Topics:

Ο Kρεατοφάγος είναι Nεκρός

Ο κρεατοφάγος είναι νεκρός, σαν το νεκρό κρέας που τρώει. Ο Ιπποκράτης είπε κι ελάλησε «Είμαστε ό,τι τρώμε» Άρα τρώτε ψοφίμια ... είστε ψοφίμια!!! Ο Αλκμαίων ο Κροτωνιάτης, μεγάλος Προσωκρατικός φιλόσοφος, λέγοντας ότι η ψυχή...

Ο Kρεατοφάγος είναι Nεκρός

Ο κρεατοφάγος είναι νεκρός, σαν το νεκρό κρέας που τρώει.

Ο Ιπποκράτης είπε κι ελάλησε «Είμαστε ό,τι τρώμε»

Άρα τρώτε ψοφίμια… είστε ψοφίμια!!!

Ο Αλκμαίων ο Κροτωνιάτης, μεγάλος Προσωκρατικός φιλόσοφος, λέγοντας ότι η ψυχή είναι αθάνατη, δεν πρωτοτυπεί, αφού την ίδια άποψη εκφράζουν και ο Θαλής, ο Ξενοφάνης, ο Ηράκλειτος, ο Εμπεδοκλής. Εκείνο που καταπλήττει είναι η αιτιολογία που δίδει ο φιλόσοφος για τον θάνατο.

«Τους ανθρώπους διά τούτο απόλλυσθαι, ότι ου δύνανται την αρχήν τω τέλει προσάψαι» δηλ.
«Γι’ αυτό πεθαίνουν οι άνθρωποι, διότι δεν μπορούν να προσάψουν την αρχή στο τέλος»

Ο Αλκμαίων έφτασε σε αυτό το συμπέρασμα περνώντας από τα μονοπάτια του Ηράκλειτου, του Παρμενίδη, του Θαλή. Δεν μπορούν οι άνθρωποι να ενώσουν την αρχή με το τέλος γι αυτό πεθαίνουν. Δεν εννοούν οι φιλόσοφοι, την βρεφική με την ηλικία του γήρατος, όπως αφελώς ισχυρίζονται κάποιοι. Αυτό ανήκει στον γραμμικό χρόνο. Ο λόγος που οι άνθρωποι πεθαίνουν είναι γιατί δεν μπορούν να μαζέψουν / ενώσουν, όλα τα παράλληλα κομμάτια της ψυχής τους. Για να μπορέσουν να ξεφύγουν από την φούσκα της δημιουργίας της ύλης, έξω από την  φυλακή του Αφέντη, Δημιουργού – Θεού, στην Άχρονη κι Άμορφη Ενότητα. (Αυτό περιγράφεται εξαιρετικά στο ονειρικό διήγημα του Χ. Φ. Λαβκραφτ, «Το Ασημένιο Κλειδί» και «Μέσα από τις Πύλες του Ασημένιου Κλειδιού»)

Εδώ και χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι ανακάλυψαν ότι τα φαγητά, που έχουν τοξίνες και στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι πολύ νόστιμα, πειράζουν και δηλητηριάζουν τον ανθρώπινο οργανισμό. Γι’ αυτό προχώρησαν στην καθιέρωση χρονικών διαστημάτων όπου δεν έτρωγαν τροφές, που με τον ένα ή άλλο τρόπο συσσώρευαν τοξίνες στον οργανισμό. Ω, ναι, το κρέας και οι τροφές αίματος περιέχουν τ ο ξ ί ν ε ς  απολύτως ακατάλληλες για τον ανθρώπινο οργανισμό, κι ο άνθρωπος που είναι κρεατοφάγος είναι νεκρός, σαν το νεκρό κρέας που τρώει.

Αυτά τα χρονικά διαστήματα τα ονομάζουν αφελώς, νηστεία. Η νηστεία βασίζεται στην αποχή από τρόφιμα ζωικής προέλευσης (κρέας, ψάρι, αυγά, γαλακτοκομικά) και στην κατανάλωση φυτικών τροφίμων (φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ξηρούς καρπούς, δημητριακά, ρύζι, πατάτες, μακαρόνια) ωμών είτε μαγειρεμένων σε χαμηλές θερμοκρασίες (χωρίς τσιγάρισμα, τηγάνισμα κ.λ.π.) και σε μικρές ποσότητες, για λόγους θρησκευτικούς συνήθως· αλλά στην πραγματικότητα για να υπάρξει ένα μικρό σταμάτημα από την αιματοφαγία.

Η αποτοξίνωση από την άλλη, είναι μία φυσιολογική διαδικασία αποβολής από τον οργανισμό των άχρηστων ουσιών, που είτε παίρνουμε από το περιβάλλον είτε δημιουργούνται από την λειτουργία του ίδιου του οργανισμού (αναπνοή, διάσπαση των τροφών, λειτουργία κυττάρου κ.λ.π.), οπότε κακώς γίνεται μια στο τόσο, κατά διαστήματα, κι όχι συνεχώς.

Για τον σκοπό αυτό το ανθρώπινο σώμα, διαθέτει κατάλληλους μηχανισμούς αποβολής των τοξινών μέσω της ούρησης, των κοπράνων, του ιδρώτα και του εντέρου. Όταν οι άχρηστες αυτές ουσίες αυτές γίνουν πολλές και συσσωρευτούν δεν μπορούν να αποβληθούν εύκολα, δημιουργώντας βλάβες στο σώμα στην σκέψη στην διάθεση. Με την διατροφική αποτοξίνωση δίνουμε μια ευκαιρία στον οργανισμό, να αποβάλλει τις ήδη συσσωρευμένες τοξίνες μέσα από το μεγαλύτερο αγωγό αποβολής που είναι το έντερο. Ταυτόχρονα μειώνουμε την είσοδο τοξινών σε αυτόν και φροντίζουμε να έχουμε δυνατό κι ανεβασμένο ανοσοποιητικό. Οι τοξίνες συνήθως μπαίνουν στον οργανισμό μέσω των χημικών στις τροφές, των δηλητηρίων που βάζουν μέσα στα τσιγάρα, τον καφέ, το γάλα, του μολυσμένου αέρα, των φαρμάκων, των απορρυπαντικών, των οικιακών σκευών κλπ. Σήμερα όλη η τροφική αλυσίδα του ανθρώπου είναι μολυσμένη με παραπροϊόντα της βιομηχανικής δραστηριότητας όπως βαρέα μέταλλα, υδράργυρο, μόλυβδο, διοξίνες κ.α.

Η θάλασσα έχει διάφορους μηχανισμούς αποβολής της ρύπανσης: Ένας από αυτούς είναι τα μαλάκια, που ταυτόχρονα αποτελούν “λαχταριστούς μεζέδες”. Μερικοί πιστεύουν ότι επειδή δεν έχουν αίμα είναι κατάλληλα για την περίοδο της νηστείας ! Όμως στην πραγματικότητα είναι η εποχή των μαλακίων, λόγω του κύκλου της ζωής τους (εποχή που ξεκινάει η αναπαραγωγή τους και η εποχή με την μεγαλύτερη άμπωτη …άρα ό,τι σας βολεύει κάνετε).

