Topics:

H Ουκρανία ως «Ισραήλ της Ευρώπης»

Αποκάλυψη Ron Paul Institute: Οι ΗΠΑ μεθοδεύουν την μετατροπή της Ουκρανίας σε «Μεγάλο Ισραήλ της Ευρώπης». Μια τρομερή προειδοποίηση ακούστηκε σε διάσκεψη του think tank Ron Paul σχετικά με το γιατί οι ΗΠΑ συνεχίζουν τον...

H Ουκρανία ως «Ισραήλ της Ευρώπης»

Αποκάλυψη Ron Paul Institute: Οι ΗΠΑ μεθοδεύουν την μετατροπή της Ουκρανίας σε «Μεγάλο Ισραήλ της Ευρώπης».

Μια τρομερή προειδοποίηση ακούστηκε σε διάσκεψη του think tank Ron Paul σχετικά με το γιατί οι ΗΠΑ συνεχίζουν τον πόλεμο στην Ουκρανία. Στην διάσημη ομιλία του κατά του πολέμου του Βιετνάμ, ο αείμνηστος γερουσιαστής από τη Νότια Ντακότα George MakGovern είπε στους συναδέλφους ηγέτες του Κογκρέσου: «Αυτή η αίθουσα μυρίζει αίμα». Το Σάββατο 2/9, ο δημοσιογράφος Max Blumenthal άνοιξε μια σκληρή ομιλία σε συνέδριο του Ινστιτούτου Ron Paul «Which Way America…?» στην Ουάσιγκτον με αυτές τις λέξεις, εξηγώντας το γιατί αντιπροσωπεύουν το τι κάνουν τώρα στον proxy πόλεμο των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Max Blumenthal (αρχισυντάκτης του The Grayzone, βραβευμένος δημοσιογράφος και συγγραφέας πολλών βιβλίων) είπε ότι στην Ουκρανία, «η Ουάσιγκτον συνεχίζει να σπαταλά τις ζωές και τα σώματα περισσότερων από 150.000 ανδρών, κι αυτό σύμφωνα με το Πεντάγωνο». Επικαλούμενος πρόσφατες μελέτες σχετικά με τον τεράστιο αριθμό Ουκρανών που ακρωτηριάστηκαν μετά από μάχες ενάμιση χρόνου τώρα (που θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα ποσοστά του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου), είπε ότι ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων στην Ουκρανία μπορεί να πλησιάσει τις 500.000+ κάτι που σηματοδοτεί μια μνημειώδη τραγωδία και καταστροφή.

Ο δημοσιογράφος του GrayZone είπε στην συνέχεια για το σημερινό Κογκρέσο ότι «αυτή η αίθουσα» όχι μόνο «μυρίζει αίμα» αλλά… «έχασαν την ουκρανική κοινωνία με τον μανδύα της αντιρωσικής υστερίας» – καθώς οι νομοθέτες του Κογκρέσου που βρίσκονται σε αδιέξοδο με την κυβέρνηση Biden συνεχίζουν να ρίχνουν δισεκατομμύρια στην άβυσσο του Κιέβου.

Θεωρία και πράξη των εμπνευστών.

Οι φιλελεύθερες ελίτ της Beltway, υποστήριξε ο Blumenthal, εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η Ρωσία πρέπει να τιμωρηθεί δεδομένου ότι θεωρούν ότι η Μόσχα έφερε τον “κακό πορτοκαλί άνθρωπο” (Petro Porosenko, 2014 – 2019) στην εξουσία το 2016. Αυτή είναι μια μεγάλη ιδεολογική πτυχή σε αυτό που παρακινεί τα γεράκια, είπε. Περαιτέρω, ο Blumenthal εξήγησε ότι αυτό που συμβαίνει εδώ είναι ότι η άρχουσα τάξη των ΗΠΑ έχει «στρατιωτικοποιήσει τους πολιτιστικούς πολέμους, ενώ απεικονίζει την Ουκρανία ως την «ξύπνια πλευρά» έναντι της Ρωσίας που απεικονίζεται ως οπισθοδρομική και καταπιεστική».

Αλλά το πιο σημαντικό, οι πραγματικοί «νικητές» είναι οι μεγάλοι αμυντικοί εργολάβοι των ΗΠΑ και τα παραρτήματά τους, όπως οι εταιρείες λόμπι νεοσυντηρητικών της K street. Ο Blumenthal τόνισε ότι αυτοί και η κυβέρνηση Biden λειτουργούν με το μεγαλύτερο όραμα να μετατρέψουν την Ουκρανία στο «μεγάλο Ισραήλ» της Ευρώπης.

Τι σημαίνει «Ισραήλ της Ευρώπης» και πως φιμώνεται ένα μέσο!

