Topics:

Πόλεις των 15 Λεπτών

Πόλεις των 15 λεπτών ή μήπως να το πούμε “όσο φτάνει το λουράκι σου”; Η ιδέα μιας «πόλης 15 λεπτών», στην οποία οι κάτοικοι ζουν σε μικρή απόσταση με τα πόδια ή με ποδήλατο από...

Πόλεις των 15 Λεπτών

Πόλεις των 15 λεπτών ή μήπως να το πούμε “όσο φτάνει το λουράκι σου”;

Η ιδέα μιας «πόλης 15 λεπτών», στην οποία οι κάτοικοι ζουν σε μικρή απόσταση με τα πόδια ή με ποδήλατο από όλες τις καθημερινές τους ανάγκες ήταν που αγκαλιάστηκαν από πολλούς δημάρχους σε όλο τον κόσμο κατά την διάρκεια της παγκόσμιας πανδημίας ως κεντρική αρχή σχεδιασμού.

Ωστόσο, υπάρχουν κίνδυνοι από την εφαρμογή ενός μοντέλου που σχεδιάστηκε στην Ευρώπη σε πολλές πόλεις της Βόρειας Αμερικής, προειδοποιούν ορισμένοι ειδικοί σε θέματα αστικών περιοχών. Η μεταφύτευση του 15λεπτου προτύπου πόλης πέρα ​​από τον Ατλαντικό θα μπορούσε να είναι «υποθετική και αποικιακή», δήλωσε ο αστικός σχεδιαστής και στοχαστής Jay Pitter από το Τορόντο στο Συνέδριο CityLab 2021, που φιλοξενείται από την Bloomberg Philanthropies και το Aspen Institute.

Επιφανειακά, αυτές οι γειτονιές των 15 λεπτών μπορεί να ακούγονται ευχάριστες και βολικές. Αλλά υπάρχει ένα πλεονέκτημα καταναγκασμού. H βασική ιδέα μιας πόλης 15 λεπτών δεν είναι στην πραγματικότητα καθόλου πόλη. Είναι ένας θύλακας – ένα γκέτο – μια υποδιαίρεση.

Στους παγκοσμιοποιητές αρέσει να παρουσιάζουν τις 15λεπτες πόλεις τους ως “για τους ανθρώπους, το περιβάλλον και το γενικότερο καλό”. Ωστόσο, ο Hopkins προειδοποιεί ότι αυτοί οι ισχυρισμοί δεν είναι παρά ένας τρόπος να ελέγχουν τους ανθρώπους. Επιπλέον, αυτοί οι περιορισμοί προέρχονται από υψηλά ιστάμενους πολιτικούς και πλούσιους θεσμούς που δεν ακολουθούν τους δικούς τους κανόνες. Και μόνο μετά τα λουκέτα του Κόβιντ κατάφερε να επικρατήσει η μέχρι πρότινος αδιανόητη ιδέα του περιορισμού των ανθρώπων στις τοπικές τους περιοχές για το γενικότερο καλό.

Από πού προήλθε λοιπόν αυτή η ιδέα της “πόλης των 15 λεπτών”;

Η απάντηση είναι: από ένα ανίερο μείγμα του Βρετανικού Εργατικού Κόμματος, της Αμερικανικής πλουτοκρατίας, των Ηνωμένων Εθνών και της Γαλλικής ακαδημαϊκής κοινότητας.

Η ιδέα της πόλης των 15 λεπτών γεννήθηκε με το “C40”. Με πρόεδρο σήμερα τον δήμαρχο του Λονδίνου Sadiq Khan, το C40 αυτοαποκαλείται “δίκτυο δημάρχων σχεδόν 100 κορυφαίων πόλεων παγκοσμίως που συνεργάζονται για την επίτευξη της επείγουσας δράσης που απαιτείται τώρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης”.