Στα μαλάκια περιλαμβάνονται διάφορα είδη, τα σαλιγκάρια, οι αχιβάδες, τα καλαμάρια, τα χταπόδια. Ζουν κατά πλειονότητα στο νερό, συνήθως στη θάλασσα, τους ωκεανούς αλλά και σε γλυκό νερό. Τα οστρακοειδή είναι δίθυρα μαλάκια όπως τα μύδια, τα στρείδια, τα χτένια, τα κυδώνια κ.ά. Τα δίθυρα μαλάκια διηθούν το νερό με τα βράγχια, κατακρατώντας την τροφή τους, που αποτελείται κυρίως από φυτοπλαγκτόν, βακτήρια, σωματίδια, οργανικές ουσίες και υλικά αποδόμησης. Αποτελούν στην ουσία ένα είδος φίλτρου, μιας και κατακρατούν τα στοιχεία, που περιέχονται στο νερό.

Στις σημερινές λοιπόν θάλασσες, όλα τα μαλάκια περιέχουν, πολλαπλά την ρύπανσή της, που είναι εξαιρετικά μεγάλη. Είναι ένας σημαντικός κρίκος της τροφικής αλυσίδας και η αλόγιστη ρύπανση που έχει κάνει ο άνθρωπος στα νερά και κατ’ επέκταση στα νερά της θάλασσας, με την κατανάλωση τους επιστρέφει σε αυτόν! Τρώτε αυτά τα νόστιμα “φίλτρα της θάλασσας” και επιτρέπετε να μπαίνουν στον οργανισμό σας όλα τα χημικά και τα βαρέα μέταλλα των μολυσμένων θαλασσών; Χμ!

ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

Στην διατροφή μας ισχύει το 90/10

Δηλ. 90% μία διατροφή άριστη και απολύτως βιολογική /καθαρή στην καθημερινότητα μας και ένα 10% μπορεί να περιλαμβάνει «αμαρτωλές» για την υγεία μας απολαύσεις, σε ασήμαντα μικρή ποσότητα, αλλά πάντοτε αυστηρά ποιοτικές, φροντίζοντας ταυτόχρονα να διατηρούμε ανεβασμένο ανοσοποιητικό. Επίσης ισχύει το ίδιο 90/10 σε χρόνο, χώρο και σε ποιότητα, δεν υπάρχει λόγος καταναγκαστικών στερήσεων και δογματισμών. Όμως, ποτέ, ΠΟΤΕ, μα ΠΟΤΕ δεν καταναλώνουμε τα σκουπίδια των κοινωνικών εθίμων, εορτών και παραδόσεων, ειδικά τις ημέρες που τις χρησιμοποιεί ο μαζάνθρωπος.

Υπάρχουν αρκετά πιάτα για ιδιαίτερες κοινωνικές περιπτώσεις, που είναι αρκετά δύσπεπτα για καθημερινή κατανάλωση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο αυστηρό πλαίσιο του 10% σε εορταστικές ημέρες, φυσικά με απόλυτα αυστηρά βιολογικά υλικά και τον σωστό τρόπο μαγειρέματος. Θα βρείτε αρκετούς τρόπους μαγειρέματος εδώ στο terrapapers στην κατηγορία «διατροφικά» που θα σας βγάλουν από την δύσκολη θέση του «τι να μαγειρέψω» πέρα από τα συνηθισμένα, για να παραμείνω σε υγιεινά πλαίσια, να ικανοποιήσω τους καλεσμένους μου και να παραμείνω σε υψηλά αισθητικά επίπεδα.

Το κριτήριο του τι βάζουμε στο σώμα μας έχει να κάνει με την υγεία μας και όχι με τον κοινωνικό ή εορταστικό περίγυρο. Γιατί αν κάποιος περιοριστεί στο περιβάλλον του σχετικά με την διατροφή και κατά προέκταση την υγεία του, νοητική και σωματική απλά θα έχει και τα αποτελέσματα που έχουν οι άνθρωποι που ζουν στο περιβάλλον του. Με δεδομένο ότι ο καρκίνος και οι εκφυλιστικές ασθένειες θερίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο, είναι αυτονόητο και λογικό του τι παθαίνει, όποιος ακολουθεί την παράδοση και τις κοινωνικότητες.

Καρποφαγία συνδιαστικά με περιστασιακή μονοφαγία και ξηρασία στο 90% κι ας αφήσουμε κι ένα 10% για απολαύσεις καθαρά φυτικές/ποιοτικές και πάντοτε στα πλαίσια της υγείας.

Μόνον στα ΑΡΙΣΤΑ χρησιμοποιούμε το ΜΕΤΡΟΝ.-

Η ήπια καθημερινή άσκηση, είναι το έτερον μισό της διατροφής, για ευζωία.

Με δεδομένο ότι ο καρκίνος και οι εκφυλιστικές ασθένειες θερίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο είναι αυτονόητο και λογικό του τι παθαίνει, όποιος ακολουθεί την παράδοση και τις κοινωνικότητες. Όσοι λοιπόν τρώτε καθημερινά νεκρό, μαγειρεμένο κρέας (*DOR) αλλά και τα παράγωγα του, είστε Νεκροί, Νοητικά, Συναισθηματικά, Σωματικά, Ψυχικά. Η μαγειρεμένη τροφή είναι νεκρή τροφή (DOR) γιατί η θερμοκρασία σκοτώνει τις βιταμίνες που χρειάζεσαι για να είσαι ζωντανός και υγιής …ακόμη και στα μαγειρεμένα λαχανικά, σκέψου τώρα στο κρέας.  Αυτό δεν στο λέει ο διατροφολόγος σου !!! άλλο νεο-ηλίθιο σύγχρονο φρούτο της Νέας Τάξης Πραγμάτων ετούτο, ούτε η τηλεόραση το λέει, ούτε ο πνευματικός θα στο το πει, όχι γιατί δεν το ξέρει, (που δεν το ξέρει) αλλά γιατί δεν είναι πνευματικός. Όμως οι Πνευματικοί άνθρωποι από κάθε γωνιά της γης, αυτό λένε.

Το μαγειρεμένο κρέας είναι νεκρό, (είναι DOR) γιατί ωμό ο άνθρωπος δεν μπορεί να το φάει, αλλά τρώει τυρί, γάλα, αυγά, επεξεργασμένα και νεκρά. Όταν λέω νεκρά, εννοώ νεκρά από κάθε ουσία χρήσιμη για την ζωή, την υγεία, την ευεξία, την ευδαιμονία του ανθρώπου που τα καταναλώνει. Δεν χρειάζεται να έχεις την ευφυΐα του Νιλς Μπορ για να το καταλάβεις αυτό, το να επιλέγεις να το αγνοείς, είναι γιατί ήδη φλερτάρεις με το νοσοκομείο και τους τύπους με τις άσπρες μπλούζες.

*DOR: Η τοξική και θανατηφόρος μεταλλαγμένη οργόνη. Ο Ράιχ, στο περιοδικό “Δελτίο οργόνης” εξηγεί την προέλευση του όρου DOR ως εξής: «Η μεταλλαγμένη κατάσταση της οργόνης ονομάστηκε DOR, από τα αρχικά των λέξεων Deadly Orgone Radiation (Θανατηφόρα Οργονική Ακτινοβολία)» Η αιτία που προκαλεί αυτή την τοξική μετάλλαξη της οργόνης είναι η υπερδιέγερσή της είτε από την πυρηνική ακτινοβολία (ραδιενέργεια) είτε από συσκευές και εγκαταστάσεις υψηλής τάσης και παραγωγής ιονίζουσας ακτινοβολίας π.χ. ηλεκτρικά ρεύματα υψηλής συχνότητας, μηχανήματα ακτίνων-Χ, μηχανές μικροκυμάτων κ.ά. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικοί οι οργονίτες του orgonodrome γιατί ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ αυτή την θανατηφόρα οργονοενέργεια DOR σε OR την οργονοενέργεια της ζωής και της υγείας. Γι’ αυτό είναι σημαντικά τα ζωντανά τρόφιμα για τον οργανισμό γιατί έχουν υψηλή δόση καθαρής οργόνης.

