Topics:

Η Αγγλοαμερικανική Δικτατορία του FBI

Μία ιστορική σύνοψη του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) Στις 17 Δεκεμβρίου του 1906, ο Teddy Roosevelt έδωσε προαγωγή στον Υπουργό Ναυτιλίας, Charles J. Bonaparte, στην θέση του Γενικού Εισαγγελέα. Ο Bonaparte δεν έχασε χρόνο και...

Η Αγγλοαμερικανική Δικτατορία του FBI

Μία ιστορική σύνοψη του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI)

Στις 17 Δεκεμβρίου του 1906, ο Teddy Roosevelt έδωσε προαγωγή στον Υπουργό Ναυτιλίας, Charles J. Bonaparte, στην θέση του Γενικού Εισαγγελέα. Ο Bonaparte δεν έχασε χρόνο και δήλωσε στο Κογκρέσο ότι πρέπει να δοθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης μία «μόνιμη δύναμη αστυνόμευσης υπό τον έλεγχό του».

Στις 27 Μαΐου του 1908, το Κογκρέσο αντέδρασε, απαγορεύοντας σε όλα τα Εκτελεστικά Υπουργεία να χρησιμοποιήσουν τους πράκτορες από τις Μυστικές Υπηρεσίες ως αστυνομικούς, συμπεριλαμβάνοντας το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου μόνο το Υπουργείο Οικονομικών είχε την δικαιοδοσία να χρησιμοποιήσει τους άντρες των Μυστικών Υπηρεσιών.

Για να ξεφύγουν από αυτό το μπλόκο του Κογκρέσου, στις 26 Ιουλίου του 1908, ο Γενικός Εισαγγελέας Bonaparte, κάτω από τις οδηγίες του Teddy Roosevelt διέταξε την δημιουργία μίας υπηρεσίας ερευνών εντός του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία έγινε αργότερα γνωστή ως Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (Federal Bureau of Investigation – FBI).

Ήταν η αρχή μίας κατάστασης που θα γινόταν μία μη εκλεγμένη ολιγαρχία, με ξεκάθαρη αντιπολίτευση στην διακυβέρνηση της αυτοδιοίκησης.

Εν μέσω αυτής της κατάστασης, ο 22 χρονών J. Edgar Hoover, ήταν ο πρώτος που στρατολογήθηκε, το 1917. Εχοντας μόλις τελειώσει την νομική, διορίστηκε υπεύθυνος του Υπουργείου Δικαιοσύνης στο τμήμα πολέμου έκτακτης ανάγκης εχθρικών αλλοδαπών και γρήγορα βυθίστηκε στην άγρια, χωρίς νόμους καταστολή εξεγέρσεων του First Red Scare (1917 – 1920).

Ο Anton Chaitkin γράφει γι’ αυτήν την περίοδο στο άρθρο του «Το FBI του Hoover και η αγγλοαμερικανική δικτατορία»:

«Ο Γενικός Εισαγγελέας Palmer δημιούργησε μία Υπηρεσία Γενικών Πληροφοριών Ασφάλειας στο Γραφείο Ερευνών και διόρισε τον Hoover ως υπεύθυνο. Οι Στρατιωτικές Υπηρεσίες Πληροφοριών και οι πράκτορες του Hoover δούλευαν μαζί ως μία μυστική υπηρεσία που έχτιζε ένα δίκτυο αυτόκλητων τιμωρών από πολίτες κατάσκοπους, πληροφοριοδοτών και προβοκατόρων. Αυτά τα βοηθητικά πρόσωπα τέθηκαν ελεύθερα στις «εφόδους του Palmer», σε έναν πόλεμο ενάντια σε σωματεία, σε ριζοσπαστικούς, σε υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε δασκάλους και μετανάστες, από τον Νοέμβριο του 1919 μέχρι και τον Ιανουάριο του 1920. Αυτή η αρχική πτώση σε μία αστυνομοκρατία εναντιώθηκε με οποιονδήποτε τρόπο πολύ έντονα στον αμερικανικό πληθυσμό και προκάλεσε λαϊκές διαμαρτυρίες και έντονη οργή».

