Topics:

Πορφυρή Πλακέτα Τέσλα

ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ, ΘΩΡΑΚΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΤΕΣΛΑ, δρα θεραπευτικά, τόσο στο βιολογικό, όσο και στο ενεργειακό επίπεδο του ανθρώπου, εξασφαλίζοντας θωράκιση της υγείας μας και την...

Πορφυρή Πλακέτα Τέσλα

«Η ενέργεια βρίσκεται παντού και σε αφθονία. Εμείς όμως διψάμε. Μοιάζουμε με κάποιον που βρίσκεται πάνω σε μια βάρκα που πλέει μέσα σ’ ένα ποτάμι, αλλά πεθαίνει από τη δίψα, γιατί δε διαθέτει ένα ποτήρι για να πιει νερό»

«Το παρόν είναι δικό τους, το μέλλον είναι δικό μου». Νίκολα Τέσλα

«Ο Νίκολα Τέσλα παραμένει ο μύθος, το κεντρικό σημείο, το αρχέτυπο όλων των επιστημόνων του 20ου αιώνα». Gerry Vassilatos, Lost Science

H Συνομωσία Ενάντια στον ΤΕΣΛΑ. Γιατί Περιθωριοποιήθηκε ο Μεγάλος Εφευρέτης;

«Πέρασα όλα μου τα χρόνια στη σχολή των ηλεκτρολόγων μηχανολόγων (1951-1956) χωρίς ν’ ακούσω το όνομα του Νίκολα Τέσλα, ακόμη και σ’ εκείνα τα μαθήματα που σαφώς αναφέρονται σε μηχανές εναλλασσόμενου ρεύματος ή σε μεταφορά ενέργειας ή σε ασύρματη επικοινωνία (ραδιόφωνο). Ξόδεψα αρκετό καιρό σε μια ιδιωτική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, θυγατρική εταιρεία της RCA, όπου είχα την ευκαιρία να γνωρίσω αρκετά σημαντικούς και έμπειρους ανθρώπους. Ποτέ, σε τόσες πολλές διαλέξεις, συναντήσεις και συζητήσεις που είχα, δεν αναφέρθηκε πουθενά ο Τέσλα. Πάντως θυμάμαι καλά ονόματα λιγότερο σημαντικών πρωτοπόρων στο χώρο του ηλεκτρισμού. Αρκετοί συνάδελφοι και παλιοί συμφοιτητές μου είχαν παρόμοιες εμπειρίες. Ο Τέσλα ήταν ανύπαρκτος» Max E. Valentinuzzi, Nikola Tesla: Was He So Much Resisted and Forgotten, Engineering in Medicine and Biology Magazine, 1998.

Η βιογραφία του Νίκολα Τέσλα θα έπρεπε κανονικά να κοσμεί σχεδόν κάθε σχολική βιβλιοθήκη. Αντί γι’ αυτό όμως υπάρχουν μέσα στα σχολικά επιστημονικά εγχειρίδια μόνον κάποιες σειρές, που αναφέρονται σ’ αυτόν το μεγάλο επιστήμονα κι εφευρέτη, που «ανακάλυψε» τον 20ο αιώνα. Το όνομα του είναι σχεδόν διαγραμμένο από κάθε λεωφόρο της γνώσης. Αν κάποιος από εσάς πάει σε μια δημόσια βιβλιοθήκη δεν θα καταφέρει να βρει παρά μόνον μερικές αράδες για τον Τέσλα, οι οποίες μάλιστα θα περιέχουν ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με τη ζωή του και σχεδόν τίποτε για την προσωπική του φιλοσοφία και τα ανθρωπιστικά του οράματα.

Αν και προσέφερε τόσα πολλά ο Τέσλα περιθωριοποιήθηκε, αγνοήθηκε σκόπιμα και λίγο έλειψε να θαφτεί στο απέραντο νεκροταφείο των αγνώστων της ιστορίας. Το επιστημονικό κατεστημένο φρόντισε να αγνοήσει αυτόν τον μεγάλο εφευρέτη, να περιθωριοποιήσει το έργο του και να το καταδικάσει στη λήθη. Και θα τα είχε καταφέρει, αν το έργο και οι ιδέες του Τέσλα δεν ήταν τόσο πρωτοποριακές και μεγαλειώδεις, ώστε να είναι αδύνατον να συγκαλυφθούν εντελώς.

