Topics:

Καλοφάγωτοι λοιπόν

Ο ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ είναι πάντοτε ένας.  Η παράνοια της ανθρωπότητας είναι το πεδίο που μας επιτρέπει να κινούμαστε (Ενέργεια, Μάζες) στον Χρόνο και στον Χώρο ο Big Boss Abracadabras. Ετσι βλέπουμε τα αποτελέσματα αυτής, και απαιτούνται...

Καλοφάγωτοι λοιπόν

Ο ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ είναι πάντοτε ένας. 

Η παράνοια της ανθρωπότητας είναι το πεδίο που μας επιτρέπει να κινούμαστε (Ενέργεια, Μάζες) στον Χρόνο και στον Χώρο ο Big Boss Abracadabras. Ετσι βλέπουμε τα αποτελέσματα αυτής, και απαιτούνται από την πλευρά μας τιτάνιοι αγώνες για να δούμε τα πράγματα καθαρά με “άλλα μάτια” όπως αναφέρει ο Δον Χουάν. Με το “Βλέπειν”. Μονάχα, με πολεμική και με καθάρια Δύναμη μπορούμε να ενεργοποιήσουμε την όραση μας και να δούμε ξεκάθαρα χωρίς σκιές τους αληθινούς Αφέντες των ανθρώπων και τους Ελεγκτές τους. Είναι οι τρία σε ένα …θεοί, άγιοι, παναγίες, που προσκυνάτε στις εκκλησίες τους με την μειλίχια μορφή και τα φωτοστέφανα, και τους τρέφετε με την πολύτιμη ΕΠΙΓΝΩΣΗ σας.

Αυτούς τους Αφέντες-Θεούς σας, μονάχα το Θεοκτόνο Ελληνικό DNA μπορεί να τους καταστρέψει. Μονάχα αυτό τους έστειλε στον βόρβορο που ανήκουν και θα το ξανακάνει. Ακόμη κι ένας Ελληνας μονάχα να απομείνει, θα το ξανακάνει. Άλλωστε ο Ηρακλής μόνος του έδρασε δεν χρειάστηκε συλλογικότητες κι άρρωστες δημοκρατικές αηδίες. Ο ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ είναι πάντοτε ένας. Εσύ, όσο ψάχνεις για θεούς-σωτήρες και ηγέτες θα σε διαφεντεύει ο Big Boss. Ο Isaac de Beausobre αποδίδει τον Abraxa από τους ελληνικούς habros και saō “τον όμορφο κι ένδοξο Σωτήρα”.

“Υπάρχει ένας Θεός για τον οποίο δεν ξέρετε τίποτα, επειδή οι άνθρωποι τον έχουν ξεχάσει. Τον αποκαλούμε με το όνομά του: Abraxa. Είναι πιο ισχυρός από τον Θεό ή τον Διάβολο … Ο Abraxas είναι δραστηριότητα, τίποτα δεν μπορεί να αντισταθεί σ’ αυτόν. Ο Abraxas στέκεται πάνω από τον ήλιο, πάνω από τον Θεό και πάνω από τον Διάβολο. Αν το Πλήρωμα ήταν ικανό να έχει ένα ον, ο Abraxas θα ήταν η εκδήλωσή του. Αυτό που λέγεται ότι από τον Θεό -Ήλιο είναι η ζωή κι αυτό που λέγεται από τον Διάβολο είναι ο θάνατος, ο Abraxas μιλάει εκείνη την εκκλησιαστική και καταραμένη λέξη, η οποία είναι ταυτόχρονα ζωή και θάνατος. Ο Abraxas γεννά την αλήθεια και το ψέμα, το καλό και το κακό, το φως και το σκοτάδι στην ίδια λέξη και στην ίδια πράξη. Γιατί ο Abraxas είναι φοβερός” Carl Jung του 1916 “Επτά κηρύγματα προς τους νεκρούς”

“Abracadabra δεν είναι μια Ινδική λέξη, καθόλου, είναι μια καμπαλιστική φόρμουλα που προέρχεται από το όνομα του υπέρτατου Θεού των βασιλιδανών, που περιέχει τον αριθμό 365, τον αριθμό των ημερών του έτους και των ουρανών, των πνευμάτων και που προέρχονται από τον υπέρτατο Θεό Abraxa” – Salman Rushdie