Ο Edgar Hoover ήταν κατάλληλα τοποθετημένος ως αναπληρωτής του Palmer, στην επίβλεψη των μαζικών συλλήψεων των πολιτών, των απελάσεων, των λιντσαρισμάτων, του φόβου, της προπαγάνδας και στο «κυνήγι μαγισσών». Ο Hoover θα έβαζε μία νότια λευκή μασονική μονάδα μέσα στην ίδια την υπηρεσία, με τίτλο: Τμήμα Αφοσίωσης. Επιμένει ότι οι πράκτορές του αναφέρονται στην υπηρεσία και στο γραφείο του ως «Η έδρα της Κυβέρνησης».

Το 1922, ο Walter Lippmann αποτύπωσε στο εξαιρετικά με επιρροή βιβλίο του «Public Opinion» (Κοινή Γνώμη), ότι η δικτατορία ήταν η μέγιστη αναγκαία προσπάθεια για την διόρθωση της καταπολέμησης της κρίσης της Αμερικής που αντιμετώπιζε και ότι δεν είχε πλέον την πολυτέλεια να εξαπατά τον ίδιο της τον εαυτό με την ιδέα ενός Συνταγματικού Συστήματος. Ο Lippmann ισχυρίστηκε ότι ο λαός ήταν ανίκανος να ασκήσει λογική κρίση. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι οι άνθρωποι μπορούσαν μόνο να σκεφτούν με «στερεότυπα» όπως ότι οδηγήθηκαν να πιστεύουν σε «καθάρματα και συνωμοσίες».

Συνεπώς, για να ξεπεράσουν αυτήν την «αδιαφορία», ο Lippmann ανήγγειλε ότι η ομοφωνία πρέπει να δημιουργηθεί όχι από τους κακώς μορφωμένους ανθρώπους, αλλά από την Ελίτ των «ειδικών», χρησιμοποιώντας την «π ρ ο π α γ ά ν δ α».

Ήταν η σειρά αυτής της Ελίτ, ώστε να καθοδηγήσει την εθνική κυβέρνηση, διαμορφώνοντας μία μόνιμη δικτατορία όπου τα κυβερνώντα μέλη θα διορίζονται και δεν θα εκλέγονται και θα υπηρετούν για όλη την διάρκεια της ζωής τους. Με άλλα λόγια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μία «ήπια» δικτατορία.

Όταν η μεγάλη ύφεση χτύπησε (1929 – 1933), ο Hoover κατηγόρησε την γενική ανομία για την αναποτελεσματικότητα, την διαφθορά τοπικών πολιτικών και της αστυνομίας. Ποια ήταν η λύση; Περισσότερη δύναμη στο «Γραφείο».

Οι Πρόεδροι πάνε κι έρχονται, αλλά ένα πράγμα παραμένει σταθερό.

Καθώς έκανε την εκστρατεία του για την προεδρία, ο Franklin Roosevelt εγκατέστησε τον στενό του φίλο Thomas J. Walsh ως Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συνεδρίου το 1932.

Ο Γερουσιαστής της Μοντάνα, Walsh «ήξερε που είχαν θαφτεί τα πτώματα».

Ο λόγος γι’ αυτό ήταν γιατί το 1921, ο Thomas J. Walsh είχε οδηγήσει την μάχη στις γερουσιαστικές ακροάσεις παράνομων δραστηριοτήτων του Υπουργείο Δικαιοσύνης. Κατά την διάρκεια των ακροάσεων αντιμετώπισε τον Palmer και τον αναπληρωτή βουλευτή του Hoover με στοιχεία που δήλωναν πως είχαν διαπράξει ένα «όργιο τρόμου, βίας και εγκλημάτων εναντίων των Αμερικανών πολιτών και των αλλοδαπών».

