Topics:

Σταφυλοθεραπεία στο Βουνό των Κενταύρων

ΣΤΑΦΥΛΟΘΕΡΑΠΕΙΑ & ΑΝΑΝΕΩΣΗ στο βουνό των Κενταύρων !!! Προσέξτε: ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΜΟΝΟΝ ΣΤΑΦΥΛΙΑ για 5 μέρες !!! Δεν θα φάμε ΚΑΝΕΝΑ άλλο είδος φαγητού αυτές τις 5 μέρες !!! Μόνον Βιολογικά Σταφύλια από την Αγχίαλο...

Σταφυλοθεραπεία στο Βουνό των Κενταύρων

ΣΤΑΦΥΛΟΘΕΡΑΠΕΙΑ & ΑΝΑΝΕΩΣΗ στο βουνό των Κενταύρων !!!

Προσέξτε: ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΜΟΝΟΝ ΣΤΑΦΥΛΙΑ για 5 μέρες !!!

Δεν θα φάμε ΚΑΝΕΝΑ άλλο είδος φαγητού αυτές τις 5 μέρες !!!

Μόνον Βιολογικά Σταφύλια από την Αγχίαλο από τον Βιοκαλλιεργητή Τοκαλή και ενδιάμεσα θα πίνουμε Τσάγια από Βότανα του Πηλίου. (μετά το 5ήμερο μπορείτε αν θέλετε, να συνεχίσετε για λίγο ακόμη κι από μόνοι σας την Σταφυλο-Δίαιτα που αρχίσατε μαζί μας). Κατά την διάρκεια της μέρας θα κάνουμε Ισομετρικές ασκήσεις εξισορρόπησης και χαλάρωσης πρωί & απόγευμα, και φυσικά πολύ Ύπνο, πολύ Μπάνιο και πολύ Ξεκούραση. Τα βράδια θα γίνονται ομιλίες και μαθήματα για την «Υγιεινή ζωή, Πρόληψη & Μακροβιότητα» από τον Ιατρό Βασίλη Τριτάκη (βασίζεται πάντα σε προβολές χιλιάδων διαφανειών που έχει φωτογραφίσει σε 80 χώρες της Γης και σε 112 Βοτανικούς Κήπους που έχει μελετήσει)

5 ημέρες Αυτοπειθαρχίας και «Έσω Στροφής» που θα Αλλάξουν ριζικά την ζωή σας και την Υγεία σας και θα προετοιμάσουν το Ανοσοποιητικό σας Σύστημα για τον Χειμώνα που θα έρθει.

Στο Hotel Αρχοντικόν «ΙΡΙΣ» Τσαγκαράδα ΠΗΛΙΟΝ (στον δρόμο για τον Μυλοπόταμο).

Από την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου μέχρι την Κυριακή 29 Σεπτ. 2019.

Κρατήστε 3 μέρες από την άδειά σας για τον Σεπτέμβριο -τότε γίνονται οι Καλές και Χρήσιμες Διακοπές !!!

Το Κόστος: Το 5ήμερο πρόγραμμα + Διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο για το καθένα άτομο ξεχωριστά, με όλες τις δραστηριότητες και Ασκήσεις πληρωμένες, 4 μερίδες Σταφυλιών όλη μέρα, 4 ροφήματα Βοτανικών Τσαγιών όλη μέρα, ασκήσεις πρωί και βράδυ κι όλα αυτά κοστίζουν 312€. Όσοι ζητήσουν να μείνουν σε μονόκλινο θα τους βάλουμε σε διπλανά ξενοδοχεία και θα είναι λίγο ακριβότερα. Υπάρχουν και μερικά τρίκλινα δωμάτια, θα συνεννοηθείτε απ’ ευθείας με την διεύθυνση τού Hotel IRIS την κ. Όλγα Ρεντζούλη

