Topics:

BioBran ένας φυσικός ανοσορυθμιστής

Τι είναι το BioBran; Ενας φυσικός διατροφικός ανοσορυθμιστής. Το BioBran είναι σύνθεση διαιτητικής ίνας αραβινοξυλάνης πίτουρου ρυζιού, διασπασμένης ενζυματικά με την βοήθεια συμπλέγματος του ενζύμου υδατανθρακάση από το μανιτάρι Shiitake. Είναι ένας δυνητικός διατροφικός ανοσοϋποκινητής,...

BioBran ένας φυσικός ανοσορυθμιστής

Τι είναι το BioBran; Ενας φυσικός διατροφικός ανοσορυθμιστής.

Το BioBran είναι σύνθεση διαιτητικής ίνας αραβινοξυλάνης πίτουρου ρυζιού, διασπασμένης ενζυματικά με την βοήθεια συμπλέγματος του ενζύμου υδατανθρακάση από το μανιτάρι Shiitake. Είναι ένας δυνητικός διατροφικός ανοσοϋποκινητής, μια ουσία που ρυθμίζει και δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Η Daiwa Pharmaceuticals το ανέπτυξε και το παράγει στην Ιαπωνία από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 – αρχές ’90 και από τότε έχει αναχθεί σε ένα απαραίτητο συμπλήρωμα για θεραπευτικά προγράμματα ασθενών οι οποίοι μπορεί να ωφεληθούν από την αποκατάσταση και βελτίωση του ανοσοποιητικού τους συστήματος.

Η σύνθεση του Biobran

Οι περισσότεροι επιστήμονες δέχονται, ότι οι διαιτητικές ίνες σχετίζονται με τα μη επεξεργασμένα φυτικά τρόφιμα όπως δημητριακά, λαχανικά και φρούτα, τα οποία και περιέχουν συστατικά φυτικού κυτταρικού τοιχώματος. Ετσι πλέον θεωρούμε ότι μια δίαιτα πλούσια σε τέτοια “μη επεξεργασμένα” φυτικά συστατικά, μπορεί να μας προσφέρει μεγαλύτερη προστασία απέναντι στις «Δυτικής προέλευσης» ασθένειες.

Οι κοινές αδιάλυτες διαιτητικές ίνες, είναι ένας δομικός διατροφικός παράγοντας ο οποίος διευκολύνει την εντερική λειτουργία. Ομως επιπρόσθετα, η ελεγχόμενη ενζυματικά διάσπασή τους, έχει αποδειχθεί ότι έχει την ικανότητα να κινητοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα. Το Biobran είναι μια τέτοια διασπασμένη -ή με άλλα λόγια προχωνεμένη (ζυμωμένη)- διαιτητική ίνα από πίτουρο ρυζιού (ένα συστατικό που υπάρχει στο ακατέργαστο μαύρο ρύζι) και η οποία αποχωρίζεται από αυτό κατά την διαδικασία της επεξεργασίας λεύκανσης του.

Το κύριο συστατικό του Biobran -η αραβινοξυλάνη– παράγεται από την ημικυτταρίνη Β. Μια υδατοδιαλυτή διαιτητική ίνα, η οποία αποτελεί περίπου το 5% του πίτουρου του ρυζιού, που είναι και η κύρια πηγή της.

Το τελικό προϊόν του Biobran, λαμβάνεται χρησιμοποιώντας μια διαδικασία διάσπασης των χημικών δεσμών της αλυσίδας του πολυσακχαρίτη (ημικυτταρίνης Β) του ρυζιού, με ένζυμα από μανιτάρι Shiitake. Διατηρεί έτσι τα υγιεινά πλεονεκτήματα των σύνθετων πολυσακχάρων αλλά είναι συγχρόνως ευδιάλυτο, ευκολοχώνευτο και εύκολα απορροφήσιμο από το κυκλοφοριακό σύστημα του αίματος, απ’ όπου ξεκινά τη διαδικασία της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τα περισσότερα συστατικά των διαιτητικών ινών είναι ανίκανα να δράσουν στο ανοσοποιητικό σύστημα, διότι το υψηλό μοριακό τους βάρος και η πολύπλοκη μοριακή δομή τους, τα καθιστούν αναγνωρίσιμα σαν ξένα σώματα προς τον οργανισμό, με αποτέλεσμα να απορρίπτονται από αυτόν. Αυτός είναι και ο λόγος που το Biobran περιέχει διαιτητική ίνα η οποία έχει διασπασθεί, ώστε να έχει μικρότερο μοριακό βάρος και να μπορεί εύκολα να απορροφηθεί στο γαστρεντερικό σύστημα (λεπτό έντερο) και να ενεργοποιήσει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η Ανοσοθεραπεία στην ρύθμιση της φυσικής μας άμυνας.

Για να διατηρήσουμε μια καλή κατάσταση υγείας, οι αιτίες των ασθενειών, πρέπει να απομακρυνθούν προτού αναπτυχθούν και ισχυροποιηθούν. Για το σκοπό αυτό η ανοσολογική ανταπόκριση πρέπει να παραμένει δυνατή και ρυθμισμένη ώστε να προστατεύσει το σώμα από ξένους εισβολείς.

Ανοσοθεραπεία σημαίνει να αντιμετωπίζεις τις ασθένειες (όπως ιογενείς μολύνσεις, χρόνιες λοιμώξεις, καρκίνο κλπ), χρησιμοποιώντας τους ανοσολογικούς μηχανισμούς οι οποίοι ανάλογα ρυθμίζουν ή ενισχύουν την ανοσία του οργανισμού. Αυτό, ως νέο πεδίο έρευνας παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρον και έχει υψηλό δυναμικό θεραπείας.

Νέες έρευνες έχουν δείξει ότι το ψυχολογικό (νοητικό), νευρικό, και ανοσοποιητικό σύστημα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα σε μια σύνδεση η οποία έχει αναδείξει ένα νέο ιατρικό κλάδο, την ψυχό –νεύρο -ανοσολογία (psycho-neuro-immunology ή PNI). Ασθένειες όπως ο καρκίνος, το AIDS, οι επιμολύνσεις, τα αυτοάνοσα νοσήματα και οι χρόνιες λοιμώξεις, μπορούν να δημιουργήσουν μιαν ένταση στο ανοσοποιητικό σύστημα, σαν να πρόκειται το σώμα να παλέψει για να επιστρέψει στην υγιή του κατάσταση. Η ειρωνεία είναι ότι, αρκετές από τις θεραπευτικές αγωγές για αυτές τις καταστάσεις έχουν τόσες παρενέργειες, που οδηγούν τελικά με μεγαλύτερη καταστολή του ανοσοποιητικού.

Αρκετές συμβατικές θεραπείες για παράδειγμα, επιδρούν αρνητικά στην άμυνα και την ανοσία του σώματος, σε μια στιγμή που αυτές, είναι δραματικά αναγκαίες. Αυτός είναι ο λόγος που ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός ιατρών, χρησιμοποιούν στα προγράμματα θεραπειών τους, συμπληρωματικά εκχυλίσματα διατροφής όπως το Biobran.

Πώς δρα το Biobran στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Το BioBran μπορεί να ενεργοποιεί ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα. Εχει την ικανότητα να αυξάνει (έως του φυσιολογικού επιπέδου) την δράση (κατά συνέπεια και τον αριθμό) των κυττάρων ΝΚ κατά 300% μόλις σε δύο βδομάδες, ενώ την δράση των κυττάρων Τ και Β κατά 200% και 150% αντίστοιχα. Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγή φυσικών αντισωμάτων, καθώς επίσης και άλλων παραμέτρων του ανοσοποιητικού συστήματος.

