Αριστουργήματα Υπομονής

«Αν περιμένεις αρκετά στην όχθη του ποταμού, θα δεις τα πτώματα των εχθρών σου να περνούν επιπλέοντας από μπροστά σου.» Σουν Τζου, Θεωρητικός της πολεμικής στρατηγικής. «Υπομονή, σε λίγο όλα θα τελειώσουν άσχημα.»  Κάτουλλος, 84-54...

Αριστουργήματα Υπομονής

«Αν περιμένεις αρκετά στην όχθη του ποταμού, θα δεις τα πτώματα των εχθρών σου να περνούν επιπλέοντας από μπροστά σου.» Σουν Τζου, Θεωρητικός της πολεμικής στρατηγικής.

«Υπομονή, σε λίγο όλα θα τελειώσουν άσχημα.»  Κάτουλλος, 84-54 π.κ.ε. Ρωμαίος ποιητής

«Αυτός που περιμένει πολύ, δεν πρέπει να περιμένει πολλά.» Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές, 1927-2014, Κολομβιανός συγγραφέας.

«Υπάρχει κάποιο σημείο, πέρα από το οποίο, η υπομονή παύει να είναι αρετή.» Thomas Morton, 1590-1647, Άγγλος έμπορος & συγγραφέας.

Η υπομονή είναι εκείνο το ποιοτικό χαρακτηριστικό που φέρνει εσωτερική γαλήνη και μαζί με την επιμονή, εγγυάται την επιτυχία σε οποιαδήποτε δράση. Στο αντίθετο άκρο της, βρίσκεται η αν-υπομονη-σία, η οποία προκαλεί νευρικότητα, λάθη κι απερισκεψία, οδηγώντας συχνά σε λάθος αποφάσεις. Η υπομονή έχει σχέση με τον χρόνο.

Είναι η δύναμη να  αντιμετωπίζεις την ζωή, τις δυσκολίες και τις ευκολίες, τις αντιξοότητες, τον πόνο, τον θυμό, τον θάνατο και τις επιτυχίες, τον πλούτο, την χαρά, τον ενθουσιασμό, την ζωή, με ηρεμία  και χωρίς εξάρσεις. Έχει να κάνει με την αυτοκυριαρχία και την ψυχραιμία στην Αντιμετώπιση και στην Αποδοχή. Είναι αυτή που επιτρέπει να μην είσαι βιαστικός και παρορμητικός. Το να έχεις υπομονή δεν είναι μόνο επιθυμητό, είναι αναγκαίο για να μπορέσεις  να πετύχεις κάθε τι άξιο λόγου εγχείρημα.

Η ταλαντούχα Αγγλίδα Pippin Dyrlaga έχει μετατρέψει την υπομονή σε αριστουργήματα τέχνης. Διαθέτει άπειρες ώρες μπροστά σε μια λευκή κόλλα χαρτί, δημιουργώντας εντυπωσιακά έργα τέχνης, με βασικά της εργαλεία την υπομονή και την συγκέντρωση.

Η μέθοδός της είναι …απλή. Ζωγραφίζει στο πίσω μέρος του χαρτιού αυτό που θέλει να φτιάξει και στην συνέχεια με εξαιρετική σχολαστικότητα, υπομονή και επιδεξιότητα χρησιμοποιεί το κοπίδι της για να μετατρέψει το χαρτί σε αυτό που βλεπουμε στις φωτογραφίες.

EEF104B1-E89B-48D8-9D14-717D460F70A6

υπομονή η [ipomoní]: 1.η ιδιότητα εκείνου που μπορεί να περιμένει, χωρίς να βιάζεται, διατηρώντας την ηρεμία του: Εξαντλήθηκε η ~ μου / έχασα την ~ μου να τον περιμένω τόση ώρα κι έφυγα.  || το χάρισμα που έχει κάποιος να υπομένει, να ανέχεται δυσβάσταχτες ή απλώς δυσάρεστες καταστάσεις: Πώς κάνει ~ μαζί του τόσα χρόνια! Tα δέχεται όλα με ~. Γαϊδουρινή ~ 2. η ιδιότητα εκείνου ο οποίος ασχολείται με κάτι. μακρόπνοο, λεπτομερές και κουραστικό χωρίς να αποθαρρύνεται: Θαυμάζω την ~ του καλλιτέχνη που έφτιαξε αυτό το ψηφιδωτό. Έργο υπομονής, που απαιτεί την παραπάνω ιδιότητα. (έκφρ.) κάποιος / κτ. είναι της υπομονής, για κπ. ή για κτ. που είναι πολύ αργό.

C8471516-DF3E-40EB-B150-E78CE7F000B9

work-in-progress-sml (2)

work-in-progress-sml (3)

work-in-progress-sml (1)