ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

ΒΟΤΑΝΑ, ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΝΕΟΥΣ Νέοι μέσα στον Κήπο της Νεότητας Καλώς ήρθατε! Στις σελίδες που θα ξεφυλλίσετε θα ανακαλύψετε πώς μπορείτε να επιβραδύνετε τη διαδικασία της γήρανσης...

ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

ΒΟΤΑΝΑ, ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΝΕΟΥΣ

Νέοι μέσα στον Κήπο της Νεότητας

Καλώς ήρθατε! Στις σελίδες που θα ξεφυλλίσετε θα ανακαλύψετε πώς μπορείτε να επιβραδύνετε τη διαδικασία της γήρανσης και να διατηρήσετε τη ζωτικότητά σας και το σφρίγος σας. Τα περισσότερα από αυτά που σκοπεύω να σας προτείνω είναι απόσταγμα μελέτης και χρήσης των φυτικών φαρμάκων. Πολύ συχνά κατηγορούμε τη Φύση που μας κάνει γέρους, ενώ εκείνη προσφέρει απλόχερα μια πληθώρα από βότανα και τροφές που μπορούν να μας κάνουν να παραμείνουμε νέοι.

Εμπνεύστηκα αυτό το βιβλίο από μια έκταση που έχω καλλιεργήσει και που αποφάσισα να την ονομάζω ο Κήπος της Νεότητας. Είναι 740 τετραγωνικά μέτρα χωρισμένο σε 80 κομμάτια, γεμάτος με βότανα, που το καθένα αναφέρεται και αφορά σε μια πάθηση που έρχεται μαζί με την ηλικία ή που σας κάνει να νιώθετε γερασμένοι πριν την ώρα σας. Σκοπεύω να αναφέρομαι πάρα πολύ συχνά στον κήπο μου, οπότε είμαι σίγουρος πως, όταν τελειώσει το βιβλίο, εσείς θα γνωρίζετε κάθε σπιθαμή του.

Είμαι τώρα πια 72 χρόνων και το καλύτερο μέρος της ζωής μου το έχω αφιερώσει στα φαρμακευτικά φυτά. Για ν’ αρωματίσω τη χορτοφαγική μου διατροφή, χρησιμοποιώ τα βότανα. Για να προστατευθώ από διάφορες παθήσεις, χρησιμοποιώ τα βότανα. Για να παρατείνω τη ζωή μου και την ποιότητά της, χρησιμοποιώ τα βότανα.

Ανέκαθεν χρησιμοποιούσα τα συμβατικά φάρμακα τώρα πια όμως, όχι τόσο συχνά. Τα βότανα είναι τα φάρμακα που προτιμώ και που νομίζω ότι μου ταιριάζουν καλύτερα. Βεβαίως ο καθένας είναι ξεχωριστός – αυτό που εμένα μου κάνει καλό, δεν σημαίνει ότι θα κάνει και σε εσάς. Ωστόσο, νομίζω ότι θα ανακαλύψετε ότι τα βότανα προσφέρουν πολλά σε όλους εμάς που θέλουμε να προστατεύσουμε τη νεότητά μας και να θωρακιστούμε απέναντι στη διαδικασία της γήρανσης όσο καλύτερα μπορούμε.

Ενώ έχω γράψει αρκετά βιβλία, αυτό το θεωρώ σαν παιδί μου. Ολοκληρώθηκε μέσα στον Κήπο της Νεότητας, το μοναδικό μου καταφύγιο σ’ αυτή τη γη. Δούλεψα το χώμα, περιποιήθηκα τα φυτά κι όλα αυτά, εκτός από έμπνευση, εξάσκησαν το σώμα μου. Με βοήθησαν να χαλαρώνω όταν νιώθω αγχωμένος. Με έφεραν σε επαφή με τη φύση και με την ευαισθησία που κατέχει όλα τα φυτά.
Ελάτε λοιπόν κι εσείς μαζί μου να σεργιανίσουμε τον Κήπο της Νεότητας, να περπατήσουμε ξυπόλυτοι πάνω στο εύφορο και ζεστό, από τον ήλιο, χώμα.

