Topics:

Απόδραση από το Μάτριξ: Τρόποι απελευθέρωσης

«Το Μάτριξ είναι ένα σύστημα, Νίο. Αυτό το σύστημα είναι ο εχθρός μας. Αλλά όταν είσαι μέσα σε αυτό και κοιτάζεις τριγύρω, τι βλέπεις; Επιχειρηματίες, δασκάλους, δικηγόρους, ξυλουργούς. Τα μυαλά εκείνων των ανθρώπων που προσπαθούμε...

Απόδραση από το Μάτριξ: Τρόποι απελευθέρωσης

«Το Μάτριξ είναι ένα σύστημα, Νίο. Αυτό το σύστημα είναι ο εχθρός μας. Αλλά όταν είσαι μέσα σε αυτό και κοιτάζεις τριγύρω, τι βλέπεις; Επιχειρηματίες, δασκάλους, δικηγόρους, ξυλουργούς. Τα μυαλά εκείνων των ανθρώπων που προσπαθούμε να σώσουμε. Αλλά μέχρι να το κάνουμε, αυτοί οι άνθρωποι είναι ακόμα κομμάτι αυτού του συστήματος και αυτό τους κάνει εχθρούς μας. Πρέπει να καταλάβεις ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους δεν είναι έτοιμοι να ξεφύγουν από αυτό. Και πολλοί από αυτούς είναι τόσο εθισμένοι, τόσο απεγνωσμένα εξαρτημένοι από το σύστημα, που θα παλέψουν για να το προστατέψουν» Μορφέας – The Matrix

***

Πώς παίζουν τα λογισμικά της παγκοσμιοποίησης με την Νοημοσύνη μας;
Σαφέστατα το επιτρέπεις γιατί συμφώνησες και το συντηρείς!
Δες αυτό που συμβαίνει τώρα και την κατάντια του ανθρωπόζωου σε όλα τα επίπεδα.

Λογισμικό Down load.
Παγκόσμια ημέρα Καρκίνου.
(η τροφή τους σε γεμίζει καρκίνο) ας το γιορτάσουμε λοιπόν!
Παγκόσμια ημέρα διαβήτη.
Δώσε φιέστες… δώσε πόνο…
Δώσε και Σώσε.
Παγκόσμια ημέρα σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Παγκόσμια ημέρα… μπλα μπλα…
Έτσι εδώ και μια 50ετια…
Και το χρήμα, ο φόβος κι ο έλεγχους ρέουν ανενόχλητα…

Γίνονται όλο και περισσότερες οι παγκόσμιες ημέρες αρρώστιας/φόβου.
Και γράφουν στα κύτταρά σας.

Αναπαραγωγή (α)σθένειας… αναπαραγωγή φόβου/θανάτου: Όταν οι άνθρωποι ζουν σε διαρκή φόβο, είτε από φυσικούς κινδύνους στο περιβάλλον τους είτε από απειλές που αντιλαμβάνονται, μπορεί να βιώσουν αρνητικές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της ζωής τους και να γίνουν ανίκανοι. Πώς επηρεάζει ο φόβος την υγεία; Ο φόβος αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Οδηγεί σε επιτάχυνση της γήρανσης.

Μην σου συμβεί εσένα το οτιδήποτε τέτοιο, σήμερα που είναι παγκόσμια ημέρα.
Και το μυαλό γράφει.
Τα κύτταρα γράφουν.
Ο φόβος, η ταύτιση γεννά Αρρώστια.
Και κάποια στιγμή ψάχνεις… ψάχνεις…

Γίνεται πτώση των χημικών μηχανισμών άμυνας από την τεράστια αναπαραγωγή κορτιζόλης γεννούνται φλεγμονές και ο ίδιος σου ο κυτταρικός εαυτός επιτίθεται σε σένα… Αν και μπορεί να μην θυμάστε την ονομασία της ορμόνης που ευθύνεται για αυτές τις σωματικές/ψυχολογικές αλλαγές και να την ξέρετε απλά ως την «ορμόνη του στρες». Όταν το άγχος αυξάνεται, αυξάνονται και τα επίπεδα της στον οργανισμό, προκαλώντας σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία μας. (Αυτό συμβαίνει όταν παραμένουν για καιρό αυξημένα).