Ο Walsh παρέμεινε στην γερουσία ως ο αφοσιωμένος εχθρός του J. Edgar Hoover.

Ο Franklin Roosevelt κέρδισε τις εκλογές στις 8 Νοεμβρίου του 1932 και ανέλαβε καθήκοντα τον ερχόμενο Μάρτιο. Στις 15 Φεβρουαρίου του 1933, ένας χαμηλού επιπέδου Ιταλός τέκτονας ονόματι Giuseppe Zingara πυροβόλησε τον εκλεγμένο Πρόεδρο Roosevelt. Ωστόσο, αστόχησε και κατέληξε να σκοτώσει τον Δήμαρχο του Σικάγο Anton Cermak.

Στις 26 Φεβρουαρίου, ο Franklin Roosevelt ανακοίνωσε το ραντεβού του με τον Γερουσιαστή Thomas J. Walsh ως τον Αμερικανό Γενικό Εισαγγελέα. Στην 1 Μαρτίου, η New York Times ανέφερε την υπόσχεση του Walsh ότι «θα ανασυγκροτούσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης όταν θα αναλάμβανε καθήκοντα, με σχεδόν ολοκληρωμένα νέο προσωπικό». Λέγεται ότι ο Walsh είχε ανακηρύξει ότι μία από τις πρώτες του πράξεις θα ήταν να διώξει τον J. Edgar Hoover.

Ο Walsh βρέθηκε νεκρός το επόμενο πρωινό, καθώς βρισκόταν σε ένα τραίνο με προορισμό την Washington για την ορκωμοσία του Roosevelt στις 4 Μαρτίου.

Ξεκινώντας τον Ιούλιο του 1933, μία ομάδα αξιωματούχων της Αμερικανικής Λεγεώνας πληρωμένοι από τους άντρες του J.P. Morgan, ζήτησαν από τον Στρατηγό των Σωμάτων Πεζικού Smedley Butler να ηγηθεί στο πραξικόπημα ενάντια στον Πρόεδρο Roosevelt. Όταν ο Στρατηγός Butler είχε συλλέξει αρκετές αποδείξεις, πήγε στον Edgar Hoover για να αναλάβει δράση. Ο Hoover αρνήθηκε να αναλάβει οποιαδήποτε δράση δηλώνοντας πως δεν υπήρχαν αποδείξεις πως ένα ομοσπονδιακό ποινικό θέσπισμα είχε παραβιαστεί. Ο Στρατηγός Butler δεν είχε άλλη επιλογή από το να μεταδώσει το πραξικόπημα στον αμερικανικό λαό ώστε να σαμποτάρει αυτό το φασιστικό πραξικόπημα.

Ο Franklin Roosevelt είχε πλήρη γνώση ότι η αυξανόμενη δύναμη του Ομοσπονδιακού Γραφείου ήταν μία τρομερή απειλή και είχε πολύ σύντομα γίνει μία αποκρουστική αντίπαλη δύναμη για την εξουσία του Προέδρου. Γι’ αυτόν τον λόγο ο Franklin Roosevelt πήρε την απόφαση να συγκεντρώσει τις αμερικανικές πληροφορίες κάτω από τον δικό του έλεγχο, που επρόκειτο να δημιουργηθεί και να κατευθυνθεί από τον Colonel Donovan υπό το νέο Γραφείο Στρατηγικών Υπηρεσιών (Office of Strategic Services – OSS).

Δεν ήταν μυστικό ότι ο Colonel Donovan και ο J. Edgar Hoover ήταν απολύτως ενάντια, απόλυτοι εχθροί ο ένας με τον άλλον. Στην πραγματικότητα, ο Donovan ήταν στην πιο μισητή λίστα ανθρώπων του Hoover μαζί με τον Martin Luther King, τον Eleanor Roosevelt και τον Robert Kennedy.