Να αναπνεύσουμε τα γλυκά αρώματα, να ξετρελαθούμε με τα πανέμορφα χρώματα, να τα αγγίξουμε με όλες μας τις αισθήσεις. Μαζί θα περπατήσουμε στη ζεστή γη, στους σπόρους, στο νερό και στην κοπριά, που το καθένα από αυτά -κι όλα μαζί- μας αποκαλύπτουν γενναιόδωρα τα μυστικά τους που θα μας κρατήσουν υγιείς και νέους. Θα ήθελα να μου επιτρέψετε, πριν ξεκινήσουμε τον περίπατό μας στον Κήπο της Νεότητας, να μοιραστώ μαζί σας κάτι που έγραψα γι’ αυτόν:

Σεργιανίζω στον Κήπο μου
και παρέα μου έχω την πάχνη πάνω στις πριμούλες,
και το γλυκό αγέρι που με τυλίγει με τα μεθυστικά του αρώματα
σαν τσάι από ολόφρεσκα βότανα
και κλείνω μέσα μου την πρωτόγνωρη γαλήνη που νιώθω.
Ελπίζω κι εσείς να απολαύσετε τον περίπατό σας στον Κήπο της Νεότητας και να αφήσετε τη φύση να σας αποκαλύψει τα μυστικά της για μια ποιοτική ζωή γεμάτη υγεία.

Πώς θα χρησιμοποιήσετε αυτό το βιβλίο

Αν έχετε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας για το οποίο θα θέλατε να ενημερωθείτε, μπορείτε ν’ ανατρέξετε κατευθείαν στο συγκεκριμένο κεφάλαιο. Μέχρι εδώ καλά. Θα σας προέτρεπα, όμως, όταν έχετε λίγο χρόνο, να διαβάσετε τα εισαγωγικά κεφάλαιο στο πρώτο μέρος του βιβλίου. Θα σας πουν δυο λόγια παραπάνω για μένα και τον Κήπο της Νεότητας. Επίσης θα γίνουν οι απαραίτητες γνωριμίες με τις αρχές της αντιγήρανσης και το Υγιές Πρόγραμμα των 7, τα οποία θεωρώ απαραίτητα συστατικά για την καλή υγεία και τη διατήρηση της νεότητας. Και τα δυο αναλύονται διεξοδικά στο βιβλίο μου.

Μερικές παθήσεις που αναλύω στο 2° μέρος επισημαίνονται και στο 3° μέρος. Αυτό συμβαίνει γιατί το 2° μέρος επικεντρώνεται στα μέτρα πρόληψης, ενώ το 3° έχει να κάνει με τη θεραπεία. Μερικές φορές, τα ίδια βότανα και οι τροφές που προστατεύουν από κάποια συγκεκριμένη πάθηση, τη βοηθούν και να θεραπευτεί. Ίσως λοιπόν να έχετε παρατηρήσει κάποια αλληλοεπικάλυψη ανάμεσα στα δυο τμήματα του βιβλίου.

Όσο ξεφυλλίζετε τις σελίδες, θα φτάσετε σ’ ένα ειδικό κεφάλαιο που λέγεται τα Ελιξίρια της Αντιγήρανσης του Δρ Duke. Αυτές οι συνταγές έγιναν από μοναδικούς συνδυασμούς (βοτάνων και τροφών) και συνιστώνται για ειδικές παθήσεις. Πολλές συνταγές αφορούν σε αφεψήματα κι άλλες είναι για σούπες, σαλάτες, μαλακτικά – ακόμη και για σαμπουάν. Προσπάθησα να τις απλουστεύσω ώστε ο καθένας να μπορεί να τις εκτελέσει.

Και μια τελική σημείωση: Πολλές από τις πληροφορίες που καταγράφονται σ’ αυτό το βιβλίο είναι απόρροια της πείρας μου και της μελέτης μου στα βότανα και τις τροφές. Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα έχετε τα ίδια αποτελέσματα από τα φαρμακευτικά φυτά που προτείνω. Πειραματιστείτε και θα δείτε μόνοι σας αν αποδίδουν. Αν τα συμπτώματά σας επιμένουν ή εάν ήδη είστε υπό ιατρική παρακολούθηση, θα σύστηνα σαφώς να συμβουλευθείτε το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε τα φαρμακευτικά βότανα.

Dr DUKE A. JAMES

Garden of Youth DUKE A. JAMES botanic

ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Από την πρώτη κιόλας έκδοση του Πράσινου Φαρμακείου, έλαβα πολλά γράμματα και e-mails από τους αναγνώστες. Πολλοί μού έχουν γράψει όχι μόνο για να μ’ ευχαριστήσουν για το βιβλίο και για να μου ζητήσουν συμβουλές, αλλά και για να μου πουν πώς χρησιμοποιούν οι ίδιοι τις βοτανικές θεραπείες. Οι ιστορίες τους προσθέτουν κάτι παραπάνω στις «ανέκδοτες αποδείξεις» – η ιατρική των φυτών πραγματικά βοηθά τους ανθρώπους με εκατοντάδες τρόπους.

