Topics:

Μαγνήσιο το Μοναδικό

Μαγνήσιο το Μοναδικό ρυθμιστικό στοιχείο υγείας και ομορφιάς. Η έλλειψη Μαγνησίου προκαλεί αρρώστιες στο νευρικό σύστημα και την καρδιά. Γνωρίζετε ότι η υψηλή χοληστερόλη, οι μυϊκές κράμπες και οι πεπτικές διαταραχές εκλείπουν με μια γερή...

Μαγνήσιο το Μοναδικό

Μαγνήσιο το Μοναδικό ρυθμιστικό στοιχείο υγείας και ομορφιάς

Η έλλειψη Μαγνησίου προκαλεί αρρώστιες στο νευρικό σύστημα και την καρδιά

Γνωρίζετε ότι η υψηλή χοληστερόλη, οι μυϊκές κράμπες και οι πεπτικές διαταραχές εκλείπουν με μια γερή δόση μαγνησίου; Η συμβατική ιατρική επαυξάνει τους πόνους και τις αρρώστιες δίνοντας ένα χάπι για κάθε αρρώστια. Αυτά τα τοξικά χημικά δηλητηριάζουν το μυαλό, ρίχνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και τελικώς προωθούν τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

Σταματήστε την ανησυχία, το άσθμα, τους θρόμβους στο αίμα, την δυσκοιλιότητα, την κατάθλιψη, την αϋπνία, το χάλασμα των δοντιών μαζί και άλλες εκφυλιστικές καταστάσεις υγείας καταναλώνοντας την σωστή ποσότητα μαγνησίου κάθε ημέρα. *Η Dr. Carolyn Dean στο NaturalNews Talk Hour εκθέτει τους κινδύνους της ελλείψεως του μαγνησίου και το πώς να θεραπεύσουν πολλά χρόνια προβλήματα υγείας με φυσικό τρόπο.

Το μαγνήσιο εξαλείφει τις νευρικές διαταραχές στα παιδιά.

Το μαγνήσιο έχει αποδειχθεί ότι θεραπεύει τις περιφερειακές νευρικές διαταραχές σε ολόκληρο το σώμα, όπως τις ημικρανίες, τις μυϊκές κράμπες, γαστρεντερικούς σπασμούς καθώς και κράμπες της κνήμης των ποδιών και των δαχτύλων. Επίσης χρησιμοποιείται για την θεραπεία του κεντρικού νευρικού συστήματος τους ιλίγγους και την σύγχυση.

Η Dr. Dean έγραψε στο βιβλίο της μπέστ-σέλερ “The Magnesium Miracle” για τον Dr. Lewis B. Barnett πρώην επικεφαλής της κλινικής Hereford και του Deaf Smith Research Foundation – που έμαθε ότι το μαγνήσιο εκλείπει στους ανθρώπους με επιληψία. Και λέει:

«Στην δεκαετία του 1950 παρουσίασε τριάντα περιπτώσεις παιδιών με επιληψία που ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά καλά σε υψηλές δόσεις μαγνησίου από το στόμα χωρίς καμία απολύτως παρενέργεια. Ο Barnett βρήκε ότι μόλις το μαγνήσιο στο αίμα των ασθενών του έφτασε σε νορμάλ επίπεδα οι κρίσεις σταμάτησαν. Σαν αποτέλεσμα της ερευνάς του ο Barnett συμπέρανε ότι η κύρια αιτία των 3 εκατομμυρίων κλινικών περιπτώσεων και των 10-15 εκατομμυρίων μη κλινικών περιπτώσεων εκείνη την εποχή οφειλόταν στην έλλειψη μαγνησίου.

Θα μπορούσε οι καρδιακές αρρώστιες να προκαλούνται από έλλειψη μαγνησίου;

Δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα ότι τα φάρμακα που τους συνταγογραφούν κλέβουν τα ιχνοστοιχεία από το σώμα τους. Τα όποια είναι απαραίτητα για την υγεία τους. Ειδικά για την σωστή λειτουργία του καρδιακού μυ. Η Dr. Dean μας υπενθυμίζει στο βιβλίο της “The Magnesium Miracle” για τον ανταγωνισμό μεταξύ του μαγνησίου και των φαρμάκων.