Όπως και άλλες στεροειδείς ορμόνες, η κορτιζόλη, ρυθμίζει ένα ευρύ φάσμα φυσιολογικών λειτουργιών απαραίτητων για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας. Η υπερβολική αύξηση της κορτιζόλης ευθύνεται για καταστάσεις όπως η βουλιμία, η υπογλυκαιμία, η απώλεια μνήμης, η κατάθλιψη, η απώλεια μυϊκού όγκου, η εμφάνιση διαβήτη κ.α. Κάπως έτσι φτιάχνονται οι παγκόσμιες φρίκες, συλλογικά.

ΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ: Το κλειδί κάθε ασθένειας.

Οι αναμνήσεις μας επηρεάζουν άμεσα την υγεία, αποτελεί την βάση της ψυχολογίας για περισσότερο από εκατό χρόνια. Αυτή η ιδέα άρχισε να επικυρώνεται επιστημονικά, όταν μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, νέοι στρατιώτες παρουσίαζαν τραύματα χωρίς να έχουν τραυματιστεί πραγματικά σωματικά. Το ονόμασαν shell-shock. Αυτό που λειτουργεί στο μυαλό σου, έχει την δύναμη να σε αρρωστήσει. Αλλά και το αντίθετο, ο ίδιος ακριβώς μηχανισμός, έχει και την δύναμη να σε γιατρέψει!!! Έτσι αυτό που έχει σημασία είναι το “τι έχεις στο μυαλό σου”.

Όλα τα δεδομένα, οτιδήποτε μας συμβαίνει ενσωματώνεται στην κυτταρική μνήμη με την μορφή ενεργειακών μοτίβων. Ο Dr. Bruce Lipton εξηγεί πως το σώμα είναι σαν μια κάμερα. Η κάμερα καταγράφει οποιοδήποτε σήμα από το περιβάλλον και το αποθηκεύει σαν φιλμ στον πυρήνα του κυττάρου. Μερικά από αυτά τα δεδομένα περιέχουν καταστρεπτικές εικόνες και λανθασμένες πεποιθήσεις που δημιουργούν άγχος στο σώμα.

Η έρευνα του Southwestern University Medical School συμπεραίνει πως η μεγαλύτερή μας ελπίδα για την θεραπεία ανίατων ασθενειών στο μέλλον, στηρίζεται στο να βρεθεί ο τρόπος θεραπείας της κυτταρικής μνήμης που φαίνεται να είναι ο μηχανισμός ελέγχου στο σώμα.

Όλοι έχουμε αναμνήσεις που μας γεμίζουν με αισθήματα λύπης, θυμού, φόβου, σύγχυσης κ.λ.π. κι αυτές είναι μόνο οι συνειδητές. Ο Dr. Bruce Lipton υποστηρίζει ότι, οι λανθασμένες αναμνήσεις που είναι αποθηκευμένες στην κυτταρική μνήμη καλύπτουν το συνειδητό και ασυνείδητο νου και καθοδηγούν το σώμα να αντιδράσει με άγχος για να αμυνθεί.

Το Institute of HeartMath που πρωτοπορεί στις εναλλακτικές έρευνες, διαπίστωσε κατά την διεξαγωγή ενός πειράματος ότι η οργή ή οι χαρούμενες σκέψεις, κατέστρεφαν ή θεράπευαν αντίστοιχα το ανθρώπινο DNA που βρισκόταν υπό μελέτη σ’ έναν εργαστηριακό σωλήνα. Αυξάνεται λέει το προσδόκιμο ζωής… Αλλά πώς;

Ως κινητό φαρμακείο…

Γεμάτο ελεύθερες ρίζες να πνίγουν από τα 30 σου χρόνια κιόλας την Ζωή σου. Φτάνοντας στα 80 να είσαι ένα εργοστάσιο παραγωγής (φορμόλης) αφού πλέον κρατιέται στην Ζωή με 30 φάρμακα την μέρα.