Τώρα Το Πράσινο Φαρμακείο έχει επίσης μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες και ελπίζω ότι τα καλά νέα θα μεταφερθούν ακόμη πιο μακριά. Με τον καιρό, ίσως οι πληροφορίες αυτές να χρησιμοποιούνται το ίδιο πρόθυμα από τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς όπως γίνεται και από τους αναγνώστες. Δεν έχω απολύτως καμία αμφιβολία ότι μπορούμε όλοι μας να ωφεληθούμε από μια μεγαλύτερη κατανόηση των «πράσινων φαρμάκων».

Φυσικά, υπάρχουν πολλοί λόγοι πίσω από το σύγχρονο ρεύμα του ενδιαφέροντος στα βοτανικά φάρμακα. Ο φόβος για τα συνθετικά φάρμακα είναι απλά ένας παράγοντας. Όλοι γνωρίζουμε ότι τα συνθετικά φάρμακα -τα σκληροπυρηνικά φάρμακα- συχνά έχουν δραματικές δραστηριότητες. Αλλά ξέρουμε επίσης ότι μπορούν να έχουν ακόμη πιο δραματικές παρενέργειες. Μέσα σε μια δεκαετία, πάνω από τα μισά φάρμακα που εγκρίθηκαν ως ασφαλή και αποτελεσματικά από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων έπρεπε να ανακληθούν και να μετονομαστούν εξαιτίας των απρόσμενων παρενεργειών.

Αλλά υπάρχει και ένας άλλος λόγος για την αύξηση του ενδιαφέροντος στα πράσινα φάρμακα. Όλα τα ζωντανά βότανα περιέχουν χιλιάδες χημικά και όταν επιλέγετε τη βοτανική ιατρική, ωφελείστε από τους συνδυασμούς αυτών των χημικών. Όταν παίρνετε ένα μοναδικό, μονοχημικό, συνθετικό συστατικό, από την άλλη, μάλλον θα σας βοηθήσει αν έχει δοκιμαστεί και αν η διάγνωσή σας είναι σωστή. Αλλά μόνο σπάνια μπορούν να ανταποκρίνονται και σε μικρότερα προβλήματα – από τα οποία μπορούν να υπάρξουν αρκετά.

Ένα βοτανικό φάρμακο είναι πιο πιθανό να σας βοηθήσει αν σας έχει γίνει μια λανθασμένη διάγνωση ή αν έχετε παρόμοια προβλήματα. Χιλιάδες «ουδέτερες αντιδράσεις» συμβαίνουν σε κάθε ένα από τα κύτταρά μας καθώς αυτά τα κύτταρα προσπαθούν να μας κρατήσουν σε μια κατάσταση καλής υγείας.

Με τη βοτανική ιατρική βοηθάτε τα κύτταρά σας να διατηρήσουν την κατάσταση αυτή της καταλληλότερης ισορροπίας. Οι φυτικές τροφές και η βοτανική ιατρική βοηθούν και με έναν ακόμη τρόπο: παρέχουν θρεπτικά συστατικά που είναι βασικά για τη ζωή. Έρευνες έχουν δείξει ότι πολλοί από εμάς έχουν έλλειψη από αρκετά θρεπτικά συστατικά που είναι βασικά για μια καλή υγεία, αν όχι για μια καλή ζωή. Πολλά από αυτά τα σημαντικά, φυσικά συστατικά βρίσκονται στα βότανα αλλά όχι στα συνθετικά φάρμακα.

Όταν τα συνθετικά φάρμακα φτιάχνονται από φυτά, έχουμε την τάση να απομονώνουμε το ένα ή το άλλο χημικό και να πετάμε το υπόλοιπο φυτό και το φαρμακευτικό του δυναμικό. Τα κουκιά, για παράδειγμα, περιέχουν συστατικά που θα μπορούσαν να αφαιρεθούν και να χρησιμοποιηθούν ως φαρμακευτικά «μαγικά βόλια» – όπως το φάρμακο L-dopa, που χρησιμοποιείται στη θεραπεία της ασθένειας Πάρκινσον.

Αλλά γιατί να πετάξει κανείς το υπόλοιπο φασόλι για να φτιάξει ένα ιδιόκτητο μονοχημικό φάρμακο που μπορεί να παρασκευαστεί από μια φαρμακευτική εταιρεία; Αντί γι’ αυτό θα μπορούσαμε να μελετήσουμε τις ενέργειες από όλα εκείνα τα φυτο- χημικά που συνεργάζονται και να βρούμε πώς συνδυάζονται τόσο καλά μαζί. Μόνο τέτοιου είδους μελέτες θα μας οδηγήσουν στο να κατανοήσουμε πραγματικά τις πολλές θεραπευτικές ιδιότητες των φαρμακευτικών φυτών.

