Topics:

Τα 10 Σημεία της Επανεκκίνησης

Ενώ οι πολιτικοί ηγέτες των ΗΑΕ και ο Klaus Schwab μπορεί να αυτοπροβάλλουν τους εαυτούς τους ως ήρωες της εποχής, θα πρέπει να τους κρίνουμε σύμφωνα με τις πράξεις τους και την παρέα που διατηρούν,...

Τα 10 Σημεία της Επανεκκίνησης

Ενώ οι πολιτικοί ηγέτες των ΗΑΕ και ο Klaus Schwab μπορεί να αυτοπροβάλλουν τους εαυτούς τους ως ήρωες της εποχής, θα πρέπει να τους κρίνουμε σύμφωνα με τις πράξεις τους και την παρέα που διατηρούν, όχι με την διανθισμένη γλώσσα που χρησιμοποιούν για να μας αποσπάσουν την προσοχή. Το απλό γεγονός είναι ότι τα ΗΑΕ έχουν φρικτό ιστορικό όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το έθνος είναι γνωστό για την απέλαση όσων αποκηρύσσουν το Ισλάμ, τις περιορισμένες ελευθερίες του Τύπου και την επιβολή στοιχείων του νόμου της Σαρία.

Κατά την διάρκεια της σύντομης ομιλίας του Schwab, ανέφερε επίσης το έργο του

«Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση», που είναι ουσιαστικά το ψηφιακό πανοπτικό του μέλλοντος, όπου η ψηφιακή επιτήρηση είναι πανταχού παρούσα και η ανθρωπότητα χρησιμοποιεί την ψηφιακή τεχνολογία για να αλλάξει τις ζωές μας. Συχνά που συνδέονται με όρους όπως το Διαδίκτυο των Πραγμάτων, το Διαδίκτυο των Σωμάτων, το Διαδίκτυο των Ανθρώπων και το Διαδίκτυο των Αισθήσεων, αυτός ο κόσμος θα τροφοδοτείται από την τεχνολογία 5G και 6G. Φυσικά, για τον Schwab και άλλους παγκοσμιοποιητές, το 4IR προσφέρεται επίσης για πιο κεντρικό σχεδιασμό και έλεγχο από πάνω προς τα κάτω. Ο στόχος είναι μια κοινωνία παρακολούθησης και ανίχνευσης όπου καταγράφονται όλες οι συναλλαγές, κάθε άτομο έχει ένα ψηφιακό αναγνωριστικό που μπορεί να παρακολουθηθεί και τα κοινωνικά κακά όντα κλειδώνονται έξω από την κοινωνία μέσω των κοινωνικών βαθμολογιών πίστωσης. Βλέπε η κομουνιστική Κίνα.

Αμέσως μετά τον Schwab ήταν μια ομάδα που δεν έκανε καμία προσπάθεια να κρύψει τους στόχους των παγκοσμιοποιητών. Στο πάνελ, “Είμαστε έτοιμοι για μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων;” συμμετείχε ο Fred Kempe, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Atlantic Council από το 2007, καθώς και παρουσιαστής του CNN και πρώην σύμβουλος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους. Πριν γίνει μέλος του Συμβουλίου, ο Kempe ήταν βραβευμένος συντάκτης και ρεπόρτερ στη Wall Street Journal για περισσότερα από 25 χρόνια.

Στην πραγματικότητα, το Atlantic Council είχε αρκετά μεγάλη παρουσία στην Παγκόσμια Κυβερνητική Σύνοδο, συμπεριλαμβανομένων των εμφανίσεων της Defne Arslan, ανώτερης διευθύντριας του προγράμματος Atlantic Council IN TURKEY, και της Olga Khakov , Αναπληρώτριας Διευθύντριας του Global Energy Center του Atlantic Council.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το Ατλαντικό Συμβούλιο, αναφέραμε από τον Μάιο του 2018 ότι το Facebook είχε συνεργαστεί με το think-tank που συνδέεται με το ΝΑΤΟ. Γράφαμε τότε:

