Topics:

BRAVE NEW YEAR: STRANGE 163

“Ηρθε το 2017 και ελπίζουμε να βγούμε έξω από την φυλακή των δυστυχιών μας και των περιορισμών μας. Το σίγουρο είναι ότι, αν θέλουμε να αποδράσουμε από την φυλακή μας -που δεσμοφύλακας μας είναι ο...

BRAVE NEW YEAR: STRANGE 163

“Ηρθε το 2017 και ελπίζουμε να βγούμε έξω από την φυλακή των δυστυχιών μας και των περιορισμών μας. Το σίγουρο είναι ότι, αν θέλουμε να αποδράσουμε από την φυλακή μας -που δεσμοφύλακας μας είναι ο εαυτός μας στην ουσία- πρέπει πρώτα να μάθουμε τα πάντα γι’ αυτήν κι έπειτα να μάθουμε τα πάντα για τον τόπο που θέλουμε να κινηθούμε μετά την απόδραση μας.” Ο Παντελής Γιαννουλάκης σας προτείνει και σας καθοδηγεί λεπτομερώς να φτιάξετε μία ΜΑΓΙΚΗ ΛΙΣΤΑ. Για να ανακαλύψετε τα μεγαλύτερα μυστικά για τον εαυτό σας, και να αποδράσετε από την ισχύουσα καθημερινή πραγματικότητά σας.

ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΣ ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ STRANGE, ΠΟΛΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΔΩΡΑ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ, EΙΔΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ.

2017: BRAVE NEW YEAR !

>ΠΩΣ ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΠΟΙΟΙ ΤΙΣ ΠΗΡΑΝ
ΠΩΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ / Παντελής Γιαννουλάκης

Μάθετε επιτέλους ΟΛΗ την Άγνωστη Ιστορία : ΠΟΙΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ. ΚΑΙ ΤΙ ΠΗΡΑΝ; Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΓΙΝΕΙΑ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ. Ο Παντελής Γιαννουλάκης, έπειτα από μεγάλη έρευνα και μελέτη, διηγείται τα πάντα, και αποκαλύπτει κ αναλύει όλες τις λεπτομέρειες: Μία πολύ αποκαλυπτική ιστορία που θα σας εκπλήξει, με την οποία θα καταλάβετε πλήρως πώς ξεκίνησαν όλα, και τι έχει συμβεί και τι συμβαίνει μέχρι σήμερα, για τις ελληνικές αρχαιότητες. ΠΩΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ. Και επίσης, όλη η παράξενη αληθινή και άγνωστη Ιστορία των πρώτων ξένων «αρχαιολόγων» στην Ελλάδα. ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ. Απαγορευμένες Γνώσεις και Αφύπνιση. Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ, ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ.

>ΝΑΡΚΩ-ΝΑΖΙ: ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ Ο ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ / Γιώργος Στάμκος

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΜΥΣΤΙΚΟΥ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. Ο Ντοπαρισμένος Πόλεμος! NARCOTIC BLITZKRIEG. Ο Γιώργος Στάμκος διηγείται λεπτομερώς μία αποκαλυπτική απαγορευμένη Ιστορία που θα σας αφήσει άφωνους.

>ΟΔΗΓΟΣ ΔΥΝΑΜΗΣ: ΔΩΣΕ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΟΧΙ ΕΥΧΕΣ
ΜΑΓΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ & ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗ / Ηω Αναγνώστου

Η Ηώ Αναγνώστου καταθέτει έναν πολυσέλιδο ΟΔΗΓΟ ΔΥΝΑΜΗΣ. Αποκαλυπτικά Μυστικά για την Μαγεία της Ζωής: ΔΩΣΕ ΔΙΑΤΑΓΕΣ, ΟΧΙ ΕΥΧΕΣ! «Η Τύχη Βοηθάει τους Τολμηρούς!» και τους Γνώστες. ΜΑΓΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ. «ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ! ΟΧΙ “ΕΠΙΒΙΩΣΗ”!»

>Η ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΗΝΙΟΥ MOBIUS
ΤΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΝΟΥ / Ιων Μάγγος

Ο Ίων Μάγγος αποκαλύπει πολύ παράξενα πράγματα: Τοπολογίες που Αυξάνουν την Δύναμη του Νού! Η Μουσική του Πυθαγόρη, τα Κλειδιά των Συμμετριών, τα Βαθμωτά Πεδία, το Υπερπηνίο του DNA, και πολλά άλλα. Η Παραδοξολογία των Μαθηματικών Είναι η Μαγική Πραγματικότητα.

