Topics:

ΑΦΥΠΝΙΣΟΥ ΤΩΡΑ! STRANGE 161

ΠΡΟΣΟΧΗ! Προσγειώνεται το Νέο Αφυπνιστικό, Καλοκαιρινό STRANGE 161 με σύνθημα ΑΦΥΠΝΙΣΟΥ ΤΩΡΑ! ΒΓΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΣΕΝΑ! Αυτήν την στιγμή που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, εκεί έξω συμβαίνει οτιδήποτε, τα πάντα. Χωρίς εσένα. Ζεις μέσα στο...

ΑΦΥΠΝΙΣΟΥ ΤΩΡΑ! STRANGE 161

ΠΡΟΣΟΧΗ! Προσγειώνεται το Νέο Αφυπνιστικό, Καλοκαιρινό STRANGE 161 με σύνθημα ΑΦΥΠΝΙΣΟΥ ΤΩΡΑ!
Ξύπνα επιτέλους από την Αυτοϋπνωση σου και ίσως το Δεις να σε Κοιτά Περίεργα από το ράφι του περιπτέρου της περιοχής σου -μπορείς να το αναζητήσεις κι εσύ,-, έτοιμο να σε Ταξιδέψει σε μια σειρά από μυστηριώδη θέματα…

# ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΥΠΝΩΣΗ! Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ:
ΤΙ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ? – ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ & ΞΥΠΝΑ ΤΩΡΑ! @Παντελής Γιαννουλάκης

# ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΧΡΙΜΑΝ: Η ΝΕΑ ΔΙΑΒΟΛΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,
Το Πείραμα Ουρανούρ, τα UFO & Τα «Παιδιά Από Κάτω» @Ηω Αναγνώστου

# ΕΜΠΟΔΙΖΕΤΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ, ΤΟΥ AIDS, κ.ά. ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ!
Η ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ GASTON NAESSENS @ Ιων Μάγγος

# ΧΑΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ – ΟΙ ΔΑΝΑΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΙΓΑΝΤΟΜΑΧΙΑ
Η Προϊστορία δεν είναι αυτή που ξέρατε! @Αργύρης Λαγκάς

# Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ LEPENSKI VIR
Μια Προϊστορική Βαλκανική “Ουτοπία” @Γιώργος Στάμκος

# ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ! Χριστιανισμός και Αιρέσεις @Γιώργος Στάμκος

# BEATNIKS: Ο Ρυθμός της Περιπλάνησης των Ονειροπόλων.
Αλήτικος Ποιητικός Μυστικισμός.  @Αργύρης Καραβούλιας

# ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ & O ΟΥΡΟΒΟΡΟΣ ΟΦΙΣ @Χρήστος Ντικμπασάνης

# ΤΟ … ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ ΓΟΝΙΔΙΟ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΝΣ @Δημήτρης Τσινικόπουλος

# ΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ @Μίλιτσα Κοσάνοβιτς

# ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΠΟΛΟΥ

# ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΟ ΚΡΑΝΙΟ
ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ.

STRANGE: Πύλη προς έναν Απέραντο Κόσμο Μυστηρίων
-τον Κόσμο μας. ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ!

Προσοχή:
Το STRANGE είναι μια Έντυπη Διαταραχή της Πραγματικότητας  και Απαγορεύεται Αυστηρά από την *Υ.Δ.Ο.!

strange 161Editorial

ΒΓΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΣΕΝΑ!

Αυτήν την στιγμή που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, εκεί έξω συμβαίνει οτιδήποτε, τα πάντα. Χωρίς εσένα.

Ενώ εσύ κάθεσαι στο σπίτι σου, παραδομένος στην ρουτίνα σου -στις καθημερινές αυτοματικές συνήθειές σου και στα καθημερινά σου προβλήματα- εκεί έξω συμβαίνουν όλα μα όλα όσα μπορούν να συμβούν, όσα μπορείς να φανταστείς και όσα δεν μπορείς να φανταστείς: τα πάντα! Κι εσύ δεν ζεις στ’ αλήθεια στον κόσμο, ζεις μόνο μέσα στον… εαυτό σου.