Ανάμεσα στα γράμματα των αναγνωστών, υπήρχε μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με τα φάρμακα που συστήνω εγώ για τον εαυτό μου και την οικογένειά μου. Φυσικά, η δική μου πρώτη επιλογή θα είναι πάντα τα πράσινα φαρμακευτικά παρασκευάσματα. Ψάχνοντας μέσα στο «μπαούλο με τα φάρμακα», συνειδητοποιώ ότι περισσότερα από το 95% των φαρμάκων που παίρνω σε τακτική βάση προέρχονται από το πράσινο φαρμακείο, και τα περισσότερα από αυτά τα παίρνω για προληπτικούς λόγους. Στην πραγματικότητα, με το πέρασμα ενός χρόνου, πήρα λιγότερα από μια ντουζίνα εμπορικά φάρμακα – όλα ήταν αντιφλεγμονώδη για το γόνατό μου που πονούσε. Τα υπόλοιπα ήταν βότανα.

Κάθε μέρα, παίρνω σέλινο, ή συμπύκνωμα από σπόρο σέλινου για την πρόληψη της αρθρίτιδας (ουρικής αρθρίτιδας, ποδάγρας). Περιέχει σχεδόν δύο ντουζίνες από αντιφλεγμονώδη συστατικά.
Επίσης τρώω και σκόρδο. Επειδή στην οικογένειά μου υπάρχει ιστορικού καρκίνου στο κόλον, χρησιμοποιώ το σκόρδο ως μέσο πρόληψης του καρκίνου. Βοηθά επίσης στην πρόληψη του κρυώματος και της γρίπης. Για τους ίδιους λόγους, ενισχύω το ανοσοποιητικό μου σύστημα με εχινάκεια.

Ανάμεσα στα εκλεκτά μου βότανα είναι και το Serenoa repens, για να προλάβει ή να επιβραδύνει την επιδείνωση του προστάτη, το βακκίνιο κατά της απώλειας της όρασης, και το γαϊδουράγκαθο, ένα μέτρο πρόληψης ενάντια στη φθορά του συκωτιού. Το γκίνγκο επίσης καταλαμβάνει μια σημαντική θέση στο συρτάρι με τα φάρμακά μου. Βοηθά στην πρόληψη της απώλειας της μνήμης, και μπορεί ακόμη και να επιβραδύνει την προώθηση του Αλτσχάιμερ. (Δεν έχω ακόμη τέτοια συμπτώματα, αλλά προσέχω).

Συμπεριλαμβάνω επίσης τη ρίζα του φυτού πιπέρι το μεθυστικό (kava kava), περιστασιακά, για χαλάρωση σε αγχώδεις καταστάσεις και το υπερικό το διάτρητο για να βοηθήσει τη διάθεσή μου όταν αρχίζουν οι χειμωνιάτικες μελαγχολίες. Ανάμεσα στα προτερήματα τους, αυτά τα βότανα έχουν μια προληπτική πλευρά καθώς το άγχος και η ήπιας μορφής κατάθλιψη κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στο ανοσοποιτηκό σύστημα. (Ωστόσο, πρόσφατες αναφορές πιθανής τοξικότητας του ήπατος από τη λήψη του kava kava οδήγησε τον Οργανισμό Ελέγχου Φαρμάκων στο Ηνωμένο Βασίλειο να αποσύρει το βότανο αυτό, βασιζόμενο στα αποτελέσματα των ερευνών του).

Τέλος, υπάρχει το ηρανθές της νύχτας, με το οξύ του που λέγεται γαμμαλινολεϊνό. Σε συνδυασμό με τη λευκαγκάθα και το γκίνγκο, αυτό το βότανο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη καρδιακών προβλημάτων ή προστατίτιδας. Έχω επίσης και γλυκόριζα στο συρτάρι μου με τα φάρμακα που βοηθούν στην πρόληψη του έλκους.

Όλα εκείνα τα βότανα -και ένα σωρό άλλα- περιγράφονται λεπτομερώς μέσα σ’ τυτό το βιβλίο. Στις σελίδες που ακολουθούν, θα μάθετε πώς τα βότανα αυτά μπορούν να προλάβουν ή να επουλώσουν μια τεράστια ποικιλία καταστάσεων της υγείας, από αλλεργίες και υψοφοβία έως και σπίλους (κρεατοελιές, εκφύματα), σκωληκοειδίτιδα, ρυτίδες και κολπικές μυκητιάσεις.

