Topics:

Κοστούμι Κορoνοϊου Νυχτερίδας

“Be Batman” Coronavirus Suit. Παλιά ήταν τα κρινολίνα για να κρατούν τους ανεπιθύμητους μακρυά από τις κυρίες των αστικών τάξεων και την δημιουργία ορίων μεταξύ των φύλων, σε χώρους κοινωνικής συνάθροισης.Είναι γνωστό πως όσο μεγαλύτερη...

Κοστούμι Κορoνοϊου Νυχτερίδας

“Be Batman” Coronavirus Suit.

Παλιά ήταν τα κρινολίνα για να κρατούν τους ανεπιθύμητους μακρυά από τις κυρίες των αστικών τάξεων και την δημιουργία ορίων μεταξύ των φύλων, σε χώρους κοινωνικής συνάθροισης.Είναι γνωστό πως όσο μεγαλύτερη ήταν η φούστα σε μέγεθος, τόσο υψηλότερο ήταν το κοινωνικό πρεστίζ αυτής που την φορούσε. Μόνο οι αρκετά προνομιούχες που μπορούσαν να αποφύγουν τις δουλειές του σπιτιού είχαν την δυνατότητα να τις φορέσουν, μιας και χρειαζόταν ένα σπίτι με άπλετο χώρο για να είναι άνετη η μετακίνηση από δωμάτιο σε δωμάτιο, καθώς επίσης και ένας προσωπικός υπηρέτης που θα βοηθούσε στο να φορεθεί το κρινολίνο.

Πολλές γυναίκες πέθαναν αφού οι φούστες τους έπιασαν φωτιά και κάηκαν ζωντανές. Ως την δεκαετία του 1870, το κρινολίνο έδωσε την θέση του στην τουρνούρα, η οποία έδινε έμφαση στο πίσω μέρος της φούστας.

Στην αρχιτεκτονική φιλοσοφία, το κτίριο θεωρείται το τρίτο δέρμα. Οπου το δέρμα ενός ανθρώπου είναι το πρώτο δέρμα. Τα ρούχα του είναι το δεύτερο δέρμα.

Σήμερα στην Νέα Κανονικότητα της Νέας Τάξης του ΠΟΦ (κι όχι ΠΟΥ) έγιναν της μόδας οι μάσκες. Ηταν εύκολο λοιπόν, για τους σχεδιαστές κάθε είδους να παρουσιάσουν μοντέλα φουτουριστικά όπως το κοστούμι coronavirus για να σε προστατεύει από τον μπαμπούλα, μέσα σε μια κυριολεκτική φούσκα. Είναι ένα κοστούμι hazmat για τους αστικούς μετακινούμενους. Είναι απλώς μια ιδέα, δεν μπορεί να υλοποιηθεί σύντομα, αλλά, δεν ανησυχώ, έχουμε όλο το μέλλον μπροστά μας.

Στην Κίνα, απ’ όπου ξεκίνησε η κορόνα, τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες, μεγάλα κέντρα πόλεων έχουν γίνει πόλεις-φάντασμα, καθώς τόσο οι δημόσιοι φόβοι όσο και οι κυβερνητικές καραντίνες κρατούν τους ανθρώπους φυλακισμένους στο σπίτι τους. Υπάρχει τρόπος να ζήσεις την ζωή σου στην Νέα Κανονικότητα της αποστασιοποίησης;

Ο Κινέζος αρχιτέκτονας Dayong Sun πιστεύει, πως ναι.

Ο ιδρυτής της εταιρείας Penda έχει αναπτύξει μια ασπίδα, η οποία, λέει, θα μπορούσε να αναπτυχθεί σε μαζική κλίμακα κατά την διάρκεια των επιδημιών. Ονομάζεται Be Batman, κι εμπνέεται εν μέρει από τον φυσικό κόσμο και εν μέρει από το δομημένο περιβάλλον. Η Sun σημειώνει ότι οι νυχτερίδες μπορεί να είναι η πηγή της επιδημίας του κορονοϊού, ωστόσο φαίνονται άνοσες στις επιθέσεις του. Το σώμα τους ζεσταίνεται κατά την πτήση, επιτρέποντάς τους να καταπολεμούν τον ιό μέσω της φυσικής δραστηριότητας παρά από τον πυρετό.

