Cayenne Pepper- η Καυτή Πιπεριά

Ανεβάστε την Θερμοκρασία, να χτυπήσει Κόκκινο. «Στα 35 χρόνια που ασκώ την ιατρική δεν έχω χάσει ούτε έναν ασθενή από καρδιακή προσβολή! Εάν ακόμη αναπνέουν τους δίνω ένα φλιτζάνι τσάι από cayenne και μέσα...

Cayenne Pepper- η Καυτή Πιπεριά

Cayenne (Καγιέν, πιπεριές τσίλι) η Καυτή Πιπεριά.

Το cayenne είναι ένας από τους πιο ταχείς δραστικούς ενισχυτές για την καρδιά και αυτό διότι τροφοδοτεί την καρδιά άμεσα. Να πως δουλεύει: Το cayenne διατηρεί την καλή λειτουργία του “ποταμού της ζωής”, επίσης γνωστού σαν κυκλοφορία του αίματος. Ένας μπλοκαρισμένος “ποταμός της ζωής” οδηγεί σε στενώσεις που προκαλούν έλλειψη οξυγόνου, πράγμα το οποίο οδηγεί σε οργανική δυσλειτουργία, αρρώστιες και σε σοβαρές περιπτώσεις καρδιακή προσβολή. Το πιπέρι cayenne λειτουργεί σαν αποφρακτικό που διαπερνά τα μπλοκαρίσματα, προσφέροντας οξυγονωμένο αίμα στα άρρωστα όργανα πολύ γρηγορότερα από οποιοδήποτε φάρμακο ή βότανο.

Αλλά αυτά δεν είναι μόνο αυτά, το cayenne έχει πολλά πλεονεκτήματα υγείας: Το cayenne λαμβανόμενο εσωτερικά σαν τσάι θα σταματήσει την αιμορραγία – ακόμη και σε μια σοβαρή πληγή ή τραύμα από σφαίρα – στις περισσότερες περιπτώσεις μέχρι να μετρήσετε ως το 10. Το cayenne έχει φυσικό ισχυρή εξισορροπητική επίδραση στην πίεση του αίματος. Όταν ενεργήσει στην κυκλοφορία του αίματος – πράγμα που το κάνει αμέσως – ρυθμίζει την πίεση του αίματος από την κορυφή του κεφαλιού σας μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών σας. Έτσι μειώνεται η υψηλή πίεση.

Το cayenne είναι ένα άλλο ένα δώρο στην ανθρωπότητα. Πάνω από 3.000 επιστημονικές μελέτες καταχωρημένες στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ιατρικής υποστηρίζουν την χρήση του cayenne ότιπρολαμβάνει και θεραπεύει πολλές κοινές ασθένειες. Δεν είναι όλα τα πιπέρια cayenne το ίδιο! Κάθε μια από τις πολλές ποικιλίες έχει διαφορετική χρήση και επίπεδο θερμότητας. Οι μονάδες θερμότητας ή βαθμοί “Scoville” καθορίζονται από την ποσότητα των χημικών στοιχείων που περιέχονται στο cayenne και τις ρητίνες του. Όσο υψηλότερο το επίπεδο, τόσο πιο καυτό είναι – και όσο πιο καυτό είναι, τόσο πιο ισχυρά θεραπευτικό είναι .

Το Cayenne ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Paprika. Οι μονάδες θερμότητας στα πιπέρια cayenne κυμαίνονται από 0 έως 300.000 μονάδες. Η Paprika εχει 0 μονάδες. Τα πιπέρια Jalapeno έχουν μεταξύ 50.000 και 80.000 μονάδες. Τα πιπέρια Serrano περίπου 100.000 θερμικές μονάδες. Τα African Bird Peppers έχει κατά μέσο όρο 200.000 θερμικές μονάδες και τα Mexican habañeros είναι μεταξύ στις 250.000 και 300.000 θερμικές μονάδες. Το Ultra-hot cayenne tincture (από πιπεριές βιολογικής γεωργίας) 300.000 θερμικών μονάδων επιδρά άμεσα στην πίεση σας, φέρνοντας νέο οξυγόνο στα ζωτικά όργανα του σώματος σας και ταυτόχρονα μεταφέρει τα τοξικά απόβλητα από τις ίδιες περιοχές ώστε να αποβληθούν από τον οργανισμό με μεγαλύτερη ευκολία!!! Είναι πράγματι όπως τα λέει ο καθηγητής. Αν θέλετε να έχετε αποδείξεις απλά δοκιμάστε το, είναι πάμφθηνο αλλά καυτό. Επιλέξτε βιολογικό Cayenne και αρχίστε να το χρησιμοποιείτε από μικρές δόσεις που σιγά σιγά να αυξάνονται.

Στην παρακάτω εικόνα οι μονάδες θερμότητας ή βαθμών “Scoville” των πιπεριών.

terrapapers.com-kagien piperia
Επιπτώσεις του Cayenne Pepper Στα Έλκη

Το πιπέρι cayenne είναι μέλος της οικογένειας Capsicum των λαχανικών, που είναι ευρύτερα γνωστή ως πιπεριές τσίλι. Είναι γνωστό βοτανικά ως το Capsicum annuum. Τα οφέλη του πιπεριού cayenne για την υγεία είναι απίστευτα. Μπορεί να κάνει τα πάντα, από τη θανάτωση των καρκινικών κυττάρων ως και να σταματήσει αμέσως τις επιθετικές καρδιοπάθειες. Το πιπέρι cayenne έχει βρεθεί να είναι επίσης αποτελεσματικό στη θεραπεία του έλκους και άλλων γαστρεντερικών ασθενειών.