Σας αναλύω κάπως τι πληρώνετε με το ποσόν τών 330 € !!! αυτές τις 5 μέρες

→ Γιόγκα Ασκήσεις νωρίς το πρωί 7πμ και νωρίς το απόγευμα από μια ώρα κάθε φορά (με τρείς έμπειρες δασκάλες Γιόγκα – Satyananda certified Yoga Teachers – Amrit-Sagar, Δώρα και Έλενα, οι οποίες συμμετείχαν και σε παλαιότερες διοργανώσεις μας, φέρτε και το δικό σας στρωματάκι ~ carrymat

→ Ασκήσεις Τσί Γκούνγκ στις 10:30 το πρωί. Κινέζικες Ταοϊστικές Τεχνικές που επαναφέρουν την Δύναμη και την Αρμονία σε Όλο το σώμα μας και Ενισχύουν το Ανοσοποιητικό μας σύστημα, με τον έμπειρο και ταξιδεμένο στην Ασία Γιώργο Κατσαντώνη.

→ Ασκήσεις Γιόγκα Γέλιου με την συγγραφέα και ερευνήτρια θεμάτων υγείας, Εύα Ντελιδάκη.

→ Μία προσωπική συνεδρία Ρεφλεξολογίας (διάρκειας 35 min) με την έμπειρη και γνωστή μας φαρμακοποιό Γεωργία Μπαρούτα από την Ζαγορά.

→ Αποτοξίνωση από τις Ρίζες του Γίν (από τις πατούσες μας) Βραδινή Εμβάπτιση τών ποδιών σε κλασσικά ελληνικά τοπικά Βότανα και μετά επάλειψη με αιθέρια έλαια, διότι τα πόδια μας είναι η Βάση για Όλα !! (σε λεκανίτσα πλαστική ή τσίγκινη που θα πρέπει να φέρετε εσείς μαζί σας)

→ Ομιλίες ~ Μαθήματα γύρω από την Υγεία και την Φυσική Πρόληψη με τον ιατρό Βασίλη Τριτάκη.

Τιμή κατ’ άτομο σε τρίκλινο δωμάτιο 330 € {από αυτά τα χρήματα τα 140 € τα πληρώνετε ξεχωριστά στο ξενοδοχείο ΙΡΙΣ από τώρα σαν εγγραφή και τα υπόλοιπα 190 κατά την ημέρα τής άφιξης (ασκήσεις γιόγκα, ομιλίες, σεμινάριο, διοργάνωση κλπ). Τιμή σε μονόκλινο δωμάτιο σε κοντινά ξενοδοχεία 450 € {από αυτά τα χρήματα τα 260 € τα πληρώνετε ξεχωριστά στο ξενοδοχείο ΙΡΙΣ από τώρα σαν εγγραφή και τα υπόλοιπα 190 κατά την ημέρα τής άφιξης (ασκήσεις γιόγκα, ομιλίες, σεμινάριο, διοργάνωση κλπ).

Επειδή θα είναι τέλος Σεπτεμβρίου και θα είμαστε στο δροσερό Πήλιο, ενδέχεται να βρέξει ή να κάνει καλές μέρες, εμάς δεν μάς ενδιαφέρει ο καιρός, διότι θα ασχοληθούμε αποκλειστικά με τον Εαυτό μας !! Προσέξτε: Θα τρώμε ΜΟΝΟΝ ΣΤΑΦΥΛΙΑ για 5 ολόκληρες μέρες. Κανένα άλλο είδος τροφής !!! Και βέβαια θα πίνουμε ζεστά ελληνικά τσάγια, όπως γνωρίζετε από όλες τις Θεραπευτικές Διακοπές που διοργανώνει ο ιατρός Βασίλειος Τριτάκης.