Ζεις μέσα στο κλουβί του εαυτού σου. Είσαι εκεί στατικός, και ο κόσμος σε ξεπερνάει, φεύγει, μαζί με τον χρόνο που σε αφήνει όλο και πιο πίσω. Έχουμε όλοι φτιάξει περίτεχνα αυτό το κλουβί του εαυτού μας, από μόνοι μας.

Είμαστε εγκλωβισμένοι μέσα στον εαυτό μας.

Είμαστε παγιδευμένοι στην εικόνα που έχουν οι άλλοι για εμάς, την οποία συντηρούμε για λογαριασμό τους, και την οποία καλούμαστε να επιβεβαιώνουμε συνεχώς. Είμαστε αιχμάλωτοι της ιστορίας του εαυτού μας, την οποία επαναλαμβάνουμε συνεχώς μέσα μας, δέσμιοι στα αδιέξοδά του, στα τραύματά του, στις ανασφάλειές του, στις αγωνίες του, στις συνεχείς επιθυμίες του, στις επιδιώξεις του, στις καταστάσεις που δημιουργεί συνέχεια εν αγνοία του… Είμαστε περιορισμένοι στην στενή οπτική που έχουμε για την πραγματικότητα, που πάντοτε την συσχετίζουμε λεπτομερώς με τον εαυτό μας, και είναι σαν να παρατηρούμε συνεχώς έναν στενό μικρόκοσμο που, αν τον κοιτάξουμε από ψηλά, έχει το πρόσωπο μας!

Επίσης, είμαστε εγκλωβισμένοι στο ασφυκτικό δίκτυο των «υποχρεώσεών» μας, στα καθήκονιά μας και στα αμέτρητα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην διεκπαιρέωσή τους. 0 εγκλωβισμός αυτός, μάς επιβάλλει σχεδόν όλες τις «χρήσεις» της ύπαρξής μας! Υπνωτισμένα ακολουθούμε τις μικρές διαδρομές του καθημερινού μας προσωπικού λαβύρινθου, που στην ουσία μάς αποκλείει από την αληθινή ζωή και τον κόσμο, από τον αληθινό μυστικό εαυτό μας (που σχεδόν έχουμε ξεχάσει ότι υπάρχει), και από Τα Πάντα, από τα οποία ατενίζουμε ζαλισμένα μονάχα κάποια γελοία μικρά αποσπάσματά τους και τα παρακολουθούμε σαν μέσα από ένα μικροσκόπιο κλειδωμένο στην θέση μας, που είναι προγραμματισμένη και επαναληπτική και προβλέψιμη και σχεδόν ακίνητη.

Αν θα μπορούσαμε να απομακρυνθούμε από τον μικρόκοσμο μας, απροειδοποίητα, ώστε ακόμη κι εμείς οι ίδιοι να μην το καταλάβουμε, ώστε να μην ενημερωθεί το πρόγραμμα των αυτοματισμών μας για την απόδρασή μας, αν θα μπορούσαμε να απομακρυνθούμε -έστω για λίγο- από τον εαυτό μας, από την θέση του μέσα στην πραγματικότητα: τότε θα μπορούσαμε ίσως να διακρίνουμε μια νέα πραγματικότητα, έξω από εμάς, έξω από τον συνηθισμένο εαυτό μας.

Ένα ταξίδι στον κόσμο έξω από τον εαυτό

Όταν ξεκινάς ένα ταξίδι, αφήνεις πίσω τον εαυτό σου να σε περιμένει στο σπίτι. Πετάς να του ξεφύγεις, σε τόπους μακρινούς, όπου κανένας δεν σε ξέρει. Εκεί, κανείς δεν μπορεί να διαμαρτυρηθεί αν δεν φέρεσαι με το συνηθισμένο σου τρόπο κι αν δε δίνεις στους άλλους την εικόνα που έχουν συνηθίσει να βλέπουν. Με δυο λόγια: όταν είσαι μακριά από το σπίτι, κανείς δεν μπορεί να ξέρει ότι δεν είσαι ο εαυτός σου. Μπορείς να αλλάξεις. Κι έτσι, μπορείς να μεταμφιεστείς.