Στα τέλη του 19ου αιώνα κανείς δεν ήταν τόσο πασίγνωστος στην αφρόκρεμα της Νεοϋορκέζικης κοινωνίας, όσο ο Σέρβος εφευρέτης Νίκολα Τέσλα. Ωστόσο όμως, στην εποχή του θανάτου του, τα αξιοθαύμαστα επιτεύγματά του, της «χρυσής» δεκαετίας του 1890, είχαν σε μεγάλο βαθμό ξεχαστεί. Αντίθετα, αυτό που κυρίως θυμόταν ο κόσμος ήταν οι διάφορες εκκεντρικότητες του Τέσλα, όπως για παράδειγμα ο υπερβολικός του φόβος για τα μικρόβια και η στοργική αφοσίωση του στα περιστέρια.

Νίκολα Τέσλα: Ένας Αουτσάϊντερ Επιστήμονας

Ο Τέσλα ήταν ένας «αουτσάιντερ», ένας «μη επαγγελματίας» επιστήμονας, που δεν θέλησε να ενταχθεί στο επιστημονικό σύστημα. Αυτός όμως δεν ήταν και ο κύριος λόγος που ο Τέσλα χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η πιο «ξεχασμένη μεγαλοφυΐα» του 20ου αιώνα. Πολλοί υποψιάζονται την ύπαρξη μιας οργανωμένης συνωμοσίας ενάντια στον οραματιστή εφευρέτη. Σύμφωνα μ’ αυτούς ο Τέσλα εξαφανίστηκε από τα ιστορικά βιβλία εξ αιτίας μιας ενορχηστρωμένης συνωμοσίας όλων εκείνων που απειλήθηκαν από τα οράματα του για την Ελεύθερη Ενέργεια. Γι’ αυτό και σήμερα οι φοιτητές στο Πολυτεχνείο έχουν την εντύπωση ότι το μόνο που είχε εφεύρει ήταν το Πηνίο Τέσλα και ότι υπάρχει μια μονάδα μέτρησης με τ’ όνομά του. Δεν γνωρίζουν τίποτε άλλο. Το όνομα του Τέσλα είναι άγνωστο στο ευρύτερο κοινό.

Αν οι ισχυροί μεγιστάνες δεν προσπαθούσαν να διαγράψουν τη μεγαλοφυΐα του Τέσλα από τη μνήμη του κόσμου, η στρατηγική αυτή δεν θα είχε στεφθεί με τόση αξιοζήλευτη επιτυχία. Δεν ήταν όμως μόνον οι οικονομικοί παράγοντες που σκόπιμα απαξίωσαν τον εφευρέτη. Ορισμένοι συγγραφείς ερμηνεύουν την πτώση του Τέσλα ως αποτέλεσμα της έντονης αντίδρασης της ακαδημαϊκής κοινότητας στο έργο του. Είναι γνωστό άλλωστε πως ο Τέσλα δεν θέλησε ποτέ του να παίξει το «παιχνίδι» της ακαδημαϊκής κοινότητας. Δεν τον ενδιέφερε να δημοσιεύσει κανένα άρθρο σε ακαδημαϊκά έντυπα.

Ο ιστορικός Stephen S. Hall πιστεύει πως η πρωτοφανής επιτυχία του «αουτσάιντερ» εφευρέτη, ιδιαίτερα μετά την Παγκόσμια Έκθεση στο Σικάγο (1893), προκάλεσε μεγάλη «επαγγελματική αντιζηλία». Υπάρχει ωστόσο κι ένας άλλος λόγος. Ο Τέσλα ήταν πάντα ένα μεγάλο μυστήριο για τους συγχρόνους του: «Οι ιδέες του για την επιστήμη και τη βιομηχανία ήταν τόσο πιο μπροστά από την εποχή του, ώστε ήταν αδύνατον να κατανοήσουν την ουσία και το σκοπό τους» (O. Nichelson).

Υπήρχε άραγε κάποια απόφαση, που πάρθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, με την οποία όχι μόνον μποϊκοταρίστηκε οικονομικά ο Τέσλα, αλλά και το όνομα του εξοστρακίστηκε από την επίσημη ιστορία και στη θέση του μπήκε ο Έντισον, ο οποίος και αναγνωρίστηκε ως ο «πατέρας» της ηλεκτρικής εποχής. Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει σ’ αυτό με σιγουριά. Το μόνο σίγουρο είναι πως διάφορες «ομάδες ειδικών συμφερόντων» επιχείρησαν να καθοδηγήσουν την κοινή γνώμη διαγράφοντας τον Τέσλα.