Είναι ο άνθρωπος σαρκοφάγο ζώο; Υπό συνθήκες, είναι, αλλά όταν είναι σαρκοφάγος αυτόματα εκφυλίζεται κι αυξάνει η εντροπία. Το κρέας περιέχει αίμα και όποιος τρώει τροφές αίματος είναι υπανθρωποειδές, είναι ανθρώπινο ζώο κι όχι άνθρωπος. Εξελίσσεται από άνθρωπος σε κάτι κατώτερο, σε κάτι άλλο και παύει να είναι άνθρωπος. Αυτό ας το θυμάσαι όταν κάθεσαι μπροστά σε μια καλοψημένη μπριζόλα, σαν βαμπίρ. Διάβασε, ερεύνησε, μελέτησε λοιπόν τι είπαν οι Πνευματικοί άνθρωποι και δράσε ανάλογα.

Η Πνευματικότητα της Καρποφαγίας.

Οι αρχές της Πνευματικότητας έχουν παραμείνει οι ίδιες μέσα στους αιώνες. Η σύγχρονη επιστήμη μόλις τώρα φτάνει στα συμπεράσματα που οι φιλόσοφοι και οι μυστικιστές είχαν συνειδητοποιήσει από τα πολύ παλιά χρόνια. Επίσης και στον τομέα της διατροφής οι σύγχρονες έρευνες επιβεβαιώνουν την ανωτερότητα της διατροφής, που ακολουθείται από εκείνους που διάγουν μια πνευματική ζωή, την καρποφαγική διατροφή. Σε όλους τους τομείς -τον πνευματικό, τον ηθικό και τον βιολογικό, η καρποφαγική διατροφή [όχι η αιματοφαγία, ούτε η χορτοφαγία, ακόμη χειρότερα δε, ούτε η ωμοφαγία] ταιριάζει περισσότερο στον άνθρωπο της πόλης.

Για εκείνους που επιθυμούν να ακολουθήσουν το μονοπάτι που οδηγεί στην Πολεμική και στην Ανεξαρτησία, με έπαθλο την Ελευθερία, η αυστηρή καρποφαγική διατροφή είναι μονόδρομος. Όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι των πόλεων, μπορούν στο πλαίσιο του 90/10 να κάνουν και κάποια παρασπονδία, με έλεγχο και την απαραίτητη άριστη βιολογική ποιότητα. Εδώ ας μείνουμε στο πνευματικό κομμάτι του θέματος “κρεοφαγία” Αν εξετάσουμε τις διάφορες θρησκευτικές και μυστικιστικές παραδόσεις, βλέπουμε ότι συνιστούν ή απαιτούν τη καρποφαγική διατροφή για μακρά περίοδο χρόνου. Μια τέτοια διατροφή συνδέεται και με τις νεώτερες θρησκευτικές ή φιλοσοφικές παραδόσεις.

Ο Πυθαγόρας και οι οπαδοί του ήταν αυστηροί καρποφάγοι. Ο Έλληνας σοφός δίδασκε:

«Φίλοι μου, μη μολύνετε τα σώματα σας με το να τρώτε ακάθαρτες τροφές. Έχουμε αρκετά σπαρτά και δέντρα φορτωμένα με καρπούς. Έχουμε εύγευστα λαχανικά και ρίζες που είναι έτοιμα για να τα μαγειρέψουμε και δεν υπάρχει έλλειψη από καρπούς και μέλι. Στην γη μας υπάρχει αφθονία από τέτοιες αγνές και αβλαβείς τροφές και δεν είναι ανάγκη να τρώμε τροφές για τις οποίες πρέπει να χυθεί αίμα και να θυσιαστεί ζωή».

Πολλοί από τους φημισμένους αρχαίους φιλόσοφους όπως ο Πλάτωνας, ο Πλωτίνος, ο Εμπεδοκλής, ο Απολλώνιος, ο Πλούταρχος και ο Πορφυρός ακολουθούσαν την καρποφαγία. Επίσης πολλές από τις πρώτες μυστικιστικές θρησκείες, όπως οι Ορφικοί και οι Εσσαίοι, είχαν την καρποφαγία ως προαπαιτούμενο για την μύηση. Αν μελετήσουμε προσεχτικά τα Ευαγγέλια (ανάμεσα στα τραγικά κι εφιαλτικά παράλογα που αναφέρουν) βλέπουμε ότι ο Θεός-Γιαχβέ προόριζε τον άνθρωπο να είναι καρποφάγος. Ακόμη και στην μιαρή Γένεση ο Ιουδαίος Θεός σας λέει, «Ιδού σας έδωκα πάντα χόρτον κάμνοντα σπόρον, όστις είναι επί προσώπου πάσης της γης, και παν δένδρον, το οποίον έχει εν εαυτώ καρπόν δένδρου κάμνοντος σπόρον. Ταύτα θέλουσι είσθαι εις εσάς προς τροφήν»

Ακόμα κι όταν ο Γιαχβέ, έδωσε στο Μωυσή τις δέκα εντολές δήλωνε υποχρεωτικά την καρποφαγία. Αν ακολουθήσουν την εντολή «Ου φονεύσεις» (Έξοδος 20:13) φυσικά θέτει ότι δεν πρέπει να τρώνε κρέας, ψάρι, πουλιά οι χριστιανοί. Πώς μπορείτε να λέτε ότι αγαπάτε τον Θεό σας κι ότι είσαστε λάτρεις της δημιουργίας και σοφίας του και ταυτόχρονα σκοτώνετε τα μέλη της οικογένειας του; Μόνο στο παρανοϊκό μυαλό ενός ψυχωτικού χριστιανικού πρόβατου, συνυπάρχουν αυτές οι πρακτικές.

Ο Ιουδαίος Ιησούς λέτε πως ήταν ο απόστολος της ειρήνης, μίλησε για την αγάπη και ήταν η προσωποποίηση της μη-βίας. Μας λέτε πως δίδαξε: «Όστις σε ραπίσει εις την δεξιάν σου σιαγόνα, στρέψον εις αυτόν και την άλλην» (Ματθαίος 5: 39). Αν εφάρμοζε τη μη-βία μέχρι τέτοιου σημείου, πως θα μπορούσε να είναι βίαιος προς τις άλλες βαθμίδες της δημιουργίας του Θεού-Αφέντη του που λιβανίζετε; Ο Ιουδαίος Ιησούς μας λέτε πως σας δίδαξε την παγκόσμια αγάπη και την πλήρη μη-βία. Σας ζήτησε να μην σκοτώνετε, να μην δολοφονείτε και σας έδωσε την εντολή να έχετε αγάπη για όλους κι ασχετα αν αυτός άρπαξε και τον βούρδουλα, εσείς πρέπει να είστε υπάκουα πρόβατα, αμνοί του Θεού σας και φρόνιμοι σαν τον όφι…

Οι Σούφι ήταν καρποφάγοι. Ο Mirdad έλεγε: «Αυτοί που ακολουθούν το πνευματικό μονοπάτι δεν πρέπει να ξεχνούν ότι, αν τρώνε σάρκα, θα πρέπει να πληρώσουν γι’ αυτό με την σάρκα τους»

Ο φιλεύσπλαχνος Σιντάρτα δίδαξε την μη-βία προς όλα τα πλάσματα και οι οπαδοί του είναι καρποφάγοι.

Ο Μαχαβίρα, ο ιδρυτής της θρησκείας των Ζain, κήρυττε την αυστηρή καρποφαγική διατροφή.

