GOODBYE NEW WORLD ORDER: STRANGE 162

Ψυχανεμίζομαι: η όμορφη αυτή λέξη, σου διδάσκει ακριβώς τι πρέπει να κάνεις για να νιώσεις αυτά που έχει να σου πει ο άνεμος. (Ψυχή +Ανεμίζομαι: Υποψιάζομαι κάτι, μυρίζομαι, έχω προαίσθημα, το νιώθει η ψυχή μου...

GOODBYE NEW WORLD ORDER: STRANGE 162

ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ STRANGE 162, ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

Μεταδίδει την ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ και αποκαλύπτει λεπτομερώς ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ – ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ – ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ! GOODBYE NEW WORLD ORDER!

Αποκαλύπτει τον BIG BOSS: τον ΓΙΑΛΝΤΑΜΠΑΩΘ, τον ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ.

Προσφέρει την γνώση για τα ΟΠΛΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ ΚΥΜΜΑΤΩΝ, Βαθμωτών Πεδίων, Αντεστραμμένου Χρόνου, κ.ά.

Κρυφακούει τον ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ DAVID LYNCH να μιλάει για τα ΜΥΣΤΗΡΙΑ και για τα ΜΥΣΤΙΚΑ.

Βλέπει τα ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΧΟΡΧΕ ΛΟΥΙΣ ΜΠΟΡΧΕΣ (όπως τα διηγείται ο ίδιος) αναπολώντας τον, για την επέτειο των 30 ετών από την κοίμησή του (το 1986).

Συνεχίζει και ολοκληρώνει την σειρά άρθρων για την ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ και ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ, ατενίζοντας το ΛΥΚΟΦΩΣ ΤΩΝ ΔΑΝΑΩΝ.

Μιλάει με τον ΜΙΛΙΤΣ ΟΝΤ ΜΑΤΣΒΕ, τον Παράξενο ΝΤΑΛΙ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ.

Σχεδιάζει μαζί με τον ΤΟM ΡΟΜΠΙΝΣ ένα ΣΑΤΟΡΙ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ.

Προβληματίζεται για την ΚΟΣΜΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ μαζί με τον Σερ Φρεντ Χόυλ.

Ανακαλύπτει ότι ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ, ανακαλύπτει σκελετούς, ανακαλύπτει ότι ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΕΙΣ, ανακαλύπτει τις νέες περιπέτειες και τα μηνύματα του ΔΟΚΤΩΡΟΣ ΣΑΜΠΑΛΑ, ανακαλύπτει παράξενες μουσικές, βιβλία, ταινίες, ανακαλύπτει πολλά ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΝΕΑ και παράξενα γεγονότα, εικόνες, ιδέες, έναν ολόκληρο παράλληλο κρυφό κόσμο: την ΣΤΡΑΝ-ΓΗ και τέλος ανακαλύπτει για μια ακόμη φορά πως ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ STRANGE ΓΙΝΕΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ (Προσοχή!).

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΤΟ NEO ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ STRANGE ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ, ΠΡΙΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ….

THE STRANGE IS HERE

strange-8162

Οι Σημειώσεις μου για: ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ (THE FOUR GHOSTS)

Σκεφτόμουν τις θρυλικές «Τρεις Μητέρες» για τις οποίες μιλάει ο Thomas De Quincey στο Suspiria De Profundis. (Στεναγμόςεκ Βαθέων, ένα μικρό έργο συνοδευτικό του συγκλονιστικού Confessions of an English Opium Eater -Οι Εξομολογήσεις Ενός Άγγλου Οπιοφάγου, ένα από τα πιο ωραία βιβλία που έχω διαβάσει ποτέ μου).

