Topics:

Νομιμοποιήστε την κάνναβη

Hemp for Victory. Ινστιτούτο Άνταμ Σμιθ: Νομιμοποιήστε την κάνναβη για να πολεμήσετε το έγκλημα. Είναι και το ποιος μιλάει κάθε φορά που παίζει το ρόλο του… Άλλο την νομιμοποίηση της κάνναβης να την υποστηρίζουν για...

Νομιμοποιήστε την κάνναβη

Hemp for Victory.

Ινστιτούτο Άνταμ Σμιθ: Νομιμοποιήστε την κάνναβη για να πολεμήσετε το έγκλημα.

Είναι και το ποιος μιλάει κάθε φορά που παίζει το ρόλο του… Άλλο την νομιμοποίηση της κάνναβης να την υποστηρίζουν για παράδειγμα οι Ρασταφάρι κι άλλο να την υποστηρίζει το πλέον εμβληματικό φιλελεύθερο Ινστιτούτο του πλανήτη, το Adam Smith Institute. Το Ινστιτούτο λοιπόν που φέρει το όνομα «του θεμελιωτή της σχολής των κλασσικών οικονομικών” επιχειρηματολογεί υπέρ της νομιμοποίησης του φυτού και την προτείνει εμφατικά μέσω αναλυτικής μελέτης του. Σύμφωνα μάλιστα με τις δηλώσεις του κ. Daniel Pryor, ενός εκ των συγγραφέων της μελέτης αυτής, «η νομιμοποίηση έτσι κι αλλιώς θα έρθει μέσα στα επόμενα 5 έως 10 χρόνια».

Η μελέτη του Adam Smith Institute, έχει τίτλο: Πως νομιμοποιώντας την κάνναβη, μειώνουμε το έγκλημα, προστατεύουμε τα παιδιά και αυξάνουμε την ασφάλεια.

Η Βρετανία βρίσκεται πίσω από τον υπόλοιπο κόσμο σχετικά με την νομιμοποίηση της ευφορικής χρήσης της κάνναβης. Ο Καναδάς, δέκα αμερικανικές πολιτείες και η Ουρουγουάη έχουν ήδη νομιμοποιήσει το φάρμακο για «ψυχαγωγική χρήση», ενώ άλλες πολιτείες των ΗΠΑ και άλλες χώρες του κόσμου βρίσκονται πλέον κοντά στην νομιμοποίηση. Η νομιμοποίηση υποστηρίζεται από βουλευτές και μέλη της αστυνομίας, αλλά και από την πλειοψηφία των Βρετανών.

Τα αποδεικτικά στοιχεία υπέρ της νομιμοποίησης είναι συντριπτικά: Θα προστατεύσει τα παιδιά, θα εξαλείψει την εγκληματική και συχνά βίαιη αγορά, θα ενθαρρύνει την ασφαλέστερη κατανάλωση κάνναβης και θα εκπαιδεύσει τους ανθρώπους για τις επιπτώσεις της. Αντίθετα, η αποποινικοποίηση απέτυχε να αντιμετωπίσει πολλές από τις βλάβες που συνδέονται με την απαγόρευση της κάνναβης.

Σχέδιο έξι σημείων για την νομιμοποίηση της κάνναβης από το Adam Smith Institute

Ιδιωτικός τομέας και επιχειρηματικότητα: Η ελεύθερη αγορά πρέπει να είναι υπεύθυνη για την παραγωγή της κάνναβης και το λιανικό της εμπόριο ώστε να εξασφαλίσει ότι οι πάροχοι ανταποκρίνονται στις επιθυμίες των καταναλωτών και να αποφευχθούν ελλείψεις που οδηγούν στη μαύρη αγορά. Η «ψυχαγωγική κάνναβη» θα μπορούσε να πωληθεί σε ειδικά καταστήματα με σχετική άδεια και εκπαιδευμένο προσωπικό ώστε η νόμιμη αγορά να ανταγωνίζονται εκείνη των εμπόρων ναρκωτικών.

