Topics:

Η Αποκάλυψη της Απάτης «Η Ψηφιακή Ταυτότητα».

Η αποκάλυψη της απάτης: «Η ψηφιακή ταυτότητα είναι ανθρώπινο δικαίωμα». Ένα σημαντικό στοιχείο της Μεγάλης Επαναφοράς-Τεχνοκρατικής Ατζέντας είναι η εφαρμογή ενός παγκόσμιου συστήματος ψηφιακής ταυτότητας. Ένα από τα πρώτα βήματα για την υλοποίηση αυτού του...

Η Αποκάλυψη της Απάτης «Η Ψηφιακή Ταυτότητα».

Η αποκάλυψη της απάτης: «Η ψηφιακή ταυτότητα είναι ανθρώπινο δικαίωμα».

Ένα σημαντικό στοιχείο της Μεγάλης Επαναφοράς-Τεχνοκρατικής Ατζέντας είναι η εφαρμογή ενός παγκόσμιου συστήματος ψηφιακής ταυτότητας. Ένα από τα πρώτα βήματα για την υλοποίηση αυτού του στόχου είναι να πειστεί το κοινό ότι τα προγράμματα ψηφιακής ταυτότητας είναι ένα «ανθρώπινο δικαίωμα» για το οποίο αξίζει να αγωνιστούμε.

Γιατί η ώθηση για ψηφιακή ταυτότητα είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για τα οράματα των Τεχνοκρατών;

Ο κόσμος του 2030 — αυτός στον οποίο το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ φαντάζεται ότι «δεν θα έχετε τίποτα και θα είστε ευτυχισμένοι» — εξαρτάται από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ψηφιακών ταυτοτήτων. Αυτό το ψηφιακό αναγνωριστικό θα επιτρέψει μια κοινωνία παρακολούθησης και ανίχνευσης όπου οι αρχές μπορούν να δουν κάθε αγορά και κάθε κίνηση που κάνετε.

Θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι μεγάλο μέρος της κοινωνίας έχει ήδη παραδώσει αυτά τα δεδομένα με την πανταχού παρούσα χρήση πιστωτικών καρτών που παρακολουθούν τις αγορές και τηλεφώνων που καταγράφουν δεδομένα GPS. Ωστόσο, το σύστημα ψηφιακής ταυτότητας θα συνδεθεί επίσης με ένα ψηφιακό πορτοφόλι που θα διαθέτει το ψηφιακό νόμισμα της τοπικής Κεντρικής Τράπεζας (CBDC), το ψηφιακό νόμισμα των κυβερνήσεων που θα είναι απαραίτητο για όλες τις νόμιμεςς συναλλαγές. Τελικά, αυτό το ψηφιακό αναγνωριστικό και το ψηφιακό πορτοφόλι θα συνδεθούν και θα επηρεαστούν από το ατομικό σας κοινωνικό πιστωτικό σκορ.

Όπως έχω αναφέρει από τον Μάρτιο του 2020, αυτές οι πρωτοβουλίες ήταν ήδη στο στάδιο των εργασιών πριν από τον COVID-19. Ωστόσο, ήταν η αρχή του πανικού COVID-19 που επέτρεψε στις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να πιέσουν περαιτέρω προς το όραμά τους για την Τεχνοκρατία. Για παράδειγμα, μας είπαν ότι η χρήση μετρητών θα πρέπει να μειωθεί σημαντικά ή να εξαλειφθεί εντελώς λόγω των αναφορών που ισχυρίζονται ότι ο COVID-19 εξαπλώνεται μέσω βρώμικου παλιού χρήματος. Αυτό οδηγεί εύκολα στις κλήσεις για προγράμματα ψηφιακών νομισμάτων όπως τα CBDC.