Ποτέ θα μπεις στην Εξουσία του εαυτού σου;
Ποτέ θα ανοίξεις το περί υγείας;
Ποτέ θα μάθεις ότι είσαι ένα ισχυρό Ον ενέργειας και είσαι υπεύθυνος για την εξέλιξη σου;
Ποτέ θα μπεις σε Επίγνωση;

Το Ανθρώπινο Σώμα Είναι Μια Εκπληκτική Μηχανή Επιβίωσης
Γιατί αρρωσταίνεις; Ποιος έχει την ευθύνη της υγεία σου;
Μην αναρωτιέσαι για τις τόσες αρρώστιες γύρω σου. Πάρε την ευθύνη στα χέρια σου.

Η τροφή σου είναι το φάρμακό σου.

Στην συνέχεια μπορείς να αντικαταστήσεις την “εφαρμογή λογισμικού”: παγκόσμιες ημέρες αρρώστιας, με “όλες τις κρίσεις”, υγειονομική, οικονομική, ενεργειακή, επισιτιστική, κλιματική…

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΜΑΣ ΕΜΦΥΤΕΥΣΑΝ ΤΑ “ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ ΤΟΥΣ”.

Ζούμε σ’ έναν κόσμο όπου οι ερωτήσεις είναι σχεδόν ίδιες, αλλά οι απαντήσεις έχουν αλλάξει. Αυτό που σ’ έφερε μέχρι εδώ κατά πάσα πιθανότητα δεν θα σε πάει παραπέρα. Αν θέλεις να έχεις αποτελέσματα που ποτέ πριν δεν είχες, τότε πρέπει να κάνεις πράγματα που ποτέ πριν δεν έκανες. Η ερώτηση είναι τώρα φυσικά: Υπάρχει λογική σ’ αυτήν την τρέλα; Γίνεται ο καθένας μας να κάνει απίθανα πράγματα και πραγματικά να δημιουργήσει απίστευτα αποτελέσματα; Η απάντηση είναι ΝΑΙ!..

Γενικά όταν άνθρωποι, ομάδες, οργανισμοί φτάνουν σε “αδιέξοδο”, κάνουν ένα από τα εξής δύο: ή κάνουν περισσότερα από τα ίδια πράγματα ή λιγότερα απ τα ίδια… σπάνια βλέπεις να κάνει κάποιος κάτι διαφορετικά… Αν κοιτάξεις τα δεδομένα θα δεις ότι μόνο το 3% των ανθρώπων κάνουν διαφορετικά πράγματα. Το υπόλοιπο 97% επιμένει στην λανθασμένη τακτική του… σαν τρελός ταύρος που παίρνει τα στεροειδή του…γιατί; Για να καταλάβεις το γιατί, πρέπει πρώτα να αναρωτηθείς…

ΠΟΙΟΣ είναι ο ΣΚΟΠΟΣ της ΣΚΕΨΗΣ;

Ποιός είναι ο ΣΤΟΧΟΣ της ΣΚΕΨΗΣ;…

Αν ρωτήσεις θα μάθεις ότι: “Ο σκοπός της σκέψης είναι να σταματήσει η σκέψη”

Τι εννοεί ο ποιητής; Η σκέψη είναι δραστηριότητα που καίει πολύ ενέργεια.Έτσι όταν σκεφτόμαστε προσπαθούμε να ‘μαστε σύντομοι και μετά επιστρέφουμε στον αυτόματο πιλότο. Πάνω από το 95% της ζωής μας είμαστε στον αυτόματο πιλότο, το καταλαβαίνεις αυτό όταν οδηγείς λες “αμάν τι έκανα πριν μισή ώρα..” Το μυαλό ήταν στον αυτόματο πιλότο! Είναι αυτό που οι επιστήμονες ονόμασαν ΝΟΗΤΙΚΗ ΜΥΩΠΙΑ.