Ο Franklin Roosevelt πέθανε στις 12 Απριλίου του 1945.

Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος είχε επίσημα τελειώσει στις 2 Σεπτεμβρίου του 1945.

Το Γραφείο Στρατηγικών Υπηρεσιών θα διαλυόταν 3 βδομάδες αργότερα στις 20 Σεπτεμβρίου του 1945.

Η CIA είχε «επίσημα» δημιουργηθεί 2 χρόνια αργότερα και «καθαρίστηκε» από τους πατριώτες του Franklin D. Roosevelt. Ο Donovan αγωνίστηκε για την ηγεσία της CIA και απορρίφθηκε. Αντ’ αυτού ο Truman του ανέθεσε να είναι επικεφαλής σε μία επιτροπή που μελετά τα τμήματα πυροσβεστικής ολόκληρης της χώρας.

Συνεχίζοντας, το FBI συνέχισε το «κυνήγι μαγισσών» μέσω των Επιτροπών του Κογκρέσου, του Προέδρου Truman, του Γερουσιαστή Joseph R. McCarthy και του νεαρού Βουλευτή από την California Richard M. Nixon.

Στις 22 Νοεμβρίου του 1963, ο Πρόεδρος Kennedy δολοφονήθηκε άγρια στους δρόμους του Dallas, του Texas στο φως της ημέρας.

Στις 29 Νοεμβρίου του 1963 η επιτροπή Warren ιδρύθηκε από τον Πρόεδρο Lyndon B. Johnson μέσω εκτελεστικού διατάγματος, ώστε να διερευνηθεί η δολοφονία του Αμερικανού Προέδρου John F. Kennedy.

Ο μεγάλος σε ηλικία βουλευτής Hale Boggs της Louisiana (σύμμαχος του Roosevelt) ήταν μέλος της Επιτροπής Warren. Ο Boggs ενοχλήθηκε όλο και περισσότερο από την έλλειψη διαφάνειας και αυστηρότητας που παρουσιαζόταν από την Επιτροπή και πείστηκε ότι πολλά από τα έγγραφα που χρησιμοποιήθηκαν για να ενοχοποιήσουν τον Oswald ήταν στην πραγματικότητα πλαστογραφημένα.

Το 1965, ο Boggs είπε στον περιφερειακό εισαγγελέα (DA) της Νέας Ορλεάνης Jim Garrison, ότι ο Oswald δεν μπορούσε να είναι αυτός που σκότωσε τον Kennedy. O Boggs ήταν αυτός που ενθάρρυνε τον Garrison να ξεκινήσει την μοναδική δίωξη επιβολής του νόμου την μέρα που δολοφονήθηκε ο Πρόεδρος.

Ο Nixon ορκίστηκε ως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών στις 20 Ιανουαρίου του 1969.

Ο Hale Boggs αμέσως μετά κάλεσε τον Γενικό Εισαγγελέα του Nixon, John Mitchell για να του πει να απολύσει τον J. Edgar Hoover.

Δεν πέρασε καιρός από τότε που το ιδιωτικό αεροπλάνο που μετέφερε τον Hale Boggs εξαφανίστηκε χωρίς κανένα ίχνος.

Ο Jim Garrison ήταν ο περιφερειακός εισαγγελέας της Νέας Ορλεάνης από το 1962 έως το 1973 και ήταν ο μόνος που δημιούργησε μία δίκη που αφορούσε την εκτέλεση του Kennedy. Στο βιβλίο του Jim Garrison «Στα ίχνη των δολοφόνων» (On the Trail of the Assassins), o J. Edgar Hoover πολλές φορές φαίνεται να καθυστερεί ή να τερματίζει τις έρευνες για την δολοφονία του JFK. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τις αποδείξεις που συλλέχθηκαν από το αστυνομικό τμήμα του Dallas, όπως το νιτρικό τεστ που δόθηκε στον Oswald και το οποίο τον αθώωνε, αποδείκνυε ότι ποτέ δεν πυροβόλησε στις 22 Νοεμβρίου του 1963. Ωστόσο, για λόγους που είναι γνωστοί μόνο στην κυβέρνηση και στους ερευνητές της, αυτό το γεγονός έμεινε κρυφό για 10 μήνες. Είχε επιτέλους αποκαλυφθεί ότι στην αναφορά της Επιτροπής Warren για κάποιον ανεξήγητο λόγο δεν είχε αλλάξει η πεποίθηση ότι ο Oswald είχε πυροβολήσει τον Kennedy.