Όχι για να ξεγελάσεις τους άλλους -που έτσι κι αλλιώς δεν ξέρουν ποιος στ1 αλήθεια είσαι- αλλά για να ξεγελάσεις τον εαυτό σου. Να κρυφτείς από τον εαυτό σου, που πλέον σε ψάχνει στους μακρινούς τρόπους για να σε βρει. Να σε επαναφέρει στην «τάξη». Να σε αναπρογραμματίσει, να σε δεσμεύσει και πάλι στο δεδομένο σου πρόγραμμα.

Σκέψου το λίγο. Φεύγοντας, κλειδώνεις τον εαυτό σου μέσα στο σπίτι, τον κοιμίζεις στο κρεβάτι σου και τού ψιθυρίζεις ότι δεν θ’ αργήσεις να γυρίσεις. Αλλά μόλις απομακρυνθείς, εκείνος καταλαβαίνει ότι προσπαθείς να δραπετεύσεις, ξυπνάει από τον λήθαργο του, ανοίγει το παράθυρο και πετάει μαζί με τον άνεμο, για να έρθει να σε βρει. Να σ’ εντοπίσει, να βουτήξει, να σ’ αρπάξει και να γίνει πάλι ένα με το σώμα σου.

Αυτός είναι ένα κοστούμι, που το έραβες περίτεχνα (ή σου το έραβαν), σιγά-σιγά, για χρόνια και για χρόνια, από τότε που άνοιξες τα μάτια σου σ’ αυτόν τον κόσμο και έπιασες για πρώτη φορά τις κλωστές (ή σ’ έπιασαν αυτές). Ποτέ δεν έπαψες να το στολίζεις και ποτέ δεν έπαψεςνα το φοράς. Κι όταν το βγάζεις για λίγο, όλοι συμφωνούν πως είσαι γυμνός, κι εσύ αρχίζεις να κρυώνεις και να τρέμεις, μέχρι να νιώσεις πάλι την ζεστασιά του πάνω στο σώμα σου και στη ψυχή σου. Είναι το παλιό γνώριμό σου κοστούμι. 0 «εαυτός» σου.

Σαν πιστό σκυλί, τρέχει πίσω από τον αφέντη του, μόλις αυτός πάει να φύγει, και κλαίει και ουρλιάζει, μόλις τον χάσει για λίγο. Και δεν είναι λίγες οι φορές που ένα πιστό σκυλί διασχίζει τεράστιες αποστάσεις για να ξαναβρεί το αφεντικό του. Και, πώς να τού ξεφύγεις; Ξέρει κάθε σου κίνηση, μυρίζει τον αέρα και μαντεύει κάθε σου κατεύθυνση, ξέρει τον τρόπο που σκέφτεσαι και διαισθάνεται κάθε συναίσθημά σου. Ακολουθεί σταθερά τα ίχνη σου, όπως η σκιά σου.Ό,τι κι αν κάνεις. Όπου κι αν πας.

Πώς να ξεφύγεις από τον εαυτό σου;

Τρέχεις σαν απελπισμένος δραπέτης προς την ελευθερία, μακριά από τα κάτεργά του, μακριά από το σπίτι του, την πατρίδα του, τους φίλους του, τους συγγενείς του, τα προβλήματα του, τις ασθένειές του, τα άγχη του, τα παράπονά του, τους μονόλογους του, τις ανόητες έμμονες ιδέες του. Μακριά. Μακριά από το βλέμμα του, τον καθρέφτη του, τον ήχο της φωνής του, το γνωστό βάδισμά του, τις επιθυμίες και τις απογοητεύσεις του, τον γραφικό του χαρακτήρα, το χτένισμά του, την μόρφωσή του. Μακριά από το παρελθόν του και μακριά από το πιθανό μέλλον του. Προς την ελευθερία!

