
Γερμανική επίσημη διαρροή για «παγκόσμιο ψεύτικο συναγερμό»
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας και τα μέσα ενημέρωσης ασχολούνται με τον έλεγχο της ζημιάς που έγινε μετά από μια έκθεση που αμφισβητεί την εδραιωμένη άποψη για τον κορονοϊό και διέρρευσε από το υπουργείο Εσωτερικών. Μερικά από τα βασικά αποσπάσματα της έκθεσης είναι:
-Η επικινδυνότητα του Covid-19 υπερεκτιμήθηκε: πιθανότατα σε κανένα σημείο ο κίνδυνος από τον νέο ιό δεν ξεπέρασε το κανονικό επίπεδο επικινδυνότητας.
-Οι άνθρωποι που πεθαίνουν από τον Covid-19 είναι ουσιαστικά αυτοί που θα πέθαιναν στατιστικά φέτος, επειδή έχουν φτάσει στο τέλος της ζωής τους και τα αδύναμα σώματά τους δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε τυχαίο καθημερινό γεγονός (συμπεριλαμβανομένων των περίπου 150 ιών που κυκλοφορούν σήμερα).
-Σε όλο τον κόσμο, μέσα στο τρίμηνο, δεν υπήρξαν περισσότεροι από 250.000 θάνατοι από τον Covid-19, σε σύγκριση με το 1,5 εκατομμύριο θανάτους (25.100 στη Γερμανία) κατά τη διάρκεια του κύματος της γρίπης 2017-18.
-Ο κίνδυνος προφανώς δεν είναι μεγαλύτερος από αυτόν πολλών άλλων ιών.
-Να εστιάσουμε πως κατά την διάρκεια της κρίσης του Covid-19, το κράτος αποδείχτηκε ως ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς Fake News.
Αυτές είναι απλές παρατηρήσεις αλλά υπάρχουν και χειρότερα.
Η έκθεση επικεντρώνεται στις «πολλαπλές και βαριές συνέπειες των μέτρων για τον Covid-19» και προειδοποιεί ότι αυτά είναι «σοβαρά γεγονότα». Περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν εξαιτίας των επιβαλλόμενων από το κράτος μέτρων για τον Covid-19 από ό,τι σκοτώνονται από τον ιό.
Ο λόγος είναι το σκάνδαλο υγείας που δημιούργησαν: Το Γερμανικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον Covid-19 αναβάλλει οιανδήποτε χειρουργική επέμβαση διάσωσης ή την καθυστερεί ή μειώνει την θεραπεία για ασθενείς που δεν είναι άρρωστοι από τον Covid-19.
Το Βερολίνο αντεπιτίθεται
Αρχικά, η κυβέρνηση προσπάθησε να διαψεύσει την έκθεση ως «έργο ενός υπαλλήλου» και το περιεχόμενό της ως «δική του γνώμη».
Ωστόσο, η έκθεση των 93 σελίδων με τίτλο «Ανάλυση της διαχείρισης κρίσεων» έχει συνταχθεί από μια επιστημονική επιτροπή που διορίστηκε από το υπουργείο Εσωτερικών και αποτελείται από εξωτερικούς ιατρικούς εμπειρογνώμονες από διάφορα γερμανικά πανεπιστήμια. Η έκθεση ήταν η πρωτοβουλία μιας υπηρεσίας του υπουργείου Εσωτερικών που ονομάζεται Unit KM4 και είναι υπεύθυνη για την «Προστασία των υποδομών ζωτικής σημασίας».
Ο Γερμανός αξιωματούχος που διέρρευσε την έκθεση στα μέσα ενημέρωσης είναι ο Stephen Kohn. Οι συντάκτες της έκθεσης εξέδωσαν ήδη κοινό δελτίο τύπου ήδη στις 11 Μαΐου, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αγνόησε τις συμβουλές εμπειρογνωμόνων και ζήτησαν από τον υπουργό Εσωτερικών να σχολιάσει επίσημα την κοινή δήλωση των εμπειρογνωμόνων:
«Τα θεραπευτικά και προληπτικά μέτρα δεν πρέπει ποτέ να επιφέρουν περισσότερη βλάβη από την ίδια την ασθένεια. Στόχος τους θα πρέπει να είναι η προστασία των ομάδων κινδύνου, χωρίς να φοβούνται τη διαθεσιμότητα ιατρικής περίθαλψης και την υγεία ολόκληρου του πληθυσμού, όπως συμβαίνει δυστυχώς. Εμείς σε επιστημονική και ιατρική πράξη βιώνουμε τις δευτερεύουσες βλάβες του Covid-19 στους ασθενείς. Ζητάμε λοιπόν από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών, να σχολιάσει το δελτίο τύπου μας και ελπίζουμε για μια σχετική συζήτηση σχετικά με τα μέτρα για τον Covid-19, που θα οδηγούν στην καλύτερη δυνατή λύση για ολόκληρο τον πληθυσμό»
Το δελτίο τύπου τον επιστημόνων με τίτλο «Ανάλυση της διαχείρισης κρίσεων» αναφέρει:
[…] 1. Θάνατοι.
