναι παρά τα αποτελέσματα του διαρκούς υποσιτισμού και της υπερτοξίνωσης του οργανισμού μας. Ούτε καν οι κληρονομικά γενετικές ασθένειες είναι μέρος της φύσης μας. Ακόμα και αυτές είναι επίκτητες μετά από συνεχόμενες γενεές κακής διατροφής. Είναι πολύ απλά σημάδι εκφυλισμού του είδους και αυτό που οι σοφοί μας πρόγονοι ονόμαζαν «Νέμεσις». Η ύβρις, δηλαδή η παραβίασης του θείου νόμου (ωμή καρποφαγία) επιφέρει την τιμωρία (ασθένειες) με στόχο την αποκατάσταση της ισορροπίας (επαναφορά στην σωστή δίαιτα).

Μην αφήνετε την απλότητα των επιχειρημάτων να δημιουργεί αμφιβολίες ως προς την ορθότητά τους. Η πιο μεγάλες αλήθειες είναι πάντα απλές και ευθύς. Η ωμή καρποφαγία πιστεύεται ότι ήταν η δίαιτα των προκατακλυσμικών Ελλήνων της Χρυσής Εποχής. Ακόμα και αν νομίζετε ότι δεν πρόκειται παρά για άλλη μία «μόδα», σας εγγυούμαι προσωπικά ότι δεν έχετε τίποτα να χάσετε ή να φοβηθείτε με το να δοκιμάσετε. Τίποτα παρά τα περιττά κιλά σας και τις ασθένειες που σας μαστίζουν. Τρώγετε για να ζείτε, μη ζείτε για να τρώγετε.

@ Αντώνιος Πάγκαλης: Ιδρυτικό Μέλος για την συσπείρωση και ορθή ενημέρωση των Ελλήνων, του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ.

*Το παρόν άρθρο (και όλα τα σχετικά άρθρα του terrapapers) έχει ενημερωτικό χαρακτήρα, είναι άλλη μία συμβολή, ένα έναυσμα περαιτέρω έρευνας της γενικότερης συζήτησης, για την προ-ιατρική και τον ασφυκτικό εναγκαλισμό της με το ΚΕΡΔΟΣ κάθε είδους, όπως και την απομάκρυνση από τον «Όρκο του Ιπποκράτη» που πλέον είναι Ολοφάνερο. Σε καμία περίπτωση δ ε ν αποτελεί σύσταση ή προτροπή για την αποφυγή συστημικών χημικών θεραπειών μιας και σε ορισμένες (ελάχιστες) περιπτώσεις θεωρούνται επιβεβλημένες και μονοδρομικές. Αλλά πάντοτε και καθολικά από όλους; Αυτή είναι η ερώτηση μας.

Η στόχευση αφορά την υπερβολή την οποία πολλές φορές διαπιστώνουμε στην προσέγγιση του θέματος αυτού και στην προσοχή και το «ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ» κατά την αρχαία Ελληνική Χρυσή Εποχή, που χρειάζεται να επιδείξουν οι επιστήμονες, οι ερευνητές και στον χώρο της υγείας ως «παραγωγοί» λύσεων και οι ασθενείς καταναλωτές ως χρήστες και λήπτες υπηρεσιών και προτάσεων που τους προτείνονται προληπτικά ή μη για την υγεία τους. Παρατήρηση του Ολοφάνερου και Διαφοροποίηση μας γλυτώνει από πολλούς μπελάδες.