Με αυτό εννοείται ένα μόνιμα στρατιωτικοποιημένο «σπαρτιατικό» κράτος εν καιρώ πολέμου, το οποίο χρηματοδοτείται και οπλίζεται από την Ουάσιγκτον στο διηνεκές, και διαθέτει όλη την τελευταία λέξη της δυτικής αμυντικής τεχνολογίας. Αλλά όπως συμβαίνει με την κατάσταση των πραγμάτων που είναι εδώ και καιρό εμφανής μέσα στο Ισραήλ (ιδίως η καταπίεση τόσο των Παλαιστινίων όσο και των Ισραηλινών πολιτικών διαφωνούντων), η δημοκρατία πρέπει να διαβρωθεί στο εσωτερικό για να συμβεί αυτό.

Ωστόσο, οι «μικροπωλητές αμυντικής τεχνολογίας» στο στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα θα «κερδίσουν» ανεξάρτητα από το πόσο θυσιάζονται η ουκρανική κοινωνία και οι άνθρωποι της. «Για να υπερασπιστούμε την δημοκρατία στην Ουκρανία, η δημοκρατία πρέπει να περιοριστεί στο εσωτερικό», τόνισε ο Blumenthal, αντλώντας διδάγματα από τα τρέχοντα παραδείγματα καταπίεσης της ελευθερίας του λόγου στη Δύση, ιδιαίτερα σε σχέση με την σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας.

Σημείωσε εδώ ότι το δικό του ερευνητικό μέσο, The GrayZone, έχει παγώσει το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησής του από την δημοφιλή πλατφόρμα GoFundMe, εξηγώντας πριν από μέρες:

«Μέχρι αυτό το σημείο, είχαμε συγκεντρώσει πάνω από 90.000$ από περισσότερους από 1100 συνεισφέροντες. Οι γενναιόδωρες συνεισφορές από το ακροατήριό μας συνοδεύτηκαν από εκατοντάδες μηνύματα διάχυτης υποστήριξης για την τεκμηριωμένη δημοσιογραφία μας, λαμβάνοντας υπόψη την αυτοκρατορική εξουσία. Και τώρα, η Gofundme κρατά ομήρους τις δωρεές, αρνούμενη να τις μεταφέρει σε εμάς, ενώ δεν ενημερώνει τους δωρητές ότι ουσιαστικά έχει δεσμεύσει τα χρήματά τους. Ο κερδοσκοπικός ιστότοπος αρνήθηκε παρομοίως να εξηγήσει το πάγωμα των δωρεών τους, δίνοντας τίποτα περισσότερο από μια αόριστη νύξη -«κάποιες εξωτερικές ανησυχίες»- για πίεση από ισχυρές εξωτερικές δυνάμεις. Το οικονομικό σαμποτάζ του Gofundme ακολουθεί τις de facto κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την Venmo και το Paypal στον αρχισυντάκτη μας, Wyatt Reed, αφού ανέφερε για την στόχευση αμάχων από τον ουκρανικό στρατό από την αυτονομιστική πλευρά της περιοχής Donbass.»

Στις 19 Αυγούστου, όταν ζητήσαμε να μάθουμε γιατί το Gofundme αρνήθηκε να εγκρίνει την μεταφορά των χρημάτων που συγκεντρώσαμε, ένα μέλος της ομάδας εμπιστοσύνης και ασφάλειας του ιστότοπου που αυτοπροσδιορίζεται απλά ως “Sabrina” έστειλε στην Grayzone την ακόλουθη δήλωση:

«Ο νούμερο ένα στόχος μας εδώ είναι να διασφαλίσουμε ότι τα χρήματα από τους εράνους του GoFundMe πηγαίνουν πάντα στο σωστό μέρος, γι’ αυτό εκτιμούμε πραγματικά την βοήθειά σας να διασφαλίσουμε ότι το GoFundMe είναι ένα ασφαλές μέρος για να συνεισφέρετε. Λόγω κάποιων εξωτερικών ανησυχιών, πρέπει να επανεξετάσουμε τον έρανό σας για να βεβαιωθούμε ότι συμμορφώνεται με τους Όρους Υπηρεσίας μας. Λάβετε υπόψη σας ότι οι διαδικασίες μας ακολουθούνται για να διασφαλιστεί η δική σας ασφάλεια. Θα σας ενημερώσω το συντομότερο δυνατό».

