Topics:

Ένα μυαλό που κάηκε βλέποντας ειδήσεις

Το κείμενο που ακολουθεί είναι μια πνευματική άσκηση. Είναι πάντοτε χρήσιμο να προσπαθεί κανείς να δει τον κόσμο και από τα μάτια του άλλου για να καταλάβει καλύτερα τις σκέψεις και τις απόψεις του. Έπειτα...

Ένα μυαλό που κάηκε βλέποντας ειδήσεις

Το κείμενο που ακολουθεί είναι μια πνευματική άσκηση. Είναι πάντοτε χρήσιμο να προσπαθεί κανείς να δει τον κόσμο και από τα μάτια του άλλου για να καταλάβει καλύτερα τις σκέψεις και τις απόψεις του. Έπειτα από τόσες μέρες που μαίνεται ακόμα ένας άδικος και απάνθρωπος πόλεμος, το επίσημο αφήγημα της “σωστής πλευράς της ιστορίας”, δεν διαφέρει και πολύ από όσα ακολουθούν:

Εμείς είμαστε πάντα με τους καλούς. Πάντα! Ποιοι είμαστε εμείς; Μα φυσικά η Δύση, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ. Βρισκόμαστε de facto στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Όταν λοιπόν οι καλοί επιτίθενται, το κάνουν για καλό, γιατί είναι οι καλοί. Φυσικά όποτε δεν κάνουμε εμείς την επίθεση, είναι ο άλλος, ο κακός, εκείνος που διαπράττει εγκλήματα και σκοτώνει αθώους αμάχους. Οι στρατιώτες είναι ένοχοι και επέλεξαν να πάνε να σκοτωθούν άρα δεν τους θεωρούμε απώλειες άξιες αναφοράς.

Εμείς λοιπόν, ως η ενσάρκωση του καλού σε αυτόν τον κόσμο πάντοτε επιτιθέμεθα αμυνόμενοι, και αν κάποτε αστοχήσαμε και σκοτώσαμε παιδιά, ήταν από λάθος. Δεν το θέλαμε. Και για αυτό το λόγο, εμείς οι καλοί δείξαμε όλη μας την επιείκεια σε εκείνους που κάνανε αυτά τα λάθη. Από τη Χιροσίμα ως το Βιετνάμ, από τη Σερβία και μέχρι το Ιράκ, αποδείξαμε εμπράκτως την βαθιά μας πεποίθηση πως τα λάθη είναι ανθρώπινα δίνοντας την ευκαιρία για εξιλέωση… κάποτε στο μέλλον. Τι φταίγανε εκείνοι αν τα drones τους αστόχησαν μερικές φορές; Τι να κάνουμε αν οι έξυπνες βόμβες δεν ήταν και τόσο τζιμάνια; Ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι οι βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου θα έχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία εκείνων που επιβίωσαν από την διατρητική τους ικανότητα;
Γιουγκοσλαβία 1999

Βασική αρχή μας, ημών των καλών ΝΑΤΟϊκών, είναι ο σεβασμός της εθνικής κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας κάθε κράτους. Ιδιαίτερα όταν συμφωνούμε με την εκάστοτε λαϊκή ετυμηγορία. Για τις περιπτώσεις που η λαϊκή ετυμηγορία είναι ενάντια στα συμφέροντά μας, συνήθως φροντίζουμε να αλλάξουμε την κυβέρνηση. Και αν αυτό δεν είναι εφικτό προσπαθούμε να συνετίσουμε τον παραστρατισμένο λαό, όπως θα έκανε κάθε καλός ποιμένας, εφαρμόζοντας οικονομικούς αποκλεισμούς, κυρώσεις και ποικίλων μορφών περιορισμούς.

Και αν και τότε δεν συμβεί αυτό, ίσως να επέμβουμε στρατιωτικά, φυσικά πάντα με όμορφο τρόπο, όπως αρμόζει άλλωστε στους καλούς. Η λαϊκή βούληση και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι πάντοτε η πυξίδα της πολιτικής μας, αρκεί να μην αντίκεινται στα συμφέροντά μας. Εμείς ποτέ δεν θα επιθυμήσουμε τη γυναίκα του άλλου, αν δεν είναι ωραιότερη από τη δική μας.

Πάντοτε ο κακός, ο άλλος, ο απέναντι, έχει έναν αιμοσταγή, διαταραγμένο πνευματικά ηγέτη, οι πράξεις του οποίου είναι κυρίως αποτέλεσμα ψυχικής διαταραχής, μεγαλομανίας και κακοψυχιάς και άρα δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη προσπάθεια για ανάλυση για να καταλάβουμε και να εξηγήσουμε όσα συμβαίνουν. Τόσο απλά. Κάθε φορά η μοίρα μας φέρνει αντιμέτωπους με τέτοιους ανθρώπους, που μέσα στην τρικυμία του μυαλού τους διαπράττουν εγκλήματα και ταλαιπωρούν την ανθρωπότητα.