Βεβαίως, η καρποφαγία αποτελεί ένα ακέραιο μέρος της Ινδικής Βραχμανικής θρησκευτικής παράδοσης. Στους ναούς των Σικχ (Gurdwaras)) δεν σερβίρεται κρέας στην δωρεάν κουζίνα κι όταν οι Σικχ κάνουν κάποια θρησκευτική τελετή στα σπίτια τους, μετά την ανάγνωση των Γραφών, προσφέρουν χορτοφαγικά γεύματα. Ένας Μογγόλος ιστορικός επισημαίνει μέσα στο βιβλίο του Dabistan-e-Mazahib (Σχολείο των Θρησκειών) ότι ο Γκουρού Αρτζάν Ντεβ έκανε μια ειδική διακήρυξη: «Η κατανάλωση κρέατος απαγορεύεται μεταξύ εκείνων που ακολουθούν τον Γκουρού Νανάκ». Οι καθοδηγήσεις που έχουν δοθεί από τον έκτο Γκουρού των Σικχ, τον Χαρ Γκομπίντ, είναι αρκετά διευκρινιστικές: «Μην πλησιάζετε ψάρι και κρέας». (Αυτές οι καθοδηγήσεις, που στάλθηκαν με μια εγκύκλιο, που ονομάζεται «Χουκα-μνάμα», φυλάγεται στην Gurdwara (Ναό) Panta Saheb).

Αν κάνετε μια συγκριτική μελέτη στις θρησκευτικές παραδόσεις, θα δείτε ότι, όταν ένας άγιος ή ένας διδάσκαλος τελειώσει την αποστολή του, η εσωτερική πλευρά των διδαγμάτων του πολύ γρήγορα ξεχνιέται και αντικαθίσταται με τύπους και τελετουργικά. Για να γίνουν τα διδάγματα πιο αποδεκτά στο ευρύ κοινό γίνονται αλλαγές στην διατροφή και στην πειθαρχία από αυτούς που ακολουθούν μετά από αυτόν. Αλλά η μυστικιστική παράδοση είναι σαφής στην υποστήριξη της καρποφαγίας.

Πολλοί μεγάλοι φιλόσοφοι, καλλιτέχνες, ποιητές, συγγραφείς και μερικοί από τους πιο φωτισμένους ηγέτες ήταν, επίσης, καρποφάγοι / χορτοφάγοι. Ο Ασόκα ο Μέγας, ο αυτοκράτορας Άκμπαρ, ο Ισαάκ Νεΰτον, ο Σέλλεϋ, ο Λέων Τολστόι, ο Μαχάτμα Γκάντι, ο Άλμπερτ Σβάιτσερ, ήταν ο θαυμασμός, που τους οδήγησε να υιοθετήσουν το μονοπάτι της χορτοφαγίας. Ακόμη και ο ανεκδιήγητος Χίτλερ, χορτοφάγος ήταν.

Υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον ανέκδοτο από την ζωή του Μπέρναρντ Σω που αφορά την καρποφαγική / χορτοφαγική διατροφή. Μια φορά που ήταν πολύ άρρωστος οι γιατροί του είπαν ότι, αν δεν άρχιζε να τρώει αβγά και σούπα από κρέας, θα πέθαινε. Καθώς ο Σω ήταν αυστηρός καρποφάγος, αρνήθηκε να ακολουθήσει τις διαταγές των γιατρών του. Οι γιατροί, επιμένοντας στην άποψη τους, του είπαν ότι δεν μπορούσαν να εγγυηθούν ότι θα επιβίωνε από την αρρώστια του. Ο Σω φώναξε τον ιδιαίτερο γραμματέα και παρουσία των γιατρών υπαγόρευσε την διαθήκη του.

«Με αυτή μου την διαθήκη δηλώνω ότι τελευταία μου επιθυμία είναι, όταν εγώ πια δεν θα είμαι αιχμάλωτος αυτού του φυσικού σώματος και θα μεταφέρεται το φέρετρο μου στο νεκροταφείο, να συνοδεύεται από βαρυπενθούντες από τις ακόλουθες κατηγορίες: πρώτον πτηνά, δεύτερον αρνιά, πρόβατα, αγελάδες και άλλα ζώα αυτού του είδους, τρίτον ζωντανά ψάρια μέσα σε ενυδρείο. Καθένας από τους βαρυπενθούντες πρέπει να κρατά μια πινακίδα που να έχει την εξής επιγραφή: «Ώ Κύριε, δώσε την Χάρη Σου προς τον ευεργέτη μας Μπέρναρντ Σω που έδωσε την ζωή του για να σώσει τις δικές μας»

Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, ένας άλλος καρποφάγος, ήταν λάτρης του Θαυμαστού. Όταν έβλεπε ένα πουλί μέσα σε κλουβί, πλήρωνε τον κάτοχο για το πουλί και το κλουβί, μετά άνοιγε την πόρτα του κλουβιού και παρακολουθούσε το χαρούμενο πουλί να φτερουγίζει στην φύση. Η φύση προμήθευσε τον άνθρωπο με μεγάλη αφθονία από φρούτα, ξηρούς καρπούς, λαχανικά, δημητριακά και χορταρικά για τροφή. Μπορούμε, επίσης, να τρώμε, γαλακτοκομικά κατσικίσια προϊόντα, [όχι γάλα] που η κατανάλωση τους δεν απαιτεί τον φόνο των ζώων, ούτε την κατανάλωση αίματος.

Το Πνευματικό Μονοπάτι του Πολεμιστή, είναι ένα μονοπάτι Θαυμασμού, Ανοχής κι Ελέγχου. Είναι αλήθεια ότι για να ζήσουμε μέσα σε αυτό τον κόσμο πρέπει να καταστρέψουμε κάποια μορφή ζωής. Ακόμη και τα φυτά που τρώμε και τα βακτηρίδια που αναπνέουμε έχουν ζωή. Ο νόμος της ανταπόδοσης -κάθε δράση έχει αντίδραση- λειτουργεί επίσης και στον τομέα της διατροφής. Έτσι οι σοφοί λένε, ότι εφόσον δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τροφή, πρέπει να διαλέγουμε αυτήν την διατροφή που προξενεί τον λιγότερο πόνο και την αντίδραση.

Ένα γεγονός που θυμάμαι θα το εξηγήσει αυτό πολύ όμορφα: Το 1948 ο Σαντ Κιρπάλ Σινγκ ήταν σε πνευματική απομόνωση για μερικούς μήνες στο Rishikesh (στα Ιμαλάια). Ο τρόπος της ζωής εκεί ήταν εξαιρετικά απλός και χρησιμοποιούσε μεγάλα φύλλα σαν πιάτα για το φαγητό. Μια μέρα που είχαν κόψει τα φύλλα για το βραδινό φαγητό, ο αγαπημένος διδάσκαλος ζήτησε να τα μετρήσουν. Ήταν κάπως περισσότερα σε αριθμό από τους ανθρώπους που θα έτρωγαν. Είπε ότι στο μέλλον θα έπρεπε να είμαστε πιο προσεχτικοί και να μετράμε τον αριθμό των ανθρώπων από πριν. Είπε: «Έκοψες δύο φύλλα περισσότερα από όσα χρειαζόταν».