Χρειάζεται να καταφύγουμε στην Λογική για να βγούμε από τον παρανοϊκό βούρκο της φυλακής του Αφέντη και κατόπιν να πετάξουμε την Λογική για να μπούμε στο επίπεδο της Πνευματικότητας εκεί όπου βρίσκεται ο φυσικός χώρος του Ελληνικού DNA. Μην αγχώνεσαι, κατέχουμε πολλά τρισεκατομμύρια χρόνια Ελληνικής Δύναμης για να το πετύχουμε… αρκεί να θέσουμε τις κατάλληλες προτεραιότητες όσο συντομότερα μπορούμε, γιατί ο εκφυλισμός του Ελληνικού DNA από την μιαρή φυλή είναι ταχύτατος. Χρειάζεται πρώτα να γίνουμε άνοστοι για τα γούστα τους και κατόπιν γινόμαστε θεοκτόνοι σαν τον Κατεργάρη Ηρακλή. 

Ναι, η παράνοια είναι ο καθολικός κανόνας κι όχι η εξαίρεση. Φαινομενική φυσικά, γιατί στην πραγματικότητα, οι αρχέγονοι εχθροί του Ελληνικού DNA γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνουν και μόνο ηλίθιοι δεν είναι, αντίθετα, λειτουργούν μεθοδικά και με σχέδιο. Διάβασε τα “Πρωτόκολλα της Σιών” που, ναι, ναι ξέρω, είναι “πλαστά” αλλά εφαρμόζονται με χειρουργική ακρίβεια. Δες λοιπόν σε τρία δείγματα γραφής την παράνοια που μέσα της κολυμπάς και απαιτείται να γίνεις κολυμβητής ολυμπιακών επιδόσεων για να επιβιώσεις.

Σεμινάρια μάρκετινγκ και επιχειρηματικότητας σε άνεργους λαθρομετανάστες

[…]Σεμινάρια μάρκετινγκ και επιχειρηματικότητας σε άνεργους μετανάστες και πρόσφυγες ξεκινά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με στόχο την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Μετά την πρόσκληση ενδιαφέροντος του υπουργείου για την μίσθωση ξενοδοχείων και κατοικιών σε όλη την ελληνική επικράτεια, προκειμένου να εγκαταστήσει μετανάστες και πρόσφυγες από τα νησιά του Αιγαίου, έρχονται τώρα και τα προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσής τους σε επαγγελματικές δεξιότητες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής & Ασύλου, Πάτροκλος Γεωργιάδης, απηύθυνε πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το έργο, με τίτλο “Εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος κατάρτισης και εκπαίδευσης μεταναστών και προσφύγων, σε επαγγελματικές δεξιότητες”. Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.), διεθνείς οργανισμούς, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, καθώς και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα να καταθέσουν προτάσεις δράσεων εντός 20 ημερών, προκειμένου να ενταχθούν σε χρηματοδότηση.

Οπως αναφέρεται στην πρόσκληση, “η δράση αφορά στην εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης, ανταλλαγής και αναβάθμισης δεξιοτήτων και πρόσβασης σε εργασιακά περιβάλλοντα για άνεργους πρόσφυγες και μετανάστες”. Το πεδίο εκπαίδευσης και κατάρτισης εστιάζεται σε δυναμικούς τομείς εργασίας με έμφαση την επιχειρηματικότητα, το μάρκετινγκ και τις νέες τεχνολογίες. “Η δράση επικεντρώνεται σε επαγγελματικές ειδικότητες που εμφανίζουν αυξητική τάση δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, περιλαμβάνοντας πλέγμα δράσεων, όπως σεμινάρια για την απασχολησιμότητα τα οποία εστιάζουν στην επιχειρηματικότητα, στην δικτύωση, το μάρκετινγκ, την εκπαίδευση σε επιγραμμικές πλατφόρμες και κοινωνικά δίκτυα, καθώς και την προώθηση στην απασχόληση μέσω πρακτικής άσκησης καθώς και προγράμματα συνεργασίας”.

