Topics:

Η άνοδος του αμερικανικού φασισμού

Ο Ιησούς, ο ατελείωτος πόλεμος και η άνοδος του αμερικανικού φασισμού. Το Δημοκρατικό Κόμμα –το οποίο είχε 50 χρόνια για να γράψει το Roe v Wade με νόμο με τους Jimmy Carter, Bill Clinton και...

Η άνοδος του αμερικανικού φασισμού

Ο Ιησούς, ο ατελείωτος πόλεμος και η άνοδος του αμερικανικού φασισμού.

Το Δημοκρατικό Κόμμα –το οποίο είχε 50 χρόνια για να γράψει το Roe v Wade με νόμο με τους Jimmy Carter, Bill Clinton και Barack Obama να έχουν τον πλήρη έλεγχο του Λευκού Οίκου και του Κογκρέσου κατά την έναρξη της προεδρίας τους– στηρίζοντας την εκλογική στρατηγική του γύρω από την αναμενόμενη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για άρση της δικαστικής απαγόρευσης σχετικά με την ικανότητα των κρατών να θεσπίζουν νόμους που περιορίζουν ή απαγορεύουν τις αμβλώσεις.

Αμφιβάλλω ότι θα λειτουργήσει.

Η υποκρισία και η διπροσωπία του Δημοκρατικού Κόμματος είναι το λίπασμα για τον χριστιανικό φασισμό. Η αποκλειστική εστίασή του στους πολιτιστικούς πολέμους και τις πολιτικές ταυτότητας σε βάρος της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής δικαιοσύνης ενεργοποίησε μια δεξιά αντίδραση και πυροδότησε τον φανατισμό, τον ρατσισμό και τον σεξισμό που δήθεν προσπαθούσε να περιορίσει. Η επιλογή της εικόνας αντί της ουσίας, συμπεριλαμβανομένης της επανειλημμένης αποτυχίας της να εξασφαλίσει το δικαίωμα στην άμβλωση, άφησε στους Δημοκρατικούς δυσπιστία και ύβρη.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν κάλεσε τον Πρόεδρο του Εργατικού Συνδικάτου της Amazon, Christian Smalls και εργαζομένους σε συνδικάτα από τα Starbucks κι άλλους οργανισμούς στον Λευκό Οίκο, την ίδια στιγμή που ανανέωσε ένα συμβόλαιο 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Amazon που καταστρέφει τα συνδικάτα και την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) για το cloud computing.

Το συμβόλαιο της NSA είναι ένα από τα 26 ομοσπονδιακά συμβόλαια υπολογιστών cloud που έχει η Amazon με τον Στρατό και την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Γραφείο Απογραφής. Η παρακράτηση των ομοσπονδιακών συμβάσεων έως ότου η Amazon επιτρέψει την ελεύθερη και ανοιχτή οργάνωση συνδικάτων θα ήταν μια ισχυρή στάση για λογαριασμό των εργαζομένων, που περιμένουν ακόμη τον κατώτατο μισθό των 15 δολαρίων που υποσχέθηκε ο Τζο Μπάιντεν.

Όμως πίσω από τα τείχη του χωριού Potemkin του Δημοκρατικού Κόμματος στέκεται η τάξη των δισεκατομμυριούχων. Οι Δημοκρατικοί απέτυχαν να αντιμετωπίσουν τις δομικές αδικίες που μετέτρεψαν την Αμερική σε ένα ολιγαρχικό κράτος, όπου οι άσεμνα πλούσιοι τσακώνονται σαν παιδιά σε μια άμμο για παιχνίδια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Όσο συνεχίζεται αυτό το παιχνίδι πολιτικού θεάτρου, τόσο χειρότερα θα γίνονται τα πράγματα.

Οι χριστιανοί φασίστες έχουν συγκεντρωθεί με τρόπο λατρείας γύρω από τον Ντόναλντ Τραμπ. Χρηματοδοτούνται από τις πιο ανάδρομες δυνάμεις του καπιταλισμού. Οι καπιταλιστές επιτρέπουν τις ηλιθιότητες των χριστιανοφασιστών για τους αυτοκαταστροφικούς κοινωνικούς και πολιτιστικούς πολέμους τους. Σε αντάλλαγμα, η τάξη των δισεκατομμυριούχων αποκτά εταιρικά μονοπώλια, καταστροφή συνδικάτων, ιδιωτικοποιημένες κρατικές και δημοτικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της δημόσιας εκπαίδευσης, ακυρώνονται οι κυβερνητικοί κανονισμοί, ιδιαίτερα οι περιβαλλοντικοί κανονισμοί και μπορούν να εμπλακούν σε εικονικό φορολογικό μποϊκοτάζ.

