Topics:

Η Ρωσία ορθώς επιτέθηκε στην Ουκρανία

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν απόλυτα δικαιολογημένη για 5 λόγους – ΝΑΤΟ και ΕΕ αποδείχθηκαν θίασος σκιών. Όσο και εάν ακούγεται προκλητικό και προσβλητικό καθώς πάντα η ειρήνη πρέπει να πρυτανεύει… η Ρωσία...

Η Ρωσία ορθώς επιτέθηκε στην Ουκρανία

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν απόλυτα δικαιολογημένη για 5 λόγους – ΝΑΤΟ και ΕΕ αποδείχθηκαν θίασος σκιών.

Όσο και εάν ακούγεται προκλητικό και προσβλητικό καθώς πάντα η ειρήνη πρέπει να πρυτανεύει… η Ρωσία έπρεπε να επιτεθεί στην Ουκρανία για 5 βασικούς λόγους.

Παρήλθαν 100 ημέρες πολέμου στην Ουκρανία μετά την ρωσική εισβολή και πολλοί ακόμη διερωτώνται έπρεπε να υπάρξει εισβολή; Χωρίς καμία αμφιβολία η ρωσική επίθεση ήταν απόλυτα δικαιολογημένη… όχι μόνο γιατί οι Ουκρανοί είχαν εξαθλιώσει τους Ρωσόφωνους στο Donbass αλλά και γιατί η Ουκρανία ήταν έτοιμη να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, εξέλιξη που θα αποτελούσε κατάφωρη πρόκληση στα σύνορα της Ρωσίας. Ο πόλεμος φέρνει νεκρούς, δυστυχία, φτώχεια, μετανάστευση οπότε δεν μπορεί να αποτελεί την ιδανική λύση και δεν είναι ιδανική λύση, ενίοτε όμως αποτελεί την έσχατη στρατηγική αντιμετώπιση όταν είναι αδιέξοδες οι προειδοποιήσεις…

Η Ρωσία ορθώς επιτέθηκε στην Ουκρανία

Όσο και εάν ακούγεται προκλητικό και προσβλητικό καθώς πάντα η ειρήνη πρέπει να πρυτανεύει… η Ρωσία έπρεπε να επιτεθεί στην Ουκρανία για 5 βασικούς λόγους

1)Ο Zelensky ο πρόεδρος της Ουκρανίας, οι μυστικές στρατιωτικές υπηρεσίες GUR και τα τάγματα Azov ακολουθούσαν τακτικές δολιοφθορών, τακτικές φθοράς και εκατοντάδες Ρωσόφωνοι Ουκρανοί είχαν σκοτωθεί σε αιματηρές εμπλοκές. Οι περιοχές του Luhansk και Donetsk δηλαδή η περιοχή του Donbass στην Ανατολική Ουκρανία που αποτελεί και την βιομηχανική ζώνη της Ουκρανίας κατοικούνται από ρωσόφωνους οι οποίοι είχαν βρεθεί, σε καθεστώς μόνιμης πίεσης… Ούτε οι συμφωνίες του Μινσκ τους διασφάλιζαν και γενικώς υπήρχε μεγάλη αβεβαιότητα για την τύχη τους.

2)Ο Zelensky δεν ήταν ποτέ κοντά στην ηγεσία της Ρωσίας υπό τον Putin.
Η στάση του Zelensky στην Ουκρανία να δει ως ξένο σώμα τους ρωσόφωνους δημιούργησε αντιουκρανικά συναισθήματα στην Ρωσία. Έτσι λοιπόν ο Zelensky πήρε ρίσκα και προκάλεσε την Ρωσία, σύναψε περίεργες συμμαχίες με τις ΗΠΑ και ζήτησε την ένταξη της Ουκρανίας στην βορειοατλαντική συμμαχία. Η είσοδος της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, αποτελεί για την Ρωσία casus belli δηλαδή αιτία πολέμου. Οι Ρώσοι δεν μπορούν να δεχθούν την είσοδο χωρών που συνορεύουν με την Ρωσία να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ, η Ουκρανία ανήκει σε αυτή την κατηγορία και για ένα άλλο λόγο… η Ουκρανία ήταν ο περίβολος στο σπίτι της Ρωσίας. Η Φιλανδία έχει σχεδόν 1000 χιλιόμετρα σύνορα με την Ρωσία επίσης αποτελεί πρόκληση για την Ρωσία.