Στην συνέχεια, υπήρξε η προσπάθεια της ουκρανικής υπηρεσίας ασφαλείας SBU να απαγορεύσει στον Aaron Mate του The Grayzone την είσοδό του στο Twitter. Σύμφωνα με μια σειρά από εσωτερικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Twitter που δόθηκαν στον Mate, η SBU επιστράτευσε το FBI για να πιέσει το Twitter να απαγορεύσει τον ίδιο και έναν μακρύ κατάλογο λογαριασμών από την πλατφόρμα του με την αιτιολογία ότι ήταν “ύποπτοι από την SBU για διάδοση φόβου και παραπληροφόρησης”. Ωστόσο, το Twitter εξέφρασε τελικά ανησυχίες σχετικά με την λογοκρισία “Αμερικανών και Καναδών δημοσιογράφων” και απέρριψε το αίτημα απαγόρευσης του Mate.

Η προσπάθεια του FBI να απαγορεύσει τους λογαριασμούς στο Twitter κατ’ εντολή των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών, προσφέρει μια ένδειξη για την ταυτότητα των υπευθύνων που έθεσαν τις “εξωτερικές ανησυχίες” στο Gofundme. Από το 2014, όταν ένα υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ πραξικόπημα εγκατέστησε μια εθνικιστική κυβέρνηση στο Κίεβο, οι συνεργάτες μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αποκάλυψης του ρόλου της Ουάσινγκτον στην ώθηση της Ουκρανίας προς έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με την Ρωσία. Έχουμε επίσης παράσχει εκτενή τεκμηρίωση της συντριπτικής επιρροής των νεοναζιστικών δυνάμεων στο Κίεβο, προκαλώντας οργισμένα τιτιβίσματα από Ουκρανούς διπλωμάτες, ενώ τα μέλη του προσωπικού μας μπήκαν στο Myrotvorets, μια ημιεπίσημη λίστα στόχων δολοφονίας της SBU.

Ο Kit Klarenberg, στον οποίο θα είχε επίσης παραχωρηθεί μια θέση στο προσωπικό μας, χάρη στην συνεισφορά σας, συνελήφθη και ανακρίθηκε για το ερευνητικό ρεπορτάζ του στην εφημερίδα The Grayzone από την βρετανική αντιτρομοκρατική αστυνομία στο διεθνές αεροδρόμιο του Λούτον φέτος τον Μάιο.

Το ρεπορτάζ μας έχει αποδειχθεί τόσο αποδιοργανωτικό για την επίσημη αφήγηση που εκπέμπουν οι πολεμικοί αντιπρόσωποι στο Κίεβο και στην Ουάσινγκτον, ώστε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky και η σύζυγός του, Olena, προσωπικά άσκησαν πιέσεις στο WebSummit, την μεγαλύτερη διεθνή συνάντηση της τεχνολογικής βιομηχανίας, για να αποκλείσουν εμένα και τον Aaron Mate από το συνέδριό τους το 2022 στην Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

Έτσι, ενώ δεν έχουμε συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα των “εξωτερικών δυνάμεων” που άσκησαν με επιτυχία πιέσεις στο Gofundme ώστε να παγώσει τις δωρεές μας, έχουμε σοβαρούς λόγους να υποπτευόμαστε ότι η παρέμβαση της ουκρανικής κυβέρνησης και των χορηγών της στην Ουάσινγκτον είναι η ρίζα του σαμποτάζ.

Όποιος και αν είναι υπεύθυνος, είμαστε σαφώς μάρτυρες, του έργου του βιομηχανικού συμπλέγματος της λογοκρισίας, καθώς επιδιώκει να μπλοκάρει οικονομικά τους Αμερικανούς και Βρετανούς δημοσιογράφους που έχουν διαταράξει διεξοδικά την επίσημη αφήγηση των κυβερνήσεών τους.

Το αρχείο της Gofundme για την κατάσχεση χρημάτων πολιτών χωρίς ένταλμα.

Η Grayzone απέχει πολύ από το να είναι το πρώτο εναλλακτικό μέσο ενημέρωσης ή η πρώτη ακτιβιστική πρωτοβουλία της οποίας οι δωρεές μπλοκάρονται από το Gofundme μετά από μια εκστρατεία εξωτερικής πίεσης από ισχυρές δυνάμεις.

Στις 5 Φεβρουαρίου 2022, το Gofundme ακύρωσε αυθαίρετα έναν έρανο για την Canadian Freedom Convoy που διαμαρτύρεται για την εντολή της καναδικής κυβέρνησης για το εμβόλιο COVID-19, επικαλούμενο παραβίαση των όρων παροχής υπηρεσιών του, οι οποίοι απαγορεύουν την υποστήριξη αιτημάτων που υποτίθεται ότι εμπλέκονται στην βία και την παρενόχληση. Εκείνη την εποχή, οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού Justin Trudeau πίεζαν τις τράπεζες να κατάσχουν τις δωρεές προς την Freedom Convoy χωρίς ένταλμα.