Το 1929, περισσότερα από 50 μέλη της στρατιωτικο-βιομηχανικής ελίτ των ΗΠΑ (ανάμεσα τους ο Τζον Ροκφέλερερ και ο Χένρι Φορντ) συγκρότησαν μιαν επιτροπή για τον εορτασμό της επετείου του μισού αιώνα από τη γέννηση του ηλεκτρικού φωτός. Η επιτροπή αυτή αναγνώρισε τον Τόμας Άλβα Έντισον ως τον «πατέρα» του ηλεκτρικού φωτός. Στα πλαίσια αυτής της τιμητικής γιορτής ο γνωστός στιχουργός George M. Cohan έγραψε ένα τραγούδι με τίτλο Τόμας Έντισον: Ο Άνθρωπος-Θαύμα, το οποίο και στάλθηκε στους επικεφαλείς της εκπαιδευτικής κοινότητας ως ένα «εγκώμιο στον μεγαλύτερο ζώντα Αμερικάνο».

Η κοινή γνώμη και τα λαϊκά συναισθήματα απέναντι στον Τέσλα θα κινούνταν σε διαφορετική κατεύθυνση αν είχαν πει στους ανθρώπους ότι ο εφευρέτης είχε επικηρυχτεί από το κατεστημένο επειδή ήθελε να προσφέρει στον καθένα ελεύθερη πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια. Αντίθετα όμως με τους εγκωμιαστικούς ύμνους του κατεστημένου προς τον Έντισον, ο Τέσλα ποτέ δεν τιμήθηκε από μια παρόμοια επιτροπή. Κι αν κάποια βιβλία αναφέρονταν στις σημειώσεις τους στο έργο του, εστιάζονταν κυρίως στις υπερβολές του χαρακτήρα του και στις εκκεντρικότητές του και όχι στις επιστημονικές του ανακαλύψεις.

Δεν ήταν όμως ο Έντισον ο μοναδικός εφευρέτης, που «έκλεψε» τη δόξα του Τέσλα. Ήταν και ο Μαρκόνι, ο «εφευρέτης» του ραδιοφώνου. Το 1901, όταν ο Γουλιέλμο Μαρκόνι έστειλε το περιβόητο σήμα του (το γράμμα «S») από τη μία όχθη του Ατλαντικού στην άλλη, ο Τέσλα είχε πει: «Ας συνεχίσει. Χρησιμοποιεί όμως δεκαεπτά δικές μου πατέντες». Μπορεί το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ το 1943, λίγους μήνες μετά το θάνατο του Τέσλα, να αναγνώρισε με απόφαση του ότι ο Μαρκόνι δεν ήταν ο πραγματικός εφευρέτης του ραδιοφώνου, αλλά τα σχολικά και ιστορικά βιβλία συνεχίζουν να τον αναφέρουν ως τέτοιο. Ακόμη και σήμερα οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως ο Μαρκόνι είναι ο «πατέρας» του ραδιοφώνου και όχι ο Τέσλα.

Ο Θρύλος του Τέσλα Αντιστέκεται

Παρά τη σιωπηλή συνωμοσία εναντίον του ο θρύλος του Τέσλα δεν έσβησε. Έναν αιώνα μετά τις ένδοξες ημέρες του το έργο και οι ιδέες του ξαναήρθαν στο προσκήνιο. Τα έντυπα και οι συγγραφείς, που ασχολούνται με το ζήτημα της ελεύθερης ενέργειας, έχουν ανανεώσει το ενδιαφέρον τους για το έργο του Τέσλα. Δεκαετίες μετά το θάνατό του πολυάριθμοι ερευνητές και ερασιτέχνες της ηλεκτροτεχνικής ανά τον κόσμο, έσκυψαν με ζήλο πάνω στο έργο και στις ιδέες του Τέσλα προσπαθώντας να ξεκλειδώσουν τα μυστικά τους. Ένας αυξανόμενος αριθμός νέων ερευνητών μελετά πλέον τις ευρεσιτεχνίες του Τέσλα, προσπαθώντας να τις εξελίξει. Οι ερευνητές αυτοί βρίσκονται σε όλο τον κόσμο και τους συνδέει το γεγονός ότι εμπνέονται από το έργο και τα οράματα του Τέσλα.