α) Οι επεμβάσεις αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν λόγω περιορισμών στην διαθεσιμότητα του νοσοκομείου (και στις επιλογές θεραπείας).
β) Παρακολούθηση (π.χ. καρκίνου, εγκεφαλικού επεισοδίου ή καρδιακής προσβολής) ασθενών που αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν λόγω περιορισμών στην διαθεσιμότητα του νοσοκομείου και στις επιλογές θεραπείας. Συνολικά, είχαμε συνολικά περίπου 17 εκατομμύρια πλήρως ασθενείς σε νοσοκομεία το 2018. Αυτό είναι κατά μέσο όρο 1,4 εκατομμύρια ασθενείς ανά μήνα. Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, το 90% όλων των απαραίτητων χειρουργικών επεμβάσεων αναβλήθηκαν ή δεν πραγματοποιήθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι 2,5 εκατομμύρια ασθενείς άνθρωποι δεν φροντίστηκαν ως αποτέλεσμα κυβερνητικών μέτρων. Ετσι, 2,5 εκατομμύρια ασθενείς δεν υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση τον Μάρτιο και τον Απρίλιο 2020, αν και αυτό θα ήταν απαραίτητο. Το αναμενόμενο ποσοστό θανάτου δεν μπορεί να εκτιμηθεί σοβαρά. Οι ειδικοί υποθέτουν ότι υπάρχουν αριθμοί μεταξύ 5.000 και έως 125.000 ασθενών που θα πεθάνουν / έχουν ήδη πεθάνει λόγω της αναβαλλόμενης χειρουργικής επέμβασης.
Οι αρνητικές επιπτώσεις των διακεκομμένων δομών φροντίδας σε ασθενείς με όγκο, είτε πρόκειται για παρακολούθηση του καρκίνου είτε για διακοπή προγραμμάτων πρόληψης του καρκίνου, όπως ο καρκίνος του μαστού, είναι προφανείς, επειδή αυτά τα μέτρα έχουν αποδείξει την χρησιμότητά τους σε μακροχρόνιες μελέτες και έχουν αποδειχθεί σε αυτή την βάση. Μπορεί επίσης να υποτεθεί ότι εκατομμύρια θεραπείες αντιμετωπίζονται ετησίως. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι περιορισμοί διαθεσιμότητας των κλινικών θα οδηγήσουν επίσης στον πρόωρο θάνατο των ασθενών. Είναι δύσκολο να προβλεφθεί αυτό το αποτέλεσμα. Εμπειρογνώμονες που σχολίασαν το γεγονός είπαν ότι αναμένεται να πεθάνουν αρκετές χιλιάδες επιπλέον τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2020 ή θα συνεχίσουν να το κάνουν.
γ) Στην περίπτωση της περίθαλψης για όσους έχουν ανάγκη φροντίδας (συνολικά 3,5 εκατομμύρια άτομα σε DEU), το επίπεδο φροντίδας και η ποιότητα της περίθαλψης (σε εγκαταστάσεις φροντίδας, σε υπηρεσίες εξωτερικής ιατρικής καθώς και σε ιδιωτική / οικογενειακή περίθαλψη) μειώνονται λόγω περιορισμών που επιβάλλονται από το κράτος. Δεδομένου ότι το καλό επίπεδο φροντίδας στην DEU έχει αποδειχθεί ότι σώζει πολλούς ανθρώπους από τον πρόωρο θάνατο (γι ‘αυτό δαπανώνται τόσα χρήματα γι’ αυτό), η πτώση των επιπέδων που επιβλήθηκε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2020 θα είχε προκαλέσει πρόωρους θανάτους. Για 3,5 εκατομμύρια άτομα που χρειάζονται περίθαλψη, ένα επιπλέον ποσοστό θανάτου του ενός δέκατου του ποσοστού θα οδηγούσε σε επιπλέον 3.500 θανάτους. Ελλείψει ακριβέστερων εκτιμήσεων, δεν είναι γνωστό εάν υπάρχουν περισσότερες ή λιγότερες.