Ενώ η επιστήμη διδάσκει ότι όλη η ύλη αποτελείται από διάφορους συνδυασμούς χημικών στοιχείων του περιοδικού πίνακα, οι παλιές γραφές της Ελλάδας κι Ανατολής εισάγουν μια επιπλέον διάσταση γνώσης. Μιλάνε για μια δύναμη ζωής μέσα στις διάφορες μορφές ζωής -τον άνθρωπο, τα ζώα, τα πουλιά, τα ερπετά και τα φυτά. Η λιγότερη δύναμη ζωής βρίσκεται στα φυτά. Για να το εξηγήσουν αυτό, οι γραφές μιλούν για πέντε δημιουργικές συνθετικές ιδιότητες που είναι το νερό, η γη, η φωτιά, ο αέρας κι ο αιθέρας. Το ανθρώπινο σώμα λέγεται ότι περιέχει και τις πέντε ιδιότητες και για αυτό τον λόγο θεωρείται ότι είναι το ανώτερο και έχει τη μεγαλύτερη αξία μέσα στην γήινη δημιουργία.

Ο φόνος ενός ανθρώπου θεωρείται σαν το πιο αποτρόπαιο έγκλημα και στην ιστορία άξιζε τη μεγαλύτερη ποινή. Τα επόμενα σε αξία είναι τα τετράποδα και τα κτήνη που έχουν τέσσερις ιδιότητες, με τον αιθέρα απόντα ή σε αμελητέα ποσότητα. Σύμφωνα με τους περισσότερους νόμους, ο φόνος ενός ζώου συνήθως συνεπάγεται πρόστιμο ίσο με την αξία του ζώου. Η τρίτη κατηγορία περιλαμβάνει τα πουλιά που έχουν τρεις ιδιότητες μέσα τους, νερό, φωτιά κι αέρα. Αν κάποιος σκοτώσει ένα περιπλανώμενο πουλί, συνήθως μένει ατιμώρητος κι αν σκοτώσει ένα προστατευόμενο είδος πουλιού, ο κυνηγός μπορεί να υποχρεωθεί να πληρώσει ένα μικρό πρόστιμο γι’ αυτό.

Ακόμη μικρότερη είναι η αξία των ερπετών, των σκουληκιών και των εντόμων που έχουν μόνο δύο ιδιότητες σε δράση -γη και φωτιά- καθώς οι άλλοι τρεις υπάρχουν άλλα σε κοιμισμένη κατάσταση. Ο φόνος αυτών των πλασμάτων δεν επιφέρει καμιά ποινή ή πρόστιμο σύμφωνα με τους περισσότερους νόμους σ’ αυτόν τον κόσμο. Η μικρότερη αξία δίνεται στις ρίζες, στα λαχανικά και στα φρούτα, τα οποία έχουν μόνο την ιδιότητα του νερού σε κατάσταση δράσης. Έτσι, από ηθική άποψη, η καρποφαγική διατροφή και η διατροφή με φρούτα προξενούν το λιγότερο πόνο και υιοθετώντας την, ο άνθρωπος δημιουργεί το μικρότερο δυνατό χρέος αντίδρασης κι ανταπόδοσης. Ο Sarmad, ένας Σούφι εβραϊκής καταγωγής που έζησε το 17ο αιώνα, εξέφρασε την ίδια αλήθεια με τα πιο απλά λόγια:

«Το Φως του Κόσμου, της Ζωής, κοιμάται μέσα στον κόσμο των μετάλλων, είναι σε κατάσταση ονείρου μέσα στον κόσμο των φυτών, ξυπνά μέσα στα ζώα και έρχεται σε πλήρη συνειδητότητα μέσα στον άνθρωπο».

Παρόμοια προοπτική μπορούμε να βρούμε στα γραπτά των σύγχρονων πνευματικών ανθρώπων και φιλοσόφων. Ο Teilhard de Chardin, για παράδειγμα, στο βιβλίο του «Phenomenon of Man», γράφει ότι υπάρχουν διάφορες διαβαθμίσεις στη συνειδητότητα των ζωντανών οργανισμών, που εξαρτάται από την πολυπλοκότητα τους. Λέει ότι η συνειδητότητα είναι πιο τελειοποιημένη και πιο ευδιάκριτη στις πιο πλούσιες, πιο πολύπλοκες και πιο αιθερικές μορφές ζωής, στις οποίες ανήκει κι ο άνθρωπος (στην πνευματική του διάσταση, αν αυτή υπάρχει).

Αυτή η άποψη δίνει ουσιαστικά τις ίδιες κατευθυντήριες γραμμές στην διατροφή, όπως στα διδάγματα των αρχαίων γραφών. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη να συντηρούμε το σώμα μας, ενώ έχουμε υπόψη μας την αποφυγή της άσκοπης βίας, είναι απαραίτητο ν’ ακολουθούμε μια καρποφαγική διατροφή, διότι έχει σαν αποτέλεσμα την λιγότερη καταστροφή.

Πολύς κόσμος έχει λανθασμένη εντύπωση για την θρεπτική αξία της καρποφαγικής διατροφής και νομίζει ότι αυτή δεν μας δίνει όλες τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες. Το κύριο παράπονο εναντίον της καρποφαγικής διατροφής είναι ότι δεν μας δίνει τις αναγκαίες πρωτεΐνες. Οι τελευταίες όμως έρευνες επιβεβαιώνουν ότι η καρποφαγική διατροφή δίνει υπεραρκετές πρωτεΐνες, καθώς και τις απαιτούμενες βιταμίνες, μεταλλικά άλατα και θερμίδες.

Ήρθα σε επαφή με εξέχοντες διαιτολόγους, που οι ισχυρισμοί τους δείχνουν ότι μια ισορροπημένη καρποφαγική διατροφή μπορεί οπωσδήποτε να μας δώσει όλα τα αναγκαία θρεπτικά συστατικά. Πραγματικά, το περιοδικό «FDA Consumer», της Food and Drug Administration των Ηνωμένων Πολιτειών, επαινεί την αποτελεσματικότητα και την πρακτικότητα της καρποφαγικής διατροφής. Τονίζει ότι σαν αποτέλεσμα μιας αναφοράς του Food Nutrition Board της Εθνικής Ακαδημίας των Επιστημών, το 1974, «Η ιδέα ότι οι καρποφάγοι δεν μπορούν να πάρουν αυτά που έχει ανάγκη το σώμα τους, αν δε φάνε κρέας, μπήκε στην κατηγορία των μύθων» (αναζήτησε το άρθρο: Η ΖΩΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ ΖΩΗ.-)

Επιπλέον, οι καρποφάγοι με το να απέχουν από τα οινοπνευματώδη και τα ναρκωτικά, τα οποία αποδυναμώνουν το σώμα από πολύτιμες θρεπτικές ουσίες, μπορούν να διατηρούν την υγεία τους και να παίρνουν περισσότερες θερμίδες, βιταμίνες και μεταλλικά άλατα συγκρινόμενοι με εκείνους που πίνουν οινοπνευματώδη, κάνουν χρήση ναρκωτικών και τρώνε ζωική τροφή. Καθώς γίνονται όλο και περισσότερες έρευνες, οι επιστήμονες, οι βιολόγοι και οι διαιτολόγοι βρίσκουν ότι η καρποφαγική διατροφή είναι πιο ολοκληρωμένη και πιο υγιεινή για τον άνθρωπο.

Υπάρχουν φυτά και καρποί που είναι κατά πολύ ανώτερα από ένα κομμάτι κρέας.

Αλλά τα ανθρώπινα φυτά νομίζουν ότι λέγοντας “φυτά” νοούνται μόνο τα μαρούλια!!!

Δείτε στο βίντεο ο Paul Kerton, γνωστός ως “The Hench Herbivore” (Ο Δυνατός Χορτοφάγος) είναι Personal Trainer και Διατροφικός Σύμβουλος ειδικευμένος στο βιγκανισμό.