Κεντρικό ρόλο στην γέννηση του σχεδίου διαδραμάτισε ένας άλλος πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, ο Ken Livingstone. Ο Λίβινγκστον ήταν συχνά σαφής στην ιδεολογία του κατά του αυτοκινήτου. Το 1999, λίγο πριν γίνει δήμαρχος, ο Λίβινγκστον δήλωσε χαρακτηριστικά: “Μισώ τα αυτοκίνητα. Αν αποκτήσω ποτέ ξανά εξουσία, θα τα απαγορεύσω όλα”.

Βρετανοί διαμαρτύρονται για τις πόλεις 15 λεπτών όπου θα γίνουν κρατούμενοι του κράτους

Για να πάρουν περαιτέρω τον έλεγχο των ζωών των ανθρώπων, οι παγκοσμιοποιητές προωθούν την ψευδή ιδέα ότι αυτές οι πόλεις θα «σώσουν τον πλανήτη» και θα βοηθήσουν όλη την ανθρωπότητα.

Πόλεις δεκαπέντε λεπτών ξεπροβάλλουν παντού και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ είναι ξέφρενα ενθουσιασμένο με αυτές. Πέρυσι ανακοινώθηκε ότι το Παρίσι της Γαλλίας θα γίνει πόλη 15 λεπτών και τώρα η Βρετανική πόλη της Οξφόρδης είναι η επόμενη. Ωστόσο, οι αγανακτισμένοι Βρετανοί αντεπιτίθενται.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως στο RAIR Foundation USA, το δημοτικό συμβούλιο ανακοίνωσε ότι θα χωρίσει την Οξφόρδη σε γειτονιές 15 λεπτών ή μικρές πόλεις διάρκειας 15 λεπτών που χαρακτηρίζονται ως «πιο πράσινες, καθαρότερες και ασφαλέστερες».

Αντίθετα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας τρόπος για να περιορίσουν, να εξαναγκάσουν, να επιβάλουν πρόστιμα, να τιμωρήσουν, να παρακολουθήσουν και να περιορίσουν το θεμελιώδες δικαίωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας των κατοίκων. Για παράδειγμα, οι κάτοικοι δεν επιτρέπεται να φεύγουν από την πόλη τους που διαρκεί 15 λεπτά με το αυτοκίνητο περισσότερες από τις προβλεπόμενες φορές το χρόνο. Διαφορετικά, θα επιβληθεί πρόστιμο. Επιπλέον, η κυβέρνηση θα παρακολουθεί και θα ελέγχει κάθε κίνηση μέσω των smartphone και της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου.

Κλιματικό lockdown

Η ιδέα της «πόλης των 15 λεπτών» είναι ζωτικής σημασίας για την Ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών 2030 και την πράσινη ατζέντα τους «Net Zero». Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ προωθεί επίσης αυτή την νέα ιδέα. Η Οξφόρδη, η οποία έχει κηρύξει «κλιματική έκτακτη ανάγκη», ελπίζει ότι οι πόλεις της 15 λεπτών θα βοηθήσουν στην επίτευξη του οράματος του Συμβουλίου «Οξφόρδη καθαρού μηδενικού άνθρακα έως το 2040».

Ήδη από το 2024, η Οξφόρδη σχεδιάζει να επιβάλει «κλιματικά lockdown» στους κατοίκους για να βοηθήσει στην επίτευξη του οράματος του Συμβουλίου. Η ιδέα της «πόλης των 15 λεπτών» είναι επίσης κρίσιμη για την Ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών 2030. Και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ προωθεί επίσης αυτήν την ιδέα.

Η Οξφόρδη θα χωριστεί σε έξι ζώνες «για να σωθεί ο πλανήτης» από την «παγκόσμια υπερθέρμανση».

Τοποθετούνται ηλεκτρονικοί φράχτες στους δρόμους πρόσβασης για να διασφαλιστεί ότι οι κάτοικοι παραμένουν εντός της ζώνης τους. Οι κάτοικοι επιτρέπεται να εγκαταλείπουν την πόλη τους που διαρκεί 15 λεπτά το πολύ 100 φορές το χρόνο, αλλά πρέπει πρώτα να ταξινομήσουν το αυτοκίνητό τους, το οποίο θα παρακολουθείται σε όλη την πόλη μέσω έξυπνων καμερών.

