Topics:

Οικονομική Υποδούλωση

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ 10/04/2023, στις εαρινές συνεδριάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) 2023, η Νομισματική Αρχή Ψηφιακού Νομίσματος (DCMA) ανακοίνωσε την επίσημη έναρξη λειτουργίας ενός διεθνούς ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας (CBDC) που ενισχύει την νομισματικής κυριαρχίας των...

Οικονομική Υποδούλωση

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ 10/04/2023, στις εαρινές συνεδριάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) 2023, η Νομισματική Αρχή Ψηφιακού Νομίσματος (DCMA) ανακοίνωσε την επίσημη έναρξη λειτουργίας ενός διεθνούς ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας (CBDC) που ενισχύει την νομισματικής κυριαρχίας των συμμετεχουσών κεντρικών τραπεζών και συμμορφώνεται με τις πρόσφατες συστάσεις πολιτικής για τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης που προτείνονται από το ΔΝΤ.

Η Καθολική Νομισματική Μονάδα (UMU), που συμβολίζεται ως Χαρακτήρας ANSI, Ü, είναι νομικά ένα χρηματικό εμπόρευμα, μπορεί να συναλλάσσεται σε οποιοδήποτε νόμισμα διακανονισμού νόμιμου χρήματος και λειτουργεί σαν ένα CBDC για την επιβολή τραπεζικών κανονισμών και την προστασία της οικονομικής ακεραιότητας του διεθνούς τραπεζικού συστήματος.

Υπήρξε εκτενής συζήτηση τα τελευταία δύο χρόνια σε κύκλους εναλλακτικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με τους κινδύνους των ψηφιακών νομισμάτων της Κεντρικής Τράπεζας (CBDC). Ένα νομισματικό πλαίσιο πολύ παρόμοιο με προϊόντα που βασίζονται σε blockchain όπως το bitcoin αλλά ελέγχεται άμεσα από τους κεντρικούς τραπεζίτες. Τα CDBC είναι μια απειλή για την οποία ορισμένοι αναλυτές, γράφουν για περισσότερο από μια δεκαετία, οπότε είναι καλό να δούμε επιτέλους το θέμα να αντιμετωπίζεται περισσότερο στο mainstream.

Σε μια κοινωνία χωρίς μετρητά, οι άνθρωποι θα εξαρτώνται από ψηφιακά προϊόντα για την ανταλλαγή αγαθών και εργασίας, και αυτό φυσικά θα σήμαινε το τέλος κάθε ιδιωτικότητας στο εμπόριο. Βασικά, όλα όσα αγοράζετε ή πουλάτε ή για τα οποία εργάζεστε στη ζωή σας θα καταγράφονται και αυτή η έλλειψη ανωνυμίας θα μπορούσε εύκολα να χρησιμοποιηθεί για να καταπνίξει τις ελευθερίες σας.

Για παράδειγμα, ας πούμε ότι σας αρέσει να τρώτε μπριζόλα τακτικά, αλλά η ολοένα και πιο αυταρχική κυβέρνηση αποφασίζει να συμπεριλάβει το κόκκινο κρέας ως κίνδυνο για την υγεία και ως «κίνδυνο για την αλλαγή του κλίματος» λόγω των εκπομπών άνθρακα από τις αγελάδες (βλέπε το άρθρο “Η αλήθεια για το “Net Zero”).

Καθορίζουν από το ιστορικό αγορών σας (στο οποίο έχουν πλήρη πρόσβαση) ότι έχετε συνεισφέρει σε περισσότερη ρύπανση από άνθρακα από τους περισσότερους ανθρώπους. Έφαγες πολύ κρέας; Πρόστιμο!. Πρέπει να πληρώσετε αναδρομικό φόρο άνθρακα για τις προηγούμενες αγορές κόκκινου κρέατος. Όχι μόνο αυτό, αλλά και η ασφαλιστική σας εταιρεία σας με την σειρά της σας στέλνει μια επιστολή που υποδεικνύει ότι είστε ιατρικός κίνδυνος και σας κόβουν την κάλυψη υγείας.

Οι επαναλαμβανόμενοι παραβάτες μπορεί να χρειαστεί να παρακολουθήσουν ένα Boot Camp Εκπαίδευσης Ευαισθησίας – φυσικά με δικά σας έξοδα! Με τα CDBC, οποιοσδήποτε κυβερνητικός γραφειοκράτης όχι μόνο θα μπορούσε να σας αποτρέψει από το να κάνετε αγορές, αλλά θα μπορούσε επίσης να σας επιτρέψει να κάνετε μόνο συγκεκριμένες αγορές.