«Το Ατλαντικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Πολιτειών ιδρύθηκε το 1961 για να ενισχύσει την υποστήριξη των διεθνών σχέσεων. Αν και δεν είναι επίσημα συνδεδεμένο με τον Οργανισμό Βορειοατλαντικής Συνθήκης, το Ατλαντικό Συμβούλιο έχει περάσει δεκαετίες προωθώντας αιτίες και ζητήματα που είναι επωφελής για τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ. Επιπλέον, το Ατλαντικό Συμβούλιο είναι μέλος του Οργανισμού της Συνθήκης του Ατλαντικού, ενός οργανισμού-ομπρέλα που ενεργεί ως διευκολυντής δικτύου στον Ευρω-Ατλαντικό και πέραν αυτού. Το ATO λειτουργεί παρόμοια με το Ατλαντικό Συμβούλιο, συγκεντρώνοντας πολιτικούς ηγέτες, ακαδημαϊκούς, στρατιωτικούς αξιωματούχους, δημοσιογράφους και διπλωμάτες για να προωθήσει αξίες που είναι ευνοϊκές για τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ. Επισήμως, η ATO είναι ανεξάρτητη από το ΝΑΤΟ, αλλά η γραμμή μεταξύ των δύο είναι λεπτή.

Ουσιαστικά, το Ατλαντικό Συμβούλιο είναι μια δεξαμενή σκέψης που μπορεί να προσφέρει σε εταιρείες ή εθνικά κράτη πρόσβαση σε στρατιωτικούς αξιωματούχους, πολιτικούς, δημοσιογράφους, διπλωμάτες κ.λπ. για να τους βοηθήσει να αναπτύξουν ένα σχέδιο εφαρμογής της στρατηγικής ή του οράματός τους. Αυτές οι στρατηγικές συχνά περιλαμβάνουν να ζητήσουν από τις κυβερνήσεις του ΝΑΤΟ ή τους εμπειρογνώμονες του κλάδου να λάβουν αποφάσεις που μπορεί να μην είχαν λάβει χωρίς μια επίσκεψη από την ομάδα του Ατλαντικού Συμβουλίου. Αυτό επιτρέπει σε άτομα ή έθνη να προωθήσουν τις ιδέες τους υπό το κάλυμμα της πρόσληψης ενός πρακτορείου δημοσίων σχέσεων, αλλά στην πραγματικότητα πουλάει πρόσβαση σε άτομα υψηλού προφίλ με εξουσία να επηρεάζουν τη δημόσια πολιτική. Πράγματι, όλοι, από τον George HW Bush μέχρι τον Bill Clinton μέχρι την οικογένεια του διεθνούς πράκτορα της αταξίας Zbigniew Brzezinski έχουν μιλήσει ή έχουν παρευρεθεί σε εκδηλώσεις του συμβουλίου».

Λιγότερο από 6 μήνες αφότου το Facebook και το Atlantic Council ανακοίνωσαν την συνεργασία τους, περισσότερες από 500 σελίδες στο FB κατηγορήθηκαν ως «ρωσική παραπληροφόρηση» και διαγράφηκαν. Οι σελίδες αποτελούνταν σε μεγάλο βαθμό από αντιπολεμικά, αστυνομική λογοδοσία και ανεξάρτητα δημοσιογραφικά μέσα. Αυτές οι σελίδες και οι δημοσιογράφοι αμφισβήτησαν ευθέως τις αφηγήσεις που κυκλοφόρησαν οι μονάδες του Ατλαντικού Συμβουλίου.

Ένα άλλο πάνελ που καθιστά σαφές το Τεχνοκρατικό όνειρο είχε τον τίτλο, “Η αόρατη κυβέρνηση: Εξάλειψη της γραφειοκρατίας μέσω της τεχνολογίας”. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η τεχνολογία δημιουργεί νέες δυνατότητες καθώς απλοποιεί τις διαδικασίες, επιτρέπει την άμεση ανατροφοδότηση και, τελικά, βελτιώνει την εμπειρία των πελατών. Στον δημόσιο τομέα, η ψηφιοποίηση και η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργούν ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης, αόρατες κυβερνήσεις που είναι πιο ευέλικτες, ανταποκρινόμενες, ανθρωποκεντρικές και βασισμένες στα δεδομένα. Σε αυτή την σύνοδο, παγκόσμιοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και ειδικοί θα μοιραστούν το τολμηρό όραμα και την εμπειρία τους στην χρήση της τεχνολογίας για την εξάλειψη της γραφειοκρατίας και την καινοτομία των κρατικών υπηρεσιών για το μέλλον».

