Εξυπνες Πόλεις: Ψηφιακές Φυλακές της Μεγάλης Επαναφοράς (Μέρος 2ο)
Digital Prisons of The Great Reset
Η πίεση για το μέλλον των «Εξυπνων Πόλεων» έχει σχεδιαστεί από Διεθνείς Οργανισμούς όπως το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) και τους αρχιτέκτονες της Μεγάλης Επαναφοράς.
(Αυτό είναι το Β’ μέρος της διερεύνησης των «Εξυπνων Πόλεων». Διαβάστε το πρώτο άρθρο «Εξυπνες» Πόλεις για Ηλίθιους Ανθρώπους Α’ που αφορά τους κινδύνους των «Εξυπνων Πόλεων» και των «Ζωνών Καινοτομίας», ώστε να κατανοήσετε καλύτερα το περιεχόμενο).
Το κοινό ωθείτε στο μέλλον της «Εξυπνης Πόλης», στο οποίο μας λένε ότι θα τερματίσει τον συστημικό ρατσισμό, την ρύπανση και το έγκλημα. Οπως αναφέρεται και στο 1ο μέρος της παρούσας έρευνας, υπάρχουν βάσιμες ανησυχίες για το εγχείρημα της «Εξυπνης Πόλης». Χωρίς την κατάλληλη προστασία, αυτό το όραμα θα σημάνει το τέλος της ιδιωτικότητας, της ιδιοκτησίας και της ελεύθερης κυκλοφορίας. Αυτό είναι το όνειρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και των εταίρων τους στα Ηνωμένα Εθνη.
Σε ένα κοντινό μέλλον όπου όλες οι πόλεις είναι πλέον εξοπλισμένες με την πιο σύγχρονη και έξυπνη τεχνολογία, (Τ.Ν.) η μάχη για την ιδιωτική ζωή και την ελεύθερη κυκλοφορία είναι ζωτικής σημασίας. Είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσουμε τις «Ζώνες Καινοτομίας» και τις «Εξυπνες Πόλεις» στο πλαίσιο του οράματος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Πώς αυτές οι αναδυόμενες τεχνολογίες και έννοιες παίζουν ρόλο στην υποκίνηση του κεντρικού, αυταρχικού οράματος που φαντάζονται τα κεφάλια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ;
Η Μεγάλη Επαναφορά, Η Ατζέντα 2030 και οι «Εξυπνες Πόλεις»
Η «Εξυπνη Πόλη» προωθείτε ως ένα αστικό περιβάλλον το οποίο «χρησιμοποιεί τεχνολογίες δεδομένων και αναδυόμενες τεχνολογίες (φαινομενικά) για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, την ανταλλαγή πληροφοριών με το κοινό, την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και την οικοδόμηση μίας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς». Αυτή η πόλη θα περιλαμβάνει την χρήση τεχνολογιών όπως το Internet of Things (IoT), την τεχνητή νοημοσύνη και drones, για να «βελτιώσουν την ζωή των πολιτών» και να λύσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα, ενώ θα προετοιμάζονται για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του αύριο».
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, οι αρχιτέκτονες της Μεγάλης Επαναφοράς και ένας οικοδεσπότης άλλων διεθνών δημοσίων και ιδιωτικών συμπράξεων έχουν προωθήσει την έννοια αυτή δήθεν ως λύση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής εδώ και χρόνια. Η επιχείρηση της σαπουνόπερας COVID-19 συνέβαλε στην περαιτέρω ανάπτυξη της ιδέας ότι οι πόλεις και οι υποδομές είναι μη βιώσιμες και ως εκ τούτου, πρέπει να τις αναβαθμίσουμε σε «Εξυπνες Πόλεις».
Τον Ιούνιο του 2019, το WEF ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την ηγεσία του G20 (19 χώρες και η ΕΕ που εκπροσωπείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) για να ηγηθεί σε μία «νέα παγκόσμια προσπάθεια για την θέσπιση καθολικών κανόνων και κατευθυντήριων γραμμών για την εφαρμογή της τεχνολογίας των έξυπνων πόλεων». Η κίνηση αυτή έβαλε στο κόλπο παγκόσμιους οργανισμούς ώστε να επικεντρωθούν στο να φέρουν το όραμα της «Εξυπνης Πόλης» στην «ζωή».