Για την ασπίδα coronavirus, η Sun έχει κατασκευάσει ένα ελαφρύ σύστημα, παρόμοιο με τα ελαφριά φτερά που επιτρέπουν στις νυχτερίδες να πετούν. Οι χρήστες φορούν ένα σακίδιο με σκελετό από ανθρακονήματα, που τα συγκρατούν με μια ταινία PVC, η οποία τυλίγεται γύρω τους σαν ένα πιλοτήριο τζετ ή μιά προσωπική φούσκα ή κουκούλι. Για πρόσθετη προστασία, τα φώτα UV αποστειρώνουν την επιφάνεια του πλαστικού.

Το κοστούμι δεν είναι αεροστεγές, αλλά ακολουθεί κάποιες βέλτιστες πρακτικές στην αντιμετώπιση της επιδημίας. Ακόμη και τα αληθινά κοστούμια hazmat συχνά προστατεύονται πιο πολύ μπροστά, παρά από το πίσω μέρος, δίνοντας προτεραιότητα στις εμπρόσθιες επιθέσεις, απλώς επειδή τα μάτια και το στόμα είναι οι πιο ευαίσθητες πύλες για μολύνσεις. Εξακολουθεί να μην είναι σαφές πως εξαπλώνεται ο κοροναϊός, αλλά το CDC πιστεύει ότι είναι «πρόσωπο με πρόσωπο», με άλλα λόγια, αγγίζοντας ο ένας τον άλλο ή αγγίζοντας το ίδιο πράγμα και μετά αγγίζοντας τα μάτια ή το στόμα τους. Δεν είναι κάτι που μπορείς να το τσιμπήσεις απλά αναπνέοντας τον ίδιο αέρα με όποιον έχει μολυνθεί. Ετσι, ενώ δεν είναι αεροστεγές, το Be Batman κρατά τα χέρια σου, κοντά σου, μέσα στο δικό σου κουκούλι, κι όλους τους άλλους μακρυά από εσένα, ανά πάσα στιγμή.

Ως μεγαλύτερο στόχο, ο Sun πιστεύει ότι το PVC θα μπορούσε να έχει μια πλήρη διεπαφή επαυξημένης πραγματικότητας, σύμφωνα με αυτό που αποκαλεί χαλαρά «ένα μικρό φορητό χώρο για ειδικές ανάγκες» που φαντάζομαι να είναι σαν ένας μικρός θάλαμος γραφείου που μπορείς να το μεταφέρεις μαζί σου. “Ούτε οι ίνες άνθρακα, ούτε το PVC είναι σπάνια υλικά και είναι και τα δύο τόσο ελαφριά, που μόλις θα παρατηρήσεις ότι αυτό το σύστημα κάθεται στους ώμους σου”, λέει η εταιρία. Η Sun έχει σχεδιάσει το κοστούμι hazmat για τους αστικούς μετακινούμενους, ένα κουκούλι που δίνει δυνατότητες νυχτερίδας (χωρίς την πτήση ή το σόναρ).

Μάλιστα η εταιρία προτρέπει: “Εάν η εταιρεία σας ενδιαφέρεται να φέρει το κοστούμι στην αγορά, η Sun προσφέρει το σχέδιο και την δική της συμβουλή δωρεάν”

Ετσι, νέες μπίζνες εμφανίζονται στην Νέα Κανονικότητα του ΠΟΦ (Παγκόσμιος Οργανισμός Φαρμακοβιομηχάνων κι ουχί Υγείας).

Εχουμε να ζήσουμε στιγμές μεγαλείου και τρελού γέλιου. Προσδεθείτε!!

@OWL /2020/ terrapapers.com

Γράψε την άποψη σου ελεύθερα με ευπρέπεια κι ορθό λόγο.
Δεν επιτρέπεται η προπαγάνδα ή το κουτσομπολιό.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.
Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

*