Δεν ξέρω αν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που να έχουν υπ’ όψιν τους το παράξενο αυτό θέμα με τις 3 Matters. (Our Ladies, τις μεταφράζει ο De Quincey). Αυτές είναι: -Matter Suspiriorum (Our Lady of Sighs) / Suspiria (Στεναγμοί) / H Κυρά των Στεναγμών. -Matter Tenebrarum (Our Lady of Darkness) / Tenebre (Σκοτάδι) / Η Κυρά του Σκοταδιού. -Matter Lacrimae (Our Lady of Tears) / Lacrima (Δάκρυ) / Lacrimae Mundi (Τα Δάκρυα του Κόσμου) /Η Κυρά των Δακρύων

(0 σκηνοθέτης Dario Argento ήθελε να κάνει τρεις ταινίες τρόμου, μια τριλογία από horror films, εμπνευσμένες από το θέμα, τελικά έκανε δύο: To Suspiria και το Tenebre, δεν ξέρω γιατί δεν έκανε το Lacrima που σχεδίαζε, αν και μερικοί λένε ότι είναι το Profondo Rosso -Deep Red- ίσως γιατί ο τίτλος θυμίζει De Profundis. Δεν ξέρω. De Profundis έχει γράψει και ο Oscar Wilde…)
To Our Lady of Darkness, (Matter Tenebrarum), όπως ίσως ξέρετε, ενέπνευσε τον Fritz Leiber στην συγγραφή (σε κάποια στοιχεία ή και απλά στον τίτλο) του ομώνυμου βιβλίου του, από τις σελίδες του οποίου προέρχεται ο Thibault De Castries και το Megapolisomancyiου (αν και αυτός βασίζεται σε κάποιον αληθινό τύπο και σε κάποια σύνθεση έργων, κατά το νεομυθολογικό παράδειγμα του Necronomicon -αλλά κι αυτό ακόμη από το The King in Yellow- είναι μεγάλο μυστικό θέμα, σηκώνει μεγάλη ειδική συζήτηση). (Μεγάλο ενδιαφέρον για μένα έχει η αλληλογραφία του νεαρού Leiber με τον Η. P. Lovecraft).

Lacrima Mater είναι και το όνομα ενός κρασιού στην Ιταλία, αν και λένε πως προέρχεται από ένα ομώνυμο ουίσκυ, αλλά δεν είναι όπως το λένε, το ουίσκυ αυτό λέγεται La Crimea Mutti (συνθηματική παράφραση του Lacrimae Mundi -Τα Δάκρυα του Κόσμου) (ΗΣιωπηλή Κριμέα) από τον Πόλεμο της Κριμαίας, είναι κάποιος κωδικός… (Αλλά βλέπε και το Crime, Έγκλημα, που βγαίνει από το ελληνικό Κρίμα-η αμαρτία).

Τέλος πάντων, η μυστική εικόνα είναι η αντιστροφή από τις «Τρεις Χάριτες», (Caritas, Chanty, θεία Χάρις, κλπ, SpiritusSanctus, και Holy Trinity, -Άγιο Πνεύμα και Αγία Τριάς, βλέπε και Ave Salvator Mundi, «Χαίρε Σωτήρ Κόσμου», και Ave Matter Christi, που κατέληξε Ave Maria, οι «Χαιρετισμοί», «τη Υπερμάχω Στρατηγώ», κ.ά.). Είναι, στην ουσία, το αρνητικό του Ενθουσιασμού (με την μυστικιστική έννοια), η σκοτεινή έμπνευση, η επιφοίτηση της θλίψης.

Λοιπόν, η μυστική εικόνα είναι αυτή: Στο Σκοτάδι, κάποιος Αναστενάζει και Κλαίει.

Υπάρχει και το μυστικό σχόλιο (το οποίο συνήθως αποδίδεται είτε στον William Beckford -βλέπε στο Vathek- είτε στον Sir Walter Scott -βλέπε στο θρυλικό του Letters on Demonology and Witchcraft- αλλά αυθεντικά είναι του ίδιου του Thomas De Quincey, στο «Παλίμψηστο» του…) Υπάρχει, απόκρυφα, και μία Τέταρτη «Μητέρα» ή Κυρά: -Matter Esperanza (Our Lady of Hope) / Esperanza (Ελπίδα)/ Η Κυρά της Ελπίδας.