Προφανώς δεν θα τα χρειαστείτε όλα αυτά. Αλλά ίσως αποφασίσετε, όπως έχουν κάνει τόσοι άλλοι αναγνώστες, ποια από όλα αυτά τα βότανα θα θέλατε να προσθέσετε στο δικό σας συρτάρι με τα φάρμακα.

Όπως σημείωσα στην πρώτη έκδοση του Πράσινου Φαρμακείου, αυτό το βιβλίο είναι το αποκορύφωμα πολλών δεκαετιών ενασχόλησης με φαρμακευτικά φυτά σ’ ὀλον τον κόσμο και πολλών χρόνων αναζήτησης φυτών, από την Κίνα στην Κόστα Ρίκα, από το Περού στην Πενυλβάνια, και από τους λόφους της Βιρτζίνια έως και τις ψηλότερες εκτάσεις του Αμαζόνιου.

Το μεγαλύτερο διάστημα της τριακονταπενταετούς καριέρας, δούλεψα για το Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας ως βοτανολόγος με ειδίκευση στα φαρμακευτικά φυτά. Τεχνικά, αυτό που είμαι είναι γνωστό με τον όρο εθνοβοτανολόγος, το οποίο απλά σημαίνει ότι έχω μελετήσει πώς τα φυτά χρησιμοποιούνται ως τροφή και φάρμακα σε πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς. Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, έχω προσωπικά δει φαρμακευτικά βότανα να θεραπεύουν επιτυχώς καταστάσεις που τα σκευάσματα υψηλής τεχνολογίας μόλις και μετά βίας μπορούσαν να αγγίξουν.

Στο πρώτο μέρος του βιβλίου αυτού, τον «Οδηγό σας στο Πράσινο Φαρμακείο», θα βρείτε τις συμβουλές μου όσον αφορά στο πώς να βρείτε, να προετοιμάσετε, ακόμη και να φυτέψετε βότανα.

Θα βρείτε επίσης τις συμβουλές μου καθώς και προειδοποιήσεις ασφαλείας ως προς τη χρήση τους. Αυτές βασίζονται στις προσωπικές μου εμπειρίες καθώς και σε μια εκτεταμένη βάση δεδομένων με επιστημονικές πληροφορίες σχετικά με τα διάφορα χημικά και συστατικά που βρίσκονται μέσα στα φυτά.

Στο δεύτερο μέρος, που φέρει τον τίτλο «Επιλογή των Θεραπευτικών Βοτάνων», έχω εφαρμόσει ένα σύστημα ταξινόμησης από διάφορα είδη για να τονίσω τα βότανα και τις βοτανικές θεραπείες που πιστεύω ότι είναι τα πιο αποτελεσματικά για καθεμιά από τις ασθένειες και τα προβλήματα υγείας. Τα βότανα που συστήνω ανεπιφύλακτα ταξινομούνται παίρνοντας τρία φύλλα. Για εναλλακτικές θεραπείες ωστόσο, δώστε την ανάλογη σημασία στα βότανα που είναι ταξινομημένα με δύο και με ένα φύλλο αντίστοιχα. (Θα μπορούσα να έχω χρησιμοποιήσει αστέρια, φυσικά, αλλά τα φύλλα μοιάζουν να είναι πιο κατάλληλα σ’ ένα βιβλίο που ονομάζεται Το Πράσινο Φαρμακείο).

Μέσα στο βιβλίο θα ανακαλύψετε επίσης ότι δίνω πολλές υποκειμενικές γνώμες καθώς και μερικές προσωπικές ανέκδοτες εμπειρίες μου που σχετίζονται με τα φαρμακευτικά φυτά και τις φυσικές θεραπείες. Καθώς αυτές οι εμπειρίες προέρχονται όντως από μια ολόκληρη ζωή γεμάτη με ενδιαφέρον, ελπίζω ότι θα διαβάσετε και το προσωπικό μου υστερόγραφο στη σελίδα 575.
Αλλά κατ’ αρχάς, καλώς ήλθατε στην Ελληνική έκδοση του Πράσινου Φαρμακείου.