«Είναι ειρωνεία ότι ένας από τους πλέον ειδικούς στο μαγνήσιο, η Mildred Seelig, M.D., άρχισε την ερευνητική της καριέρα εργαζόμενη το 1960 για φαρμακευτικές εταιρείες. Εκεί πρόσεξε αρχικά ότι πολλές από τις παρενέργειες των φαρμάκων ήταν στην πραγματικότητα συμπτώματα ελλείψεως μαγνησίου. Έβλεπε ότι πολλά φάρμακα δημιουργούσαν αυξημένη ζήτηση και χρήση του μαγνησίου του σώματος. Για παράδειγμα, δημιουργώντας τα φάρμακα οξύτητα στο σώμα, αναγκάζεται να τραβήξει το μαγνήσιο από τα κύτταρα για να εξουδετερώσει τα οξέα και να μειώσει το τοξικό τους αποτέλεσμα»

«Άλλα φάρμακα φαινόταν να αποπλένουν το μαγνήσιο από το σώμα, η αντιστρόφως να εμφανίζουν θετικά αποτελέσματα διότι τραβούν το μαγνήσιο από τις αποθήκες του οργανισμού και να αυξάνουν το επίπεδο του μαγνησίου στο αίμα.» Έτσι με άλλα λόγια όταν παίρνεται φάρμακα των γνωστών εταιρειών – το μαγνήσιο τρέχει να εξουδετερώσει το φάρμακο και πολλές φορές νοιώθετε καλύτερα λόγω του μαγνησίου και όχι από το φάρμακο.

Στο NaturalNews Talk Hour η Dr. Carolyn Dean σας μαθαίνει για την σπουδαιότητα του μαγνησίου στο σώμα. Μάθετε το πώς το μαγνήσιο μπορεί να προστατεύει το μυαλό σας, την καρδιά σας και του μύες σας – φυσιολογικά.

Η Dr. Carolyn Dean είναι γιατρός και φυσίατρος στο μέτωπο του αγώνα για την φυσική ιατρική από το 1979. Κατέχει δύο πατέντες σε προϊόντα υγείας, μεταξύ αυτών τις RnA Drops. Φανταστικές! Έχει συγγράψει πάνω από 30 βιβλία (τυπωμένα και eBooks) περιλαμβάνονται τα The Magnesium Miracle, IBS for Dummies, IBS Cookbook for Dummies, The Yeast Connection and Women’s Health, Future Health Now Encyclopedia, Death by Modern Medicine, Everything Alzheimers, and Hormone Balance.

Επιπροσθέτως η Dr. Dean είναι στο Medical Advisory Board του μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού Nutritional Magnesium Association. Οι μελέτες της κέρδισαν ένα βραβείο από την Heart Rhythm Society στην Αγγλία για “Outstanding Medical Contribution to Cardiac Rhythm Management-2012.” Επίσης έχει ένα δωρεάν online newsletter. Επειδή θα με ρωτάτε τι να πάρετε, σας λέγω πως αυτό που παίρνω εγώ είναι το Nature’s Plus Dyno-Mins Magnesium 250mg. [1]

Το όνομα προέρχεται από τη Μαγνησία της Θεσσαλίας

Σχετίζεται με το μαγνητίτη (Fe3S4) και το μαγγάνιο (Mn), που προέρχονται από κοιτάσματα στην περιοχή και χρειάζονται διαφοροποίηση στην ονομασία τους ως διαφορετικές ουσίες.

Το μαγνήσιο είναι το έβδομο (7ο) κατά μάζα και το όγδοο (8ο) κατά μοριακή συγκέντρωση πιο άφθονο χημικό στοιχείο στο φλοιό της Γης. Βρίσκεται σε μεγάλα αποθέματα μαγνησίτη, δολομίτη και άλλα ορυκτά και μεταλλικά νερά, καθώς το ιόν του μαγνησίου (Mg2+) είναι διαλυτό. Το 1618 ένας αγρότης από το Έπσον της Αγγλίας προσπάθησε να ποτίσει τις αγελάδες του με νερό από ένα πηγάδι. Αυτές αρνήθηκαν να πιουν, γιατί το νερό είχε πικρή γεύση. Ωστόσο ο αγρότης παρατήρησε ότι το νερό έμοιαζε να θεραπεύει γδαρσίματα και ουλές. Η φήμη για τα άλατα από το Έπσον εξαπλώθηκε. Τελικά αναγνωρίστηκε ότι περιείχαν ένυδρο θειικό μαγνήσιο (MgSO4).

Το ίδιο το μέταλλο πρωτοπαρασκευάστηκε επίσης στην Αγγλία από τον Σερ Χάμφρι Ντέιβι (Sir Humphry Davy) το 1808 με ηλεκτρόλυση ενός μίγματος οξείδιο του μαγνησίου (MgO) και οξείδιο του υδραργύρου (HgO). O Antoine Bussy το παρασκεύασε το 1831. Η πρώτη πρόταση του Sir Davy για την ονομασία του ήταν «μάγνιο» (magnium), αλλά τελικά επικράτησε το όνομα «μαγνήσιο.