Σήμερα σχεδόν κάθε βιβλιοπωλείο στην Αμερική διαθέτει και μια βιογραφία του Τέσλα. Από το τέλος της δεκαετίας του 1970 παρατηρήθηκε μια ανανέωση του ενδιαφέροντος του κοινού για τη ζωή και τις έρευνες του Τέσλα. Ο Τέσλα, αυτή η ξεχασμένη μεγαλοφυΐα του 20ου αιώνα, ξανάγινε έτσι ήρωας, μια μορφή-σύμβολο της νέας εποχής, στην οποία η εναλλακτική τεχνολογία παίρνει τη θέση που της αξίζει. Αρκετοί σύγχρονοι ερευνητές αντιλαμβάνονται τον Τέσλα ως τον πατέρα του σύγχρονου κινήματος της ελεύθερης ενέργειας, δίνοντας μάλιστα έμφαση στις δυσκολίες που υπέφερε για υποστηρίξει τις θέσεις του.

Οι οπαδοί του Τέσλα, που αυξάνονται με ρυθμό χιονοστιβάδας, είναι οργανωμένοι σε αρκετές ομάδες. Η μεγαλύτερη από αυτή είναι η International Tesla Society, που εδρεύει στο Κολοράντο Σπρινγκς και αριθμεί 9.000 μέλη. Επίσης ο Τέσλα έχει εμπνεύσει έναν μεγάλο αριθμό δημοσιογράφων και εκδοτών, που έχουν αφιερώσει πολλές σελίδες στα περιοδικά τους για να περιγράψουν τη ζωή και το έργο του ανθρώπου που «ανακάλυψε» τον 20ο αιώνα.

Ενώ κάποιοι σύγχρονοι υποστηρικτές του Τέσλα συνεχίζουν τις έρευνές του, κάποιοι άλλοι προσπαθούν να σιγουρεύσουν ότι το όνομά του δεν θα ξεχαστεί από τις μελλοντικές γενιές. Ένας συνταξιούχος καθηγητής, ο John Wagner από το Ντέξτερ του Μίσιγκαν, έδωσε το δικό του αγώνα ώστε η επίσημη ιστορία να θυμάται τον Τέσλα για περισσότερα πράγματα από τις γνωστές εκκεντρικότητές του.

Για μια δεκαετία, μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 1993, ο John Wagner δίδασκε στην τάξη του ολόκληρη την ιστορία του Τέσλα, χωρίς να εστιάζεται μόνον στην περίοδο της παρακμής του. Ο ίδιος επισήμανε στους μαθητές ότι το Smithsonian, το επίσημο Μουσείο της Ουάσιγκτον, δεν φιλοξενούσε κανένα έκθεμα του εφευρέτη. Και όχι μόνον αυτό, αλλά το ίδιο μουσείο φιλοξενούσε εφευρέσεις του Τέσλα τις οποίες τις παρουσίαζε στο μεγάλο τμήμα που είχε αφιερώσει στον Τόμας Έντισον! «Ένας αριθμός των εφευρέσεων του Τέσλα βρίσκονται μέσα στο μουσείο, αλλά το κοινό φεύγει με την εντύπωση ότι ο Έντισον είναι υπεύθυνος γι΄ αυτές», υποστήριξε ο καθηγητής Wagner.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι μαθητές αντέδρασαν σ’ αυτή την ολοφάνερη αδικία, υποστηρίζοντας την εκστρατεία «κτυπήστε το Smithsonian» του καθηγητή τους. Όταν όμως προσέφεραν ως δωρεά στο μουσείο ένα άγαλμα του Τέσλα, ο διευθυντής του τμήματος για τον ηλεκτρισμό, Barney S. Finn, αρνήθηκε να το δεχτεί. Λεπτομέρεια: Ο Barney S. Finn είχε δημοσιεύσει το 1979 ένα βιβλίο σχετικά με τον Έντισον στο οποίο δεν υπήρχε ούτε μία λέξη για τον Τέσλα!

Η Επιστροφή του Απαγορευμένου Επιστήμονα

Ο τρόπος με τον οποίο ο κόσμος μας συμπεριφέρεται στους εφευρέτες και γενικώς στους πρωτοπόρους, προσδιορίζει και τη μελλοντική του πορεία. Η συμπεριφορά του κατεστημένου απέναντι στον Τέσλα δεν επιτρέπει και μεγάλη αισιοδοξία. Εκείνο όμως που επιτρέπει την αισιοδοξία είναι οι πολυάριθμοι άνθρωποι, που μόνοι τους ενδιαφέρθηκαν και έμαθαν ολόκληρη την ιστορία του Τέσλα και σήμερα υπερασπίζονται το θρύλο του μεγάλου εφευρέτη.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο ενδιαφέρθηκαν γι’ αυτόν τον παρεξηγημένο και οραματιστή επιστήμονα, ανακάλυψαν ξανά το ξεχασμένο έργο του κι εντυπωσιάστηκαν από το πρωτοποριακό του πνεύμα. Έτσι ο Τέσλα έγινε σύντομα ο πιο δημοφιλής «απαγορευμένος επιστήμονας» του 20ου αιώνα, ένας ήρωας της ηλεκτρονικής εποχής, ο πιο διάσημος «χάκερ» όλων των εποχών!