Αυτή η «Παγκόσμια Συμμαχία Εξυπνων Πόλεων» (GSCA) στην ουσία φυλακές, δημιουργήθηκε για να «θεσπίσει παγκόσμια πρότυπα για την συλλογή και χρήση των δεδομένων, να ενισχύσει την διαφάνεια και την εμπιστοσύνη του κοινού και να προωθήσει τις βέλτιστες πρακτικές στην έξυπνη διακυβέρνηση των πόλεων». Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και η Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τις έξυπνες πόλεις περιέγραψαν την ανάγκη για έξυπνη τεχνολογία των πόλεων με μπόλικο μπλα μπλα, ως εξής:
«Για την υποστήριξη των αναπτυσσόμενων αστικών πληθυσμών τους, πολλές πόλεις έχουν βασιστεί στο Internet of Things (IoT) – δηλαδή, το ολοένα επεκτεινόμενο δίκτυο συνδεδεμένων συσκευών του κόσμου– για την συλλογή, την προώθηση και την ανάλυση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο σε αστικά περιβάλλοντα. Τα δεδομένα που συλλέγονται με την χρήση τεχνολογιών IoT βοηθούν αυτές τις «έξυπνες πόλεις» για την καταπολέμηση του εγκλήματος, την μείωση της ρύπανσης, την μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, την βελτίωση της ετοιμότητας σε περιπτώσεις καταστροφών, κ.α. Ωστόσο, αυξάνονται επίσης οι ανησυχίες σχετικά με την ιδιωτικότητα, την ασφάλεια και άλλους κινδύνους. Χωρίς κατάλληλη διακυβέρνηση, αυτές οι έξυπνες τεχνολογίες της πόλης δημιουργούν σημαντικές προκλήσεις που μπορούν να υπερέχουν από τα οφέλη τους. Ωστόσο, παρά τον αυξανόμενο αριθμό των «έξυπνων πόλεων» σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν υπάρχει κάποιο παγκόσμιο πλαίσιο για την ρύθμιση του τρόπου με τον οποίο τα δεδομένα πρέπει να συλλέγονται σε δημόσιους χώρους (όπως οι κάμερες κυκλοφορίας ή τα hotspot με Wi-Fi ) και στην συνέχεια να χρησιμοποιούνται».
Η «Παγκόσμια Συμμαχία Εξυπνων Πόλεων» (GSCA) και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) έχουν τώρα την πρωταρχική ευθύνη να είναι οι ηγετικές οργανώσεις για την δημιουργία ενός παγκόσμιου πλαισίου για την έξυπνη διακυβέρνηση των πόλεων. Επιπλέον, τον Νοέμβριο του 2020, το WEF επέλεξε 36 πόλεις για να «κάνει ένα πρωτοπόρο χάρτη πολιτικής για έξυπνες πόλεις που ανέπτυξε η GSCA». Οι πόλεις αυτές θα χρησιμοποιηθούν ως βάση δοκιμών για τον χάρτη πορείας του WEF. Αυτές οι λεγόμενες «καινοτόμες πόλεις» περιλαμβάνουν την Βαρκελώνη, το Μπουένος Αιρες, το Ντουμπάι, το Λονδίνο, το Μεξικό και το Σαν Χοσέ.
Πιο πρόσφατα, το WEF ξεκίνησε μία πλατφόρμα που ονομάζεται «Διαμόρφωση του Μέλλοντος του Internet of Things και της Αστικής Μεταμόρφωσης» για να βοηθήσει στην μετατροπή των χώρων στους οποίους ζούμε, δουλεύουμε και παίζουμε ώστε να μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν πιο βιώσιμο, ανθεκτικό και ευημερούμενο μέλλον για όλους». Το WEF συνεργάζεται με περισσότερους από 100 παγκόσμιους εταίρους για την υλοποίηση των βασικών πρωτοβουλιών της πλατφόρμας, οι οποίες περιλαμβάνουν το μέλλον του συνδεδεμένου κόσμου, το οποίο επικεντρώνεται στο Internet of Things – το μέλλον της ακίνητης περιουσίας, το οποίο συζητά την μετάβαση στον τομέα ακινήτων – και το μέλλον των Πόλεων, το οποίο θα συζητήσει την «υπεύθυνη και ηθική χρήση των τεχνολογιών της έξυπνης πόλης με εταίρους που αντιπροσωπεύουν πάνω από 200.000 πόλεις και τοπικές κυβερνήσεις».
