Topics:

Λάθος οι Πολιτικές Ενέργειας – Τροφίμων

Οι υψηλές τιμές του φυσικού αερίου, το άμεσο αποτέλεσμα των καταστροφικών πολιτικών πράσινης ενέργειας της Ευρώπης, οι οποίες όπως πολλοί έχουν προειδοποιήσει πριν από ένα χρόνο θα προκαλούσαν υπερπληθωρισμό ενέργειας, με αποτέλεσμα την υποεπένδυση στον...

Λάθος οι Πολιτικές Ενέργειας – Τροφίμων

Οι υψηλές τιμές του φυσικού αερίου, το άμεσο αποτέλεσμα των καταστροφικών πολιτικών πράσινης ενέργειας της Ευρώπης, οι οποίες όπως πολλοί έχουν προειδοποιήσει πριν από ένα χρόνο θα προκαλούσαν υπερπληθωρισμό ενέργειας, με αποτέλεσμα την υποεπένδυση στον παραδοσιακό ενεργειακό τομέα, έχουν αναγκάσει πολλούς παραγωγούς λιπασμάτων να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους λόγω ζημιών.

Τέτοιες εξελίξεις έχουν συρρικνώσει την προσφορά λιπασμάτων, η οποία, με τη σειρά της, έχει αυξήσει τις τιμές των τροφίμων. Αυτό είναι ένα άλλο θέμα που έχουμε συζητήσει εκτενώς στο παρελθόν. Οι τιμές των λιπασμάτων έφθασαν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ, τον Μάιο και ο Putin σε μεγάλο βαθμό έχει δίκιο.

Ωστόσο, αντί να κάνουν κάποια πραγματικά βήματα για να διορθώσουν την κατάσταση, τα δυτικά κράτη απλώς ρίχνουν την ευθύνη στην Ρωσία, παρατήρησε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Putin απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς ότι η Ρωσία εμποδίζει την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών σε άλλα κράτη ως «μπλόφα». Είπε επίσης ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να αυξήσει τις δικές της εξαγωγές σιτηρών έως και 50 εκατομμύρια τόνους.

Ο Putin έχει επισημάνει το γεγονός ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι για την ασφαλή μεταφορά των σιτηρών από το ουκρανικό έδαφος, μεταξύ άλλων μέσω της Πολωνίας και της Ουγγαρίας.

Είπε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις πρόκειται να ολοκληρώσουν την αποναρκοθέτηση των περιοχών της Μαύρης Θάλασσας που ελέγχει για να διευκολύνουν την ασφαλή μεταφορά εμπορευμάτων μέσω της Αζοφικής και της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Ρώσος ηγέτης ανέφερε επίσης ότι η Λευκορωσία είναι «ο φθηνότερος τρόπος» για να διοχετευτεί το σιτάρι της Ουκρανίας στον κόσμο.

Ωστόσο, η χρήση του Λευκορωσικού διαδρόμου, θα απαιτούσε από τα δυτικά έθνη να άρουν τις κυρώσεις που επέβαλαν κατά της Λευκορωσίας.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο είπε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ότι η Λευκορωσία είναι έτοιμη να μεταφέρει τα ουκρανικά σιτηρά στα ευρωπαϊκά λιμάνια σιδηροδρομικώς, αλλά θα πρέπει να δέχονται εμπορεύματα από την Λευκορωσία, κάτι που επί του παρόντος είναι αδύνατο λόγω κυρώσεων.

«Για να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την διέλευση των ουκρανικών σιτηρών, τα λιμάνια που θα χρησιμεύουν ως σημεία διαμετακόμησης θα πρέπει να μπορούν να φορτώνουν και να εκφορτώνουν εμπορεύματα από την Λευκορωσία».

Τι υποστηρίζει ο Putin;

Για την κρίση στα τρόφιμα δεν ευθύνεται η Ρωσία αλλά οι αλόγιστες πολιτικές της Δύσης.

Η εκτύπωση χρήματος από τις κεντρικές τράπεζες και η αθρόα δημοσιονομική πολιτική κρύβεται πίσω από την αύξηση των τροφίμων.

Οι πολιτικές της Ευρώπης για την ενέργεια επίσης έχουν επιβαρύνει σημαντικά την επισιτιστική κρίση. Οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας όπως οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας έχουν πλήξει σημαντικά την παγκόσμια αγορά τροφίμων. Ορισμένες χώρες της Ευρώπης δεν τήρησαν μακροχρόνιες συμβάσεις για το φυσικό αέριο με την Ρωσία. Οι αυξημένες τιμές των λιπασμάτων δεν έχουν καμία σχέση με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Η Ευρώπη υπέπεσε σε πολλά λάθη και τώρα αναζητάει υπαίτιους για τα λάθη που έκανε….

Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, επιδείνωσαν την κατάσταση και ενέτειναν το πρόβλημα.

Οι αναφορές ότι η Ρωσία μπλοκάρει τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία είναι μπλόφα.

Κατά την Ρωσία η Ουκρανία μπορεί να εξάγει 5 εκατ. τόνους σίτου και 7 εκατ. τόνους καλαμποκιού

Η Ρωσία σχεδιάζει να αυξήσει τις εξαγωγές σιτηρών σε 50 εκατ τόνους.

Ο Putin υποστηρίζει ότι η Ουκρανία μπορεί να εξάγει σιτηρά μέσω του λιμανιού της Οδησσού.

Υπάρχουν και άλλες δίοδοι, η Αζοφική Θάλασσα για τις εξαγωγές σιτηρών της Ουκρανίας ή η Πολωνία και η Ρουμανία.

Κατά τον Putin όλα αυτά αποτελούν μέρος τους σχεδιασμού της Ρωσίας, ο πόλεμος δεν θα ήταν δύο ημερών, η εξέλιξη της ειδικής επιχειρησιακής σύμβασης κινείται εντός στόχων.

www.bankingnews.gr

***

«Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη στην Ευρώπη χωρίς την Ρωσία»

Ήταν κάποτε το δόγμα των Ευρωπαίων πολιτικών φιλοσόφων. Τώρα, η απελπισμένη φιλελεύθερη τάξη είναι αποφασισμένη να πνίξει αυτή την λογική με ΤΗΝ Προπαγάνδα «όλα ή τίποτα» και έναν πόλεμο μεσολάβησης που οι στρατηγοί του ΝΑΤΟ λένε ότι θα αποδυναμώσει την Ρωσία. Δυστυχώς, η στρατηγική τους θα λιμοκτονήσει μέχρι θανάτου τον μισό κόσμο.

Τις προάλλες, ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόσα δήλωσε ότι «οι παριστάμενοι λαοί υποφέρουν λόγω κυρώσεων κατά της Ρωσίας.» Η επιθετική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς το αμερικανικό καθεστώς κυρώσεων, με στόχο την διάσπαση των οικονομικών δεσμών ενώ προσπαθεί και να αναγκάσει την Μόσχα να εγκαταλείψει την Ουκρανία, έχει προκαλέσει ήδη σοβαρές παράπλευρες απώλειες σε μακρινά κράτη. Κι ενώ δυτικοί αναλυτές και ηγέτες προτιμούν να κατηγορούν την Ρωσία για την κατάσταση, πολλά διαφωνούντα έθνη κατανοούν ότι το χέρι του Βλαντιμίρ Πούτιν ωθήθηκε από το κλιμάκιο του ΝΑΤΟ.

Όχι μόνο εκατομμύρια αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία, αλλά δεκάδες χιλιάδες άλλοι έχασαν επίσης την ζωή τους άσκοπα λόγω του ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ εξοπλίζουν τον στρατό της Ουκρανίας εναντίον της γειτονικής Ρωσίας. Ο Ραμαφόσα κι άλλοι Αφρικανοί ηγέτες βλέπουν την κατάσταση όπως είναι, μια απελπισμένη στιγμή που έγινε πιο καταστροφική λόγω του μεγάλου παιχνιδιού. Η Αφρική, η οποία έχει ήδη δει εκατομμύρια ανθρώπους να ωθούνται σε απόγνωση λόγω της πανδημίας COVID-19, τώρα υποφέρει από την αύξηση του κόστους των τροφίμων που προκαλείται εν μέρει από διαταραχές που συνδέονται με την σύγκρουση στην Ουκρανία.

Δυστυχώς, αντί να προσπαθήσει να εργαστεί για μια ειρηνευτική συμφωνία στην υπόθεση Ρωσίας/Ουκρανίας, η ΕΕ χρησιμοποιεί την κατάσταση για να προσπαθήσει να πείσει τα αφρικανικά έθνη να επιστρέψουν στην πτυχή των πρώην αποικιακών δυνάμεων. Αυτό αποδεικνύεται από την επίσκεψη του Γερμανού Καγκελάριου Olaf Scholz στην Νότια Αφρική στο τελευταίο σκέλος ενός ταξιδιού στην ήπειρο που είχε ως στόχο ακριβώς αυτό.