Και, ελευθερία από το ζεστό, στοργικό και φωτεινό, ασφαλές και γνώριμο σπίτι σου, ίσως σημαίνει κρύο, σκοτάδι, μοναξιά, κίνδυνο και περιπλάνηση στο άγνωστο. Αλλά ποιος είπε ότι οι δραπέτες δεν πρέπει να ‘ναι γενναίοι και έτοιμοι για όλα; Και, οι δραπέτες δεν πρέπει να τριγυρνούν στα συνηθισμένα τους μέρη, πρέπει ν’ αλλάξουν τα ρούχα τους, το πρόσωπό τους, την φωνή τους, τις συνήθειες τους, τα πάντα, γιατί ο δεσμοφύλακάς τους καραδοκεί για το παραμικρό ίχνος, ώστε να τους εντοπίσει και να τους σύρει πάλι πίσω στα κάτεργα. Στα κάτεργα του εαυτού …

Οι πολλοί πρόδωσαν τα ευγενή πρότυπα του Ανθρώπου και μας δέσμευσαν σε αυτήν την κατάντια στην οποία ζούμε. Οι προδότες του ανθρώπινου πνεύματος, που συνωμότησαν συγχρονικά με τις άδικες συγκυρίες, τις αναπάντεχες διαστρεβλώσεις και παρακμές, τους εκβιαστικούς τυράννους και την ανοησία. Η Ελπίδα είναι στους λίγους. Πρέπει να φανταστούμε ότι μπορούμε να βγούμε έξω από τον βούρκο τους, να εκπαιδευτούμε μυστικά για να μπορέσουμε να το πετύχουμε στ’ αλήθεια. Να ατενίσουμε αληθινά τον παράξενο κόσμο μας, να τον κατανοήσουμε με νέες ερμηνείες και με νέες προσδοκίες.

Να αποφασίσουμε να ζήσουμε στ’ αλήθεια, να προσεγγίσουμε το Θαυμαστό και να υπερβούμε τον μικρό δειλό εαυτό μας, να πολεμήσουμε τον κόσμο και την κατάντια μας και τους δεσμοφύλακές μας, να εξερευνήσουμε το Άγνωστο, να αναζητήσουμε την Ουτοπία, να εκφράσουμε την ομορφιά και τις πολυπλοκότητές μας και να υλοποιήσουμε το Όνειρο. Να φωτιστούμε μέσα στο σκοτάδι μας, να αποδράσουμε από την καθημερινή φυλακή μας, να συνωμοτήσουμε μεταξύ μας αν χρειαστεί, ενάντια στη δεδομένη πραγματικότητα, για να τα καταφέρουμε.

Η ευκαιρία είναι τώρα! Πρέπει να αρχίσουμε να αναλύουμε νέες μεθοδολογίες προσεγγίσεων, προς το απερίγραπτο, το ακατονόμαστο, το ανεκδιήγητο και το άπιαστο. Να αφυπνιστούμε. Να συνεχίσουμε τα βήματα που οδηγούν μακριά. Γνωρίζω πως αυτό ακούγεται τρελό –ακριβώς γι’ αυτό η Ελπίδα είναι στους λίγους. Θα τα καταφέρουμε. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς … @Παντελής Γιαννουλάκης

terrapapers.com_strange 161 YDO
* Υ. Δ. Ο. (Υπηρεσία Διώξεως Ονειροπόλων)

Ο φάκελος στο γραμματοκιβώτιο ήταν γεμάτος επίσημες σφραγίδες. Στον φάκελο υπήρχε η σημείωση: «Σε περίπτωση που δεν ληφθεί από τον παραλήπτη, προβλέπονται κυρώσεις για τον ταχυδρόμο. Σε περίπτωση που η διεύθυνση είναι λανθασμένη, να μην επιστραφεί στην υπηρεσία αλλά να ανακαλυφθεί άμεσα η νέα διεύθυνση του παραλήπτη και να του αποσταλεί. Η συνεργασία σας είναι υποχρεωτική».  Ανοίγοντας τον φάκελο, πάνω στο επιστολόχαρτο υπήρχε μια σφραγίδα που παρίστανε έναν κύκλο με ένα μάτι στο κέντρο του. Πάνω στην κόρη του ματιού υπήρχαν τα αρχικά Υ.Δ.Ο. Γύρω από τον κύκλο υπήρχε γραμμένος ο τίτλος «Υπηρεσία Διώξεως Ονειροπόλων».  Γι’ ακόμη μια φορά με είχαν ανακαλύψει.