Κάπως σαν να βλέπεις με παρωπίδες
(οι άνθρωποι δεν βλέπουν με τα μάτια αλλά με τον εγκέφαλο!)

Με λίγα λόγια σκεφτόμαστε σαν μέσα σε κουτί το οποίο έχει όρια, περιορισμένα, πολύ στενά, μέσα σε νόρμες και η νόρμα βγαίνει από το νορμάλ/ΚΑΝΟΝΙΚΟ. Όταν αποφασίσει ο άνθρωπος να φύγει απ’ τις νόρμες και τα στάνταρ του μυαλού του, τότε αντιλαμβάνεται και την δύναμη που είχε μέσα του.

Απόδραση από το Μάτριξ: Τρόποι απελευθέρωσης από την πλύση εγκεφάλου.

Σκεφτείτε πώς ζουν οι περισσότεροι άνθρωποι; Αναγκάζονται να ξυπνάνε το πρωί, να ντύνονται, να πηγαίνουν κατευθείαν στην δουλειά τους, να γυρνάνε από εκεί σχεδόν οχτώ ώρες αργότερα, να βλέπουν τηλεόραση και να κοιμούνται, μόνο και μόνο για να επαναλαμβάνουν την ίδια ρουτίνα την επόμενη ημέρα για σχεδόν ολόκληρη την ζωή τους.

Θεωρούμε αυτόν τον τρόπο ζωής φυσιολογικό, ακόμα και υγιή. Η ζωή είναι τόσο πολύτιμη και όμορφη και αντί να την χαιρόμαστε, επιλέγουμε να την σπαταλάμε επειδή έχουμε προγραμματιστεί να πράττουμε με αυτόν τον τρόπο. Ζωή δεν είναι μόνο να πηγαίνεις για δουλειά και να πληρώνεις λογαριασμούς. Οι συνήθειες, η παράδοση και τα συστήματα πεποιθήσεων μας έχουν μετατρέψει σε άβουλα ρομπότ που δεν απολαμβάνουν την ζωή και απλά ακολουθούν ένα προδιαγεγραμμένο δρόμο που μας δόθηκε από την κοινωνία.

Αυτός ο προγραμματισμός ωστόσο, μπορεί να διαλυθεί αν συνειδητοποιήσουμε ότι ο τρόπος που ζούμε μας αποτρέπει από να γευτούμε τους χυμούς της ζωής και να μαζέψουμε το κουράγιο για να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε και δρούμε. Τότε, η ζωή μπορεί να μετατραπεί σε μια όμορφη γιορτή, γεμάτη με γέλιο, παιχνίδι και αγάπη.

Απελευθερωθείτε από τα δεσμά, τις νόρμες, τις παραδόσεις και τις οργανωμένες θρησκείες. Η δογματική, οργανωμένη θρησκεία, επιβάλλει στους ανθρώπους τι να σκεφτούν και τι όχι, τι είναι καλό και τι είναι κακό, τι είναι σωστό και τι είναι λάθος. Συνεπώς, η θρησκεία αποτρέπει τους ανθρώπους από το να χρησιμοποιήσουν την κριτική τους ικανότητα στην σκέψη, από το να ψάχνουν για την αλήθεια και από το να φτάνουν στα δικά τους συμπεράσματα.

Αντιθέτως, τους διδάσκει να ακολουθούν τυφλά/άνοα ένα σύνολο αρχών και κανόνων. Το αποτέλεσμα; Συναισθηματική καταπίεση και πόνος. Αν θέλετε να ανακτήσετε την προσωπικότητά σας, εκφραστείτε με ειλικρίνεια και βαδίστε στο μονοπάτι της κατανόησης. Βεβαιωθείτε ότι θα σπάσετε τις αλυσίδες του οργανωμένου Matrix και ξεκινήστε την δικιά σας αναζήτηση της αλήθειας.