Αν και δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητός ο μηχανισμός του στον οργανισμό, πιστεύεται ότι κινητοποιεί την παραγωγή κυττοκινών -μορίων αγγελιοφόρων- τα οποία ελέγχουν αυτή την δραστηριότητα του ανοσοποιητικού. Ετσι, είναι ικανό να κινητοποιεί μια πραγματικά αδύναμη άμυνα και να βελτιώνει την ανοσία του οργανισμού, ακολουθώντας μια διαδικασία περισσότερο ταχεία από εκείνη των σύνθετων αμυντικών μηχανισμών όπως των Τ και Β λεμφοκυττάρων

Το Biobran είναι ανοσορυθμιστικό. Δεν προκαλεί τεχνητή ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος αλλά το επαναφέρει στα φυσιολογικά του επίπεδα. Σαν ρυθμιστής, είναι πολύ πιο ασφαλής από κάποιο παρόμοιο ενισχυτικό, διότι ισορροπεί τις βιολογικές παραμέτρους. Αποτέλεσμα, αυτοί οι οποίοι επωφελούνται περισσότερο είναι εκείνοι οι οποίοι έχουν ένα αδύναμο ή απορυθμισμένο ανοσοποιητικό σύστημα (αν το ανοσοποιητικό σύστημα βρίσκεται σε επαρκή ισορροπία, το Biobran δεν θα δείξει κάποια αξιόλογη διαφορά).

Τι είναι τα ΝΚ-κύτταρα

Τα ΝΚ-κύτταρα, είναι μια υποομάδα των λεμφοκυττάρων τα οποία παράγονται στον μυελό των οστών (μαζί με όλους τους άλλους τύπους των λεμφοκυττάρων όπως τα Τ και τα Β), αποθηκεύονται στον θύμο αδένα και είναι υπεύθυνα για την φυσική ανοσία.

Η παραγωγή αυτών των αμυντικών κυττάρων αυξάνονται από την παρουσία νεοπλασιών. Από όλους τους μηχανισμούς του ανοσοποιητικού μας συστήματος, τα ΝΚ-κύτταρα («ΝΚ» από τις λέξεις «natural killers» που σημαίνει «φυσικοί φονείς»), είναι το πιο δυναμικά. Τα κύτταρα αυτά δεν έχουν κάποια αρχική ανοσολογική μνήμη αλλά είναι μέρη του αρχέγονου ανοσοποιητικού μας συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι δρουν καθαρά αυτοματοποιημένα, προγραμματισμένα να καταστρέφουν κάθε ξένο, καρκινικό ή και μολυσματικό κύτταρο το οποίο εισέρχεται στον οργανισμό μας. Καταλαμβάνουν το 5-16% όλου του πληθυσμού των λεμφοκυττάρων και είναι αυστηρώς προ-εντεταλμένα με αυτό το καθήκον του εντοπισμού -καταστροφής.

Τα ΝΚ-κύτταρα στην άμυνα του οργανισμού.

Τα ΝΚ-κύτταρα προσκολλώνται στο κύτταρο-στόχο και με την χρήση χημικών που αποβάλουν, διατρυπούν την κυτταρική μεμβράνη (τού κύτταρου στόχου) και επιτρέπουν έτσι στα υγρά του περιβάλλοντος να εισέλθουν μέσα σε αυτό και να το καταστρέψουν. Επιτίθενται ανεξάρτητα, χωρίς περίπλοκες διαδικασίες. Αυτός είναι ο λόγος που θεωρούνται σημαντικά για την προστασία του ανθρώπινου οργανισμού, ιδιαίτερα στην άμυνά του κατά του καρκίνου. Εχουν μεγάλο καρδιόμορφο πυρήνα, ο οποίος όταν ενεργοποιείται καλείται “κόκκος”. Ανεξάρτητα όμως από τον αριθμό και την ποιότητα τους, τα μη ενεργοποιημένα ΝΚ-κύτταρα δεν έχουν κάποια αμυντική δράση.

Γενικά, τα κύτταρα ΝΚ τα οποία βρίσκονται στον ανθρώπινο οργανισμό, είναι μη ενεργοποιημένα και μπορούν να ενεργοποιηθούν κύρια μέσω της διατροφής. Η ενεργοποίηση τους μπορεί επίσης να επιτευχθεί με τη χρήση συστατικών όπως Ιντερφερόνης, υποκινητών Ιντερφερόνης, Ιντερλευκίνης-2 και βακτηριακών διαλυμάτων. Εντούτοις, το κόστος των μεθόδων αυτών σε σχέση χρήματος – παράπλευρων παρενεργειών είναι μεγάλο.

Κατά τις χειρουργικές επεμβάσεις πρωτοπαθών νεοπλασιών, δυνητικά κακοήθη κύτταρα μπορεί από λάθος να απελευθερωθούν μέσα στο κυκλοφορικό σύστημα και να αναπτύξουν δευτερεύουσες μεταστατικές εστίες. Χαμηλή δράση ΝΚ-κυττάρων, είναι συνδεδεμένη με αυξημένη πιθανότητα ανάπτυξης μετάστασης. Σε ασθενείς με μεταστατικές ασθένειες, ο χρόνος επιβίωσής τους είναι συνδεδεμένος με το επίπεδο ενεργοποίησης των κυττάρων ΝΚ. Γενικά, έχει παρατηρηθεί ότι ασθενείς με σοβαρές κακοήθειες ή μεγάλους καρκινικούς όγκους, έχουν μειωμένη δράση ΝΚ-κυττάρων.

Επίσης, συμβατικές θεραπείες όπως ακτινοθεραπεία ή χημειοθεραπεία, πιθανώς να επιδρούν δυσμενώς στη δράση των ΝΚ-κυττάρων και για το λόγο αυτό, καλό θα είναι να προσπαθήσουμε να αντιστρέψουμε την ανεπιθύμητη αυτή επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς.

Χαμηλή δράση ΝΚ-κυττάρων ακόμη, παρουσιάζεται σε αυτοάνοσα και σε χρόνια νοσήματα. Το σημαντικό γεγονός τέλος είναι, ότι πολλές κοινές χημικές ουσίες καταστρέφουν ή και αποδυναμώνουν την λειτουργία και την δράση των ΝΚ-κυττάρων. Η προσδοκία για εναλλακτικά σκευάσματα ενεργοποίησης ΝΚ-κυττάρων, έχει οδηγήσει σε έρευνα για λειτουργικά παράγωγα τροφίμων, ικανών να παράγουν χωρίς παρενέργειες, θετικά αποτελέσματα κατά την ενεργοποίηση τους.

Πώς απορροφάται και μεταβολίζεται το BioBran στο ανθρώπινο σώμα.

Το BioBran δεν χωνεύεται στο στομάχι αλλά σταδιακά απορροφάται αδιάσπαστο μέσα από το τοίχωμα του εντέρου. Αντίθετα με τις άλλες διαιτητικές ίνες -οι οποίες περνούν στο παχύ έντερο και αποβάλλονται χωρίς να αφομοιωθούν ή να απορροφηθούν από τον ανθρώπινο οργανισμό- το Biobran απορροφάται στο λεπτό έντερο σε μη αφομοιώσιμη μορφή και εισέρχεται στο αίμα. Εκεί, επικολλάται στα κύτταρα-ΝΚ (Natural Killers), ώστε να τα ενεργοποιήσει μαζί με τα μακροφάγα κύτταρα.