Σημάδια έλλειψης μαγνησίου σε επιμέρους τομείς της λειτουργίας του οργανισμού

Νευρολογικός
-Διαταραχές της συμπεριφοράς
-Ευερεθιστότητα και άγχος
-Λήθαργος
-Εξασθενημένη μνήμη και μειωμένη γνωστική λειτουργία
-Ανορεξία ή μειωμένη όρεξη
-Ναυτία και έμετος

Μυϊκός
-Αδυναμία
-Μυϊκοί σπασμοί
-Μυϊκές κράμπες
-Διαταραχή του συντονισμού των μυών
-Τρέμουλο
-Ακούσιες κινήσεις των ματιών και συμπτώματα ιλίγγου
-Δυσκολία στην κατάποση

Μεταβολικός
-Αυξημένα επίπεδα ενδοκυτταρικού ασβεστίου
-Υπεργλυκαιμία
-Ανεπάρκεια ασβεστίου
-Ανεπάρκεια καλίου

Καρδιαγγειακός
-Ταχυκαρδία ή ακανόνιστοι παλμοί
-Στεφανιαίοι σπασμοί

Η ανεπαρκής λήψη μαγνησίου έχει χαρακτηριστεί στους επιστημονικούς κύκλους ως η σιωπηλή επιδημία της εποχής μας. Πολλά από τα συμπτώματα της έλλειψης μαγνησίου δεν είναι μοναδικά (δηλαδή δεν συνδέονται μόνο με την έλλειψη μαγνησίου), γεγονός που καθιστά δύσκολο να εντοπιστεί το πρόβλημα με ακρίβεια 100%. Έτσι, αρκετά συχνά, τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου παραβλέπονται ακόμα και από τους γιατρούς και μένουν χωρίς θεραπεία.

Το μαγνήσιο είναι ένα σημαντικό συστατικό σε τόσα πολλά ρυθμιστικά και βιοχημικά συστήματα του οργανισμού, ώστε η έλλειψή του φαίνεται/εκτείνεται σχεδόν σε όλους τους τομείς της υγείας. Ως εκ τούτου είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μπορούμε να αναγνωρίσουμε εκείνα τα σημάδια που είναι συνυφασμένα με την έλλειψη μαγνησίου και να επιμείνουμε αν χρειαστεί στο γιατρό για να μας κάνει έλεγχο των επιπέδων μαγνησίου στον οργανισμό.Οι ακόλουθες ασθένειες αντιπροσωπεύουν πιθανούς δείκτες χρόνιας έλλειψης μαγνησίου.

Σοβαρές ασθένειες που συνδέονται με την έλλειψη μαγνησίου

-Κατάθλιψη
-Σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης
-Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ)
-Επιληψία
-Νόσος του Πάρκινσον
-Προβλήματα ύπνου
-Ημικρανίες
-Οστεοπόρωση
-Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο
-Πόνος στο στήθος (στηθάγχη)
-Καρδιακές αρρυθμίες
-Στεφανιαία νόσος και αθηροσκλήρωση
-Υπέρταση
-Διαβήτης τύπου 2
-Άσθμα

Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για την λειτουργία 300 διαφορετικών ενζύμων.

Οι ερευνητές έχουν εντοπίσει 3.751 σημεία δέσμευσης του μαγνησίου με πρωτεΐνες στο ανθρώπινο σώμα. Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για τη δημιουργία του ATP (το ενεργειακό μόριο του σώματος). Ακόμη ο σχηματισμός οστών ή δοντιών χρειάζεται και την παρουσία του μαγνησίου, όπως και τα αγγεία για να χαλαρώσουν. Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για την σωστή λειτουργία της καρδιάς.

Η φόρμουλα ΜΑΓΝΗΣΙΟΥ περιέχει magnesium glycinate που είναι χηλική μορφή μαγνησίου που παρέχει τα υψηλότερα επίπεδα απορρόφησης και βιοδιαθεσιμότητας και τυπικά θεωρείται ιδανικό για όσους έχουν έλλειψη.  Η φόρμουλα ΜΑΓΝΗΣΙΟΥ είναι χρήσιμη σε περιπτώσεις ινομυαλγίας, στη στεφανιαία νόσο, στις ημικρανίες, σε καρδιαγγειακά προβλήματα, στην εμμηνόπαυση, στους πόνους της περιόδου καθώς και όταν υπάρχει έλλειψή του, κακή θρέψη, αλκοολισμός, διαβήτης και όταν χρησιμοποιούνται φάρμακα που εκτοπίζουν το μαγνήσιο, όπως για παράδειγμα τα διουρητικά, τα αντιόξινα κ.α.

[1] Μπορείτε να το βρείτε στην viogenesis όπως επίσης και να αγοράστε την ενεργή φόρμουλα complex magnesium

Καλέστε στο 2103800180 για οποιαδήποτε απορία και για να ενημερωθείτε σχετικά με τα προϊόντα.
Καθημερινά 09.00 – 17.00

*Επισκεφθείτε το www.naturalhealth365.com και βάλτε το e-mail σας για δωρεάν πληροφορίες.

@ Ion Maggos