Διαφήμιση και Branding: Θα πρέπει να επιτραπούν ορισμένες μορφές διαφήμισης των επώνυμων συσκευασιών – όπως συμβαίνει ήδη σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ – προκειμένου να επισημαίνεται η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων, δίνοντας έτσι στα νόμιμα προϊόντα ένα ακόμη πλεονέκτημα έναντι της μαύρης αγοράς.

Κατανάλωση: Να επιτραπεί η κυκλοφορία σε βρώσιμα και ατμιζόμενα προϊόντα κάνναβης ώστε να απομακρυνθούν οι καταναλωτές από τις άσχημες επιπτώσεις του καπνού του τσιγάρου.

Φορολογία: Η φορολογία της κάνναβης πρέπει να είναι αρκετά χαμηλή ώστε να διασφαλίζει ότι το τελικό προϊόν είναι τόσο φθηνό όσο και η παράνομη κάνναβη. Η υψηλής δραστικότητας κάνναβης (skunk) πρέπει να φορολογείται περισσότερο από τις χαμηλότερες ποικιλίες ισχύος, ενθαρρύνοντας έτσι τους καταναλωτές να στραφούν σε ασφαλέστερα προϊόντα.

Εκπαίδευση: Οι χρήστες θα πρέπει να παρουσιάσουν τα τελευταία στοιχεία σχετικά με τις επιπτώσεις της κάνναβης στην υγεία στο σημείο πώλησης – όπως στον Καναδά.

Ποινικό μέρος – δικαιοσύνη: Όσοι ασχολούνται επί του παρόντος ή έχουν εμπλακεί στο παρελθόν με την παράνομη βιομηχανία κάνναβης θα πρέπει να βρουν δρόμο ώστε να μεταφερθούν στην ρυθμιζόμενη, νόμιμη αγορά. Η κυβέρνηση θα πρέπει επίσης, κατά περίπτωση, να διαγράψει προηγούμενες καταδίκες που αφορούν στην κάνναβη προκειμένου να περιορίσει την ζημία που προκαλούν βεβαρημένα ποινικά μητρώα στην ζωή των παραβατών που έκαναν χρήση κάνναβης όταν αυτή ήταν παράνομη.

Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση του Adam Smith Institute

The Green Light Adam Smith Institute

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΝΝΑΒΗ

Η ταινία της Αμερικανικής κυβέρνησης που κυκλοφόρησε το 1942 και έμελλε να γίνει cult επί των ημερών μας, όπου η κάνναβη επανέρχεται στην νομιμότητα. H ασπρόμαυρη ταινία δημιουργήθηκε την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οπότε και ο νόμος απαγόρευσης της κάνναβης άρθηκε ώστε να παρασκευαστούν σχοινιά για το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό.

Παρά τις νουθεσίες της ταινίας για το πόσο καλή και χρήσιμη είναι η κάνναβη και η καλλιέργειά της, το φυτό απαγορεύτηκε ξανά αμέσως μετά την λήξη του πολέμου, γιατί ξεκίνησαν την χημική φαρμακοβιομηχανία κι έσκασε στο προσκήνιο η αμαρτωλή DuPont… με το πλαστικό νάιλον και σήμερα με τα μεταλλαγμένα… όσο να πεις φροντίζουν για την υγεία σου!!

Οταν ο εβραίος Ελευθέριος Ειρηναίος Ντιπόν ντε Νεμούρ μετανάστευσε από την Γαλλία στην Αμερική, η εταιρεία, που ίδρυσε εκεί, έφτασε να συγκαταλέγεται στις τρεις μεγαλύτερες χημικές βιομηχανίες του κόσμου. Από την παρασκευή πυρίτιδας, πέρασε στην παρασκευή πολυμερών υφάνσιμων υλικών, με γνωστότερο το νάιλον, και τα γνωστά πλαστικά. Σήμερα δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη γενετικά τροποποιημένων φυτών. (αναζήτησε το άρθρο: Γι’ αυτό εξαφάνισαν την Κάνναβη)

Hemp for Victory

Γράψε την άποψη σου ελεύθερα με ευπρέπεια κι ορθό λόγο.
Δεν επιτρέπεται η προπαγάνδα ή το κουτσομπολιό.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.
Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

*