Τα προϊόντα που καταναλώνετε και οι υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε μπορούν να παρακολουθούνται για την δημιουργία ενός ψυχολογικού προφίλ σας, το οποίο θα μπορούσε στην συνέχεια να αποτελέσει παράγοντα για τον προσδιορισμό της κοινωνικής σας πίστωσης, όπως ακριβώς κάνουν σήμερα οι αρχές του ΚΚΚ στην Κίνα.

Αρνηθήκατε ή ξεχάσατε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό με mRNA; Ο αλγόριθμος παρακολούθησης το σημειώνει αυτό. Τώρα είστε ύποπτος ως “αντιεμβολιαστής” και η κοινωνική σας πίστωση πέφτει κατακόρυφα, αποκόπτοντας σας από διάφορους δημόσιους χώρους. Ίσως απολυθείτε ακόμη κι από την δουλειά σας. Στο χειρότερο σενάριο, όμως, η οικονομική πρόσβαση είναι το μεγαλύτερο καταπιεστικό εργαλείο. Με τα CBDCs σε ισχύ και χωρίς φυσικά μετρητά, οι αποταμιεύσεις σας δεν θα είναι ποτέ πραγματικά δικές σας και δεν θα μπορέσετε ποτέ να κρατήσετε την αγοραστική σας δύναμη στα χέρια σας. Τα μέσα ανταλλαγής θα είναι περιορισμένα από τις τράπεζες και οι κυβερνήσεις θα έχουν την δυνατότητα να παγώσουν τις συναλλαγές σας.

Αν μια μέρα θυμώσετε με μια συγκεκριμένη κυβερνητική πολιτική και αποκαλέσετε ανοιχτά το σύστημα διεφθαρμένο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορούν απλά να σας κλείσουν την δυνατότητα να μεταφέρετε τα ψηφιακά σας χρήματα σε άλλους μέχρι να υποταχθείτε ή να πεθάνετε. Τα CBDC δίνουν στους αξιωματούχους του κατεστημένου την δυνατότητα να λιμοκτονούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους με αλγοριθμική ακρίβεια. Θα είναι ένας νέος κόσμος τεχνοκρατικής καταπίεσης. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες κινούνται με ιλιγγιώδη ταχύτητα για την ανάπτυξη και την εισαγωγή ψηφιακών νομισμάτων.

Δεν πρόκειται για πειραματισμό, έχουν ήδη αυτά τα συστήματα έτοιμα προς εφαρμογή. Το πρόγραμμα άμεσων μεταφορών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ “FedNow” πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο, το οποίο δεν αποτελεί CBDC, αλλά είναι ένα ενδιάμεσο βήμα προς την θεσμοθέτηση CBDCs στο εγγύς μέλλον. Στις έρευνές μου για τα διάφορα προγράμματα CBDC και για το πόσο γρήγορα προχωρούν, έπεσα πάνω σε ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα που ονομάζεται “Project Icebreaker” και το οποίο εκτελείται από την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS).

H BIS είναι ένα παγκοσμιοποιημένο ίδρυμα με παράνομο παρελθόν, γνωστό ως “κεντρική τράπεζα των κεντρικών τραπεζών”.

Είναι το κέντρο χάραξης πολιτικής για τις περισσότερες κεντρικές τράπεζες του κόσμου. Αν αναρωτηθήκατε ποτέ πώς είναι δυνατόν τόσες πολλές εθνικές κεντρικές τράπεζες να λειτουργούν σε συνδυασμό μεταξύ τους αντί να ενεργούν προς το συμφέρον των χωρών στις οποίες εδρεύουν, η BIS είναι η απάντηση. Με άλλα λόγια, οργανισμοί όπως η Federal Reserve δεν είναι απαραίτητα πιστοί στους Αμερικανούς πολίτες ή αξιωματούχους, είναι πιστοί στις επιταγές της BIS.

Η BIS βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κίνησης προς την κατεύθυνση της υιοθέτησης των CBDCs. Χρηματοδοτεί ένα ευρύ φάσμα έργων για την δοκιμή και την τελειοποίηση της τεχνολογίας CBDC και από φέτος εκτιμά ότι τουλάχιστον 81 κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο βρίσκονται εν μέσω της εισαγωγής συστημάτων ψηφιακών νομισμάτων.

Το έργο Icebreaker τράβηξε ιδιαίτερα την προσοχή μου για διάφορους λόγους. Η BIS περιγράφει το έργο ως ένα κέντρο εκκαθάρισης συναλλάγματος για τα CBDCs λιανικής (τα CBDCs λιανικής είναι ψηφιακά νομίσματα που χρησιμοποιούνται από το κοινό και τις επιχειρήσεις), επιτρέποντας την γρήγορη και αποτελεσματική διαπραγμάτευση των νομισμάτων από χώρα σε χώρα.

Αυτό επιτυγχάνεται με την χρήση του “Icebreaker Hub”, ενός ελεγχόμενου από την BIS μηχανισμού που διευκολύνει την μεταφορά δεδομένων για μια σειρά από συναλλαγές, ενώ συνδέει μεταξύ τους τις τράπεζες.