>UFO ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΕΜΙΛΤΣΙΝ / Μίλιτσα Κοσάνοβιτς

H Μίλιτσα Κοσάνοβιτς σάς ταξιδεύει στο σημαντικό άγνωστο UFOλογικό Περιστατικό του Έμιλτσιν: UFO ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ. Και Εξωγήινες Απαγωγές. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ UFO ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !

>ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΤΡΟΥΣΚΩΝ & Ο ΟΜΦΑΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ / Αργύρης Λαγκάς

Ο Αργύρης Λαγκάς συνεχίζει τις αποκαλυπτικές καταδύσεις του στην Άγνωστη Αρχαία Ιστορία της Ανθρωπότητας: Ποιοί ήταν οι Απόγονοι των Δαναών – Ατλάντων;

>ΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ MATRIX

Θα μας πείτε: «Χαίρω Πολύ!» Αλλά εμείς θα σας ενημερώσουμε πως το πιστεύουν πλέον και πολλοί νέοι Επιστήμονες!

>Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΕΣΚΙΜΩΩΝ ΚΑΙ ΟΙ 100 ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΙΟΝΙ

Ένα Παράξενο Γλωσσολογικό Μυστήριο που μάς απασχόλησε: ΟΙ ΕΚΑΤΟ ΛΕΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΣΚΙΜΩΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ! Το διερευνήσαμε και καταθέτουμε το αποτέλεσμα.

>ΒΡΑΧΙΟΛΙ 40.000 ΕΤΩΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ / Αργύρης Λαγκάς

Απαγορευμένες Ανατροπές που, άραγε, θα αγνοήσουν οι επιστήμονες για να προστατεύσουν το υπάρχων ιστορικό Σύστημα;

>ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΑ & ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΕΛΦΙΝΙΩΝ

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΩΝ ΔΕΛΦΙΝΙΩΝ! Τα Δελφίνια Μιλούν Κανονικά και Έχουν και Ονόματα!! & ΜΥΣΤΙΚΗ ΗΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ: Η ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΔΕΛΦΙΝΙΩΝ Κ ΤΩΝ ΦΑΛΑΙΝΩΝ! Ανώτερη Νοημοσύνη εκτός του Ανθρώπου, ταξιδεύει στις θάλασσες!

>Ο ΔΡΑΚΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΟΝΤΟ /Αλβέρτος Δημητρίου

Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΕΝΟΣ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΔΡΑΚΟΥ. Όλη η Αποκαλυπτική Άγνωστη Ιστορία. Ο Αλβέρτος Δημητρίου διηγείται όλες τις άγνωστες λεπτομέρειες αυτής της παράξενης Κρυπτοζωολογικής Ιστορίας που θα σας εντυπωσιάσει. (και παρ’ όλο που μάλλον ήδη ξέρετε περί τίνος πρόκειται.)

>ΓΛΩΣΣΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ
ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΕΞΙΣΤΙΚΗ -ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ; / Δημήτρης Τσινικόπουλος

Ο νομικός κ συγγραφέας Δημήτρης Τσινικόπουλος γράφει ένα πολύ τολμηρό κείμενο, αναλύει και αναρωτιέται: ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΕΞΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ; Διαβάστε κάτι τολμηρό που θα σας προβληματίσει.

>NECROPOLITICS / Γιώργος Στάμκος

Necropolitics! H ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ, ΝΕΚΡΟΦΙΛΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ, Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ, ΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ, Η ΝΕΚΡΟ-ΕΞΟΥΣΙΑ !

>ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ MIND CONTROL ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

> Ο ΝΤΟΚΤΟΡ ΣΑΜΠΑΛΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΦΟΥ ΜΑΝ ΤΣΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ, ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ, ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.

>ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ.
ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.

>ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΡΑΝ-ΓΗ : ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΑΙΝΙΩΝ, ΝΕΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ, ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ, ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ, ΧΡΗΣΙΜΑ SITES, ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΕΣ.

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΝ-ΓΗ.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ STRANGE. ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Του Απαγορευμένου Περιοδικού STRANGE (egnartS).

ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2017 ΤΟ STRANGE ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙ ΣΧΕΔΟΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΞΕΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ. Θα Είστε Όλοι Καλεσμένοι!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΑΦΥΠΝΙΣΗ, ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ.

Κουράγιο, όλα τα πράγματα σύντομα θα αλλάξουν!
Ανάψτε το Φως! Αντισταθείτε στο Σκοτάδι που υπάρχει γύρω σας!

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΤΟ NEO ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ STRANGE ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ
ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ, ΠΡΙΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ.

strange-163
EDITORIAL: Η ΜΑΓΙΚΗ ΛΙΣΤΑ

Κατέφτασε το 2017 (ένα αληθινά ελπιδοφόρο νέο έτος! Μια χρονική αλλαγή που φέρνει την ελπίδα και τον πόθο για νέα πράγματα), αλλά ο εαυτός μας είναι πάντα ο ίδιος, αυτός που πάντα ήταν.
τι είναι αυτός ο «εαυτός μας»; Είναι στ’ αλήθεια εμείς;

Ο εαυτός μας δεν είναι αρκετά συγκεκριμένος παρ’ όλο που είναι δεδομένος. Είναι πρόχειρος και αόριστος σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τα σχέδιά του και τις επιθυμίες του, τις αναζητήσεις του, την αυτογνωσία του, την αυτοκριτική του και τον αυτοπροσδιορισμό του. Με απλά λόγια, δεν ξέρει τι θέλει, δεν ξέρει τι αναζητά, δεν ξέρει τι κάνει, δεν ξέρει γιατί, δεν ξέρει καν ποιος είναι.

Νομίζω ότι είναι απαραίτητο να βάλουμε τα πράγματα στο τραπέζι, με χαρτί και με μολύβι. Πρέπει να κάνουμε τα πράγματα συγκεκριμένα, αν θέλουμε να επιτύχουμε οτιδήποτε, ή αν θέλουμε να γνωρίσουμε καλύτερα οτιδήποτε.

Ποια είναι τα πράγματα που σου αρέσουν; Που σε κάνουν χαρούμενο, ευτυχισμένο, που σε κάνουν να νιώθεις παράδοξα πλήρης, που σε ευχαριστούν, όλα εκείνα τα πράγματα που για σένα είναι σημαντικά και σε χαροποιούν; Τελικά, τί χρειάζεσαι για να είσαι χαρούμενος και ικανοποιημένος; Τι σε συγκινεί; Και γιατί;

Προτείνω μια περισυλλογή, έναν διαλογισμό, ή οτιδήποτε παρόμοιο, πολύ συγκεκριμένα, σε σχέση με αυτό το ζήτημα. Κι έπειτα προτείνω μια λεπτομερή συγκεκριμένη καταγραφή. Προτείνω, άμεσα, να πάρεις μερικά χαρτιά και ένα μολύβι, και να φτιάξεις μια μεγάλη λίστα, μια αυστηρά προσωπική λίστα, με όλα τα πράγματα που σου αρέσουν.

Στην λίστα αυτή πρέπει να καταγράψεις όλα τα πράγματα που σου αρέσουν πολύ, όλα τα πράγματα που σε ευχαριστούν, ένα-ένα.Όλα! Ξεκινώντας απλοϊκά με αυτήν την αρχική πρόθεση, οτιδήποτε σου έρχεται στο μυαλό ως πιθανό περιεχόμενό της, εννοώ οτιδήποτε, πρέπει να μπει στην λίστα αυτήν. Ακόμη και τα πιο απλά ή αμελητέα πράγματα, τα πιο παράξενα, τα πιο μικρά, ακόμη και τα πιο αδιόρατα ή λεπτεπίλεπτα.Όλα τα πράγματα που σου προκαλούν ευχαρίστηση, που σου αρέσουν, που σε συγκινούν, που σε κάνουν να νιώθεις χαρούμενος, που σου προσφέρουν μια ιδιαίτερη ικανοποίηση.