Ενα άλλο ιδιαίτερα καταστροφικό συμβάν αφορούσε το φιλμ Zapruder που ήταν στην κατοχή του FBI και από το οποίο είχαν στείλει ένα «αντίγραφο» στην Επιτροπή Warren για την δική τους έρευνα. Αυτό το φιλμ ήταν ένα σημαντικό κομμάτι των αποδεικτικών στοιχείων που χρησιμοποιήθηκε για να υποστηρίξει την «θεωρία της μαγικής σφαίρας» και παρουσίασε την κατεύθυνση της βολής που ερχόταν από πίσω και συνεπώς επιβεβαίωνε πως η τοποθεσία του Oswald ήταν αρκετά καλή για μία τέτοια βολή.

Κατά την διάρκεια της δίκης του Garrison για την δολοφονία του Kennedy (1967 – 1969) κλήτευσε το φιλμ Zapruder γιατί για κάποιον περίεργο λόγο βρίσκονταν κλειδωμένο σε κάποιο θησαυροφυλάκιο που άνηκε στο περιοδικό Life. Αυτή ήταν η πρώτη φορά σε περισσότερα από 5 χρόνια που το φιλμ Zapruder βγήκε στην δημοσιότητα. Αποδεικνύεται λοιπόν, ότι το αντίγραφο του FBI είχε σταλθεί στην Επιτροπή Warren που είχε μία επικριτική διάθεση που αντιστράφηκε για να δημιουργήσει την ψευδή πεποίθηση ότι η βολή ήταν από πίσω.

Όταν ο Garrison πήρε ένα αντίγραφο του αρχικού φιλμ είχε ανακαλυφθεί ότι η βολή στο κεφάλι είχε έρθει τελικά από μπροστά. Στην πραγματικότητα, αυτό που έδειξε ολόκληρο το φιλμ ήταν ότι ο Πρόεδρος είχε πυροβοληθεί από πολλαπλές γωνίες, που σήμαινε ότι υπήρχαν παραπάνω από ένας εκτελεστές.

Σήμερα υπάρχουν αυτοί που συνεχίζουν την προσπάθεια να κηλιδώσουν το έργο του Jim Garrison για το έγκλημα που προκάλεσε την παράλογη εκδοχή της Επιτροπής Warren. Ωστόσο, όποιος ασχοληθεί με το να διαβάσει την έκθεση της επιτροπής Warren, θα ανακαλύψει σύντομα το χάος των αντιφάσεων, της πλάνης, της π ρ ο π α γ ά ν δ α ς,  της εξαπάτησης και της απόλυτης σκευωρίας. Δεν είναι μόνο μία παράλογη απάτη, αλλά μία πλήρη συνενοχή σε μία από τις πιο επονείδιστες συγκαλύψεις στην ιστορία της Αμερικής.

Πότε ο Αμερικανικός λαός θα συνειδητοποιήσει ότι η μεγαλύτερη απειλή της Αμερικανικής ελευθερίας δεν είναι έξω από αυτήν, αλλά βρίσκεται μέσα από τα ίδια της τα τείχη, όπου εμφανώς αυτή η απειλή υπάρχει τα τελευταία 112 χρόνια.

***
@Cynthia Chung / 2021

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ, ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ,

ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ

ΣΤΗΝ ΤΡΙΛΟΓΙΑ

Η ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ

ΗΩ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

ORGONODROME.GR