Η Ρωσία και η Ουκρανία αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τρίτο του παγκόσμιου σιταριού και κριθαριού, καθώς και τα δύο τρίτα της παγκόσμιας προμήθειας ηλιελαίου που χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα. Και παρά το γεγονός ότι η Ρωσία ανοίγει θαλάσσιους διαδρόμους για να αφήσει αποστολές από την Ουκρανία, τα δυτικά κανάλια προπαγάνδας συνεχίζουν να ωρύονται για τον τρόπο με τον οποίο η Ρωσία προκαλεί ελλείψεις.

Οι μεγάλες σειρές φορτηγών μεταφοράς που αναχωρούν από την Ουκρανία για την Πολωνία και την Μολδαβία δεν είναι στις δυτικές ειδήσεις, αλλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω του Tik Tok και άλλων καναλιών. Και με τις ρωσικές εκπομπές των μέσων ενημέρωσης αποκομμένες στην Δύση, το κοινό στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι ο Πούτιν προσπαθεί να λιμοκτονήσει τους ανθρώπους. Στην Ασία, τα περισσότερα αφρικανικά έθνη, η Λατινική Αμερική, και ειδικά στα έθνη brics, είναι μια διαφορετική ιστορία.

Στο τέλος της ημέρας, η κατάσταση είναι απαράδεκτη είτε συμφωνείτε είτε διαφωνείτε με την θέση της Ρωσίας για την Ουκρανία. Η κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν έριξε κυρώσεις στην Ρωσία για να προσπαθήσει να εκδιώξει τον Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά οι ελλείψεις σιτηρών και άλλες διαμάχες ήταν αναπόφευκτες ακόμα και αν το Κίεβο και η Μόσχα δεν είχαν βοδινό κρέας. Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε ότι ο κόσμος έχει προμήθεια σιταριού διάρκειας 10 εβδομάδων και η Σάρα Μένκερ, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Gro Intelligence, δήλωσε στο συμβούλιο ότι η ειδική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία «δεν ξεκίνησε την κρίση επισιτιστικής ασφάλειας». Ανέφερε ότι η σύγκρουση έχει επιδεινώσει το ήδη σοβαρό πρόβλημα, το οποίο χαρακτήρισε «σεισμικό».

Έτσι, η Γερμανία και το πακέτο του ΝΑΤΟ που πολιτικοποιούν μια απελπιστική κατάσταση χρησιμεύει για να αναδείξει τον ήδη εξωφρενικό οικονομικό και φυσικό πόλεμο κατά των Ρώσων. Αυτό το κοπάδι λύκων με επικεφαλής τον Τζο Μπάιντεν και τους χειριστές του θα είναι υπεύθυνο για την δυστυχία και τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων, ακόμα και αν δεν ξεσπάσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Ο Μπάιντεν και οι άλλοι θα μπορούσαν να τα σταματήσουν όλα αυτά πριν ο Πούτιν δώσει την εντολή να αποστρατιωτικοποιηθεί και να αποναζιστικοποιηθεί η Ουκρανία.

Τώρα, όχι μόνο ο Μπάιντεν κατηγορεί τους Ρώσους για έναν πόλεμο που δημιουργήθηκε από την Ουάσιγκτον εξ αρχής, δείχνουμε με το δάχτυλο ένα έθνος που ουσιαστικά τροφοδοτεί τον κόσμο λέγοντας, «Κοιτάξτε, χρησιμοποιούν την τροφή εναντίον μας!» Η Ουκρανία ναρκοθετεί τα δικά της λιμάνια. Αμερικανικοί, Βρετανικοί, Γαλλικοί και Γερμανικοί πύραυλοι και κανόνια πετάνε σε όλη την Ουκρανία για να σκοτώσουν Ρώσους, και μόνο οι άνδρες του Πούτιν εμποδίζουν τις αποστολές σιταριού;

Η Ρωσία έχει περίπου 10.000 κυρώσεις που της επιβλήθηκαν από το ΝΑΤΟ, ουσιαστικά. Αυτές οι κυρώσεις εμπόδισαν τις αποστολές στο εξωτερικό ακόμη και πριν η κρίση στην Ουκρανία μετατραπεί σε ανοιχτό πόλεμο. Οι αποστολές λιπασμάτων διαδραμάτισαν κάποιο ρόλο, όπως και οι τραπεζικοί περιορισμοί που αξιοποιήθηκαν εναντίον Ρώσων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται σε επιχειρήσεις logistics ή εφοδιασμού. Και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντώνιος Μπλίνκεν λέει ότι ο Πούτιν είναι ο μόνος που χρησιμοποιεί τις αποστολές τροφίμων ως όπλα. Ακόμα και αν δεν λέει ψέματα, αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν και το ΝΑΤΟ είναι απλά ηλίθιοι που δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι εκατομμύρια θα λιμοκτονούσαν αν η Ρωσία πιεζόταν υπερβολικά.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος προειδοποίησε ότι 49 εκατομμύρια άνθρωποι σε 43 χώρες θα αντιμετωπίσουν σύντομα λιμοκτονία. Ο Merker της Gro Intelligence έχει παρουσιάσει την έκταση αυτής της κρίσης που τα αγόρια και τα κορίτσια του ΝΑΤΟ έχουν μετατρέψει σε πολιτικό ποδόσφαιρο:

«Δεν μπορούμε να λύσουμε την επισιτιστική ανασφάλεια σε εθνική κλίμακα πουθενά. Ενώ τα επόμενα χρόνια θα είναι πιθανότατα δύσκολα, μπορούμε να συντονίσουμε μια παγκόσμια απάντηση».

Η κλιματική αλλαγή, η πρόσφατη ξηρασία, οι προαναφερθείσες ελλείψεις λιπασμάτων, τα προβλήματα υποδομής από τα καθεστώτα συγκρούσεων και κυρώσεων και τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας μεταξύ των εθνών θα καταλήξουν σε πρωτοφανή δεινά. Το δόγμα που είχαν αρχικά οι Ευρωπαίοι σχετικά με την ειρήνη με την Ρωσία, επεκτείνεται για να επικυρώσει κάτι που ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε πριν από λίγο καιρό:

«Εάν δεν υπάρχει Ρωσία, τότε δεν υπάρχει κόσμος». Αυτό εννοούσε ο πρόεδρος της Ρωσίας σε συνέντευξή του στο RT πριν από λίγο καιρό.

Δυστυχώς, για τους Αφρικανούς και τον υπόλοιπο κόσμο, οι φιλελεύθεροι κυβερνήτες στην χώρα μου και στην Ευρώπη έχουν ένα άλλο σχέδιο. Λάβετε υπόψη ότι 140 εκατομμύρια άνθρωποι που υπέφεραν από οξεία πείνα ζούσαν σε μόλις 10 χώρες, και αυτές οι χώρες δεν βρίσκονται στην Ευρώπη. Ακόμη και ο António Guterres, Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, καταδίκασε το Συμβούλιο Ασφαλείας για την αποτυχημένη αποσταθεροποίηση που συμβαίνει τώρα:

«Όταν αυτό το Συμβούλιο συζητά για συγκρούσεις, συζητάτε για την πείνα. Και όταν αποτυγχάνεις να επιτύχεις συναίνεση, οι πεινασμένοι άνθρωποι πληρώνουν υψηλό τίμημα.»

Οπότε υπάρχει η αποστολή του ΝΑΤΟ με λίγα λόγια. Ανεξάρτητα από το πόσοι Ουκρανοί, Αφρικανοί ή άλλοι άνθρωποι πρέπει να πεθάνουν, η Ρωσία πρέπει να γίνει όπως ήταν η Γιουγκοσλαβία. Νομίζω ότι το έχω ξαναπεί πολλές φορές. Πηγαίνοντας τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα, είναι προφανές τώρα ότι ο κόσμος δεν μπορεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή καθόλου, χωρίς την Ρωσία.

@Phil Buter / Zero Hedge /03- 2022

«Στο Νταβός της Ελβετίας, ο Klaus Schwab και οι συνάδελφοί του -επίδοξοι τύραννοι, έχουν βγει στο φως, ως διαιτητές της παγκόσμιας κυβέρνησης. Ζητούν ανοιχτά το τέλος της Εθνικής Κυριαρχίας. Και το αναγνωρίζουν ανοιχτά ότι πρέπει να κινηθούν γρήγορα για να είναι νικητές. Θέλουν να καταστραφούν οι κυβερνήσεις και οι άνθρωποι να χάσουν κάθε πίστη στο έθνος-κράτος. Το σχέδιό τους είναι να λιμοκτονήσουν τους ανθρώπους ώστε να καταστρέψουν τις κυβερνήσεις τους, έτσι ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν ως σωτήρες. Είναι σημαντικό για τους Αμερικανούς να συνειδητοποιήσουν ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν αποτυγχάνει καθόλου. Καταφέρνουν ακριβώς αυτό που έχουν σκοπό να κάνουν».

Γράψε την άποψη σου ελεύθερα με ευπρέπεια κι ορθό λόγο.
Δεν επιτρέπεται η προπαγάνδα ή το κουτσομπολιό.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.
Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

*