Αυτή την φορά θα έχουμε μαζί μας τον Πυρηνικό Φυσικό Ιωάννη Αναστασίου PhD (αναζήτησε τα άρθρα του στο terrapapers) να μας καθοδηγήσει την Σκέψη και την Εσωτερική Παρατήρηση από διαφορετικές Γωνίες Οπτικής στην «Συνειδητότητα για Αυτοθεραπεία». Παράλληλα λοιπόν με την ΣταφυλοΠειθαρχία θα γίνει και το πλήρες σεμινάριο του Δρ. Αναστασίου, όλες αυτές τις 5 μέρες. Επειδή η ύλη που θα έχουμε να καλύψουμε θα είναι αρκετή, δεν θα γίνει καμία άλλη παράλληλη ομιλία από άλλους ομιλητές, μόνον θα υπάρχει κάθε βράδυ η Ομιλία – Μάθημα από τον ιατρό Βασίλη Τριτάκη, που θα εξηγεί για θέματα Υγείας, Αποτοξίνωσης και Πρόληψης.

Μην χάσετε αυτή την ενδιαφέρουσα φθηνή ευκαιρία Υγιεινών Διακοπών Ανανέωσης!!

Είναι σημαντικό να δηλώσετε έγκαιρα και να εξοφλήσετε έγκαιρα το ποσόν εγγραφής ώστε εμείς έπειτα, ανάλογα με τα άτομα που θα συμμετέχουν, να αγοράσουμε όλα τα απαιτούμενα υλικά, συγκεκριμένα βότανα, αιθέρια έλαια, άλατα κλπ γι’αυτό βάζουμε το όριο πληρωμής μέχρι την 29η Αυγούστου και για να προλάβουμε επίσης να κάνουμε ένα αδρό πλάνο, για το Πώς θα διανεμηθούν οι υπόλοιπες θεραπείες μέσα στην κάθε μέρα μας.

Πέρα από αυτή την βασική συνολική τιμή τών 330€ του retreat θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται και Βελονισμοί ή βελονισμοί με Χρυσές Βελόνες για το πρόσωπο, είτε περιορισμένος αριθμός Υποκλυσμών του Παχέος Εντέρου, είτε μασάζ των εσωτερικών οργάνων της Κοιλίας με Αιθέρια Έλαια από τον ιατρό Βασ. Τριτάκη, όπως θα υπάρχει και η δυνατότητα για Τάϊ Μασάζ, Σιάτσου Μασάζ και Ρέϊκι, ανάλογα με τους φίλους και συνεργάτες που θα έρθουν αυτή την φορά μαζί μας.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος, διότι το ξενοδοχείο «Ίρις» δεν είναι τεράστιο και γι’ αυτό αναγκαζόμαστε να στέλνουμε όσους έχουν αυτοκίνητο και θέλουν μονόκλινο, να τους βάζουμε σε κοντινά διπλανά ξενοδοχεία.

Θυμηθείτε να έχετε οπωσδήποτε μαζί σας

Εκτός από τον φορτιστή για το κινητό σας και φακό για το βράδυ, στρωματάκι για γιόγκα, ένα γυάλινο τάπερ για να βάζετε τα σταφύλια σας όταν κατεβαίνουμε στις παραλίες για μπάνιο, θερμός ή γυάλινο παγούρι για τα ειδικά βοτανικά ροφήματα, επίσης για την παραλία και μια πλαστική ή τσίγκινη λεκάνη όπου θα πατάνε τα πόδια σας, με ειδικά άλατα αποτοξίνωσης των πελμάτων και συγκεκριμένα βότανα, όταν τα βράδια θα παρακολουθείτε τις ομιλίες και την συζήτηση. Επειδή είναι βουνό έχει αρκετή δροσιά τα βράδια του Σεπτεμβρίου, άρα θα χρειαστούν και κατάλληλα ζεστά ρούχα !!

Οι Δηλώσεις συμμετοχής, οι αρχικές πληρωμές κι εγγραφές θα γίνονται στο Hotel Αρχοντικόν ΙΡΙΣ – Τσαγκαράδα Πηλίου

Υπεύθυνη: κ. Όλγα: τηλέφωνα: 24260-49125 (πρωινές ώρες), 24260-49370 (απογευματινές ώρες) και στο κινητό 6948-811 262.