Φυσικά, βλέπουμε την ώθηση για εφαρμογές «ιχνηλάτησης επαφών» για την παρακολούθηση της υποτιθέμενης εξάπλωσης της νόσου και οι εφαρμογές διαβατηρίου εμβολίων/διαβατηρίων υγείας έχουν αρχίσει να εγκλιματίζουν το κοινό να φέρει μαζί τους μια ψηφιακή ταυτότητα όπου κι αν πάει. Το διαβατήριο του εμβολίου είναι απλώς μια πύλη για μια ψηφιακή ταυτότητα, η οποία βρίσκεται ήδη στα σκαριά στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον ένα ή τον άλλο βαθμό, τουλάχιστον από το 2005 με την ψήφιση του αμφιλεγόμενου νόμου REAL ID.

Στόχος Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ 16

Αυτήν η ώθηση προς μια ψηφιακή ταυτότητα έχει τις ρίζες της στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και στην Ατζέντα του 2030. Οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) είναι μια συλλογή 17 αλληλένδετων στόχων που εγκρίθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη το 2015 με φαινομενικό στόχο τον τερματισμό της φτώχειας, την προστασία του πλανήτη και την διάδοση της ειρήνης και της ευημερίας σε όλους τους ανθρώπους έως το 2030. Οι ενέργειές τους, ωστόσο, τακτικά διαψεύδουν τις δηλωμένες προθέσεις τους.

Οι ΣΒΑ ήταν μέρος ενός ευρύτερου ψηφίσματος που είναι γνωστό ως Ατζέντα 2030, με δεδηλωμένο σκοπό την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Ενώ οι ΣΒΑ των Ηνωμένων Εθνών και η Ατζέντα 2030 διαφημίζονται συχνά ως εργαλείο για τη δημιουργία υγιών πολυμερών σχέσεων μεταξύ των εθνών, στην πραγματικότητα, βασίζονται σε μια βαθύτερη ατζέντα για την παρακολούθηση, τον έλεγχο και την καθοδήγηση όλης της ζωής στον πλανήτη.

Οι 17 ΣΒΑ αντιμετωπίζουν ο καθένας έναν διαφορετικό τομέα του δήθεν αγώνα τους για δικαιοσύνη και ισότητα. Ο ΣΒΑ 16 του ΟΗΕ εστιάζει στην «Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Ισχυρούς θεσμούς» και δηλώνει ότι «μέχρι το 2030, παρέχει νομική ταυτότητα για όλους, συμπεριλαμβανομένης της καταγραφής των γεννήσεων».

Ένα έγγραφο από τα Ηνωμένα Έθνη με τίτλο «Στρατηγική των Ηνωμένων Εθνών για την νομική ταυτότητα για όλους» ορίζει περαιτέρω τι σημαίνει «νομική» και «ψηφιακή ταυτότητα». Η νομική ταυτότητα είναι ουσιαστικά μια μορφή εγγραφής σε ένα αστικό όργανο (μια κυβέρνηση). Το έγγραφο του ΟΗΕ καθιστά σαφές ότι «η νομική ταυτότητα αναγνωρίζεται ευρέως ότι είναι καταλυτική για την επίτευξη τουλάχιστον δέκα από τους ΣΒΑ» και τα δεδομένα που παράγονται από την καταχώριση υποστηρίζουν την μέτρηση περισσότερων από 60 δεικτών ΣΒΑ. «Η νομική ταυτότητα διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο για να διασφαλίσει ότι η παγκόσμια κοινότητα τηρεί την υπόσχεσή της να μην αφήσει κανέναν πίσω όπως υποστηρίζεται στην Ατζέντα του 2030», αναφέρει η έκθεση του ΟΗΕ.

Όσον αφορά την ψηφιακή ταυτότητα, το έγγραφο αναφέρει ότι η ψηφιακή ταυτότητα γενικά νοείται ως μια μοναδική και σταθερή ταυτότητα —μια εικονική ταυτότητα, για παράδειγμα— που εκχωρείται σε άτομα που τα πιστοποιεί ως χρήστες όλων των φορητών ψηφιακών συσκευών τους. Αυτή η ταυτότητα μπορεί να ισχύει για τον ψηφιακό και τον φυσικό κόσμο. Η χρήση ψηφιακής ταυτότητας περιλαμβάνει κωδικούς πρόσβασης, κρυπτογραφικό κλειδί, βιομετρικά στοιχεία όπως σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων ή ίριδας.