Τα καταπιεσμένα συναισθήματα σας αρρωσταίνουν. Σταματήστε να χαρίζετε την δύναμή σας στην εξουσία. Από πολύ μικρή ηλικία οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μάθει να αμφισβητούμε τον εαυτό μας και να κάνουμε μόνο αυτό που η εξουσία και οι αρχές μας διατάζουν να κάνουμε, ακόμα και αν δεν νιώθουμε καλά. Τώρα, ως ενήλικες δεν εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας και έτσι επιλέγουμε να αφήνουμε άλλους να εξουσιάζουν την ζωή μας.

Ψηφίζουμε πολιτικούς που δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να ψεύδονται για να ικανοποιήσουν την εσωτερική τους πείνα. Έχουμε την ψευδαίσθηση ότι ψηφίζοντας έχουμε την δύναμη να επιλέξουμε το μέλλον μας, όταν στην πραγματικότητα οι επιλογές που μας παρουσιάζονται είναι περιορισμένες και σχεδόν οι ίδιες.

Νομίζετε ότι έχουμε Δημοκρατία; Επειδή το νομίζουμε, επιτρέπουμε σε μια μικρή ομάδα ανθρώπων να μας χειραγωγεί για το προσωπικό της κέρδος και πιστεύουμε αφελώς ότι θέλει να συνεισφέρει στην βελτίωση και καλυτέρευση της κοινωνίας. Ολέθριο λάθος. Αν πραγματικά θέλουμε να ξεκινήσουμε να δημιουργούμε μια θετική αλλαγή στον κόσμο και στις κοινωνίες μας, πρέπει να σταματήσουμε να δίνουμε δύναμη σε άλλους, καθιστώντας τους υπεύθυνους για την ζωή μας και να πάρουμε την ευθύνη στα χέρια μας ώστε να γίνουμε οι δημιουργοί του πεπρωμένου μας.

Σκλάβοι πιο υπάκουοι και πιο ελεγχόμενοι γιατί νομίζουμε ότι είμαστε ελεύθεροι. Επιπροσθέτως, το οικονομικό μας σύστημα απαιτεί από τους ανθρώπους να καταναλώνουν χωρίς τέλος, ώστε τα χρήματα να συνεχίζουν να κυκλοφορούν στην οικονομία κάτι που μας κάνει να αγοράζουμε συνεχώς πράγματα που δεν χρειαζόμαστε και τα οποία θα καταλήξουν σε χωματερές, δηλητηριάζοντας το περιβάλλον από το οποίο εξαρτόμαστε και το οποίο μας συντηρεί.

Αν δεν σας αρέσει αυτός ο τρόπος ζωής και θέλετε να δημιουργήσετε μια θετική αλλαγή στην ζωή σας και τον κόσμο, να ερευνήσετε περαιτέρω τις υπερβολικά αρνητικές συνέπειες της οικονομίας και να μάθετε για εναλλακτικά και πιο αποτελεσματικά και φιλοεπιβιωτικά οικονομικά συστήματα.

Ο δυτικός τρόπος ζωής σκοτώνει – Αποσυνδεθείτε από τον υλισμό.

Απόδραση από το Μάτριξ: Τρόποι απελευθέρωσης.

Καθώς έχουμε μεγαλώσει μέσα σε ένα πολιτισμό καταναλωτισμού, πιστεύουμε ότι τα χρήματα μπορούν να αγοράσουν οτιδήποτε χρειαζόμαστε και θα φέρουν ευτυχία στην ζωή μας. Έτσι, επιλέγουμε να αγοράζουμε όλο και πιο πολλά πράγματα χωρίς τελειωμό, αλλά πάντα καταλήγουμε να νιώθουμε ανικανοποίητοι και πεινασμένοι για περισσότερα πράγματα.

