Topics:

Nikola Tesla: Οι Εφευρέσεις μου

Η Παράξενη Αυτοβιογραφία του Νίκολα Τέσλα. Ο κόσμος που έρχεται δεν θα είναι πια ο ίδιος. Όπως είπε ο Τέσλα: «Το παρόν είναι δικό τους, το μέλλον είναι δικό μου».ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩ ΤO ΒΙΒΛΙO...

Nikola Tesla: Οι Εφευρέσεις μου

Η Παράξενη Αυτοβιογραφία του Νίκολα Τέσλα

Νίκολα Τέσλα: Επιστήμονας, εφευρέτης, οραματιστής, ανθρωπιστής, εκκεντρικός, φιλόσοφος, προφήτης… Μια αινιγματική και παρεξηγημένη μορφή, που παραμένει ο μύθος και το αρχέτυπο όλων των επιστημόνων του 20ου αιώνα. Ο Τέσλα δεν ήταν μόνον ένας από τους σημαντικότερους επιστήμονες και εφευρέτες της εποχής του, ήταν στη κυριολεξία ο «Προμηθέας» του ηλεκτρισμού και ο άνθρωπος που «ανακάλυψε» τον 20ο αιώνα. Ήταν ένας πρωτοπόρος, που με την ευαισθησία ενός ποιητή ξεκλείδωσε τα μυστικά της Φύσης και τα χάρισε στην ανθρωπότητα. Ένας ονειροπόλος που τόλμησε με τη σκέψη του ν’ αγγίξει τα άστρα.

Συνοψίζοντας, η προσφορά του Νίκολα Τέσλα στην πρόοδο και στον εξηλεκτρισμό της ανθρωπότητας είναι τεράστια. Χωρίς αυτόν το μεγάλο επιστήμονα κι εφευρέτη δεν θα υπήρχε εναλλασσόμενο ρεύμα στο σπίτι σας, το φως της λάμπας δεν θα είχε νικήσει το σκοτάδι και δεν θα λειτουργούσαν ο υπολογιστής, η καφετιέρα και όλες οι οικιακές συσκευές σας. Του χρωστάμε περισσότερες από 700 εφευρέσεις, ορισμένες εκ των οποίων έθεσαν τα θεμέλια του σύγχρονου κόσμου: Εναλλασσόμενο ρεύμα, επαγωγικοί κινητήρες, πολυφασικό σύστημα, ρεύματα υψηλής συχνότητας, ηλεκτρικός ταλαντωτής, πηνίο Τέσλα, λάμπες φθορισμού, ακτινογραφία (Τεσλόγραμμα), ηλεκτροθεραπεία, τηλεκατεύθυνση, αυτοματισμός, ραδιόφωνο, ασύρματη μεταφορά ενέργειας, τηλεγεωδυναμική, προωθητικοί κινητήρες, ραντάρ, ηλεκτρομαγνητική προστασία.

Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει την παράξενη αυτοβιογραφία του Νίκολα Τέσλα, με τίτλο Οι Εφευρέσεις Μου, καθώς και σημαντικά κείμενα του εφευρέτη, γραμμένα πριν από έναν αιώνα, στα οποία ο Τέσλα προέβλεπε τρόπους για την επίλυση του ενεργειακού προβλήματος της ανθρωπότητας. Από το Φεβρουάριο μέχρι τον Οκτώβριο του 1919 ο Τέσλα δημοσίευσε μια σειρά από αυτοβιογραφικά κείμενα στο περιοδικό Electrical Experimenter, με τον τίτλο Οι Εφευρέσεις μου (My Inventions), που είδε την κυκλοφορία του να εκτοξεύεται. Τα κείμενα αυτά τα αναδημοσιεύονται στο πρώτο μέρος αυτού του βιβλίου, που αφού εξαντλήθηκε πριν χρόνια επανακυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πύρινος Κόσμος.

Εκτός από εφευρέτης και επιστήμονας ο Τέσλα ήταν κι ένας ανθρωπιστής και οραματιστής φιλόσοφος, που βυθίζονταν σε ατελείωτους πυρετώδεις στοχασμούς σχετικά με το μέλλον της ανθρωπότητας. Ήταν επίσης ένας εκκεντρικός, παράξενος και ιδιαίτερος άνθρωπος, που ακολουθούσε ένα εντελώς δικό του μοντέλο ζωής, χάρη στο οποίο μπορούσε να εστιάζει όλη την πνευματική και σωματική του ενέργεια στην ανακάλυψη μέσων που θα βελτίωναν τη ζωή του ανθρώπου.

Έχουν περάσει αρκετές δεκαετίες από το θάνατο του Τέσλα και το ημιτελές έργο του μεγάλου Σερβοαμερικάνου εφευρέτη συνεχίζει ν’ απασχολεί δεκάδες επιστήμονες κι ερευνητές ανά τον κόσμο. Ο κύριος λόγος που ακόμη και επιφανή μέλη της επιστημονικής κοινότητας σκύβουν σήμερα μ’ ενδιαφέρον πάνω στο έργο του, είναι οι ανάγκες της επιστημονικής και τεχνολογικής εξέλιξης, που έπειτα από κάποιες δεκαετίες άνετου «περιπάτου» πάνω σε γνωστά μονοπάτια, βρέθηκε και πάλι σε αδιέξοδο.

