Topics:

Ενα Κωλοχώρι η Ελλάς

Από εδώ το Αριστεροχώρι, από εκεί το Δεξιοχώρι, πιο πέρα το Πασοκοχώρι και παραπέρα το Ναζιστοχώρι. Το παιχνίδι έχει τελειώσει, η χώρα τελεί και θα τελεί υπό κατοχή και ακόμη οι Έλληνες ψάχνουν ταμπέλα να...

Ενα Κωλοχώρι η Ελλάς

Από εδώ το Αριστεροχώρι, από εκεί το Δεξιοχώρι, πιο πέρα το Πασοκοχώρι και παραπέρα το Ναζιστοχώρι. Το παιχνίδι έχει τελειώσει, η χώρα τελεί και θα τελεί υπό κατοχή και ακόμη οι Έλληνες ψάχνουν ταμπέλα να βάλουν για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους τα οποία τελειώνουν πάντα με την λέξη “λεφτά”. Για να δούμε ποια ταμπέλα θα φορεθεί αυτή την σεζόν! Του Αριστεροχωρίτη ή του Δεξιοχώριτη; Ποιος μάς τάζει περισσότερα; Ποιος μάς υπόσχεται ότι και με λίγο λιγότερο μισθό, σύνταξη, επιδότηση,  τα οφίτσια δεν θα τα χάσουμε ολοκληρωτικά;

Όλη η Ελλάδα είναι πλέον ένα Κωλοχώρι του οποίου οι κάτοικοί του έχουν βγάλει τα πιο απίστευτα κρυμμένα απωθημένα και κόμπλεξ τους που τα έκρυβαν επί δεκαετίες κάτω από την ειρηνική, καλοβολεμένη, σίγουρη και δεδομένη ζωούλα τους. Μην αρχίσουμε πάλι για τις εξαιρέσεις διότι σε αυτό το Κωλοχώρι όταν μιλάς για εξαίρεση το 100% θεωρεί ότι αναφέρεσαι στο πρόσωπό του. Οι εξαιρέσεις πάντα εκτός του Κωλοχωρίου ήταν και πριν την κρίση που τάραξε την ζωή των Κωλοχωριτών, πόσο μάλλον τώρα. Οι εξαιρέσεις δεν ασχολούνται με ταυτότητες όταν η χώρα είναι υπό κατοχή αλλά ψάχνουν τρόπους να τραβήξουν από τον τάφο οτιδήποτε αξίζει κι ας ξέρουν ότι είναι μία μάχη που θα χαθεί, όπως και τόσες που χάθηκαν στον καιρό της Ελληνικής Ευδαιμονίας.

Σε αυτό το Κωλοχώρι με πρωθυπουργό σήμερα τον Αρχικωλοχωρίτη Τσίπρα και αύριο τους Αρχιδοκωλοχωρήτες Κούλη ή Σούλη ή Μπούλη το πόπολο δεν ξέρει τι του γίνεται. Αλλού βαράν τα όργανα κι αλλού χορεύουν οι νύφες διότι κάθε πολίτης στην Ελλάδα επιδιώκει να είναι η νύφη της παρέας. Το τι επαναστάτες, ινστρούχτορες, σωτήρες, ξερόλες, αναλυτές, μελλοντολόγοι γεννήθηκαν σε τούτο το Κωλοχώρι μέσα σε έξι χρόνια δεν λέγεται. Όλοι τους βέβαια στα προ κρίσης χρόνια χωμένοι στα Κομματοχώρια τους ήταν, και αν τολμούσες να μιλήσεις ή να αντισταθείς σε έργα της τότε Δημοκρατίας τους, σε πέρναγαν από γενεές δεκατέσσερις.

Να τολμούσες να μιλήσεις για περιβαλλοντικό έγκλημα Πασόκου δημάρχου; Πήγαιναν τα πρωτοσέλιδα με τα υβρεολόγια σύννεφο. Να τολμούσες να μιλήσεις για αυθαιρεσίες ΝΔκράτη πολιτικού; Μόνο τα ΜΑΤ δεν έστελναν στο σπίτι να σε κάνουν μαύρο στο ξύλο. Αλλά αν τολμούσες να μιλήσεις για Συνασπιστή που πίσω από την συντεχνία του έκανε παιχνίδια πολιτικά, τότε τσούρμο οι δικηγόροι να σε απειλούν με δίωξη που χτύπησες το πρόσωπο ενός καθαρότατου και αγωνιστικότατου συναδέλφου.