3)Ο Biden και η παρέα του στην προσπάθεια τους να στοχοποιήσουν την Ρωσία για να αφυπνίσουν τις πολεμικές βιομηχανίες των ΗΠΑ και να σπάσουν το δίπολο Ρωσίας – Κίνας… επιχειρούν να πλήξουν στρατηγικά την Ρωσία.
Οι ΗΠΑ διεξάγουν πόλεμο κατά της Ρωσίας με ενδιάμεσο την Ουκρανία. Δίνουν όπλα στους Ουκρανούς οι Αμερικάνοι για να σκοτώνουν Ρώσους και αυτό προφανώς αποτελεί άμεση εμπλοκή στον πόλεμο Ρωσίας και Ουκρανίας.

4)Οι Ρώσοι έβλεπαν ότι έπρεπε να σπάσουν την ηγεμονία των ΗΠΑ και του δολαρίου.
Οι κινήσεις της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας η οποία έχει μείνει εκτός κυρώσεων αποτελούν απόδειξη ότι η Δύση αναγνωρίζει την στρατηγική της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας. Ήταν δική της  ιδέα να πληρώνει η Δύση το φυσικό αέριο σε ρούβλια εκτινάσσοντας το ρωσικό νόμισμα σε 63 ρούβλια ανά δολάριο. Στο απόγειο της εισβολής 1 δολάριο ισοδυναμούσε με 150 ρούβλια αλλά ανέκαμψε μετά την απόφαση κράτη και εταιρίες να πληρώσουν σε ρούβλια. Για την Ρωσία η ηγεμονία των ΗΠΑ έπρεπε να σπάσει και ειδικά του δολαρίου και σε κάποιο βαθμό αυτό έχει επιτευχθεί.

5)Η ενεργειακή κρίση και η επισιτιστική κρίση και βεβαίως ο πληθωρισμός δεν προκλήθηκαν από την Ρωσία, αλλά επιδεινώθηκαν λόγω της Ρωσίας.
Η ενεργειακή κρίση πλήττει όλον τον πλανήτη. Ο πληθωρισμός αποτελεί σοκ για τις οικονομίες και τις κοινωνίες. Η επισιτιστική κρίση ήδη αποτελεί ένα μείζονος σημασίας πρόβλημα. Για τους Ρώσους η ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός είναι η απάντηση στα συνεχή λάθη της Δύσης που με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας απλά επιδείνωσε το πρόβλημα. Οι κυρώσεις της Δύσης αποτελούν μια παταγώδη αποτυχία καθώς η Ρωσική οικονομία δεν έχει επηρεαστεί αντιθέτως βγάζει κέρδη από πετρέλαιο και φυσικό αέριο ενώ η Δύση που επιβάλλει τις κυρώσεις πλήττεται πολύπλευρα… Τόσο το ΝΑΤΟ όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδείχθηκαν θίασος σκιών, ασυμφωνίες, διαιρέσεις, αντιθέσεις και στο τέλος… κυρώσεις χωρίς αντίκρυσμα.

[t.p. Προ ημερών, ο τακουνάτος πράκτορας του ΝΑΤΟ παραδέχθηκε για πρώτη φορά, ότι η χώρα του έχει χάσει το 25% του εδάφους της, (για την ακρίβεια, είναι πολύ περισσότερο) από την εισβολή των Ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Βεβαίως, ούτε αυτό αληθεύει, αφού πρόκειται για απελευθέρωση προαιώνιων Ρωσικών εδαφών, κατοικούμενα από Ρωσόφωνο πληθυσμό, στα οποία τα τελευταία χρόνια εξελίσσονταν μια φρικτή γενοκτονία!! Τι πέτυχε λοιπόν ο Ζελένσκι σε αυτές τις εκατό ημέρες του πολέμου; Συρρίκνωσε την χώρα του, επέτρεψε να εξολοθρευτεί το μεγαλύτερο κομμάτι του Ουκρανικού στρατού από την Ρωσική πολεμική μηχανή, (και που σαι ακόμη) ενώ με το να αποζητάει διαρκώς οπλικά συστήματα από το ΝΑΤΟ ουσιαστικά παίζει το παιχνίδι των Αμερικανών, που επιθυμούν σφόδρα την συνέχιση του πολέμου για να πουλούν το υγροποιημένο φυσικό τους αέριο στην Ευρώπη αλλά και για να μιζάρουν οι Γερουσιαστές του Μπάιντεν από συμβόλαια πωλήσεων όπλων στους Ουκρανούς! Με άλλα λόγια, ο Ζελένσκι θυσιάζει τους συμπατριώτες του, χρησιμοποιώντας τους, ως proxy στρατό, εναντίον της Ρωσίας για λογαριασμό του ΝΑΤΟ! Τουτέστιν, ο μεγαλύτερος εχθρός των Ουκρανών είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος τους, ο οποίος κατ’ ουσίαν τους κατέστρεψε!]