Αντικείμενο μελέτης σε ένα νέο πεδίο της ανοσοθεραπείας όπως σε αυτοάνοσα ή καρκίνο. Ανοσοθεραπεία σημαίνει να αντιμετωπίζεις τον καρκίνο και άλλες ασθένειες όπως ιογενείς μολύνσεις, χρησιμοποιώντας τους ανοσολογικούς μηχανισμούς που ενισχύουν την ανοσία. Αυτό σαν ένα νέο πεδίο έρευνας παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρον και έχει ένα υψηλό δυναμικό θεραπείας των αυτοάνοσων συνδρόμων, του καρκίνου (ή και του AIDS)

Μαχητές στον μικρόκοσμο που προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή. Για να μας κρατήσουμε σε καλή κατάσταση υγείας, οι αιτίες ασθενειών όπως οι ιογενείς μολύνσεις και ο καρκίνος πρέπει να απομακρυνθούν προτού αναπτυχθούν και δυναμώσουν. Για το σκοπό αυτό η ανοσία πρέπει να ενισχυθεί για να προστατεύσει το σώμα από τους ξένους εισβολείς.

Τα αμυντικά κύτταρα της ανοσίας μας.

Αν κοιτάξουμε πως αγωνίζονται τα ανοσοκύτταρα μέσα στο σώμα μας, όταν κάποιοι ξενιστές εισβάλουν, πρώτα αρχίζουν να τους επιτίθενται τα ουδετερόφιλα και τα μακροφαγοκύτταρα που τους εγκλωβίζουν και τους τρώνε και κατόπιν οι δολοφόνοι Τ κύτταρα επιτίθενται στα καρκινοκύτταρα. Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από 60 τρισεκατομμύρια κυττάρων και σε αυτά περιέχονται ανοσοκύτταρα που προστατεύουν το σώμα από τους ξενιστές (ξένα σώματα).

Υπάρχουν διαθέσιμοι περίπου 500 εκατομμύρια μαχητές σε ένα σώμα. Ακόμη, υπάρχουν διάφοροι άλλοι μικρομαχητές εκτός από τα ουδετερόφιλα και τα μακροφαγοκύτταρα. Τα Τ-λεμφοκύτταρα είναι οι κύριες μονάδες κρούσης καταλαμβάνοντας το 65% όλων των ανοσοκυττάρων.

Τα Β-κύτταρα καταλαμβάνοντας το 15% των ανοσοκυττάρων παίζουν ένα ρόλο στην αντίδραση αντιγόνου-αντισώματος και τέλος τα ΝΚ-κύτταρα (Natural Killers) κατέχοντας το 10% είναι υπεύθυνα για την φυσική ανοσία. Αυτά τα ανοσοκύτταρα, παράγονται όλα στο μυελό των οστών και κατόπιν αναπτύσσονται σε διάφορα όργανα, παίζοντας το καθένα ένα διαφορετικό ρόλο σαν μαχητής. Ειδικότερα ο θύμος αδένας είναι το σημαντικό όργανο όπου οι κύριες μονάδες κρούσης τα Τ-λεμφοκύτταρα “εκπαιδεύονται” σαν μαχητές. Παρόλα αυτά, με την πάροδο του χρόνου ατροφεί.

Πως τα ανοσοκύτταρα πολεμούν με τους ξένους εισβολείς;

Τα Τ-λεμφοκύτταρα, οι κύριες μονάδες κρούσης, δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τους ξενιστές από μόνα τους. Έτσι δεν αντιδρούν καθόλου. Η πρώτη αναγνώριση μιας ξένης ουσίας είναι καθήκον των Μακροφαγοκυττάρων. Τα Μακροφαγοκύτταρα δρουν γρήγορα για να τους εγκλωβίσουν μέσα στο κύτταρό τους και να τους αποικοδομήσουν ενζυματικά. Αυτό γίνεται για να μεταφερθεί η πληροφορία σχετικά με τις εισβαλόμενες ξένες ουσίες, στους Βοηθούς (helpers) Τ-λεμφοκύτταρα (Τ4). Υπάρχει μια “μη-αυτοαναγνωρίσιμη θέση” που καλείται αντιγόνο MHC στην επιφάνεια των Βοηθών Τ-λεμφοκυττάρων, και MHC των ιών, η οποία διαφοροποιείται όταν “αναγνωριστεί”.

Τα αντιγόνα που εμφανίζονται από τα Μακροφαγοκύτταρα, συλλαμβάνονται από τους “Υποδοχείς Αντιγόνου” των Βοηθών Τ-Λεμφοκυττάρων και οι ιογόνοι εισβολείς αναγνωρίζονται. Οι Βοηθοί Τ-Λεμφοκύτταρα τότε, ενεργοποιούν τους Δολοφόνους (Killers) Τ-Λεμφοκύτταρα (T8) εκκρίνοντας Ιντερλευκίνη-2. Τα ενεργοποιημένα Δολοφόνοι Τ-Λεμφοκύτταρα εκκινούν τις Λεμφοκίνες να επιτεθούν στην ξένη ουσία. Τα Β-κύτταρα επίσης ενεργοποιούνται για να απελευθερώσουν αντισώματα και αρχίσουν ανοσοαντιδράσεις.

Τα ΝΚ-κύτταρα (ΝΚ= Natural Killer=Φυσικοί φονείς) εντοπίστηκαν την δεκαετία του 1970. Υπήρχαν προτού διαφοροποιηθούν τα ανοσοκύτταρα. Παίρνει αρκετό χρόνο προτού τα Τ και Β-κύτταρα αρχίσουν να αντιδρούν εναντίον των ξένων εισβαλομένων ουσιών. Από την άλλη τα ΝΚ-κύτταρα αρχίζουν να τους επιτίθενται ανεξάρτητα, χωρίς περίπλοκες διαδικασίες. Αυτός είναι ο λόγος που τα ΝΚ-κύτταρα θεωρούνται σημαντικά για την προστασία του ανθρώπινου σώματος, ιδιαίτερα από τον καρκίνο. Τα ΝΚ-κύτταρα έχουν μεγάλο πυρήνα σε σχήμα καρδιάς. Καλείται “κόκκος” και είναι ένα όπλο να σκοτώνεις ξένους εχθρούς. Προτού ενεργοποιηθούν, δεν υπάρχουν “κόκκοι” και τα ΝΚ-κύτταρα δεν μπορούν να σκοτώσουν εισβολείς χωρίς τα όπλα τους. Ανεξάρτητα από τον αριθμό και την ποιότητα των μαχητών, τα μη ενεργοποιημένα ΝΚ-κύτταρα δεν έχουν χρήση. Οι “κόκκοι” είναι με άλλα λόγια οι σφαίρες του πιστολιού.

Η επίθεση των ΝΚ-κυττάρων εναντίων των καρκινοκυττάρων ξεκινά με την ανεξάρτητη αναγνώριση των καρκινοκυττάρων και στην συνέχεια σύνδεση με αυτά, όταν ο “κόκκος” από τα ΝΚ-κύτταρα απελευθερώνεται για να καταστρέψει τα κύτταρα του καρκίνου μέσα σε 5 λεπτά. Οι “κόκκοι” κολλούν στην επιφάνεια του καρκινοκυττάρου και δημιουργούν πάνω σε αυτή οπές. Το εξωτερικό υγρό εισέρχεται στο κύτταρο του καρκίνου μέσα από αυτές τις οπές προκαλώντας τον θάνατό του. Αρκετά ΝΚ-κύτταρα μπορεί να μάχονται εναντίον του κυττάρου του καρκίνου την ίδια στιγμή. Ενα ΝΚ-κύτταρο μπορεί να επιτίθεται σε δύο κύτταρα καρκίνου την ίδια στιγμή. Μόλις το καρκινοκύτταρο εξοντωθεί, το ΝΚ-κύτταρο ξεκινά επίθεση σε άλλα. Με αυτό τον τρόπο, ένα ΝΚ-κύτταρο καταστρέφει τα κύτταρα του καρκίνου το ένα μετά το άλλο.