Αναμφίβολα ο Νίκολα Τέσλα αποτελεί το αρχέτυπο του επιστήμονα του 20ου αιώνα. Ήταν ο άνθρωπος που επινόησε το αύριο. Ένας σύγχρονος Προμηθέας που έκλεψε το μυστικό του ηλεκτρισμού από τη Φύση και το χάρισε στην ανθρωπότητα. Συγκέντρωσε έτσι πάνω του την «οργή του Δία». Ωστόσο άντεξε. Μέχρι την τελευταία του πνοή συνέχιζε να ασχολείται με την ανακάλυψη αρχών, μεθόδων και τεχνολογιών, που θα απελευθέρωναν τον άνθρωπο από την ενεργειακή του σκλαβιά, που θα έκαναν την ανθρώπινη ζωή πιο άνετη και ειρηνική.

Ο Τέσλα έβλεπε πάντα μακριά στο μέλλον. Τα οράματα του βρίσκονταν πάντα πολύ μπροστά από τους διανοητικούς ορίζοντες των ανθρώπων της εποχής του. Ήταν ένας άνθρωπος που τόλμησε να ονειρευτεί πράγματα αδιανόητα ακόμη και για τη σημερινή εποχή. Έτσι το όνειρο της Ελεύθερης Ενέργειας, το οποίο τον είχε συνεπάρει πριν από έναν αιώνα, συνεχίζει να θεωρείται «απαγορευμένος καρπός» για τον κόσμο των αρχών του 21ου αιώνα. Ο Τέσλα ήταν ίσως η πιο ανατρεπτική μεγαλοφυΐα του 20ου αιώνα. Γι’ αυτό και κατέληξε να είναι και η πιο χαρακτηριστική περίπτωση ξεχασμένης μεγαλοφυΐας του προηγούμενου αιώνα. Σήμερα όμως ο θρύλος του απαγορευμένου επιστήμονα επιστρέφει και ο Τέσλα παίρνει σιγά-σιγά τη θέση που του αξίζει στο στερέωμα της παγκόσμιας ιστορίας.

terrapapers.com_tesla plaketa

ΠΩΣ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ Η ΠΛΑΚΕΤΑ ΤΕΣΛΑ;

Ο εφευρέτης και επιστήμονας Νίκολα Τέσλα (1856-1943) ανέπτυξε διάφορες φθηνές θεραπευτικές μεθόδους, βασιζόμενες σε αρχές που η σύγχρονη συμβατική ιατρική μόλις αρχίζει να ερευνά. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί και η λεγόμενη «Πορφυρή Πλακέτα», η οποία επιδρά με το δικό της βιομαγνητικό πεδίο βελτιώνοντας τις βιολογικές λειτουργίες των κυττάρων, επιταχύνοντας το μεταβολισμό και την αναγέννηση των εξασθενημένων ιστών του ανθρώπινου οργανισμού. Η Πλακέτα αυτή, η ανακάλυψη της οποίας ανάγεται στα μέσα της δεκαετίας του 1890, αυξάνει τη Δονητική Συχνότητα (Vibrational Frequency) του χρήστη της, θωρακίζοντας τον και ενεργειακά. Είναι πάντως άξιον απορίας πως αυτός ο φθηνός «βιοενεργειακός συσσωρευτής» παρέμεινε για έναν σχεδόν αιώνα στα χαρτιά, μέχρι που ένας αμερικανός ερευνητής αποφάσισε τη δεκαετία του 1970 να την κατασκευάσει και να τη προωθήσει στο εμπόριο.

Η ΠΛΑΚΕΤΑ ΤΕΣΛΑ δρα θεραπευτικά, τόσο στο βιολογικό, όσο και στο ενεργειακό επίπεδο του ανθρώπου, εξασφαλίζοντας θωράκιση της υγείας μας και την απαλλαγή από τυχόν πόνους και ενοχλήσεις. Σήμερα την Πλακέτα Τέσλα τη χρησιμοποιούν εκατομμύρια συνειδητοποιημένοι άνθρωποι σ’ όλο τον κόσμο, που έχουν διαπιστώσει τα ευεργετικά της αποτελέσματα. Η Πλακέτα Τέσλα, δημιουργώντας γύρω της ένα θετικό ενεργειακό πεδίο, μπορεί να εξουδετερώνει τον πόνο, να εμποδίζει την εξέλιξη της ασθένειας, να εξαλείφει την ένταση και τα αποτελέσματα του στρες, και να βελτιώνει γενικώς τη διάθεση και την ευεξία μας.

