Topics:

Φάτε και Φαγωθείτε Ανθρώπινα Ζώα

"Εάν θέλεις να δεις πώς ήταν η τροφή σου χθες, κοίτα το σώμα σου σήμερα. Εάν θέλεις να δεις πώς θα είναι το σώμα σου αύριο, κοίτα την τροφή σου σήμερα.'' Yajurveda. Ποια ζωή, ποια...

Φάτε και Φαγωθείτε Ανθρώπινα Ζώα

Το σύνθημα «Φάτε»  Το παρασύνθημα «Φαγωθείτε»

Όπως σφάζουν τ’ αρνιά, έτσι σφάζουν κι εσένα

Αντέχεις την Αλήθεια; Αντέχεις να δεις τι γίνεται με το αρνάκι που σουβλίζεις με περισσή ανοησία ή με το κοτοπουλάκι που ηλίθιος το θεωρείς ελαφριά τροφή; Φυσικά κι αντέχεις, να το δεις,  άλλωστε δεν σου έχει μείνει ίχνος ανθρωπιάς, ευσπλαχνίας, σεβασμού, λογικής. Σκέψου για λογαριασμό σου επιτέλους, έστω και για μια φορά, ακόμα κι αν είναι μπερδεμένα, ακόμη κι αν πρέπει να πλεύσεις στις θάλασσες του αφηρημένου! Γιατί πρέπει να καταναλώνεις και να τρως αίμα; Γιατί πρέπει να συνεχίζεις αυτή την φρίκη; Γιατί; Δες τα video αν αντέχεις, αν ανήκεις στην φυλή των Ανθρώπων κι όχι των ανθρώπινων ζώων που διαλαλούν δεξιά αριστερά “χριστός ανέστη” και “καλά χριστούγεννα” πάνω στο αίμα και τον πόνο εκατομμυρίων ζωών. Στην πρώτη κοινοποίηση αυτού του άρθρου, διαφορετικό και περισσότερο καυστικό και αληθινό ήταν ένα ακόμη βίντεο μα το έχουν κατεβάσει 5-6 φορές από το «ελεύθερο κι ανεξάρτητο» youtube.

Αν αυτά που θα δεις πιο κάτω στο άρθρο δεν σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο … έχεις τελειώσει.

Αν θεωρείς φρικτές τις εικόνες των video κι αναρωτηθείς υποκριτικά κι ηλίθια, «μα ποιοι τα κάνουν αυτά καλέ;» μιά πιθανή και προφανής απάντηση είναι περίπου ίδια με εκείνη του Πικάσο στον Γερμανό αξιωματικό για την Guernica «Δικό μας έργο είναι».  Αλλά το προφανές δεν είναι πάντα και το αληθινό. Το μαθαίνεις αν μελετήσεις μερικά χρόνια. Το προφανές είναι χρήσιμο μόνον όταν κρύβει το Οφθαλμοφανές, αν δεν το κάνει αυτό, είναι άχρηστο.

Η οικονομία της υπερκατανάλωσης.

Καταναλωτές και προϊόντα, οι άνθρωποι

Ποιοι είναι τ αφεντικά; Αναρωτιέσαι; Μπορείς ν’ αναρωτηθείς; Όπως σφάζουν τ’ αρνιά το Πάσχα, έτσι σφάζουν κι εσένα. Όπως αρμέγουν τις αγελάδες, έτσι αρμέγουν κι εσένα. Όπως θερίζουν τις κότες έτσι θερίζουν κι εσένα. Τα ζωντανά στο video ΕΙΝΑΙ ΕΣΥ … τα παιδιά σου, οι φίλοι σου οι κοινωνίες σου, ο πολιτισμός σου. Καθόλου φαύλος ο κύκλος του Δημιουργού που προσκυνάς σαν πιστός-πρόβατο. Είναι Τέλειος. Με Αρχή, Mέση, Tέλος. Συνένοχοι και θύματα, τα ίδια πρόσωπα. Μια συλλογική ανθρώπινη (!) αυτοκαταστροφική μανία.