Η Ψηφιακή Ταυτότητα ως Ανθρώπινο Δικαίωμα

Καθώς πλησιάζουμε στο 2030, το μιμίδιο «ψηφιακή ταυτότητα ως ανθρώπινο δικαίωμα» φυτεύεται όλο και περισσότερο στο μυαλό των μαζών. Θα περίμενα αυτήν η τάση να γίνει ένα τυπικό σημείο συζήτησης μεταξύ των εισβολέων εταιρικών μέσων και των οπαδών τους. Όχι μόνο το κοινό προετοιμάζεται να αποδεχθεί την ψηφιακή ταυτότητα ως μέθοδο παρακολούθησης της ασθένειας (και του πληθυσμού), αλλά η ψηφιακή ταυτότητα πωλείται στις αιμορραγικές καρδιές του δυτικού κόσμου ως αναγκαιότητα για να βοηθηθούν οι λεγόμενοι «μη τραπεζικοί» τον κόσμο και την εισαγωγή τους στα σύγχρονα χρηματοπιστωτικά συστήματα.

Ο όρος unbanked αναφέρεται σε εκείνα τα άτομα που, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, δεν έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς και πιστωτικές κάρτες. Αυτήν η φαινομενική έλλειψη αναφέρεται συχνά ως ελάττωμα της σύγχρονης κοινωνίας, ένα παράδειγμα ενός άλλου φτωχού πληθυσμού που μένει πίσω. Αυτό που δεν αμφισβητείται είναι αν η ενσωμάτωση στο τραπεζικό σύστημα είναι το καλύτερο πράγμα για ένα άτομο ή όχι. Υποτίθεται ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει ή θέλουν να εμπλακούν στο τραπεζικό σύστημα που βασίζεται στο χρέος, επιτρέποντας στις εγκληματικές τράπεζες πίσω από το The Great Reset να χρηματοδοτούν τα έργα τους με τα χρήματα του λαού.

Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους ζουν στον αναπτυσσόμενο κόσμο και σε μέρη όπως το Μεξικό υπάρχει μια ακμάζουσα αντίθεση ή άτυπη οικονομία ανθρώπων που εμπορεύονται, αγοράζουν και πουλούν αγαθά χωρίς φόρους, κανονισμούς ή ψηφιακό αρχείο οποιουδήποτε είδους. Αυτός ο τύπος οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας είναι η ακριβής συμπεριφορά που θέλουν να εξαλείψουν οι Τεχνοκράτες, ακριβώς επειδή έρχεται σε αντίθεση με το όραμα της Μεγάλης Επαναφοράς.

Επομένως, τα μέσα ενημέρωσης πρέπει να κάνουν την δουλειά τους για να πείσουν το κοινό ότι ο αποικισμός δεν είναι αποικισμός όταν περιλαμβάνει βιωσιμότητα και ποικιλομορφία. Ο κόσμος πρέπει να πειστεί ότι αυτοί οι φτωχοί Μεξικανοί αγρότες δεν θα είναι πλήρεις μέχρι να αποκτήσουν ένα ψηφιακό αναγνωριστικό, με ένα ψηφιακό πορτοφόλι για την λήψη του ψηφιακού νομίσματος ως μέρος του προγράμματος Universal Basic Income. Αυτές οι αναβλύζουσες ιστορίες που προωθούν την ψηφιακή ταυτότητα ως σωτήρα του αναπτυσσόμενου κόσμου δεν αναφέρουν την σκοτεινή πλευρά της ψηφιοποίησης όλης της ζωής, συγκεκριμένα τον επερχόμενο τρόμο της κοινωνικής πίστης και των εργαλείων χρηματοδότησης κοινωνικού αντίκτυπου.