Ερευνώντας περαιτέρω, συνειδητοποίησα ότι το Icebreaker Hub θεωρητικά λειτουργεί σχεδόν ακριβώς όπως το σύστημα πληρωμών SWIFT που χρησιμοποιείται επί του παρόντος από κυβερνήσεις και διεθνείς τράπεζες. Περισσότερα από 10.000 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε 212 διαφορετικές χώρες χρησιμοποιούν το δίκτυο SWIFT για τη μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό για τους πελάτες τους. Είναι μια απίστευτη συμφόρηση συγκεντρωτισμού που δίνει στους μετόχους της σημαντική δύναμη.

Ως σημείο αναφοράς, μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, η απέλαση της Ρωσίας από το δίκτυο SWIFT χρησιμοποιήθηκε ως όπλο σε μια προσπάθεια συντριβής της ρωσικής οικονομίας. Η Ρωσία έχει βρει τρόπους να χρησιμοποιήσει το SWIFT λόγω των εμπορικών της σχέσεων με μεγάλες οικονομίες όπως η Κίνα και η Ινδία, αλλά έχει γίνει ακόμη κάποια ζημιά στη χρηματοοικονομική τους δομή.

Σκεφτείτε, ωστόσο, το εξής: Τι θα γινόταν αν όλες οι νομισματικές συναλλαγές ήταν συγκεντρωτικές μέσω των CBDCs και η BIS έλεγχε τον κεντρικό κόμβο (Δες το ακόλουθο pdf BIS INNOVATION HUB) στον οποίο ανταλλάσσονται όλα τα CBDCs λιανικής παγκοσμίως; Αυτό είναι το Icebreaker.

Φανταστείτε τώρα ότι έχετε μια επιχείρηση που βασίζεται σε συναλλαγές στο εξωτερικό- ας πούμε ότι πρέπει να πληρώσετε κατασκευαστές στο Βιετνάμ ή στην Ταϊβάν για να παράγουν τα προϊόντα σας. Με τα CBDCs σε ισχύ, πιθανότατα θα εξαρτάστε πλήρως από ένα σύστημα παρόμοιο με τον κόμβο Icebreaker για την μετακίνηση των ψηφιακών χρημάτων στις τράπεζες του Βιετνάμ και στους λογαριασμούς των κατασκευαστών σας. Ας πούμε ότι οι αξιωματούχοι της BIS, για οποιονδήποτε λόγο, αποφασίζουν ότι δεν τους αρέσετε και ξεκινούν κυρώσεις Ρωσικού τύπου αρνούμενοι την πρόσβασή σας στον κόμβο. Αποτέλεσμα; Η επιχείρησή σας είναι πλέον νεκρή.

Τι θα γινόταν αν έπρεπε να πληρείτε ορισμένα πρότυπα για να σας επιτραπεί η χρήση του διανομέα και το BIS υπαγορεύει τα πρότυπα; Τι θα συμβεί εάν η BIS αποφασίσει ότι η εταιρεία σας πρέπει να πληροί τις κατηγορίες που σχετίζονται με το wake ESG για να μπορέσετε να λάβετε άδεια για συναλλαγές με Icebreaker; Τώρα το BIS έχει την δυνατότητα να χειραγωγεί τις κοινωνικές και πολιτιστικές τάσεις χρησιμοποιώντας την επιχείρησή σας και εκατομμύρια άλλες επιχειρήσεις ως αναγκαστικούς αγγελιοφόρους.

Για τον μέσο καταναλωτή που πραγματοποιεί τις περισσότερες από τις συναλλαγές του εντός της χώρας καταγωγής του, αυτό μπορεί να μην ακούγεται μεγάλο θέμα. Ωστόσο, για τον επιχειρηματικό κόσμο, ένα οικονομικό τείχος προστασίας εύκολα θα χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο όλου του διεθνούς εμπορίου. Οποιοσδήποτε μεγαλύτερος οργανισμός ή επιχείρηση θα απαιτούσε να υπακούει δουλικά στις ιδιοτροπίες της BIS.

Γίνεται και χειρότερο όμως…

Μέρος της διαδικασίας της μεθόδου ανταλλαγής «ακτίνων και τροχών» που χρησιμοποιείται από το Icebreaker Hub περιλαμβάνει την εκμετάλλευση ενός «νομίσματος γέφυρας» για την κάλυψη των κενών στις συναλλαγματικές ισοτιμίες και την ρευστότητα.

Επιφανειακά, αυτό φαίνεται σαν ένας έξυπνος τρόπος για να επιταχυνθούν οι συναλλαγές αποφεύγοντας τις ελλείψεις μεταξύ νομισμάτων στις τράπεζες. Ποια θα είναι μακροπρόθεσμα η διαδρομή που θέτει σε κίνηση αυτού του είδους  την «γέφυρα» στην σφαίρα των CBDC.

Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει ένα γεγονός παγκόσμιας κλίμακας οικονομικής κρίσης που προκαλεί άγριες διακυμάνσεις πολλών νομισμάτων. Ας πούμε, για παράδειγμα, ότι το δολάριο ΗΠΑ χάνει το καθεστώς του παγκόσμιου αποθεματικού (καθώς έχει ήδη χάσει την αποκλειστικότητά του σε πετροδολάρια) και το καθεστώς πετρελαίου και αυτό προκαλεί πανικό στις αγορές συναλλάγματος. Ο πληθωρισμός των τιμών γίνεται αχαλίνωτος και τα τραπεζικά ιδρύματα παραπαίουν υπό τις πιέσεις ρευστότητας. Αυτό θα έστελνε την αγορά συναλλάγματος 7,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων/ημέρα σε ιστορικό πανικό.

Ο πληθωρισμός των τιμών γίνεται αχαλίνωτος και τα τραπεζικά ιδρύματα παραπαίουν υπό τις πιέσεις ρευστότητας. Οι κεντρικοί τραπεζίτες, που έχουν μια «λύση» σε αναζήτηση μιας κρίσης για να αντιμετωπίσουν, προωθούν τα CBDC ως αντίδοτο. Το BIS Icebreaker γίνεται ο μεσάζων για κάθε διεθνή συναλλαγή. Ο πληθυσμός, τρομοκρατημένος από το οικονομικό κραχ, αγκαλιάζει αμέσως το ψηφιακό πλαίσιο. Αλλά η BIS ισχυρίζεται ότι δεν μπορούν να βρουν ένα νόμισμα που θεωρούν αρκετά σταθερό για να λειτουργήσει ως ενδιάμεσος…

Λοιπόν, «ευτυχώς» για όλους εμάς η BIS και το ΔΝΤ εργάζονται για το δικό τους παγκόσμιο CBDC . Στην περίπτωση του ΔΝΤ, αυτό το μονοκόσμιο νόμισμα θα βασίζεται στο καλάθι των Ειδικών Τραβηκτικών Δικαιωμάτων (SDR) που χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες για την διαμεσολάβηση μεταφορών νομισμάτων μεταξύ των κυβερνήσεων. Το BIS χρησιμοποιεί τώρα αυτό το ενιαίο, κεντρικά ελεγχόμενο νόμισμα ως βασικό άξονα για το παγκόσμιο εμπόριο. Η BIS, το ΔΝΤ και διάφορες κεντρικές τράπεζες θα θέσουν στο κοινό το αναπόφευκτο ερώτημα:

«Γιατί ασχολούμαστε με αυτές τις ανταλλαγές εθνικών νομισμάτων όταν έχουμε ένα απολύτως καλό νόμισμα γέφυρας με την μορφή αυτού του ενός κόσμου CBDC; Γιατί απλά δεν μπορούμε να ξεφορτωθούμε όλα αυτά τα περιττά εθνικά CBDC και να έχουμε ένα νόμισμα για όλους;»

Έτσι, θα επιτευχθεί ο πλήρης παγκόσμιος οικονομικός συγκεντρωτισμός. Και όταν έχετε ένα παγκόσμιο νόμισμα, μια πλήρως συγκεντρωτική και μικρο-διαχειριζόμενη παγκόσμια οικονομία και τα πιο ζωτικά εμπορικά συστήματα στον κόσμο που ελέγχονται από μια μικρή χούφτα απρόσωπων μη εκλεγμένων γραφειοκρατιών, γιατί τότε να έχουμε έθνη;

Η παγκόσμια κυβέρνηση θα ήταν το επόμενο και τελευταίο βήμα.

Μπορώ να δω τον εφιάλτη να εξελίσσεται όπως όταν βλέπω έργα σαν το Icebreaker. Είναι φαινομενικά αθώα, αλλά λειτουργούν ως το DNA με το οποίο γεννιέται η οικονομική τυραννία.

Ποια είναι η λύση; Το τελευταίο προπύργιο της οικονομικής ιδιωτικότητας μήπως; Η ανταλλαγή;

Τα φυσικά πολύτιμα μέταλλα (ο χρυσός, το ασήμι για συναλλαγές και εμπόριο) θα γίνουν πολύ πιθανότατα η προτιμώμενη μορφή χρημάτων για όλα τα πραγματικά ελεύθερα άτομα για όσο διάστημα το διεφθαρμένο παγκοσμιοποιητικό καθεστώς έχει τα πλοκάμια του στα ψηφιακά πορτοφόλια όλων των υπολοίπων.

@Brandon Smith / 2023