Ταξίδι στον Λαϊκισμό και στην Παράνοια

Προφανώς ο ορθός λόγος σ' αυτή τη χώρα είναι εξωτικό προϊόν. Προφανώς ζούμε ανάμεσά τους. Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν. Σφίξτε τις ζώνες και, όσοι μπορείτε, ξεσκονίστε τα διαβατήρια. Το ταξίδι μας μέσα στη νύχτα του...

Ταξίδι στον Λαϊκισμό και στην Παράνοια

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥ

Έχουμε, ως λαός, παράδοση στο να πηγαίνουμε την τραγωδία στο απώτατο σημείο της. Το ίδιο κάναμε και σήμερα. Ο Τσίπρας εξασφάλισε ένα δεύτερο “ωσαννά” το οποίο απλώς μετέθεσε για λίγο αργότερα το “σταύρωσον”. Δεν θα το αποφύγει. Η συνέχεια είναι προδιαγεγραμμένη. Από αύριο θα κληθεί να εφαρμόσει όσα υπέγραψε. Αν συναινέσει, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναδιασπαστεί και θα έχουμε ένα deja vu με μια άλλη πλατφόρμα να αποχωρεί, απώλεια της δεδηλωμένης και ξανά εκλογές. Αν δεν συναινέσει, πάμε φουλ για Grexit. Τραγωδία, ό,τι και να συμβεί. Και στη μια και στην άλλη περίπτωση, αυτοί που θα ματώσουν περισσότερο θα είναι τα μεσαία και κατώτερα κοινωνικοοικονομικά στρώματα, δηλαδή οι ψηφοφόροι του, οι οποίοι θα νιώσουν στο πετσί τους τι σημαίνει το “μνημόνιο της αριστεράς” σε λίγο, όταν θα αρχίσουν να έρχονται τα εκκαθαριστικά.

Αν δεν το καταλάβατε, είχαμε μια “κυβέρνηση” ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και κάναμε εκλογές για να έχουμε μια “κυβέρνηση” ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Θα επαναλάβω ότι κυβέρνηση δεν έχεις όταν αθροίσεις 151 βουλευτές, αλλά όταν ξέρεις να κυβερνήσεις και ξέρεις πού θες να πας τη χώρα. Οι μικρόνοες και ψυχικά διαταραγμένοι που αποτελούν τα κυβερνητικά κόμματα δεν ξέρουν ούτε το ένα ούτε το άλλο. Μπαίνουμε σε μια μακρά περίοδο ακυβερνησίας η οποία θα ξετινάξει την ήδη παραπαίουσα οικονομία.

Η ΝΔ ηττήθηκε κατά κράτος. Θα πρέπει, το ταχύτερον να πάρει τις αποφάσεις που αποφεύγει εδώ και χρόνια. Ένα κόμμα σύμφυρμα από λαϊκοδεξιούς, γραφικούς, τεμπέληδες, συντεχνιακούς παράγοντες, πελατειακούς και μερικούς σοβαρούς μεταρρυθμιστές, για ξεκάρφωμα, δεν έχει κανένα μέλλον. Ήρθε η στιγμή να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θ’ αφήσεις, Κυριάκο, Άδωνι, Νίκο και τα άλλα παιδιά. Αν δεν τους αφήσεις, η ΝΔ θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ.

Το ίδιο ισχύει και για το Ποτάμι. Αν πουλάς απομιμήσεις δεν θα αποκτήσεις ποτέ αφοσιωμένους πελάτες. Λαϊκισμό “πουλάει” καλύτερα ο Τσίπρας. Ψευδαίσθηση σταθερότητας “πουλάει” καλύτερα, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, η ΝΔ. Σοσιαλισμό και αριστεροσύνη “πουλάει” καλύτερα το ντουέτο ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ. Και ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις “πουλάμε” καλύτερα εμείς. Ποιο ακριβώς είναι το προϊόν σας σύντροφοι; Κρίμα γιατί μια ελπιδοφόρα προσπάθεια που συγκέντρωσε τους καλύτερους Έλληνες βούλιαξε στα ρηχά ενός αντιγραφέα της κουβέλειας ρητορικής.