Αν και η αρχική κατανομή των εισιτηρίων απόδρασης μπορεί να φαίνεται λογική σε ορισμένους, όταν το κοινό αποδεχθεί ότι το κράτος έχει το δικαίωμα να σας περιορίσει, είναι εγγυημένο ότι θα προσθέσουν επιπλέον περιορισμούς και λιγότερες άδειες για να φύγετε από την ζώνη σας. Αυτό καθιερώθηκε πολύ ξεκάθαρα και γρήγορα σε πολλά δυτικά έθνη τα τελευταία χρόνια υπό την επικεφαλίδα των περιορισμών Covid.

Διαμαρτυρίες: Οι κάτοικοι της Οξφόρδης είναι εξαγριωμένοι με τα σχέδια του δήμου να μετατρέψουν την πόλη σε ελεγχόμενες ζώνες «15 λεπτών». Τους απομάκρυνε το Συμβούλιο, το οποίο αγνόησε την δυσαρέσκειά τους.

ΜΜΕ σιωπηλά: Οι πολίτες της Οξφόρδης έχουν βγει στους δρόμους, «Τα μέσα ενημέρωσης σιωπούν, φυσικά», γράφει η Βρετανίδα δημοσιογράφος Sophie Corcoran. Παρακάλεσε τους ανθρώπους να σταθούν στο πλευρό των πολιτών της Οξφόρδης ενάντια σε αυτό το είδος ολοκληρωτισμού.

Παγκόσμιο Συνέδριο του Νταβός 2023

«Οι ελίτ του κόσμου θα πετάξουν στο Νταβός τον Ιανουάριο του 2023,  με τα ιδιωτικά τους τζετ, ενώ άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει να περιορίζονται σε ζώνες 15 λεπτών στις πόλεις τους και χρειάζονται άδεια για να πάνε πέρα από αυτό.», είπε η Corcoran.

Η Corcoran αναφέρεται στην διάσκεψη Globalist την επόμενη εβδομάδα στο Ελβετικό χιονοδρομικό θέρετρο του Νταβός 52 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αναμένεται να συναντηθούν. Σχεδόν 600 διευθυντές εταιρειών έχουν επίσης προσκληθεί. Πραγματοποιούνται δημόσιες συνεδριάσεις, αλλά είναι κυρίως εκεί όπου οι Globalists κάνουν τις συμφωνίες τους στα παρασκήνια σε μυστικά παρασκήνια.

Ενώ οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναγκάζονται να επιλέξουν μεταξύ του δείπνου ή της θέρμανσης των σπιτιών τους, οι Ελίτ θα πετάξουν στο Νταβός με τα ιδιωτικά τους αεροπλάνα, θα μείνουν σε πολυτελή ξενοδοχεία, θα φάνε ακριβό φαγητό και θα σχεδιάσουν πώς να μας περιορίσουν στις φυλακές των «15 λεπτών».

Το Ολλανδικό κόμμα Φόρουμ για την Δημοκρατία (FvD) έκανε προηγουμένως ένα αγγλόφωνο βίντεο που αποκαλύπτει την επικίνδυνη και συντριβή της ελευθερίας ατζέντα που επινοήθηκε από τους παγκοσμιοποιητές που συμμετείχαν στην ετήσια συνάντηση στο Νταβός τον περασμένο Μάιο.

Ο Hopkins αναφέρει: “Όπως και με τον Κόβιντ, όσοι αμφισβητούν την ατζέντα των Παγκοσμιοποιητών και την νέα αστυνομοκρατούμενη “φιλική προς το κλίμα” ζώνη τους θα χαρακτηριστούν “εξτρεμιστές και θεωρητικοί συνωμοσίας”. Επιπλέον, εξηγεί, το κάνουν έτσι ώστε όποιος μιλάει ενάντια στην ατζέντα “είναι ο εχθρός” που “μπορεί να προκαλέσει βλάβη και πρέπει να αστυνομευτεί και να φιμωθεί.