Είναι σαφές ότι το WEF αποτελεί σημαντική στήριξη της προώθησης των «Εξυπνων Πόλεων». Μέσω των εταιρικών σχέσεων, πρωτοβουλιών και δημοσιεύσεων, το WEF διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προώθηση του τεχνολογικού οράματος για τις αστικές περιοχές. Ωστόσο, κατόπιν προσεκτικότερης εξέτασης, καθίσταται σαφές ότι το WEF είναι απλώς η διαγραφή των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.
Ο Βιώσιμος Στόχος των Ηνωμένων Εθνών
Οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs) αποτελούν μία συλλογή 17 αλληλένδετων στόχων, σχεδιασμένων να αποτελέσουν «σχέδιο για την επίτευξη ενός καλύτερου και πιο βιώσιμου μέλλοντος για όλους». Οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης δημιουργήθηκαν το 2015 από την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών με σκοπό την επίτευξή τους έως το 2030. Οι SDGs αποτελούσαν μέρος ενός ευρύτερου ψηφίσματος, το οποίο ήταν γνωστό ως την Agenda 2030.
[αναζήτησε το άρθρο: Αποκωδικοποίηση της Ατζέντας 2030. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ένα μη δεσμευτικό σχέδιο των Ηνωμένων Εθνών δύο δεκαετιών για την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα καταλάβει την γη και τα αυτοκίνητά τους και θα τους αναγκάσει να ζήσουν σε φθηνά σπίτια. Η υπερ-συντηρητική Εταιρεία John Birch λέει ότι η Ατζέντα 21 «επιδιώκει να περιορίσει την ελευθερία σας να ταξιδεύετε όπως εσείς επιθυμείτε, να έχετε ένα αυτοκίνητο με βενζίνη η φυσικό αέριο, να ζείτε σε προάστια ή αγροτικές περιοχές και να μεγαλώνετε μια οικογένεια». Ατζέντα 2030 – Τα Πρωτόκολλα της Νέας Τάξης Πραγμάτων των Ερπετοειδών Επικυρίαρχων. Η ατζέντα 2030 του ΟΗΕ για την παγκόσμια υποδούλωση της ανθρωπότητας κάτω από την μπότα των Πολυεθνικών. Τα 193 κράτη μέλη του ΟΗΕ…]
Η γλώσσα του WEF και της GSCA αντικατοπτρίζει σαφώς την γλώσσα των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και της ατζέντας του 2030. Για παράδειγμα, ο 11ος Βιώσιμος Στόχος Ανάπτυξης αφορά τις «πόλεις και τους ανθρώπινους οικισμούς όπου δεν θα υπάρχουν αποκλεισμοί, θα είναι ασφαλείς, ανθεκτικοί κι βιώσιμοι». Ο 11ος στόχος περιλαμβάνει την μείωση των «αρνητικών κατά κεφαλήν περιβαλλοντικών επιπτώσεων των πόλεων» και την παροχή «καθολικής πρόσβασης σε ασφαλείς, χωρίς αποκλεισμούς και προσιτούς, πράσινους και δημόσιους χώρους» μέχρι το 2030.
Τα Ηνωμένα Εθνη έχουν επίσης παρουσιάσει την πρωτοβουλία της «Ενωσης για Εξυπνες Βιώσιμες Πόλεις» (U4SSC) που θα συμβάλλει στην επίτευξη του 11ου Βιώσιμου Στόχου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους, το U4SSC λειτουργεί ως παγκόσμια πλατφόρμα για να υποστηρίξει την δημόσια τάξη και να ενθαρρύνει την χρήση Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ICTs) για να διευκολύνει την μετάβαση σε έξυπνες βιώσιμες πόλεις». Συμπτωματικά, η 5η συνεδρίαση της πρωτοβουλίας U4SSC έλαβε χώρα στις 9 Οκτωβρίου του 2020, περίπου μία εβδομάδα πριν από την συμμετοχή του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στην έκθεση προσομοίωσης της πανδημίας.