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος υπολογίζεται σε 12 μήνες, με στόχο “να βοηθήσει τους πρόσφυγες και μετανάστες να αποκτήσουν τεχνικές δεξιότητες τις οποίες θα μπορούν να αξιοποιήσουν προκειμένου να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Οι ωφελούμενοι ανήκουν στην πληθυσμιακή κατηγορία των ανέργων προσφύγων και μεταναστών”. Ειδικότερα, μέσα από τη δράση αυτή επιδιώκεται “η ενδυνάμωση των δεξιοτήτων των ανέργων προσφύγων και μεταναστών μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης, συμβουλευτικής και πιστοποίησης, η οποία δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτηση τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα καθώς και στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας της συγκεκριμένης ευάλωτης ομάδας” […] Αυτούσιο από το Πρώτο Θέμα. Σε άλλη ιστοσελίδα διάβασα …

Παρακαλείσθε

[…] Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έχει στις ιστοσελίδες της, ήδη έτοιμα, διάφορα έγγραφα τα οποία χρησιμοποιούνται από τις ΜΚΟ ώστε να διευκολύνουν την ζωή των μεταναστών στους τόπους εισβολής τους. Αυτό προέκυψε λόγω της ιδιαίτερης πολυγλωσσίας. Υπάρχουν έτοιμα έγγραφα για την κάθε προβλέψιμη περίπτωση. Ανάμεσα σ’ αυτά υπάρχει και ένα έγγραφο στα ελληνικά, αγγλικά (εικ. επάνω) και σε τρεις αραβικές, γλώσσες που γράφει: «Παρακαλείσθε να χρησιμοποιείτε τις τουαλέτες – μην αφοδεύετε σε ανοιχτούς χώρους».

Ο ΟΗΕ παρακαλεί τους μετανάστες να πηγαίνουν για την ανάγκη τους στις τουαλέτες. Τους «παρακαλεί» δεν τους υποχρεώνει όπως επιτάσσουν οι κανόνες καλής συμπεριφοράς, πολιτισμού, κυρίως οι κανόνες δημόσιας υγείας και τέλος, η νομοθεσία της κάθε χώρας. Κάτι που σημαίνει ότι, ΑΝ θέλουν οι μετανάστες θα τις χρησιμοποιήσουν και ΑΝ δεν θέλουν, δεν πειράζει. Διότι, ούτε τους το απαγορεύει και ούτε πρόστιμα προβλέπονται, όπως προβλέπονται για τους Ευρωπαίους. Είναι σαν να τους λέει, κάνετε ότι θέλετε αλλά σας παρακαλώ χρησιμοποιείστε τις τουαλέτες.

Οι συμβουλευτικές αυτές πινακίδες μπαίνουν σε χώρους που προφανώς υπάρχουν ήδη τουαλέτες, διότι αλλιώς δεν υπήρχε λόγος να τοποθετηθούν. Και επίσης, οι τουαλέτες είναι σε χώρους που υπάρχουν πολλοί μετανάστες, για να εξυπηρετούνται όλοι. Δεν θα ζητούσαν από κάποιους νεοεισερχόμενους να πάνε σε χώρους που δεν υπάρχουν. Κάτι που σημαίνει ότι, είτε υπάρχουν τουαλέτες, είτε όχι, οι μετανάστες δεν τις χρησιμοποιούν όπως πρέπει και συμπεριφέρονται όπως στις χώρες τους.

Σε διάφορες από τις χώρες από τις οποίες προελαύνουν κατά ‘δω οι μετανάστες, οι κυβερνήσεις τους καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες, ώστε να μάθουν οι κάτοικοι να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες. Αυτό προσπαθούν να το πετύχουν είτε με τοποθέτηση μεγάλων πινακίδων στους δρόμους (π.χ. Γκάνα) είτε δια του μιμητισμού (π.χ. Πακιστάν, Ινδία). Αλλά κάπου φταίει τόσο ο ΟΗΕ όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Φτιάχνουν τουαλέτες χωρίς να βάζουν «Οδηγίες χρήσεως».