Αυτό που δεν λέγεται στην περιγραφή του πάνελ είναι ότι το να γίνει η κυβέρνηση «αόρατη» θα οδηγήσει στην πραγματικότητα σε έναν κόσμο χωρίς ευθύνη για την κυβέρνηση και τους πολιτικούς. Στην πραγματικότητα, οι Τεχνοκράτες φαντάζονται έναν κόσμο όπου τα τυραννικά τεχνολογικά συστήματα είναι αόρατα και ο μέσος άνθρωπος δεν έχει καμία δυνατότητα να αποτρέψει τον αποκλεισμό ή την τιμωρία με βάση το κοινωνικό του πιστωτικό σκορ. Ακριβώς όπως κάνει αυτή την στιγμή το Facebook και τα υπόλοιπα κοινωνικά εκτρώματα.

Ο πολύς κύριος Κλάους Σβαμπ και τα σούργελα που τον πλαισιώνουν, μας εκπαιδεύει το πόσο πολύ χρειαζόμαστε την “Μεγάλη Επανεκκίνηση”, όπως συνεχώς τσιρίζουν και οι διάσημες μαριονέτες, Μπιλ Γκέιτς και Τζορτζ Σόρος, που χρηματοδοτούν από μέσα ενημέρωσης και πολιτικά κόμματα, μέχρι τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Αυτή είναι μια σύντομη λίστα 10 κεντρικών επανεκκινήσεων που σηματοδοτούν την “Μεγάλη Επανεκκίνηση”, η αλλιώς τον “Γενναίο Νέο Κόσμο” που ξεκίνησαν να την υλοποιούν για το “καλό μας” φυσικά, τι νόμισες;

Πρώτη Επανεκκίνηση, η καθιέρωση των γενετικά μεταλλαγμένων τροφίμων και των συνθετικών, δήθεν για να αντιμετωπιστεί η πείνα που θα προκαλέσουν, υπό το πρόσχημα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που δήθεν προκάλεσε η επιδημία και η “σύγκρουση Ουκρανίας-Ρωσίας”. Στην πράξη όμως για να εξαρτιέται διατροφικά ο πλανήτης από πέντε-έξι μεγάλους πολυεθνικούς γίγαντες που δραστηριοποιούνται στην βιοτεχνολογία.

Δεύτερη Επανεκκίνηση, η καθιέρωση των γενετικών φαρμάκων και των γενετικών fast track εμβολίων, μαζί με την κάρτα υγείας και το μητρώο ετήσιων εμβολιασμών για κάθε πολίτη.

Τρίτη Επανεκκίνηση, η καθιέρωση του ψηφιακού χρήματος, με κατάργηση των μετρητών. Mας το ξεφούρνισε από τις 9 Μαρτίου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, συνιστώντας στροφή στις ψηφιακές συναλλαγές προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση του Covid19 μέσω του φυσικού χρήματος. «Αντικαταστήστε τα κέρματά σας με κάρτες» μας συμβούλευσε μέσω του twitter και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, γιατί ως γνωστόν οι υποδοχές των ATM δεν έχουν μικρόβια και ιούς!

Τέταρτη Επανεκκίνηση, τα ρομπότ, που αναλαμβάνουν κρίσιμο ρόλο στην παραγωγή και αντικαθιστούν σταδιακά το 40% – 50% των εργαζομένων στα πλαίσια της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης. Διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις δεν επιτρέπονται, καθώς η κοινωνική αποστασιοποίηση είναι το νέο “τοτέμ” στις κοινωνίες που θα εφαρμοστεί η “Μεγάλη Επανεκκίνηση”.