“Είμαι εδώ για να δείξω στον κόσμο ότι τα ζώα δε χρειάζεται να υποφέρουν προκειμένου να φτάνουμε εμείς στην απόλυτη υγεία και φυσική κατάσταση. Στην πραγματικότητα, επειδή η φυσιολογία μας είναι απόλυτα καρποφαγική, το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει! Έκανα την μετάβαση από μία διατροφή γεμάτη κρέας και γαλακτοκομικά, σε μία διατροφή με μη επεξεργασμένες φυτικές τροφές. Δείτε και στα υπόλοιπα βίντεο στο κανάλι μου στο Youtube για τα αποτελέσματα που είχα στην προπόνηση και την υγεία μου και γιατί θα έπρεπε να διατρέφεστε κι εσείς κατ’ αυτό τον τρόπο!”

Τα πιο δυνατά ζώα με την μεγαλύτερη αντοχή είναι τα φυτοφάγα.

Τα μεγαλύτερα ζώα στον πλανήτη είναι φυτοφάγα: ελέφαντες, ρινόκεροι και φάλαινες.

Ο ελέφαντας, το βόδι και το άλογο είναι γνωστά για την δύναμη τους και την ικανότητα τους για σκληρή εργασία. Ακόμα και την δύναμη των μηχανών την μετράμε με «ίππους». Για επιβεβαίωση ότι η σωστή καρποφαγική διατροφή δεν αποτελεί εμπόδιο στην ανώτατη ανάπτυξη και της διάνοιας, έχουμε ήδη αναφέρει ότι πολλοί από τους μεγαλύτερους και δημιουργικότερους διανοούμενους υπήρξαν καρποφάγοι.

Ακόμα και από βιολογική άποψη στον άνθρωπο ταιριάζει περισσότερο η καρποφαγική διατροφή -η φυσική του δομή δεν τον κατατάσσει στην ίδια κατηγορία με αυτή των σαρκοβόρων ζώων. Για παράδειγμα, τα σαρκοβόρα ζώα έχουν μεγάλους κυνόδοντες και νύχια για να τραβούν και να σχίζουν τις σάρκες, ενώ ο άνθρωπος δεν έχει. Τα δόντια του ανθρώπου μοιάζουν περισσότερο με τα δόντια των καρποφάγων ζώων που έχουν επίπεδους τραπεζίτες για να αλέθουν (τις φυτικές τροφές και τους καρπούς). Επιπλέον, τα έντερα των σαρκοφάγων ζώων είναι μικρά, (έχουν περίπου μήκος τριπλάσιο του κορμού τους) ώστε οι σάρκες να αφομοιώνονται ή να αποβάλλονται γρήγορα πριν υποστούν σήψη και δημιουργηθούν δηλητηριώδεις ουσίες. Ο άνθρωπος όμως έχει πολύ μακριά έντερα, περίπου 10 – 12 φορές το μήκος του κορμού του.

Αν το καλοσκεφτούμε, θα συνειδητοποιήσουμε ότι η τροφή που τρώμε έχει επίδραση στην φυσική, συναισθηματική και νοητική μας κατάσταση. Αν προσπαθούμε να ζήσουμε μια ζωή χωρίς βία, με φιλευσπλαχνία, αν προσπαθούμε να γίνουμε πιο γαλήνιοι και ειρηνικοί, αν προσπαθούμε να ελέγχουμε το νου και τις αισθήσεις μας, τότε φυσικά θα θέλουμε να ακολουθήσουμε μια διατροφή που να μας βοηθάει στην επίτευξη του στόχου μας.

Υπάρχει μια όμορφη ιστορία που αναφέρει ο Attar και την οποία θα ήθελα να σας διηγηθώ. Είναι μια ιστορία της μεγάλης Σούφι αγίας, της Rabia Basri. Κάποτε που είχε πάει στο βουνό, μια αγέλη από άγρια πλάσματα -όπως ελάφια, γαζέλες, αγριοκάτσικα και όναγροι- μαζεύτηκε γύρω της. Πλησίασαν, την κοίταξαν και πήγαν κοντά της. Ξαφνικά παρουσιάστηκε ο Hasan-al-Basri και, όταν είδε την Radia, την πλησίασε. Τα άγρια πλάσματα, όταν είδαν τον Hasan, το έβαλαν στα πόδια τρομαγμένα. Ο Hasan εξοργίστηκε όταν το είδε αυτό. Κοίταξε την Rabia και ρώτησε: «Γιατί τα ζώα έφυγαν με τέτοιο φόβο μόλις με είδαν, ενώ ήταν τόσο φιλικά μαζί σου;» Η Radia τον ρώτησε: «Τι έφαγες σήμερα;» Αυτός απάντησε: «Κρεμμύδια τηγανισμένα με λίπος». Τότε αυτή είπε: «Εσύ τρως το λίπος τους… γιατί να μην φύγουν από κοντά σου;»

Αν και εμείς γίνουμε ευαίσθητοι στο τι τρώμε, θα επηρεαστεί αυτόματα η ζωή μας.

Όταν ο Ρωμαίος ποιητής Σενέκας, μελετώντας την διδασκαλία του Πυθαγόρα έγινε καρποφάγος, βρήκε πως η αλλαγή ήταν πολύ ευνοϊκή και ανακάλυψε προς κατάπληξή του ότι, «ο νους του έγινε πιο ξύπνιος και πιο φωτισμένος».

Η τροφή μπορεί να χωριστεί σε κατηγορίες σύμφωνα με την επίδραση της στον άνθρωπο. Στην Ινδία δίνονται τρεις μεγάλες κατηγορίες τροφών: αγνές (satvik) τροφές, τροφές που ενεργοποιούν (rajsik) και τροφές που αποβλακώνουν (tamsik).

Οι αγνές τροφές (satvik) περιλαμβάνουν τα λαχανικά, τα δημητριακά, τα όσπρια, τα χορταρικά, τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς, καθώς επίσης το γάλα, το βούτυρο και το τυρί, με μέτρο. Αυτή η διατροφή δίνει γαλήνη και ισορροπία και κρατά τον νου και την καρδιά καθαρά από όλων των ειδών τις ακαθαρσίες.

Οι τροφές που ενεργοποιούν, (rajsik) περιλαμβάνουν τα μπαχαρικά και καρυκεύματα, επίσης τα ξινά και τα πικρά. Οι τροφές αυτού του τύπου δρουν σαν διεγερτικά και ερεθίζουν τις αισθήσεις.

Οι τροφές που αποβλακώνουν (tamsik) περιλαμβάνουν τις νεκρές (DOR) μπαγιάτικες τροφές, το κρέας, τα ψάρια, τα πουλερικά, τα μπισκότα, τα γλυκά, αλλαντικά και τα οινοπνευματώδη ποτά -μια τέτοια διατροφή προκαλεί αδράνεια, υπακοή, φόβο θανάτου και ηλιθιοποίηση.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους παράγοντες, οι σοφοί, από αμνημονεύτων χρόνιων, ακολούθησαν την αγνή διατροφή, διότι είναι η πιο βοηθητική για την πνευματική πρόοδο. Με μια χούφτα ελιές ζουν πνευματικοί άνθρωποι και με μια χούφτα σταφίδες πολεμούσαν στα βουνά και νικούσαν οι Έλληνες, και ναι, έτρωγαν και κρέας, αλλά σπάνια.