«Αγαπητέ κύριε Γιανουλάκη,
»Έχετε αγνοήσει τις παρελθούσες προειδοποιήσεις μας και αρνείστε να συνετιστείτε. Όλες οι δραστηριότητές σας παρακολουθούνται στενά από την υπηρεσία μας, και έχουν όλες τους χαρακτηριστεί ως άκρως παράνομες και επικίνδυνες για τη διανοητική υγεία και την κοινωνική ευημερία, την τάξη και την ασφάλεια. Η υπηρεσία μας θα αναγκαστεί να προβεί σε έκτακτα μέτρα για την ανίατη περίπτωσή σας, η οποία έχει προ πολλού ξεπεράσει τα όρια του απαράδεκτου.

»Έχετε εντοπιστεί από τους πράκτορές μας να ονειροπολείτε επανειλημμένα, να μεταδίδετε ονειροπολήσεις και παραδοξολογίες σε συνεργούς σας, να συμπαρασύρετε αθώους πολίτες σε ονειροπόληση και έμπνευση, να συνωμοτείτε για τη διάδοση του κατάπτυστου έργου άλλων ονειροπόλων, να εισάγετε νέους μύθους και παράξενες ιδέες και θεωρίες στο διανοητικό τοπίο, να φιλοσοφείτε, να εκφράζετε παράνομες απόψεις και να συγγράφετε κείμενα ανατρεπτικού περιεχομένου προσβάλλοντα τη δημόσια ησυχία, την κοινή λογική και τη διανοητική ασφάλεια ανυποψίαστων αναγνωστών, οι οποίοι έχουν καταγγείλει επανειλημμένως στην Υπηρεσία μας τα ανοσιουργήματά σας. Αρνείστε να συμμορφωθείτε, παρ’ όλες τις προειδοποιήσεις που έχετε δεχθεί. Σας γνωστοποιούμε πως οτιδήποτε λέτε θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σας, στις συνοπτικές διαδικασίες που προβλέπονται για άτομα που παρουσιάζουν αυτήν τη συμπεριφορά.

»Σε περίπτωση που η προφανής διανοητική σύγχυση σας έχει φτάσει στο σημείο να έχετε ξεχάσει τις ρητές απαγορεύσεις που έχει επιβάλλει η Υπηρεσία μας, είμαστε υποχρεωμένοι να σας τις επαναλάβουμε για πολλοστή φορά:

Απαγορεύεται η ονειροπόληση κάθε είδους. Καθήκον μας είναι η δίωξη και καταδίωξη των ονειροπόλων μέχρι του αφανισμού τους από τις τάξεις της ανθρωπότητας, για τη σωτηρία της ανθρωπότητας.

Απαγορεύεται η έκφραση απόψεων που δεν συμφωνούν με τη λίστα των επίσημων έγκυρων απόψεων, όπως διαφαίνονται από το διάταγμα Υ331, εγκύκλιος 42, άρθρο 23. Πρέπει να μεταδίδονται μόνο οι επίσημες έγκυρες απόψεις.

Απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται στον προφορικό και στον γραπτό λόγο οι αιρετικοί όροι «παράξενο», «ασυνήθιστο», «άγνωστο», «ανεξερεύνητο», «φανταστικό», «ονειρικό», «μαγικό», «σχετικό», «εναλλακτικό», «συνωμοτικό» και τα συναφή (βλέπε άρθρο 55, διάταγμα Υ661, για λεπτομερή περιγραφή όλων των όρων).

Στον κόσμο μας, όπως είναι γνωστό στους πάντες και όπως το έχουν διαβεβαιώσει επανειλημμένα οι λόγιοι της υπηρεσίας μας: δεν υπάρχει απολύτως τίποτε παράξενο, ασυνήθιστο, άγνωστο, ούτε ανεξερεύνητο, τα πάντα έχουν εξερευνηθεί και έχουν κλείσει. Δεν υπάρχει τίποτε μαγικό και τίποτε ονειρικό, ούτε θα έπρεπε να υπάρχει κάτι φανταστικό, δεν είναι εφικτό να υπάρχει οτιδήποτε εναλλακτικό, τίποτε δεν είναι σχετικό, όλα είναι απόλυτα, και δεν υπάρχει πουθενά τίποτε συνωμοτικό, ούτε αμάθεια ή έλλειψη ενημέρωσης και παιδείας υπάρχει, όλοι οι άνθρωποι γνωρίζουν τα πάντα που πρέπει να γνωρίζουν.

