Topics:

DNA Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Ένα βιβλίο από τον νομπελίστα που με την πρωτοποριακή δουλειά του βοήθησε να λυθεί το μυστήριο της δομής του DNA. Περιγράφει το σημαντικότερο επιστημονικό ταξίδι της εποχής μας, από την ανακάλυψη της διπλής έλικας έως...

DNA Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Ένα βιβλίο από τον νομπελίστα που με την πρωτοποριακή δουλειά του βοήθησε να λυθεί το μυστήριο της δομής του DNA. Περιγράφει το σημαντικότερο επιστημονικό ταξίδι της εποχής μας, από την ανακάλυψη της διπλής έλικας έως τις σημερινές αντιπαραθέσεις για το τι μπορεί να φέρει το μέλλον. Εξαιρετικά επίκαιρο, περιλαμβάνει τα νέα ευρήματά στην επεξεργασία γονιδίων, την επιγενετική και τη γεωργική χημεία, αλλά και κεφάλαια αφιερωμένα στην προσωπική γονιδιωματική και την έρευνα για τον καρκίνο. Η πιο ολοκληρωμένη και έγκυρη διερεύνηση των επιπτώσεων του DNA -πρακτικών, κοινωνικών και ηθικών- στην κοινωνία μας και στον κόσμο μας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

“Ένα κλασικό έργο”. Ε. Ο. Wilson

“Ο James Watson έχει υπάρξει μάρτυρας κάθε επανάστασης στην μοριακή βιολογία, από την διπλή έλικα μέχρι το γονιδίωμα. Βλέπει πιο μακριά και πιο καθαρά από οποιονδήποτε άλλο σε αυτό τον τομέα. Δωρίστε αυτό το υπέροχο βιβλίο σε όποιον θέλει να καταλάβει πού οφείλεται αυτός ο ενθουσιασμός”. Matt Ridley, συγγραφέας του Genome

“Κανένας άλλος άνθρωπος στον πλανήτη δεν είναι σε θέση να γράψει τόσο αξιόπιστα για όλα αυτά όσο ο Jim Watson. Εδώ το κάνει με χαρακτηριστική σαφήνεια, στυλ και πνεύμα. Αν θέλετε να μάθετε τι συνέβη πραγματικά στον σημαντικότερο αιώνα της βιολογίας από τις απαρχές του κόσμου, διαβάστε το!” Francis Collins, διευθυντής του ΝΙΗ

“Θαυμάσιο και ολοκληρωμένο”. Nature

“Βασικό ανάγνωσμα… Περιεκτικό, ελκυστικό και προσιτό. Είμαστε τυχεροί που ένας μεγάλος αρχιτέκτονας μιας επανάστασης στην βιολογία είναι επίσης προικισμένος -ή δεν αποκλείεται και να γεννήθηκε- με την ικανότητα να περιγράψει αυτή την επανάσταση με τόσο εντυπωσιακό τρόπο”. Jerry A. Coyne, The New York Times

“Είναι σημαντικό να επωφεληθούμε από την σοφία του… Ο Watson εξηγεί την επιστήμη με αξιοθαύμαστη σαφήνεια, σεβασμό και εγκυρότητα. Αν θέλετε να έχετε στο σπίτι σας ένα βιβλίο που θα σας κατατοπίσει για την γενετική έρευνα, αυτό το έργο είναι η καλύτερη επιλογή”. Thea Singer, Boston Sunday Globe

ΑΛΛΑ …

Δεν ξέφυγε ο Watson από την μοίρα όλων των αληθινά μεγάλων ανθρώπων.