δ) αύξηση των αυτοκτονιών (προηγουμένως κατά μέσο όρο 9.000 ετησίως). Λόγοι για την αύξηση των αυτοκτονιών: μακροπρόθεσμη σημαντική εξασθένηση όλων των συνθηκών διαβίωσης, η οποία μπορεί να γίνει κρίσιμη για ψυχικά ασταθείς προσωπικότητες. Ωστόσο, αναμένονται πολλές αυτοκτονίες ως αντίδραση στην οικονομική καταστροφή των μέσων διαβίωσης. Διάφορες επαγγελματικές ομάδες που δεν αισθάνονται ικανές να αντιμετωπίσουν το βάρος των κοινωνικών και προσωπικών αλλαγών και την προσωπική (κοινή) ευθύνη τους.
ε) Πρόσθετοι θάνατοι από καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο. Τα τελευταία χρόνια και δεκαετίες, έχουν αναπτυχθεί ολοκληρωμένες έννοιες που έχουν επηρεάσει επιτυχώς την νοσηρότητα και την θνησιμότητα και βασίζονται στο γεγονός ότι παρέχεται φροντίδα το συντομότερο δυνατόν (κατά την διάρκεια της νόσου), το συντομότερο δυνατό (χρόνος φροντίδας) και όσο το δυνατόν πιο ικανά. Αυτές οι διατομεακές / επιστημονικές αλυσίδες έχουν υποστεί βλάβη με πολλούς τρόπους (περίθαλψη εξωτερικών ασθενών, στέρηση πόρων) και επίσης υποφέρουν από το γεγονός ότι λόγω μιας μονόπλευρης και υπερβολικής πολιτικής πληροφόρησης, αυτοί που πλήττονται φοβούνται αδικαιολόγητα την Corona από αυτές τις ασθένειες και καταστέλλουν και φοβούνται επίσης προειδοποιητικά σημάδια. Οι ασθένειες στην τρέχουσα στερέωση της κορονας δεν αντιμετωπίζονται καλά στο νοσοκομείο. Κατά συνέπεια, πολλοί πληγέντες δεν επισκέπτονται επί του παρόντος τον γιατρό ή πολύ αργά, πράγμα που σημαίνει αυξημένη νοσηρότητα, χειρότερη αποκατάσταση και αυξημένη θνησιμότητα σε αυτές τις ασθένειες.
2. Αλλες ζημίες στην υγεία (που σχετίζονται με ταλαιπωρία για τους πληγέντες και υψηλό κόστος για τα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης, το σύστημα υγείας και την αγορά εργασίας)
α) Οι ηλικιωμένοι / άτομα που χρειάζονται ειδική φροντίδα, ειδικά στις επαφές τους, επηρεάζονται από τα μέτρα και συχνά υποφέρουν σοβαρά από αυτά. Τα μέτρα που ελήφθησαν (κλείσιμο συνόρων, κανονισμοί καραντίνας, απαγορεύσεις επαφών κ.λ.π.) επηρεάζουν δυσμενώς την προηγούμενη κρίσιμη κατάσταση περίθαλψης εξωτερικών ασθενών / εσωτερικών ασθενών (άρα και την βέλτιστη φροντίδα σε σχέση με την κορονα)
β) Ψυχικές ασθένειες που απαιτούν θεραπεία (πιο σοβαρές), νευρώσεις (φόβοι, ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές, …) λόγω μακροχρόνιας σημαντικής εξασθένησης όλων των συνθηκών διαβίωσης, οι οποίες θα προκαλέσουν ασθένειες για ψυχικά ασταθείς προσωπικότητες. Οι μακροχρόνιες ιατρικές θεραπείες και οι υπηρεσίες αποκατάστασης είναι απαραίτητες για την αντιστάθμιση αυτών των βλαβών και υπάρχουν χαμένες ημέρες που σχετίζονται με την υγεία. 1 έως 2 % του γερμανικού πληθυσμού συνολικά βιώνει ψύχωση τουλάχιστον μία φορά στην ζωή του. Εάν υπάρχει διάθεση ή ευπάθεια, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθεί υπό τις γενικές συνθήκες της κρίσης της κορονας.
