Topics:

Ενέργεια από Αλγη

Εντελώς χωρίς ηλεκτρική ενέργεια. Ο Γάλλος βιοχημικός Pierre Calleja έχει σχεδιάσει έναν συναρπαστικό φιλικό προς το περιβάλλον λαμπτήρα που θα μπορούσε να φωτίζει τους δρόμους και τα γκαράζ, ενώ θα μειώνει τις εκπομπές CO2. Λειτουργεί...

Ενέργεια από Αλγη

Εντελώς χωρίς ηλεκτρική ενέργεια.

Ο Γάλλος βιοχημικός Pierre Calleja έχει σχεδιάσει έναν συναρπαστικό φιλικό προς το περιβάλλον λαμπτήρα που θα μπορούσε να φωτίζει τους δρόμους και τα γκαράζ, ενώ θα μειώνει τις εκπομπές CO2. Λειτουργεί εντελώς χωρίς ηλεκτρική ενέργεια, που τροφοδοτείται αποκλειστικά από ένα σωλήνα γεμάτο με λαμπερά πράσινα άλγη. Η λάμπα χρησιμοποιεί την ενέργεια που δημιουργείται από την διαδικασία της φωτοσύνθεσης της άλγης για να τροφοδοτήσει το φως μέσα, ενώ τα ίδια τα άλγη ζουν με CO2 στον αέρα έξω.

Η λάμπα είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να μπορεί να αποθηκεύει την ενέργεια από την φωτοσύνθεση για μεταγενέστερη χρήση. Με αυτόν τον τρόπο, όταν μεταφέρεται σε περιοχές με χαμηλό φωτισμό, μπορεί να ανάβει χωρίς την ανάγκη για οποιαδήποτε εξωτερική πηγή ενέργειας. Ένας μοναδικός λαμπτήρας θα μπορούσε να απορροφήσει περίπου έναν τόνο άνθρακα από τον αέρα σε μόλις ένα χρόνο – το ίδιο ποσό με 150 ή 200 δέντρα. Αν οι λαμπτήρες αυτοί μπορούσαν να εισέλθουν στην μαζική παραγωγή, θα μπορούσαν να προχωρήσουν πολύ στην καταπολέμηση της δαινομοποιημένης και πολυδιαφημισμένης “κλιματικής αλλαγής” και στην μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Είναι ενδιαφέρον ότι η λάμπα δεν είναι η μοναδική μυθιστορηματική εφαρμογή που έχει βρει ο Calleja από τα μικροφύκη. Αυτός και η ομάδα του στο FermentAlg χρησιμοποιούν ήδη μικροφυκτήρια για κάθε είδους εφαρμογές, από μια βιώσιμη πηγή συμπληρωμάτων Ωμέγα 3 έως βάσεις για φυσικά καλλυντικά. Γνωρίζουν ήδη πώς να αξιοποιήσουν τα φύκια ως πηγή βιοκαυσίμων.

Αξίζει να μελετήσεις την ιστοσελίδα τους στο www.fermentalg.com και να αντιληφθείς -επιτέλους- πόσο μας θεωρούν ηλίθιους οι ελίτ και μας μανιπουλάρουν κατά τα συμφέροντα τους.

@OWL / edwhellas.gr / 2016 – 2019

 

 • Το διοξείδιο του άνθρακα είναι για τα φυτά ότι το οξυγονο για τα έμβια όντα.
  Η συμμετοχή του στη σύνθεση της ατμόσφαιρας έχει μικρό ποσοστό και οχι μόνο δεν επιβαρύνει οτιδήποτε αλλά είναι απαραίτητο για τον πλανήτη.
  Οι μεγάλες μονάδες παραγωγής λαχανικών και οποιονδήποτε φυτών σε θερμοκήπια εγκαθιστούν συσκευές παραγωγής διοξειδίου του άνθρακα και έχουν διπλάσια ανάπτυξη και παραγωγικότητα των φυτών στον ιδιο χρόνο με την παραδοσιακή καλλιέργεια σε θερμοκήπια.
  Στη φύση τα φυτά καταναλώνουν διοξείδιο και παράγουν οξυγόνο δινοντας ζωή σε όλο τον πλανήτη. Το διοξείδιο παράγεται επίσης σε μεγαλα ποσοστά απο την θάλασσα,(απο τους οργανισμούς που εμπεριέχει.
  Είναι κρίμα λοιπόν να συνεχίζεται η παραπλήροφόρηση που σκορπάει απλόχερα η χαζάρικη μαφία για να εκμεταλλεύται επίσης τους πληθυσμούς που ελέγχει, πληρώνοντας στην τράπεζα ρύπων τεράστια ποσά.
  Παρακαλώ κοιτάξτε στην τελευταία σειρά του λογαριασμού σας στη ΔΕΗ και θα δείτε τα χρήματα του λογαριασμού σας επί χίλια. Αυτά τα ποσά τα καρπώνονται απο τους καταπιστευματικούς λογαριασμούς των χωρών επιπλέον εκείνων για την τράπεζα ρύπων.
  Να είσαστε καλά

Γράψε την άποψη σου ελεύθερα με ευπρέπεια κι ορθό λόγο.
Δεν επιτρέπεται η προπαγάνδα ή το κουτσομπολιό.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.
Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

*