Μετά την επίκληση του νόμου περί έκτακτης ανάγκης του Καναδά από τον πρωθυπουργό Τζάστιν Τρουντό, το Gofundme κατάσχεσε σχεδόν 10 εκατομμύρια καναδικά δολάρια που δόθηκαν από δωρητές/ιδιώτες. Μετά την κατάσχεση εκατομμυρίων από ιδιώτες Καναδούς πολίτες χωρίς ένταλμα, η Gofundme ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να διοχετεύσει τα χρήματά τους σε “αξιόπιστα και καθιερωμένα φιλανθρωπικά ιδρύματα” χωρίς την άδειά τους, δηλ. μια καθαρή κλοπή/απάτη. Μόνο χάρη στην πίεση μελών του Κογκρέσου και κυβερνητικών των ΗΠΑ, η εταιρεία crowdfunding συμφώνησε τελικά να επιστρέψει τα χρήματα στους δωρητές.

Παρομοίως, η Gofundme ακύρωσε έναν έρανο για το Gitxsan First Nation, μια φυλή ιθαγενών που μπλοκάρει μια σιδηροδρομική γραμμή που διασχίζει την γη τους στην Βρετανική Κολομβία. Η εταιρεία αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την ακύρωση, και παρακράτηση των χρημάτων, δηλώνοντας μόνο ότι η διεξαγωγή του εράνου “εμπίπτει στην ενότητα ‘απαγορευμένη συμπεριφορά’ μας”.

Το Gofundme έχει επίσης αφαιρέσει αυθαίρετα τις εκστρατείες συγκέντρωσης χρημάτων του αντιπολεμικού εναλλακτικού μέσου ενημέρωσης Mint Press News και απαγόρευσε την ιστοσελίδα από την πλατφόρμα του χωρίς εξήγηση.

«Το δυτικό καθεστώς κυρώσεων που στοχεύει πάνω από το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού μέσω οικονομικού πολέμου, τώρα κυνηγάει τους ίδιους τους πολίτες του, εμποδίζοντας τα ανεξάρτητα δημοσιογραφικά πρακτορεία, όπως το Mint Press και το The Grayzone, να λάβουν τα δικά τους κεφάλαια. Η στοχοποίηση του The Grayzone από το Gofundme είναι μια ακόμη απόδειξη ότι ζούμε σε μια διανοητική ζώνη απαγόρευσης/λογοκρισίας, όπου οι διαφωνούντες δημοσιογράφοι τιμωρούνται οικονομικά και αντιμετωπίζονται ως ύποπτοι». σημείωσε ο Mnar Adley, ιδρυτής του Mint Press.

Όπως μας υπενθυμίζει ο ιδρυτής του Mint Press News, Mnar Adley, το διακύβευμα δεν θα μπορούσε να είναι υψηλότερο:

«Τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης λειτουργούν με περιορισμένους προϋπολογισμούς και βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην συγκέντρωση χρημάτων και στις ατομικές δωρεές, γι’ αυτό και έχουμε στραφεί σε πλατφόρμες crowdfunding όπως το Gofundme για την λειτουργία τους. Αλλά αν αυτές οι εταιρείες συνεργάζονται άμεσα με το κράτος ‘εθνικής ασφάλειας’ για να μας εμποδίσουν να λάβουμε τα δικά μας κεφάλαια -όπως έκαναν στο Wikileaks πριν από εμάς- τότε μπορούν να το κάνουν και σε εσάς».

«Η δημοκρατία πρέπει να περιοριστεί» στην Αμερική προκειμένου να συνεχίσουν τα δολάρια των φορολογουμένων Αμερικανών να εισρέουν στα ταμεία της κυβέρνησης Zelensky… γιατί «τώρα η Ρωσία δεν έχει κίνητρο για διαπραγματεύσεις», δεδομένου ότι έχουν σαφές στρατιωτικό προβάδισμα εν μέσω μιας αποτυχημένης αντεπίθεσης της Ουκρανίας. Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο είχαν πιθανότατα ένα παράθυρο ευκαιρίας τους πρώτους μήνες του πολέμου για να ανοίξουν πιο εύκολα σοβαρές διπλωματικές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, αλλά αυτό ματαιώθηκε εσκεμμένα.

«Δεν μπορούμε να έχουμε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ενώ ο πόλεμος υποκινείται [από τα συμφέροντα της Ουάσιγκτον] σε αυτό το σημείο», συνέχισε αναφέροντας επίσης νεοσυντηρητές όπως ο Bill Kristol, ο οποίος ηγείται στην φίμωση τυχόν διαφωνούντων απόψεων από Ρεπουμπλικανούς υποψηφίους και πολιτικούς για την Ουκρανία.

