Topics:

Αυτός ο πόλεμος δεν θα έχει ήρωες

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος προκύπτει ότι το 2019 ήταν μία ακόμη χρονιά ανόδου όσον αφορά τις δαπάνες των Ελλήνων για γιορτές στο εξωτερικό. Το 2019 ένας στους δύο Έλληνες δήλωσε ότι...

Αυτός ο πόλεμος δεν θα έχει ήρωες

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος προκύπτει ότι το 2019 ήταν μία ακόμη χρονιά ανόδου όσον αφορά τις δαπάνες των Ελλήνων για γιορτές στο εξωτερικό. Το 2019 ένας στους δύο Έλληνες δήλωσε ότι θα ταξιδέψει εκτός συνόρων, ενώ μόνο το 31% θα προτιμήσει τη χώρα μας. Πάνω από 2,5 δισ. ευρώ τα χρήματα που ξόδεψαν πέρυσι για τα ταξίδια τους.

2,5 δις έβγαλαν δηλαδή οι Έλληνες στο εξωτερικό μέσα σε ελάχιστες ημέρες. Το ποσό αυτό δεν αφορά τουρισμό όλον τον χρόνο αλλά τον τουρισμό αποκλειστικά στις γιορτές των Χριστουγέννων. Το 2019 ένας στους δύο Έλληνες δήλωσε ότι θα ταξιδέψει στο εξωτερικό για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Κρατήσεις έχουν γίνει και φέτος για να γιορτάσουν εκτός Ελλάδας τα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά.

Πάμε όμως στα εντός και πόσο τελικά ζουν στην πραγματικότητα της πανδημίας οι Έλληνες. Είναι η πρώτη χρονιά που οι κρατήσεις για ξενώνες, μονοκατοικίες αλλά και challet ξεκίνησαν από τον Σεπτέμβριο όταν άλλες χρονιές ξεκινούσαν από τον Νοέμβριο.

Η πληρότητα μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου ήταν σε κρατήσεις: Αράχοβα η πληρότητα αγγίζει 83% για ολόκληρα διαμερίσματα ή/και βίλα την περίοδο των Χριστουγέννων και 90 % για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς. Μέτσοβο, η πληρότητα αγγίζει το 96% για την περίοδο των Χριστουγέννων και 84 % για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς. Καλάβρυτα η πληρότητα αγγίζει το 77% για την περίοδο των Χριστουγέννων και 95 % για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς. Καρπενήσι η πληρότητα αγγίζει το 88% για την περίοδο των Χριστουγέννων και 83% για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Πώς όλη αυτή η πραγματικότητα των αριθμών και δεδομένων συνάδει ότι “θα πεινάσουμε από τα lockdown” αλλά και ότι για τους Έλληνες το να σμίγουν οι οικογένειες και οι φίλοι στα σπίτια για να περάσουν τις ημέρες των Χριστουγέννων είναι κάτι που φέτος θα τους πονέσει πολύ αν το χάσουν, δεν ξέρω. Τα στοιχεία δείχνουν ότι γιορτές γινόταν χώρια. Και σίγουρα τα γερόντια δεν χώραγαν σε αυτές. Αρα αφήστε τα “το πόσο θέλω να πάρω αγκαλιά τους γονείς μου και τα αδέλφια μου” τουλάχιστον όσοι γίνεστε υπερβολικές Βουγιουκλάκηδες.

Να δεις τι σου ‘χω για μετά…

Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας νομίζω. Εννοείται ότι ο καθένας θα κάνει ό,τι γουστάρει τα λεφτά του αλλά το να σκοτώνεις τον διπλανό για να περνάς εσύ καλά, έχει τεράστια διαφορά. Μην μου θέλετε λοιπόν ΜΕΘ γιατί τις ΜΕΘ τις πληρώνουμε όλοι και σίγουρα και αυτοί που περνάνε τον 10ο Χειμώνα χωρίς θέρμανση στο σπίτι και αντί για την “παραδοσιακή γαλοπούλα” θα την βγάλουν με γεμιστό με τίποτε χοντρό μακαρόνι.