Κοίτα προσεκτικά πολλές φορές το video, μην γυρνάς τα μάτια σου στην ζωή σου. Το πρόσωπό σου είναι στη γουρούνα. Το κορμί σου στην αγελάδα. Η μοίρα σου στις κότες. Η ψυχή σου στ’ αρνί. Πρέπει να παράγεις. Πρέπει να κερδίζουν. Σε πληρώνουν για να καταναλώνεις αυτά που παράγεις. Κι αντί γι’ αυγά, γεννάς κέρδη και κρέας. Σε χρειάζονται μόνο ως μέσο παραγωγής και κατανάλωσης. Σε χρειάζονται ως πρώτη ύλη. Σε χρειάζονται μόνον για ΕΝΕΡΓΕΙΑ, για ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ και σε φορτίζουν ανάλογα. Για τόσο μόνο. Ύστερα γίνεσαι βάρος. Ζημία για την επιχείρηση … κι αυτό σου αξίζει, γιατί είσαι συνυπεύθυνος για τις εικόνες του video

Είσαι συνυπεύθυνος για το αίσχος του, για την συνέχιση και την διαιώνιση του. Ποια ζωή, ποια αγάπη και ανώτερες χριστιανικές  γελοιότητες, είναι μόνο βιομηχανία, μπίζνες, κέρδη. Στα τσιγκέλια κρεμασμένες οι ζωές σας, στο χαντζάρι του χασάπη οι ψυχές σας και εν ζωή και μετά θάνατον. Χωρίς Ανάσταση. Γιατί Ανάσταση για εσένα σημαίνουν οι εικόνες στο video. Ανάσταση για εμάς είναι … κάτι άλλο που και να στο ξαναπώ δεν είσαι ικανός να το καταλάβεις, όπως οι κότες, τα γουρούνια, οι αγελάδες, τ’ αρνιά, δεν καταλαβαίνουν από λέξεις, καταλαβαίνουν όμως από ΠΟΝΟ, αυτόν τον πόνο τον έχεις στα χέρια σου, στα παιδιά σου και στην γενιά σου έκφυλο καταναλωτικό ζώο.

Δες τα βίντεο και αν μετά συνεχίζεις σαν να μην σε αφορά όλο αυτό …τότε … κακώς διαβάζεις αυτό το σάιτ.

Το Earthlings είναι ένα ντοκιμαντέρ με θέμα την απόλυτη οικονομική εξάρτηση που έχει από τα ζώα η ανθρωπότητα. Από τα κατοικίδια, την τροφή, την διασκέδαση έως την επιστημονική έρευνα. Με την χρήση κρυφής κάμερας και με υλικό που δεν έχει ξανά προβληθεί, το Earthlings μας δείχνει βήμα προς βήμα τις καθημερινές πρακτικές των μεγαλύτερων βιομηχανιών του κόσμου, οι οποίες όλες εξαρτώνται απόλυτα στα ζώα για το κέρδος τους. Το Earthlings είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά ντοκιμαντέρ που φτιάχτηκαν ποτέ στον τομέα της φύσης, των ζώων και των ανθρώπινων οικονομικών συμφερόντων.

Απόψεις συνεργατών κι αναγνωστών του terra papers

GEORGE TRIANTAFYLLOS:  Κοίτα μέσα σου. Τι βλέπεις; Δεν βλέπεις τίποτα; Γιατί; Είναι μαύρο σκοτάδι; Άκου τότε, αφουγκράσου. Τι ακούς; Τι; Κάποιος φωνάζει βοήθεια; Ποιός; Γνωρίζεις τη φωνή; Είναι η δική σου φωνή; Η φωνή του εαυτού σου λοιπόν! Σε καλεί να τον βοηθήσεις! Βοήθησέ τον λοιπόν! Μην τον βάφεις με περισσότερο αίμα αθώων ψυχών! Ανάστησέ τον! Κάνε αυτό το Πάσχα διαφορετικό! Χαρούμενο! Ζήσε την Ανάσταση του εαυτού σου!

Ζωή Σιδεράτου: Ο εφιάλτης ξεκινάει τις παραμονές των μεγάλων χριστιανικών εορτών.  Κάθε φορά οι άνθρωποι επιτίθενται σε διαφορετικές ομάδες ζώων ή πουλερικών. Τα Χριστούγεννα στις ταλαίπωρες γαλοπούλες και το Πάσχα στα δύστυχα αρνάκια και κατσίκια. Τον υπόλοιπο χρόνο αρκούνται στα μοσχαράκια, τα κοτόπουλα και στα γουρουνάκια. Το Πάσχα δε, πιστεύω ότι είναι το χειρότερο απ’ όλα. Τυλίγουν εντόσθια, κόβουν καρδιές, σπλήνες, συκώτια, τρώνε γλώσσες, μάτια, μυαλά και αμελέτητα. Το μεγαλύτερο πανηγύρι γίνεται όταν σουβλίζουν το υπόλοιπο εναπομείναν σώμα και χορεύουν σαν κανίβαλοι γύρω από την σούβλα. Κατά τα άλλα εορτάζουν την «Ανάσταση του Χριστού της αγάπης» έχοντας κατά νου μόνον την κοιλιά τους.