«Αυτοί οι «πράκτορες» χρειάζονται συνεχείς ευκαιρίες» που επιτρέπει ένας μόνιμος πόλεμος proxy στην Ευρώπη, συνέχισε ο Blumenthal – όπως ακριβώς συμβαίνει με τη συνεχή και ιστορική βοήθεια δισεκατομμυρίων που ρέει στο Ισραήλ, η οποία χρησιμεύει για να τροφοδοτεί κυκλικά τη συνοδευτική παγκόσμια εμβέλεια και την υπερμεγέθη επιρροή του ισραηλινού λόμπι.

Τι γίνεται αν ο Zelensky πάει σε διαπραγματεύσεις με την Ρωσία;

Σε αυτό το ερώτημα εάν οι διαπραγματεύσεις είναι δυνατές ακόμη και από την οπτική γωνία του Κιέβου, το Zero Hedge ρώτησε τον Blumenthal τι πιστεύει ότι θα συμβεί στο απίθανο σενάριο ο ίδιος ο Zelensky να θελήσει ξαφνικά ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Ρώσους. Ο Blumenthal απάντησε ως εξής:

«Αν ο Zelensky συνέχιζε ειρηνευτικές συνομιλίες τώρα πριν επανεκλεγεί… λόγω του είδους των κοινωνικών δυνάμεων που είχαν εξαπολύσει το Μεϊντάν, θα αντιμετωπίσει μια ακροδεξιά ναζιστική εξέγερση στην χώρα του και θα δημοσιοποιηθεί ως εχθρός νούμερο ένα ανάμεσα σε μερικές από τις πιο βίαιες και στρατιωτικοποιημένες δυνάμεις… Γι’ αυτό πήγε και συναντήθηκε με τον Andriy Biletsky, τον ιδρυτή της Azov.

Ο Zelensky εξελέγη σε μια πλατφόρμα ειρήνης από το 73% του πληθυσμού, επειδή εξακολουθούσε να συμμετέχει ο ρωσικός πληθυσμός στην ουκρανική κοινωνία. Έχουν εκδιωχθεί εντελώς και η εκλογική περιφέρεια με την οποία συνεργάζεται είναι εντελώς διαφορετική τώρα». Επίσης, τον περασμένο μήνα, ο Zelensky έκανε δικαστήριο με έναν από τους πιο διαβόητους νεοναζί στην σύγχρονη ουκρανική ιστορία, τον ιδρυτή του τάγματος Azov, Andriy Biletsky. Η μετατροπή της Ουκρανίας σε «ένα μεγάλο Ισραήλ» θα περιλαμβάνει μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση για την διαμόρφωση και την τοποθέτηση «του αβύθιστου αεροπλανοφόρου της Αμερικής όχι στην Μέση Ανατολή αλλά καρδιά της Ευρώπης», αΑλλά καθώς οι Ουκρανοί συνεχίζουν να σφαγιάζονται, δεν θα είναι ευχάριστη κατάσταση για μια χώρα να γίνει ένα «μεγάλο Ισραήλ», κατέληξε ο Blumenthal.

Ο Ζελένσκι συνομιλεί με τον πιο διαβόητο νεοναζί της Ουκρανίας Αλεξάντερ Ρουμπινστάιν /16-08- 2023. Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης απέρριψαν τα στοιχεία για την επιρροή των νεοναζί στην Ουκρανία επικαλούμενα την εβραϊκή κληρονομιά του Ζελένσκι. Όμως, νέο υλικό που δημοσιεύτηκε από τον Ζελένσκι τον δείχνει να συνεργάζεται ανοιχτά με έναν ναζί ιδεολόγο που «έχει δεσμευτεί να οδηγήσει τις λευκές φυλές του κόσμου σε μια τελική σταυροφορία… εναντίον των σημιτοκρατούμενων Untermenschen.

Ο Ζελένσκι ανέβασε στο κανάλι του στο Telegram ένα βίντεο που τον δείχνει να συνομιλεί με έναν από τους πιο διαβόητους νεοναζί της σύγχρονης Ουκρανίας. Τον ιδρυτή του τάγματος Αζόφ, Andriy Biletsky. Στις 14 Αυγούστου 2023, λίγο περισσότερο από μια ώρα αφότου ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ανακοίνωσε άλλα 200 εκατομμύρια δολάρια στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο, ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι δημοσίευσε το βίντεο που απεικονίζει αυτό που αποκάλεσε “ανοιχτή συζήτηση” με την 3η ξεχωριστή ταξιαρχία εφόδου της Ουκρανίας. “Είμαι ευγνώμων σε όλους όσους υπερασπίζονται την χώρα και τον λαό μας, που φέρνουν την νίκη μας πιο κοντά”, έγραψε ο Ζελένσκι, μετά την συνάντησή του με την μονάδα στα περίχωρα του Μπαχμούτ.