Προσπάθησε, στην καταγραφή σου αυτή, να γίνεις όσο πιο συγκεκριμένος μπορείς σε σχέση με αυτά. Για να επιτύχεις μια τέτοια καταγραφή, πρέπει να κάνεις μια κατάδυση μέσα στον εαυτό σου. Επέτρεψε μου να προσφέρω ένα παράδειγμα, ενδεικτικά. Ας πούμε ότι σου αρέσει πολύ το καλοκαίρι, τα λουλούδια, τα δειλινά, το περπάτημα, ο άνεμος. Ας πούμε ότι σου αρέσει το σινεμά, οι σοκολάτες, οι μακαρονάδες, το πράσινο χρώμα, μια περιοχή που έχεις επισκεφτεί, τα φιλιά, τα χέρια, τα παλιά βιβλία, τα τηλεσκόπια, η ζωγραφική, η μουσική του πιάνου, το άρωμα του γιασεμιού, το κόκκινο κρασί, οι γάτες, τα μεταξωτά υφάσματα, οι μινιατούρες, το κολύμπι, οι ανανάδες, ένα συγκεκριμένο παιχνίδι στο κομπιούτερ, οι ευκάλυπτοι, η βροχή, ο αρωματικός καπνός, η φωτιά στο τζάκι, τα τραίνα, τα γραμματόσημα, κ.ά.. Ποια είναι τα αγαπημένα σου φαγητά; Τα αγαπημένα σου ρούχα; Η αγαπημένη σου μουσική; Ποια θα ήταν η αγαπημένη σου συλλογή; Κλπ, κλπ. Τα γράφεις όλα αυτά στην λίστα σου

Δεν χρειάζεται να προβληματιστείς ιδιαίτερα, στην αρχή, διότι όλα αυτά που πρώτα σού έρχονται στο μυαλό, δικαιωματικά πρέπει να μπουν στην λίστα σου. Αφέσου να είσαι αυθόρμητος.
(Η λίστα δεν απαιτείται να είναι βαθμολογική ή ιεραρχική, απλά αναφορική, η σειρά καταγραφής δεν έχει σημασία).

Τα μόνα που απαιτούνται από σένα, είναι τα εξής:

Να είσαι απόλυτα ειλικρινής, να είσαι αυθόρμητος, να μην ντρέπεσαι να συμπεριλάβεις κάτι, την λίστα αυτή δεν πρόκειται να τη δείξεις σε κανέναν ή να την δει κανείς, είναι αυστηρά προσωπική, είναι από σένα για σένα, οπότε μπορείς να γράψεις ό,τι αληθινά θέλεις σε αυτήν, ακόμη και τα πιο ανομολόγητα πράγματα, ακόμη και τα πιο απαράδεκτα για τους άλλους, ακόμη και τα πιο παράδοξα, τα πιο αντιφατικά, ακόμη και ανακαλύψεις που θα κάνεις αυτήν την στιγμή με αυτή σου την απαιτούμενη ενδοσκόπιση.

Να μην προβληματιστείς για το μέγεθος της λίστας έτσι ώστε να επηρεαστούν τα πιθανά περιεχόμενά της: η λίστα μπορεί να είναι όσες σελίδες θέλεις, (ακόμη και χίλιες), λίγες ή πολλές. Επίσης, δεν απαιτείται να την ολοκληρώσεις με την πρώτη προσπάθεια, μπορείς να επιστρέφεις σε αυτήν συνεχώς, και να προσθέτεις ό,τι θέλεις (ή ακόμη και να αφαιρείς). Αν αναρωτηθείς για κάτι, αν πρέπει να μπει στην λίστα ή όχι, εφόσον σού ήλθε στον νού -από τα άπειρα πράγματα που θα μπορούσες να σκεφτείς, σκέφτηκες αυτό- νομίζω ότι πρέπει να μπει.

Συμπεριέλαβε στη λίστα σου υλικά πράγματα και πνευματικά, αντικείμενα ή καταστάσεις, ατμόσφαιρες ή αισθήσεις, γενικά ή ειδικά, πράγματα που σε χαρακτηρίζουν τελείως αναμενόμενα ή μη αναμενόμενα για σένα πράγματα που κανονικά δεν σε χαρακτηρίζουν όσον αφορά την γνώμη των άλλων για σένα. Σημασία έχει τι νιώθεις εσύ. Γενικά, να μην είσαι αυστηρός με τη λίστα σου!