Stavroula X@xlidaki: Πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτησή σας και αφού τη διάβασα αναπτύσσεται μια ολόκληρη σειρά άλλων ερωτημάτων. Τι είναι πολιτισμός; Μπορεί ο πολιτισμός να βάλει μέσα του τη φύση; Εκτός από το ότι είναι άλλος ένας «-σμός» σκεφτείτε μόνο το γεγονός ότι τα ίδια μας τα σπίτια από την πιο ταπεινή καλύβα μέχρι και το πιο πολυτελές διαμέρισμα είναι για να κρατούν έξω από εμάς τη φύση. Τι σημαίνει κοινή διατροφική συνήθεια; Και κάποιος αποκλίνει αυτής μήπως η ερμηνεία για τη στάση αυτή που δόθηκε πιο πάνω δημιουργείται για να συντηρήσει την όποια συνήθεια επικρατεί;

Όσο για τους θεούς, τουλάχιστον τους Ολύμπιους πότε δεν τους ενδιέφερε να καθιερώσουν μια κοινή διατροφική συνήθεια γιατί ποτέ δεν είχαν τέτοιο ρόλο. Δεν είναι θεοί που επιβάλλουν τι πρέπει να κάνουν οι θνητοί και δεν τους ενδιαφέρουν καθόλου. Η ελληνική μυθολογία δείχνει σε πάρα πολλά παραδείγματα ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να μην θίγεται το δίκαιο και πάντα όταν αυτό δεν συμφωνεί με τα δικά τους συμφέροντα. Οι θεοί στο Ελληνικό πάνθεο δεν είναι ο θεός των μονοθεϊστικών θρησκειών που απαιτεί, επιβάλλει και διεκδικεί. Οι καθιερωμένες διατροφικές συνήθειες και πρακτικές επιβλήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από τα ιερατεία που μόνο άριστα στο πνεύμα και στο σώμα δεν ήταν.

Όσο για την σιωπηλή συναίνεση των εμψύχων σφαγίων φαντάζονται ότι αναφέρεται ο Μάξιμος στο σκύψιμο της κεφαλής του ζώου; Αυτό αν παρατηρήσει κανείς ανάγλυφα από τη Ρωμαϊκή περίοδο, αλλά και φωτογραφίες από σύγχρονες αιματηρές θυσίες ζώων που συμβαίνουν ακόμα και σήμερα με την ευλογία της εκκλησίας, θα παρατηρήσει ότι υπάρχει ένα σκοινί που περνάει μέσα από έναν δακτύλιο στερεωμένο στο πάτωμα και δεμένο γύρω από το λαιμό του ζώου. Το σκοινί τραβιέται και αναγκάζει το ζώο να ενσκήψει, μια στάση που ερμηνεύεται ως συγκατάβαση.

Συγγνώμη, αλλά θεωρώ επίσης άστοχο το επιχείρημα περί οδύνης όταν πεθαίνουν άνθρωποι καθώς δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια συλλογιστική. Η ζωή είναι μία και δεν ιεραρχείται με το πόσο πονάει κάποιος για κάτι. Στην ίδια βάση γράφει και ο Πλούταρχος ότι εφόσον για να επιβιώσει η ανθρώπινη ζωή θα πρέπει να καταναλώσει ζωή τουλάχιστον θα πρέπει αυτό που καταναλώνει να μην επιλέγεται με βάση τη φιληδονία και την απληστία.

Αυτό που θα πρέπει να μας προβληματίζει δεν είναι αν κάποιος νιώθει τον ίδιο ή μεγαλύτερο πόνο για τον συμπολίτη του που πεθάνει, αλλά το πόσο αναίσθητος έχει γίνει στο σκηνικό της οποιαδήποτε σφαγής και αφαίρεσης της ζωής που συμβαίνει μπροστά στα μάτια του και τη βαφτίζει ηρωική πράξη (βλ. πρόσφατες αυτοκτονίες κτλ.) Ίσως αν δεν τρεφόταν με τροφές αίματος να μην ήταν τόσο εξοικειωμένος με τέτοιες εικόνες.

Και φυσικά, τελειώνοντας, η διατροφή δεν είναι φάρμακο. Είναι μια σημαντική παράμετρος, αλλά θεμελιακή. Δεν υποστηρίχθηκε πουθενά ότι τρώγοντας μόνο σαλάτες αυτόματα γίνεσαι πνευματικό ον, οπότε δεν βλέπω λόγο να χαρακτηρίζονται οι απόψεις του άρθρου σαν δείγμα φανατισμού. Δεν μου προσφέρει τίποτα μια σαλάτα όταν την ίδια ώρα βρωμίζω το νου μου αδιακρίτως με εικόνες σφαγής ανθρώπων στο νυχτερινό δελτίο ειδήσεων.

