Topics:

Ψηφιακή Δικτατορία

O Bill Gates θα χρησιμοποιήσει, ξανά, την Νιγηρία ως πεδίο δοκιμών για το σύστημα ψηφιακών ταυτοτήτων! Η Αφρικάνικη ήπειρος που δεν έχει τραβήξει και λίγα απο τον ψυχοπαθή “φιλάνθρωπο” Bill Gates, (κάνοντας τους ενέσεις με...

Ψηφιακή Δικτατορία

O Bill Gates θα χρησιμοποιήσει, ξανά, την Νιγηρία ως πεδίο δοκιμών για το σύστημα ψηφιακών ταυτοτήτων!

Η Αφρικάνικη ήπειρος που δεν έχει τραβήξει και λίγα απο τον ψυχοπαθή “φιλάνθρωπο” Bill Gates, (κάνοντας τους ενέσεις με πειραματικά εμβόλια) τώρα πρόκειται να γίνει πεδίο δοκιμών για ένα σύστημα ψηφιακής ταυτότητας που υποστηρίζεται από την Microsoft και χρηματοδοτείται από πολλές παγκοσμιοποιητικές οντότητες.

Το έργο, ονομάστηκε, “το εγχείρημα της Νιγηρίας στην Ψηφιακή Ταυτοποίηση για Ανάπτυξη” (ID4D), θα γίνει απο κοινού με τον συνεργάτη της εταιρείας του Abuja στους τομείς της «προστασίας δεδομένων και ανάπτυξης ικανοτήτων».

Ο επικεφαλής των κυβερνητικών υποθέσεων της Microsoft, Nonye Ujam, δήλωσε σε δελτίο τύπου ότι η Microsoft είναι έτοιμη να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια για να διασφαλίσει την επιτυχία του έργου.

«Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε ότι σας υποστηρίζουμε να κάνετε τα πράγματα να λειτουργούν πολύ καλά. Είμαστε χαρούμενοι με τα επιτεύγματα που κατέγραψε η Νιγηρία ID4D σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», είπε.

Πρόκειται για μια ψηφιακή δικτατορία.

Ενώ το έργο ID4D της Νιγηρίας και το εθνικό σύστημα αριθμού ταυτότητας που τέθηκε σε εφαρμογή από την Abuja επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν δήθεν την “απάτη ταυτότητας”, τέτοια συστήματα στην πραγματικότητα σε κάνουν να εξαρτιέσαι εξ ολοκλήρου απο το σύστημα – όπως φαίνεται και στο παράδειγμα του συστήματος ψηφιακής ταυτότητας Aadhaar της Ινδίας. Ο δημιουργός του Aadhar, ο Ινδός δισεκατομμυριούχος Nandan Nilekani, είχε χαρακτηριστεί από τον ίδιο τον Gates ως «ήρωας».

Ο τεχνοκράτης πίσω από την Microsoft έχει εκφράσει την πρόθεση της παγκοσμιοποίησης να φέρει την «προσέγγιση Aadhaar και σε άλλες χώρες», συμπεριλαμβανομένης της Νιγηρίας.

Περίπου 1,3 δισεκατομμύρια Ινδοί αναγκάστηκαν να εγγραφούν στο Aadhaar προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες δημόσιας υγείας. Το σύστημα ψηφιακής ταυτότητας προκάλεσε επίσης το θάνατο τριών ατόμων στην πολιτεία Jharkhand της ανατολικής Ινδίας το 2017.

Ο Etwariya Devi, 67 ετών, δικαιούταν μηνιαία κατανομή 25 κιλών ρυζιού. Αλλά έπρεπε πρώτα να εγγραφεί στο Aadhaar για να μπορέσει να του δοθεί αυτή η μερίδα.

Ωστόσο, το δακτυλικό αποτύπωμα του Devi απέτυχε να εγγραφεί στο κακόβουλο σύστημα του Aadhaar. Η γυναίκα του στερήθηκε το μηνιαίο σιτηρέσιο της εξαιτίας αυτού του σφάλματος. Αυτό συνεχίστηκε για τρεις μήνες μέχρι που πέθανε από την πείνα, μόνη μέσα στο σπίτι της.

Ο Premani Kumar, 64 ετών, πέθανε επίσης από πείνα και την εξάντληση ως αποτέλεσμα ενός προβλήματος με τον Aadhaar. Το σύστημα μετέφερε τις πληρωμές της σύνταξής του σε άλλο άτομο χωρίς την συγκατάθεσή του και επίσης διέκοψε τις μηνιαίες μερίδες διατροφής του.

Η Santoshi Kumari, 11 ετών, ήταν το νεότερο θύμα που υπέκυψε λόγω του συστήματος ψηφιακής ταυτότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πέθανε ζητιανεύοντας για ρύζι μετά την ακύρωση του δελτίου διατροφής της οικογένειάς της. Η ακύρωση προήλθε από το απλό γεγονός ότι η κάρτα μερίσματος της Kumaris δεν είχε συνδεθεί με την ψηφιακή τους ταυτότητα Aadhaar.

Αυτός είναι ο κόσμος που σου ετοιμάζουν.

@GYPAS /terrapapers.com / 2022

Γράψε την άποψη σου ελεύθερα με ευπρέπεια κι ορθό λόγο.
Δεν επιτρέπεται η προπαγάνδα ή το κουτσομπολιό.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.
Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

*