Πέμπτη Επανεκκίνηση, ο έλεγχος των μέσων μαζικής ενημέρωσης και η επιβολή λογοκρισίας στα σόσιαλ μίντια και το ίντερνετ. Ενδιαφέρον έχει ότι η λογοκρισία στα σόσιαλ μίντια ξεκίνησε το 2017 για να αντιμετωπιστεί ο “λαϊκισμός” που οδήγησε το 2016 στην νίκη του Brexit και στην εκλογή του Τραμπ. Ακριβώς μια μέρα μετά την εκλογή του Τραμπ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με άρθρο του στην γερμανική εφημερίδα Bild, έστρεψε την οργή του στο διαδίκτυο, το οποίο θεώρησε υπεύθυνο για την άνοδο του λαϊκισμού σε Αμερική και Ευρώπη.

Δυο χρόνια μετά ο Γερμανός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, θεώρησε το διαδίκτυο φορέα ιδεών που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τις ευρωεκλογές και ζήτησε να εφαρμοστούν μέτρα λογοκρισίας σε αυτό. Αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για πρακτικές που υποσκάπτουν την δημοκρατία, αφού μας προστατεύουν από τον “λαϊκισμό”. Εξάλλου οι λογοκριτές δεν είναι πια κάποιοι πρόθυμοι ρουφιάνοι με μαύρα γυαλιά που αξιοποίησε ένα δικτατορικό καθεστώς, αλλά οι αλγόριθμοι, καθώς έχουμε εξελιχθεί τεχνολογικά στο “Γενναίο Φανταστικό Νέο Κόσμο”.

Έκτη Επανεκκίνηση, το “τσεκούρι” στις συνταγματικές ελευθερίες και επιβάλλονται περιοδικά συλλογικά lockdowns, σε κάθε νέα επιδημία. Αναλαμβάνουν να μας παρακολουθούν για την “ασφάλεια και το καλό μας” με drones, με κάμερες, αλλά και με τα κινητά μας. Ας δούμε πόσο ωραία μας προετοιμάζει ο Κλάους Σβαμπ, ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και εισηγητής της “Μεγάλης Επανεκκίνησης”.  Αν αναρωτιέσαι πότε τα πράγματα θα επιστρέψουν στο φυσιολογικό, η απάντηση με λίγα λόγια είναι: π ο τ έ! Τίποτα δεν θα επιστρέψει ποτέ στην θρυμματισμένη αίσθηση της ομαλότητας που επικρατούσε πριν από την κρίση. Οδεύουμε σε μια κατάσταση όπου η δημοκρατία γίνεται περιττή, αφού οι ειδικοί, οι τεχνοκράτες και η τεχνητή νοημοσύνη θα καθορίζουν τα πάντα. Η κανονικότητα δεν θα επιστρέψει ποτέ και πλέον περιλαμβάνει και την λειτουργία της δημοκρατίας.

Έβδομη Επανεκκίνηση, η καθιέρωση του ‘Καθολικού Βασικού Εισοδήματος’. Ο Χριστόφορος Πισσαρίδης, ο εισηγητής της έκθεσης για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, είχε υποστηρίξει ένα καθολικό ενιαίο εισόδημα, ήδη από το 2016, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Το ΔΝΤ μας περιέγραψε το ‘Καθολικό Βασικό Εισόδημα’, σαν μηχανισμό στήριξης του εισοδήματος, στον οποίο οι χρηματικές ροές κατευθύνονται από το κράτος στο μεγαλύτερο και πιο αδύναμο μέρος του πληθυσμού.

Με λίγα λόγια οι μισοί σχεδόν εργαζόμενοι του πλανήτη που θα χάσουν τις δουλειές τους στην επερχόμενη παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά και ευάλωτες ομάδες, θα παίρνουν ένα μόνιμο ψίχουλο, για να μην επαναστατήσουν. Το ζήτημα είναι και τι ανταλλάγματα θα ζητήσουν υπερεθνικοί οργανισμοί, διεθνή ταμεία και κράτη από τους πολίτες, για να τους χορηγήσουν αυτό το επίδομα.