Αν και οι απλοί δυτικοί παρατηρητές μπορεί να μην το έχουν συνειδητοποιήσει, η ταξιαρχία στην οποία απευθυνόταν ο Zelensky είναι στην πραγματικότητα η νεότερη επανάληψη του νεοναζιστικού Τάγματος Azov της Ουκρανίας.

«Η 3η ξεχωριστή ταξιαρχία εφόδου, εξαιρετικοί μαχητές”, έγραψε ο Ζελένσκι λίγες ημέρες μετά την διαβούλευση, σε μια ανάρτηση στο Twitter, η οποία παρέπεμπε επίσης σε μια ξεχωριστή συνάντηση με το Τάγμα Αϊντάρ, μια άλλη νεοφασιστική μονάδα που έχει κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου από την Διεθνή Αμνηστία. «Σταμάτησαν την προέλαση του εχθρού προς την Κοστιαντίνοβκα και απώθησαν τους κατακτητές μέχρι και 8 χιλιόμετρα».

Αλλά η προέλευση της ομάδας δεν είναι μυστική. Περιγράφοντας την πιο πρόσφατη μετονομασία τους σε ένα βίντεο στο YouTube που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο, η μονάδα εξήγησε: “Σήμερα ανακοινώνουμε επίσημα ότι η SSO AZOV επεκτείνεται σε ταξιαρχία. Από εδώ και στο εξής, είμαστε η 3η ξεχωριστή ταξιαρχία εφόδου των χερσαίων δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας”.

Όπως και η προκάτοχός της, η μονάδα διοικείται από τον Andriy Biletsky, ο οποίος ίδρυσε το Τάγμα Αζόφ και έχει διατελέσει επί μακρόν ηγέτης του πολιτικού κινήματος “Εθνικό Σώμα” που πρόσκειται σε αυτό. Αλλά παρά την πλούσια ναζιστική καταγωγή του Biletsky, το βίντεο που δημοσίευσε ο Ζελένσκι τον δείχνει να μοιράζεται μια στιγμή χαράς με έναν λευκό εθνικιστή μαχητή που έχει περιγράψει τους Εβραίους ως “εχθρούς μας” ή ως τους “πραγματικούς αφέντες” των ολιγαρχών και των άθλιων πολιτικών που έχουν διαφθείρει την Ουκρανία.

«Πώς θα μπορούσα να είμαι ναζιστής;» ρώτησε ο Ζελένσκι την παραμονή της εισβολής της Ρωσίας, επισημαίνοντας την εβραϊκή του κληρονομιά. «Πώς θα μπορούσε ένας λαός που έχασε οκτώ εκατομμύρια ζωές πολεμώντας τους Ναζί να υποστηρίξει τον ναζισμό;» Ίσως το ερώτημα πρέπει να τεθεί ξανά στον Ουκρανό πρόεδρο μετά τον φόρο τιμής που απέδωσε στον κορυφαίο νεοναζί ιδεολόγο της χώρας του.

Στο κέντρο ο ιδρυτής του τάγματος Azov, Andriy Biletsky.

Το άλλο σκάνδαλο της Ουκρανίας: Η υποστήριξη των ΗΠΑ στους νεοναζί τροφοδοτεί την ακροδεξιά τρομοκρατία στην πατρίδα. Ο Aaron Maté μιλάει με τον Ben Norton για το πώς ένας ακροδεξιός Αμερικανός στρατιώτης που συνελήφθη από το FBI για την σχεδίαση βομβιστικών επιθέσεων στο εσωτερικό της χώρας προσπάθησε να ενταχθεί στο νεοναζιστικό Τάγμα Azov της Ουκρανίας, το οποίο οπλίστηκε άμεσα και συμβουλεύτηκε από την αμερικανική κυβέρνηση. Ο Norton εξηγεί ότι:

«Αυτό είναι «ένα ακόμη παράδειγμα αυτού που οι υπηρεσίες πληροφοριών αναφέρουν ως “blowback”. Το Blowback είναι όταν ακροδεξιές δυνάμεις που η CIA, ο στρατός και άλλες δυνάμεις υποστηρίζουν στο εξωτερικό ριζοσπαστικοποιούνται στην συνέχεια και συνεργάζονται με βίαιους εξτρεμιστές εδώ στην πατρίδα, οι οποίοι πραγματοποιούν εγχώριες τρομοκρατικές ενέργειες. Έτσι, αυτό θα πρέπει να είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο, παρόμοιο με τις πράξεις του blowback του ISIS και άλλων σαλαφιστών-τζιχαντιστών εξτρεμιστών στην Συρία και στην Λιβύη, οι οποίοι ενδυναμώθηκαν από την CIA και τις ΗΠΑ και στην συνέχεια πραγματοποίησαν βίαιες πράξεις εγχώριας τρομοκρατίας εδώ ή στην Ευρώπη, πολύ παρόμοιες. Φυσικά ο λόγος που δεν το ακούμε αυτό είναι επειδή αυτή η ομάδα στην οποία ήθελε να ενταχθεί, το τάγμα Αζόφ στην Ουκρανία, τυχαίνει να υποστηρίζεται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και να πολεμά την Ρωσία». ανέφερε ο Norton.