Τι είναι λοιπόν μια έξυπνη πόλη;

Ακριβώς όπως το «έξυπνο» στις έξυπνες συσκευές είναι πραγματικά απλώς κώδικας για συσκευές παρακολούθησης, μια «έξυπνη» πόλη είναι στην πραγματικότητα απλώς μια πόλη επιτήρησης και ελέγχου. Στην ουσία, η έξυπνη πόλη είναι η απόλυτη εφαρμογή όλων των εργαλείων της τεχνοκρατίας ενάντια στους αιχμαλώτους της. Ακόμη και ο τόνος του μάρκετινγκ τους δείχνει πόσο περιφρονούν τα ανθρώπινα όντα.

Το ICENI Bulletins περιγράφει τα κύρια χαρακτηριστικά μιας έξυπνης πόλης:

Πρέπει να είναι μια προγραμματισμένη κοινότητα, σχεδιασμένη για υψηλή απόδοση και σύντομους χρόνους διέλευσης. Πρακτικά όλα όσα θα χρειαζόταν κάποιος θα ήταν σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το διαμέρισμά του.

Για πολλούς εργαζόμενους, η τηλεργασία μέσω του διαδικτύου θα αντικαθιστούσε τις φυσικές μετακινήσεις. Το σπίτι κάποιου θα ήταν και ο χώρος εργασίας του. Ως εκ τούτου, ο χώρος γραφείων θα αντικατασταθεί με οικιστικό χώρο και πρακτικά τα πάντα κατά την διάρκεια της μετακίνησής του – ψιλικατζίδικα, καταστήματα ρούχων, πλυντήρια, καφετέριες, εστιατόρια κ.λπ. – θα εξαλειφθούν.

Οι φυσικές υπηρεσίες και πολλές εμπορικές περιοχές θα αντικατασταθούν σε μεγάλο βαθμό με υπηρεσίες κατ’ απαίτηση και παράδοση μέσω courier, συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης με ρομπότ με drones ή άλλα μη επανδρωμένα οχήματα.

Όλα θα ρυθμίζονται αυστηρά, με την χρήση των υπηρεσιών από τους ανθρώπους, την κατανάλωση αγαθών, την εγκληματική δραστηριότητα και άλλες συμπεριφορές να παρακολουθούνται από συνεχή, περιεκτική παρακολούθηση.

Αυτό το ίδιο σύστημα επιτήρησης θα χρησιμοποιηθεί για την αυτόματη αποστολή υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, όπως απαιτείται, με την ανίχνευση συνεχιζόμενων εγκλημάτων, ιατρικών έκτακτων περιστατικών και πυρκαγιών, χρησιμοποιώντας κάθε είδους δικτυωμένους αισθητήρες.

Οι δικτυωμένοι αισθητήρες θα χρησιμοποιηθούν επίσης για τον προσδιορισμό της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, μεταξύ άλλων μετρήσεων κατανάλωσης και αποβλήτων.

Εν ολίγοις λοιπόν…


Γιατί;
Ένας από τους πιο υποτιμημένους παράγοντες της τεχνοκρατίας είναι η μαζική κούρσα εξοπλισμών μεταξύ του λαού και των τεχνοκρατών. Αν οι άνθρωποι κατανοούσαν πόσο σημαντική είναι η ελευθερία που έχουν αφήσει για την επιβίωσή τους, θα την είχαν φυλάξει πολύ πιο προσεκτικά κατά την διάρκεια της σαπουνόπερας του Covid.

Τα δεδομένα από μόνα τους δεν είναι τόσο πολύτιμα, είναι η ικανότητα αξιοποίησής τους για ισχύ και έλεγχο που έχει τροφοδοτήσει την συνεχή εξάλειψη της ιδιωτικής ζωής στις ζωές των ανθρώπων. Με πολλούς τρόπους, οι άνθρωποι επιλέγουν να ανταλλάσσουν το απόρρητό τους για λόγους ευκολίας, αλλά υπάρχουν ισχυρά κίνητρα που ανατρέπουν την ζυγαριά.