Vicky Chrisikou: Για να φάει κάποιος κρέας πρέπει να νεκρωθεί ψυχικά, πνευματικά και συναισθηματικά. Η πράξη της σφαγής είναι αποτρόπαια. Γι αυτό όλες οι σφαγές γίνονται κρυφά και απομακρυσμένα, για να μην φθάνουν σε μάς οι κραυγές των ζωντανών συναισθανόμενων υπάρξεων που χάνουν την ζωή τους για να γίνουν «φαγητό» για κάποιους. Η κρεατοβιομηχανία κρύβει επιμελώς όλα όσα μας αφορούν για την διατροφή μας: την υγειονομική της κατάσταση, τις ψυχολογικές επιπτώσεις και τις πνευματικές συνέπειες του να τρώμε ένα πλάσμα που δημιουργήθηκε για να ζήσει, έχει την δική του λογική, έχει συναισθήματα και ΠΟΘΟ για ζωή.

Κι έρχεται ο «άνθρωπος» παραπληροφορημένος, με πλύση εγκεφάλου, με παγωμένη καρδιά και παχυλό νου από την έξη της κατανάλωσης σάρκας, κι επιμένει να γίνεται πελάτης μιας βιομηχανίας που υπηρετεί τον θάνατο, την αρρώστια, την περιβαλλοντική καταστροφή και τους πολέμους. Δεν έχει ειπωθεί ότι «μάχαιραν έδωσες, μάχαιραν θα λάβεις;» Πως είναι δυνατόν να περιμένουμε να έχουμε ειρήνη και ζωή, όταν εμείς οι ίδιοι καταστρέφουμε την ειρηνική διαβίωση άλλων ειδών, τα κυνηγάμε για να τα σκοτώσουμε, προξενούμε τέτοιο πόνο και ψυχική οδύνη, την οποία μετά καταναλώνουμε με την σάρκα. Πως είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι σπέρνοντας τον θάνατο θα θερίσουμε ζωή, υγεία, ευτυχία; Δεν είναι δυνατόν! Τις συνέπειες τις βλέπουμε γύρω μας.

Ηρακλής Β: Ναι είναι δύσκολο να το κατανοήσετε και να δεχθείτε ότι ο άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος για να διατρέφεται με κρέας αλλά εφ’ όσον δεν έχετε έστω και λίγο ελεύθερο νου δεν απορώ καθόλου. Πάντα περιμένετε λύσεις από τους άλλους και κρατάτε ότι σας βολεύει όχι την αλήθεια. Γιατί και αποδείξεις που σας δείχνουμε ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ να τις δεχθείτε, άρα καταλαβαίνει κανείς την πνευματική σας κατάσταση.

Σαν κάποιον μεγαλύτερο μου, που γνωρίζω καλά, αντιδράτε όταν σας λένε ότι το κρέας δεν κάνει καλό που μου λέει αφού στην τηλεόραση βγαίνουν οι γιατροί και το λένε εγώ το λέω !!! και γελάει ειρωνικά κιόλας!! (λες και η τηλεόραση νοιάζεται για το καλό του κόσμου και όχι για να τον καθοδηγεί εκεί που θέλουν, απλά για κλάματα) και φαίνομαι εγώ ο παράξενος. Αλλά δε βαριέσαι, όταν γνωρίζεις ότι κάνεις το σωστό και προσπαθείς να το μεταδώσεις όλα τα άλλα περισσεύουν γιατί κάποια στιγμή, λέμε κάποια, θα το καταλάβουν και αυτοί και ίσως να θελήσουν να το κάνουν αλλά και να γίνουν και καλύτεροι άνθρωποι κιόλας.  Ο κρεατοφάγος είναι νεκρός, σαν το νεκρό κρέας που τρώει.

Χριστίνα: Χριστιανοί – κρεατοφάγοι, φάτε ένα μήνα μόνο, ΜΟΝΟ, κρέας και ΤΙΠΟΤΑ άλλο, σκέτο αγνό καθαρό κρεατάκι, όπως τα λιοντάρια κλπ κλπ και άμα επιβιώσετε, ελάτε να τα ξαναπούμε, ενώ οι βλάκες χορτοφάγοι όπως πχ εγώ, 6 χρόνια ακόμα ζω χωρίς κρέας, όπως και άλλοι δυτικοί που είναι γενιές και γενιές χορτοφάγοι. Διαβάστε κι άλλα άρθρα, για να φροντίσετε την διατροφή σας κάθε μέρα κι όχι περιστασιακά και καθ’ υπόδειξη για υποκριτικές σκοπιμότητες.

”Εάν θέλεις να δεις πώς ήταν η τροφή σου χθες, κοίτα το σώμα σου σήμερα. Εάν θέλεις να δεις πώς θα είναι το σώμα σου αύριο, κοίτα την τροφή σου σήμερα.” Yajurveda.

@ Ηω Αναγνώστου /miastala.com 2009