H Ρωσία βρίσκεται κοντά στον τελικό στόχο στην Ουκρανία.

Ρώσοι και Τσετσένοι θα επιταχύνουν τις επιχειρήσεις, για να πέσει πλήρως το Donbass.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu ανέφερε ότι οι Ρωσικές δυνάμεις θα «επιταχύνουν» την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία σε μια συνάντηση με τον Τσετσένο ηγέτη Ramzan Kadyrov στις 3 Ιουνίου.

Ο Ramzan Kadyrov ανέφερε ότι «εντόπισε νέα καθήκοντα» που θα βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα των ρωσικών επιθετικών ελιγμών και θα βελτιώσουν τις Ρωσικές τακτικές. Ο Ramzan Kadyrov δεν διευκρίνισε ποια καθήκοντα θα αναλάβουν οι Ρωσικές δυνάμεις για να επιταχύνουν τον ρυθμό τους.

Σε έκθεση για τις 100 ημέρες του πολέμου, το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι οι Ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα ελέγξουν την περιφέρεια Luhansk προσεχώς. Tο Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου σημείωσε περαιτέρω ότι οι Ρωσικές δυνάμεις σε όλους τους άλλους άξονες έχουν προχωρήσει σε αμυντικές επιχειρήσεις για να συγκεντρώσουν όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις στο Severodonetsk.

Οι ουκρανικές δυνάμεις αναφέρουν ότι οι Ρωσικές μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου (EW) απειλούν όλο και περισσότερο την ουκρανική αεροπορία στην ανατολική Ουκρανία. Ουκρανικοί στρατιωτικοί ανέφεραν ότι οι Ρωσικές δυνάμεις παρεμποδίζουν όλο και περισσότερο όλα τα πιθανά σήματα και εμποδίζουν τις επιχειρήσεις ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε προηγουμένως ότι οι Ρωσικές δυνάμεις ενέτειναν τις επιχειρήσεις στο Donbass, με στόχο να εμποδίσουν την εναέρια αναγνώριση και τις Ουκρανικές επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Τα βασικά σημεία

Οι Ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ανεπιτυχείς επιθέσεις νοτιοανατολικά και νοτιοδυτικά του Izyum και δυτικά του Lyman, ωστόσο στοχεύουν να εξασφαλίσουν σημαντικά εδάφη προς το Slovyansk.

Οι Ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν κέρδη στο ανατολικό τμήμα του Severodonetsk, αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν τις αντεπιθέσεις στο Severodonetsk και στα περίχωρά του.

Οι Ρωσικές δυνάμεις δεν επιχείρησαν να εξαπολύσουν επιθέσεις στην Avdiivka.

Οι Ρωσικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να ανακτήσουν τις χαμένες θέσεις στην βορειοανατολική περιφέρεια Kherson.

Οι Ρωσικές κατοχικές αρχές άρχισαν να εκδίδουν ρωσικά διαβατήρια στην πόλη Kherson και τη Μελιτόπολη.

Ανατολική Ουκρανία

Οι Ρωσικές δυνάμεις επιχείρησαν μια σειρά επιθέσεων στο Barvinkove (νοτιοδυτικά του Izyum) και σε αρκετούς οικισμούς νοτιοανατολικά του Izyum στις 3 Ιουνίου.

Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι Ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να επαναλάβουν μια επιθετική επιχείρηση προς το Barvinkove αλλά δεν εξασφάλισαν κέρδη.

Μια Ρωσική επίθεση εναντίον του Sviatohirsk, περίπου 27 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Izyum κατά μήκος του κύριου δρόμου προς το Slovyansk, συνάντησε αντίσταση.

