Σεμινάριο Ι. Αναστασίου – Θεραπεία & Συνειδητότητα

Οικοδομούμε την δική μας πραγματικότητα. Ποιά είναι η υφή της ταυτότητας και που βρίσκουμε την απαραίτητη ενέργεια. Εξηγούνται οι μέχρι τώρα αόρατες βάσεις στις οποίες στηρίζονται οι διάφορες ολιστικές θεραπευτικές προσεγγίσεις (ενεργειακές, ψυχολογικές, πνευματικές)....

Σεμινάριο Ι. Αναστασίου – Θεραπεία & Συνειδητότητα

Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι.

Στην αρχή του νέου έτους και με τα πρώτα σκιρτήματα της άνοιξης, προτείνω ένα διήμερο σεμινάριο στην Θεσσαλονίκη, στον φιλόξενο χώρο του συλλόγου «Νέο Θεμέλιο» με ένα … θεμελιώδες θέμα για τους καιρούς που διανύουμε.

Για όσους έχουν παρακολουθήσει παρουσιάσεις μου, θα καλύψουμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια από την αρχή του διημέρου την άρρηκτη σχέση και χαρτογράφηση που υπάρχει μεταξύ κάθε ασθένειας, και δυσαρμονίας μας γενικότερα, με τις ψυχικές μας διαταραχές. Θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αναφέρουν προσωπικές, ή και πολύ συγγενικών ατόμων, προκλήσεις υγείας, σαν πρακτικές εφαρμογές στην ζωή τους.

Μέσα στο διήμερο αυτό θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να ανακαλύψουμε, με αποδείξεις που προσφέρουν σύγχρονες καινοτόμες επιστημονικές ανακαλύψεις, ότι οι πεποιθήσεις και οι σκέψεις μας κυβερνούν εν αγνοία μας. Θα χρειαστεί επομένως να τις αναθεωρήσουμε, παίρνοντας την ζωή και την υγεία μας στα χέρια μας, κατανοώντας τους βασικούς νόμους της Ζωής και του Σύμπαντος που μας ελευθερώνουν. Θα συνειδητοποιήσουμε την αδιάσπαστη ενότητα ανάμεσα σε Σώμα-Ενέργεια-Ψυχισμό-Νόηση-Πνεύμα, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά όποια ασθένεια ή άλλη δυσαρμονία μας βασανίζει. Καμία επιστημονική κατάρτιση δεν είναι απαραίτητη παρόλο που πρόκειται για μία διεπιστημονική προσέγγιση με αποδείξεις σε κάθε βήμα της.

Φιλικά
Ι. Αναστασίου
Άνω Λεχώνια Μαγνησίας

***

ΘΕΡΑΠΕΙΑ & ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ

Καινοτόμες επιστημονικές γνώσεις μας δείχνουν τον κοινό τους δρόμο και ρίχνουν επιτέλους φως στην Αλήθεια για την ισορροπία του Ανθρώπου

Διήμερο Σεμινάριο με τον Ι. Αναστασίου, Ph.D.
Σάββατο 25/2 (10:00 – 18:30) & Κυριακή 26/2 (10:30 – 17:30)
ΝΕΟ ΘΕΜΕΛΙΟ, Πτολεμαίων 30, Θεσσαλονίκη

Συμμετοχή: 50€ για την συμμετοχή στο διήμερο. (Για φοιτητές και ανέργους 30€)
Για προπληρωμή, μέχρι Πέμπτη 23/2, υπάρχει έκπτωση 10€ (και στις 2 κατηγορίες)
Μέσα στο κόστος συμπεριλαμβάνεται ο μπουφές και για τις δύο ημέρες, που αφορά δύο μικρά διαλείμματα με καφέ και σνακ και ένα μεγάλο διάλειμμα το μεσημέρι με μπουφέ που θα έχει επιλογές με πρόχειρο φαγητό, σε κάθε μέρα.