Αλλά και, στην Μυστική Γλώσσα των Πουλιών·. Η Κυρά μας της Εσπέρας / ή Η Κυρά μαςτου Εσπερινού (του Δειλινού). (SphinxDeilephilaElpinor-έχω γράψει ένα κείμενο με αυτόν τον τίτλο… Η Σφίγγα που αγαπά το Δειλινό και φέρει την Ελπίδα. Πρόκειται για μία νυχτοπεταλούδα). Κι έτσι η μυστική εικόνα γίνεται: Στο Σκοτάδι, κάποιος Αναστενάζει και Κλαίει, αλλά υπάρχει μία Ελπίδα.

Αντίστοιχα, υπάρχουν και τα The Four Ghosts, τα Τέσσερα Φαντάσματα.

(Αλλά, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το Ghost -Geist στα γερμανικά— αυθεντικά σημαίνει το «Πνεύμα», εξ ου και Holy Ghost-το Άγιο Πνεύμα. L’Esprit. Οπότε ο τίτλος θα γινόταν Τα Τέσσερα Πνεύματα…) (Πνεύμα = Πνοή, όπως όταν φυσάει ο άνεμος) (0α μπορούσε να είναι τέσσερις ειδικές ποιότητες ανέμων όταν φυσούν, τέσσερις Πνοές -άλλωστε και οι Άνεμοι είναι τέσσερις: Βόρειος, Ανατολικός, Δυτικός, Νότιος)

(0 ίδιος ο Ντε Κουίνσυ, στο επίμαχο βιβλίο, αναφέρει ότι η αγγλική λέξη NEWS, για «τα Νέα» -απ’ όπου πήραμε κι εμείς στην Ελλάδα την έννοια- προέρχεται από τις ειδήσεις που έρχονταν από τα τέσσερα σημεία του κόσμου κάθε πρωί με τις άμαξες του ταχυδρομείου στο Λονδίνο, από τις τέσσερις κατευθύνσεις, τα τέσσερα σημεία της πυξίδας: Βόρεια, Ανατολικά, Δυτικά, Νότια. N(orth) E(ast) S(outh) W(est), τα αρχικά φτιάχνουν την λέξη NEWS, Τα Νέα… Μία λέξη που αντέγραψαν οι εφημερίδες από τα ταχυδρομεία). (Γι’ αυτό παλιά έβαζαν και μία πυξίδα δίπλα στον τίτλο News, στις Βρετανικές εφημερίδες. Αργότερα η πυξίδα έγινε ρολόι, με τα Χρονικά, και είχαμε πλέον τους Times).

Τα Τέσσερα Φαντάσματα, λοιπόν, τα Τέσσερα Πνεύματα, ή οι Τέσσερις Πνοές, οι τέσσερις άνεμοι, που πνέουν από αλλού, τελικά μέσα μας.

0 Ιησούς φανέρωσε το μεγάλο μυστικό στον Νικόδημο, όπως μας διηγείται ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, στον πιο αινιγματικό διάλογο των Ευαγγελίων (που σημαίνουν «Τα Καλά Νέα»), αλλά ούτε οι αναγνώστες του ούτε ο Νικόδημος το κατάλαβαν. «-Απεκρίθη ο Ιησούς και είπε προς αυτόν: Αληθώς, αληθώς σοί λέγω, εάν τις δεν γεννηθεί άνωθεν, δεν δύναται να ίδη την βασιλείαν του θεού. -Λέγει προς αυτόν ο Νικόδημος: Πώς δύναται άνθρωπος να γεννηθεί γέρων ών; Μήποτε δύναται να εισέλθει δευτέραν φοράν εις την κοιλίαν της μητρός αυτού και να γεννηθεί;