Αντίθετα, λαμβάνουμε τίτλους όπως «Ψηφιακή συμπερίληψη. The Human Right to Have an Identity» από τον όμιλο Thales, μια Γαλλική πολυεθνική με δεσμούς με την Γαλλική κυβέρνηση και έναν από τους μεγαλύτερους εργολάβους στρατιωτικών όπλων στον κόσμο. «Η έλλειψη ταυτότητας δεν είναι απλώς μια απώλεια από την άποψη του ότι το βλέπει το σύστημα και η κοινωνία. Είναι ένας αποκλεισμός που εμποδίζει τους ανθρώπους να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Δεν μπορούν να μορφωθούν, δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και τα παιδιά τους κληρονομούν αυτήν την κληρονομιά καθώς γεννιούνται έξω από το σύστημα», έγραψε η ομάδα τον Φεβρουάριο του 2021. Και πάλι, η γενική υπόθεση είναι ότι δεν υπάρχει ζωή «έξω από το σύστημα”.

Εν τω μεταξύ, το Impakter Magazine, γνωστό για την προώθηση των SDGs, δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Η Ψηφιακή Ταυτότητα ως Βασικό Ανθρώπινο Δικαίωμα» τον Μάιο του 2018. Το Impakter προωθεί αναγνωριστικά που βασίζονται σε blockchain και τοποθετεί επίσης πιστοποιητικά γέννησης παιδιών στο blockchain.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά παραδείγματα ώθησης στις κοινές αφηγήσεις που περιβάλλουν το ψηφιακό αναγνωριστικό.

Τον Απρίλιο του 2021, το Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Παγκόσμια Δικαιοσύνη δημοσίευσε ένα σκεπτικιστικό άρθρο με τίτλο «Όλοι μετράνε! Διασφάλιση ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων γίνονται σεβαστά στα συστήματα ψηφιακής ταυτότητας.» Αυτό το άρθρο εξέτασε μερικούς από τους τρόπους με τους οποίους οι περιθωριοποιημένοι πληθυσμοί περιθωριοποιούνται περαιτέρω από τα ψηφιακά συστήματα. Προειδοποιούν για την «ανάγκη του κινήματος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να συμμετάσχει σε συζητήσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ώστε τα θεμελιώδη δικαιώματα να μην χαθούν στην βιασύνη για την οικοδόμηση ενός «σύγχρονου, ψηφιακού κράτους».

Η ομάδα Access Now δημοσίευσε μια αναφορά με τίτλο Καταστρέφοντας τους επικίνδυνους μύθους των προγραμμάτων Big ID: προειδοποιητικά μαθήματα από την Ινδία, που επικεντρώθηκε στις ανησυχίες σχετικά με την εφαρμογή του συστήματος ψηφιακής ταυτότητας Aadhaar από την Ινδία. Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα λεγόμενα «προγράμματα Big ID» — δηλαδή προγράμματα που εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις με την βοήθεια της Big Tech — δεν χρειάζονται για να δοθεί στους ανθρώπους μια νομική ταυτότητα. Επιπλέον, η έκθεση διαπίστωσε ότι το Big ID δημιουργεί χώρο για την άνθηση της επιτήρησης, όπως αποδεικνύεται από το σύστημα Aadhaar της Ινδίας.

Τον Μάιο του 2021, η ACLU κυκλοφόρησε ένα ιστολόγιο ως απάντηση στις ανησυχίες σχετικά με τα διαβατήρια εμβολίων. Η ACLU προειδοποίησε για τις ψηφιακές ταυτότητες, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων προσπαθειών για την επιβολή ψηφιακών αδειών οδήγησης. «Η μετάβαση στα ψηφιακά αναγνωριστικά δεν είναι μια μικρή αλλαγή, αλλά μια αλλαγή που θα μπορούσε να αλλάξει δραστικά τον ρόλο της ταυτοποίησης στην κοινωνία μας, να αυξήσει την ανισότητα και να μετατραπεί σε εφιάλτη προστασίας της ιδιωτικής ζωής», έγραψε η ACLU.