Αν τολμούσες να μιλήσεις για δημοσιοϋπαλληλική συντεχνία που λειτουργεί αυθαίρετα ως κράτος εν κράτη; Α, καλά. Το πότε έφθανε η Εφορία, το ΙΚΑ και ό,τι πρόχειρο ελεγκτικό όργανο είχαν να σε “τιμωρήσουν”, το πότε έπαιρναν τα συναδελφικά τηλέφωνα φωτιά δεν το έπαιρνες χαμπάρι.

Ένα Κωλοχώρι ήταν απλωμένο σε όλη αυτή την απίστευτα όμορφη Ελλάδα που μέσα σε τέσσερις δεκαετίες έγινε του μπετόν το κάγκελο και του λαμογιού το γλέντι. Έξυναν με τρίφτη τυριού να βγει από πάνω τους η βαλκανική ταυτότητα που τίποτε δεν φταίει όταν ο τσέλιγκας είναι τσέλιγκας και όχι κομματικό τσοπανόσκυλο που ως παρακρατικός γυρνούσε πόρτα-πόρτα ολόκληρα 24ωρα προεκλογικά να βγάλει τον απόγονο του ταγματασφαλίτη βουλευτή για να “σωθεί ο τόπος”.

Ένα Κωλοχώρι που άλλαζε το πόπολο την κομματική φορεσιά και έμπαινε στον χορό στις εκλογικές νίκες έξω από τα εκλογικά κέντρα χορεύοντας τσάμικα και απειλώντας τους απέναντι “τώρα θα δείτε τι εστί βερίκοκο”. Και είδαμε πολλά βερίκοκα και δυστυχώς δεν αφορούσαν μόνο τις ζωές ανθρώπων αλλά είδαμε να γκρεμίζονται με αόρατες κομματικές μπουλντόζες για ατομικά συμφέροντα τόσο πολιτικών όσο και πολιτών τα Κοινά και Δημόσια. Το Κωλοχώρι μόνο δεν γκρεμίζεται με τίποτε και τώρα που η Ελλάδα λείπει από το τοπίο μπορεί να το διακρίνεις από πάνω μέχρι κάτω. Περισσότερες περιγραφές δεν χρειάζονται. Κωλοχώρι που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει.

ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ

Άρση προστασίας της πρώτης και μοναδικής ζωής

Οι διαπραγματεύσεις “μαίνονται” μεταξύ δανειστών και εγκεφάλων της κυβέρνησης τύπου Τσακαλώτου και Σταθάκη. Πόσοι θα χάσουν την πρώτη κατοικία τους και ποιους θα προστατεύσει η αριστερή κυβέρνηση. Αγωνία μεγάλη έχει ο λαός ενώ η εξάντληση είναι χαραγμένη στα πρόσωπα των διαπραγματευτών. Το σίγουρο είναι ένα. Η κυβέρνηση πάλι θα πετύχει. Πάντα πετυχαίνει και θριαμβεύει βαφτίζοντας όπως της γουστάρει τα θέλω των ξένων που την διόρισαν για να ολοκληρώσουν τους σκοπούς τους.

Οι κατοικοεδρεύοντες στην αποικία δεν θα πάρουν χαμπάρι ακόμη μια φορά την σφαγή για να βάψουν τις μουτσούνες τους με κάποια σημαία. Ακόμη δεν έχουν ξεβάψει τα χρώματα της Γαλλικής σημαίας από τις μούρες για την συμπαράσταση στους Γάλλους και άντε από την αρχή. Η συμπαράσταση στον Γαλλικό λαό βάρεσε κόκκινο, γιατί άλλο το αίμα του Ρώσου, του Ισπανού, του Εγγλέζου, του Παλαιστίνιου, του Σύριου κ.λπ και άλλο το μοσχομυρισμένο του Γάλλου. Το γεγονός πως όλα αυτά τα αίματα ήταν και είναι αθώων κανέναν δεν συγκινεί.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει στην καθημερινότητά μας όπου εμβρόντητοι παρακολουθούμε το φαινόμενο της διαπραγμάτευσης της μιας και μοναδικής ζωής μας από τους κατακτητές και τα υποχείριά τους που αποκαλούνται Ελληνική κυβέρνηση. Διορισμένοι τζιχάντι πολιτικοί αλλά και μυριάδες φανατισμένων εκμαυλισμένων υποστηρικτών τους δεν δίνουν δεκαράκι τσακιστό για την απώλεια της ζωής Ελλήνων αν δεν εξυπηρετούνται συμφέροντα της ομάδας τους. Η απελπισία έχει βαρέσει κόκκινο, πιο κόκκινο κι αυτό των δανείων από τον φόβο της απώλειας της οικογενειακής εστίας αλλά και από τον φόβο που σπέρνουν με τα “τρομοκρατικά” χτυπήματα σε μεγαλουπόλεις. Όταν ακούς ένα πιτσιρικά να σου λέει πως φοβάται να πάει στην πλατεία, όλα έχουν στρωθεί στην εντέλεια από τους σχεδιαστές του μορφώματος που κυβερνάει εδώ και χρόνια.