Όσοι ξέρετε ήδη το δικό μου το e-mail μπορείτε να στείλετε ένα αίτημα ενδιαφέροντος για την ΣταφυλοΘεραπεία – Σεπτ. 2017, αλλά οι εντελώς καινούργιοι γράψτε μου στο Inbox στο FaceBook: το δικό σας το e-mail + σταθερό και κινητό τηλέφωνο και πλήρες ονοματεπώνυμο, ώστε να τα μεταφέρω έπειτα με την σειρά μου στην διεύθυνση του ξενοδοχείου «Ίρις» και να στείλω σε όλους σας ένα βασικό ενημερωτικό κείμενο με το ακριβές πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε.

Την Σταφυλο-Νηστεία, τις Αποτοξινώσεις και την ουσιαστική Πραγματική Πρόληψη, τα κάνουμε όταν είμαστε σχεδόν υγιείς, είτε αρκετά υγιείς και έχουμε όρεξη να κάνουμε πράγματα για τον Εαυτό μας και για την Διατήρηση τής Ευεξίας μας, σαν έξυπνη Επένδυση για την καλή μας Υγεία και Μακροζωΐα, διότι εάν πρόκειται για προχωρημένες και ταυτοποιημένες ασθένειες, δεν είναι στην δική μας δικαιοδοσία, αλλά χρειάζονται άλλου τύπου προσέγγιση, αντιμετώπιση και θεραπεία.

Αυτονόητο ό,τι προτιμούμε να μην είστε σάψαλα με το 1 πόδι στον τάφο και να μην χάφτετε καθημερινώς 4-5 είδη δυτικά συνθετικά χημικά φάρμακα και τώρα στα ξεκούδουνο, θυμηθήκατε να δείτε από περιέργεια -τι είναι αυτές οι Φυσικές Θεραπείες και η Πραγματική Πρόληψη!

Σημαντική σημείωση από τον ιατρό Β. Τριτάκη

Επειδή η ΣταφυλοΘεραπεία δεν είναι εύκολο θέμα και ούτε θέλουμε να ‘ρθείτε για πλάκα, ενώ εσείς λαμβάνετε μια ντουζίνα φάρμακα και καπνίζετε ή πίνετε αλκοόλ και περάσατε από περιέργεια για να δείτε τι κάνουμε, σας παρακαλούμε να έρθετε Σ Υ Ν Ε Ι Δ Η Τ Α,  διότι οι πρώτες 2 μέρες είναι κάπως δύσκολες, οπότε συστήνω να έχετε αρχίσει πολλές μέρες νωρίτερα (7-10 μέρες) να τρώτε χορτοφαγικά και λιτά γεύματα, οπότε τσιγάρο, καφέδες κι αλκοόλ, ούτε να τα ακούμε δεν θέλουμε.

Η Διαδικασία της ελάττωσης των θερμίδων κι αυτή η Μονοδίαιτα, δεν μπορεί να γίνει ξαφνικά, διότι θα τα βρείτε σκούρα και θα είναι ένα ξαφνικό σοκ, για τον άμαθο οργανισμό σας. Ούτε είναι σωστό να διακόψετε ξαφνικά μία νηστεία και να φάτε την άλλη μέρα ηλιθιότητες και σαβούρες τοξίνες. Όλα έχουν μια σοφή διαδικασία που την εφάρμοζαν οι πρόγονοί μας στα Ασκληπιεία εδώ και πολλούς αιώνες στην αρχαία Ελλάδα.!!!!

Για να δείτε μάλιστα τι εξαιρετικά αποτελέσματα έχουν αυτές οι Φρουτοθεραπείες στον οργανισμό σας, κάντε γενικές μικροβιολογικές εξετάσεις, λίγες μέρες πριν συναντηθούμε στο Πήλιο και να τις συγκρίνετε 2 μήνες αργότερα για να δείτε τις διαφορές !!!!! Εν τω μεταξύ θα έχετε ακούσει στις βραδινές μου ομιλίες, μαθήματα, συμβουλές και οδηγίες που θα σας κατευθύνουν επακριβώς για το πως θα συνεχίσετε, φεύγοντας από την Υγιεινή μας παρέα και πώς θα επανέλθετε σταδιακά στην καθημερινή σας ζωή, μαζί με τις έξυπνες ασκήσεις και τον καλύτερο τρόπο ζωής που θα έχετε μάθει κοντά μας !!!!!

