Topics:

Το «American Dream» είναι ΑΓΚΙΤΑΤΣΙΑ

Δεν είχα την παραμικρή, την απειροελάχιστη αμφιβολία. Οτι θα κατεβάσουν την Εθνοφορυρά, ότι οι πάσης φύσεως ένστολοι, θα πυροβολούν στο ψαχνό σε οτιδήποτε κινείται. Με ένα λόγο, κάθε διαδηλωτής είναι ένοχος. Και ως ένοχος είναι...

Το «American Dream» είναι ΑΓΚΙΤΑΤΣΙΑ

Δεν είχα την παραμικρή, την απειροελάχιστη αμφιβολία. Ότι θα απαγορεύσουν την κυκλοφορία. Ότι, περίπου, θα επιβάλλουν στρατιωτικό νόμο. Οτι θα κατεβάσουν την Εθνοφορυρά. Και ότι οι πάσης φύσεως ένστολοι, θα πυροβολούν στο ψαχνό σε οτιδήποτε κινείται στο οπτικό τους πεδίο. Με ένα λόγο, κάθε διαδηλωτής είναι ένοχος. Και ως ένοχος είναι υποψήφιος νεκρός!

Ο λόγος φυσικά για την πόλη του Φέργκιουσον, του Μιζούρι. Ο λόγος για το american dream. Ο λόγος για τα εκατομμύρια των αφροαμερικανών. Ο λόγος για την εν ψυχρώ δολοφονία του αθώου και άοπλου Μάικλ Μπράουν!

Ηλικίας μόλις 18. Που «εγκατέλειψε» στον τόπο, δεχόμενος δύο σφαίρες στο κρανίο και άλλες τέσσερις στα χέρια. Από μπάτσο φυσικά. Ο οποίος τον πυροβόλησε στα ίσα, πρόσωπο με πρόσωπο. Όπως συμβαίνει σε άφθονες αμερικανικές περιπέτειες. Το στόρι μακροσκελές. Με πολλά κεφάλαια

Το πρώτο «ο καλός ερυθρόδερμος είναι ο νεκρός ερυθρόδερμος». Το δεύτερο «ο καλός ταραξίας μετανάστης είναι ο νεκρός ταραξίας μετανάστης». Το τρίτο «ο καλός διαδηλωτής εργάτης είναι ο νεκρός διαδηλωτής εργάτης». Το τέταρτο «ο καλός ανυπάκουος φοιτητής είναι ο νεκρός ανυπάκουος φοιτητής». Και το πέμπτο και τελευταίο «ο καλός μαύρος είναι ο νεκρός μαύρος»!

Όλα αυτά έχουν διαδραματιστεί στην Γη της επαγγελίας. Από την γενοκτονία των Ινδιάνων. Την αιματηρή απεργία στο Σικάγο. Την μαζική σφαγή μεταναστών που μάλιστα ο Μάρτιν Σκορτσέζε την περιέγραψε στην ταινία του «Συμμορίες της Νέας Υόρκης». Από το ξεσηκωμό και τους νεκρούς φοιτητές στο Κεντ. Μέχρι τα ατελείωτα περιστατικά ρατσιστικής βίας. Από την Κου Κλουξ Κλαν μέχρι την δολοφονία του Μάικλ Μπράουν!

Ο κατάλογος ατελείωτος. Οι εκατόμβες νεκρών ατελείωτες. Η κρατική βία αχαλίνωτη και ατελείωτη. Μπροστά της, τα βασανιστήρια, τα ξερονήσια και οι δολοφονίες των εντεταλμένων του καθεστώτος, τόσο του Γεωργίου Παπαδόπουλου όσο και του Δημητρίου Ιωαννίδη, μοιάζουν με Μίκι Μάους!

Τα συμπεράσματα ορατά δια γυμνού οφθαλμού. Πρώτο. Η Αμερικανική αυτοκρατορία χωρισμένη στα δύο. Στους προνομιούχους και τους τριτοκοσμικούς. Ετσι και ανήκεις στους δεύτερους την έβαψες. Μερικές φορές και σε μερικές περιοχές χειρότερα και από το Αφγανιστάν. Οποίος αμφιβάλλει δεν έχει παρά να προμηθευτεί και να «απολαύσει» την δραματική ιστορία «Στην καρδιά του χειμώνα» (Winter’ s bone) με πρωταγωνίστρια την Τζένιφερ Λόρενς. Εξαθλίωση και αφαγία στα όρια κανιβαλισμού!