Όσο υπηρετούσε στον αμερικανικό στρατό, ο εν λόγω ακροδεξιός εξτρεμιστής έδινε σε ναζιστές μαχητές στην Ουκρανία και σε άλλες χώρες πληροφορίες για το πώς να κατασκευάζουν βόμβες, συμπεριλαμβανομένων των “αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών κινητών τηλεφώνων στο στυλ των Αφγανών”, όπως είπε. Το FBI δήλωσε ότι είχε επίσης σχεδιάσει να ταξιδέψει στην Ουκρανία προκειμένου να ενταχθεί στο Τάγμα Αζόφ, την νεοναζιστική πολιτοφυλακή που εδώ και χρόνια υποστηρίζεται άμεσα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Στην δικαστική του κατάθεση, το FBI περιέγραψε το Τάγμα Αζόφ ως μια “βίαιη ακροδεξιά, ναζιστική παραστρατιωτική ομάδα”. Ωστόσο, παρέλειψε να αποκαλύψει ότι αυτή η ναζιστική πολιτοφυλακή έχει οπλιστεί και συμβουλευτεί από Αμερικανούς στρατιωτικούς αξιωματούχους προκειμένου να προκαλέσει την Ρωσία.

Οι δημόσια διαθέσιμες φωτογραφίες δείχνουν στρατιωτικούς συμβούλους των ΗΠΑ να συναντώνται απευθείας με την ουκρανική νεοναζιστική πολιτοφυλακή -αλλά η πλήρης έλλειψη κριτικής κάλυψης από τα πειθήνια κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης έχει εξασφαλίσει ότι λίγοι Αμερικανοί γνωρίζουν για το διπλό παιχνίδι της κυβέρνησής τους με τους φασίστες.

Η σοκαριστική σύλληψη του Αμερικανού στρατιώτη είναι το τελευταίο παράδειγμα σε έναν μακρύ κατάλογο περιπτώσεων αυτού που οι υπηρεσίες πληροφοριών αποκαλούν “πλήγμα”, όταν η υποστήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ σε εξτρεμιστές ξένους αντιπροσώπους τροφοδοτεί την βίαιη τρομοκρατία στην πατρίδα.

Η φασιστική ουκρανική πολιτοφυλακή είχε δημοσιεύσει τον Νοέμβριο του 2017 στον ιστότοπό της φωτογραφίες που έδειχναν ένστολους Αμερικανούς και Καναδούς στρατιωτικούς να κάνουν χειραψία με έναν αξιωματικό της Azov, ο οποίος φορούσε ένα έμβλημα με το ναζιστικής έμπνευσης σύμβολο Wolfsangel. Τον Ιούλιο του 2018, η πρεσβεία της Ουκρανίας στο Ισραήλ επιτέθηκε στον Blumenthal και την εφημερίδα The Grayzone επειδή ανέφεραν, τεκμηριωμένα το πώς το ναζιστικό τάγμα Azov χρησιμοποιούσε επίσης ισραηλινά όπλα στο πεδίο της μάχης.

Με την στήριξη του… Ισραήλ, η δημιουργία του «Ισραήλ της Ευρώπης».

Ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ισραήλ Daniel Shapiro (από το 2011 έως το 2017) βοηθά στην προώθηση αυτής της έννοιας της Ουκρανίας ως «μεγάλου Ισραήλ», επεσήμανε ο Blumenthal. Και κοινοποίησε τον κατάλογο των βασικών στοιχείων του οδικού χάρτη για την Ουκρανία που δημοσιεύθηκε από το The Atlantic Council:

Πρώτα η ασφάλεια: Κάθε ισραηλινή κυβέρνηση υπόσχεται, πρώτα και κύρια, ότι θα προσφέρει ασφάλεια -και γνωρίζει ότι θα κριθεί βάσει αυτής της υπόσχεσης. Οι απλοί πολίτες, όχι μόνο οι πολιτικοί, δίνουν μεγάλη προσοχή στις απειλές για την ασφάλεια -τόσο από διασυνοριακές όσο και από εσωτερικές πηγές- και μεγάλο μέρος του κοινού επιλέγει ποιον θα εκλέξει μόνο με αυτή την μέτρηση.