Τίποτα σ’ αυτόν τον κόσμο πλέον δεν είναι δεδομένο και η «κοινή λογική» κατάντησε φιλοσοφικός όρος του παρελθόντος. Ίσως νομίζουν οι υπεύθυνοι των Διεθνών Οργανισμών ότι οι τουαλέτες υπάγονται στην κατηγορία των ειδών που δεν χρειάζονται οδηγίες χρήσεως. Όπως ακριβώς συμβαίνει με το χαρτί υγείας. Δεν έχει οδηγίες χρήσεως αλλά όλοι ξέρουν πώς να το χρησιμοποιούν. Αν και αυτό δεν είναι σίγουρο πλέον. Ήδη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες τοποθετούνται οδηγίες χρήσεως των τουαλετών, αλλά το κακό είναι ότι αυτές οι οδηγίες προκύπτουν ύστερα από… ορατά αποτελέσματα και ως εκ τούτου είναι ελλιπείς (π.χ. Αγγλία και Γερμανία). […]

Το θέμα είναι πως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ δεν γνωρίζει (sic) πως οι λαθρομετανάστες εισβολείς, δεν γνωρίζουν επίσης την σημασία της λέξεως “παρακαλείσθε … ” όπως και την σημασία χιλιάδων άλλων λέξεων, ορισμών κι ετυμολογιών, που έβγαλαν τον άνθρωπο από την βαρβαρότητα και τον τοποθέτησαν στο πάνθεον.

Τώρα πως η πρώτη ανάρτηση ταυτίζεται σε οποιοδήποτε σημείο με την δεύτερη, μόνο στην παράνοια και την σχιζοφρένεια των Οργανικών Πυλών μπορεί να αναζητηθεί. Όσο οι γύφτοι τόσα χρόνια κατάφεραν να ενταχθούν σε έναν ανθρώπινο πολιτισμό, άλλο τόσο μπορούν να ενταχθούν και οι βαρβαρικές φυλές αυτών που εξανδραπόδισαν οι ελεύθεροι άνθρωποι όπως ο Κολοκοτρώνης και οι λοιποί Οπλαρχηγοί συμπολεμιστές του.

Η βαρβαρότητα κι ο σκοταδισμός του ανθρωπείδου εγκαταλείφθηκε με την χρήση της Προ-Ομηρικής Ελληνικής γλώσσας (φιλοσοφίας) που τοποθέτησε τον άνθρωπο από την έρπουσα Ατλάντεια κατάσταση στην (όποια) ανώτερη ανθρώπινη φύση. Οχι όλους φυσικά, γιατί δεν έχουν όλοι Ελληνικό DNA, και υπάρχουν ανάμεσα μας και τα υπολείμματα των μιαρών Ατλάντειων – Αβυσσαίων όπως επίσης και οι Οργανικές Πύλες που καταδυναστεύουν την πνευματικότητα του ανθρώπου.

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΥ

Σουλατσάροντας στο ιντερνέτ είδα ένα βίντεο που έδειχνε μια μάζωξη “ευαισθητούληδων” για την υποτιθέμενη “κλιματική” τέτοια …  ένα ανθρώπινο ζώο (σε ηλικία περίπου ίδια με το σουηδικό ενεργούμενο) να παραληρεί πως “πρέπει να αρχίσουμε να τρώμε τα μωρά μας γιατί δεν προλαβαίνουμε να σώσουμε τον πλανήτη και σε δυο τρεις μήνες καταστρεφόμαστε, πρέπει επειγόντως να λιγοστέψουμε κι ακόμη και να φάμε τα μωρά μας δεν φτάνει, αλλά πρέπει να αρχίσουμε να τρώμε κι ανθρώπους για να λιγοστέψει ο πληθυσμός και σε δυο τρεις μήνες που μας απομένουν, πάλι δεν προλαβαίνουμε …” Ενώ έδειχναν να σοκάρονται στο ακροατήριο και η εκφωνήτρια με ευγένεια και κατανόηση (sic) πήγε να το μαζέψει, ψελλίζοντας κάτι για ελπίδα …δείχνει το βίντεο ξεκάθαρα πως οι υπόλοιποι εκεί γύρω άκουγαν αυτό το αίσχος, μη αντιδρώντας. Ενώ υπάρχουν χιλιάδες λύσεις για να μην επιβαρύνουμε το περιβάλλον και να ζούμε υγιείς, αυτοί -οι γνωστοί- προπαγανδίζουν τον κανιβαλισμό !!!

