Topics:

STRANGE: Απαγορευμένες Γνώσεις 1998 – 2018

Ήταν μια νύχτα με πανσέληνο και κάτι παράξενο υπήρχε στην ατμόσφαιρα όταν αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε αυτό το περιοδικό, ή όταν αυτό αποφάσισε να ξεκινήσει μαζί μας. Είχαμε μπροστά μας έναν υπέροχο λαβύρινθο που περίμενε να...

STRANGE: Απαγορευμένες Γνώσεις 1998 – 2018

Ήταν μια νύχτα με πανσέληνο και κάτι παράξενο υπήρχε στην ατμόσφαιρα όταν αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε αυτό το περιοδικό, ή όταν αυτό αποφάσισε να ξεκινήσει μαζί μας. Είχαμε μπροστά μας έναν υπέροχο λαβύρινθο που περίμενε να τον εξερευνήσουμε, με τρόπους που κανείς ολόγυρα δεν το είχε κάνει μέχρι σήμερα: Παράξενες θεωρίες που κανείς δεν τολμούσε να μιλήσει ανοιχτά γι’ αυτές, απόκρυφες πληροφορίες, παράδοξες διηγήσεις, ιδιαίτεροι άνθρωποι που ζουν σε έναν δικό τους μυστικό κόσμο, παράξενα φαινόμενα που εξηγούνταν με τις πιο γοητευτικές λεπτομερείς απόψεις, αλλά όλοι προτιμούσαν να τα παρουσιάζουν ως «ανεξήγητα», μυστήρια που κάποιοι κρατούσαν τα κλειδιά τους, όμως δεν υπήρχε πουθενά η πόρτα -ή το αντίστροφο- και κάποιοι που κρατούσαν χάρτες για τις πιο απόκρυφες χώρες, αλλού, μακριά από εδώ ή στο κατώφλι του σπιτιού μας.

Μέσα από τις σκιές του λαβύρινθου ξεπρέβαλλαν εξωγήινοι και εσωγήινοι, παράξενα όντα της φαντασίας, επισκέπτες από παράλληλους κόσμους, ξωτικά, συμπτώσεις χωρίς πρόσωπο, «τρελοί» επιστήμονες και χαμένοι εξερευνητές, ταξιδιώτες άγνωστων κόσμων, σταυροφόροι άγνωστων σταυροφοριών, εκκεντρικοί δια νοητές, συγγραφείς, θεοί και δαίμονες, μάγοι, καταραμένοι ποιητές, πράκτορες μυστικών υπηρεσιών, επαναστάτες χωρίς φανερή αιτία, πολεμιστές μυστικών πολέμων, οπτασίες και οράματα, τέρατα, μυστηριώδεις φιγούρες που κανείς δεν μιλούσε μαζί τους ή κανείς δεν μιλούσε γι’ αυτές.

Λοιπόν, ποιος θα ήθελε να γίνει μέλος μιας μαγικής παρέας εξερευνητών;

Καλώς ήλθατε στον κόσμο του Παράξενου!

Μας περιμένουν πύλες για άλλες διαστάσεις και τόπους δύναμης, μυστικές υπόγειες χώρες και μακρινοί πλανήτες, εναλλακτικοί χωρόχρονοι και ονειρικές γεωγραφίες, ονειροπολήσεις και απίστευτοι εφιάλτες, άλυτοι γρίφοι και ξεχασμένες γνώσεις, αρχαίοι κόσμοι και μελλοντικές ουτοπίες, αποκαλυπτικές καταδύσεις και αναλύσεις, ένα ολόκληρο σύμπαν από πληροφορίες που κανείς δεν παρατηρεί, από εικόνες που κανείς δεν βλέπει, από πρόσωπα που κανείς δεν γνωρίζει.Ένα ολόκληρο δίκτυο ιδιαίτερων ανθρώπων συνδέεται μαζί μας για να μας ξεναγήσει ανάμεσα σε όλα αυτά.

Το ανέλπιστο αποτέλεσμα είναι το STRANGE, ένα περιοδικό που κάθε μήνα θα ταξιδεύει από «αλλού» για να φτάσει στα χέρια σας. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί καταφέραμε με τις μικρές μας δυνάμεις και τις μεγάλες μας προσπάθειες, να φτιάξουμε κάτι που δεν έχει παρουσιαστεί μέχρι τώρα στην Ελλάδα, κάτι πολύ καινούργιο για τα ελληνικά δεδομένα. Το κύριο χαρακτηριστικό της ιδιαιτερότητάς του είναι ότι δεν φοβάται να πει πράγματα – που όλοι διστάζουν να συζητήσουν ανοιχτά – χωρίς λογοκρισία, χωρίς τύψεις, ελεύθερα, μεταδίδοντας ζητήματα σε ανθρώπους με ευρύ νου, ανήσυχους, ενημερωμένους, που διψούν για απαντήσεις που δεν προβληματίζουν τους άλλους, που ταξιδεύουν όχι για τον τελικό προορισμό, αλλά για την ομορφιά του ταξιδιού.

Άλλωστε, «παράξενους» δεν μας έλεγαν πάντα;

@Editorial τεύχος 1 Ιούνιος 1998 Παντελής Γιαννουλάκης

strange_1

strange_2

strange_3

strange_4

strange_5