Όλα τα σχετικά με αυτούς τους αιρετικούς όρους θέματα είναι λανθασμένα, αποτελούν εξαπάτηση ή προσωρινή παράνοια ή παραισθήσεις, και αποτελούν αναγνωριστικό χαρακτηριστικό όλων εκείνων που διώκονται από την Υπηρεσία μας. Κάθε πολίτης είναι υποχρεωμένος να καταγγέλλει άμεσα όποιον ασυνείδητο εκφράζεται με αυτούς τους όρους ή τους διαδίδει.

Απαγορεύεται η διατύπωση θεωριών, οι οποίες δεν συμφωνούν με τις κραταιές απόψεις του συνόλου των λογίων της Υπηρεσίας μας, και με τη φόρμουλα διατύπωσης θεωριών (για τη συμπλήρωση της αίτησης διατύπωσης θεωρίας: www.theories.ydo.gov). Οι θεωρίες που δεν έχουν εγκριθεί από την Υπηρεσία μας θεωρούνται άκυρες και καταχρηστικές, αντιεπιστημονικές και απατηλές.

Οι πολίτες έχουν την υποχρέωση να επιτίθενται στους ασυνείδητους διαφθορείς εκφραστές τέτοιων θεωριών, και να καταγγέλλουν τις λεπτομέρειες της εκάστοτε θεωρίας για να ακυρωθούν και να βοηθήσουν να αποσυρθεί η παράνομη θεωρία από την κυκλοφορία από τα εκτελεστικά όργανα της Υπηρεσίας. (Για να καταγγείλετε αυτές τις απαράδεκτες θεωρίες εξαπάτησης της συνείδησης και της αντίληψης των υγιών πολιτών, παρακαλείσθε να το κάνετε στα ανοιχτά και δημοκρατικά forums της υπηρεσίας μας, όπως στο www.aparadekto.ydo.gov και στο www.accuse-theory.ydo.gov. Η ανωνυμία σας θα είναι εξασφαλισμένη και επιβεβλημένη)

Απαγορεύεται η Φαντασία. Οι φορείς αυτής της μολυσματικής ασθένειας πρέπει να απομονώνονται και να θεραπεύονται μέχρι προσέγγισης του επιπέδου της υγιούς συμμόρφωσης, όπως ορίζεται από τα στάνταρτ της εγκυκλίου περί Υγιούς Συμμόρφωσης (ΥΣ122).

Τα όρια επικινδυνότητας φαντασίας έχουν γίνει γνωστά από την Υπηρεσία Ενημέρωσης Πολιτών (ΥΠ-ΕΠ) και από τις Ομάδες Επιτήρησης Ορθολογισμού και Σκεπτικισμού (ΟΕΟΣ), που επιτελούν ηρωικό έργο, και που βρίσκονται σε στενότατη συνεργασία με την Υπηρεσία μας. Γνωστοποιούμε ότι τα όρια επικινδυνότητας βρίσκονται σε επίπεδο απόλυτου ελέγχου και ουδεμία ανησυχία θα πρέπει να υπάρχει. Αν εντοπίσετε οποιοδήποτε από τα συμπτώματα της ασθένειας, υποχρεούστε να ζητήσετε βοήθεια στο τηλέφωνο 801-801-801-108.