Τόσα Χρόνια που διοργανώνω τέτοιες υγιεινές διακοπές (από το 1992 !!) είχαμε περιπτώσεις ασθενών φίλων μας που οι εξετάσεις τους είχαν τόσο τεράστιες διαφορές, θεαματικές βελτιώσεις, όπου όσοι δυτικοί γιατροί τις έβλεπαν δεν το πίστευαν … έμεναν άφωνοι !!! Όλοι μαζί λοιπόν, παρέα είναι καλύτερα και ευκολότερα, να κάνουμε αυτή την δύσκολη Αυτοπειθαρχία, την «Έσω Στροφή» για την Παρατήρηση της Αναπνοής μας και για την Παρατήρηση της Πείνας μας ή των ασυνείδητων Ορέξεών μας και της Λαιμαργίας μας!

Τι πραγματικά μας λείπει;

Τι πραγματικά πρέπει να Αλλάξουμε στον Εαυτό μας, για να ζούμε στην Εσωτερική Ισορροπία και στην Εσωτερική Πληρότητα;

Καλά μπάνια μέχρι τότε !!!

@Βασίλειος Ε. Τριτάκης ~ Ολιστικός Ιατρός.

terrapapers.com_stafylotherapeia-ilias petrou 2

«Αν όλα τα σταφύλια που προορίζονται για την παραγωγή των κρασιών
και των λοιπών οινοπνευματωδών ποτών καταναλίσκονταν ως τροφή,
οι άνθρωποι θα ήσαν γεμάτοι από υγεία». Ηλίας Πέτρου

terrapapers.com_stafylotherapeia-ilias petrou 4

Τι είναι η σταφυλοθεραπεία;

Με τον όρο σταφυλοθεραπεία εννοούμε την απόλυτη μονοφαγία με σταφύλια μόνον. Δεν επιτρέπετε τίποτε άλλο εκτός από 1%-2 οκάδες σταφύλια την ημέραν σε 3-4 δόσεις. Το να τρώει κανείς μπόλικα σταφύλια μαζί με άλλες επίσης μπόλικες τροφές είναι κάθε άλλο παρά σταφυλοθεραπεία. Αυτό είναι πολυφαγία, υπερσιτισμός, Και υπερσιτισμός σημαίνει σακάτεμα των ζωτικών οργάνων μας. κατάπτωσης εξάντλησης.

Η ευεργετικότης της σταφυλοθεραπείας: Η σταφυλοθεραπεία ωφελεί γενικώς τον οργανισμό μας. Προλαμβάνει και θεραπεύει αμέτρητες ασθένειες. Θαυματουργεί ακόμη και σε «ανιάτους» Εξαιρετικώς επιδρά στις εξής χρονικές παθήσεις: Στην δυσκοιλιότητα, την αυτοδηλητηρίαση, τον ρευματισμό, τον αρθριτισμό, το άσθμα, την βρογχίτιδα, την οξύτητα, την ωτίτιδα, την παράλυση κτλ. Η δυσκοιλιότης εξαλείφεται σε λιγότερες από δεκαπέντε μέρες καθώς και ο χρόνιος πονοκέφαλος. Το αίμα πλουτίζεται σε αλκαλικότητα, που είναι η βάση της ανοσίας. Η αλκαλικότης είναι η βάση της ανοσίας.