Η σχέση ανάμεσα στα ΝΚ-κύτταρα και στον καρκίνο είναι σαν ένα παιχνίδι πολέμου ανάμεσα στη γάτα και τα ποντίκια. Τα δυνατότερα ΝΚ-κύτταρα μπορούν να καταστρέφουν τα κύτταρα του καρκίνου. Αντίθετα τα κύτταρα του καρκίνου θα μπορούσαν να επιτεθούν στα ΝΚ-κύτταρα αν αυτά ήταν πιο αδύναμα. Θα μπορούσαμε να τον ονομάσουμε “πόλεμο κυττάρων”. Στο ανθρώπινο σώμα τέτοιοι “πόλεμοι κυττάρων” ανάμεσα σε ανοσοκύτταρα και ουσιών εισβολέων διαρκούν συνέχεια. Οταν η δική μας ανοσία καθίσταται για κάποιο λόγο αδύναμη, θα νικηθούμε κατά τον “πόλεμο των κυττάρων” και σαν αποτέλεσμα θα ασθενήσουμε.

Πως θα κρατήσουμε την ανοσία σε υψηλά επίπεδα;

Για να νικήσουμε τον πόλεμο και να προστατεύσουμε τον εαυτό μας από την κατάπτωση σε ασθένεια, πρώτα από όλα πρέπει με κάθε μέσο να απομακρύνουμε κάθε παράγοντα που μπορεί να μας μειώσει την ανοσία. Το άγχος έχει δυνατή επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα και καλός καθημερινός έλεγχος του άγχους είναι πολύ σημαντικός. Για παράδειγμα η δράση ενός ΝΚ-κυττάρου, ενός ανοσοκυττάρου ενός ποντικιού κρατημένου σε ένα υπερπληθυσμικό κλουβί, μειώνεται κάτω από το ένα τρίτο. Ενας σπουδαστής που ετοιμάζεται για μια εξέταση ή ένας ασθενής σε ένα νοσοκομείο έχει μια μειωμένη ανοσία λόγω του άγχους. Η ανοσία χειροτερεύει με την ηλικία. Το μέγιστο σημείο εμφανίζεται κατά το 18-22 έτος ενός ανθρώπου. Στην ηλικία των 40 (εκκίνηση της ηλικίας των καρκίνων) η ανοσία κάποιου φτάνει τα μισά και συνεχίζει να μειώνεται μετά από εκεί.

Η γήρανση της ανοσίας μας είναι φυσικό επακόλουθο. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να διορθώνουμε την ανοσία μας κρατώντας την σε υψηλά επίπεδα. Εκτός από την φυσική γήρανση, πολλοί ακόμη παράγοντες μειώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα γύρω μας. Η μόλυνση του αέρα, το κάπνισμα, η έκθεση σε κάποιου τύπου χημικά στην εργασία σου για μεγάλο διάστημα, η μείωση της σωματικής άσκησης σε μια μηχανοκινούμενη κοινωνία, κλπ.

Οσο η παροιμία “Τρόφιμο το Φάρμακο σου” υπάρχει, μια σωστή δίαιτα βοηθά να διορθώσεις και να ενισχύσεις την ανοσία σου. Η σύγχρονη δίαιτα (στην καλοταϊσμένη εποχή μας) μας βάζει σε ένα τέτοιο περιβάλλον γεμάτο παράγοντες που καθιστούν την ανοσία αδύναμη. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται πρόσθετα τροφίμων, έτοιμα, γρήγορα και στιγμιαία φαγητά και λοιπά.

Αραβινοξυλάνη και ανθρώπινη ανοσία.

Η Αραβινοξυλάνη είναι μια ενεργός διαιτητική ίνα εκχειλισμένη από πίτουρο ρυζιού. Σε χορήγηση Αραβινοξυλάνης λαμβάνει χώρα σημαντική αύξηση στη δράση ΝΚ-κυττάρων. Στην πιο σύντομη περίπτωση, αύξηση αναγνωρίστηκε μια βδομάδα μετά την εκκίνηση της χορήγησης. Τέτοια αύξηση δεν αφορά μόνο τα ΝΚ-κύτταρα αλλά και τη δράση Τ-Λεμφοκυττάρων καθώς και την δραστικότητα των Β-κυττάρων.

Σε μελέτες συγκρίνουσες την εξάπλωση των λεμφοκυττάρων, ο αριθμός των Λεμφοκυττάρων τριπλασιάστηκε στις καλλιέργειες 3 ημερών με Αραβινοξυλάνη σε σύγκριση με τον αριθμό των Λεμφοκυττάρων καλλιεργημένων χωρίς αυτή στην ίδια περίοδο χρόνου. Αυτό είναι ένα από τα αποτελέσματα της Αραβινοξυλάνης που βοηθά την έκκριση Ιντερφερόνης-γ στο ανθρώπινο σώμα, η σύνθεση της οποίας ενεργοποιεί και άλλα ανοσοκύτταρα στην ίδια περίοδο χρόνου.

Αποτελεί το Biobran θεραπεία για κάποια ειδική ασθένεια;

Το ίδιο το Biobran, δεν αποτελεί θεραπεία για κάποια ιδιαίτερη ασθένεια ή παθολογική κατάσταση, αλλά είναι ένα απλό και ασφαλές διατροφικό συμπλήρωμα το οποίο βοηθά στην ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος. Βελτιώνει έτσι οποιαδήποτε άλλη θεραπεία (συμβατική ή άλλη). Επιστήμονες σήμερα προτείνουν συμβατικές θεραπείες καρκίνων με παράλληλη και συμπληρωματική χρήση του Biobran MGN-3, ώστε να βοηθήσουν το ίδιο το σώμα να κρατήσει το ανοσοποιητικό του ρυθμισμένο και ακέραιο στα φυσιολογικά για αυτό επίπεδα.

Γενικά, οποιοσδήποτε βιώνει μια ελάττωση του ανοσοποιητικού του σαν αποτέλεσμα των συμπτωμάτων κάποιας ασθένειας ή κατάστασης, μπορεί να βοηθηθεί εντάσσοντας συμπληρωματικά το Biobran στο διαιτολόγιό του.

Ιογενείς ασθένειες, επιμολύνσεις και κακοήθειες, ανταποκρίνονται καλύτερα με την συμπληρωματική παρουσία του Biobran, αλλά αυτό πρέπει πάντοτε να το εγκρίνει και ο θεράπων ειδικός ιατρός. Καθώς αρκετές συμβατικές αντικαρκινικές θεραπείες πιθανώς να εξασθενίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα μειώνοντας την ποιότητα ζωής, δεν μας εκπλήσσουν οι αναφορές ότι η συμπλήρωση της δίαιτας με Biobran βελτιώνει την εικόνα και την ποιότητα ζωής του ασθενούς, καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπευτικής διαδικασίας, ελαττώνοντας κάποιες από τις παρενέργειές τους.

Το BioBran απευθύνεται σε όλα τα άτομα που θέλουν να ρυθμίσουν ή να ενισχύσουν για οποιοδήποτε λόγο το ανοσοποιητικό τους σύστημα, χρησιμοποιώντας ένα φυσικό και αποτελεσματικό διατροφικό προϊόν.