Φαίνεται ό,τι ο Ιός του Κλίματος είναι κολλητικός και μεταδοτικός. Κάτι τους ποτίζουν εκεί στα “Δημοκρατικά” και τους μεταλλάσσουν σε σαρκία-ζόμπι. Αντί να μιλάνε για μείωση πληθυσμού -που είναι η ρητή εντολή τους και ο διακαής πόθος τους- (δες: Οι ταφόπλακες της ανθρωπότητας) προωθούν την “κλιματική αλλαγή” που είναι πιο ευκολόπεπτη από την πλέμπα -ειδικά τους ανίδεους εφήβους- έτσι έβαλαν στην σέντρα ένα 16χρονο λοβοτομημένο ενεργούμενο για να προπαγανδίσουν την ατζέντα τους. Γιατί είναι αλλιώς να μιλάς για μείωση πληθυσμού κι αλλιώς να σου μιλάει ένα διαταραγμένα φανατικό για “κλιματική αλλαγή” κι απίδια μάντολες.

Με τι ασχολούνται οι σύγχρονοι χριστιανορθόλοξοι νεοελληναράδες; Κυκλοφορούν με τα δύστυχα αλυσοδεμένα σκυλιά και σακουλάκια για τις κουράδες τους. Με τι συνάψεις να αντιληφθούν ότι έχουν γίνει εκφυλιστικοί, όταν έχουν καταντήσει σκυλογονείς, έχουν στον καναπέ και στο κρεβάτι τους σκυλιά, που οι αρχαίοι πρόγονοι τους, όντας πολεμιστές, τα είχαν για να καθαρίζουν τα πεδία των μαχών από τα πτώματα, άλλωστε το ρήμα του ουσιαστικού σκύλος, είναι σκυλεύω.

Το Διοξείδιο του Άνθρακα είναι ΤΡΟΦΗ για τα φυτά, όπου αυτά με την σειρά τους προσφέρουν το Οξυγόνο. Χωρίς το Διοξείδιο του Ανθρακα για να παίρνουμε Οξυγόνο, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΖΩΗ.-

Το θέμα είναι με τις εκατοντάδες ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ βιομηχανίες που παράγουν Διοξείδιο, όπως και με την (δες το τιμολόγιο της ΔΕΗ) φορολογία υπέρ …της μαλακίας που τους δέρνει. Ας κλείσουν τις δικές τους σαπάκια-βιομηχανίες να τελειώνει το θέμα “κλιματική αλλαγή” και μην μας ζαλίζουν με ανοησίες.

Είκοσι μεγάλες εταιρείες, κυρίως πετρελαϊκές, εκ των οποίων οκτώ είναι ιδιωτικές και 12 κρατικές, ευθύνονται για πάνω από το ένα τρίτο (35%) των συνολικών εκπομπών άνθρακα από το 1965 μέχρι την εποχή μας, σύμφωνα με εκτιμήσεις του αμερικανικού Ινστιτούτου Climate Accountability. Οι πέντε μεγαλύτεροι εταιρικοί ρυπαντές είναι κατά σειρά η σαουδαραβική Aramco (4,38% των συνολικών παγκόσμιων εκπομπών της περιόδου 1965-2017), η αμερικανική Chevron (3,2%), η ρωσική Gazprom (3,19%), η αμερικανική Exxon Mobil (3,09%) και η ιρανική National Iranian Oil (2,63%). Την 20άδα συμπληρώνουν κατά σειρά οι BP, Shell, Coal India, Pemex, Petroleos de Venezuela, PetroChina, Peabody Energy, ConocoPhilips, Abu Dhabi, Kuwait Petroleum, Iraq National Oil, Total, Sonatrach, BHP Billiton και Petrobras.

Οι παγκόσμιες εκπομπές της περιόδου 1965-2018 έφθασαν συνολικά τους 1.354 δισεκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα και μεθανίου και, από αυτούς, οι 20 εταιρείες έχουν «συμβάλει» με εκπομπές 480 δισεκατομμυρίων μετρικών τόνων διοξειδίου του άνθρακα και μεθανίου, κυρίως λόγω της καύσης των προϊόντων τους (βενζίνης, ντίζελ, φυσικού αερίου κ.α.) κατά τον τελευταίο περίπου μισό αιώνα. Οι 20 εταιρείες ευθύνονται για το 30% όλων των εκπομπών άνθρακα που έχουν προέλθει από ανθρωπογενείς δραστηριότητες στην Γη από το 1751.