MΟΡΦΗ ΚΑΙ ΔΟΜΗ: Η Πορφυρή Πλακέτα του Τέσλα είναι κατασκευασμένη από ειδικό κράμα αλουμινίου. Η επίπεδη επιφάνεια της είναι βαμμένη με το αυθεντικό πορφυρό χρώμα, ειδικό για θεραπευτική χρήση. Η Μικρή πλακέτα έχει τις διαστάσεις 11.4 x 7.3 εκατοστά, ενώ η Μεγάλη 27.9 x27.9 εκατοστά.

ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ: Η Πλακέτα του Τέσλα με το ουδέτερο μαγνητικό πεδίο που παράγει, διεγείρει το μεταβολισμό των κυττάρων, επιταχύνει την ανταλλαγή αερίων, ενεργοποιεί την αναγεννητική διαδικασία μέσω των ηλεκτροχημικών αντιδράσεων και βελτιώνει τη μικρο-κυκλοφορία στον τραυματισμένο ιστό. Η πορφυρή πλακέτα με το βιομαγνητικό της πεδίο βελτιώνει τις βιολογικές λειτουργίες των κυττάρων και αυξάνει τη δονητική συχνότητα (vibrationalfrequency) θωρακίζοντάς το άτομο ακόμη και ενεργειακά.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ: Που μπορεί να χρησιμοποιηθεί η Πλακέτα Τέσλα;

*Μετατραυματικές καταστάσεις

*Διαστρέμματα, εκτεταμένες αρθρίτιδες, ρευματισμοί, τενοντίτιδες των μυών, φλεγμονές των μυών, μώλωπες, κατάγματα των οστών, των χεριών και των ποδιών.

*Επώδυνες καταστάσεις

*Προβλήματα της σπονδυλικής στήλης και των χόνδρων του μέσου σπονδύλου εξαιτίας του εκφυλιστικού ρευματισμού.

*Φλεγμονές των μυών και των τενόντων, αρθρίτιδες, εκφυλιστικές αλλαγές της παλάμης και της πατούσας.

*Ημικρανία και άλλοι πονοκέφαλοι.

*Ιγμορίτιδα, πονόδοντος, γαστρίτιδα, έλκος στομάχου και του δωδεκαδάκτυλου, αϋπνία, άγχος και υπερένταση.

ΧΡΗΣΗ: Η πλακέτα του Τέσλα μπορεί να χρησιμοποιείται δυο φορές την ημέρα (το πρωί και το βράδυ). Καλά είναι να τοποθετείται στο σημείο του πόνου τουλάχιστον 20 λεπτά τη φορά. Τοποθετείται απευθείας στο δέρμα, στο μέρος όπου πονάμε, και στερεώνεται με επίδεσμο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο πλακέτες ταυτόχρονα, βάζοντας τη μία απέναντι στην άλλη. Για παράδειγμα, για τον πόνο στην παλάμη του χεριού, τοποθετείτε τη μία πλακέτα μέσα στη παλάμη και την άλλη από την πάνω μεριά της παλάμης.

Στερεώστε τις πλακέτες μ’ έναν ελαστικό επίδεσμο ή ένα απλό ύφασμα. Το ίδιο ισχύει και για τους πόνους στα γόνατα: μια πλακέτα κάτω απ’ το γόνατο και μία από πάνω, στερεώνονται μεταξύ τους μ’ ένα επίδεσμο. Για το πόνο του στομαχιού χρησιμοποιούμε την πλακέτα δύο φορές την ημέρα από 20 με 30 λεπτά και την τοποθετούμε πάνω από τον ομφαλό. Για τις αϋπνίες καλά είναι να τοποθετήσετε μία πλακέτα κάτω από το μαξιλάρι σας και να κοιμάστε πάνω της κάθε δεύτερη νύχτα.

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: Δεν υπάρχουν.

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ: Η Πλακέτα του Τέσλα δεν πρέπει να τοποθετείται σε ανοιχτές πληγές.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ: Η Πλακέτα Τέσλα δεν έχει ημερομηνία ληξης. Η αποτελεσματικότητα της ωστόσο μειώνεται από τυχόν ζημίες που μπορεί να αλλοιώσουν την επιφάνεια, το χρώμα και τα χαρακτηριστικά της πλακέτας.