Τέλος, ο οργανισμός Privacy International αμφισβήτησε άμεσα τους ΣΒΑ των Ηνωμένων Εθνών και έθεσε το ερώτημα: «Οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ταυτότητα και Ιδιωτικότητα: Η εφαρμογή τους διακυβεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα;» Η έκθεση αναφέρει:

«Εάν οι φορείς αποτύχουν να εξετάσουν τους κινδύνους, τα συστήματα ταυτότητας μπορεί να απειλήσουν τα ίδια τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδιαίτερα το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή. Μπορούν να γίνουν εργαλεία επιτήρησης από το κράτος και τον ιδιωτικό τομέα μπορούν να αποκλείσουν, παρά να συμπεριλάβουν.

Υπάρχουν επομένως κίνδυνοι στην εφαρμογή ενός συστήματος ID – όχι μόνο ότι δεν ανταποκρίνεται στην υπόσχεση του SDG 16.9, αλλά ότι δημιουργεί επίσης ένα σύστημα επιτήρησης και αποκλεισμού. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να ασχοληθούμε κριτικά με την ερμηνεία του στόχου και τις χρήσεις στις οποίες έχει τεθεί.»

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, τα Ηνωμένα Έθνη και η Παγκόσμια Τράπεζα

Τα Ηνωμένα Έθνη δεν είναι ο μόνος υπερεθνικός φορέας που ασκεί πίεση για την ψηφιακή ταυτότητα. Τον Ιανουάριο του 2021, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ συνεδρίασε για την ετήσια συνάντησή του για να συζητήσει την «Ατζέντα του Νταβός». Όπως ανέφερε προηγουμένως το TLAV, η συνάντηση του Ιανουαρίου επικεντρώθηκε στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και στην περιγραφή του σχεδίου για την Μεγάλη Επαναφορά. Ενόψει της συνάντησης του Ιανουαρίου 2021, το WEF δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Πώς η ψηφιακή ταυτότητα μπορεί να βελτιώσει τις ζωές σε έναν κόσμο μετά τον COVID-19».

Το άρθρο σημειώνει, «ενώ ο ρόλος της κυβέρνησης είναι βασικός, οι ρυθμιστικές αρχές έχουν καταλάβει ότι δεν κατέχουν όλα τα χαρτιά και ότι χρειάζονται λύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αναδύονται πλαίσια εμπιστοσύνης ψηφιακής ταυτότητας με επικεφαλής τις κυβερνήσεις που συνεργάζονται με τον ιδιωτικό τομέα». Αυτήν η συζήτηση για τα «πλαίσια με επικεφαλής τις κυβερνήσεις που συνεργάζονται με τον ιδιωτικό τομέα» είναι ακριβώς η σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα που προωθεί το WEF εδώ και δεκαετίες.

Θα πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι το WEF ήταν ένας από τους πρώτους οργανισμούς που άρχισε να προωθεί την ιδέα των διαβατηρίων εμβολίων ως μέρος μιας «νέας κανονικότητας». Το WEF θα ανακοινώσει επίσημα την πρωτοβουλία The Great Reset τον Ιούνιο του 2020, μόλις 3 μήνες μετά τον πανικό COVID-19.

Φυσικά, το σχέδιο Μεγάλης επαναφοράς του WEF είναι τελικά μια βελτίωση της Ατζέντας 2030 και των ΣΒΑ του ΟΗΕ. Επομένως, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα Ηνωμένα Έθνη εργάζονται επίσης για μια μορφή ψηφιακής ταυτότητας. Το Κέντρο Ψηφιακών Λύσεων του ΟΗΕ (UN DSC) έχει αναπτύξει μια «καινοτόμο λύση ψηφιακής ταυτότητας για το προσωπικό του ΟΗΕ».