Ολόκληρος ο πληθυσμός παίζει έναν ρόλο: Το ισραηλινό μοντέλο προχωρά περισσότερο από το όραμα του Zelensky για υπηρεσίες ασφαλείας που αναπτύσσονται σε πολιτικούς χώρους: Οι περισσότεροι νεαροί ενήλικες Ισραηλινοί υπηρετούν στον στρατό και πολλοί απασχολούνται σε επαγγέλματα που σχετίζονται με την ασφάλεια μετά την υπηρεσία τους. Ένας κοινός σκοπός ενώνει τους πολίτες, καθιστώντας τους έτοιμους να υπομείνουν κοινές θυσίες. Οι πολίτες αναγνωρίζουν την ευθύνη τους να ακολουθούν τα πρωτόκολλα ασφαλείας και να συμβάλλουν στην υπόθεση-ασφάλεια.

Κάποιοι μάλιστα οπλίζονται (αν και υπό αυστηρή επίβλεψη) για να το κάνουν. Η ευρεία κινητοποίηση της ουκρανικής κοινωνίας στην συλλογική άμυνα υποδηλώνει ότι η χώρα έχει αυτές τις δυνατότητες. Στα σχόλιά του, ο Ζελένσκι αντανακλούσε αυτή την πραγματικότητα όταν είπε ότι η ασφάλεια «θα προέλθει από την δύναμη κάθε σπιτιού, κάθε κτιρίου, κάθε ανθρώπου».

Η αυτοάμυνα είναι ο μόνος τρόπος: Εάν υπάρχει κάποια ενιαία αρχή που ζωντανεύει το δόγμα ασφαλείας του Ισραήλ, είναι ότι το Ισραήλ θα αμυνθεί, από μόνο του – και δεν θα βασιστεί σε καμία άλλη χώρα για να δώσει τις μάχες του. Οι τραγωδίες της εβραϊκής ιστορίας έχουν ενσωματώσει αυτό το μάθημα βαθιά στην ψυχή του έθνους. Το τραύμα της ίδιας της Ουκρανίας, που αναγκάστηκε να πολεμήσει μόνη της ενάντια σε έναν μεγαλύτερο επιτιθέμενο, ενισχύει ένα παρόμοιο συμπέρασμα: Μην βασίζεστε στις εγγυήσεις άλλων.

Διατηρήστε όμως ενεργές αμυντικές συνεργασίες: Η αυτοάμυνα δεν σημαίνει πλήρη απομόνωση. Το Ισραήλ διατηρεί ενεργές αμυντικές συνεργασίες, κυρίως με τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες παρέχουν γενναιόδωρη στρατιωτική βοήθεια, αλλά και με άλλα έθνη με τα οποία μοιράζεται πληροφορίες, τεχνολογία και εκπαίδευση. Ενώ η Ουκρανία πιθανότατα δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ σύντομα, μπορεί να εμβαθύνει τις συνεργασίες ασφαλείας με τα μέλη της Συμμαχίας και να λάβει βοήθεια, όπλα, πληροφορίες και εκπαίδευση για να ενισχύσει την αυτοάμυνα της.

Οι Μυστικές Υπηρεσίες κάνουν όλη την «καθαρή και βρώμικη» δουλειά, κοινώς… κυριαρχούν: Από τις πρώτες μέρες του, το Ισραήλ έχει επενδύσει βαθιά στις ικανότητές του στις πληροφορίες για να διασφαλίσει ότι διαθέτει τα μέσα για να εντοπίσει και να αποτρέψει τους εχθρούς του και, όταν χρειάζεται, να ενεργήσει προληπτικά για να τους χτυπήσει. Η Ουκρανία θα χρειαστεί να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες πληροφοριών της για να ανταγωνιστεί τις ρωσικές ικανότητες και να διασφαλίσει ότι είναι έτοιμη να αποτρέψει και να αποκρούσει ρωσικές επιθέσεις.

Η τεχνολογία είναι το κλειδί: Αν και βασίζεται στη βοήθεια των ΗΠΑ, το Ισραήλ επιλέγει επίσης εγχώριες τεχνολογικές λύσεις για πολλές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του. Οι πολυστρωματικές άμυνες πυραύλων και πυραύλων, τα συστήματα αντι-drone και η τεχνολογία ανίχνευσης σήραγγας είναι μόνο πρόσφατα παραδείγματα. Η Ουκρανία -η οποία ήδη φιλοξενεί φωτεινά τεχνολογικά μυαλά- θα γνωρίζει ποιες απειλές αντιμετωπίζει περισσότερο από οποιονδήποτε εταίρο. Η επένδυση στις δικές της λύσεις θα της επιτρέψει να ανταποκρίνεται περισσότερο και να προσαρμοστεί στις νέες απειλές.

***
@GYPAS / 2023