Το πεπτικό έλκος οφείλεται κατά κύριο λόγο σε ένα βακτήριο. Παραγωγή οξέος στο στομάχι πάνω από ορισμένα επίπεδα επιδεινώνει τα συμπτώματα του πεπτικού έλκους. Το πεπτικό έλκος μπορεί να αντιμετωπιστεί με φυτικά φάρμακα όπως το κόκκινο πιπέρι. Το πιπέρι cayenne εμποδίζει τα έλκη σκοτώνοντας τα βακτήρια ενώ βοηθά επίσης στην τόνωση των επιθηλιακών κυττάρων του στομάχου ώστε να εκκρίνει προστατευτικά ουδέτερες ουσίες που εμποδίζουν το σχηματισμό ελκών. Παλιότερα το πιπέρι cayenne θεωρούνταν ότι αύξανε τον πόνο του έλκους και αποφευγόταν γενικά από τους ασθενείς με έλκος. Ωστόσο, σήμερα, τόσο οι επιστήμονες όσο και μελέτες έχουν δείξει ότι το πιπέρι cayenne είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη θεραπεία του έλκους και είναι πολύ χρήσιμο για τη μείωση των συμπτωμάτων στους ασθενείς.

Το πιπέρι cayenne έχει βρεθεί επίσης αποτελεσματικό στη θεραπεία άλλων νοσημάτων του γαστρεντερικού συστήματος. Εάν πάσχετε από πεπτικό έλκος δωδεκαδακτύλου, λαμβάνοντας πιπέρι καγιέν θα μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης του έλκους. Το πιπέρι cayenne μπορεί να μειώσει ακόμη και τον πόνο και χρησιμεύει ως τοπικό αναισθητικό για την ίαση πληγωμένων ιστών στο στομάχι όπως και στον έλεγχο της αιμορραγίας. Έχει τη δυνατότητα αναδόμησης των ιστών στο στομάχι και ενισχύει τη μεταφορά του αίματος στην περιοχή του ιστού με ταχύτερους ρυθμούς, βελτιώνοντας και την αφομοίωση των τροφών. Το cayenne pepper είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α. Είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμίνης Β6, βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, το μαγγάνιο και φυτικές ίνες. Εάν έχετε παρατηρήσει σε όλες (σχεδόν) τις συνταγές που προτείνουμε προσθέτουμε πάντοτε κουρκουμά και καγιέν σε σκόνη, ειδικά στις σούπες και στις σαλάτες το πιάτο πρέπει να καίει, γι αυτό η κατηγορία είναι … ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ.

Φτιάξτε μόνοι σας βάμμα Cayenne

Για να φτιάξουμε σπιτικό βάμμα πιπεριάς θα χρειαστούμε:

15 gr τριμμένης πολύ καυτερής πιπεριάς Cayenne σε σκόνη ή φρέσκια πιπεριά αν βρούμε
15 gr ανθούς θυμαριού
15 gr σπαθόχορτο (βαλσαμόχορτο)
100 gr δυνατό καθαρό τσίπουρο ή καθαρό οινόπνευμα ΑΡΙΣΤΗΣ ποιότητας

Σπάμε την φρέσκια πιπεριά και βάζουμε όλα τα υλικά σε σκουρόχρωμο γυάλινο μπουκάλι violet glass, αφού το κλείσουμε καλά, αφήνουμε το μείγμα για 5-6 εβδομάδες περίπου σε φωτεινό μέρος. Φροντίζουμε να το ανακινούμε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Σουρώνουμε το βάμμα πιπεριάς και το αποθηκεύουμε σε violet glass αφήνοντας το κοντά σε φωτεινό σημείο. Στάζουμε λίγες σταγόνες σε κάθε ρόφημα ή σούπα και πίνουμε καθημερινά, για δύναμη και υγεία.

Είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρχει σπίτι ένα βάμμα καγιέν για ώρα ανάγκης, σαν φυσικό γιατρικό. Κάνουμε εντριβές στα σημεία που πονάνε και βοηθά σε μυαλγίες και ρευματοαρθρίτιδες. Πρέπει να παίρνουμε υπόψιν μας, ότι το βάμμα πιπεριάς Cayenne αλλά και τα σκευάσματα που κυκλοφορούν στα φαρμακεία σαν αναλγητικά δεν θεραπεύουν τις αρθρίτιδες και τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, βοηθούν όμως πολύ αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του πόνου. Μετά την εντριβή παρουσιάζεται τοπικά η αίσθηση του καψίματος και είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί κοκκινίλα και ελαφριά φαγούρα. Όλες οι παρενέργειες είναι προσωρινές. Για εμφράγματα (καρδιακή προσβολή) στάξτε λίγες σταγόνες κάτω από την γλώσσα του παθόντος … ανασταίνει και νεκρούς.

Ανεβάστε την Θερμοκρασία, να χτυπήσει Κόκκινο.

«Στα 35 χρόνια που ασκώ την ιατρική δεν έχω χάσει ούτε έναν ασθενή από καρδιακή προσβολή!» Αυτή είναι μια εκπληκτική δήλωση, αλλά ο Dr. John Christopher την κάνει με εμπιστοσύνη σε αυτό που λέει. «Εάν ακόμη αναπνέουν τους δίνω ένα φλιτζάνι τσάι από cayenne (ένα κουταλάκι του γλυκού βρασμένο σε καυτό νερό) και μέσα σε λίγα λεπτά ξαναγυρίζουν στην ζωή» Το ίδιο κάνει και ένα καλό βάμμα cayenne.

@Ion Maggos miastala/2009

terrapapers.com cayenne pepper (1)