Η πολεμική βιομηχανία αγαπά τους χριστιανούς φασίστες που μετατρέπουν κάθε σύγκρουση, από το Ιράκ μέχρι την Ουκρανία σε ιερή σταυροφορία για να συντρίψουν την τελευταία εμφάνιση του Σατανά. Οι χριστιανοί φασίστες πιστεύουν ότι η στρατιωτική δύναμη, και οι «ανδρικές» αρετές που την συνοδεύουν, ευλογούνται από τον Θεό, τον Ιησού και την Παναγία.

Κανένας στρατιωτικός προϋπολογισμός δεν είναι πολύ μεγάλος.

Κανένας πόλεμος που διεξάγεται από την Αμερική δεν είναι κακός.

Αυτοί οι χριστιανοί φασίστες αποτελούν ίσως το 30% του εκλογικού σώματος, περίπου ισοδύναμο με το ποσοστό των Αμερικανών που πιστεύουν ότι η άμβλωση είναι δολοφονία. Είναι οργανωμένοι, αφοσιωμένοι σε ένα όραμα όσο διεστραμμένο κι αν είναι και είναι γεμάτοι χρήματα. Οι John Roberts, Samuel Alito, Amy Coney Barrett, Clarence Thomas, Neil Gorsuch και Brett Kavanaugh, νομικοί και ιδεολόγοι της Ομοσπονδιακής Κοινωνίας που φέρουν το λάβαρο του χριστιανικού φασισμού, ελέγχουν το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί του κατεστημένου, όπως ο Τζορτζ Άρμστρονγκ Κάστερ στο Last Stand Hill, έχουν κάνει κύκλους στα βαγόνια γύρω από το Δημοκρατικό Κόμμα σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αποτρέψουν τον Τραμπ, ή έναν δικό του, να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο. Αυτοί, και οι σύμμαχοί τους στην Silicon Valley, χρησιμοποιούν αλγόριθμους και φανερή αποπλατφόρμα για να λογοκρίνουν κριτικούς από την αριστερά και την δεξιά. Δεν πρόκειται για μάχη για την δημοκρατία, αλλά για τα λάφυρα εξουσίας που ασκούν οι δισεκατομμυριούχοι εναντίον των δισεκατομμυριούχων. Κανείς δεν σκοπεύει να διαλύσει το εταιρικό κράτος.

Η άρχουσα τάξη και στα δύο κόμματα είπε ψέματα για την NAFTA, τις εμπορικές συμφωνίες, την «μεταρρύθμιση» της ευημερίας, την κατάργηση των οικονομικών κανονισμών, την λιτότητα, τον πόλεμο στο Ιράκ και τον νεοφιλελευθερισμό που έκαναν πολύ μεγαλύτερη ζημιά στο αμερικανικό κοινό από οποιοδήποτε ψέμα είπε ο Τραμπ. Η ερπετολάσπη αναβλύζει από κάθε πόρο αυτών των πολιτικών, από την Nancy Pelosi και τον Chuck Schumer μέχρι τον Biden, ο οποίος υποστήριξε την τροπολογία Hyde του 1976 που απαγόρευε την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση των αμβλώσεων και το 1982 ψήφισε υπέρ μιας συνταγματικής τροποποίησης που θα επέτρεπε στις πολιτείες να ανατρέψουν τον Roe v Wade. Η υποκρισία τους είναι φανερή, ακόμη και με τις στρατιές των συμβούλων, των δημοσκόπων, των αυλικών στον Τύπο, των ομάδων δημοσίων σχέσεων και των διαφημιστικών γραφείων.

Η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν ισχυρίζεται ότι η Χίλαρι Κλίντον συμμετείχε σε ακρωτηριασμούς παιδιών και ένα κύκλωμα παιδεραστίας, αρκετούς πυροβολισμούς σε σχολεία υψηλού προφίλ. Όμως, οπλισμένη, όπως ο Τραμπ, είναι ένας πολιτικός πύραυλος Κρουζ που στοχεύει κατευθείαν στην καρδιά των απαξιωμένων κέντρων της παραδοσιακής εξουσίας.

Το μίσος είναι το καύσιμο της αμερικανικής πολιτικής.

Κανείς δεν ψηφίζει όποιον θέλει. Ψηφίζουν εναντίον αυτών που μισούν.