Ο καταναλωτής είναι ο άνθρωπος, είσαι εσύ! Η αλήθεια είναι ότι τα λεφτά μπορούν να μας παρέχουν υποκατάστατα των πραγμάτων που χρειαζόμαστε αλλά όχι την ουσία. Δεν χρειαζόμαστε ούτε υλικά αποκτήματα ούτε υπηρεσίες, αλλά θετικά αισθήματα όπως η στοργή, η φιλία, η ευγνωμοσύνη, η χαρά, η αισθητική, η ποιότητα, η δημιουργικότητα κι όλα τα αισθήματα που διευρύνουν τα κύτταρά μας και την ζωή μας.

Για αυτό μην σκέφτεστε ποιο θα είναι το επόμενο καλύτερο πράγμα που θα αγοράσετε αλλά να σκέφτεστε ποιο θα είναι το καλύτερο αίσθημα που θα σας πλημμυρίσει τα κύτταρά σας. Επενδύετε τον χρόνο σας και τις προσπάθειές σας στο να έχετε εμπειρίες που ανοίγουν την καρδιά σας και διευρύνουν το μυαλό σας. Εμπειρίες που τα λεφτά δεν μπορούν να αγοράσουν.

Να έχετε γνώση του τι βάζετε μέσα στο σώμα σας: Είναι αυτό που τρώτε ωφέλιμο για την υγεία σας ή δηλητηριάζετε το σώμα σας; Είναι αυτό που τρώτε περιβαλλοντικά καλό ή επιδρά αρνητικά στον φυσικό κόσμο; Αυτά είναι μερικά σημαντικά ερωτήματα που όλοι οι άνθρωποι θα έπρεπε να κάνουν στον εαυτό τους καθημερινά πριν βάλουν το οτιδήποτε στο στόμα τους.

Επιλέξτε με διάκριση τις πηγές πληροφόρησής σας: Η γνώση είναι δύναμη, όμως πνιγόμαστε σε έναν ωκεανό πληροφοριών. Τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης μας βομβαρδίζουν όλη την ώρα με παραπληροφόρηση ώστε να μας εξαπατήσουν και να πιστέψουμε τα ψέματά τους.  Έτσι χειραγωγούμαστε, ακριβώς με τον τρόπο που θέλουν. Ένας πραγματικός αναζητητής της αλήθειας δεν δέχεται τίποτα εκ πεποιθήσεως αλλά ψάχνει για γεγονότα και προσπαθεί να αναπτύξει μια σφαιρική κατανόηση του τρόπου που βλέπει τα πράγματα.

Αν δεν σας αρέσει η παραπλάνηση και επιθυμείτε να έχετε μια καλύτερη κατανόηση για αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο, βάλτε τα δυνατά σας για να μαζέψετε πληροφορίες από όσες πιο πολλές πηγές μπορείτε και να χρησιμοποιείτε την κριτική σας ικανότητα για να φτάσετε στα δικά σας συμπεράσματα σχετικά με το τι είναι αλήθεια και τι όχι. Απομονώστε τους επαγγελματίες προπαγανδιστές κι ανακαλύψτε εναλλακτικές πηγές πληροφόρησης, όπως τα βιβλία. Διαβάστε βιβλία που σας ανοίγουν τα μάτια και βάζουν σε λειτουργία τον εγκέφαλό σας.

Υπάρχουν πολλοί σοφοί άνθρωποι που έχουν καταγράψει τις σκέψεις τους για τα προβλήματα της ζωής και την υπερπήδηση των προβλημάτων αυτών. Υπάρχουν πολλά άτομα που έχουν ασκήσει κριτική στα έργα της κοινωνίας και προσφέρουν την οπτική τους στο πώς μπορούμε να βοηθήσουμε στην δημιουργία ενός πολύ πιο όμορφου κόσμου.