Μπορεί να χορηγείται σε κάποιον που πάσχει από αυτοάνοσο νόσημα;

Αυτοάνοσα νοσήματα είναι εκείνες οι καταστάσεις όπου το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στον ίδιο του τον οργανισμό μην έχοντας πλέον την ικανότητα να ξεχωρίσει τον εαυτό από τον μη εαυτό. Παράδειγμα αυτοάνοσων νοσημάτων είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η σκλήρυνση κατά πλάκας, η ψωρίαση, η νόσος του Crohn κλπ. Αν το πρόβλημα είναι σοβαρό, οι γιατροί αρχικά θα συστήσουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα για να μειώσουν την ένταση της αυτοεπίθεσης. Ανοσοκατασταλτικά φάρμακα επίσης συνιστώνται σε μεταμοσχεύσεις κυττάρων, ιστών ή οργάνων για να μειωθεί η πιθανότητα απόρριψης του μοσχεύματος από το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος. Ετσι, αν χορηγούνται ανοσοκατασταλτικά φάρμακα για την αντιμετώπιση τέτοιων συμπτωμάτων ή καταστάσεων, τότε πράγματι δεν χορηγείται και Biobran εκτός αν το συμβουλέψει ο γιατρός.

Οι λόγοι είναι ότι: α) Τα χημικά ανοσοκατασταλτικά φάρμακα όταν χορηγούνται σε μεγάλες δόσεις για την αντιμετώπιση συμπτωμάτων υψηλής έντασης, είναι τόσο δυνατά ώστε στην πράξη απενεργοποιούν την όποια δράση του Biobran και

β) Οι δύο θεραπείες είναι σε αντιδιαστολή η μία με την άλλη, με την έννοια ότι δεν μπορούμε να “ρυθμίσουμε” μια φυσιολογική ανοσία την στιγμή που την καταστέλλουμε δυναμικά.

Ομως, αν υπάρχει ένα ελαφριάς μορφής αυτοάνοσο νόσημα (όπως αρχικού σταδίου ρευματοειδής αρθρίτιδα), ή τα συμπτώματα είναι σε ύφεση για αρκετό χρονικό διάστημα ή και χορηγούνται χαμηλές ή μηδενικές δόσεις ανοσοκατασταλτικών, θα μπορούσαμε συμπληρωματικά να χορηγήσουμε Biobran για να ρυθμίσουμε το ανοσοποιητικό σύστημα του πάσχοντος. Θα πρέπει όμως τότε να έχουμε κατά νου ότι σε περίπτωση που η δοσολογία του Biobran είναι μεγαλύτερη από τη δόση συντήρησης (500-1000mgr / ημέρα για φυσιολογικό βάρος ενήλικου) ίσως τα συμπτώματα επιδεινωθούν για μια περίοδο 30 περίπου ημερών πριν αρχίσουν να βελτιώνονται.

Ο λόγος είναι (και αυτό έχει επιβεβαιωθεί) ότι οι ασθενείς με αυτοάνοσα έχουν χαμηλή δράση ΝΚ-κυττάρων και επαγωγικά διακύμανση μακροφάγων. Σε αυτές τις συνθήκες το Biobran ενισχύει το ανοσοποιητικό μέχρι να επέλθει ισορροπία στα φυσιολογικά επίπεδα των ΝΚ-κυττάρων και μακροφάγων. Η δραστηριοποίηση αυτή των λευκοκυττάρων -πριν επέλθει η ισορροπία-, ενισχύει τα συμπτώματα της ασθένειας για περίπου 30 ημέρες αφ’ ότου αρχίσει η λήψη του Biobran. Για το λόγο αυτό συστήνονται -για το αρχικό αυτό χρονικό διάστημα- μειωμένες αρχικές δόσεις (δοσολογία ίδια με αυτή της συντήρησης), με σταδιακή αύξηση αν αυτή απαιτείται.

Τέλος, ένας άλλος παράγοντας ο οποίος θα πρέπει να λαμβάνεται θετικά υπ’ όψη, είναι η αντιφλεγμονώδης δράση του Biobran, η οποία αποδεικνύεται ως επιβοηθητική στα αυτοάνοσα σύνδρομα

Διέρχεται το Biobran τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό;

Ακόμη δεν υπάρχει απόδειξη ότι το Biobran διέρχεται τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό. Το Biobran περιέχει μια μεγαλομοριακή ουσία, πολύ μεγαλύτερη της γλυκόζης (η οποία μπορεί να διαπεράσει το παραπάνω φράγμα), και για το λόγο αυτό είναι μάλλον απίθανο να εισχωρήσει σε αυτόν.

Παρόλα αυτά το Biobran είναι αποτελεσματικό, διότι ο εγκέφαλος δεν έχει ένα ξεχωριστό ανοσοποιητικό σύστημα από το υπόλοιπο σώμα. Έτσι ένα δυνατό ανοσοποιητικό μπορεί να βοηθήσει οποιοδήποτε τμήμα του σώματος πάσχει.

Αν και γενικά τα ΝΚ-κύτταρα δεν δρουν πέραν του αιματοεγκεφαλικού φραγμού, εφ’ όσον κάθε νοσολογία του εγκέφαλου έχει αντίστοιχα αυξημένη αγγειοβρίθεια, τα ΝΚ-κύτταρα θα μπορούσαν να προσεγγίσουν ευκολότερα τα «ασθενή» μη φυσιολογικά κύτταρα.

Στα παραπάνω, πρέπει να συμπληρώσουμε ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του Biobran στην ανάπτυξη των εγκεφαλικών κυττάρων, αν και σίγουρα βοηθά στην καλύτερη ποιότητα ζωής σε αυτούς τους ασθενείς.

Είναι το Biobran αποστειρωμένο προϊόν;

Οπως κάθε άλλο φυσικό τρόφιμο και διατροφικό συμπλήρωμα, έτσι και το Biobran δεν είναι αποστειρωμένο προϊόν. Στην πραγματικότητα, κάθε διαδικασία αποστείρωσης η οποία ως συνήθως χρησιμοποιεί υψηλές θερμοκρασίες και (ίσως) πίεση, θα καταστρέψει την φυσικότητα και τις ιδιότητες του προϊόντος. Εντούτοις, παράγεται από έγκυρη και πιστοποιημένη φαρμακευτική εταιρία και συσκευάζεται από εξοπλισμό υψηλής ποιότητας. Έτσι, το αποτέλεσμα δίνει ένα προϊόν πολύ χαμηλού βακτηριακού φορτίου μη περιέχον κάποιο παθογόνο μικροοργανισμό, το οποίο συγκαταλέγεται στα πλέον ασφαλή συμπληρώματα διατροφής.

Μπορώ να δίνω Biobran στα οικιακά ζώα μου;

Πολλοί άνθρωποι έχουν δώσει Biobran στα ζωάκια τους, για να τους τονώσουν την λειτουργικότητα του ανοσοποιητικού τους. Εχουμε ακούσει για χορήγηση σε θηλαστικά ή και πτηνά αλλά θα μπορούσαν να το λάβουν και άλλα ζώα. Σε άλλες λιγότερο ανεπτυγμένες μορφές ζωής όπως τα ψάρια έχοντας λιγότερο εξελιγμένο ανοσοποιητικό σύστημα δεν κρίνεται σκόπιμο να το χορηγήσουμε. Παρόμοια με τα παιδιά, έτσι και εδώ σημαντικό στην ημερήσια δόση είναι το σωματικό βάρος του ζώου. Μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον τύπο 15mg/kg σωματικού βάρους /ημέρα ως ενδεδειγμένη κι αποτελεσματική δόση.

