SAMSARA: Η ΑΦΥΣΙΚΗ

Η ευφυία του Διαβόλου αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μέσα στην πλειάδα των ανταρσιών που ήδη ξεπροβάλλουν από το Ηνωμένο Ανθρώπινο Σύμπαν, όλες εκτός από ΜΙΑ τον εξυπηρετούν. Σε οποιαδήποτε ανταρσία, ο Διάβολος βρίσκεται πάντα...

SAMSARA: Η ΑΦΥΣΙΚΗ

«Η ευφυία του Διαβόλου αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μέσα στην πλειάδα των “ανταρσιών” που ήδη ξεπροβάλλουν από το Ηνωμένο Ανθρώπινο Σύμπαν, όλες εκτός από ΜΙΑ τον εξυπηρετούν. Σε οποιαδήποτε ανταρσία –πρέπει να το τονίσουμε αυτό– ο Διάβολος βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά. Συνειδητοποιούμε τη διάσταση της δύναμής του όταν καταλάβουμε ότι σε θέματα κυριαρχίας βρισκόμαστε τουλάχιστον δύο παρτίδες πίσω» Μωρίς Νταντέκ

Samsara είναι μια σανσκριτική λέξη που σημαίνει «ο αιώνια ανακυκλωμένός τροχός του κύκλου της ζωής»

Πιο συγκεκριμένα σημαίνει την αέναη περιστροφή κι εναλλαγή της ψευδαίσθησης του υλικού κόσμου που ενσαρκωνόμαστε. Η περιστροφή σχηματίζεται από την δύναμη μιας πρωταρχικής αιτίας που θέτει σε συνεχή κίνηση τον τροχό εναλλασσόμενων αιτιών και αποτελεσμάτων –γνωστό ως νόμο του κάρμα – και οδηγεί την Μονάδα, το Πνεύμα, στον ωκεανό των γεννήσεων και των θανάτων. Στόχος είναι να καταφέρει να μην δημιουργεί πλέον κάρμα κι έτσι να απελευθερωθεί από τα δεσμά αυτού του τροχού και να μην χρειάζεται να ξαναγεννηθεί. Έως τότε όμως κάθε ψυχή είναι αναγκασμένη από αυτό τον νόμο, να μπαίνει μέσα στην ύλη για να πάρει τις εμπειρίες που χρειάζεται, ώστε να συνειδητοποιήσει την θεία της προέλευση, να κατακτήσει την Φώτιση και τότε δεν θα χρειαστεί να ξαναμπεί στην ύλη.

Τι βλέπουμε στα βίντεο και ντρεπόμαστε που είμαστε άνθρωποι

Εργοστάσια με ανθρώπους ντυμένους ομοιόμορφα στο γλυκούλη ροζ, που την αρχή μοιάζει με σουρεαλιστικό όνειρο, ενώ στην συνέχεια εξελίσσεται σε φρικτό εφιάλτη. Η παραγωγή προϊόντων κρέατος ενός εργοστασίου μέσα σε έξι λεπτά ξεδιπλώνει την ποιότητα κι αναισθησία, της λαίμαργης πολιτισμένης κοινωνίας του ανθρώπινου ζώου.

Η αλυσίδα ξεκινά από τη γραμμή παραγωγής με την πλήρη κακοποίηση των ζώων, στον υπερκαταναλωτικό αιμοσταγή δυτικό πολιτισμό αφού οι ανεπτυγμένες χώρες καταναλώνουν 32 φορές περισσότερους πόρους από ό,τι το υπόλοιπο των 5,5 δισ. ανθρώπων του αναπτυσσόμενου κόσμου, στις αλυσίδες γρήγορου φαγητού, σε μια παχύσαρκη ανθρωπότητα που καταπίνει και χέζει, ασταμάτητα. Ένα φιλμ που μέσα σε μόλις έξι λεπτά και χωρίς ούτε μία λέξη μας κάνει -το λιγότερο- ν’ απόσιχαθούμε το ανθρώπινο ζώο και την ιδέα ότι είμαστε άνθρωποι κι εμείς (ή μήπως δεν είμαστε όλοι ίδιοι οι άνθρωποι. Ρητορική η ερώτηση, σαφώς και δεν είμαστε όλοι ίσα κι όμοια) κι έτοιμους να πατήσουμε το «κόκκινο κουμπί».