Αρκεί να σχηματίζεται μία αληθινή λίστα με όλα εκείνα τα στοιχεία που σου αρέσουν πολύ, ειλικρινέστατα, που σε ενθουσιάζουν, που σου δίνουν μια ιδιαίτερη ευχαρίστηση, που εκπέμπουν μια ευτυχία και μια εξαιρετική ικανοποίηση για σένα, ακόμη και αν πρόκειται για πράγματα πολύ απλά και επιφανειακά, ή φαινομενικά αμελητέα, ή για πράγματα πάρα πολύ ενδόμυχα ή περίπλοκα. Δεν υπάρχει κάτι που να μην μπορεί να μπει στην λίστα, εφόσον το ξεχωρίζεις και το θέλεις…

Τέλος, αφότου καταγράψεις το πρώτο κύμα ιδεών στη λίστα σου, που θα είναι οι πιο απλές και φανερές για σένα, έπειτα εστιάσου και σε ιδέες που είναι λίγο πιο σύνθετες, ή πιο αφηρημένες, διότι κι αυτές πρέπει να συμπεριληφθούν στην λίστα, κατά την γνώμη μου.

Για παράδειγμα, ας πούμε ότι σε ενθουσιάζει η μυρωδιά του χώματος μετά τη βροχή, μια σκονισμένη ημιφωτισμένη σοφίτα γεμάτη παλιά πράγματα, μια βόλτα σε μια παραλία με ηλιοβασίλεμα μαζί με την/τον αγαπημένη/ο σου, ένα δείπνο με κεριά και με συγκεκριμένα φαγητά και ρούχα, τα κυπαρίσσια σε έναν λόφο δίπλα σε ένα εκκλησάκι, η οδήγηση ενός γρήγορου θορυβώδους αυτοκινήτου σε έναν μακρύ ημιφωτισμένο δρόμο, νυχτερινό κολύμπι στη θάλασσα με πανσέληνο, η χαρά και η ανακούφιση της επιτυχίας στις εξετάσεις, το αργό μοναχικό σκαρφάλωμα σε ψηλά βράχια με μοναδική θέα, μία παράξενη και σύνθετη σεξουαλική προτίμηση, το θρόισμα των φύλλων στα δέντρα, ο νοτιοανατολικός άνεμος, κ.ά.

Αλλά και -γιατί όχι;- τελείως αφηρημένες έννοιες, όπως π.χ. η γενναιότητα, η φιλία, ο κίνδυνος, ο σεβασμός, οι αναπαραστάσεις, η συζήτηση, η απλότητα, κλπ. Δεν πρέπει τα περιεχόμενα της λίστας να αποτελούν την γνώμη σου ή την άποψή σου αποστασιοποιημένα για κάτι, -προσοχή!- πρέπει να έχουν να κάνουν αποκλειστικά με εσένα τον ίδιο προσωπικά, μετά εξαιρετικά συναισθήματά σου, με τις ιδιαίτερες προτιμήσεις σου, με την Χαρά σου.

Κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, θα νιώσεις ότι η λίστα σου είναι αρκετά πλήρης. (Ισως συνεχίζεις να νιώθεις ότι πρέπει να μπουν κι άλλα σε αυτήν, αλλά μπορείς πάντα να τα προσθέσεις αργότερα, όταν θα σου έρθουν). Η λίστα θα έχει φτάσει, δηλαδή, σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο. Έχεις πλέον, δηλαδή, την λίστα μπροστά σου και την διαβάζεις. Όλα εκείνα τα πράγματα που σε χαροποιούν, που σε συγκινούν, που σε ενθουσιάζουν, που σε ικανοποιούν, που σου δίνουν στιγμές ευτυχίας, που κατά κάποιο ιδιαίτερο τρόπο σε κάνουν να νιώθεις ομορφιά και πληρότητα, όλα τα εξαιρετικά πράγματα για σένα, είναι εκεί μέσα, συγκεκριμένα, μπροστά σου. Τώρα, ήρθε η ώρα να αναρωτηθείς …

STRANGE ν. 163 ► Παντελής Γιαννουλάκη

THE STRANGE IS HERE
Προσοχή: Το STRANGE είναι μια Έντυπη Διαταραχή της Πραγματικότητας
και Απαγορεύεται Αυστηρά από την *Υ.Δ.Ο.! (Υπηρεσία Διώξεως Ονειροπόλων)

strange-163-pazl