Τα Ηνωμένα Εθνη δεν είναι μόνα τους στο να ηγούνται το πρότζεκτ των «έξυπνων πόλεων» για να βοηθήσουν την επίτευξη των 17 Βιώσιμων Στόχων. Υπάρχουν επίσης μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) που συμμετέχουν σε αυτήν την διαδικασία. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται το 100 Resilient Cities Network (100RC), το οποίο αναπτύχθηκε από το ίδρυμα Rockefeller, για να βοηθήσει «πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο να καταστούν πιο ανθεκτικές στις φυσικές, κοινωνικές και οικονομικές κρίσεις» και η ηγεσία του δικτύου C40 cities, όπου χρηματοδοτήθηκαν από το Bloomberg Philanthropies με πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης τον Michael Bloomberg ως πρόεδρο της Διοίκησης.
Πως η προπαγάνδα της έξυπνης πόλης εξαπλώνεται σε τοπικό επίπεδο.
Η ώθηση για την τεχνολογία και τα προγράμματα της «έξυπνης πόλης» δεν είναι αποκλειστικά η δραστηριότητα των διεθνών κυβερνήσεων και MKO. Η διάδοση της προπαγάνδας των «έξυπνων πόλεων» συμβαίνει επίσης μέσω τοπικών διοικητικών φορέων που συμβάλλουν στην υλοποίηση των Βιώσιμων Στόχων του ΟΗΕ. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι τοπικοί αξιωματούχοι περνούν ψηφίσματα και αποτελούν επιτροπές που αποσκοπούν στην εφαρμογή των στόχων της ατζέντας 2030 / Μεγάλη Επαναφορά υπό το πρόσχημα του εξωραϊσμού των πόλεων. Ενα παράδειγμα, είναι ο δήμαρχος του Χιούστον, Sylvester Turner. Ο Turner είναι ένα μεγάλο παράδειγμα ατόμου που χρησιμοποιεί την θέση ισχύος που διαθέτει για αυτόν τον σκοπό.
Τον Μάιο του 2018, ο Turner εγκαθίδρυσε ένα γνωμοδοτικό συμβούλιο για τις «έξυπνες πόλεις» ώστε να βοηθήσει στην μετάβαση του Χιούστον στην πόλη του μέλλοντος, ενώ εργαζόταν για την μείωση της κλιματικής αλλαγής. «Η εποχή της τεχνολογίας είναι εδώ και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να καθόμαστε άπραγοι», είπε ο Turner. «Πρέπει να κάνουμε το άλμα και όχι να μπούμε μέσα στο μέλλον. Το γνωμοδοτικό συμβούλιο θα καθορίσει το στάδιο για το Χιούστον ώστε να γίνει η έξυπνη πόλη του κόσμου».
Σύμφωνα με το δημαρχείο του Turner, το Χιούστον συνεργάστηκε επίσης με έναν γίγαντα της τεχνολογίας, την Microsoft στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την συμμαχία καινοτομίας της Microsoft. Ο Turner συνεργάστηκε επίσης με την Verizon Inc για να πραγματοποιήσει στο Χιούστον την πρώτη εφαρμογή 5G στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η σχέση του Turner με την Verizon και την ασύρματη βιομηχανία είναι τόσο μεγάλη που η ομάδα συμφερόντων CTIA (Cellular, Telephone και Internet Association) του απένειμε το 2018 το βραβείο «5G Wireless Champion Award» για την άρση των «φραγμών στην ανάπτυξη ασύρματων υποδομών επόμενης γενιάς». Η CTIA δήλωσε ότι «σύμφωνα με την ηγεσία του δημάρχου Turner, το Χιούστον έχει βελτιστοποιήσει την διαδικασία αδειοδότησης με το να μην απαιτεί άδεια ή συμφωνία σύνδεσης για νέους στύλους και ολοκληρώνει τους ελέγχους πριν τις χρονικές προθεσμίες».
Η σύνδεση με τα δίκτυα 5G είναι σημαντική επειδή η τεχνολογία είναι η ραχοκοκαλιά του οράματος της «έξυπνης πόλης». Για τα αυτόνομα οχήματα, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τους βοηθούς robot, τα έξυπνα φώτα και τους αισθητήρες στον δρόμο για την λειτουργία τους, θα πρέπει να υπάρχει ελάχιστη έως καθόλου καθυστέρηση μεταξύ της συσκευής και του Internet of Things ( IoT ).
