Topics:

Λογοκρισία στο YouTube

Το YouTube θα λογοκρίνει προληπτικά την “νέα παραπληροφόρηση”. Το YouTube, η κυρίαρχη πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο στον κόσμο, έχει ήδη αφαιρέσει πάνω από ένα εκατομμύριο βίντεο λόγω παραβίασης των αυστηρών και αμφιλεγόμενων κανόνων «παραπληροφόρησης». Όμως,...

Λογοκρισία στο YouTube

Το YouTube θα λογοκρίνει προληπτικά την “νέα παραπληροφόρηση”.

Το YouTube, η κυρίαρχη πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο στον κόσμο, έχει ήδη αφαιρέσει πάνω από ένα εκατομμύριο βίντεο λόγω παραβίασης των αυστηρών και αμφιλεγόμενων κανόνων «παραπληροφόρησης». Όμως, σε μια νέα ανακοίνωση, ο τεχνολογικός γίγαντας αποκάλυψε ότι θα γίνει ακόμη πιο αυστηρός και θα καταστείλει προληπτικά την «νέα παραπληροφόρηση» προτού έχει την ευκαιρία να κερδίσει την έλξη.

Ο Chief Product Officer του YouTube, Neal Mohan, περιέγραψε πώς η πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο θα αρχίσει να “εντοπίζει την νέα παραπληροφόρηση προτού γίνει viral σε μια ανάρτηση ιστολογίου” . Η διαδικασία θα περιλαμβάνει συνεχή εκπαίδευση των συστημάτων μηχανικής εκμάθησης του YouTube με «έναν ακόμη πιο στοχευμένο συνδυασμό ταξινομητών, λέξεων-κλειδιών σε πρόσθετες γλώσσες και πληροφοριών από τοπικούς αναλυτές» για τον εντοπισμό «αφηγήσεων» που δεν καταλαβαίνει ή συμφωνεί ο κύριος ταξινομητής του YouTube.

Ο Μόχαν πρόσθεσε: «Με την πάροδο του χρόνου, αυτό θα μας κάνει πιο γρήγορους και πιο ακριβείς στο να εντοπίζουμε αυτές τις ιογενείς ‘παραπληροφοριακές’ αφηγήσεις».

Όταν το YouTube εντοπίσει αυτό που αποκαλεί «ιογενείς παραπληροφοριακές αφηγήσεις», θα μειώσει την εμβέλεια ορισμένων βίντεο και θα ωθήσει τους θεατές προς τα «έγκριτα» βίντεο (βίντεο από επωνυμίες, κεντρικά μέσα ενημέρωσης και αρχές “υγιείς” που το YouTube έχει θεωρήσει έγκυρες) αναζήτηση και συστάσεις.

Για θέματα στα οποία δεν υπάρχει έγκυρο περιεχόμενο, το YouTube εξετάζει το ενδεχόμενο να αναπτύξει πάνελ ειδήσεων (που κατευθύνουν τους θεατές σε άρθρα κειμένου για σημαντικές εκδηλώσεις ειδήσεων), πλαίσια ελέγχου “γεγονότων” (τα οποία κατευθύνουν τους θεατές σε περιεχόμενο από τους λογοκριτές, τους ελεκτές δεδομένων) και νέους τύπους ετικετών που προσθέτουν “μια δήλωση αποποίησης ευθύνης που προειδοποιεί τους θεατές ότι υπάρχει έλλειψη πληροφοριών υψηλής ποιότητας”.

Ωστόσο, το YouTube δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούν αυτές οι ετικέτες, επειδή «η εμφάνιση μιας ετικέτας θα μπορούσε ακούσια να βάλει στο προσκήνιο ένα θέμα που διαφορετικά δεν θα μπορούσε να κερδίσει έλξη».

Ο Mohan δικαιολόγησε αυτά τα νέα μέτρα λογοκρισίας υποστηρίζοντας ότι «όσο πιο φρέσκες είναι οι παραπληροφορίες, τόσο λιγότερα παραδείγματα έχουμε για να εκπαιδεύσουμε τα συστήματά μας» και σημείωσε ότι οι νέες αφηγήσεις συχνά «εμφανίζονται γρήγορα και κερδίζουν απόψεις. Οι αφηγήσεις μπορεί να διολισθαίνουν από το ένα θέμα στο άλλο – για παράδειγμα, κάποιο γενικό περιεχόμενο ευεξίας μπορεί να οδηγήσει σε δισταγμό εμβολιασμού». Μπρρρρ!!!

Το YouTube στοχεύει προληπτικά την «αναδυόμενη» παραπληροφόρηση τουλάχιστον από το 2020 μέσω του «Intelligence Desk» του. Η πρωτοβουλία του Intelligence Desk ξεκίνησε το 2018 για την προληπτική αστυνόμευση και λογοκρισία «ακατάλληλου ή προσβλητικού περιεχομένου» και σε μια συνέντευξη το 2020 , ο Mohan αποκάλυψε ότι χρησιμοποιήθηκε επίσης για να κοιτάξει «πάνω από τον ορίζοντα» και «να παραμείνει μπροστά» αναδυόμενο περιεχόμενο «συνωμοσίας» και παραπληροφόρησης προτού «γίνει πρόκληση» στο YouTube.

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ !!! όλοι οι άνθρωποι του “ελεύθερου” κόσμου

@GYPAS / terrapapers.com

Γράψε την άποψη σου ελεύθερα με ευπρέπεια κι ορθό λόγο.
Δεν επιτρέπεται η προπαγάνδα ή το κουτσομπολιό.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.
Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

*