Το UN DSC, ένα πιλοτικό πρόγραμμα του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ (WFP) και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), λέει ότι εργάζονται σε μια σειρά ψηφιακών λύσεων που μπορούν να μοιραστούν μεταξύ των υπηρεσιών του ΟΗΕ για να «μεταμορφώσουν τις κοινές επιχειρηματικές λειτουργίες και βελτιστοποιήσουν τις χρονοβόρες εργασίες συναλλαγών.”

Η ψηφιακή ταυτότητα του ΟΗΕ θα χρησιμοποιεί blockchain και κάποια μορφή βιομετρικών στοιχείων. Έχει περιγραφεί ως ψηφιακό πορτοφόλι για το προσωπικό του ΟΗΕ. Ο ιστότοπος του UN DSC περιγράφει το έργο ως «βασισμένο σε blockchain, βιομετρικά στοιχεία και λύση εφαρμογής για κινητά, αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα θα προσπαθήσει να προσφέρει μια μοναδική ψηφιακή ταυτότητα για κάθε υπάλληλο του ΟΗΕ για διαχείριση κύκλου ζωής από άκρο σε άκρο από την γέννηση έως την συνταξιοδότηση που θα είναι αμετάβλητο, προστατευμένο, διαφανές και φορητό».

Ενώ τα Ηνωμένα Έθνη και το WEF προωθούν την αποδοχή της ψηφιακής ταυτότητας, η Παγκόσμια Τράπεζα χρηματοδοτεί την ανάπτυξη τέτοιων προγραμμάτων ως μέρος της πρωτοβουλίας Identification for Development (ID4D). Η Παγκόσμια Τράπεζα χρηματοδοτεί προγράμματα ψηφιακής βιομετρικής ταυτότητας στο Μεξικό, προωθώντας την ψηφιακή ταυτότητα σε φτωχότερες χώρες με φαινομενικό στόχο την παροχή νομικής ταυτότητας σε 1,1 δισεκατομμύρια ανθρώπους που δεν διαθέτουν αυτήν την στιγμή.

Ο Λουίς Φερνάντο Γκαρθία, διευθυντής της Μεξικανικής οργάνωσης ψηφιακών δικαιωμάτων R3D, λέει ότι τα προγράμματα χρηματοδοτούνται από όσους ενδιαφέρονται να εκμεταλλευτούν τα ανθρώπινα δεδομένα του Μεξικού. «Οι εξελιγμένες υπηρεσίες πληροφοριών σε πλούσιες χώρες χαίρονται που οι φτωχές χώρες δημιουργούν αυτές τις βάσεις δεδομένων ανθρώπων τις οποίες μπορούν να εκμεταλλευτούν προς όφελός τους. Έχουν ικανότητες που τους επιτρέπουν να επιτίθενται, να αποκτούν και να συλλέγουν πληροφορίες που δημιουργούν οι λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες μέσω αυτών των βάσεων δεδομένων», δήλωσε σε συνέντευξή του το 2021.

«Όπως πολλά άλλα εγχειρήματα εθνικής ταυτότητας του Παγκόσμιου Νότου —είτε στην Κένυα, στην Ουγκάντα ​​ή στο Μεξικό— η Παγκόσμια Τράπεζα βρίσκεται πίσω από αυτό. Η Παγκόσμια Τράπεζα δίνει στο Μεξικό δάνειο 225 εκατομμυρίων δολαρίων για την εφαρμογή του συστήματος. Δεν προωθεί αυτήν την προσέγγιση στη Γερμανία ή στον Καναδά ή στις ΗΠΑ: χώρες που δεν διαθέτουν σύστημα εθνικής ταυτότητας. Αλλά το προωθούν στον Παγκόσμιο Νότο, κάτι που είναι πολύ χαρακτηριστικό».

Ταυτόχρονα, μια συμμαχία της Microsoft, η GAVI – η Παγκόσμια Συμμαχία Εμβολίων που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates – και το Ίδρυμα Rockefeller έχουν οργανώσει τις προσπάθειές τους στο πλαίσιο του έργου ID2020.