Η έξυπνη πόλη διατίθεται στην αγορά για λόγους διευκόλυνσης των κατοίκων της, αλλά αυτό δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Οι έξυπνες πόλεις έχουν κατασκευαστεί για την αποτελεσματική παρακολούθηση και έλεγχο όλων των πτυχών της ζωής των ανθρώπων. Υπάρχουν τεράστιες προκλήσεις στην προσπάθεια παρακολούθησης και ελέγχου κάθε λεπτομέρειας στην ζωή.

Υπάρχουν μόνο δύο τρόποι για να λυθεί αυτό το πρόβλημα:

#1 Δημιουργήστε περισσότερη υπολογιστική ισχύ, αποθήκευση και εύρος ζώνης με μεγαλύτερο κόστος ενέργειας, πόρων και διαχείρισης.

#2 «Απλοποιήστε» το πρόβλημα περιορίζοντας την ελευθερία των ανθρώπων.

Υπάρχουν όρια στο πόσο μακριά μπορείτε να φτάσετε με το #1. Η διαχείριση όλο και μεγαλύτερης πολυπλοκότητας μπορεί να γίνει αδύνατη. Η ενέργεια είναι επίσης πιθανό να είναι πολύ περιορισμένη για το εγγύς μέλλον. Χρειάζεστε μόνο μια βολική πρόφαση για να βάλετε το κοινό υπό τον έλεγχό σας για να ακολουθήσετε το #2.

Δεν έχετε τον υπολογισμό για να αποθηκεύσετε και να υπολογίσετε όλους όσους παρευρίσκονται σε κοινωνικές εκδηλώσεις, επισκέπτονται την οικογένεια τους και μετακινούνται;

Απλά σταματήστε τους να κυκλοφορούν!

Δεν μπορείτε να φτιάξετε εύκολα την υποδομή για να ακούτε τους πάντες, παντού, όλη την ώρα;

Απλώς πιέστε τους σε ψηφιακές πλατφόρμες που ελέγχετε!

Δεν θέλετε πράγματα όπως η ανθρώπινη κατανόηση, το έλεος ή η φιλανθρωπία να αμβλύνουν τους σκληρούς μηχανισμούς επιβολής σας;

Απλώς χρησιμοποιήστε μηχανές για να εκτελέσετε τις εντολές.

Κουραστήκατε να λογοδοτούν οι διαχειριστές για αποφάσεις που επηρεάζουν τους ανθρώπους;

Εκτρέψτε το αυτόματο σύστημα και ισχυριστείτε ότι είναι για το μεγαλύτερο καλό.

Υπάρχουν όλων των ειδών οι «βελτιστοποιήσεις» που μπορείτε να κάνετε όταν αποφασίσετε να αποκτήσετε πλήρη έλεγχο από πάνω προς τα κάτω και να αναπτύξετε ισχυρούς μηχανισμούς για να φιμώσετε και να δυσφημίσετε οποιαδήποτε διαφωνία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι έξυπνες πόλεις θα μοιάζουν με όλες τις χειρότερες πτυχές των εταιρικών πόλεων.

Για μια έξυπνη πόλη, δεν είσαι άνθρωπος.

Δεν έχεις δικαιώματα.

Δεν μπορείς να έχεις ιδιοκτησία.

Οι δραστηριότητές σας δεν περιορίζονται από άποψη χρημάτων, αλλά από άποψη άδειας.

Όλες οι δραστηριότητές σας παρακολουθούνται συνεχώς και το σύστημα έχει την δυνατότητα να επέμβει ανά πάσα στιγμή.

Για την έξυπνη διοίκηση της πόλης, είστε ένα ζώο που κουβαλά ένα εργαλείο και σας αντιπροσωπεύει στο σύστημα. Εάν η μεταφορά του εργαλείου είναι πολύ βαριά, μπορεί να εμφυτευθεί.

Ναι, το smartphone λειτουργεί ως ψηφιακή ταυτότητα. Ο αριθμός τηλεφώνου σας ή/και το IMEI είναι αρκετά για να σας προσδιορίσει μοναδικά σε κάθε είδους καταστάσεις.

***
@Amy Mek – 2023