Το σύγχρονο ενεργοβόρο μοντέλο ανάπτυξης, που λεηλατεί απερίσκεπτα τους μη ανανεώσιμους φυσικούς πόρους του πλανήτη μας, φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι δεν έχει κανένα μέλλον. Και πως μπορεί άραγε να προχωρήσει η επιστημονική πρόοδος όταν συνεχίζει να καταναλώνει τα δύο τρίτα του δυναμισμού της πάνω στη θεραπεία των παρενεργειών της; Έτσι, το όνειρο της Ελεύθερης Ενέργειας, το οποίο τον είχε συνεπάρει πριν από έναν αιώνα, συνεχίζει να θεωρείται «απαγορευμένος καρπός» για τον κόσμο των αρχών του 21ου αιώνα.

Τα χρόνια που έρχονται θα φωτίσουν ακόμη περισσότερο το ημιτελές έργο του Τέσλα κι ενδεχομένως θα επιβεβαιώσουν και πολλές από τις προβλέψεις του για το μέλλον της ανθρωπότητας. Ολοένα και περισσότεροι σοβαροί ερευνητές μιλούν πλέον για την Ελεύθερη Ενέργεια και την ασύρματη μεταφορά ενέργειας, προσπαθώντας να αξιοποιήσουν πειραματικά τις ιδέες του Τέσλα. Ο θρύλος του Τεσλα επιστρέφει και μαζί του η εναλλακτική επιστήμη αρχίζει να επανακτά το χαμένο της έδαφος. Ο κόσμος που έρχεται δεν θα είναι πια ο ίδιος. Όπως είπε άλλωστε και ο ίδιος ο Τέσλα: «Το παρόν είναι δικό τους, το μέλλον είναι δικό μου».

Εισαγωγή-Επιμέλεια: Γιώργος Στάμκος
Εκδόσεις ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩ ΤO ΒΙΒΛΙO ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΤΕΣΛΑ «OI ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΜΟΥ»

Το βιβλίο στοιχίζει 16 ευρώ και σας αποστέλλεται άμεσα (μέσω ΕΛΤΑ) στη διεύθυνσή σας με ΔΩΡΕΑΝ τα έξοδα αποστολής κι αντικαταβολής.

Τηλεφωνείστε ΤΩΡΑ στο 2392.110215 ή στο 6945522050 ή στείλτε στον ίδιο αριθμό μήνυμα (SMS) με τα στοιχεία σας (Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση, Ταχυδρομικός Κώδικας και Τηλέφωνο) γράφοντας “Οι Εφευρέσεις Μου”. Μπορείτε επίσης να δώσετε την παραγγελία σας και τα στοιχεία σας στο mail: tesla.plate.gr@gmail.com

terrapapers.com_nikola tesla oi efevreseis mou (1)

terrapapers.com_nikola tesla oi efevreseis mou (2)

terrapapers.com_nikola tesla oi efevreseis mou (3)

terrapapers.com_nikola tesla oi efevreseis mou (4)

terrapapers.com_nikola tesla oi efevreseis mou (5)

terrapapers.com_nikola tesla oi efevreseis mou (6)

terrapapers.com_nikola tesla oi efevreseis mou (7)

terrapapers.com_nikola tesla oi efevreseis mou (8)

terrapapers.com_nikola tesla oi efevreseis mou (9)

terrapapers.com_nikola tesla oi efevreseis mou (10)

terrapapers.com_nikola tesla oi efevreseis mou (11)

terrapapers.com_nikola tesla oi efevreseis mou (12)

terrapapers.com_nikola tesla oi efevreseis mou (13)

terrapapers.com_nikola tesla oi efevreseis mou (14)

terrapapers.com_nikola tesla oi efevreseis mou (15)

terrapapers.com_nikola tesla oi efevreseis mou (16)

terrapapers.com_nikola tesla oi efevreseis mou (17)

terrapapers.com_nikola tesla oi efevreseis mou (18)

terrapapers.com_nikola tesla oi efevreseis mou (19)

terrapapers.com_nikola tesla oi efevreseis mou (20)

terrapapers.com_nikola tesla oi efevreseis mou (21)

terrapapers.com_nikola tesla oi efevreseis mou (22)

terrapapers.com_nikola tesla oi efevreseis mou (23)

terrapapers.com_nikola tesla oi efevreseis mou (24)

terrapapers.com_nikola tesla oi efevreseis mou (25)

terrapapers.com_nikola tesla oi efevreseis mou (26)

terrapapers.com_nikola tesla oi efevreseis mou (27)

terrapapers.com_nikola tesla oi efevreseis mou (28)

terrapapers.com_nikola tesla oi efevreseis mou (29)

terrapapers.com_nikola tesla oi efevreseis mou (30)

terrapapers.com_nikola tesla oi efevreseis mou (31)

terrapapers.com_nikola tesla oi efevreseis mou (32)

terrapapers.com_nikola tesla oi efevreseis mou (33)

terrapapers.com_nikola tesla oi efevreseis mou (34)

terrapapers.com_nikola tesla oi efevreseis mou (35)