Dr DUKE A. JAMES

natural anti-aging DUKE A. JAMES botanic

Ένα μυστικό που το ξέρουν όλοι

Υπάρχουν ξένοι που έρχονται σαν τουρίστες, ενώ στην πραγματικότητα καταληστεύουν τους βυθούς μας από τ’ αρχαία και δεν είναι παρά μια μικρή μειονότητα, μπροστά σ’ εκείνους που φορτώνουν ολόκληρα φορτηγά από ελληνικά βότανα, που τα πουλάνε πανάκριβα στις χώρες τους. Αυτά που εμείς τα αγνοούμε και τα παραπετάμε, κάποιοι πιο σοφοί από εμάς, τα μοσκοπουλούν. Ήρθε η ώρα νομίζω να ψάξετε ένα καλό βιβλίο με βότανα και τα τα βάλετε στην ζωή σας, γιατί πέρα από την μοσχομυρωδάτη ρίγανη και το δυόσμο υπάρχει ένα ολόκληρο βασίλειο που σας περιμένει να το ανακαλύψετε και να βάλετε τα οφέλη του στην ζωή και την υγεία σας.

Το παρόν άρθρο (και όλα τα σχετικά άρθρα του terrapapers) έχει ενημερωτικό χαρακτήρα, είναι άλλη μία συμβολή, ένα έναυσμα περαιτέρω έρευνας της γενικότερης συζήτησης, για την προ-ιατρική και τον ασφυκτικό εναγκαλισμό της με το ΚΕΡΔΟΣ κάθε είδους, όπως και την απομάκρυνση από τον «Όρκο του Ιπποκράτη» που πλέον είναι Ολοφάνερο. Σε καμία περίπτωση δ ε ν αποτελεί σύσταση ή προτροπή για την αποφυγή συστημικών χημικών θεραπειών μια και σε ορισμένες περιπτώσεις θεωρούνται επιβεβλημένες και μονοδρομικές. Αλλά πάντοτε και καθολικά από όλους; Αυτή είναι η ερώτηση μας.

Η στόχευση αφορά την υπερβολή την οποία πολλές φορές διαπιστώνουμε στην προσέγγιση του θέματος αυτού και στην προσοχή και το «ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ» κατά την αρχαία Ελληνική ρήση που χρειάζεται να επιδείξουν οι επιστήμονες και οι ερευνητές στον χώρο της υγείας ως «παραγωγοί» λύσεων και οι ασθενείς καταναλωτές ως χρήστες και λήπτες υπηρεσιών και προτάσεων που τους προτείνονται προληπτικά ή μη για την υγεία τους. Παρατήρηση του Ολοφάνερου και Διαφοροποίηση μας γλυτώνει από πολλούς μπελάδες.

Η επιστήμη δεν είναι βιομηχανικό προϊόν. Αν και σχετίζεται με τη βιομηχανία, δεν μπορεί να θεωρείται ως τέτοιο. Η επιστήμη δεν είναι οικονομικό προϊόν. Αν και σχετίζεται με την οικονομία, δεν μπορεί να θεωρείται ως τέτοιο. Η επιστήμη έχει τους αυτοπροσδιορισμούς της και αυτοί πάντα αλλάζουν, δεδομένου ότι η επιστήμη είναι μια σχέση με το επιστητό και με αυτό που μπορεί να καταστεί επιστητό. Μια πολύ αυστηρή αλλά εντούτοις πολύ ανοιχτή σχέση με το όλο και το μερικό.

Όταν ένα μοντέλο παράγει επιστήμη και επιστήμονες ωσάν να ήταν βιομηχανικά προϊόντα, η ανοιχτή αυτή σχέση διαταράσσεται και οι επιπτώσεις αυτής της διατάραξης είναι και πλατιές και βαθιές. Είναι αφελής αυτούς που θεωρεί ότι σε ένα ανθρωποσύμπαν που ορίζεται από προκάτ μοντέλα και κυβερνιέται από την οικονομοκρατία η επιστήμη θα παραμένει σε πείσμα των καιρών αλώβητη και ανεξάρτητη. Αυτή η αντίληψη πραγμάτων είναι εξόχως αντιεπιστημονική καθώς έρχεται σε σύγκρουση με τα δεδομένα που έχουμε.

1MWO Phanotron
MULTI WAVE OSCILLATOR & PHANOTRON RIFE

MWO Georges Lakhovsky και ο Πολυκυματικός Ταλαντωτής MWO

Είναι εφικτή η αθανασία; Το να μείνουμε για πάντα νέοι και να πεθαίνουμε υγιείς, όπως και να επιμηκύνουμε τα χρόνια ζωής μας, έχει απασχολήσει πολλές φορές τους επιστήμονες και συνεχίζει να τους απασχολεί. Η άποψη που έχει διατυπωθεί είναι ότι ακόμη και αν, κατά τη διάρκεια της εξέλιξης, εμφανιζόταν ένα είδος που να ήταν αθάνατο, αυτό το είδος θα εξαφανιζόταν, καθώς η εξέλιξη δεν ευνοεί την αθανασία. Και αυτό γιατί δεν θα μπορούσε να προσαρμοστεί στις συνθήκες που αλλάζουν. Βέβαια, όπως πιστεύουμε εμείς οι άνθρωποι, δεν είμαστε ένα τυχαίο είδος. Πόσες φορές τα κατορθώματά μας δεν ξεπέρασαν και την πιο αχαλίνωτη φαντασία; Πέρα από την φαντασία μας λοιπόν είναι ο Πολυκυματικός Ταλαντωτής MWO