Αυτό σημαίνει ότι οι «έξυπνες πόλεις» θα πρέπει να είναι εξοπλισμένες με 5G. Πράγματι, η στρατηγική υπηρεσία πληροφοριών του WEF έχει μία σελίδα αφιερωμένη στους τρόπους με τους οποίους το 5G θα διαμορφώσει τον κόσμο τα επόμενα χρόνια.
Ο δήμαρχος Turner επιδίωξε επίσης να χρησιμοποιήσει τον COVID-19 ως μέσο προώθησης της «έξυπνης πόλης» του Χιούστον για την πρωτοβουλία ανθεκτικότητας. Το Forbes επισημαίνει ότι το Χιούστον «χρησιμοποιεί δεδομένα πραγματικού χρόνου» και «ψηφιακό εντοπισμό επαφών» για τον εντοπισμό της εξάπλωσης του ιού και την ταχύτερη ανάπτυξη πολιτικών και μέτρων. Η πόλη έχει συνεργαστεί με την εταιρεία τεχνολογίας Intel για ένα «έξυπνο πρόγραμμα νερού» που χρησιμοποιεί γενετικούς δείκτες για να κατανοήσει την εξάπλωση του ιού.
Τον Ιανουάριο, το δικομματικό δίκτυο Δημάρχων Climate Mayors, ανακοίνωσε τον Turner ως τον επόμενο πρόεδρο της εθνικής συμμαχίας. Σε αυτόν τον ρόλο, ο Turner θα «βοηθήσει στην κινητοποίηση των δράσεων που αναλαμβάνονται σε τοπικό επίπεδο για το κλίμα, δίνοντας ένα παράδειγμα δράσης για την κλιματική αλλαγή για του ηγέτες σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης». Ο Turner είναι επίσης αντιπρόεδρος της Εθνικής Ατζέντας Δράσης για το κλίμα, μέλος του Παγκόσμιου Συμφώνου για τους Δημάρχους του Κλίματος και της Ενέργειας και από τον Οκτώβριο του 2020, έγινε ο πρόεδρος του Δικτύου Ανθεκτικότητας των Πόλεων.
Ενας από τους βασικούς ιδρυτές του Δικτύου Ανθεκτικότητας των Πόλεων είναι το Ιδρυμα Rockefeller – ο ίδιος οργανισμός που ίδρυσε το δίκτυο 100RC. Στην πραγματικότητα, στο πλαίσιο του 100RC, το Ιδρυμα Rockefeller βοηθάει στις πόλεις-εταίρους να ιδρύσουν «Επικεφαλής Αξιωματικούς» για την υλοποίηση των στόχων της οργάνωσης. Το Ιδρυμα Rockefeller συνεργάζεται με το Ιδρυμα Gates στα πλαίσια της επιχείρησης COVID-19. Συνεργάζονται επίσης με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για το διαβατήριο εμβολιασμού.
Τον Φεβρουάριο του 2020, ο Turner και η ομάδα του δημοσίευσαν την έκθεση ανθεκτικότητας του Χιούστον ως μέρος του συνολικού Δικτύου Ανθεκτικότητας των Πόλεων. Το «Ανθεκτικό Χιούστον» περιλαμβάνει 62 δράσεις ευθυγραμμισμένες με τους Βιώσιμους Στόχους Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Η έκθεση προσδιόρισε 6 θέματα «για την εκ των προτέρων εφαρμογή» αυτών των στόχων, συμπεριλαμβανομένων των «έξυπνων πόλεων». «Θα αξιοποιηθούν οι τεχνολογικές εξελίξεις και η καινοτομία στην καρδιά της προώθησης πρωτοβουλιών της έξυπνης πόλης» αναφέρει η έκθεση.