Αφού τους τσακίσουμε με τον πόλεμο και επιβάλουμε νέα κατοχή με τους Άγγλους, πρώτα περιθωριοποιούμε και ποινικοποιούμε όλους τους Αριστερούς για να έχουμε τα κεφάλι μας ήσυχο. Μετά δίνουμε το 1/3 του εργατικού πληθυσμού σε ξένες χώρες σκλάβους σε εργοστάσια πληρωμένους με πενταροδέκαρες από πακέτα Μάρσαλ. Σφραγίζουμε με την συμφωνία Κούπερ όλο τον εθνικό πλούτο δίνοντας τον απόλυτο έλεγχο στις ΗΠΑ μέχρι το 2010.

Κατόπιν αστικοποιούμε όλο τον πληθυσμό ερημώνοντας την Ελλάδα γιατί οι Έλληνες στα βουνά και στα χωράφια είναι “άτακτοι”. Βάζουμε μία Χούντα να αναπτυχθεί με πακέτα αμερικάνικα και οι πρώην τσοπάνηδες από ελεύθεροι να δουλεύουν σε αμπάρια.

Χώνουμε την χώρα στην ΕΟΚ και αρχίζουμε τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις (η πρώτη δόθηκε το 1979), φέρνουμε έναν σοσιαλιστή από τις ΗΠΑ για ηγέτη και κάνει τα 2/3 του εργατικού δυναμικού δημοσίους υπαλλήλους δεκαπλασιάζοντας το μισθό τους κλείνοντας βιομηχανίες-βιοτεχνίες και σβήνοντας το αγροτικό κεφάλαιο με επιδοτούμενες χωματερές.

Στην συνέχεια υποτιμούμε την δραχμή 340,75 φορές για να μπούνε στην ΟΝΕ, στήνουμε ένα χρηματιστήριο με φούσκες όπου αρπάζουμε άφθονο ρευστό, αποταμιεύσεις και αποθεματικά ασφαλιστικών ταμείων και το 2010 επιβάλλουμε ένα “χρέος” και παίρνουμε όλη την χώρα με υποθήκες. Πρώτα από όλα τα βουνά, το νερό και τους κάμπους όπου οι “άτακτοι” θα μπορούσαν να επιβιώσουν και ίσως να έκαναν ζημιά και τους αφήνουμε με την αγωνία μη χάσουν τα 80τ.μ ντουβάρια με μπετόν. Τα σπιτάκια τους θα τα πάρουμε κι αυτά γιατί καλή μπίζνα σε έναν τόπο με πολύ ήλιο το airbnb και την Ακρόπολη πάνω από το κεφάλι σου.

Μετά τους παίρνουμε και τον ορυκτό πλούτο και κάθε είδος παραγωγής ενέργειας ενεργοποιώντας την αμερικάνικη Σύμβαση Κούπερ που νόμιζες ότι έχει λήξει αλλά στην ουσία μετατράπηκε σε δήθεν διεθνείς συμμαχίες υπεράσπισης των κυριαρχικών σου δικαιωμάτων όπου έχουν βάσεις Αμερικάνοι και κάνουν βόλτες γαλλικές φρεγάτες για την προστασία των αμερικανικών και γαλλικών εταιρειών εξόρυξης και την διασύνδεση με αγωγούς από εδάφη που έχουμε τσακίσει με πόλεμο ή “αραβικές άνοιξες” όπου κυβερνούσαν τύποι σαν τον “κακό Καντάφι”.

Τόσο απλή είναι η ιστορία των τελευταίων ειρηνικών 80 χρόνων. Άντε τώρα να δεις πόσο θα έρθει ο λογαριασμός ρεύματος για να τον βάλεις και αυτόν μαζί με τους επόμενους σε 12 άτοκες δόσεις. Κράτα και 2 ευρώ να σου φέρουν ένα freddo στο σπίτι για να νιώσεις άρχοντας.