Τόσο ο πιτσιρικάς όσο κι όλοι μας, μια ζωή έχουμε

Μια και μοναδική, και έρχονται και την αφαιρούν κάποιοι αποκαλούμενοι σύμμαχοι, δανειστές αλλά πάνω απ’ όλα ο γείτονάς τους. Είναι ο ίδιος ευαίσθητος που έβαψε την μουτσούνα του με την Γαλλική σημαία για την ζωή των αδικοχαμένων Γάλλων. Για την ζωή του διπλανού του δεν δίνει σημασία και επιχαίρει για την απώλειά της αν ο παθών δεν είναι υποστηρικτής του κομματοτροφείου του.

Με τα χέρια κάτω και σκυφτούς τους ώμους περιμένουμε ο καθένας μόνος του την χαριστική βολή. Είναι οι καιροί τέτοιοι που δεν σου επιτρέπουν ούτε την ζωή σου να υπερασπίσεις μόνος σου. Αυτόματα θα είσαι γραφικός και λαϊκιστής με φασίζουσα συμπεριφορά. Οι εποχές που έπαιρνες τα βουνά να θυσιαστείς εκεί παρήλθαν ανεπιστρεπτί. Γέμισαν και τα βουνά εκμαυλισμένους ρουφιάνους και επιδοτούμενες ανεμογεννήτριες. Μόνος, καταμόναχος ο καθένας γιατί αν απευθυνθεί σε ομοιοπαθείς θα αρχίσουν τα όργανα. Τι ομάδα είσαι; Ποιος είναι ο αρχηγός σωτήρας; Και άλλα τέτοια που είναι στην κυριολεξία οι σφαίρες των κατακτητών που γαζώνουν την μια και μοναδική ζωή μας.

Μπορεί η πλειοψηφία των εκμαυλισμένων τηλεθεατών των τσοντοκάναλων να μην καταλαβαίνουν πως η εστία είναι συνυφασμένη με την μια και μοναδική ζωή των ανθρώπων αλλά δεν θα περιμέναμε και κάτι διαφορετικό από σημαιοφόρους του φιλοτομαρισμού. Η δική τους εστία δεν υφίσταται εδώ και χρόνια, την σκέπασε η χλίδα και ο σταρχιδισμός. Ίσως αυτοί οι ανέστιοι να μην καταλαβαίνουν την σοβαρότητα της απώλειας μιας ζωής, μπορεί πάλι και να πανηγυρίζουν με τις “επιτυχίες” των σαπρόφυτων που ακούμπησαν την αθανασία τους και τον ευδαιμονισμό τους, όμως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Η σιγουριά των ανεγκέφαλων πως οι δολοφονημένοι θα βρουν μια θέση στον παράδεισο ή στα συσσίτια της εκκλησίας και των πλουσίων, τους καθιστά συμμέτοχους στο έγκλημα. Ένα έγκλημα που πραγματοποιείται καθημερινά μπροστά στα μάτια μας, ένα έγκλημα που συνεχίζεται με κλόουν τύπου “το Τσακαλώτο” να παίζουν τον διαπραγματευτή. Ε, λοιπόν αυτές οι δολοφονίες δεν συγκινούν κανέναν.  Ο κάθε Τσίπρας και η παρέα του δεν φοράνε κουκούλες και δεν χρειάζονται καλάσνικοφ. Διαθέτουν πλάτες και οπαδούς. Οι μεν στήνουν τρομοκρατικές ενέργειες δολοφονώντας αθώους, οι δε βάφουν την μουτσούνα τους με την σημαία των δολοφονημένων αθώων.

Στις μέχρι χτες δολοφονίες που διέπραξε όλο το πολιτικό φάσμα στην Ελλάδα θα προσθέτουμε και από σήμερα χιλιάδες νέες από τους δολοφόνους που το παίζουν κυβέρνηση. Όλες μα όλες ήταν ζωές. Ζωές μοναδικές που αφαιρέθηκαν βίαια με τους δολοφόνους να διασκεδάζουν συνεχίζοντας το μακελειό. Ζωές που έγιναν θυσία σε κάποιον θεό που κατοικεί σε πολιτικό γραφείο ή σε κάποιο καφενείο της Ελλάδας. Θυσίες απλά για το αποτέλεσμα που θέλουν οι Ευρωπαίοι και για την καλοπέραση ερπετών της κοινωνίας.