Οι περιθωριακές κοινότητες των έγχρωμων έχουν υποστεί τις χειρότερες επιθέσεις από την λευκή εργατική τάξη, αλλά έχουν υποστεί πολιτικό δυσφημισμό με στρατιωτικοποιημένη αστυνομία που λειτουργεί ως εσωτερικός στρατός κατοχής. Η διάβρωση της δίκαιης διαδικασίας, το μεγαλύτερο σωφρονιστικό σύστημα στον κόσμο και η αφαίρεση όλων των δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων συχνά των δικαιωμάτων ψήφου λόγω κακουργημάτων, καθώς και η απώλεια πρόσβασης στις περισσότερες κοινωνικές υπηρεσίες και θέσεις εργασίας, τα μείωσαν σε επίπεδο διαβίωσης, στο χαμηλότερο σκαλί του συστήματος καστών της Αμερικής. Αποτελούν επίσης τους πρωταρχικούς στόχους της καταστολής των ψηφοφόρων που υποστηρίζονται από τους Ρεπουμπλικάνους και την αναδιανομή.

Η κόλλα που συγκρατεί αυτόν τον εκχριστιανισμένο φασισμό δεν είναι η προσευχή, αλλά ο πόλεμος. Ο πόλεμος είναι ο λόγος ύπαρξης όλων των συστημάτων ολοκληρωτισμού. Ο πόλεμος δικαιολογεί μια συνεχή αναζήτηση εσωτερικών εχθρών. Χρησιμοποιείται για την ανάκληση των βασικών πολιτικών ελευθεριών και την επιβολή λογοκρισίας. Ο πόλεμος δαιμονοποιεί εκείνους στην Μέση Ανατολή, την Ρωσία ή την Κίνα, που κατηγορούνται για τις οικονομικές και κοινωνικές καταστροφές που αναπόφευκτα επιδεινώνονται. Ο πόλεμος εκτρέπει την οργή που προκαλεί ένα δυσλειτουργικό κράτος προς μετανάστες, έγχρωμους, φεμινίστριες, φιλελεύθερες, καλλιτέχνες, οποιονδήποτε δεν ταυτίζεται ως ετεροφυλόφιλος, τον Τύπο, τους Εβραίους, τους Μουσουλμάνους, τους Ρώσους ή τους Ασιάτες. Διάλεξε. Είναι ένα φανταχτερό smorgasbord. Κάθε στοιχείο στο μενού είναι δίκαιο παιχνίδι.

Πέρασα δύο χρόνια με την χριστιανική δεξιά αναφέροντας και ερευνώντας για το βιβλίο μου “American Fascists: The Christian Right and the War on America”. Αυτοί οι χριστιανοί φασίστες δεν έκρυψαν ποτέ την ατζέντα τους ή την επιθυμία τους να δημιουργήσουν ένα «χριστιανικό» έθνος, όπως και ο Αδόλφος Χίτλερ δεν έκρυψε το όραμά του για την Γερμανία στο Mein Kampf. Θηρεύουν, όπως όλοι οι φασίστες, την απόγνωση των οπαδών τους. Ζωγραφίζουν φρικιαστικά πορτρέτα των έσχατων καιρών, όταν η πολυπόθητη εξάλειψη των μη πιστών προμηνύει την ένδοξη επιστροφή του Ιησού Χριστού. Η μάχη του Αρμαγεδδώνα, πιστεύουν, θα ξεκινήσει από το παγκόσμιο αρχηγείο του Αντίχριστου στην Βαβυλώνα μόλις οι Εβραίοι αποκτήσουν ξανά τον έλεγχο του Ισραήλ. Όσο πλησιάζουμε στον Αρμαγεδδώνα, τόσο πιο πολύ ζαλίζονται.

Αυτοί οι άνθρωποι πιστεύουν αυτά τα πράγματα, όπως πιστεύουν στο QAnon ή στην εκλογική νοθεία που έφερε τον Μπάιντεν στην εξουσία. Είναι πεπεισμένοι ότι μια δαιμονική, κοσμική-ανθρωπιστική ιδεολογία που διαδίδεται από τα μέσα ενημέρωσης, τα Ηνωμένα Έθνη, τα ελίτ πανεπιστήμια, την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών, την Εθνική Ένωση για την Προώθηση των Έγχρωμων Ανθρώπων, την Εθνική Οργάνωση για τις Γυναίκες, την Προγραμματισμένη Γονεία, την Τριμερή, η Επιτροπή μαζί με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και μεγάλα ιδρύματα επιδιώκουν να τα καταστρέψουν.