Αυτός ο πόλεμος δεν θα έχει ήρωες

Έναν ολόκληρο χρόνο έχουμε γίνει τα πειραματόζωα επιτροπών ειδικών και κυβέρνησης. Έχουμε άπαντες καταλάβει ότι δεν θα είναι τίποτε ίδιο μετά την πανδημία όσον αφορά στην καθημερινότητά μας -ακόμα και αν εμβολιστούμε όλοι- γιατί ένας ιός δεν εξαφανίζεται, δεν ξέρει κανείς τι κουσούρια θα αφήσει σε όσους νόσησαν, και ακόμα παίζουν με το “άνοιξε-κλείσε” αντί να έχουν βάλει ήδη μπροστά τον τρόπο να εργάζεσαι, να κινείσαι, να έχεις την προσωπική σου ζωή, να πηγαίνεις τις διακοπές σου με βάσει τα νέα δεδομένα που έχουν εμφανιστεί.

Οι Έλληνες ζούνε στην Ελλάδα 365 ημέρες το χρόνο και όχι οι τουρίστες.

Οι Έλληνες πληρώνουν φόρους δυσβάστακτους και είναι με την ψυχή στο στόμα σε μια κατεστραμμένη από τις πολιτικές οικονομία και όχι οι τουρίστες. Πρώτα λοιπόν, δικαίωμα για διακοπές έχουν οι Έλληνες και όχι οι τουρίστες και για να το έχουν αυτό θα πρέπει καταρχάς να κινηθεί η πραγματική οικονομία και όχι το εξτραδάκι για κάθε οικονομία, που είναι ο τουρισμός. Ξέρουν και οι Έλληνες να ξοδεύουν χρήματα στις διακοπές τους αλλά γιατί δεν έχουν και δεν μπορούν να στηρίξουν τον τουρισμό να το σκεφτούν τα μυαλά που μας κυβερνούν 12 χρόνια.

Οι Έλληνες έφτιαξαν την Ελλάδα τουριστικό προορισμό με τα δουλεμένα τους λεφτά και όχι οι τουρίστες.

Παίζουν με την ψυχολογία εκατομμυρίων πολιτών που είναι σίγουρο ότι μόλις λένε “ανοίγουμε” γίνεται η έξοδος του Μεσολογγίου από το σκάσιμο μηνών μέσα στο σπίτι και με αποτέλεσμα να γίνει και πάλι έξαρση της νόσου. Μετά λένε ξανά “κλείνουμε” και ξανά έφοδος από τους πολίτες να προλάβουν την μία ημέρα πριν να ξαναμπούν φυλακή με αποτέλεσμα να γίνονται δύο φορές απρόσεκτοι.

Σαν μην έφταναν οι πανωλεθρίες στο ενδιάμεσο είχαν την φαεινή ιδέα να ανοίξουν και τα σχολεία! Συν όλα αυτά δεν έχουν πάρει καμία απόφαση τι θα γίνει με τις δημόσιες συγκοινωνίες, τι θα γίνει με τις προληπτικές εξετάσεις πολιτών για άλλες ασθένειες χωρίς να έχουν τον φόβο ότι παίρνουν ρίσκο να μπουν σε οποιοδήποτε υγειονομικό χώρο για να αντιμετωπίσουν το όποιο πρόβλημα υγείας που μπορεί να έχουν και είναι άσχετος με τον ιό.

Μία πολιτική καθαρά φοροεισπρακτική με το γκλομπ και το πρόστιμο για προκλητικά γελοίους λόγους, με νέους ανθρώπους να έχουν χάσει ήδη τον έναν χρόνο από τα σημαντικότερα χρόνια τους, εφόσον βλέπουν ότι η σοβαρότητα των μεγάλων έχει μεταναστεύσει δια παντός από τον τόπο, κάνοντας και πάρτι στα κρυφά, να βρεθούν με αυτόν/αυτή που έχουν φυσιολογικότατα ερωτευθεί και να θέτουν καταρχάς την υγεία τους σε κίνδυνο και κατά συνέπεια την υγεία όλης της αγέλης.