Με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους μπορούμε να βιώσουμε την αρμονία του σύμπαντος. Ένας απ’ αυτούς είναι κι αυτή η εφεύρεση εμπνευσμένη από τις γνώσεις και τις ενεργειακές εμπειρίες του Νίκολα Τέσλα. Η Πορφυρή Πλακέτα του Τέσλα αποτελεί μία από τις πιο γνωστές εναλλακτικές θεραπείες σήμερα. Το πορφυρό της χρώμα εκπέμπει την έβδομη ακτίνα και τη βιολετί φλόγα, που είναι μια θεραπευτική ακτίνα του φάσματος του ουράνιου τόξου.

Πολλά εργαστηριακά πειράματα και αναλύσεις απέδειξαν ότι η στοιχειακή δομή της Πλακέτας Τέσλα αλλάζει έτσι ώστε να συντονίζεται με τις υψηλής συχνότητας δονήσεις που έχει η ζωτική δύναμη, και ταυτόχρονα, είναι με κάποιο περίπλοκο τρόπο συνδεδεμένη με την ενέργεια των αρνητικών ιόντων. Διαθέτει ένα ενεργειακό πεδίο που μπορεί να διεισδύει σ’ όλα τα ζωντανά οντά, φυτά, ζώα και ανθρώπους. Ένας άνθρωπος που έχει πάνω του την Πλακέτα Τέσλα μπορεί να ενισχύσει το ενεργειακό του πεδίο ως και πέντε φορές. Χάρη σ’ αυτό το ενεργειακό πεδίο η Πλακέτα Τέσλα επιταχύνει την πνευματική ανάπτυξη και τονώνει την αναγεννητική διαδικασία των κυττάρων.

Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΚΕΤΑΣ ΤΟΥ ΤΕΣΛΑ

● Ανεβάζει την προσωπική δονητική μας συχνότητα.

● Μειώνει τις εντάσεις, όταν την τοποθετούμε στην περιοχή του διαφράγματος.

● Τονώνει την αναγεννητική διαδικασία των κυττάρων.

Θα έχετε περισσότερη ενέργεια και θα κουράζεστε λιγότερο με το που θα βάλετε τη μικρή πλακέτα στην τσέπη σας ή στην τσάντα σας, δυο φορές την ημέρα για περίπου μισή ώρα τη φορά.

Η ΠΟΡΦΥΡΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΤΟΥ ΤΕΣΛΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ

● Στους μώλωπες, ενώ οι πληγές θεραπεύονται πιο γρήγορα κατά το διάστημα μετεγχειρητικής ανάνηψης.

● Χρησιμοποιείτε κατά κάθε μορφής πόνου.

● Βοηθάει στην καταπολέμηση της ισχιαλγίας, της αρθρίτιδας και των ρευματισμων.

● Για την υποβοήθηση της θεραπείας των Αυτοάνοσων παθήσεων (Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, ρευματοειδής αρθίτιδα, ερυθηματώδης λύκος, ψωρίαση κ.α.).

● Είναι αποτελεσματική σε άκρα με διαστρέμματα (στραμπουλήγματα).

● Κατά του εμετού (τοποθετείται πάνω στο στομάχι).

● Για την πρωινή αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

● Κατά του στρες. Για την αναγέννηση των κυττάρων μας από τις βλαβερές επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης και ειδικά από τις μικροκυματικές ακτινοβολίες π.χ. από τα κινητά τηλέφωνα,

● Είναι ιδανική για την αυτοσυγκέντρωση και το διαλογισμό. Ορισμένοι άνθρωποι κοιμούνται με την πλακέτα κάτω από το μαξιλάρι τους και ισχυρίζονται ότι ξεκουράζονται, όπως ποτέ πριν στη ζωή τους !

Αριστερή εικόνα: Το ανθρώπινο βιοηλεκτρικό πεδίο (Αύρα), όπως φαίνεται αποτυπωμένο
από Βιοηλεκτρογραφία (GDV), χωρίς τη χρήση της Πλακέτας Τέσλα.
Δεξιά εικόνα: Το ανθρώπινο βιοηλεκτρικό πεδίο (Αύρα) μας, όπως καταγράφεται
έπειτα από τη χρήση της Πλακέτας Τέσλα. Οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες.