Ο μόνος που μπορεί να προστατεύσει την μια και μοναδική ζωή που έχει είναι ο καθένας ξεχωριστά. Ο καθένας που δεν θα αφήσει τη μάζα να βάψει την μουτσούνα της με κάποιο χρώμα από συγκίνηση, αλλά θα προλάβει της κάνει την μουτσούνα αγνώριστη. Όπως και να τον αποκαλέσουν τα ερμαφρόδιτα της κοινωνίας μετά, μικρή σημασία θα έχει. Οι χαρακτηρισμοί είναι ένα από τα όπλα άμυνας των δολοφόνων. Μας στέρησαν την μια και μοναδική ζωή της λογικής, ας μην τους αφήσουμε να μας στερήσουν και φυσικά την μια και μοναδική ζωή μας.

Υπέρ πάντων το τομάρι μας

Η κυβέρνηση άφαντη, η αξιωματική αντιπολίτευση άφαντη, η αντιπολίτευση γενικώς άφαντη. Ο μόνος που είναι φανερός σε αυτόν τον τόπο είναι ο στόχος. Λέγεται και Έλληνας πολίτης. Αυτοί που πρέπει να σηκώσουν το βάρος όλων των ευθυνών για την κατάντια δεν είναι πουθενά. Κάνουν κάτι εμφανίσεις στα σκυλάδικα των πολιτικών εκπομπών με λαμέ κουβέντες και τσαλίμια ευρωτσέλιγκα και τέλος.

Έχουν ρίξει όλο το βάρος των ευθυνών στις πλάτες των πολιτών ως ατομικές οικονομικές ευθύνες και αυτοί είναι σε μόνιμες διακοπές. Οι της ΝΔ υποψήφιοι κάνουν σαν χήρες στο κρεββάτι την ώρα που τα νομοσχέδια φουσκώνουν με νέες ευρεσιτεχνίες του Τσακαλώτου. Αφήσαμε τη μοίρα της χώρας στο Τσακαλώτο που οι οικονομικές του γνώσεις είναι χειρότερες από τα ελληνικά του: “Το προσαυξημένο φόροι συν το πολλαπλασιαστικό το υποκείμενο επί της επιτόκιο european τραπεζικής θα είναι πολύ καλά”. Μην νομίζετε ότι και τα αγγλικά του είναι καλύτερα. Στα Eurogroup οι εταίροι “τραβάνε” σε βίντεο όσα λέει και τα παίζουν μετά στο σπίτι τους καλώντας όλη την γειτονιά για τα ” Tsakaloto’s funniest videos”. Κι ενώ το Τσακαλώτο δεν καταλαβαίνει που βρίσκεται και γιατί βρίσκεται εκεί που βρίσκεται, η ελληνική πραγματικότητα έχει γίνει βάλτος από τους Τσακαλώτους και η δημοσιογραφία παίζει ακόμη μια φορά τον ρόλο της για το μεγαλύτερο βούλιαγμα των Ελλήνων.

Η ροή των ειδήσεων που στέλνεται από τα γραφεία επικοινωνίας του κράτους και διοχετεύεται στα κρατικοϊδιωτικά ΜΜΕ και από εκεί αναπαράγεται με copy paste ή με παραλλαγές στο “ελεύθερο” διαδίκτυο έχει ως εξής:  Πρώτα βάζουμε την τρομοκρατία του ISIS γιατί αυτές τις εντολές στέλνουν τα αφεντικά των Βρυξελλών επειδή από την εποχή των Σπηλαίων ο φόβος φυλάει τα έρημα. Μετά βάζουμε το μαλλιοτράβηγμα των σκυλούδων υποψηφίων για το λαϊκομάγαζο “ΝουΔου” και μετά αρχίζει το πατιρντί κατεβατό:

“Φόροι με νέους φόρους συν τους φόρους από τους προηγούμενους φόρους”.

“Πρόστιμο στο πρόστιμο του προσαυξημένου προστίματος των προηγούμενων ετών”.

“Κατάσχεση περιουσίας από την εφορία στην ήδη κατασχεμένη από την Τράπεζα και τούμπαλιν”.

“Αύξηση έμμεσων φόρων σε αυτούς που είχαν αυξηθεί και θα ξαναυξηθούν μετά την αύξησή τους”.