Πώς είναι ελεγμένο το Biobran;

Ως φαρμακευτική εταιρία η Daiwa pharmaceuticals, υποχρεώθηκε να κάνει το τεστ LD50 σε ζώα για λόγους ασφαλείας. Χωρίς το τεστ αυτό καμία επιτροπή νοσοκομείου δεν επιτρέπει να γίνει οποιαδήποτε άλλη δοκιμή ή μελέτη με Biobran σε ανθρώπους, ούτε μπορεί να διατεθεί στην αγορά. Επίσης το Biobran δεν περιέχει «γενετικά τροποποιημένα συστατικά».

Είναι ασφαλής η χορήγηση Biobran σε παιδιά;

Ασφαλώς ναι. Το Biobran έχει ληφθεί με επιτυχία και ασφάλεια από παιδιά όλων των ηλικιών. Αποτελεί ένα ρυθμιστικό φυσικό διατροφικό συμπλήρωμα, τόσο για ήπιες καταστάσεις διατήρησης μιας ικανοποιητικής ανταπόκρισης του ανοσοποιητικού συστήματος (όπως σε περιόδους γενικής κόπωσης, άθλησης, εντατικής μελέτης, ιώσεων ή γενικών κρυολογημάτων), όσο και για σοβαρότερες περιπτώσεις ανάγκης υποστήριξης του ανοσοποιητικού τους, (όπως λοιμώξεων [π.χ. του αναπνευστικού], χρόνιων αυτοάνοσων συνδρόμων ή και καρκίνου). Η μοναδική διαφορά σε σχέση με τους ενήλικες είναι στην δοσολογία, η οποία θα είναι ανάλογη του σωματικού τους βάρους.

Προφυλάξεις ή αντενδείξεις σχετικά με τη λήψη του Biobran

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ή αντένδειξη, εκτός από τις περιπτώσεις χορήγησης ειδικής ανοσοκατασταλτικής θεραπείας (π.χ. σε μεταμοσχεύσεις), όπου είναι απαραίτητη η χορήγηση ανοσοκατασταλτικών φάρμακων ώστε να μειωθεί η πιθανότητα απόρριψης του μοσχεύματος από το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού.

Οταν θέλουμε να χορηγήσουμε πολύ υψηλές ημερήσιες δόσεις (πάνω από 3000 mgr/ημέρα) και υπάρχει κάποια χρόνια φαρμακευτική αγωγή (όπως θεραπεία με αντιπηκτικά για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα όπως περισσότερο από 10 χρόνια), η δοσολογία καλό θα είναι να αυξάνεται σταδιακά (500-1000 mgr ανά εβδομάδα).

Εγκυες γυναίκες έχουν λάβει το Biobran χωρίς προβλήματα. Εντούτοις, η εταιρία θεωρεί ότι, όπως με κάθε άλλο προϊόν ή τρόφιμο, άσχετα με το πόσο ασφαλές είναι και μέχρις ότου ειδικές εξετάσεις και μελέτες να γίνουν για τις έγκυες γυναίκες, δεν θα συνιστούσε την χορήγηση του Biobran σε αυτή την πληθυσμιακή ομάδα.

Μπορεί να λαμβάνεται σε μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων; Οταν κάποιος υποβάλλεται σε μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων, βρίσκεται σε ανοσοκαταστολή ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος απόρριψης των κυττάρων αυτών από τον οργανισμό. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα πρέπει να αποφευχθεί οτιδήποτε θα μπορούσε να αυξήσει το ανοσοποιητικό του. Αφού έχει ολοκληρωθεί η μεταμόσχευση, τα φάρμακα ανοσοκαταστολής έχουν σταματήσει να χορηγούνται και εφ’ όσον το κρίνει ο γιατρός, τότε το Biobran θα μπορούσε να ληφθεί για να επαναφέρει το ανοσοποιητικό στα φυσιολογικά επίπεδα.

Μπορεί το Biobran να λαμβάνεται μαζί με οποιοδήποτε άλλο φάρμακο; Οπως κάθε άλλο προϊόν, θα ήταν αδύνατον να εξεταστεί το Biobran μαζί με κάθε ένα από τα δεκάδες χιλιάδων φάρμακα που είναι διαθέσιμα και κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά. Εντούτοις, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι το Biobran είναι ένα διατροφικό συμπλήρωμα διαιτητικής ίνας το οποίο -από το 1995 περίπου που ξεκίνησε να κυκλοφορεί- λαμβάνεται καθημερινά από εκατοντάδες χιλιάδων ατόμων παγκοσμίως, το συγκαταλέγουμε ως ένα από τα πολύ ασφαλή συμπληρώματα, χωρίς αντενδείξεις ή παρενέργειες, εκτός βεβαίως των προαναφερθέντων περιπτώσεων της παράλληλης χρήσης των ανοσοκατασταλτικών και των μεταμοσχεύσεων. Αν και έχει ανταποκριθεί με επιτυχία στις νοσοκομειακές εξετάσεις αξιολόγησης, συστήνουμε πάντα να ενημερώνεται σχετικά και ο θεράπων ειδικός ιατρός.

Στην χημειοθεραπεία, πότε πρέπει να ξεκινήσει η χορήγηση Biobran; Το συντομότερο δυνατόν (εφ όσον ο ιατρός δεν έχει κάποια αντίρρηση). Εχοντας ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα όταν πρωτοξεκινήσει κάποιος την χημειοθεραπεία, θα την κάνει πολύ πιο ανεκτή και με λιγότερες παρενέργειες. Έτσι μπορούμε να ξεκινήσουμε άμεσα με την μεγαλύτερη ημερήσια δόση των 3 φακέλων (3000mgr), ώστε να βοηθήσουμε το σώμα να βελτιώσει ταχύτερα το ανοσοποιητικό στα φυσιολογικά επιθυμητά επίπεδα.

Φυσιολογικά μετά από 2 μήνες, θα μπορούσαμε να μειώσουμε την παραπάνω δόση στο 1 φακελάκι (1000mgr) την ημέρα, αλλά σε περίπτωση παράτασης της χημειοθεραπείας, ακτινοθεραπείας ή άλλης συμβατικής θεραπείας, θα πρέπει να παραταθεί παράλληλα και η χορήγηση του Biobran στην μεγαλύτερη δόση ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι όποιες πιθανές παρενέργειες. (Συνιστάται, οι υψηλές δόσεις να ξεκινήσουν μια βδομάδα πριν την έναρξη της χημειοθεραπείας και να σταματούν δυο βδομάδες μετά το τέλος της).

Μπορώ να μειώσω τις δόσεις χημειοθεραπείας αν λαμβάνω Biobran; Μερικές έρευνες προτείνουν ότι αν κι εφ’ όσον η ικανότητα του σώματος στο να μάχεται, αυξάνεται, οι δόσεις της χημειοθεραπείας θα μπορούσαν να μειωθούν. Αν και αυτό έχει αποδειχθεί σε κάποιες μελέτες με ζώα, εμείς ΔΕΝ συνιστούμε οποιαδήποτε μείωση, αφήνοντας αυτήν την απόφαση μονάχα στον ιατρό.

Πότε μπορώ να σταματήσω να λαμβάνω το Biobran; Το Biobran MGN-3 δεν κατηγορήθηκε ποτέ για υποανταπόκριση ή απαραίτητη σταδιακή μείωση μετά από μια διάρκεια χρόνου χορήγησης και έτσι μπορεί να λαμβάνεται απεριόριστα. Εντούτοις το κόστος μιας μακρόχρονης λήψης μπορεί να είναι αποτρεπτικό και για αυτό πολλοί ζητούν να μάθουν τον ακριβή χρόνο που θα μπορούσαν να το διακόψουν.