Το Samsara κυκλοφόρησε το 2011. Χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να γυριστεί σε 25 χώρες πέντε ηπείρων. Γυρίστηκε σε φιλμ 75 mm, και μας ταξιδεύει σε ιερούς τόπους ανά τον κόσμο, σε ζώνες καταστροφής, σε θαύματα της φύσης και του ανθρώπου. Ο Ron Fricke, σκηνοθέτης της ταινίας, Samsara (παραγωγός Mark Magidson) έκανε γυρίσματα σε κτηνοτροφικές μονάδες, σε σφαγεία αλλά και σούπερ μάρκετ και τα έξι λεπτά (απ’ το 100λεπτο ντοκιμαντέρ) έχουν μοιραστεί πολύ τους τελευταίους μήνες. Η ταινία έκανε πρεμιέρα το 2011 στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

Η λύση μία. Αφού δεν ζούμε σε καλύβες και δεν κόβουμε τις μπανάνες από το δέντρο μόνοι μας, ας ελαχιστοποιήσουμε τουλάχιστον αυτό το αίσχος. Τρόφιμα της καθημερινότητας από τα χωράφια και κρέας  (για όποιους δεν αντέχουν χωρίς αυτό) 5-6 φορές τον χρόνο και μόνο από ελευθέρας βοσκής. Καθόλου τυροκομικά, καθόλου αλλαντικά, καθόλου επεξεργασμένα. ΠΟΤΕ. Αν πιστεύεις ότι «τι να κάνω εγώ από μονος μου … κλπ» διάβασε στο STRANGE n. 158 που κυκλοφορεί για την «Δύναμη της Αδυναμίας» και θα καταλάβεις πόσο σημαντική είναι η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΑΞΗ.

Εκατομμύρια λιγότερα ζώα θανατώθηκαν πέρυσι λόγω μείωσης κατανάλωσης κρέατος

Η άνοδος της χορτοφαγίας στους ανθρώπους, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, οδηγεί σε εκατοντάδες εκατομμύρια λιγότερες σφαγές ζώων, παρά την αύξηση της παραγωγικότητας των κτηνοτροφικών μονάδων. Στο φαινόμενο αυτό έχει συμβάλλει ιδιαίτερα το γεγονός ότι παρά το ότι το 93% των ανθρώπων ακόμα έχουν το κρέας στη διατροφή τους, υπάρχει εμφανής τάση μείωσης στη συχνότητα κατανάλωσής του, σύμφωνα με στοιχεία αμερικανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης. Η έκθεση της Farm Animal Protection for The Humane Society αναφέρει πως ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες η κατανάλωση κρέατος μειώνεται σταθερά από το 2007, σε ρυθμό έως και 10 τοις εκατό κατά κεφαλήν.

Το 2007 εξετράφησαν 9,5 δισεκατομμύρια ζώα για κατανάλωση στις ΗΠΑ, αλλά το 2014 ο αριθμός αυτός μειώθηκε κατά 400 εκατομμύρια. Παρόμοιες τάσεις καταγράφηκαν και στην Ευρώπη. «Ο αριθμός αυτός, που αγγίζει το μισό δισεκατομμύριο, είναι εντυπωσιακός αν αναλογιστεί κανείς την αύξηση του αμερικανικού πληθυσμού κατά την ίδια χρονική περίοδο», δήλωσε ο Πολ Σαπίρο, αντιπρόεδρος της οργάνωσης. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται τεράστια άνοδος των εκστρατειών υπέρ της κατανάλωσης λαχανικών και υποκατάστατων κρέατος και γαλακτοκομικών, ενώ υφίσταται και μία αυξανόμενη ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα οφέλη για την υγεία από την περικοπή κατανάλωσης ζωικών προϊόντων.

Εξάλλου το μεγαλύτερο ποσοστό καταναλωτών μη κρεατοφάγων δεν αυτοπροσδιορίζονται ως χορτοφάγοι, αναφέρει η έκθεση. Η μείωση στην κατανάλωση κρέατος έχει πολλαπλά περιβαλλοντικά οφέλη, όπως τη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και της κατανάλωσης ύδατος. Σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, η κτηνοτροφία είναι υπεύθυνη για το 20 τοις εκατό των ανθρωπογενών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ποσοστό μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των εκπομπών των οχημάτων, ενώ χιλιάδες λίτρα νερού απαιτούνται για την παραγωγή ενός κιλού βοείου κρέατος.

»Η Αλήθεια του Κόσμου είναι πολύ καλά κρυμμένη επειδή απλούστατα βρίσκεται σε κοινή θέα. Το κάθε έμβιο ον είναι περιορισμένο στην αντίληψη του τμήματος εκείνου της Πραγματικότητας που σχετίζεται άμεσα με την επιβίωση και την αναπαραγωγή του. Αυτός είναι και ο κόσμος του, ολόκληρο το υπόλοιπο φάσμα μένει εκτός των προσλαμβανουσών και των ενδιαφερόντων του. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τον δήθεν εξελιγμένο κι ανώτερο άνθρωπο, με κάποιες σπάνιες εξαιρέσεις (οι οποίες συνήθως δεν αντέχουν το αβάσταχτο βάρος της αλήθειας και παραφρονούν ή αυτοκτονούν).