“Κυρώσεις από την Εφορία σε όσους είχαν κυρώσεις μέχρι τελική κίρρωση του εγκεφάλου”.

Ασχολήσου λοιπόν αναγκαστικά με το φόρο του φόρου του Αλεξιάδη για να μην βλέπεις τι γίνεται τριγύρω γιατί θα αρχίσεις να γίνεσαι επικίνδυνος για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, όπως μάς είπε η Τζάκρη με την αριστερή χωρίστρα στο μαλλί ή να έχεις φασίζουσα συμπεριφορά άμα αστράψεις κανά σκαμπίλι στον εισβολέα ή γερμανοτσολιά, όπως μάς είπε η Γεροβασίλη (αυτή ως ανένταχτη αριστερή δεν έχει χωρίστρα, το μαλλί το έχει φλου για να μπερδεύει το πόπολο).

Το βάρος των ευθυνών που έχουν φορτώσει στο λαό όλα τα “διαμάντια” της πολιτικής δεν είναι τα προσωπικά τους χρέη σε εφορίες, ταμεία και τράπεζες. Αυτά λειτουργούν για τις εξουσίες ως προπέτασμα καπνού διότι οι εξουσίες όταν σε έχουν απασχολημένο με το προσωπικό σου ζόρι κάνουν με μεγάλη άνεση τις δουλειές για τις οποίες έχουν διοριστεί από τα ξένα αφεντικά τους. Είτε πληρώσεις τον φόρο είτε όχι το σοβαρό του θέματος είναι ότι το σύνορο της χώρας σου έχει έρθει 50 μίλια προς τα μέσα από όλες τις πλευρές. Από πάνω, από κάτω, από δίπλα από παντού.
Είτε πληρώσεις είτε όχι τις 100 δόσεις για τις οφειλές στο Ταμείο σου κάμποι, λόγγοι, ποτάμια, θάλασσες οι πολιτικοί έχουν εκδώσει δελτίο αποστολής προς τους εντολείς τους ηγεμόνες των Βρυξελλών και όλων των χρεοκοπημένων επαρχιών της Ε.Ε.

Είτε αγχωθείς είτε όχι για τον ΕΝΦΙΑ ή για το στεγαστικό δάνειο το οικόπεδο στο οποίο στέκει το σπίτι σου είναι ήδη σε χέρια “αναπτυξιακών” funts. Θα μείνεις με το σωσμένο ντουβάρι και θα πληρώνεις ενοίκιο 100πλάσιο για το χώμα στο οποίο πατάει το ντουβάρι.  Κατάφεραν να κάνουν την υπόθεση σωτηρίας του ατόμου κύριο μέλημα του πολίτη αλλά την υπόθεση σωτηρίας της χώρας που ζει το άτομο την έχουν αναλάβει τα μεγαλύτερα λαμόγια όλων των εποχών. Η θεωρία “σώζω το τομάρι μου” είναι η πολιτική γραμμή που εξαπολύει το κέντρο ελέγχου της δυτικής επικοινωνίας και δυστυχώς οι πολίτες ανάβουν κερί στην Παναγία την Τομαροσώστρα νομίζοντας ότι η τυπικότητα στα θέλω των τοκογλύφων θα σώσει το τομάρι τους.

Σύσσωμη η πολιτική σκηνή στην Ελλάδα είναι άδεια κουστούμια και η μηδαμινή παρουσία τους στην ελληνική πραγματικότητα και κοινωνία το αποδεικνύει περίτρανα. Αυτό το τσίρκο που περιφέρεται ως κυβέρνηση και ως σύσσωμη αντιπολίτευση είναι γιατί πρέπει να προσωποποιείς την οργή σου την ώρα που σε τρομοκρατεί ο Σόιμπλε και η παρέα του. Χέστηκαν οι ηγεμόνες των Βρυξελλών για το σπίτι σου και για την σύνταξή σου. Χέστηκαν για το χρέος αν είναι βιώσιμο ή είναι πεθαμένο. Αυτοί έχουν ρίξει γέφυρες πάνω από Ελλάδα και οι πολίτες Έλληνες σαν τρομαγμένα ψάρια κρύβονται κάτω από χάρτινους βράχους μη και γλυτώσουν, χωρίς να τους γίνει μάθημα το επαναλαμβανόμενο τέχνασμα των αιωνίως νικητών ότι δεν ψαρεύει κανείς με δολώματα όταν υπάρχει η λύση του δυναμίτη.

@Γιάννης Λαζάρου /στον τοίχο