Topics:

Διαχείριση Άγχους

Ποια είναι τα πράγματα που προκαλούν άγχος και τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό. Το να γνωρίζεις τι μπορεί να ξεκινήσει ή να επιδεινώσει το άγχος σου μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο στην διαχείρισή του....

Διαχείριση Άγχους

Ποια είναι τα πράγματα που προκαλούν άγχος και τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό.

Το να γνωρίζεις τι μπορεί να ξεκινήσει ή να επιδεινώσει το άγχος σου μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο στην διαχείρισή του. Νευρικότητα, πανικός, φόβος, εφίδρωση, γρήγορος καρδιακός παλμός: όλα μπορεί να είναι συμπτώματα άγχους. Και σε περιόδους πραγματικού κινδύνου, το άγχος και τα συμπτώματά του είναι απολύτως φυσιολογικά και υγιή. Αλλά μερικές φορές αυτά τα συναισθήματα υπερτονίζονται την λάθος στιγμή και το άγχος καταλήγει να παρεμβαίνει καταστροφικά στην καθημερινή ζωή.

«Εάν ένα άτομο φτάσει στο σημείο όπου οι υγιείς ανησυχίες και το να είναι προσεκτικό διασχίζουν την γραμμή σε αυτό που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως διαταραχή, τότε η ικανότητα αυτού του ατόμου να λειτουργεί στην καθημερινή του ζωή… είναι μειωμένη. Μπορεί πραγματικά να επηρεάσει επιζήμια την ζωή κάποιου», δήλωσε η Una McCann, MD, καθηγήτρια ψυχιατρικής και διευθύντρια το Πρόγραμμα Αγχωδών Διαταραχών στο Johns Hopkins School of Medicine.

Τελικά, το άγχος μπορεί να κλιμακωθεί σε σημείο που ένα ον να μην είναι σε θέση να κάνει την εργασία του, να εκτελέσει τις δουλειές του σπιτιού ή να φροντίσει τον εαυτό του ή τα αγαπημένα του πρόσωπα όπως θα έκανε συνήθως. Η γνώση του τι μπορεί να προκαλεί ή να επιδεινώνει το άγχος μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή του να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Τα ερεθίσματα του άγχους είναι διαφορετικά για τον καθένα, αλλά εδώ ας πούμε είναι μερικά από τα πιο κοινά.

Σκέφτεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά σωματικά μαζί σου.

Αυτός ο πόνος στο στήθος μου είναι σημάδι ότι παθαίνω καρδιακή προσβολή; Το δερματικό μου εξάνθημα σημαίνει ότι έχω καρκίνο; Το άγχος μπορεί συχνά να προέρχεται από την ανησυχία ότι κάτι δεν πάει καλά με το σώμα σας. Όλοι έχουν ανησυχίες για την υγεία τους κατά καιρούς, αλλά ανάλογα με το ιστορικό και την προσωπικότητα κάποιου, τα σωματικά συμπτώματα μπορεί να προκαλέσουν μια πλήρη αγχώδη διαταραχή εάν η ανησυχία παρεμβαίνει στην καθημερινή λειτουργία. Τα σωματικά συμπτώματα που σας έκαναν να αρχίσετε να αισθάνεστε άγχος για την υγεία σας μπορεί επίσης να είναι πολύ παρόμοια με ορισμένα από τα συμπτώματα του ίδιου του άγχους -αυξημένος καρδιακός ρυθμός, υπεραερισμός, εφίδρωση, αίσθημα αδυναμίας- που μπορεί να οδηγήσει σε έναν κύκλο άγχους.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ BUSINESSLIFE.GR

***

***

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΈΝΤΕΧΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΓΧΟΣ
ΚΑΙ ΦΟΒΟ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ

ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΤΡΙΛΟΓΙΑ

“Η ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ”

ΗΩ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

ORGONODROME.GR