Γερόντια που έχουν πάθει καταθλιπτικά επεισόδια μέσα στο σπίτι απομονωμένοι από τα πάντα και δεν βλέπουν πια τον λόγο να είναι προσεκτικοί με τον ιό εφόσον ούτως ή άλλως τα χρόνια τους είναι μετρημένα γι’ αυτό όταν βγαίνουν τις ελάχιστες στιγμές έξω να μην κάνουν σαν μικρά παιδιά τραβώντας κάτω τις μάσκες, μην τηρώντας αποστάσεις, πηγαίνοντας στην εκκλησία μπας και τους σώσει η Παναγία γιατί η κυβέρνηση είναι σίγουρο ότι δεν θέλει να τους σώσει.

Απαιτούν από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να ξεπερνά κάθε φορά που γίνεται ένα δικό τους στρατηγικό λάθος να δίνουν υπεράνθρωπες μάχες μέσα σε αποδεκατισμένα νοσοκομεία για να φτάσουμε να τους πετάνε το μπαλάκι “πάρτε την ευθύνη ποιος θα μπει σε ΜΕΘ για να σωθεί και ποιος θα μείνει έξω”.

Οι πολιτικοί, όπως και σε κάθε πόλεμο, δεν αντιμετώπισαν ποτέ τον θάνατο απλά έδιναν διαταγές. Έτσι και τώρα. Σκέφτηκε άραγε κανείς το προσωπικό των νοσοκομείων που επί ένα χρόνο έχει ξεπεράσει κάθε ανθρώπινη αντοχή ζώντας με το ρίσκο της ίδιας της μόλυνσης για τους ίδιους, σε τι κατάσταση θα είναι σωματική και ψυχολογική μετά την λήξη της πανδημίας;

Απαιτούμε!

Και οι πολιτικοί από την μια αλλά και οι πολίτες λέγοντας το απίστευτο “φτιάξτε ΜΕΘ και αφήστε μας να κάνουμε ό,τι θέλουμε χωρίς μέτρα”. Ποιος θα σε σώσει στην ΜΕΘ; Ποιος θα σε σώσει ακόμα και σε απλό θάλαμο; Πώς απαιτείς το “σώσε με έχεις υποχρέωση” αφού πριν η λογική σου ήταν αυτή που έφτασε τα πράγματα εδώ που τα έφτασε; Λες και οι ΜΕΘ είναι μια εξαγωγή δοντιού, λες και το προσωπικό για τις ΜΕΘ το εκπαιδεύουμε σε τρεις μήνες και είναι έτοιμο.

Πώς λοιπόν, μετά από όλα αυτά να μην παίρνει φόρα ό,τι ηλίθιο κυκλοφορεί και να έχει άποψη περί του ιού υποστηρίζοντας ότι μια γρίπη είναι και τελικά “η προστασία είναι αυτή που σκοτώνει”; Ο καθένας και ο χαβάς του και αυτό γίνεται αποκλειστικά από την επικίνδυνα ανώριμη μέχρι εγκλήματος στρατηγική μιας κυβέρνησης αλλά και ολόκληρης της αντιπολίτευσης που ένα σοβαρό πλάνο και όχι απλά “κατηγορώ” δεν έχει καταθέσει μέσα στην Βουλή.

Απλά “η κυβέρνηση κάνει πανωλεθρίες” λες και αυτοί αν ήταν κυβέρνηση θα τα έκαναν καλύτερα με ένα σύστημα υγείας που επί 12 χρόνια καταρρέει και καταρρέει και μια οικονομία που στηρίχθηκε σε “στρατηγικούς επενδυτές”, σε funds και στο πότε να έρθει ο Μάιος να πάμε να γίνουμε γκαρσόνια και λαντζέρηδες για τους ξένους τουρίστες.

Μέχρι στιγμής απλά μας σκότωναν ψυχολογικά και οικονομικά.

Τώρα μας σκοτώνουν μπροστά στα μάτια μας και βιολογικά.

@Κατερίνα Γκαράνη/stontoixo

Γράψε την άποψη σου ελεύθερα με ευπρέπεια κι ορθό λόγο.
Δεν επιτρέπεται η προπαγάνδα ή το κουτσομπολιό.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.
Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

*