Το έργο ID2020 είναι μια προσπάθεια δημιουργίας ψηφιακής ταυτοποίησης για κάθε άτομο στον πλανήτη. Το 2018, η Microsoft ανακοίνωσε μια επίσημη συνεργασία με το έργο ID2020 στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Το συνηθισμένο καστ των χαρακτήρων – το WEF, τα Ηνωμένα Έθνη, η Παγκόσμια Τράπεζα, το Ίδρυμα Γκέιτς, το Ίδρυμα Ροκφέλερ – έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια ασκώντας πιέσεις για την ανάγκη δημιουργίας μιας ψηφιακής ταυτότητας για κάθε άτομο στον πλανήτη. Κατά την διάρκεια της κρίσης του COVID-19, αυτοί οι οργανισμοί προώθησαν την χρήση διαβατηρίων εμβολίων, τα οποία είναι από μόνοι τους μια μορφή ψηφιακής ταυτότητας. Τώρα, είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν την οικονομική αναταραχή και τους φόβους της πανδημίας 2 για να προωθήσουν την αξία της ψηφιακής ταυτότητας, είτε θα λάβουν ένα ψηφιακό νόμισμα με αντάλλαγμα δολάρια είτε για να αποδείξουν την κατάσταση εμβολιασμού. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, οι Τεχνοκράτες θα επιβάλουν τις φυλακές της ψηφιακής τους ταυτότητας στις μάζες.

Αποικισμός 3.0 και το μέλλον της ταυτότητας

Ο αποικισμός της Αμερικής και της Αφρικής έλαβε χώρα με τις προφανείς μορφές – σωματική δουλεία, δολοφονία, βιασμό, διαγραφή γλώσσας, εθίμων και πολιτισμού κ.λπ. – και με λιγότερο προφανείς τρόπους – ψυχολογικό τραύμα, απομόνωση, απώλεια ταυτότητας. Τα κατορθώματα των Ευρωπαϊκών αυτοκρατοριών ήταν το πρώτο κύμα του αποικισμού, με τον μετέπειτα αποικισμό με την μορφή οπλισμένης οικονομικής βοήθειας και βοήθειας που αποσκοπούν στην παγίδευση των αναπτυσσόμενων χωρών σε χρέη που απαιτούν από αυτά να πουλήσουν τους πόρους και τον φυσικό τους πλούτο.

Τώρα, ο ψηφιακός αποικισμός είναι στον ορίζοντα. Για άλλη μια φορά, η Αφρική και η Λατινική Αμερική βρίσκονται στην λίστα των στόχων για συστήματα ψηφιακών αναγνωριστικών. Όπως ανέφερε το Impakter Magazine, υπάρχουν σχέδια για την τοποθέτηση της βρεφικής ταυτότητας σε ένα blockchain, ώστε να υπάρχει μόνιμη εγγραφή του ατόμου. Αυτά τα προγράμματα πραγματοποιούνται ήδη στην Νότια Αφρική.

Ο Δρ. Aaron Ramodumo λέει ότι η χώρα βρίσκεται σε μια «προοδευτική μετάβαση» προς την χρήση βιομετρικών στοιχείων για μια βρεφική ταυτότητα με μοναδικούς αριθμούς ταυτότητας.

Το νέο πρόγραμμα της Νότιας Αφρικής θα ξεκινήσει το 2024 και θα παρέχει δυνατότητες για αποτυπώματα παλάμης, δακτυλικό αποτύπωμα, ίχνος, πρόσωπο και βιομετρικά στοιχεία ίριδας. Ο Ramodumo είπε στο Biometric Update ότι ελπίζει να είναι σύντομα διαθέσιμο για βρέφη. «Ενώ θέλουμε να οικοδομήσουμε μια πολιτική γύρω από τη βιομετρική σύλληψη βρεφών και παιδιών, δεν έχουμε ακόμη επιλέξει την συγκεκριμένη τεχνολογία», δήλωσε ο Ramodumo. «Και αυτό συνεχίζει να αποτελεί αντικείμενο έρευνας και ελπίζω ότι οι ερευνητές θα παρέχουν άλλες επιλογές για να διαλέξουν».