Τα βιβλία μπορεί να σας βοηθήσουν υπέρμετρα να ανοίξετε το μυαλό σας, διαφοροποιήστε την οπτική σας, και βελτιώστε την ποιότητα της ζωής σας. Όμως λίγοι άνθρωποι καταναλώνουν χρόνο για να διαβάσουν βιβλία. Απλά επιλέγουν να διαβάζουν για ψυχαγωγικούς σκοπούς μόνο. Για να γλιτώσετε από άσκοπο διάβασμα, βεβαιωθείτε ότι δεν σηκώνετε όποιο βιβλίο βλέπετε μπροστά σας και το διαβάζετε, αλλά διαβάστε εκείνα που αγγίζουν το μυαλό και την καρδιά σας και σας δίνουν νέες προοπτικές που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τον εαυτό σας και τον κόσμο, που δίνουν λύση στις σημαντικές ερωτήσεις σας.

Αποδράστε από την νοοτροπία του κοπαδιού: Όπως και κάθε ζωντανό άτομο έτσι και εσείς είστε μια μοναδική προσωπικότητα με μοναδικά ταλέντα και χαρίσματα που μπορείτε να προσφέρετε στον κόσμο. Δυστυχώς, η κοινωνία (οικογένεια, εκπαίδευση, πολιτεία, θρησκεία) έχει καταπιέσει την προσωπικότητά μας από την πρώτη κιόλας ημέρα που γεννηθήκαμε. Την έχει καλουπώσει. Έχουμε προγραμματιστεί να αμφισβητούμε τον εαυτό μας και να συμμορφωνόμαστε με ό,τι “θεωρείται” φυσιολογικό.

Αυτό ωστόσο μας αποτρέπει από το να αγκαλιάζουμε τον εαυτό μας και να φτιάχνουμε το δικό μας μονοπάτι στην ζωή, κάτι που μας προκαλεί μεγάλο συναισθηματικό πόνο. Από σήμερα, απομακρυνθείτε από την νοοτροπία του κοπαδιού και αρχίστε να δίνετε σημασία στην εσωτερική σας φωνή. Εύκολο είναι: μην κάνετε ότι κάνουν οι ανθρωπόμαζες, μην κάνετε αυτό που σας έχουν προγραμματίσει. Κάνοντας αυτό, θα ακολουθείτε τον εαυτό σας και θα ζείτε με τον τρόπο που πραγματικά θέλετε να ζείτε.

Εκφραστείτε δημιουργικά: Ένας πολύ καλός τρόπος να αποπρογραμματιστείτε από την «φυσιολογικότητα» του σύγχρονου τρόπου ζωής είναι να συγκεντρώσετε την προσοχή σας στην δημιουργικότητα. Έχουμε γεννηθεί όλοι δημιουργικοί, αλλά αργά αργά η δημιουργικότητά μας έχει καταπιεστεί τόσο πολύ που σχεδόν ξεχάσαμε ότι είμαστε δημιουργικά όντα.

Το να είναι κάποιος δημιουργικός σημαίνει να σκέφτεται έξω από το κουτί και να βλέπει την ζωή με διαφορετικό μάτι. Και το πιο σημαντικό, σημαίνει να βρίσκει νέους τρόπους να ζει και να συνειδητοποιεί ότι έχει την δύναμη να ζήσει αυτή την ζωή που θέλει να ζήσει.

Αναπτύξτε την ενσυνειδητότητα: Το να μάθετε πώς να ζείτε στο παρόν είναι ο πιο σημαντικός τρόπος για να απελευθερωθείτε. Με το να είστε ενσυνείδητοι στο εδώ και τώρα, θα είστε ικανοί να ανταποκρίνεστε σε ό,τι συμβαίνει κάθε στιγμή αυθόρμητα, χωρίς να είστε θύμα του παρελθόντος σας, της κυτταρικής μνήμης.

***
@OWL/terrapapers.com

ΣΤΗΝ ΤΡΙΛΟΓΙΑ “Η ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ”

ΗΩ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΤΙΑ
ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΙ ΟΧΙ ΣΚΛΑΒΟ.

ORGONODROME.GR