Οι παχύσαρκοι για να απαλλαγούν από τα νοσηρά πάχη τους, πρέπει να κάνουν παρατεταμένες σταφυλοθεραπείες. Με το σύστημα αυτό μπορούν να χάσουν τα περίσσια κιλά τους και με την κινησιοθεραπεία να δυναμώσουν το σώμα τους με ανεπτυγμένους μυς που κάνουν το σώμα συμμετρικό αθλητικό. Τους αδυνάτους τους ωφελεί; Δεν είναι λίγοι εκείνοι που με την σταφυλοθεραπεία, την φρουτοφαγία και την επανορθωτική γυμναστική έχουν αποκτήσει το βάρος που τους έλειπε, μαζί με νέα ενεργητικότητα και όρεξη. Πρέπει δε να σημειώσουμε πως δεν παχαίνουν με περιττά λίπη, άλλ’ απλώς το σώμα του έδεσε-γέμισε φυσιολογικά με μυς ανεπτυγμένους.

Φυσική θεραπευτική vs ιατρική

Ας δούμε όμως γιατί η φυσική θεραπευτική έρχεται σε σύγκρουση με την ιατρική σύμφωνα με τον Ηλία Πέτρου και αυτά που γράφει στο βιβλίο του «ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ» τόμος 1ος

>Ενώ η Φυσιοθεραπεία για την επανάκτηση και διατήρηση της υγείας χρησιμοποιεί τις ίδιες δυνάμεις που βρίσκονται μέσα μας και γύρω μας , τις δυνάμεις που πάντα και σήμερα η φύσις χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει και διατηρήσει το ζωικό και φυτικό βασίλειο, η Ιατρική για να θεραπεύσει τις αρρώστιες μεταχειρίζεται τις ίδιες τις αιτίες των ασθενειών.

>Ενώ η Φυσιοθεραπεία διορθώνει όλες τις γνωστές αιτίες της αρρώστιας και μεταρρυθμίζει τις συνήθειες του ασθενούς, η Ιατρική αγνοεί αυτές τις αιτίες και δεν προσπαθεί να προσαρμόσει τις συνθήκες της ζωής του ασθενούς με τους νόμους της ζωής.

>Ενώ η φυσιοθεραπεία βλέπει την ασθένεια ως κατάσταση κλονισμένης υγείας, που κάθε σύμπτωμα είναι ορθοπαθητικό – ενέργεια της εμφύτου σωτήριας άμυνας του οργανισμού, η Ιατρική βλέπει την ασθένεια ως αυτοτελή , θετική οργανωμένη δύναμη σε πόλεμο με την ζωή , που κάθε σύμπτωμα της είναι ετεροπαθητικό – κακή, ανατρεπτική, καταστρεπτική ενέργεια.

>Ενώ η Φυσιοθεραπεία βλέπει στα φαινόμενα της αρρώστιας την πορεία της αυτόματης θεραπείας, η Ιατρική βλέπει στα φαινόμενα αυτά μια καταστρεπτική λειτουργία.

>Ενώ η φυσιοθεραπεία ζητά να απομακρύνει ή διορθώσει τις αιτίες και να τονώσει τον οργανισμό με τις φυσικές υγιεινές συνθήκες, η Ιατρική ζητεί απλώς να καταστείλει και να απομονώσει τα συμπτώματα και δεν δίδει προσοχή στις αιτίες, ελάχιστα δε στους υγιεινούς όρους.

>Ενώ ο φυσιοθεραπευτής ξέρει ότι θα πραγματοποιηθεί αυτομάτως η εξάλειψη των συμπτωμάτων, μόλις το σώμα δεν θα έχει πια την ανάγκη τους, ο γιατρός εις μάτην φαντάζεται ότι η αιτία καταστρέφεται μόλις τα συμπτώματα κατασταλούν ή απομακρυνθούν βιαίως.

>Ενώ ο φυσιοθεραπευτής με την δικιά του μέθοδο εξέτασης ζητεί να ανακαλύψει τις αιτίες της αρρώστιας σε κάθε περίπτωση, ο γιατρός με τις εξετάσεις και διαγνώσεις του ζητεί να βρει συμπτώματα και παθολογία.