Όσο για μας, προφανώς είμαστε δυσαρεστημένοι από το αποτέλεσμα. Όμως, ευχαριστούμε τους άοκνους εθελοντές μας που χωρίς να φεισθούν χρημάτων, χρόνου και κόπου, έφεραν σε πέρας την 5η εκλογική μάχη μέσα σε 4 χρόνια. Ευχαριστούμε τους γενναίους υποψηφίους μας που εξετέθησαν, ειδικά στις κοινωνίες της επαρχίας, δίνοντας το παράδειγμα για το τι σημαίνει πολιτική ευθύτητα και υπεύθυνος πολίτης. Ευχαριστούμε και τους συνεπείς ψηφοφόρους μας, που σε ένα όργιο πολιτικών φαντασιώσεων και ιδεοληψιών ακολούθησαν σταθερά τον δρόμο του ορθολογισμού.

Προφανώς ο ορθός λόγος σ’ αυτή τη χώρα είναι εξωτικό προϊόν. Προφανώς ζούμε ανάμεσά τους. Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν. Σφίξτε τις ζώνες και, όσοι μπορείτε, ξεσκονίστε τα διαβατήρια. Το ταξίδι μας μέσα στη νύχτα του λαϊκισμού και της παράνοιας θα είναι πολύ μακρύ.

@Θάνος Τζήμερος

***

Αφού το 50% δήλωσε ήδη ΑΠΟΧΗ … άρα όταν μιλάνε για 30% νοείται το 30% του 50% και άρα οι εκλογές είναι άκυρες … Επιπλέον με Τσίπρα Καμένο Λεβέντη Ποτάμι και Χρυσή Αυγή στην Βολή … ο Σεφερλής κι ο Λαζόπουλος πρέπει να ανησυχούν για την καριέρα τους.

O ΣΥΡΙΖΑ παίρνει τις άδειες των Μπόμπολα, Ψυχάρη, Αλαφούζου, Κυριακού. Tην Δευτέρα κιόλας η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υποβοηθούμενη από τα tweets του Παπαδημούλη, ξεκινάει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Τα κανάλια πλέον θα φύγουν από τα χέρια του Μπόμπολα, του Ψυχάρη, του Αλαφούζου και του Κυριακού. Ενας από αυτούς που θα πάρει τηλεοπτική άδεια θα είναι και ο κος Γιώτης DHI-πιθανόν θα κάνει το KARAFLA TV. Επίσης θα πάνε φυλακή όλοι οι φοροφυγάδες της λίστας Λαγκάρντ ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι θα αποκτήσουν συνείδηση και πειθαρχία που θα ζήλευσαν οι Νορβηγοί συνάδελφοί τους.

Tα καλύτερα έρχονται και έχει να πέσει πολύ γέλιο.

Ψήφισε εσύ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΖΩΟ για άλλη μια φορά, «δεύτερη φορά κοΜΟΥΝΙΑ» η Σαουδική Αραβία δηλώνει πως είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει το κτίσιμο 200 τζαμιών στην Γερμανία για τους μετανάστες. καλά ακούσατε, η Σαουδική Αραβία δεν δήλωσε πρόθυμη να πάρει μετανάστες στην χώρα της, απλά να κτίσει τζαμιά για αυτούς στην νέα πατρίδα τους στην Ευρώπη. Ψήφισε Τσιπροκαμένο, ψήφισε την Ισλαμοποίηση της Ευρώπης, ψήφισε ηλίθιε το Ισλάμ.

Αυτοί που λένε ότι ο Τσίπρας μοιάζει ακόμη και στην φωνή στον Αντρέα Παπανδρέου ας τους ενημερώσω ότι, ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ και σε όλους περνάνε το ίδιο. Τι να κάνουν να φτιάξουν καινούργιο λογισμικό ειδικά για τον “πρώτη φορά κοΜΟΥΝΙ”; Αυτό είχαν [που είναι και πετυχημένο] αυτό του πέρασαν. Αν κάποιος νομίζει ότι αστειεύομαι … κακό της κεφαλής του!!!

Η Ελπίδα γαμήθηκε ή οι Ελληνες γαμιούνται !!

Κάνετε νεοελληναράδες εκλογές για να γίνει μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ, αλλά μετά κάνουν αυτοί που σας κυβερνούν τα ίδια με τους προηγούμενους κι αυτό λέγεται ΑΡΧΗ-ΔΙΑ

Το 75% του 50% ψήφισε μνημόνια. Τελεία και παύλα.