Από κοινωνικο-οικονομική άποψη επίσης, η χορτοφαγία είναι η πιο συμφέρουσα διατροφή. Χρειάζονται 10 στρέμματα βοσκοτόπων για να παραχθεί μια ορισμένη ποσότητα ζωικών πρωτεϊνών, αλλά η ίδια ποσότητα φυτικών πρωτεϊνών μπορεί να παραχθεί σε ένα μόνο στρέμμα γης. Έτσι 9 στρέμματα σπαταλιούνται, όταν παράγεται κρέας. Παρόμοια, ένα ζώο τρώει 8 κιλά σιτηρά για να παράγει μόνο 1/2 κιλό κρέας κι έτσι 7,5 κιλά σιτηρά πάνε χαμένα. Έχουμε ευκολίες και δώρα της φύσης με τα οποία μπορούν να τραφούν όλοι μας. Η καρποφαγία είναι πολύ πιο παραγωγική και πολύ πιο οικονομική. Γι’ αυτόν τον λόγο λοιπόν η καρποφαγική διατροφή είναι η πιο λογική / ηθική.

Όταν ένα σαρκοβόρο θηρίο τρώει ένα άλλο πλάσμα, τουλάχιστον το κάνει για να επιβιώσει, καθώς δεν έχει άλλο τρόπο για να διατηρηθεί στην ζωή. Αλλά, όταν ο άνθρωπος στρέφεται στην πτωματοφαγεία, δεν μπορεί να προβάλει αυτήν την δικαιολογία. Πραγματικά, η επιθυμία του να εγκαταλείψει τον τρόπο ζωής που ταιριάζει στην φύση του, προκαλεί μεγάλη σπατάλη και είναι ηθικά αδικαιολόγητη. Αν εκείνοι που τρώνε κρέας έβλεπαν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η «βιομηχανία κρέατος» στα σφαγεία, πολλοί (κι όχι όλοι) θα το σταματούσαν από αηδία. Γιατί όχι όλοι… μα γιατί δεν έχουν όλα τα όντα την ικανότητα του Θαυμαστού, κατά προέκταση είναι ανίκανα να αισθανθούν Θαυμασμό και Ιερότητα για την Ζωντανή Ζωή.

terrapapers.com_vegan - no meat pasxa 1
ΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΡΟΦΗΣ ΜΕΤΡΑΕΙ

Εκτός από το να είμαστε προσεκτικοί για το τι είδος τροφής τρώμε, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και για το πόσο τρώμε. Η βασική αρχή για ό,τι αφορά την τροφή είναι, «τρώτε για να ζείτε, μη ζείτε για να τρώτε». Δυστυχώς οι περισσότεροι από τα ανθρώπινα ζώα, ζούνε, για να τρώνε και παρατρώνε. Όταν τους προσφέρουν ένα καινούργιο ή νόστιμο φαγητό, παρατρώνε. Μερικές φορές για να δείξουνε σε κάποιον ότι εκτιμάνε τη φιλοξενία του, παρατρώνε. Αλλά η πολυφαγία- παμφαγία, είναι αιτία πολλών προβλημάτων υγείας, καθώς και μερικών νοητικών προβλημάτων, όπως και την Ενότητα με τον Πνευματικό εαυτό.

Ο Πέρσης μυστικιστής Σεχ Σάαντι έλεγε ότι, επειδή είμαστε παραγεμισμένοι μέχρι τα ρουθούνια με φαγητό, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε, να Ενωθούμε με το Πνεύμα, με το Θαυμαστό, με την Φιλότητα, ούτε με την Δύναμη. Συμβούλευε να χωρίζουμε το στομάχι, σε τέσσερα ίσα μέρη: τα δύο να τα γεμίζουμε με αγνή τροφή, το ένα με νερό και να κρατάμε ένα για την Ενότητα με το Πνεύμα, για την Ανύψωση, για καθαρό Θαυμασμό.

Υπάρχει ένα διδακτικό περιστατικό στη ζωή ενός Σούφι. Μια μέρα πήγε σε εκείνον τον σοφό ένας γιατρός και πρόσφερε τις υπηρεσίες του για αυτούς που θα αρρώσταιναν και για αυτούς που θα πονούσαν. Έμεινε αργόσχολος για μήνες, καθώς κανένας Σούφι δεν αρρώστησε. Αυτός πήγε τότε στον ασκητή και του ζήτησε να του επιτρέψει να φύγει, καθώς κανένας εκεί δεν χρειαζόταν τις υπηρεσίες του. Ο Σοφός Σούφι με ένα ευγενικό χαμόγελο στα χείλη του χαιρέτησε το γιατρό λέγοντας ότι, όσο οι οπαδοί του ζούσαν σύμφωνα με τις καθοδηγήσεις του, δεν θα αρρώσταιναν. Αυτές ήταν: «Πάντοτε να τρώτε λίγο λιγότερο από όσο μέσα στην πείνα σας θέλετε να φάτε».

Όταν τρώμε πολύ βαραίνουμε και νυστάζουμε και για εκείνους που ακολουθούν το Δυναμικό Μονοπάτι, περισσότερος χρόνος για ύπνο σημαίνει λιγότερος χρόνος για Ενότητα. Ακόμα και σε κατάσταση Ενότητας, αν παρατρώμε, είμαστε νυσταλέοι.

Κάποτε κάποιος πήγε σε έναν σοφό άνθρωπο και παραπονέθηκε:
«Κύριε, η Ενότητα μου δεν είναι καλή». Ο σοφός απάντησε: «Κοίτα το στομάχι σου».
Κάποιος άλλος πήγε στον ίδιο σοφό και του είπε:
«Δεν μπορώ να ελέγξω το νου μου». Ο σοφός απάντησε: «Κοίταξε το στομάχι σου».
Ένας τρίτος πήγε και του είπε: «Δεν έχω καλή υγεία» και ο σοφός πάλι απάντησε: «Κοίταξε το στομάχι σου».

Λοιπόν το να τρώμε λιγότερο από ό,τι έχουμε όρεξη να φάμε είναι καλό όχι μόνο για την Ενότητα, αλλά επίσης και για την υγεία. Συχνά συναντώ ανθρώπους στους οποίους το ερώτημα, «Ποια είναι η φυσική διατροφή για τον άνθρωπο;» έχει γίνει τόσο έμμονη ιδέα που δεν βλέπουν τους ευρύτερους ανθρωπιστικούς και πνευματικούς σκοπούς που εκπληρώνει ιδανικά η καρπογαφία.

Η καρποφαγία στο ανώτατο της σημείο δεν είναι ένας σκοπός αυτή η ίδια, αλλά ένα απαραίτητο μέσον προς κάποιον σκοπό. Αν την κατανοήσουμε σωστά, θα πρέπει να δούμε την διατροφή όχι σαν κάτι ξεχωριστό, αλλά σαν ακέραιο στοιχείο μιας ολόκληρης φιλοσοφίας, ενός ενιαίου τρόπου ζωής.

Ο Νιλς Μπορ, ο μεγάλος φυσικός, ήταν τόσο πολύ πεπεισμένος για την ευνοϊκή επίδραση που έχει η καρποφαγία στην φύση μας, που πίστευε ότι, αν υιοθετείτο παγκόσμια, αυτό θα οδηγούσε σε μια μεγάλη βελτίωση της ανθρώπινης κατάστασης. Αν επιθυμούμε να ακολουθήσουμε την Δύναμη και να Ενωθούμε μαζί της, τότε ας ακολουθήσουμε την αυστηρή καρποφαγική διατροφή. Κάνοντας το αυτό, δεν θα έχουμε θαυμασμό μόνο για τους συνανθρώπους μας, αλλά θα έχουμε, επίσης, Θαυμασμό, Στοργή, Φιλότητα και για τον εαυτό.