>Ενώ ο φυσιοθεραπευτής ενδιαφέρεται να ανακαλύψει τις αιτίες των μεταβολών στο άρρωστο όργανο, για να συμπεράνει τι μεταβολές είναι αναγκαίες στον τρόπο ζωής του αρρώστου, ο γιατρός ενδιαφέρεται να ανακαλύψει τις σχηματισμένες αλλαγές για να τις μελετήσει.

>Ενώ η εξέταση και η διάγνωση του φυσιοθεραπευτή οδηγεί στην διόρθωση και απομάκρυνση των αιτιών, η εξέταση και διάγνωση του γιατρού οδηγεί στην στερεότυπη κούρα: ναρκωτικά για τους πόνους, κινίνη για την ελονοσία, υδράργυρο για την σύφιλη κτλ.

Ο αναγνώστης θα διακρίνει ότι αυτά τα δύο συστήματα βρίσκονται σε μεγάλη αντίθεση μεταξύ τους: στις αρχές, στη θεωρία και στην πράξη. Ήδη έχετε αρχίσει να καταλαβαίνεται πολλά, πριν προχωρήσουμε όμως να πούμε το εξής: Λέγοντας φυσιοθεραπεία ή φυσιοθεραπευτής καμία σχέση δεν έχει και δεν θα πρέπει να ταυτίζεται με τον σύγχρονο όρο της φυσιοθεραπείας η οποία αποτελεί κλάδο της σύγχρονης ιατρικής και καμία σχέση δεν έχει με θεραπεία με φυσικά μέσα την διατροφή και την φυσική υγιεινή.

Τι έγινε όμως τελικά και δεν επικράτησε η φυσική υγιεινή και θεραπεία παγκοσμίως καθώς τα φαινόμενα Πέτρου δεν ήταν στην Ελλάδα που υπήρξε μόνο αυτός, αλλά από τις αρχές του αιώνα στην Αμερική, την Αγγλία, την Γερμανία, τον Καναδά, Αυστραλία, την Ιταλία η φυσιοθεραπεία έκανε κυριολεκτικά πάταγο! Από τον Ηλία Πέτρου μαθαίνουμε πως στην Αμερική υπήρχαν οι περισσότεροι φυσιοθεραπευτές και ακαδημίες απ’ ότι σε όλο τον κόσμο, στην Γερμανία ο Χίτλερ αναγνώρισε και επιδότησε την ίδρυση πανεπιστημίων φυσιοθεραπείας, το ίδιο και ο Μουσολίνι στην Ιταλία, στην Ελλάδα ο Μεταξάς υποστήριξε την φυσιοθεραπείαν ενώ και στην Αγγλία η φυσιοθεραπεία είχε προχωρήσει πάρα πολύ!

Αυτό που μεσολάβησε τελικά ήταν ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος και μέσα σε πολλά άλλα δεινά που βρήκε η ανθρωπότητα, δεν επικράτησε και η φυσιοθεραπεία. Μετά τον πόλεμο δεν είναι ότι χάθηκε η γνώση, χάθηκε όμως η πίστη των ανθρώπων που είδαν και έζησαν τόσα φρικτά πράγματα. Έτσι, τα φάρμακα, οι φαρμακοβιομηχανίες, η σύγχρονη Ιατρική, η χειρουργική επικράτησαν και εδραιώθηκαν μέσα από μια εξαθλιωμένη ανθρωπότητα που έπασχε από υποσιτισμό και τελικά κυριάρχησε ο υπερσιτισμός ο οποίος είναι υπεύθυνος για όλες τις αρρώστιες της εποχής μας. Έτσι ο άνθρωπος έγινε καταναλωτής χαπιών, φαρμάκων τα οποία πολεμούν τα συμπτώματα δεν αίρουν όμως τις αιτίες και στη συνέχεια ο άνθρωπος ο οποίος ζει σαν ζόμπι όλη του τη ζωή καταλήγει σε κάποιο κρεβάτι του χειρουργείου.

Σήμερα, ο όρος φυσιοθεραπείας όπως είπαμε δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ήταν στην αρχή και με αυτό βέβαια που επικαλείται ο όρος φυσιοθεραπεία.