Οταν λοιπόν έχει χορηγηθεί για κάποια συγκεκριμένη κατάσταση και αυτή η κατάσταση έχει εξαλειφθεί, τότε η λήψη του Biobran μπορεί να σταματήσει ή να μειωθεί στην χαμηλότερη δόση και να σταματήσει λίγο αργότερα. Αν όμως η κατάσταση συνεχίζεται ή επαναλαμβάνεται, τότε θα ήταν σωστό να συνεχιστεί ή να επαναληφθεί αντίστοιχα και το Biobran. Παράλληλα όμως ενδείκνυται όταν σταματάμε τη λήψη του, να προσπαθούμε πάντοτε να επανέλθουμε σε έναν υγιή τρόπο ζωής ώστε να διατηρήσουμε τα ανακτημένα επίπεδα του ανοσοποιητικού μας.

Εάν σταματήσω και ξαναρχίσω το Biobran, πόσο να λαμβάνω; Γενικά όσοι λαμβάνουν ένα γραμμάριο (1000mg σκόνης ή 4 ταμπλέτες των 250) ή περισσότερο Biobran την ημέρα, θα επιτύχουν την βέλτιστη ρύθμιση του ανοσοποιητικού τους μετά από μια περίοδο 2 μηνών. Αν σταματήσουμε τη λήψη οποιαδήποτε στιγμή πριν το πέρας της διάρκειας αυτής, τότε –και μέσα σε διάστημα 1 μηνός- εφ’ όσον παραμένουν οι παράγοντες οι οποίοι προκάλεσαν την πτώση του ανοσοποιητικού, (όπως παρουσία κάποιας ασθένειας, φτωχή διατροφή, άγχος, έκθεση σε τοξικούς παράγοντες κλπ), η λειτουργικότητα του ανοσοποιητικού θα επανέλθει σταδιακά και πάλι στα προηγούμενα αρχικά επίπεδα. Για το λόγο αυτό είναι επιθυμητό να συμβουλέψουμε την αποφυγή της όποιας διακοπής της λήψης του Biobran πριν το πέρας της απαιτούμενης -για τα βέλτιστα αποτελέσματα- διάρκειας.

Μπορεί το BioBran να λαμβάνεται μαζί με άλλες τροφές; Το BioBran παράγεται με μια φυσική διεργασία. Αποτελεί ένα φυσικό υλικό το οποίο δεν περιέχει κάποιο οξικό ή αλκαλικό συστατικό και έτσι είναι ασφαλές για να λαμβάνεται μαζί με όποιες άλλες τροφές, ροφήματα, ποτά ή άλλα διατροφικά συμπληρώματα.

Σε τι μορφές κυκλοφορεί στην αγορά; Biobran 250: 50 δισκία των 250 mgr (& μασώμενα), (υπάρχει και οικονομική συσκευασία με 150 δισκία). Κατάλληλο για μεσαίες περιπτώσεις όπως μετεγχειρητική κατάσταση, περίοδο ιώσεων κλπ. Biobran 1000: ευδιάλυτη σκόνη των 1000mgr σε 30 φακέλους (ή οικονομική συσκευασία με 90 φακέλους). Η κορυφαία μορφή της σειράς Biobran, κατάλληλο για περιπτώσεις όπου το σώμα έχει ανάγκη να ανακάμψει από σοβαρότερες περιπτώσεις όπως χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, λοιμώξεις κλπ. Ισοδύναμα: 1 φάκελος Biobran1000 = 4 δισκία Biobran250

Το όνομα BioBran όμως, δεν είναι το μοναδικό με το οποίο κυκλοφορεί εμπορικά το συγκεκριμένο προϊόν. Σε μερικές χώρες -κυρίως- της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το BioBran κυκλοφορεί με το εμπορικό όνομα ImunoBran ή BiBran. Πρόκειται για ακριβώς το ίδιο προϊόν, με διαφορετικό εμπορικό όνομα. Τόσο η ποιοτική όσο και η ποσοτική σύνθεση των δύο εμπορικών προϊόντων, είναι ακριβώς η ίδια.

Biobran & αθλητισμός

Ενα ρυθμισμένο ανοσοποιητικό στον αθλητή, προσφέρει:

Θετικότερη διάθεση & ευεξία στην προπόνηση και τους αγώνες.
Αυξημένη αντοχή στην προπονητική ή αγωνιστική κόπωση.
Υψηλότερη επιθυμία και ικανότητα αγωνιστικότητας.
Λιγότερες μυικές φλεγμονές.
Γρήγορη επαναφορά στην φυσική κατάσταση.
Γρηγορότερη αποκατάσταση μετά από πιθανούς τραυματισμούς.

Ζωτικότητα & Φυσική Αμυνα

Πίσω από το γνωστό σύστημα της ανοσίας μας, μοιάζει να υπάρχει ένα αόρατο υπόβαθρο που καθημερινά, δίνει μια δική του μάχη κρατώντας το σώμα μας θωρακισμένο απέναντι σε σοβαρές ασθένειες. Ενα υπόβαθρο που φαίνεται πως επηρεάζεται αρκετά από τις συνήθειες και συμπεριφορές του τρόπου ζωής μας (όπως η διατροφή), σε μια εντελώς αλληλεπιδραστική σχέση. Αυτή την αλληλεπιδραστική σχέση της συμπεριφοράς μας με το αόρατο υπόβαθρο της ανοσίας μας, οι επιστήμονες την ονομάζουν ζωτικότητα. Μια κατάσταση, δείκτη ο οποίος ορίζει την δυνητική κατάσταση του ανθρώπινου σώματος να εκκινεί και να αναπτύσσει την εξέλιξης μιας ασθένειας ή αντίθετα να ελέγχει και να καταστείλει την ανάπτυξή της προσφέροντας αντίστοιχα μια εικόνα σωματικής κατάρρευσης ή ευεξίας και υψηλής ποιότητας ζωής. Ενός δείκτη άρρηκτα συνδεδεμένου με την καθημερινή μας διατροφή.

Ανοσοποιητικό και Αθλητισμός

Είναι αποδεδειγμένο, ότι οι αθλητές ή όσοι ασχολούνται εντατικά με τον αθλητισμό και μάλιστα τον πρωταθλητισμό, βρίσκονται σε μια συνεχή κατάσταση ανάπτυξης φλεγμονών σε ολόκληρο το μυϊκό τους σύστημα. Η κατάσταση όμως αυτή των αόρατων και συνεχών φλεγμονών στο σώμα, είναι και η «αχίλλειος πτέρνα» ενός εύρωστου και δυνατού σώματος. Και αυτό διότι οι φλεγμονές αυτές αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, καταστώντας έτσι ολόκληρο το σώμα ευάλωτο σε υψηλό κίνδυνο λοιμώξεων. Αν προσθέσουμε σε όλο αυτό, -κυρίως σε περιόδους αγώνων ή εντατικών προπονήσεων- την υπαρκτή ανοσοκατασταλτική δράση των ορμονών του στρες κορτιζόλης και αδρεναλίνης, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι η ανάπτυξη ενός δυνατού και ακέραιου ανοσοποιητικού συστήματος για τους αθλητές, είναι το ίδιο σημαντικό όσο και η ανάπτυξη του μυϊκού τους.

Αθλητισμός & Biobran

Εχει αποδειχθεί ότι η ενεργοποίηση των nk-κυττάρων, ακολουθείται πάντοτε από αύξηση του αντιφλεγμονώδους μηχανισμού μέσα στο σώμα. Το Biobran, μέσω της ενεργοποίησης αυτής των nk-κυττάρων στον οργανισμό, δημιουργεί προϋποθέσεις ενός φυσικά ρυθμιζόμενου ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο κινητοποιεί το σώμα με τέτοιο τρόπο, ώστε να αυξάνει την άμυνά του απέναντι σε φλεγμονές και λοιμώξεις. Αυτό συμβαίνει διότι, παράλληλα με την αύξηση των nk-κυττάρων, παρουσιάζεται μια σημαντική αύξηση σε Ιντερλευκίνη-10, ένα συστατικό που παρουσιάζει σημαντική αντιφλεγμονώδη δράση, όπως επίσης και Ιντερλευκίνη-12, ουσία που μαζί με την ενεργοποίηση των nk-κυττάρων παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην αύξηση της άμυνας του οργανισμού μας.