Τώρα αν νομίζουν οι διανοητικά διαταραγμένοι πως θα κάνω ενεργειακή οικονομία είναι μακράν νυχτωμένοι … σπατάλη φουλ, πιο πολύ από πριν, που δεν προπαγάνδιζαν το νέο μιμίδι “κλιματικής” παπαγαλίας. Ας χρησιμοποιήσουν και για το πόπολο την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΕΣΛΑ, όπως το κάνουν για τον εαυτό τους.

Θα τρίζουν τα κόκαλα του Τέσλα και όλων των αληθινά σημαντικών ανθρώπων που αγωνίστηκαν για την ανθρωπότητα.

Αλλά φευ … μιά άσωτη ανθρωπότητα δεν σώζεται με τίποτε.

Όταν γράφαμε εδώ και χρόνια το “ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΟΙ” δεν φανταστήκαμε πόσο μέσα πέσαμε …αν και η χρήση της από εμάς, παραπέμπει σε εντελώς μεταφυσικά πεδία.

ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΟΙ λοιπόν …

@Ηω Αναγνώστου / 2019

 • Καλημερα . Πιστευω ολοι παρακολουθουμε τα γεγονοτα .Η δικη μου γνωμη ειναι οτι οι Ελληνες ανα τους αιωνες αντιμετωπισαν σκληρες μαχες .Χαθηκανε οι περισσοτεροι και τα παιδια μας επισης (σφαγη Διστομου και πολλα αλλα). Επισης πολλα ατυχηματα στους δρομους που πιστευω δεν ειναι τυχαια . Εχουμε οικονικο πολεμο . Οσοι απεμειναν ειναι μειονοτητες και δεν μπορουν να οργανωθουν γιατι ολοι θεωουν τους ευατους τους αρχηγους. Οσοι ζουν στη χωρα δεν ειναι Ελληνες και σε ξενη πατριδα δεν ενδιαφερονται τι θα απογινει . Γυρω μας ειναι εχθροι και δεν εχουμε τεχνολογικο εξοπλισμο . Εδω κυβερνουν σε καθε επιπεδο οχι μονο πολιτικο αλλα και σε επιχειρησεις και μεσα σε οικογενεις ακομα ανθρωποι ξενοι που θεωρουν τους εαυτους τους Ελληνες. Συγχαρητηρια για την δουλεια σας .σας παρακολουθω

 • Θα μεινω σε ενα μονο σημειο της κριτικης και του προβληματισμου σας.Στο video λιγο πιο πανω, μια κοπελλα [προφανως καθυστερημενη] αναφερει τα λεγομενα καποιου Σουηδου καθηγητη και προτρεπει να….τρωμε τα μωρα, επειδη ακομα κι αν….βομβαρδισουμε τη Ρωσια,παλι πολλοι μενουμε στον πλανητη!Οκ…. Το ενδιαφερον για μενα ειναι η ερμηνεια που δινετε.Οτι το ακροατηριο και η ομιλητρια δν εκαναν κατι για να … αντιδρασουν! Δηλαδη, τι θα προτεινατε? Να ‘φανε’ την καθυστερημενη, επειδη λεει απιστευτες βλακειες?Δεν φτανει η αντιδραση της ομιλητριας, που ειναι πολιτικος, στο videο?
  Κατι αλλο. Η εκφραση σκυλεψε τους νεκρους στην αρχαια Ελλαδα, ειναι γνωστη σε οσους διαβαζουν τετοια πραγματα.Εξεπλαγην οταν διαβασα στο ιδιο αρθρο, οτι οι αρχαιοι Ελληνες εβαζαν τα σκυλια τους να τρωνε τα…πτωματα. Εξ ου και η περιφημη φραση. Ποσο αληθεια ειναι εγκυρο αυτο? Ερωτηση κανω….

  Ευχαριστω

  • Σκυλεύω: γυμνώνω τον αντίπαλο που σκότωσα στην μάχη από τα όπλα του και τα παίρνω ως λάφυρα / βεβηλώνω έναν νεκρό ή έναν τάφο.