Όγδοη Επανεκκίνηση, η σταδιακή κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας. Το νέο μοντέλο του καπιταλισμού θα είναι μία μείξη με τον παλιό φεουδαρχισμό. Σταδιακά οι πολίτες, εκτός από την μείωση του εισοδήματος τους, θα χάνουν και τα περιουσιακά τους στοιχεία. Θα υποχρεώνονται να ενταχθούν σε πτωχευτικούς κώδικες που διαρκώς θα ανανεώνονται. Εκατομμύρια μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα κλείσουν στην Δύση, εξαιτίας των συλλογικών lockdowns. Αντίθετα στην περίοδο αυτή απογειώθηκαν τα κέρδη των πέντε ψηφιακών πολυεθνικών γιγάντων: Amazon, Google, Facebook, Αpple και Microsoft.

Ένατη Επανεκκίνηση, η επιβολή σκληρών νέων νομοθεσιών υπέρ του ψευτό-δικαιωματισμού και η κατοχύρωση της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων. Επιταχύνουν την συγκεκριμένη πολιτική ατζέντα που προετοιμάζουν και τα κέντρα εξουσίας στην ΕΕ. Με την νέα νομοθεσία θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα και κόμματα, όπως η Λέγκα στην Ιταλία, το Εθνικό Μέτωπο στην Γαλλία και το Φιντές του Όρμπαν στην Ουγγαρία. Τελικός στόχος είναι να επιβιώσουν μόνο κόμματα και μέσα ενημέρωσης που θα προπαγανδίζουν την πολιτική ορθότητα.

Δέκατη Επανεκκίνηση, η επιτάχυνση των διαδικασιών για την παγκόσμια διακυβέρνηση. Ουσιαστικά το μοντέλο της παγκόσμιας διακυβέρνησης που ζήτησαν με κοινή επιστολή τους 92 παγκοσμιοποιητές πολιτικοί ηγέτες και μέλη διεθνών οργανισμών, ήταν η συνεργασία των χωρών της G7 με το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον ΟΗΕ, προκειμένου δήθεν να αντιμετωπισθεί η πανδημία και η παγκόσμια οικονομική κρίση. Δυστυχώς η τεχνητά δημιουργημένη οικονομική κρίση θα μειώσει τις δυνατότητες ανεξάρτητης πολιτικής από πολλές χώρες, που θα χρειαστούν χρήματα από το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα, για να μην χρεοκοπήσουν. Από την άλλη, δύσκολα θα συνεννοηθούν ΗΠΑ και ΕΕ με την Ρωσία και την Κίνα τα επόμενα χρόνια. Αντίθετα όλα δείχνουν πως θα υπάρξει έντονη όξυνση στις σχέσεις τους.

Συνεπώς η παγκόσμια διακυβέρνηση θα παραμείνει προς το παρόν όνειρο απατηλό για τους παγκοσμιοποιητές. Σε αντιστάθμισμα θα προσπαθήσουν να κυβερνήσουν την Δύση με σιδερένια πυγμή, για να αποφύγουν δυσάρεστες εκλογικές εκπλήξεις και νέα ευρωπαϊκά exit. Καμιά φορά όμως η έντονη αυταρχικότητα φέρνει αντίθετα αποτελέσματα. O Τραμπ μπορεί να έχασε, με τον τεράστιο μηχανισμό προπαγάνδας που έστησαν εναντίον του, ο τραμπισμός όμως είναι πολύ ισχυρότερος από το 2016.

Αυτός είναι ο κόσμος που οραματίζονται αυτές οι διάσημες μαριονέτες -πολλοί από τους οποίους είναι μη εκλεγμένοι. Ο μόνος τρόπος που αυτό το όραμα δεν θα πραγματοποιηθεί είναι εάν οι άνθρωποι του κόσμου πετάξουν τις τηλεοράσεις τους, αγνοήσουν το δράμα των διασημοτήτων και αρχίσουν να βγαίνουν από αυτά τα συστήματα κοινωνικής δουλείας.

Αυτά ετοιμάζουν αυτοί.

ΕΣΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ;

***

@GYPAS / 2022

Γράψε την άποψη σου ελεύθερα με ευπρέπεια κι ορθό λόγο.
Δεν επιτρέπεται η προπαγάνδα ή το κουτσομπολιό.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.
Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

*