Δηλώσεις συμμετοχής: Τηλεφωνικά στο 2310531366 (6 μμ – 10 μμ) ή στο 6980800794.
E-mail: newfoundationera@gmail.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Ο πραγματικός μηχανισμός κάθε ασθένειας και ίασής της παρουσιάζεται με λεπτομέρεια. Έχει ανακαλυφθεί από τον Δρ Χάμερ στις αρχές του 80 με επιστημονική ακρίβεια και έχει επιβεβαιωθεί χωρίς εξαίρεση σε εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς. Θα αναδυθεί η άρρηκτη σχέση που υπάρχει μεταξύ κάθε συγκεκριμένης ασθένειας-ανισορροπίας στο σώμα μας με μία εξίσου συγκεκριμένη χροιά υπερφορτισμένης συναισθηματικής δυσαρμονίας μας. Κάτι που πιστοποιείται επιστημονικά με ηλεκτρονικές σαρώσεις του εγκεφάλου, άγνωστες μέχρι τώρα.

Υπάρχει στην βιολογία μας μία λεπτομερής χαρτογράφηση και αντιστοιχία ψυχισμού-σώματος- εγκεφάλου που επιτρέπει να εντοπίσουμε την ψυχολογική πηγή κάθε ασθένειας και να επαναφέρουμε την υγεία. Αυτές οι συνταρακτικές ανακαλύψεις έχουν εμπλουτισθεί από πολλούς άλλους γιατρούς και ερευνητές που πήγαν ακόμη πιο μακριά αποδεικνύοντας πως όχι μόνο τα στρες της δικής μας ζωής παίζουν βασικό ρόλο αλλά και εκείνα των γονέων μας και άλλων προγόνων μας.

Θα ανακαλύψουμε τότε, με αποδείξεις, πώς είναι δυνατόν οι ερμηνείες, οι πεποιθήσεις, τα πιστεύω μας για το κάθε τι (η προσωπική μας δηλαδή «πραγματικότητα») να μας κυβερνούν εν αγνοία μας. Θα χρειασθεί να τις αναθεωρήσουμε, παίρνοντας επιτέλους την υγεία και την ζωή μας στα χέρια μας. Θα παρουσιασθεί η μέθοδος της πρακτικής αντιμετώπισης ενός προβλήματος από τον καθένα μας και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναφέρουν προσωπικά και οικογενειακά παραδείγματα προβλημάτων σαν πρακτικές εφαρμογές.

Ανακαλύπτουμε τους βασικούς νόμους για την Ζωή και το Σύμπαν που μας ελευθερώνουν. Η θαυμαστή ενότητα του Ανθρώπου που θα έχουμε ήδη πιστοποιήσει θα μας βάλει υποχρεωτικά στον δρόμο αναζήτησης για την αληθινή φύση της πραγματικότητας, που είναι πολύ διαφορετική από αυτό που νομίζουμε. Πως είναι δυνατόν το άυλο να επηρεάζει το υλικό και να εξηγηθούν καθημερινά φαινόμενα απίστευτα για το επίσημο σύστημα επιστημών, όπως ο προγραμματισμός του εμβρύου από τις σκέψεις των γονέων και των προγόνων, το φαινόμενο placebo, η τηλεπάθεια, η επίδραση των σκέψεων μας, η θεραπεία από απόσταση, η μη τυχαιότητα στα βιώματά μας, η απέραντη ενέργεια του κενού, κτλ.;

Θα παρουσιαστούν λοιπόν καινοτόμες, ανατρεπτικές επιστημονικές γνώσεις που ρίχνουν επιτέλους φως στην φύση της πραγματικότητας για την Ζωή και τον Άνθρωπο από την μία πλευρά, και για τον Σύμπαν από την άλλη. Αναδύονται οι βασικοί νόμοι τόσο της ίδιας της Δημιουργίας, όσο και της δικής μας υπόστασης. Λύνονται τα βασικά «μυστήρια», όπως ο μηχανισμός της σκέψης, η πραγματική υφή της θεμελιώδους έννοιας του χρόνου, συγκλονιστικές ανθρώπινες εμπειρίες επιστημονικά τεκμηριωμένες, ο πραγματικός ρόλος των μικροβίων, η φύση της ύλης, τα περιοριστικά και συχνά λανθασμένα «πιστεύω» των επιστημών που διαιωνίζονται επισήμως για να μας ελέγχουν, κτλ.