Δεύτερο. Το Anerican dream είναι σκέτη μπαρούφα. Τουλάχιστον για τους μισούς αμερικανούς. Φτωχός; Σχεδόν ημιθανής! Αφροαμερικανός; Σχεδόν «πίθηκος». Εργάτης; Άσε καλύτερα. Άνεργος και περιθωριακός; Περίπου μελλοθάνατος!

Τρίτο. Το σύστημα, αυτό το ακραία ανταγωνιστικό και αχόρταγο στην κεροδοφορία, βασίζεται σ αυτή ακριβώς την διαίρεση. Δηλαδή τα ανθρώπινα «σκουπίδια» είναι απαραίτητα για να ταίζουν την κρεατομηχανή του συστήματος. Αμ πως νομίζετε; Οτι εννιά στους δέκα πολίτες των ΗΠΑ απολαμβάνουν ζωή χαρισάμενη; Παραμύθια!

Τέταρτο. Κάθε σύστημα και κάθε καθεστώς για να διαφυλάξει την εξουσία του χρησιμοποιεί όλα τα μέσα. Και όταν λέω όλα εννοώ όλα. Μην έχετε την παραμικρή, την απειροελάχιστη αμφιβολία. Έτσι και εν Ελλάδι ορμήσουν στους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες ρακένδυτοι συμπολίτες μας, τα ίδια θα συμβούν όπως και στο Φέργκιουσον. Ακόμα και τεθωρακισμένα θα κατεβάσουν για την προστασία της «δημοκρατίας» Μα καλά δεν το ήξερες; Από εμένα το περίμενες; Ρε μπαγάσα τι νομίζεις ότι είσαι; Ούτε καν η οδοντογλυφίδα για να καθαρίζει την απαστράπτουσα μασέλα του ο κάθε καρχαρίας του συστήματος! @Δημήτρης Δανίκας

***

«Έκανε φτερά» για το 60% των αμερικάνων το «American Dream»

Άπιαστο φαίνεται πως είναι το περίφημο «αμερικανικό όνειρο» για την πλειοψηφία των συμπολιτών του Μπαράκ Ομπάμα, με την ανασφάλεια και την απαισιοδοξία να είναι διάχυτες σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, κυρίως όμως στους νέους. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του «CNN Money», το 59% των Αμερικανών πολιτών θεωρεί πως, πλέον, στην πατρίδα τους δεν μπορούν να συμβούν θαύματα. Η σκληρή εργασία δεν αρκεί, για να μπορέσει κανείς να έχει μια καλύτερη ζωή: από το να αναρριχηθεί επαγγελματικά μέχρι να αποκτήσει περισσότερα χρήματα, βελτιώνοντας τις συνθήκες διαβίωσής του. Το αμερικανικό όνειρο δεν βρίσκει πλέον… εφαρμογή τουλάχιστον για περίπου έξι στους δέκα Αμερικανούς, αλλά αυτό που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι πως, στην κατηγορία των νέων, το ποσοστό αυτό σκαρφαλώνει στο 63%.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, για τους νέους Αμερικανούς, ηλικίας 18 έως 34 ετών, το αμερικανικό όνειρο δεν είναι προσεγγίσιμο, αφού πολλοί εξ αυτών δεν έχουν εξασφαλίσει μια θέση εργασίας. Το ίδιο ποσοστό θεωρεί πως τα περισσότερα παιδιά στις ΗΠΑ δεν θα έχουν καλύτερη τύχη από τους γονείς τους. «Υπάρχει διάχυτη απαισιοδοξία λόγω της χωλαίνουσας οικονομικής πραγματικότητας πολλών αμερικανικών νοικοκυριών» υποστηρίζει ο Έριν Κάριερ, επικεφαλής της έρευνας.