Λόγω “ρατσιστικών” δηλώσεων, αφαιρέθηκαν οι τιμητικοί τίτλοι από τον νομπελίστα James Watson

Παρά την προχωρημένη ηλικία του των 91 ετών, το ιερό τέρας της βιολογίας, ο Αμερικανός Τζέιμς Γουάτσον, ο οποίος πήρε το Νόμπελ Ιατρικής του 1962 -μαζί με τους Βρετανούς Φράνσις Κρικ και Μόρις Γουίλκινς- για την ανακάλυψη το 1953 της δομής (διπλής έλικας) του μορίου της ζωής, του DNA, υπέστη την αφαίρεση των επιστημονικών τιμητικών τίτλων του από το ερευνητικό Ινστιτούτο στο οποίο εργάστηκε για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, εξαιτίας επαναλαμβανόμενων δηλώσεων του που θεωρήθηκαν ρατσιστικές… από την μιαρή «Mystery Babylon»

Το Εργαστήριο Cold Spring Harbor της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι ανακαλεί από τον Γουάτσον τους τίτλους του ομότιμου πρύτανη, ομότιμου καθηγητή και επίτιμου μέλους του διοικητικού συμβουλίου του ερευνητικού κέντρου. Ο Watson είχε διατελέσει διευθυντής του Εργαστηρίου το 1968, πρόεδρος το 1994 και πρύτανης το 2004.

Ο Watson είχε αρχικά υποχρεωθεί να παραιτηθεί από το ινστιτούτο το 2007 (κρατώντας όμως τότε τους τιμητικούς τίτλους του), όταν είχε δηλώσει στην βρετανική εφημερίδα «Τάιμς του Λονδίνου» την αλήθεια, σχετικά με τις επιστημονικές του ανακαλύψεις, ότι οι άνθρωποι αφρικανικής καταγωγής έχουν χαμηλότερη νοημοσύνη, κάτι που οφείλεται σε γονιδιακές διαφορές, μια ανισότητα που επιβεβαιώνεται και από όσους έχουν μαύρους εργαζόμενους. Η “ρατσιστική” αυτή δήλωση τον είχε απομονώσει από την διεθνή συστημική επιστημονική κοινότητα, με αποτέλεσμα να φθάσει στο σημείο να πουλήσει το χρυσό μετάλλιο του Νόμπελ το 2014 για να ζήσει.

Όμως σε ένα πρόσφατο αμερικανικό ντοκιμαντέρ για την ζωή και το έργο του (American Masters: Decoding Watson), όταν ρωτήθηκε κατά πόσο έχει στο μεταξύ έχει αλλάξει τις απόψεις του, απάντησε πώς «αυτές παραμένουν οι ίδιες», και πως θα μπορούσαν να αλλάξουν οι εργαστηριακές αλήθειες, για να ταιριάζουν στο «πολιτικώς ορθό» του σύγχρονου επιστημονικού ιερατείου της «Mystery Babylon». Αυτό οδήγησε στην αφαίρεση και των τιμητικών τίτλων του.

Οι επιστημονικές ανακαλύψεις του Watson για τα επιβαλλόμενα και παρά φύση κοινωνικά θέματα είναι προκλητικές και δεν ταυτίζονται με το σύγχρονο ιερατείο της «Mystery Babylon».

Το 1997 σε μια συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ανέφερε ότι «είναι δικαίωμα των γυναικών να κάνουν άμβλωση εάν προκύπτει από μια γενετική ανάλυση του εμβρύου ότι το παιδί έχει προδιάθεση ομοφυλοφιλίας». Τόλμησε μάλιστα να δηλώσει δημόσια, ότι «οι νέγροι έχουν μια πιο έντονη λίμπιντο από τους λευκούς και ότι είναι λιγότερο ευφυείς σε σχέση με τους λευκούς» … Αλήθεια, μπορεί κάποιος να αναφέρει έναν φιλόσοφο της νέγρικης φυλής ή της φυλής των Ινδών; Ο πολιτισμός που πρόσφεραν οι νέγροι στην ανθρωπότητα είναι το δουλεμπόριο.