Σε κάποιες περιπτώσεις έκρυβαν αυτή την ψυχική διαταραχή όσο καιρό υπήρξαν σύμμαχοι ή συνεργάτες μας. Δεν το γνωρίζαμε γιατί τότε το έκρυβαν καλά κι εμείς, θύματα της καλοσύνης και της καλής πίστης μας, είχαμε ξεκινήσει την συνεργασία μας παρασυρμένοι από τα όμορφα λόγια τους και το κοινό συμφέρον. Αλίμονο όμως, η δολιότητά τους αποκαλύφθηκε και ξεσκέπασε τελικά την κρυμμένη πραγματικότητα. Κι εμείς ήρθαμε μπροστά στην σοκαριστική αποκάλυψη, με έναν αντίπαλο απρόβλεπτο και εγωπαθή, που λειτουργεί πια ορμώμενος από τις παρορμήσεις του. Εμείς δεν είμαστε έτσι. Εμείς έχουμε ισχύ και την επιδεικνύουμε με λογική και σύνεση στο όνομα της Ελευθερίας και των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Ρωτήστε τη Σερβία και το Ιράκ που τα έχουν και πιο πρόσφατα, να σας πουν.

Τα δικά μας Μέσα Ενημέρωσης είναι αξιόπιστα και λειτουργούν υποδειγματικά με γνώμονα την έγκαιρη και προπαντός την έγκυρη ενημέρωση. Οι άλλοι είναι που κάθε φορά προσπαθούν να διαστρεβλώνουν την αλήθεια και να παραπληροφορούν τον κόσμο. Διαχρονικά έχουμε αποδείξει αυτό το υψηλό αίσθημα ευθύνης που μας διακατέχει σχετική με την ελεύθερη και σωστή πληροφόρηση. Πολλές φορές μάλιστα αναγκαστήκαμε να κατασκευάσουμε και τις αποδείξεις για να ισχυροποιήσουμε την αλήθεια που έπρεπε να ενστερνιστεί και η κοινή γνώμη.

Πάντοτε φυσικά σεβόμενοι τους κανόνες της ηθικής και της δεοντολογίας, που εμείς θέτουμε. Αν τώρα είχαμε κάποιες φορές παραποιήσει γεγονότα, ονόματα και πρόσωπα, μικρή σημασία είχε. Ο σκοπός άλλωστε αγιάζει τα μέσα. Εφόσον λοιπόν μπορούμε κι εμείς πάρα πολύ εύκολα να παραποιούμε τα γεγονότα, δεν υπάρχει λόγος να έχουν και οι άλλοι βήμα. Επομένως ο αποκλεισμός τους κρίνεται ως αναγκαίος γιατί στον πόλεμο το πρώτο θύμα είναι η αλήθεια και εμείς οφείλουμε με συνέπεια να υπηρετήσουμε αυτή την αρχή.

Το ΝΑΤΟ βομβαρδίζει την Γιουγκοσλαβία το 1999

Οι Ευρωπαίοι χριστιανοί πρόσφυγες έχουν πραγματικά ανάγκη από τη βοήθειά μας σε αντίθεση με τους Ασιάτες ή τους Αφρικανούς, που επιπλέον είναι και μουσουλμάνοι. Επομένως λέμε ότι ανοίγουμε τα σύνορά των χωρών μας και τα σπίτια μας να τους βοηθήσουμε. Εκτελούμε απόλυτα το χριστιανικό και ανθρωπιστικό μας καθήκον επιδεικνύοντας αλληλεγγύη. Βάλαμε τον Ιμπραήμ και τον Μοχάμεντ, την Φαϊζά και τη Ναντίρα στους καταυλισμούς για να μην τους βλέπουμε μπροστά μας και υπάρξει περίπτωση να μας θυμίσουν όσα τους έχουμε κάνει, αλλά δεν απαιτούμε το ίδιο για τον Όλεγκ και την Τατιάνα.

Ξεπληρώνουμε την απάθεια που δείξαμε για κάθε πνιγμένο προσφυγόπουλο της Μεσογείου, με δάκρυα συγκίνησης για κάθε γυναίκα ή παιδί που έρχεται από την Ευρώπη. Στα πρόσωπά τους βλέπουμε πόσο κοντά μπορούμε να βρεθούμε στην ανάγκη για βοήθεια, από τη μια στιγμή στην άλλη, σε αντίθεση με τους άλλους που δεν μας αφορούν. Φήμες ότι είμαστε σκατόψυχοι τις θεωρούμε ανυπόστατες και δεν τους δίνουμε καμία σημασία.