γ) περισσότερες διαφωνίες και τραυματισμοί λόγω ισχυρών περιορισμών επαφής και απαγορεύσεων επαφών · Ενδοοικογενειακή βία, κακοποίηση παιδιών κλπ
δ) διαδεδομένες διαταραχές επικοινωνίας (λόγω ψυχολογικών επιδράσεων και επίσης λόγω της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας προσώπου, μέσω των οποίων οι χειρονομίες και οι εκφράσεις του προσώπου περιορίζονται σοβαρά ως μέσο επικοινωνίας (οδηγεί σε παρεξηγήσεις, δυσπιστία, …)
3) (ανάλογα με την οικονομική / οικονομική ανάπτυξη) Απώλεια προσδόκιμου ζωής. Μακροπρόθεσμα, αυτό ενδέχεται να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στην κρίση. Από την δεκαετία του 1950, η DEU σημείωσε σημαντική αύξηση του προσδόκιμου ζωής λόγω θετικών οικονομικών εξελίξεων (μέση διάρκεια ζωής 13 έως 14 χρόνια μεγαλύτερη). Το συνεχώς αυξανόμενο επίπεδο ευημερίας κατέστησε δυνατή ένα. Ολο και πιο περίπλοκη υγειονομική περίθαλψη και περίθαλψη. Με μια έντονα αρνητική οικονομική ανάπτυξη και αντίστοιχη μείωση του επιπέδου ευημερίας, η ανάπτυξη πηγαίνει προς την αντίθετη κατεύθυνση: το προσδόκιμο ζωής θα μειωθεί. (Το RKI έχει δείξει ότι η υψηλή ανεργία μειώνει το προσδόκιμο ζωής.) Με περισσότερους από 80 εκατομμύρια κατοίκους, αντίστοιχα υψηλός όγκος ζωής ετών του πληθυσμού μπορεί να έχει καταστραφεί από κρατικά μέτρα προστασίας κι όχι από τον ιό.
Τα περισσότερα από τα παραπάνω είναι, κοινή λογική, ότι όλα αυτά τα φαινόμενα θα είναι εδώ, ακόμη και μετά την άρση των περιορισμών, θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να επιστρέψουν αυτά τα μέτρα και οι θεραπείες στο προηγούμενο επίπεδό τους, καθώς όλα τα στοιχεία διασύνδεσης πρέπει να λειτουργούν ξανά, οι πόροι πρέπει να (εκ νέου) κατανεμηθούν και επίσης να εμπιστευτούν, ο ασθενής πρέπει να αποκατασταθεί. Για τα υπόλοιπα, μερικές φορές μπορεί να υπάρχουν αντίθετες, με την πρώτη ματιά, παράδοξες αντιδράσεις. Επομένως, η φάση ζημιάς είναι πιθανό να διαρκέσει πολύ περισσότερο από την πραγματική διακοπή. Εάν το προσδόκιμο ζωής μειωθεί στο μέλλον, η ζημιά θα ξεκινήσει μόνο στο μέλλον. Δεδομένου ότι, θεωρητικά, τουλάχιστον εν μέρει, πρέπει επίσης να αναμένονται αντίθετα αποτελέσματα – δηλαδή, με την πρώτη ματιά, παράδοξες αντιδράσεις – δεν έχουν γίνει ακριβείς αριθμητικές εκτιμήσεις των συμβάντων αναμενόμενης ζημίας. Με τους αριθμούς που αναφέρονται, εμφανίζονται οι διαστάσεις μεγέθους. […]
Την στιγμή που γράφτηκε το δελτίο τύπου, η Γερμανική κυβέρνηση δεν είχε ακόμη αντιδράσει. Αλλά τα γεγονότα – δυστυχώς – δικαιολογούν τις ανησυχίες των ιατρών.
Στις 23 Μαΐου, η Γερμανική εφημερίδα Das Bild με πρωτοσέλιδο γράφει: «Δραματικές συνέπειες των μέτρων για τον Covid-19: 52.000 χημειοθεραπείες καρκινοπαθών καθυστέρησαν». Ενώ στο ίδιο δημοσίευμα ένας επιστήμονας κύρους προειδοποιεί: «Θα νιώθουμε τις παρενέργειες της κρίσης του Covid-19 για χρόνια».