Δοσολογία για αθλητές: για ένα κανονικό σωματικό βάρος 60-80 κιλών, μια ημερήσια δόση 2-4 ταμπλετών Biobran 250mgr, θεωρείται αρκετή ώστε να διατηρεί το σώμα στα φυσιολογικά επίπεδα άμυνας. Σε καιρό προπονήσεων όμως ή αγώνων, η δόση σαφώς μπορεί να αυξηθεί σε 4-8 ταμπλέτες Biobran 250mgr ή 1-1½ φακελάκι σκόνης Biobran 1000mgr, για όσο διάστημα διαρκεί κάποια σωματική υπερπροσπάθεια.

Αλλα πλεονεκτήματα του Biobran

Είναι αποτελεσματικό για το ανοσοποιητικό σύστημα: Το Biobran MGN-3 έχει την ικανότητα να αυξάνει την δράση και τον αριθμό των κυττάρων ΝΚ κατά 300% μόλις σε δύο βδομάδες, ενώ την δράση των κυττάρων Τ και Β κατά 200% και 150% αντίστοιχα. Μελέτες έχουν επίσης δείξει πως μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγή φυσικών αντισωμάτων, καθώς επίσης και άλλων παραμέτρων του ανοσοποιητικού συστήματος.

Εχει παράλληλα θετικά οφέλη: Μελέτες δείχνουν ότι το Biobran MGN-3 επίσης έχει αντι-φλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση, καθώς επίσης την ικανότητα να βελτιώνει την ισορροπία γλυκόζης, ανεπτυγμένη λειτουργικότητα στο πάγκρεας και στο ήπαρ, ελάττωση των παρενεργειών της χημειοθεραπείας και βελτίωση της γενικής ποιότητας της ζωής.

Είναι εύκολα απορροφούμενο: Το Biobran MGN-3 λαμβάνεται από το στόμα και αφομοιώνεται από τον οργανισμό μέσα από φυσικές διαδικασίες απορρόφησης στο λεπτό έντερο.

Δεν είναι τοξικό: Το Biobran MGN-3 έχει δείξει κλινικά ότι είναι εντελώς μη τοξικό, ακόμη και σε εξαιρετικά υψηλές δόσεις. Ακόμη είναι ασφαλές για παιδιά και νήπια (εδώ οι χορηγούμενες δόσεις είναι ανάλογες του σωματικού βάρους).

Υποστηρίζεται με επιστημονική έρευνα: Το Biobran MGN-3 έχει (και συνεχίζει) εστιάσει στις επιστημονικές και κλινικές μελέτες που γίνονται σε Ιαπωνία, ΗΠΑ, και Ευρώπη. Οι περισσότερες από τις μελέτες αυτές είναι δημοσιευμένες στον έγκριτο επιστημονικό τύπο.

Δρα άμεσα: Τα αποτελέσματα του Biobran στο ανοσοποιητικό σύστημα φαίνονται μόλις στις δυο πρώτες βδομάδες και αρκούν μόλις μερικές βδομάδες ακόμη για να φτάσει στο 90% του μεγίστου αποτελέσματός του.

Είναι Φυσικό και Μη Γενετικά Τροποποιημένο: Το Biobran είναι φυσικό τρόφιμο φτιαγμένο από πίτουρο ρυζιού και ένζυμα από το μανιτάρι Shiitake. Δεν είναι φάρμακο, ούτε συνθετικά χημική ή γενετικά τροποποιημένη ουσία.

Δεν είναι αμφιλεγόμενο: Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ή υπόνοια για μη αποτελεσματικότητα ή παρενέργεια από οποιοδήποτε άλλο συμπλήρωμα ή ανοσοϋποκινητή. Αυτό σημαίνει πως το Biobran μπορεί να είναι αποτελεσματικό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δεν έχει περιορισμούς: Για το Biobran δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ή αντένδειξη, εκτός φυσικά όταν λαμβάνεται σε αντίθεση με ειδικά ανοσοκατασταλτικά (πχ. σε περιπτώσεις μεταμοσχεύσεων). Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από τη δεκαετία του 80 το έχουν λάβει για όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς ποτέ κανένα πρόβλημα (καθ’ όσον πρόκειται για διαλυτή ίνα δεν προκαλεί ούτε πρόβλημα δυσκοιλιότητας).

Είναι εύκολο στην λήψη: Ευχάριστο στη γεύση από το στόμα λαμβανόμενο διατροφικό προϊόν, είναι διαθέσιμο σε δισκία εύκολα στην κατάποση /μάσηση και σε εύκολα διαλυτή σκόνη. Το Biobran είναι εύκολο στη λήψη. Τόσο πολύ που μπορεί ακόμη να χορηγηθεί η σκόνη από το συσκευασμένο φακελάκι κατευθείαν στο στόμα.

Εχει υψηλή ποιότητα παραγωγής: Το Biobran παράγεται κάτω από τις αυστηρές προδιαγραφές της φαρμακευτικής Daiwa Pharmaceuticals (η οποία επίσης το ανέπτυξε) στην Ιαπωνία. Είναι προσαρμοσμένο τόσο στις αυστηρές απαιτήσεις του Ιαπωνικού Υπουργείου Υγείας όσο και σε όλες τις Ευρωπαϊκές και Αμερικανικές προδιαγραφές τροφίμων.

Εχει αποδεδειγμένα & καταγραμμένα στοιχεία: Καθώς το Biobran MGN-3 αναπτύχθηκε πριν το 1990, έχει χορηγηθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες άτομα που θέλησαν να βελτιώσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα δίνοντας ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Εργασίες & μελέτες σχετικές με το Biobran

Το Biobran MGN-3 συνεχίζει να εστιάσει σε επιστημονικές και κλινικές μελέτες που γίνονται όχι μόνο στην Ιαπωνία, αλλά και σε άλλες χώρες των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Ασίας, οι περισσότερες από τις οποίες είναι δημοσιευμένες στον έγκριτο επιστημονικό τύπο.

The Blue Book: Biobran / MGN-3 Basic and clinical application to integrative medicine.

The Summary of Biobran
The Basic Studies of Biobran
The Clinical Studies of Biobran

[ 2019 ] Nariman K. Badr El-Din1,*, Said K. Areida1, Kvan O. Ahmed2 and Mamdooh Ghoneum3. 1Department of Zoology, Faculty of Science, University of Mansoura, Mansoura 35516, Egypt. 2Al-Qalam University, Kerkuk, At-Ta’mim, Iraq. 3Department of Surgery, Drew University of Medicine and Science, Los Angeles, CA 90059, USA… “Arabinoxylan rice bran (MGN-3/Biobran) enhances radiotherapy in animals bearing Ehrlich ascites carcinoma”. Journal of Radiation Research, 2019, pp. 1–12 doi: 10.1093/jrr/rrz055Regular Paper. Data were presented at the American Association for Cancer Research (AACR) Annual Meeting in Atlanta, Georgia. March 29–April 3, 2019. (Received 8 February 2019; revised 22 May 2019; editorial decision 1 July 2019).

Περισσότερες πληροφορίες / biobran.gr