-Απεκρίθη ο Ιησούς: Αληθώς, αληθώς σοί λέγω, εάν τις δεν γεννηθεί εξ ύδατος και Πνεύματος, δεν δύναται να εισέλθει εις την βασιλείαν του θεού. Το γεγεννημένον εκ της σαρκός, είναι σαρξ, και το γεγεννημένον έκτου Πνεύματος, είναι πνεύμα. Μην θαυμάσεις ότι σοί είπον: Πρέπει να γεννηθήτε άνωθεν. 0 άνεμος όπου θέλει πνέει, και την φωνήν αυτού ακούεις, αλλά δεν εξεύρεις πόθεν έρχεται, και πού υπάγει. Ούτως είναι πας όστις εγεννήθη έκτου Πνεύματος» «Από πού έρχεσαι, Αγαπημένε; Από παντού εκεί έξω έρχομαι εδώ μέσα» (George Macdonald, At the Back of the North Wind)

Κι έτσι γεννιέται η ‘Εμπνευση, έρχεται με τον άνεμο από εκεί έξω, και πνέει εδώ μέσα, δίνει πανιά στον νου, με ούριο άνεμο, η εν-πνεύση, (ο Ενθουσιασμός, η κατάληψη από την θεία Ουσία, The Holy Ghost), κάτι που πνέει εντός μας (in-spire). Το Πνεύμα. (Αυτό το Πνεύμα, αλλάζει μέσα μας, πνέει αλλιώς, ανάλογα με τις συνθήκες, και φαίνεται να υπάρχουν τέσσερα «πνεύματα», ανάλογα με τα λεγάμενα Humors, τους «Χυμούς», όπως π.χ. το «Φλέγμα» ή η «Μελαγχολία», κλπ. Τέλος πάντων, δεν είναι τυχαίο που ονομάζουμε αυτόν που έχει …χιούμορ …Πνευματώδη…)
(Για πολύ περισσότερα για όλα αυτά, βλέπε στο βιβλίο μου Ονειροπόλος, το κεφ. 2: Καβάλα στον Ανεμο, το κεφ. 3: Πνευματισμός, και το κεφ. 7: Ανατομία της Μελαγχολίας)

Είναι αυτά τα «πνεύματα» που προσπαθούμε να τα επηρεάσουμε μέσα μας π.χ. με το Οινόπνευμα, με τα «οινοπνεύματα» -π.χ. στα Αγγλικά τα αλκοολούχα ποτά τα ονομάζουν Spirits, Πνεύματα, από το L’Esprit στα Γαλλικά, Geist στα Γερμανικά (από όπου και το «γκάζι», Gas, το Αέριο, αλλά αυθεντικά προέρχεται από το Chaos, το Ελληνικό Χάος), και Ghost, πνεύμα ή φάντασμα. Αλλά, και τα Sprays, τα ξωτικά του αέρα, τα «αερικά», οι «στρόβιλοι», κ.ά.. (Κακό πνεύμα = κακός άνεμος).

Ψυχανεμίζομαι: η όμορφη αυτή λέξη (που αγαπούσε τόσο πολύ ο Νίκος Καζαντζάκης), σου διδάσκει ακριβώς τι πρέπει να κάνεις για να νιώσεις αυτά που έχει να σου πει ο άνεμος. (Ψυχή +Ανεμίζομαι: Υποψιάζομαι κάτι, μυρίζομαι, έχω προαίσθημα, το νιώθει η ψυχή μου στον άνεμο). Είναι η ψυχή μου που ανεμίζει …
STRANGE ν. 162 ► Editorial: Παντελής Γιαννουλάκης

strangea-162
Προσοχή:
Το STRANGE είναι μια Έντυπη Διαταραχή της Πραγματικότητας  και Απαγορεύεται Αυστηρά από την *Υ.Δ.Ο.!

strange-n-162