Υπάρχουν σίγουρες πληροφορίες ότι οι «Δεύτερη φορά κοΜΟΥΝΙΑ» θα πάνε σε δημοψήφισμα για να σιγουρέψουν το αποτέλεσμα των εκλογών για σίγουρη αυτοδυναμία.

Ένας άσωτος λαός δεν σώζεται με τίποτα. [κι άλλη τελεία κι άλλη παύλα]

terrapapers.com_the collapsed Greece (1)
“ΜΑΥΡΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΓΑΜΨΑ”
Ένας λαός λαμόγιων, ψηφίζει πολιτικούς λαμόγια και μετά τους κατηγορεί για λαμογιές !!! Τι δεν κατάλαβες; !!!

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ
Ο ΣΥΡΙΖΑ ξανάπιασε το ποσοστό του Ιανουαρίου (μάλιστα χωρίς την αριστερή πλατφόρμα του Λαφαζάνη) και θα ξανακάνει συγκυβέρνηση με τους πσεκασμένους του Καμμένου; Φεύγω μετανάστης στη Μπουρκίνα Φάσο, στο Τατζικιστάν, στην Αϊτή, στη Μολδαβία, όπου να ΄ναι ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΙΔΩΩΩΩΩ !!!

[Δημήτριος Χορόσκελης]

2 terrapapers.com_the collapsed Greece

terrapapers.com_the collapsed Greece (11)

terrapapers.com_the collapsed Greece (7)

terrapapers.com_the collapsed Greece (4)

terrapapers.com_the collapsed Greece (5)

terrapapers.com_the collapsed Greece (6)

terrapapers.com_the collapsed Greece (9)

terrapapers.com_the collapsed Greece (10)

terrapapers.com_the collapsed Greece (15)

terrapapers.com_the collapsed Greece (12)

Supporters of opposition leader and head of radical leftist Syriza party Tsipras cheer at exit poll results in Athens

terrapapers.com_the collapsed Greece (14)

terrapapers.com_the collapsed Greece (16)

terrapapers.com_the collapsed Greece (17)

terrapapers.com_the collapsed Greece (24)

terrapapers.com_the collapsed Greece (25)

terrapapers.com_the collapsed Greece (26)

terrapapers.com_the collapsed Greece (27)

terrapapers.com_the collapsed Greece (18)

terrapapers.com_the collapsed Greece (19)

terrapapers.com_the collapsed Greece (20)

terrapapers.com_the collapsed Greece (21)

terrapapers.com_the collapsed Greece (22)

terrapapers.com_the collapsed Greece (23)

A man smokes a cigarette as he sits in front of closed shops in the Monastiraki area in central Athens

terrapapers.com_the collapsed Greece (31)

terrapapers.com_the collapsed Greece (32)

terrapapers.com_the collapsed Greece (33)

terrapapers.com_the collapsed Greece (34)

terrapapers.com_the collapsed Greece (35)

ΑΘΗΝΑ-ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΓΛΕΖΟΣ ΣΤΟ ΕΓΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

terrapapers.com_the collapsed Greece (29)

terrapapers.com_the collapsed Greece (39)

terrapapers.com_the collapsed Greece (40.1)

terrapapers.com_the collapsed Greece (41)

terrapapers.com_the collapsed Greece (43)

terrapapers.com_the collapsed Greece (44)

terrapapers.com_the collapsed Greece (45)

terrapapers.com_the collapsed Greece (46)

terrapapers.com_the collapsed Greece (49)

terrapapers.com_the collapsed Greece (50)

terrapapers.com_the collapsed Greece (51)

terrapapers.com_the collapsed Greece (52)

terrapapers.com_the collapsed Greece (53)

terrapapers.com_the collapsed Greece (54)

terrapapers.com_the collapsed Greece (55)

terrapapers.com_the collapsed Greece (56)

terrapapers.com_the collapsed Greece (57)

terrapapers.com_the collapsed Greece (58)

terrapapers.com_the collapsed Greece (59)

terrapapers.com_the collapsed Greece (60)

terrapapers.com_the collapsed Greece (61)

terrapapers.com_the collapsed Greece (62)

terrapapers.com_the collapsed Greece xrysh_aygh