Τα διεθνώς διαπιστωμένα συμπτώματα είναι: ονειροπόλο βλέμμα, μάταιες ελπίδες, πολύ παράξενες ιδέες, τάση για «περιπέτεια», χιούμορ, έλλειψη αυστηρότητας, αμφισβήτηση δεδομένων αξιών και νόμων, προβληματισμοί για τη φύση της πραγματικότητας, οραματισμοί και αχαλίνωτες φαντασιώσεις, ένθερμη ενασχόληση με βιβλία, ταινίες, μουσικές, παιχνίδια, φετίχ, αυθόρμητη σημειολογία, εκκεντρικές προτιμήσεις, άσκοπες περιπλανήσεις, συνεχής εγρήγορση, εκδήλωση αμφιλεγόμενων «ταλέντων», ευσυγκινησία, αγοραφοβία, αύξηση επιπέδων σεροτονίνης, αϋπνίες, καταχρήσεις.

Απαγορεύεται η έμπνευση. Είναι κάτι τελείως άχρηστο για την κοινωνία μας, ενοχλητικό για τους συνανθρώπους μας, διότι τους εξαπατά και τους εξαναγκάζει να νιώθουν μέτριοι όταν την εντοπίζουν σε κάποιους ανατρεπτικούς, και προκαλεί αναταραχή όπου εμφανίζεται. Είναι μία οπισθοδρομική αντιληπτική και συνειδησιακή κατάσταση, ενάντια στον σύγχρονο πολιτισμό μας και στην ισχύουσα τάξη πραγμάτων…

Όλα τα πράγματα που χρειάζεται ο μέσος άνθρωπος παρέχονται απλόχερα από το σύστημά μας, αγαθά, προϊόντα, γνώσεις, υπηρεσίες, κ.ά.. Κι έτσι, η αμφιλεγόμενη κατάσταση που αποκαλείται «έμπνευση» είναι άχρηστη και συνιστάται να αποφεύγεται. Οι άνθρωποι που εκδηλώνουν αυτήν την αντικοινωνική πάθηση πρέπει να απομονώνονται από τους αγανακτισμένους πολίτες, και σε περίπτωση μη συμμόρφωσής τους να παραδίδονται στις αρμόδιες αρχές.

Απαγορεύεται η φιλοσοφία και οτιδήποτε άλλο δεν μπορεί να αποδειχθεί πειραματικά από τους συμβεβλημένους πειραματιστές μας στα εγκεκριμένα εργαστήριά μας, καθώς και οτιδήποτε δεν είναι άμεσα ελέγξιμο, χειροπιαστό και εγκεκριμένο σύμφωνα με τις παραμέτρους χειροπιαστού που έχουν καταδειχθεί από την εγκύκλιο ΧΡΠΣ1122 συμπληρωματικά του διατάγματος Υ331.

Συγκεκριμένα για τη φιλοσοφία, είναι πλέον γνωστό ότι οποιαδήποτε φιλοσοφία έχει λήξει, οι φάκελοι έχουν κλείσει και βρίσκονται στα αρχεία μας για μελλοντική αξιολόγηση. Νέες φιλοσοφικές απόπειρες θα πρέπει στην καλύτερη περίπτωση να χαρακτηρίζονται ως πλεονασμός και στη χειρότερη ως διαφθορά των αφελών.

Ενισχύστε όπως μπορείτε, καθημερινά και συνεπώς, το μεγάλο έργο της Υπηρεσίας Διώξεως Ονειροπόλων (Υ.Δ.Ο.) και των συνεργαζόμενων υπηρεσιών και άγρυπνων πολιτών, για την καλυτέρευση της κοινωνίας μας και για μια καθαρή και τακτοποιημένη, ήσυχη και ασφαλή καθημερινότητα. Το μέλλον σας είναι στα χέρια μας. Τα χέρια μας είναι τα δικά σας χέρια»

Πέταξα την επιστολή στο καλάθι των αχρήστων. Οι άνθρωποι αυτοί ήταν απρόσωποι, κακοί και επικίνδυνοι. Είχαν, όμως, ένα καλό. Ήταν αυστηρότατοι γραφειοκράτες, ορθο-λογιστές, και τυπικοί στην παραμικρή λεπτομέρεια. Γι’ αυτό και δεν κινδύνευα άμεσα, προς το παρόν. Έγραφαν το όνομά μου «Γιανουλάκης» με ένα ν. Οπότε, τυπικά, απευθυνόντουσαν σε κάποιον άλλον.

@Παντελής Γιαννουλάκης