Το «Αερικάνικο όνειρο» ή «American Dream» είναι ΑΓΚΙΤΑΤΣΙΑ

Προπαγάνδα και Αγκιτάτσια: Αναφέραμε πολλές διακρίσεις της Προπαγάνδας που η κάθε μιά τους στηρίζεται και σε διαφορετική βάση. Παίρνει δηλαδή για κριτήριο κάθε φορά ένα από τους παράγοντας της Προπαγάνδας. Πότε την πηγή, πότε το κοινό, πότε το στόχο και πότε το περιεχόμενο της. Οι κομμουνιστές έκαναν μία διάκριση της Προπαγάνδας η οποία βασίζεται όχι σε ένα μόνο από τα στοιχεία της, αλλά στο σύνολο των βασικών στοι­χείων που υπάρχουν σε κάθε Προπαγάνδα. Είναι μία διάκριση πιό ολο­κληρωμένη και πιό επιστημονική από τις προηγούμενες. Σύμφωνα με την άποψη τους, οι κομμουνιστές, διακρίνουν την Προ­παγάνδα σε δύο τύπους, σε δύο κύρια είδη.

1. Το πρώτο είδος το ονομάζουν «Προπαγάνδα πρώτου τύπου» ή «κυρίως Προπαγάνδα» ή απλώς Προπαγάνδα. Το δεύτερο είδος το ονομάζουν «Προπαγάνδα δευτέρου τύπου» ή κοινώς Αγκιτάτσια (δηλ. ζύμωση, εσωτερικό βρασμό, διέγερση). Για πρώτη φορά η διάκριση αυτή έγινε από τον «πατέρα τού ρωσικού μαρξισμού» και δάσκαλο τού Λένιν, Γ. Πλεχάνωφ. Αυτός ανέφερε ότι υπάρχει η Προπαγάνδα, η οποία διαδίδει ένα σύνολο ιδεών, δηλ. πολλές ιδέες, σε ένα ή σε λίγα άτομα και η Αγκιτάτσια πού κάνει διάδοση μιας μόνον ιδέας σε πολλά άτομα, σε πλήθος.

Ο Λένιν υιοθέτησε την διάκριση και την τελειοποίησε προσθέτοντας ότι στην πρώτη περίπτωση, στην Προπαγάνδα, χρησιμοποιείται κυρίως ο γραπτός λόγος ενώ στην δεύτερη, στην Αγκιτάτσια, χρησιμο­ποιείται κυρίως, ως μέσον ο προφορικός λόγος. Σήμερα ή Ψυχοπολιτική έχει ολοκληρώσει ακόμη περισσότερο αυτήν την διάκριση.

2. Η κυρίως Προπαγάνδα: Προπαγάνδα πρώτου τύπου ή κυρίως Προπαγάνδα, είναι η διάδοση ενός συνόλου ιδεών, με σκοπό τον ιδεολογικό προσηλυτισμό. Σε μιά τέτοια περίπτωση, το κοινό είναι συνήθως το άτομο και κατ’ αρχήν, το κάπως μορφωμένο άτομο, γιατί αυτό ενδιαφέρεται για ιδεολογίες. Στόχος είναι το λογικό του ατόμου. Η Προπαγάνδα του ιδεολογικού προσηλυτισμού προσπαθεί να πείσει το άτομο να προσχώρησει στις ιδέες της. Μέθοδός της είναι η πειθώ. Και φυσικά, το μέσο που μεταχειρίζεται σ’ αυτήν την μέθοδο, είναι το επιχείρημα.

3. Η Αγκιτάτσια: Αντίθετα, στην περίπτωση της Αγκιτάτσιας, (ή Προπαγάνδας δευ­τέρου τύπου) σκοπός δεν είναι ο ιδεολογικός προσηλυτισμός, αλλά η κινητοποίηση ενός πλήθους ανθρώπων για άμεσους πρακτικούς σκοπούς. Σκοπός δεν είναι να προσχωρήσουν σε ένα σύστημα ιδεών, αλλά να ωθηθούν στην ανάπτυξη μιας πρακτικής δράσεως. Σ’ αυτήν την περίπτωση, το κοινό δεν είναι πια το άτομο άλλα η μάζα.