Κάθε συνεδρία με τον Πολυκυματικό Ταλαντωτής MWO γυρνάει τα κύτταρα μας πίσω στον χρόνο, στην νεότητα, στην σφριγηλότητα και στην υγεία.

Ο Πολυκυματικός Ταλαντωτής MWO του Lakhovsky αποτελεί το καλύτερο μηχάνημα στον τομέα της ηλεκτροθεραπείας, συνδυαστικά με την Λυχνία του Royal Raymond Rife. Η απόλυτη λύση για καλή Υγεία, Αναζωογόνηση, Ισορροπία και Αρμονία, είναι ο συνδυασμός του Πολυκυματικού Ταλαντωτή MWO Lakhovsky με μια μεγάλη λυχνία Rife !!! ΤΩΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ MWO Lakhovsky και μπορείτε να τον έχετε στον χώρο σας –επαγγελματικό και ιδιωτικό- με ένα τηλέφωνο.

Τι είναι ο Πολυκυματικός Ταλαντωτής MWO;

Ουσιαστικά είναι ένα ή δύο πηνία Tesla με δύο κεραίες Lakhovsky.

Η γενική θεωρία γύρω από το MWO ήταν να διεγείρει μια κεραία ομοκεντρικών δαχτυλιδιών που παρήγαγε ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Σε αυτήν την θεωρία γίνεται αντιληπτό ότι το πηνίο RNA-DNA στον πυρήνα κάθε κυττάρου έχει μια ιδιοσυχνότητα μέσα σε αυτό το φάσμα. Όπως ένα διαπασών θα αντηχήσει με ένα ίδιο διαπασών που βρίσκεται κοντά, τα κύτταρα θα αντηχήσουν στην δικιά τους ιδιοσυχνότητα που τραβιούνται από τον ωκεανό συχνοτήτων του MWO.

Το αποτέλεσμα της έρευνας αυτής περιγράφεται και στο βιβλίο του Georges Lakhovsky «Το Μυστικό της Ζωής. Ο Ηλεκτρισμός, η Ακτινοβολία και το Σώμα σου» Τα γονίδια και τα χρωμοσώματα σε όλα τα ζωντανά κύτταρα βρίσκονται μονίμως σε κίνηση και λειτουργούν ως μικροί πομποί και δέκτες. Έχουν μια ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ, που εξαρτάται από το μέγεθος, το σχήμα και την ικανότητά τους. Το MWO, ο Πολυκυματικός Ταλαντωτής, βασίζεται στη βιο-αντήχηση (Bio-Resonance), με την οποία εναρμονίζονται οι φυσικές συχνότητες των κυττάρων, των ιστών, των οργάνων και του σώματος. Το MWO ερεθίζει την ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ικανότητα του σώματος και το αναζωογονεί. Όταν τα κύτταρα εκτίθενται σε ένα μεγάλο φάσμα ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, αφομοιώνουν την ενέργεια που ταιριάζει με τη δική τους συχνότητα αντήχησης.

Σε περίπτωση βλάβης, ενοχλήσεων ή δυσαρμονίας, υφίσταται πάντοτε μία διαταραχή ή διακοπή στις δονήσεις των κυττάρων. Το MWO, ο Πολυκυματικός Ταλαντωτής, δρα γρήγορα και απευθείας στις διαταραγμένες ή άτακτες δονήσεις. Τα κύτταρα, οι ιστοί και τα όργανα του σώματος εναρμονίζονται υπό την επιρροή των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων και ενεργοποιούν την αντίστοιχη δική τους σωστή συχνότητα. Αυτό εξαφανίζει τις δυσαρμονίες και παραμορφώσεις επαναφέροντας τη φυσική ισορροπία στο σώμα μας, αιθερικό και υλικό.