Ένας άλλος οργανισμός που ζητά μια «νομική ταυτότητα» στην Αφρική είναι η ID4Africa. Συμπτωματικά, ο οργανισμός έλαβε 3 επιχορηγήσεις συνολικού ύψους $600.000 USD από το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates το 2019 και το 2021.

Παρά τις προσπάθειες αποικισμού της Αφρικής με ψηφιακή ταυτότητα, υπάρχει κάποια ελπίδα. Στα τέλη του 2021, το πρόγραμμα ψηφιακής ταυτότητας της Κένυας, το Εθνικό Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ταυτότητας (NIIMS), κρίθηκε παράνομο από το ανώτατο δικαστήριο, επειδή η κυβέρνηση δεν καθόρισε με σαφήνεια τους κινδύνους απορρήτου των δεδομένων, ούτε περιέγραψε μια στρατηγική για την μέτρηση και τον μετριασμό των κινδύνων.

Τελικά, η ουσία αυτής της συζήτησης επικεντρώνεται γύρω από την ταυτότητα και το τι χρειάζεται για να λειτουργήσει ένα άτομο στον κόσμο σήμερα. Για παράδειγμα, σε πολλά έθνη ένα άτομο δεν μπορεί ήδη να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό, να πάει σχολείο, να νοικιάσει ένα σπίτι, να συνάψει δάνειο ή να οδηγήσει ένα όχημα νόμιμα χωρίς να παρουσιάσει κάποια μορφή ταυτότητας. Αυτές είναι συνθήκες που πολλοί άνθρωποι στον σύγχρονο κόσμο έχουν αρχίσει να αποδέχονται ως κανόνες. Ωστόσο, υπάρχει ένας αυξανόμενος σκεπτικισμός για τα εισερχόμενα ψηφιακά συστήματα και σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και τα «παραδοσιακά» συστήματα με τα οποία είναι εξοικειωμένοι οι περισσότεροι.

Γιατί πρέπει να δείξουμε ταυτότητα εγκεκριμένη από την κυβέρνηση για να αναγνωριστούμε ως άτομο;

Γιατί πρέπει να υποβάλλουμε στην κυβέρνηση εγκεκριμένη ταυτότητα εάν επιλέξουμε να φέρουμε μια μορφή ταυτότητας (ψηφιακή ή φυσική);

Αυτά είναι σημαντικά ερωτήματα που πρέπει να θέσουμε και οι υποθέσεις που έχουμε πρέπει να αμφισβητηθούν. Καθώς προχωράμε περαιτέρω στον ψηφιακό κόσμο του 2030, ενθαρρύνω όλους τους αναγνώστες να ειδοποιήσουν τους φίλους και την οικογένειά σας για τους κινδύνους που εγκυμονεί η ψηφιακή ταυτότητα. Βοηθήστε τους να κατανοήσουν πώς το ψηφιακό αναγνωριστικό θα συνδεθεί αναπόφευκτα με το ψηφιακό νόμισμα και τελικά, με ένα κοινωνικό πιστωτικό σκορ. Αυτήν η υποδομή, μαζί με τις εκτεταμένες κάμερες αναγνώρισης προσώπου, θα είναι ο αόρατος βραχίονας επιβολής της Τεχνοκρατικής Πολιτείας. Μαζί, η αναγνώριση προσώπου, η ψηφιακή ταυτότητα, το ψηφιακό νόμισμα και τα κοινωνικά πιστωτικά σκορ αντιπροσωπεύουν ένα τεράστιο άλμα προς τον ψηφιακό ολοκληρωτισμό.

@Derrick Broze / 2022