   Συγγενικές λέξεις: σκύλευση, σκύλος.

   Στους παλιούς πολέμους, όπου η μάχη δινόταν σώμα με σώμα, τον εχθρό που μόλις είχες σκοτώσει ή που τον βρήκες νεκρό, είχες δικαίωμα και καθήκον, να του πάρεις τα όπλα. Ήταν κοινή πρακτική να παίρνουν και τα ρούχα του νεκρού, αλλά αυτό ήταν, πιθανόν, «ηθικά» αμφισβητήσιμο σε κάποιους λαούς (διάλογος στην Πολιτεία του Πλάτωνα, 469c), ενώ των όπλων η αφαίρεση ήταν απολύτως αποδεκτή.

   Σταδιακά, η λέξη πήρε την γενικότερη σημασία «λεηλατώ νεκρό» (κι όχι απαραίτητα εχθρό). Ο Μπαμπινιώτης μένει σε αυτές τις σημασίες στο λεξικό του: αφαιρώ τον οπλισμό και την εξάρτυση νεκρού, λεηλατώ πτώμα. Διαβάζοντας το «Το Αντάρτικο» του Φοίβου Γρηγοριάδη: Σε αρκετά σημεία αναφέρει …αντάρτικο «σκύλευμα» (στην κυριολεξία «κατασκύλευμα»), όχι μόνο νεκρών αλλά και ζώντων αιχμαλώτων Ιταλών ή Γερμανών. Όχι μόνο τα όπλα τους έπαιρναν αλλά και τα βρακιά κι έντυναν τους αιχμαλώτους τους με τα δικά τους ψειριασμένα ρούχα.

   Οταν ακούς «σκυλεύω κάποιον» δεν σκέφτεσαι τον πολεμιστή να αρπάζει την ασπίδα από τον νεκρό αντίπαλό του -σκέφτεται σκυλιά, πολλά μαζί, να έχουν βάλει στην μέση το πτώμα, να το τραβολογάνε και να το διαμελίζουν. Κι έτσι, το ρήμα «σκυλεύω» πήρε αφενός την σημασία «λεηλατώ» κάποιον νεκρό (ή και ζωντανό), που ακόμα είναι κοντά στην αρχική, π.χ. «Οι ιδέες του σκυλεύθηκαν από τους αντιπάλους», δηλαδή οι αντίπαλοι έκλεψαν, λεηλάτησαν τις ιδέες του, αλλά αφετέρου την σημασία «βεβηλώνω», που την καταγράφει μόνο το Χρηστικό λεξικό, δίνει και τις παραδειγματικές φράσεις: σκυλεύουν την ιστορία, σκυλεύεται η μνήμη τους. Εδώ δεν έχουμε λεηλασία, κλοπή, αφαίρεση -έχουμε καθαρά βεβήλωση, τσαλαπάτημα κι αν ψάξουμε τα κείμενα, αυτή την σημασία θα την δούμε αρκετά συχνή -που δεν παραξενεύει, επειδή το πτώμα που το λεηλατείς (το σκυλεύεις) το βεβηλώνεις κιόλας.

   Στην Κρήτη σημαίνει «εκδηλώνω αδιάντροπα τη λαγνεία μου» …κι εδώ από το ζώο σκύλος.

   Κύκνον σκυλεύσαντες ἀπ’ ὤμων τεύχεα. (Ησίοδος).
   Οι ιδέες του σκυλεύτηκαν από τους αντιπάλους του.

   Aλλά τι λέγω; Θρήνησε,
   θρήνησε την πατρίδα,
   νεκράν όπου σκυλεύουν αλλοφρονούντα τέκνα της,
   ω Aνδρέα Kάλβε.

   Mικράν, μικράν,
   κατάπτυστον ψυχήν έχουν αι μάζαι,
   ιδιοτελή καρδίαν, και παρειάν αναίσθητον εις τους κολάφους.

   (Παρωδία του Ανδρέα Κάλβου από τον Κώστα Καρυωτάκη).