Μετά το “τέλος” του δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου (1939–’45) -που οι ίδιοι δημιούργησαν- και της προπαγάνδας του Holohoax, ο επιστημονικός “ρατσισμός” αποδοκιμάστηκε έντονα, ειδικά στην “αντιρατσιστική” ανακοίνωση της UNESCO “Το φυλετικό Ζήτημα” (1950): “Το βιολογικό γεγονός της φυλής και ο μύθος της φυλής οφείλουν να διαχωριστούν. Για όλους τους πρακτικούς, κοινωνικούς σκοπούς, η έννοια της φυλής δεν είναι τόσο βιολογικό φαινόμενο παρά ένας κοινωνικός μύθος. Ο μύθος της φυλής έχει δημιουργήσει τεράστιες ανθρωπιστικές και κοινωνικές πληγές. Τα τελευταία χρόνια, έχει αφαιρέσει ένα τεράστιο όγκο ανθρώπινων ζωών, έχοντας προκαλέσει ανείπωτα βάσανα.” Εντούτοις, η δήλωση παραδέχεται το γεγονός ότι υπάρχουν διαφορετικές ανθρώπινες φυλές.

Κατά το ύστερο κομμάτι του 20ου αιώνα, ο “επιστημονικός ρατσισμός” έχει επικριθεί ως αναχρονιστικός και ιστορικά χρησιμοποιούμενος για την υποστήριξη “ρατσιστικών” πεποιθήσεων, βασισμένος στο δόγμα της ύπαρξης και της σημασίας της φυλετικής ιεραρχίας κατώτερων και ανώτερων φυλών. Ο όρος “επιστημονικός ρατσισμός” αντικατοπτρίζει σύγχρονες θεωρίες, όπως η Κωδωνωτή Καμπύλη (1994), η οποία διερεύνησε τις φυλετικές διαφορές στο IQ, συμπεραίνοντας πως η γενετική είναι ικανή να εξηγήσει τις διαφορές στο IQ μεταξύ των φυλών.

Αρα, η επιστημονική αλήθεια δεν είναι ανεξάρτητη, (sic) αλλά την προσαρμόζουν τα εκάστοτε επιστημονικά ιερατεία ανάλογα με την ατζέντα που προωθούν και τις εντολές που εκτελούν.

Είναι άλλο πράγμα να αναγνωρίζεις την αλήθεια κι εντελώς άλλο να κάνεις τα κτηνώδη αίσχη που έκαναν οι Βέλγοι στο Κονγκό, οι Αγγλοσάξονες σε Αμερική και Ινδίες, οι Χίτλερ, Μάο, Στάλιν και όλα τα ανθρώπινα κατακάθια στην ανθρωπότητα. Κάποιος είναι ανώτερος μονάχα όταν είναι και η συμπεριφορά του ανώτερη. Το ανθρώπινο ζώο απέχει παρασάγγας από αυτήν την συλλογιστική, πόσο μάλλον την εφαρμογή της. Ετσι φτιάχνει τρομερούς νόμους, κρύβει ή διαστρεβλώνει την αλήθεια για να την ταιριάξει στις ανιερότητες του και Holohoax για να κάνει τα βδελύγματα του ανενόχλητο.

Μα, η αλήθεια δεν κρύβεται, όσο υπάρχουν μεγάλοι άνθρωποι που την αποκαλύπτουν, με κάθε τίμημα.

Μετά το Holohoax ξεκίνησαν την γκρίζα φυλή με σκοπό να τροποποιήσουν το ανθρώπινο ζώο όπως ορέγεται ο Κύριος κι Αφέντης τους.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ και η ΑΘΑΝΑΣΙΑ είναι για τις Ελίτ κι όχι για το ανθρώπινο ζώο.

ΠΑΡΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΒΥΣΣΑΙΩΝ.

ΦΣΦΣΣΣΣΟΦΙΣΣΣΣ … ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΦΩΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑΚΙΑ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΧΑΝΤΖΑΡΑ ΤΟΥ ΧΑΣΑΠΗ…

@Ηω Αναγνώστου