Ο άνθρωπος, βέβαια, έχει μια σαφώς πιο συνολική εικόνα του περιβάλλοντός του, αλλά αυτό που του συσκοτίζει συχνά τη σκέψη και την κρίση είναι η ανθρωποκεντρική αντίληψη (θρησκευτική ή επιστημονική) ότι είναι ποιοτικά εντελώς διαφορετικός και στην ανώτατη βαθμίδα από όλα τα υπόλοιπα όντα, ενώ στην ουσία είναι κι αυτός αναπόσπαστο μέρος του Γεωσυστήματος. Δεν αναρωτιέται ποτέ πώς δικαιολογείται αυτή η ανωτερότητα, όταν ολόκληρη η Ιστορία του, εκτός από τα θαυμαστά επιστημονικά και πολιτιστικά επιτεύγματα, βρίθει παράλληλα από πάσης φύσεως φρικιαστικές κι αποτρόπαιες πράξεις εντελώς ξένες στον «κατώτερο» κόσμο των ζώων.

»Η εκδοχή «Πειραματικό Εργαστήριο Γη» είναι πιθανότατη, αν σκεφτεί κανείς τις πέντε μεγάλες μαζικές καταστροφές της ζωής στον πλανήτη (μετά από τις οποίες μια πληθώρα νέων ειδών εμφανίστηκε ταχύτατα) και τις δεκάδες μικρότερης κλίμακας. Επίσης, η επί πλέον διαπίστωση ότι όλα τα όντα είναι σε μια συγκρουσιακή κατάσταση μόνιμης έντασης και ποικίλων αρνητικών συναισθημάτων, αφήνει ανοιχτό και το ενδεχόμενο του «Γήινου Εκτροφείου Παραγωγής Αρνητικής Ενέργειας» κι εκμετάλλευσής του σε κάποιο ανώτερο επίπεδο, ασύλληπτο από εμάς κι εδώ αρκεί να αναφέρουμε τις ανακαλύψεις της σύγχρονης Φυσικής, που μιλάει για την ύπαρξη περισσοτέρων διαστάσεων μη-αντιληπτών από μας, ώστε να αντιληφθούμε την περιορισμένη μας αντίληψη της Πραγματικότητας.

Όλα δείχνουν ότι η φύση της Αλήθειας είναι η αλήθεια της Φύσης: εντελώς Αφύσικη.

Όλα δείχνουν ότι «ο εχθρός δεν είναι ο Άλλος, ο Εχθρός είναι αλλού» (ουσιαστικά παντού).

@Δημήτριος Χορόσκελης «Κακώς ήρθατε στον πλανήτη Γη»

«Μπορεί να χρειαστεί να μάθουμε ότι
το άπειρο στροβίλισμα του θανάτου και της γέννησης,
απ’ όπου δεν μπορούμε να δραπετεύσουμε,
είναι δική μας δημιουργία, δική μας αναζήτηση» Lovecraft

Οι τρείς μονοθεϊστικές θρησκείες και το κακό συναπάντημα. Ο Χριστιανισμός του Βατικανού, Fleur De Lis, [ερπετοειδείς] Ισλάμ, Ιουδαϊσμός, το «καπέλο» του Dagon (είχαμε δεν είχαμε πάλι με τον Lovecraft μπλέξαμε) που φοράει ο Πάπας. Οι Επικυρίαρχοι πεθαίνουν στο γέλιο με τις μαϊμούδες της Ουτοπίας και κάνουν την δουλειά τους με εκατοντάδες εκατομμύρια νεκρούς (μεγαθάνατοι) μέχρι σήμερα και με πέντε δισεκατομμύρια σύντομα με την εξαπόλυση του Γ’ Παγκόσμιου Πολέμου που σχεδιάζουν, σύμφωνα με τις εντολές που έχουν και βρίσκονται καταγεγραμμένες στις “Ταφόπλακες της Ανθρωπότητας”. Ας δούμε τι λέει ο Alberto Magno Romero Rivera (September 19, 1935 – June 20, 1997) ένας πρώην Ιησουίτης και κατόπιν φανατικός Προτεστάντης. Προσέξτε τι λέει χωρίς τους φανατ-Ισμούς, τις εμφυτεύσεις, τις προκαταλήψεις και τους δογματισμούς σας που μπλοκάρουν την Διάνοια, αν διαθέτετε φυσικά από αυτήν την Ουσία που διαφοροποιεί τον Ανθρωπο από το ανθρώπινο ζώο. Ιησουίτης ορκισμένος παπάς αποκαλύπτει μυστικά του Βατικανού