Ο εκπρόσωπος του Ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Oleksandr Motuzyanyk ανέφερε ότι οι Ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις Ρωσικές επιθέσεις στο Bohorodychne και στο Dolyna, που βρίσκονται και τα δύο κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Izyum-Slovyansk, και στο Studenok, περίπου 18 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Izyum.

Οι Ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να επιτεθούν στο Sviatohirsk τόσο από τα βορειοδυτικά από το Izyum όσο και από τα ανατολικά από το Lyman, καθώς οι μπροστινές θέσεις των ρωσικών δυνάμεων στο μέτωπο Lyman στο Bohorodychne βρίσκονται μόλις 5 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης.

Οι Ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να πραγματοποιούν χερσαίες επιθέσεις στο Severodonetsk επιτυγχάνοντας κέρδη στις 3 Ιουνίου. Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθέσεις στο ανατολικό τμήμα της πόλης και πέτυχαν στόχους.

Οι Ρωσικές δυνάμεις που επιτίθενται στο Metolkine, ακριβώς νοτιοανατολικά του Severodonetsk, δεν σημείωσαν εδαφικά κέρδη.

Ο Επικεφαλής της Διοίκησης της Περιφέρειας Luhansk, Serhiy Haidai, ανέφερε ότι οι Ουκρανοί διεξάγουν τοπικές αντεπιθέσεις

Ο πρεσβευτής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk (LNR) στην Ρωσία, Rodion Miroshnik, ισχυρίστηκε ότι οι Ρωσικές δυνάμεις και οι στρατιώτες του LNR πραγματοποιούν επιθέσεις στα περίχωρα του Severodonetsk και προχωρούν προς το Εργοστάσιο Χημικών του Azot για να καταστείλουν οποιαδήποτε ουκρανική αντίσταση, συγκρίνοντάς την με τα γεγονότα στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη.

Οι Ρωσικές δυνάμεις μεταφέρουν εξοπλισμό με πλωτές γέφυρες στο Severodonetsk για να υποστηρίξουν μελλοντικές προσπάθειες να διασχίσουν τον ποταμό Siverskyi Donetsk και να ξεκινήσουν μια επίθεση στο Lysychansk.

Οι Ρωσικές δυνάμεις επιχείρησαν να πάρουν τον έλεγχο της ανατολικής όχθης του ποταμού Siverskyi Donets με συνεχείς επιθέσεις.

Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι στοιχεία του 1ου και 2ου Σώματος Στρατού (οι ένοπλες δυνάμεις του DNR και του LNR), του Ρωσικού 8ου, 58ου και 5ου Στρατού Συνδυασμένων Όπλων, της 90ης Μεραρχίας Αρμάτων και απροσδιόριστης περιοχής αερομεταφερόμενων στρατευμάτων δεσμεύτηκαν στις επιχειρήσεις για την κατάληψη του Severodonetsk και του Lysychansk.

Οι Ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν αρκετές επιθετικές επιχειρήσεις προς το Bakhmut, το Soledar και το Lysychansk από την Popasna.

Νότιος Άξονας Kherson και Zaporozhia

Οι Ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να ανακτήσουν τις χαμένες θέσεις στην βορειοανατολική περιφέρεια της Kherson, αλλά επικεντρώθηκαν σε μεγάλο βαθμό στην υπεράσπιση των κατεχόμενων θέσεων σε ολόκληρη τη νότια Ουκρανία. Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι Ρωσικές δυνάμεις μετακινούν εφεδρείες σε διάφορες θέσεις και εντείνουν τις αεροπορικές αναγνωρίσεις για να αποτρέψουν περαιτέρω ουκρανικές αντεπιθέσεις στη βορειοανατολική περιφέρεια της Kherson. Οι ουκρανικές αντεπιθέσεις στην βορειοανατολική περιφέρεια Kherson ξεκίνησαν στα τέλη Μαΐου και πιθανότατα απώθησαν τις ρωσικές δυνάμεις πίσω σε αμυντικές θέσεις στην ανατολική όχθη του ποταμού Inhulets.

@bankingnews.gr

Γράψε την άποψη σου ελεύθερα με ευπρέπεια κι ορθό λόγο.
Δεν επιτρέπεται η προπαγάνδα ή το κουτσομπολιό.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.
Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

*