Κάθε πολίτης αυτής της χώρας πρέπει να είναι με το μέρος κάποιου από τους δύο αντιμαχόμενους. Κάθε απόπειρα για ανάλυση της κατάστασης και κριτική στάση απαγορεύεται. Αν μιλάς λοιπόν για την δεδομένη ναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, τα φασιστικά τάγματα εφόδου όπως το Αζόφ και τον Στεπάν Μπαντέρα, είσαι αυτόματα με τον Πούτιν και επικροτείς την ρωσική επιθετικότητα. Αν ασκείς κριτική στη στάση των ΗΠΑ και της ΕΕ απέναντι στη Ρωσία, δίνεις άλλοθι σε αυτούς που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο. Το διεθνές δίκαιο που διασφαλίζεται από δικαστήρια που δεν αναγνωρίζουν φυσικά ούτε η Ρωσία ούτε και οι ΗΠΑ. Ποιος εγκληματίας άλλωστε θα επέλεγε το αντίθετο αν μπορούσε να το αποφύγει;

Επειδή Ανήκομεν εις την Δύσιν, αλλά γεωγραφικά είμαστε κοντά στα σύνορά της με την Ανατολή, πρέπει να δείχνουμε στη Δύση ότι δεν είμαστε η Ανατολή της Δύσης. Άρα καλά κάνουμε και τρέχουμε πρώτοι να πάρουμε θέση μπροστά μπροστά κάθε φορά που ακούγεται το σάλπισμα της Δύσης, που μας καλεί. Εδώ το κάναμε τότε που είχαμε τα μνημόνια όπου παρά τις τόσες περικοπές δεν αγγίξαμε τις δαπάνες εκείνες που αφορούσαν στο ΝΑΤΟ, τώρα θα κολλούσαμε που η οικονομία μας καλπάζει και η διεθνής μας θέση έχει ισχυροποιηθεί; Η Δύση άλλωστε στην οποία ανήκομεν, θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό μας. Ας μην στεκόμαστε τώρα σε λεπτομέρειες και στις κακοήθειες που διαδίδουν μερικοί (κυρίως κομμουνισταί είναι αυτοί, να ξέρετε) πως η Δύση όχι μόνο δεν μας στήριξε όπως όφειλε τόσο ως σύμμαχο όσο και με βάση το διεθνές δίκαιο, αλλά αντιθέτως στάθηκε απέναντί μας.
Υεμένη – 2018

Στην Υεμένη και τη Συρία δεν γίνεται πόλεμος. Και αν γίνεται δεν μας αφορά εμάς γιατί δεν το δείχνει η τηλεόραση. Όταν λοιπόν εμείς λέμε να σταματήσει ο πόλεμος, μιλάμε για τον πόλεμο που αφορά λευκούς χριστιανούς και όχι μελαμψούς μουσουλμάνους. Κακώς η UNICEF ανακοίνωσε ότι από το 2015 μέχρι σήμερα έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί 10.200 παιδιά, ενώ μόνο το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2022, τουλάχιστον 47 έχουν σκοτωθεί ή ακρωτηριαστεί από τις πυραυλικές επιθέσεις της Σαουδικής Αραβίας.

Ορθώς δεν ασχολούμαστε με το γεγονός ότι περισσότερα από 2.500 σχολεία έχουν διαλυθεί και οι επιδρομές χτυπούν απροκάλυπτα πολιτικούς στόχους όπως τις τηλεπικοινωνίες, νοσοκομεία και το δίκτυο ύδρευσης. Κάνουμε πολύ καλά που αγνοούμε αυτά που λένε αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών ότι ο πόλεμος στην Υεμένη συνεχίζει να κλιμακώνεται και αναμένεται μεγαλύτερη αύξηση των θυμάτων, στην φτωχότερη χώρα της Ασίας.

Η τηλεόραση ποτέ δεν το έδειξε και η κοινή γνώμη αδιαφορεί για αυτό. Καταρχήν πέφτει μακριά. Άσε που για αυτή την καταστροφή λένε οι κακόβουλοι ότι ευθύνεται η φιλειρηνική σύμμαχος μας Σαουδική Αραβία. Και όπου εμπλέκονται με τέτοιο τρόπο σύμμαχοι, δεν πρέπει να μας απασχολεί. Και ας φωνάζουν μερικοί στη Λευκωσία και στην Αμμόχωστο για Αττίλες, αγνοούμενους, κατοχή και τα συναφή… Αυτά εμείς τα ακούμε βερεσέ.

@Νίκος Καψαλης /19-02-2022

Γράψε την άποψη σου ελεύθερα με ευπρέπεια κι ορθό λόγο.
Δεν επιτρέπεται η προπαγάνδα ή το κουτσομπολιό.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.
Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

*