terrapapers.com-Avra board Tesla

Η Πλακέτα Τέσλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία ή δυο φορές την εβδομάδα. Ορισμένοι ωστόσο είναι τόσο ευαίσθητοι ως προς τα ενεργειακά αποτελέσματα της πλακέτας, που μετά από τέτοια πειράματα δεν μπορούν να κοιμηθούν όλη τη νύχτα. Αν σταθεροποιήσετε την πλακέτα με μια γάζα και ελαστικό επίδεσμο πάνω σε έγκαυμα ή εκεί που κοπήκατε, ή την σταθεροποιήσετε με ένα έμπλαστρο στο σημείο που πονάτε, η θεραπεία θα είναι πιο γρήγορη και ο πόνος θα εξαφανιστεί πολύ γρήγορα. Τα πειράματα και η πολύχρονη πείρα έδειξαν ότι μόνο ο πόνος που προέρχεται από τη δισκοπάθεια δεν μπορεί να εξαλειφθεί από το ενεργειακό πεδίο της Πλακέτας.

Η Μεγάλη Πλακέτα του Τέσλα μειώνει επίσης και τις αρνητικές δονήσεις σε τρόφιμα, νερό και τα υπόλοιπα υγρά, ακόμη και στον καπνό και το κάνει μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αρκεί να βάλουμε το φαγητό ή το νερό σε ποτήρι ή σε μπολ, πάνω στη πλακέτα για 2 με 3 λεπτά. Η ενέργεια της πλακέτας «δουλεύει» μέσα από όλα τα υλικά, εκτός από τα μέταλλα. Τα φυτά, που είναι ποτισμένα με το επεξεργασμένο με τη πλακέτα νερό, μεγαλώνουν πολύ πιο γρήγορα κι έχουν ένα πιο όμορφο χρώμα. Τα λουλούδια θα έχουν διπλή διάρκεια αν βάλουμε την πλακέτα κάτω από το αγγείο.

Η Πλακέτα Τέσλα είναι μια μικρή γεννήτρια ενέργειας η οποία, εκτός από τη θεραπεία, σας δίνει την ευκαιρία να κάνετε διάφορα πειράματα σε πολλά επίπεδα… Υπάρχουν αμέτρητα μικροθαύματα που μπορούν να γίνουν με την πλακέτα και μερικά απ’ αυτά θα τα’ ανακαλύψετε και μόνοι σας. Η Πλακέτα Τέσλα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις συμβατικές ιατρικές ή τις εναλλακτικές θεραπείες. Αντίθετα, το καλύτερο είναι να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό και με άλλες θεραπείες.

Τα Βραβεία και οι Αναγνωρίσεις του Νίκολα Τέσλα

Το 1912 ο Τέσλα προτάθηκε, μαζί με τον Έντισον, για το Βραβείο Νόμπελ.
Το 1917 ο Τέσλα βραβεύτηκε με το «Μετάλλιο του Έντισον»», το πιο σημαντικό βραβείο στον τομέα της ηλεκτροτεχνικής στις ΗΠΑ.
Το 1960 η Διεθνής Επιτροπή Ηλεκτροτεχνικής ονόμασε την μονάδα μέτρησης της μαγνητικής επαγωγής, μονάδα Τέσλα (Τ).
Το 1975 ο Τέσλα εισάγεται επίσημα στο Inventor’s Hall of Fame.
Το 1976 καθιερώνεται το Βραβείο Τέσλα από το Ινστιτούτο των Ηλεκτρομηχανικών των ΗΠΑ, το οποίο και απονέμεται κάθε χρόνο.
Το 1983 τα Αμερικανικά Ταχυδρομεία τίμησαν τον Τέσλα τυπώνοντας γραμματόσημα με τη μορφή του.
Το άγαλμα του Νίκολα Τέσλα τοποθετείται στους καταρράκτες του Νιαγάρα, όπου το 1895 λειτούργησε το πρώτο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στον κόσμο.
Το 1992 τυπώνονται στη Σερβία μια σειρά από χαρτονομίσματα με τη μορφή του Τέσλα.
Η γωνία της 40ης οδού με την 6η Λεωφόρο του Μανχάταν ονομάζεται «Γωνία του Νίκολα Τέσλα» και τοποθετήθηκε σχετική πινακίδα για να θυμίζει στους Νεοϋορκέζους ότι η πόλη τους χρωστάει πολλά στον Τέσλα.
Το 2005 το Διεθνές Αεροδρόμιο του Βελιγραδίου μετονομάζεται σε «Αεροδρόμιο Νίκολα Τέσλα».
Το 2006 ανακηρύσσεται από UNESCO «Έτος Τέσλα» για να τιμηθούν τα 150 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου εφευρέτη.

@Γιώργος Στάμκος /miastala.com / 2009-2024