Η βία αγκαλιάζεται ως καθαριστικός παράγοντας, βασικό συστατικό κάθε φασιστικού κινήματος. Οι χριστιανοί φασίστες δεν φοβούνται τον πυρηνικό πόλεμο. Τον καλωσορίζουν. Οι παράφρονες προκλήσεις της Ρωσίας από την κυβέρνηση Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένης της απόφασης παροχής βοήθειας 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, στοχεύουν δέκα Ρώσους στρατηγούς για δολοφονία και μεταβιβάζουν στην Ουκρανία τις πληροφορίες για να βυθίσουν το Moskva, το καταδρομικό κατευθυνόμενου πυραύλου που ήταν η ναυαρχίδα του. Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας, υπερτροφοδοτεί την ιδεολογία της χριστιανικής δεξιάς. Ο γάμος της πολεμικής βιομηχανίας, αποφασισμένος να κάνει τον πόλεμο για πάντα, με τους χριστιανούς φασίστες που λαχταρούν την αποκάλυψη είναι τρομακτικός. Ο Μπάιντεν μας οδηγεί στον πόλεμο με την Ρωσία και ίσως την Κίνα. Οι χριστιανοί φασίστες θα τον επιταχύνουν.

Οι πολιτικές παραμορφώσεις που έχουμε γεννήσει δεν είναι μοναδικές.

Είναι το προϊόν μιας κοινωνίας και μιας κυβέρνησης που δεν λειτουργεί πλέον για λογαριασμό του πολίτη, μιας κοινωνίας που έχει καταληφθεί από μια μικροσκοπική κομπίνα των ελιτ, στην περίπτωσή μας εταιρική, για να εξυπηρετήσει τα αποκλειστικά της συμφέροντα. Οι αέρινες υποσχέσεις που δίνουν οι πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένης της ανακοίνωσης του υποψηφίου Μπαράκ Ομπάμα ότι το πρώτο πράγμα που θα έκανε στην εξουσία ήταν να υπογράψει τον νόμο περί ελευθερίας της επιλογής, που κατά την διάρκεια των οκτώ χρόνων του ως πρόεδρος δεν πρόλαβε ποτέ να κάνει, είναι άχρηστα.

Η προγραμματισμένη ψηφοφορία την επόμενη εβδομάδα (Μάιος 2022) στην Γερουσία για ένα νομοσχέδιο που βεβαιώνει ότι οι αμβλώσεις είναι νόμιμες στις Ηνωμένες Πολιτείες και το οποίο αναμένεται να μπλοκαριστεί από τους Ρεπουμπλικάνους, μια διαδικασία της Γερουσίας που απαιτεί 60 ψήφους για την προώθηση της νομοθεσίας από τα 100-μέλη, είναι άλλη μια κενή χειρονομία.

Είδαμε τις συνέπειες αυτής της δυσλειτουργίας στην Βαϊμάρη της Γερμανία και στην Γιουγκοσλαβία, μια σύγκρουση που κάλυψα για τους New York Times. Η πολιτική στασιμότητα και η οικονομική εξαθλίωση γεννούν οργή, απόγνωση και κυνισμό. Δημιουργεί δημαγωγούς, τσαρλατάνους και απατεώνες. Το μίσος οδηγεί τον πολιτικό λόγο. Η βία είναι η πρωταρχική μορφή επικοινωνίας. Η εκδίκηση είναι το ύψιστο αγαθό. Ο πόλεμος είναι η κύρια κατοχή του κράτους. Οι ευάλωτοι και οι αδύναμοι είναι αυτοί που πληρώνουν.

@Chris Hedges/mintpressnews-com / 2022

Δημοσιογράφος βραβευμένος με Πούλιτζερ, που υπήρξε ξένος ανταποκριτής δεκαπέντε χρόνια για τους New York Times, όπου υπηρέτησε ως επικεφαλής του Γραφείου Μέσης Ανατολής και επικεφαλής του Γραφείου Βαλκανίων για την εφημερίδα. Στο παρελθόν εργάστηκε στο εξωτερικό για το Dallas Morning News, το Christian Science Monitor και το NPR. Είναι ο παρουσιαστής της εκπομπής The Chris Hedges Report.

Πρωτότυπη εικονογράφηση του Mr. Fish

@Μετάφραση σε ελεύθερη διασκευή terrapapers / OWL