Ο Der Spiegel στις 15 Μαΐου έγραφε: «Ο Stephen Kohn (ο καταγγέλλων) έχει τεθεί σε αργία από τα καθήκοντά του. Τον συμβούλεψαν να προσλάβει δικηγόρο και ο υπολογιστής στην εργασία του κατασχέθηκε.
“Ο Kohn είχε αρχικά διαρρεύσει την έκθεση στις 9 Μαΐου στο φιλελεύθερο-συντηρητικό περιοδικό Tichys Einblick, ένα από τα πιο δημοφιλή εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας. Τα νέα της έκθεσης έγιναν ανάρπαστα από τα μέσα ενημέρωσης στην Γερμανία την δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου – αλλά ήδη την τρίτη εβδομάδα τα μέσα ενημέρωσης και οι πολιτικοί σταμάτησαν να συζητούν το θέμα αρνούμενοι να τα σχολιάσουν. Εμβληματική ήταν η προσέγγιση που υιοθέτησε ο Günter Krings, εκπρόσωπος του υπουργού Εσωτερικών Horst Seehofer και προϊστάμενος του καταγγέλλοντος. Οταν τον ρώτησαν, γιά το έγγραφο, ο Krings απάντησε: “Αν αρχίσετε να αναλύετε χαρτιά όπως αυτό, τότε σύντομα θα προσκαλέσετε παιδιά με καπέλα από αλουμίνιο σε κοινοβουλευτικές ακροάσεις.”
“Ανθρωποι με καπέλα από αλουμίνιο” (Aluhut) είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει αυτούς που πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας. Πολύ βολεύουν τους αρλουμπολόγους οι ασυναρτησίες, ειδικά όταν τρέμουν να απαντήσουν στις εγκληματικές απατεωνιές τους. Μόνο που αυτοί που έγραψαν το δελτίο Τύπου είναι επιστήμονες πρώτης γραμμής, που απλώς δεν είναι λαγουμιτζήδες.
Πράγματι, ένα άρθρο του Der Spiegel που επικεντρώνεται στο κίνημα διαμαρτυρίας κατά του Covid-19 και τις συνέπειες της διαρροής έκθεσης περιείχε την λέξη «συνωμοσία» τουλάχιστον 17 φορές! Και δεν έκανε καμία αναφορά στα θέματα που έθετε η ίδια η έκθεση. Που να τολμήσουν οι διανοητικές πόρνες να μιλήσουν συγκεκριμένα. Αρλουμπολογίες και απατεωνιές τα υπαλληλάκια για να υποστηρίξουν τα αφεντικά τους.
Το Κίνημα Διαμαρτυρίας ή “Corona-Rebellen”.
Οι Γερμανοί άρχισαν να διαδηλώνουν εναντίον του Lockdowns ήδη από τον Απρίλιο. Χιλιάδες πολίτες συνεχίζουν να πηγαίνουν σε συγκεντρώσεις κάθε σαββατοκύριακο, ακόμη και όταν η κυβέρνηση χαλαρώνει τους περιορισμούς. Οι διαμαρτυρίες δεν είναι απλώς ενάντια στους περιορισμούς, οι οποίοι στην πραγματικότητα ήταν συγκριτικά ήπιοι σε σύγκριση με πολλές άλλες δυτικές χώρες. Οι διαμαρτυρίες αμφισβητούν ολόκληρη την ιστορία του Covid-19, και ακόμη περισσότερο τους εμπνευστές της, ειδικά τον ρόλο που παίζει ο Bill Gates, ως ο δεύτερος μεγαλύτερος δωρητής του ΠΟΥ (έγινε πρώτος από τότε που ο Trump ανέστειλε την συνεισφορά των ΗΠΑ). Οι μεγαλύτερες διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν στην Στουτγάρδη στις 9 Μαΐου, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ζήτησαν το δικαίωμα να πουν όχι στην Νέα Παγκόσμια Τάξη (NWO).
Οι Γερμανοί λένε όχι σε οποιαδήποτε Οργουολική λύση που η κυβέρνηση μπορεί κάποια μέρα να επιβάλει από μια αμφισβητήσιμη «κατάσταση έκτακτης ανάγκης», από τις εφαρμογές μαζικής παρακολούθησης έως τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Η έκθεση που διέρρευσε απέδειξε ότι οι φόβοι τους είναι βάσιμοι. Τουλάχιστον όσον αφορά την ψεύτικη φύση της «πανδημίας Covid-19».
Επιγραμματικά, αναφέρουν οι επιστήμονες.