Στόχος συνεπώς, δεν μπορεί να είναι το λογικό αλλά το συναί­σθημα, οι παρορμήσεις και τα ένστικτα της Μάζας. Επομένως, σαν μέθοδος δεν χρησιμοποιείται η πειθώ, αλλά η ύ π ο β ο λ ή. Και φυσικά, το μέσο πού χρησιμοποιείται σ’ αυτήν την περίπτωση, δεν είναι το λογικό επιχείρημα, αλλά το αναπόδεικτο ά ξ ί ω μ α, το σύνθημα, η κοφτή, επιτακτική, επιγραμματική, παρορμητική φράση.

4. Η χρήση των δύο «τύπων» Ο πρώτος τύπος Προπαγάνδας, είναι εκείνο πού συνήθως λέμε «πο­λιτική μόρφωσης» ή κατάρτισης. Είναι η πιο συνηθισμένη μορφή Προπαγάν­δας στις δημοκρατικές χώρες. Αυτή πού διεξάγεται από τα βιβλία, στις ελεύθερες σοβαρές συζητήσεις και στις σχετικά ήρεμες πολιτικές συγκεντρώ­σεις πού οργανώνουν τα δημοκρατικά κόμματα για να αναπτύξουν λ.χ. το εκλογικό τους πρόγραμμα ή το ιδεολογικό τους «πιστεύω».

Οι κομμουνιστές, χρησιμοποιούν και αυτό το είδος της Προπαγάνδας, κυρίως για να κατακτήσουν τούς διανοουμένους, τούς φοιτητές και άλλες χρήσιμες προσωπικότητες. Επίσης, για να καταρτίσουν τα πιστά στο κίνημα στελέχη τους, ώστε να προσχωρήσουν στην κομμουνιστική ιδεο­λογία ενσυνείδητα και να γίνουν οι προπαγανδιστές της.

Κυρίως όμως, οι κομμουνιστές, χρησιμοποιούν τον δεύτερο τύπο της Προπαγάνδας, την Αγκιτάτσια, πού είναι σχετικώς σπάνια στα δημοκρα­τικά κινήματα. Τα Κ.Κ. έχουν για σκοπό τους την βίαιη ανατροπή ενός καθεστώτος και την επιβολή ενός άλλου, με την εξόντωση των αντιπάλων τους. Για την πραγματοποίηση αυτών των επιδιώξεων τους, εκείνο πού τούς χρειάζεται είναι οι μάζες και όχι τα άτομα. Οι μάζες όμως όπως ήδη αναπτύξαμε, διέπονται από τις συγκινήσεις και όχι από το λογικό. Είναι πάρα πολύ δύσκολο και συνήθως μάταιο να ακολουθηθεί γι’ αυτές ή δια­δικασία της πειθούς.

Ενώ είναι εύκολο να τις κινήσει κανείς, απευθυνόμενος στα συναισθήματα και στα ένστικτά τους. «Ένας πεπειραμένος « ά γ κ ι τ ά τ ο ρ α ς » (δημαγωγός, δημεγέρτης), μπορεί τα ένστικτα των μαζών να τα φέρει στην επιφάνεια. Μπορεί δηλ. να φέρει στην επιφάνεια κρυμμέ­νες βιολογικές δυνάμεις και να τις εκμεταλλευθεί για τούς σκοπούς του. Ό αγκιτάτορας, εξαπολύει τις καταστρεπτικές τάσεις πού περικλείονται στο ανθρώπινο υποσυνείδητο. Και τις χρησιμοποιεί όπως ακριβώς ένας ειδικός χρησιμοποιεί τις εκρηκτικές Ύλες.

Τα αποτελέσματα της ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ /ΑΓΚΙΤΑΤΣΙΑ τα ζούμε κι εμείς εδώ στην Ελλάδα μετά την ΑΓΚΙΤΑΤΣΙΑ του 2ου Παπανδρέου … “ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά” ή “ο λαός στην εξουσία” του 3ου Παπανδρέου “λεφτά υπάρχουν” και όλες αυτές τις προπαγανδιστικές αρλούμπες που έφτασαν 10.000+ Έλληνες στην αυτοκτονία και πολλαπλάσιους με αυτοκτονικά δυναμικά.

ΟΤΑΝ Ο ΠΡΟ-ΕΔΡΟΣ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ !!!!!

Αναρωτιέμαι …

ΠΟΙΟΣ ΠΡΟ-ΕΔΡΟΣ;