Πόσοι δεν επεσήμαναν μέχρι σήμερα τις καταστροφικές συνήθειες της αιματοφαγίας, αλλά ακόμη και τώρα μετά από αυτή την πληροφόρηση ο άνθρωπος εξακολουθεί να καταναλώνει νεκρές σάρκες κι αίμα. Ναι ξέρω δεν το αποκαλεί αίμα, αλλά φροντίζει να βρίσκει χαριτωμενιές του στυλ, χάμπουργκερ, κοκκινιστό, ψητό στην γάστρα, πατάτες με 5 τυριά, παγωτά με γάλα κλπ. κλπ. αηδίες, για να μπορεί να κοροϊδεύει τον εαυτό του και να τρέφει τα καρκινικά κύτταρα του. Μετά παραπονιέται γιατί δεν νοιώθει καλά, γιατί τίποτα δεν του πάει καλά και γιατί είναι γέρος από τα 25 χρόνια του. Επίσης γυμνάζεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους με πολύχρωμα σίδερα, χοροπηδάει σαν μαϊμού και μετά τρώει κρέας, γιατί του το είπε ο προπονητής, που αυτού του το είπε ο δικός του προπονητής κι αυτού του το είπε η τηλεόραση και στην τηλεόραση το είπε ένας διατροφολόγος !

Η ανθρωπότητα είναι ήδη νεκρή κι ένας από τους κύριους λόγους είναι ό,τι αυτά που τρώνε, δεν μπορούν να τα φάνε ωμά, δεν τρώγονται ωμά.

Αλλά για σκέψου λίγο -αν μπορείς- ΠΟΙΟΣ και ΓΙΑΤΙ επωφελείται από μια νεκρή, πειθήνια, υπάκουη ανθρωπότητα;

ΠΟΙΟΣ έχει ΚΕΡΔΟΣ και ΠΟΙΟ είναι το ΚΕΡΔΟΣ του από τον δικό σου ζωντανό-θάνατο;

Το σύνθημα «Φάτε» Το παρασύνθημα «Φαγωθείτε»

Είναι εκπληκτικό να ξέρουμε πως αυτοί που πρωτοστατούν σε αυτήν την τροφή σάπιας σάρκας κι αιματοφαγίας, είναι οι αυτοαποκαλούμενοι «άνθρωποι της αγάπης του Ιουδαίου Χριστού» κι η παρέα τους. Είναι επίσης εκπληκτικό πόσο εύκολα και δόλια διαστρεβλώνουν το λογικό για να ταιριάξει στην διαστροφική οπτική τους. Όταν είχαμε ανοιχτά τα σχόλια, απολαύσαμε το ανθρώπινο ζώο, πως διαστρεβλώνει το αυτονόητο και λογικό για ν’ απολαύσει, ο κοιλιόδουλος, τους καρπούς των σφαγείων του και μετά τολμάει να μιλά, για χριστιανική αγάπη ο υποκριτής! Την χριστιανική αγάπη την ένιωσαν στο πετσί τους όσοι τολμούσαν να εναντιωθούν στην αγάπη του λεπιδιού της εκκλησίας και των αποστόλων της … και οι άνθρωποι και τα ζώα.

Δίκιο έχει ο Νίτσε που αποκαλεί τους χριστιανούς και τα παρά φύσιν καμώματα τους ΛΑΙΛΑΠΑ.

Κι ο Ράιχ που αποκαλεί ανθρωπάκο,  το ανθρώπινο ζώο, διαποτισμένο με ΣΥΓΚΙΝΗΣΙΑΚΗ ΠΑΝΟΥΚΛΑ.

Έχω δίκιο που αποκαλώ τις Αβρααμικές/ Εβραϊκές θρησκείες ΠΑΝΟΥΚΛΑ.

Όταν λοιπόν σου λεω: ΑΝΤΕ ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΟΣ ξέρω πολύ καλά τι εννοώ, κυριολεκτικά και μεταφυσικά !!!

Εν είδει επιλόγου: Charles Fort

Σκεφτείτε για λογαριασμό σας επιτέλους, έστω και για μια φορά, ακόμα κι αν είναι μπερδεμένα, ακόμη κι αν πρέπει να πλεύσετε στις θάλασσες του αφηρημένου! Η επιστημονική γνώση δεν είναι αντικειμενική. Όλες οι βάσεις στις οποίες είναι στηριγμένα τα θεόρατα οικοδομήματά της είναι αυθαίρετες. Είναι, όπως ακριβώς και ο πολιτισμός μας, μια Συνωμοσία, ένα πονηρό συμβόλαιο, ένας εξορκισμός. Έχουμε τα γεγονότα για να μην κινδυνεύουν οι υπάρχουσες αιτιολογίες. Κατάρα σ’ όλα τ’ άλλα.

Ζούμε υπό το καθεστώς πολύ αυστηρής έρευνας και εγκαθίδρυσης αυθαίρετων συμπερασμάτων, που επηρεάζουν άμεσα όλους τους ανθρώπους, και το όπλο που χρησιμοποιούμε πιο συχνά ενάντια σ’ αυτό το καθεστώς είναι η αμφισβήτηση και η γελοιοποίηση. Δεν έχουμε άλλη λύση: αμφισβητείστε και γελοιοποιήστε ό,τι σας λένε! Πώς μπορεί να εξελιχθεί σωστά και να λειτουργήσει η γνώση, κάτω από τέτοιες συνθήκες;

Πρέπει να κρατήσουμε κρυφά τα βίτσια μας, για να μην στραφεί εναντίον μας η κοινωνία, μαθαίνοντας πως αφήσαμε πολύ πίσω μας τα περισσότερα πεδία σεξουαλικότητας, εμπορίου, θρησκευτικής πίστης, συμβατικότητας και νόμιμων απολαύσεων. Λοιπόν, πρόκειται να περάσουμε από την κατάσταση των μανιακών, στην προφητεία, και από τη μυστική μοναχική ηδονή, στη διακήρυξη αρχών και μανιφέστων. Πρέπει από ‘δω και πέρα να εργαστούμε πολύ σοβαρά, δηλαδή επαναστατικά.

Το πρώτο μέλημά μας θα πρέπει να είναι να προσθέσουμε στις συνταγματικές ελευθερίες, το δικαίωμα και την ελευθερία να αμφισβητούμε την επιστήμη !! Πιστεύω πως μία ημέρα ο άνθρωπος θα έχει μία έκτη αίσθηση, μία αίσθηση σκοπού της ζωής, άμεση και χωρίς υποθέσεις. Η συνείδηση του ανθρώπου είναι ισχυρή σαν μικροσκόπιο, μπορεί να συλλάβει και να αναλύσει την εμπειρία με ένα τρόπο που δεν μπορεί να πετύχει κανένα άλλο ζώο. Αλλά η μικροσκοπική όραση είναι στενή όραση. Χρειάζεται να αναπτύξουμε ένα άλλο είδος συναίσθησης που είναι αντίστοιχο του τηλεσκοπίου. @Charles Fort

@Ηώ Αναγνώστου/ miastala.com 2010

Το άρθρο “Ο κρεατοφάγος είναι νεκρός, σαν το νεκρό κρέας που τρώει” πρώτο-δημοσιεύτηκε το 2010 στο terrapapers.com κι εξακολουθεί να είναι τόσο επίκαιρο, μιας και τα ανθρώπινα ζώα, εξακολουθούν να βρίσκονται σε μόνιμα ηλιθιοποιημένη κατάσταση ύπνωσης τρεφόμενα με αίμα, εκτρέφοντας και δολοφονώντας ζωντανά όντα (δεν μιλώ καν για τις συνθήκες διαβίωσης αυτών των ζώων μέχρι να φτάσουν στο πιάτο του !!!)