Αρμονία Αντιγήρανση και Υγεία Χωρίς Φαρμάκια

ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥ ΣΕ ΕΝΑΝ ΩΚΕΑΝΟ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΤΟΥΣ! Για Κυτταρική Αναζωογόνηση, Επαναφορά σε Ισορροπία Κάθε Δυσαρμονίας, για Βαθειά Χαλάρωση, ο Πολυκυματικός Ταλαντωτής (MWO) George Lakhovsky Και η Λυχνία του Royal Raymond Rife είναι Διαθέσιμος να Σου Προσφέρει Όλα τα Ευεργετήματα του Αρκεί να Συντονιστείς στις Συχνότητες της Ζωής και της Υγείας. Το MWO και η Λυχνία Rife συνδυάζονται ώστε αντί να χρησιμοποιούνται μεμονωμένες συχνότητες, αντίθετα, χρησιμοποιείται ένας ωκεανός συχνοτήτων και των αρμονικών τους. Δηλ. ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.

Η Συμπαθητική Αντήχηση ή Δόνηση

Η λειτουργία του Πολυκυματικού Ταλαντωτή Lakhovsky βασίζεται στην αρχή της Συμπαθητικής Αντήχησης. Ενα κύτταρο αναγνωρίζει την ίδια του τη συχνότητα και μπορεί να την αφομοιώσει. Στη Μουσική, ο όρος «Συμπαθητική Αντήχηση» χρησιμοποιείται όταν μία χορδή ανταποκρίνεται σε μια εξωτερική δόνηση με μία αρμονική ομοιότητα, (η χορδή δονείται αρμονικά με τον ίδιο τρόπο με την εξωτερική δόνηση). Η Συμπαθητική Αντήχηση ή Δόνηση είναι ένα φαινόμενο όπου το δονούμενο σώμα αντιδρά σε εξωτερικές δονήσεις με τις οποίες έχει μια αρμονική συμφωνία. Το ανθρώπινο σώμα έχει το ολόδικό του ενεργειακό σύστημα. Είναι το απόλυτο μηχάνημα αντιγήρανσης υγείας σωματικής και αιθερικής.

Τρόπος Απόκτησης του Πολυκυματικού Ταλαντωτή MWO Lakhovsky

Σχετικά με το πώς να αποκτήσετε τον Πολυκυματικό Ταλαντωτή (Multi Wave Oscillator) (MWO) George Lakhovsky συνδυαστικά με την Λυχνία Royal Raymond Rife επικοινωνήστε για τιμές και περισσότερες πληροφορίες, αφού πρώτα μελετήσετε την σχετική αρθρογραφία.

email: mwohellas@gmail.com και στο τηλ. 690 70 70 703 εργάσιμες ώρες και ημέρες

Επικοινωνήστε για να βρούμε μαζί ποιό από τα δύο πακέτα ταιριάζει στην ειδικότητα σας, αν είστε επαγγελματίας ή στην περίπτωση σας αν είστε ιδιώτης. Με κάθε αγορά παρέχεται ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ για επαγγελματίες, ΔΩΡΕΑΝ Προβολή και Διαφήμιση, Τεχνική και Θεωρητική Υποστήριξη.

MWO INTERACTIVE SOLUTIONS LTD ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ MEDITECH EUROPE

Ιατροί και Φυσιοθεραπευτές για συνεδρείες με Πολυκυματικό Ταλαντωτή MWO Lakhovsky

ΑΘΗΝΑ: Δημήτριος Σαφαρίκας: Ιατρός
Μιχαλακοπούλου 104 τηλ. για ραντεβού 210 7489007 / 6932 458 393

ΑΘΗΝΑ: Φυσιοθεραπευτής Δημήτρης Ντατσιούλης
Σοφούλη 7 Νέα Σμύρνη τηλ. για ραντεβού 210 931 0821 / 6945 737 358

ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΟ: PHYSIO LAB PHYSIOTHERAPY EXPERTS
Λ. Ιασωνίδου 81 & Πλάτωνος τηλ. για ραντεβού 210 6990007

ΠΑΤΡΑ: Γεράσιμος Λυμπεράτος: Φυσιοθεραπευτής
Αγίας Σοφίας 91 τηλ. για ραντεβού 2610 622 373 / 6938 165 919

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Mediale /Κέντρο Βιοθεραπείας. Παπαγιάννη Φυλακτού Ευαγγελία
Φυσικοπαθητικός – College of Naturopathic & Complementary Medicine
Τσιμισκή 75 Κέντρο /Θεσσαλονίκη Τηλ. 2310 41.52.20

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κέντρο Φυσιοθεραπείας Αποκατάστασης. Δημήτριος Βογιατζής
Αθανασίου Διάκου 28
τηλ. για ραντεβού 2310 463646 /6944 355 5515

@ Ιων Μαγγος