[…] Συνολικά, κατόπιν αιτήματος ενός θαρραλέου υπαλλήλου ΔΜΣ, έχουμε δείξει τις ποικίλες και σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες των προστατευτικών μέτρων στεφανιαίας στον ιατρικό τομέα, κι αυτά είναι σοβαρά. Για εμάς, ολόκληρη η διαδικασία δίνει την εντύπωση ότι μετά από, μια σίγουρα δύσκολη αρχική φάση της επιδημίας, οι κίνδυνοι δεν έχουν ληφθεί υπόψη στον απαραίτητο βαθμό και, ειδικότερα, όχι σε μια ολοκληρωμένη εκτίμηση κινδύνου. Οσον αφορά την αναφορά σχετικά με αυτήν την διαδικασία, ζητάμε η ουσιαστική αξία της ανάλυσής μας να είναι στο επίκεντρο, και πάνω από εμάς, στο γραφείο και στα σοβαρά άτομα.
Η νόσος COVID-19 που προκλήθηκε από τον κοροναϊό SARS-CoV-2 είναι σοβαρή για πολλούς ανθρώπους στις γνωστές ομάδες κινδύνου. Οπως συμβαίνει με οποιαδήποτε σοβαρή λοιμώδη νόσο, είναι σημαντικό να βρούμε την καλύτερη θεραπεία για τον ασθενή και να αποτρέψουμε τις οδούς μόλυνσης. Ωστόσο, τα θεραπευτικά και προληπτικά μέτρα δεν πρέπει ποτέ να είναι πιο επιβλαβή από την ίδια την ασθένεια. Ο στόχος πρέπει να είναι η προστασία των ομάδων κινδύνου χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ιατρική περίθαλψη και η υγεία του γενικού πληθυσμού, όπως δυστυχώς συμβαίνει τώρα. Εμείς στην επιστήμη και την πρακτική καθώς και πολλοί συνάδελφοι βιώνουμε την επακόλουθη ζημιά των στεφανιαίων μέτρων προστασίας στους ασθενείς μας κάθε μέρα. Ζητάμε λοιπόν από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών να σχολιάσει το δελτίο τύπου μας και ελπίζουμε για μια σχετική συζήτηση που θα οδηγήσει στην καλύτερη δυνατή λύση για ολόκληρο τον πληθυσμό όσον αφορά τα μέτρα.[…] Διάβασε ολόκληρο το δελτίο τύπου
Το υπογράφουν καταξιωμένοι επιστήμονες:
Prof. Dr. Sucharit Bhakdi, Universitätsprofessor für Medizinische Mikrobiologie (im Ruhestand) Universität Mainz
Dr. med. Gunter Frank, Arzt für Allgemeinmedizin, Mitglied der ständigen Leitlinienkommission der Deutschen Gesellschaft für Familienmedizin und Allgemeinmedizin (DEGAM), Heidelberg
Prof. Dr. phil. Dr. rer. pol. Dipl.-Soz. Dr. Gunnar Heinsohn, Emeritus der Sozialwissenschaften der Universität Bremen
Prof. Dr. Stefan W. Hockertz, tpi consult GmbH, ehem. Direktor des Instituts für Experimentelle Pharmakologie und Toxikologie am Universitätskrankenhaus Eppendorf
Prof. Dr. Dr. rer. nat. (USA) Andreas S. Lübbe, Ärztlicher Direktor des MZG-Westfalen, Chefarzt Cecilien-Klinik
Prof. Dr. Karina Reiß, Department of Dermatology and Allergology University Hospital Schleswig-Holstein
Prof. Dr. Peter Schirmacher, Professor der Pathologie, Heidelberg, Mitglied der Nationalen Akademie der Wissenschaften Leopoldina
Prof. Dr. Andreas Sönnichsen, Stellv. Curriculumsdirektor der Medizinischen Universität Wien, Abteilung für Allgemeinmedizin und Familienmedizin.
Dr. med. Til Uebel, Niedergelassener Hausarzt, Facharzt für Allgemeinmedizin, Diabetologie, Notfallmedizin, Lehrarzt des Institutes für Allgemeinmedizin der Universität Würzburg, akademische Lehrpraxis der Universität Heidelberg
Prof. Dr. Dr. phil. Harald Walach, Prof. Med. Universität Poznan, Abt. Pädiatrische Gastroenterologie, Gastprof. Universität Witten-Herdecke, Abt. Psychologie
@GYPAS / terrapapers