Βιωσιμότητα για ισότητα ή έλεγχο;
Εκ πρώτης όψεως, υπάρχει η τάση να αναγνωρίζονται μόνο τα οφέλη από τα καθεστώτα που προτείνονται από τους οργανισμούς αυτούς. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, η Παγκόσμια Συμμαχία Εξυπνων Πόλεων, τα Ηνωμένα Εθνη, το 100RC και ο δήμαρχος Turner ισχυρίζονται πως η τεχνολογία της «έξυπνης πόλης» θα βοηθήσει την εισαγωγή μιας βιώσιμης εποχής χωρίς αποκλεισμούς αστικών περιβαλλόντων. Λένε ότι το Internet of Things, το 5G και οι «έξυπνες πόλεις» χρειάζονται ώστε να φέρουν αυτό το δυστοπικό μέλλον. Αυτοί οι οργανισμοί και οι βιώσιμοι στόχοι ανάπτυξης επιδιώκουν να εφαρμόσουν την “ισότητα” και ακούγονται αρκετά αθώοι στον απλό αναγνώστη. Στο κάτω κάτω, η δημιουργία περισσότερων ποδηλατοδρόμων και πράσινων χώρων για να χαλαρώνουν οι άνθρωποι σε εξωτερικούς χώρους ακούγεται υπέροχο. Μέχρι να συνειδητοποιήσεις ότι η ατζέντα 2030 / Μεγάλης Επαναφοράς περιλαμβάνει τον περιορισμό του ποιος μπορεί να οδηγήσει και ποιος μπορεί να πετάξει.
Η πραγματικότητα είναι ότι ο ΟΗΕ και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ υποκρίνονται πως πληρώνουν για την προστασία της ιδιωτικότητας και την ελευθερία.
Για παράδειγμα, η πρωτεύουσα της Αϊτής, Πορτ-ο-Πρενς (Port-au-Prince), χρησιμοποιεί αρχεία δεδομένων κινητών τηλεφώνων σε συνδυασμό με τεχνικές εκμάθησης μηχανών (machine learning) για τον εντοπισμό των συνηθέστερων κυκλοφοριακών τάσεων και των κινδύνων πλημμύρας προκειμένου να σχεδιάσουν καλύτερα και να προστατέψουν τις υποδομές μεταφορών της πόλης. Ωστόσο, δεν υπάρχει συζήτηση για το τι θα συμβεί στα τηλεφωνικά αρχεία που έχουν συλλεχθεί και ποιος έχει πρόσβαση σε αυτά και για πόσο. Χωρίς κατάλληλη προστασία, δισεκατομμύρια από τα προσωπικά δεδομένα των ανθρώπων θα χρησιμοποιηθούν για την διαμόρφωση του τεχνολογικού κόσμου γύρω μας.
Στην πραγματικότητα, η ώθηση για τις «έξυπνες πόλεις», τους βιώσιμους στόχους ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και η Μεγάλη Επαναφορά βασίζεται σε μία βαθύτερη ατζέντα για την παρακολούθηση, τον έλεγχο και την κατεύθυνση ολόκληρης της ζωής στον πλανήτη χρησιμοποιώντας τεχνολογία Τ.Ν. Η πραγματική ατζέντα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και του ΟΗΕ είναι να δημιουργηθεί ένα παγκόσμιο τεχνοκρατικό κράτος όπου οι υποτιθέμενοι ειδικοί και οι τεχνολόγοι αποφασίζουν για την συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων στο όνομα της προστασίας και διάσωσης του περιβάλλοντος.
Το μόνο πράγμα που στέκεται στον δρόμο της υλοποίησης της ατζέντας του 2030 / Μεγάλης Επαναφοράς είναι η πρόσφατη αφύπνιση της μάζας των ελεύθερων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αρχίσει να αμφισβητούν τον αληθινό σκοπό πίσω από τα lockdowns του COVID-19. Εκατομμύρια άνθρωποι προσπαθούν τώρα να μορφωθούν και να οικοδομήσουν έναν καλύτερο κόσμο. Οι άνθρωποι απορρίπτουν την νέα κανονικότητα και αγκαλιάζουν την μέγιστη επαναφορά.
@ Derrik Brize / thelastamericanvagabond.com
***
«Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται κατάφωρα, να διαστρεβλώνει, να διαβάλλει, να κολακεύει τον θεό του χρήματος και να πουλάει τη χώρα του και τους συνανθρώπους του για το καθημερινό του ψωμί… Είμαστε υποτελείς και εργαλεία των πλουσίων ανθρώπων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε μαριονέτες, εκείνοι τραβάνε τα κορδόνια κι εμείς χορεύουμε. Τα ταλέντα μας, οι δυνατότητες και οι ζωές μας είναι όλα ιδιοκτησία άλλων ανθρώπων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες».John Swinton (1829-1901) αρχισυντάκτης στους New York Times
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ
ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΤΡΙΛΟΓΙΑ
“Η ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ”
ΗΩ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