Αντιλαμβανόμαστε πως οικοδομούμε την δική μας πραγματικότητα για το κάθε τι, ποια είναι η υφή της ίδιας μας της ταυτότητας και που βρίσκουμε την απαραίτητη ενέργεια για το κάθε τι. Εξηγούνται επίσης επιστημονικά οι μέχρι τώρα αόρατες βάσεις στις οποίες στηρίζονται οι διάφορες ολιστικές θεραπευτικές προσεγγίσεις (ενεργειακές, ψυχολογικές, πνευματικές).

Αυτή η βαθύτερη και πληρέστερη κατανόηση μας προωθεί παράλληλα και υποχρεωτικά όχι μόνο προς την ίασή μας αλλά και προς την προσωπική μας εξέλιξη, τον εμπλουτισμό της ύπαρξής μας, την πνευματικότητά μας. Θα στερεώσει μέσα μας την πεποίθηση για την βαθιά ενότητα όλων των πτυχών της ύπαρξής μας: «Σώμα – Ενέργεια – Ψυχισμός – Νόηση – Πνεύμα». Μία ενότητα που μας θεραπεύει χάρη στην συνειδητοποίησή της από εμάς τους ίδιους και αλλάζει το βλέμμα μας για την ζωή και την πορεία μας μέσα σ’ αυτήν. Θα μας επιτρέψει να είμαστε αποτελεσματικοί στην αντιμετώπιση των όποιων ασθενειών και άλλων δυσαρμονιών στην ζωή και να ελευθερωθούμε από το φαντάσματα του φόβου, της τυχαιότητας και της ανευθυνότητας με τα οποία ποτιζόμαστε καθημερινά από το σύστημα. Θα αποκτήσουμε έτσι τα εφόδια και να γίνουμε οι δημιουργοί της αρμονικής ζωής μας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο κ. Ιωάννης Αναστασίου, Ph.D. σπούδασε Φυσική (Θεσσαλονίκη) Πυρηνική Μηχανική (Καναδάς, ΗΠΑ) Στρατηγική Επιχειρήσεων (Γαλλία). Εργάστηκε στο Παρίσι στην πυρηνο-ηλεκτρική βιομηχανία και κατόπιν ως σύμβουλος επιχειρήσεων και πολιτικών φορέων σε θέματα υψηλών τεχνολογιών. Τα τελευταία 10 χρόνια του στο εξωτερικό εργάσθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε θέματα Στρατηγικής και Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Έρευνας. Ανήσυχος ως επιστήμονας μπροστά στις αδυναμίες των ίδιων των επιστημών πάνω στις πιο καυτές αναζητήσεις της αλήθειας για τους νόμους της Φύσης και τον άνθρωπο, μελέτησε σε βάθος επί δεκαετίες πολλαπλές καινοτόμες πηγές έρευνας, ιδίως στον τομέα της υγείας σε πολλά επίπεδα, της σύγχρονης φυσικής αλλά και των φιλοσοφικών ρευμάτων. Διαπίστωσε τις βασικές δομές που διέπουν την ενότητα του Ανθρώπου και επιτρέπουν μια συγκροτημένη σύνθεση.

Πιστεύει ότι είναι σήμερα απόλυτα απαραίτητο να γίνει προσβάσιμη σε όλους μια τέτοια σύνθεση επιστημονικά τεκμηριωμένη που θα εκτοξεύσει τον καθένα μακριά στις γνώσεις, πέρα από πολλά κατεστημένα και στενά μονοπάτια, για την πραγματικότητα της ανθρώπινης υπόστασης και την επιστροφή του ανθρώπου στην αρμονία. Να μας αγγίξουν έντονα οι μεγάλες αλήθειες για την πραγματικότητά μας, ώστε να μας βοηθήσουν άμεσα, προσωπικά και συλλογικά, στην επανάκτηση της ισορροπίας μας. Η διάδοση μιας τέτοιας σύνθεσης είναι απόλυτα επείγουσα σήμερα μέσα στις τόσες επιταχυνόμενες αλλαγές που γνωρίζουν ο ίδιος ο Άνθρωπος, οι κοινωνίες μας και η Γη μας ολόκληρη.

Αναζήτησε σχετικά άρθρα του Ιωάννη Αναστασίου:
Σώμα Ψυχολογία Πνεύμα
& Η φύση της πραγματικότητας