 • Όχι μόνο οι Έλληνες, μα κάθε λαός σε κάθε εκστρατεία διέθετε εκτός από τους διάφορους χρήσιμους παρατρεχάμενους, γραφείς, μαγείρους, πόρνες, υπηρέτες, κουβαλητές, γιατρούς και μια ορδή από σκυλιά. Δεν γινόταν εκστρατεία χωρίς όλους ετούτους, ούτε χωρίς τα σκυλιά, γιατί τα πτώματα που κείτονται νεκρά στο πεδίο της μάχης πρέπει να μαζευτούν, διαφορετικά με την σήψη, ακολουθούν ασθένειες. Εδώ ήταν χρήσιμα τα σκυλιά που από την φύση τους τρέφονται με τις σάρκες των πτωμάτων. Λέγοντας φυσικά, σκυλιά, δεν νοούνται αυτά τα έκφυλα καναπεδάτα, που τα ταΐζουν με κροκέτες, τα σέρνουν με λουράκι και μαζεύουν τις κουράδες τους, (όπως λέει εύστοχα και το άρθρο), αλλά τα αληθινά σκυλιά, όπως οι Λυκάωνες της υποσαχάριας Αφρικής ή οι Ελληνικοί Ποιμενικοί. Είναι γνωστό ότι η λέξη σκυλεύω σημαίνει βεβηλώνω νεκρό δηλαδή πτώμα, και η λέξη σκύλος σημαίνει σαρκοφάγο τετράποδο που τρέφεται με πτώματα, το ζώο που ξεσκίζει σάρκες με τα δόντια του.

  Το αυτό σημαίνει μεταφορικά και το σκυλιάζω, σκυλιασμένος, εξοργίζομαι σε βαθμό που θέλω να φάω σάρκες. Μην κοιτάς που σήμερα γίναμε «πολιτισμένοι» τρομάρα μας, και δεν τρώμε σάρκες ωμές, μονάχα μαγειρεμένες !!! κι οσονούπω (όπως βλέπουμε στο βίντεο) και μωρά!!!

 • Nicko Ellis: Το ενδιαφερον για μενα ειναι η ερμηνεια που δινετε. Οτι το ακροατηριο και η ομιλητρια δν εκαναν κατι για να … αντιδρασουν! Δηλαδη, τι θα προτεινατε?]

  Όπως ας πούμε να τερματίσουν την συζήτηση, να σηκωθούν και να φύγουν, να καταδικάσουν την βία απ όπου κι αν προέρχεται, (εκτός κι αν προέρχεται από τους ίδιους, άλλωστε είναι γνωστό πως η κρατική βία είναι αποδεκτή κι επιτρεπτή) να είναι περισσότεροι οργίλοι και όχι απλά να διαμαρτυρηθούν, αλλά να διαμαρτυρηθούν με αγανάκτηση κι αποτροπιασμό, να εξανιστούν από την κραυγαλέα αντιανθρώπινη και παρανοϊκή κουβέντα της νεαράς λοβοτομημένης.

  Δεν έβαζαν οι Έλληνες τα σκυλιά να τρώνε πτώματα, (sic) είναι η φύση των σκυλιών να τρέφονται με πτώματα. Πρέπει να εκφυλιστούν σε ακραίο βαθμό για να τρέφονται με «κουμπιά» (την έτοιμη σαβούρα που τους δίνουν σήμερα). Ακόμη και με τον ακραίο εκφυλισμό που έχουν υποστεί από τον άνθρωπο των τσιμεντουπόλεων κάποιες αρχαίες ράτσες δεν ξεχνούν το αρχέγονο DNA τους και βλέπουμε να επιτίθενται στα μωρά των κρετίνων που βάζουν τα μωρά τους να συγκατοικούν με τα τετράποδα κτήνη και μετά μας λένε το γελοίο «φταίνε οι ιδιοκτήτες τους δεν υπάρχουν επιθετικά σκυλιά» … τα σκυλιά είναι επιθετικά από την φύση τους, με ωμή σάρκα τρέφονται και είναι καταγεγραμμένη στο DNA τους η γεύση της ανθρώπινης σάρκας κι όταν αυτή η μνήμη ξυπνήσει … ουαι κι αλίμονο τοις ηττημένοις.

Γράψε την άποψη σου ελεύθερα με ευπρέπεια κι ορθό λόγο.
Δεν επιτρέπεται η προπαγάνδα ή το κουτσομπολιό.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.
Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

*